Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!!!

Συμπολίτες  του Αλιβερίου,
Εδώ και δέκα μέρες, όπως αποκαλύψαμε και με φωτογραφικά ντοκουμέντα, αλλά και όπως αποδείχθηκε από σχετικό έλεγχο των υπηρεσιών της Περιφέρειας που προκαλέσαμε, η ΑΓΕΤ-LAFARGE, μεταφέρει και καίει σκουπίδια (RDF) στο εργοστάσιο της στο Μυλάκι Αλιβερίου. Με περισσό θράσος, σκορπά «αργό θάνατο» θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και το Περιβάλλον.
Το πράττει με νομικά τερτίπια. Επικαλούμενη Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου του Α’  Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά όταν υπάρχει μεθύστερη απόφαση του Ακυρωτικού Τμήματος του ίδιου οργάνου (σε Συμβούλιο) το οποίο  «παραπέμπει την κρινόμενη αίτηση ακυρώσεως καθώς και την εκκρεμή αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
Το υπόδειγμα, όπως η ίδια ισχυρίζεται, της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», δεν λαμβάνει υπόψη της τις βάσιμες ανησυχίες και την πάνδημη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας αλλά και διαχρονικά των ευρύτερων φορέων της Εύβοιας. Γράφει στα «υποδήματά» της αρνητικές αποφάσεις αιρετών οργάνων (Δήμο και Περιφερειακό Συμβούλιο). Αγνοεί τις επιστημονικές επισημάνσεις για τους κινδύνους του εγχειρήματος, ακόμα και αυτές που περιλαμβάνει η κατά παραγγελία και χρηματοδοτούμενη από το Σωματείο Εργαζομένων μελέτη του ΕΜΠ που χρησιμοποιήθηκε για να καθησυχάσει τις αγωνίες των εργαζομένων της. Προσβάλλει το κράτος δικαίου μη αναμένοντας για τρείς μήνες την εκδίκαση στο ΣΤΕ όπου έχουμε προσφύγει.
Είναι αλήθεια πως στην προσπάθειά της αυτή βρήκε «πρόθυμους» και «συμμάχους» στις Υπηρεσίες, στη Διοίκηση, στο Πολιτικό Σύστημα  κα.

Τί άλλο να υποθέσουμε όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο λέει όχι στην καύση και η υπηρεσία την ίδια μέρα εκδίδει άδεια καύσης;                                                                              
Τι άλλο να σκεφθούμε όταν η πολιτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για ανάκληση της άδειας καύσης διατυπώνεται από τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη κατά τρόπο που βολεύει την εταιρεία; Όταν οι υπηρεσίες της Εύβοιας και το πολιτικό προσωπικό που την διοικεί δεν ενημερώνει τους αντίστοιχους υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊστάμενους τους στην Περιφέρεια  για καταφανώς ενάντιες στις αποφάσεις του Περιφερειακού νομικές πράξεις, που ωφελούν την εταιρεία και στερούν από τους πολίτες την νομική δυνατότητα ανατροπής τους;                                                                                                        
Ποίας άλλης μαρτυρίας έχουμε ανάγκη, όταν ένα μήνα κοντά μετά την σχετική καταγγελία μας, το έγγραφο της Περιφέρειας και σχετικές οχλήσεις Βουλευτών,  οι Ελεγκτές Περιβάλλοντος δεν πραγματοποίησαν ακόμη αυτοψία;
Συμπολίτες  του Αλιβερίου,
Όπως όλα δείχνουν , για την  ίδια την ανθρώπινη υπόσταση και την ζωή , δεν μπορεί σε άλλους να δείξουμε εμπιστοσύνη και να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας. Μόνοι μας.  Χωρίς  εξουσιοδοτήσεις. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Πόλεμο στην ζωή μας κήρυξαν, βάζοντας τα κέρδη τους πάνω από αυτήν;  Θα συναντήσουν την αποφασιστική μας άμυνα και αντίσταση. Θα μας βρουν μπροστά τους ανθρώπινη αλυσίδα ζωής ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ. Όπως 7 χρόνια  τώρα έχουμε αποτρέψει την καύση, δίνοντας σε μια ολόκληρη γενιά δικαίωμα ζωής, έτσι και τώρα να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 7.30 μμ
ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ  ΤΟΥΣ…           ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!
OΛOI ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου