Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου είναι γεννημένος 26 Μαρτίου 1984 όπου έως κι σήμερα κατοικεί στη Κύμη Εύβοιας. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Metropolitan College στην Αθήνα και από το 2007 έχει αναλάβει Διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης εισαγωγών και εμπορίας ξυλείας όπου δραστηριοποιείται σε Κύμη και Νέα Αρτάκη. Στο παρελθόν έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης στον πρώην Δήμο Κύμης και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του είχε εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς. Ασχολείται και αγαπάει τον αθλητισμό γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς ανόδους της ομάδας του καθώς είναι πρόεδρος της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!!!

ΑΛ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Καταρχάς, θέλω να ευχηθώ μακροημέρευση στον ιστότοπο σας και να συνεχίσετε το παραγωγικό σας έργο για την ενημέρωση των πολιτών, διαφυλάττοντας πάντα την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα σας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ανεξάρτητα τοπικά μέσα όπου εκθέτονται οι ανάγκες, τα αιτήματα και οι προβληματισμοί των πολιτών.

1.       Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ένας νέος επαγγελματίας ή επιστήμονας  που ζει εδώ μπορεί να ονειρευτεί ένα καλύτερο αύριο γι αυτόν και τον τόπο μας;
ΑΛ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Η οικονομική κρίση είναι μια «μάστιγα» για την εποχή μας και έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαιτέρως έντονο και στον τόπο μας, καθώς μπορείς εύκολα να παρατηρήσεις τον προβληματισμό στα μάτια νέων παιδιών που βλέπουν τις προοπτικές για το μέλλον να μειώνονται. Θεωρώ όμως ότι είναι χρέος της νέας γενιάς να κάνει όνειρα για ένα καλύτερο αύριο και να προσπαθεί καθημερινά ώστε τα όνειρα αυτά να γίνουν πραγματικότητα. Διαφορετικά, το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο.

2.       Με ποιες προϋποθέσεις νομίζετε ότι ο τόπος μας θα γίνει καλύτερος; Ποιες είναι κατά την γνώμη σας οι ευθύνες των τοπικών ηγετών;
ΑΛ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, σε οποιαδήποτε επιχείρηση όταν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει το αφεντικό. Το ίδιο συμβαίνει και σε έναν δήμο, όπου αν υπάρχουν προβλήματα, πράγμα που συμβαίνει στον δικό μας δήμο, ο κύριος υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος και το επιτελείο του. Αν υπήρχε περισσότερο ενδιαφέρον για τις ανάγκες όλων των πολιτών, δεν υπήρχε δηλαδή διαχωρισμός σε «παιδιά και αποπαίδια» τότε σίγουρα θα ήταν μια καλή αρχή για να γίνει καλύτερος ο τόπος μας.


3.       Ποιες κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι οι προτεραιότητες των τοπικών ηγετών στην περιοχή μας. Επικεντρώστε τουλάχιστον στα ακόλουθα: βελτίωση υποδομών, ποιότητας ζωής, περιβάλλον, διαχείριση απορριμμάτων, τοπική οικονομία. Προσθέστε ότι άλλο θεωρείτε σημαντικό.
ΑΛ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Πιστεύω ότι το πρωταρχικό είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και αυτό περιλαμβάνει να γίνει σωστή δουλειά σε όλους τους τομείς που αναφέρατε. Η διαχείριση των απορριμμάτων και η φροντίδα του περιβάλλοντος έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλους μας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχει βελτίωση των υποδομών του τόπου. Μέσω αυτού θα μπουν οι βάσεις για να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

4.       Σας δίνετε η δυνατότητα συμμετοχής στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων από την παρούσα δημοτική αρχή; Τι θα προτείνατε στον τομέα αυτό;
ΑΛ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Να ξεκινήσω από το ότι μου φαντάζει ουτοπικό να δοθεί σε κάποιον πολίτη και ειδικά σε εμένα η δυνατότητα συμμετοχής στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων από την παρούσα δημοτική αρχή, καθώς το βασικό της γνώρισμα είναι ο κακώς εννοούμενος συγκεντρωτισμός. Πάντως θεωρώ ότι θα μπορούσα να βοηθήσω σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως άλλωστε έχω πράξει στο παρελθόν. Όπου είχα την δυνατότητα προώθησα αιτήματα και προβλήματα του τόπου μας σε αρμόδιες αρχές και πίεσα για την λύση τους. Επιπλέον, πιστεύω ότι έχω συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του αθλητισμού, αφού η δημιουργία και η πορεία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης προβάλλει τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε πανελλαδικό επίπεδο.  Αυτή λοιπόν είναι η πρόταση μου, να κάνουμε όλοι ότι περνά από το χέρι μας για το καλό της περιοχής μας.

5.       Τι μήνυμα θα στέλνατε στους ανθρώπους της γενιάς σας ενόψει αποφάσεων που πρέπει να πάρουν για την τοπική διακυβέρνηση;

Η τοπική διακυβέρνηση μας αφορά όλους και είναι καθήκον μας να συμμετέχουμε σε αυτήν. Δεν είναι δυνατόν βέβαια να πολιτεύονται όλοι οι άνθρωποι, αλλά ακόμα και η συμμετοχή σε μια συζήτηση που θα αφορά τα προβλήματα του τόπου, θα ανταλλάσσονται απόψεις  και θα προτείνονται λύσεις  είναι μια πολύ σημαντική πολιτική πράξη. Βέβαια, το μεγαλύτερο «όπλο» στα χέρια του κάθε πολίτη είναι η ψήφος του στις εκλογές. Αυτό το όπλο πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σύνεση και με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου