Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΗΣ
O Βασίλης Κούκης γεννήθηκε το 1975 στις Κονίστρες. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Κονιστρών σπούδασε Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Από το 2000 μέχρι και το 2006 εργάστηκε σαν εργοδηγός σε τεχνική εταιρεία κατασκευής κτιρίων στην Αθήνα, και από το Μάιο του 2006 ζει και εργάζεται  στο τόπο που μεγάλωσα, διατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια Τεχνικό Γραφείο στην παραλία της Κύμης. Είναι παντρεμένος από το 2008 με την Κορνηλία Λάμπρου, καθηγήτρια θεατρικής αγωγής, και έχουν δύο παιδιά 4,5 χρονών – τον Αργύρη - και έξη μηνών αβάπτιστο την θυγατέρα τους. Τέλος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τα κοινά στα φοιτητικά του χρόνια, σαν γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σαν εκπρόσωπος των φοιτητών του πολυτεχνείου, στην σύγκλητο του ιδρύματος από το 1996 μέχρι και το 1998.  

Στην δίνη της οικονομικής κρίσης, ένας νέος επαγγελματίας ή επιστήμονας που ζει εδώ μπορεί να ονειρευτεί ένα καλύτερο αύριο για αυτόν και τον τόπο μας;
Μπορεί, ναι σίγουρα μπορεί, αλλά με προϋποθέσεις.
Στο ατομικό του πεδίο θα πρέπει να αποκτήσει ευελιξία και μεγαλύτερο επιμερισμό στο εισόδημα του. Ο τόπος μας <ΕΛΛΑΔΑ> μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες στον τουρισμό κατά πρώτον και 2ον στην γεωργία με της καλλιέργειες μονοετούς ή πολυετούς διάρκειας. Η περιοχή μας < ΚΥΜΗ – ΑΛΙΒΕΡΙ > μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα στο αγροτικό τομέα παρά στο τομέα του τουρισμού. Η καλλιέργεια που πρέπει να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί από όλους τους κατοίκους του τόπου μας, τα επόμενα χρόνια, είναι κατά την γνώμη μου η καλλιέργεια της συκιάς με τελικό προϊόν το αποξηραμένο σύκο Κύμης, το οποίο είναι προϊόν ονομαστής προέλευσης (Π.Ο.Π.) κάτι το οποίο μπορεί να δώσει μεγάλες προσδοκίες στις εξαγωγές του προϊόντος. Άλλες καλλιέργειες που ευδοκιμούν στη περιοχή μας και μπορούν να συνεισφέρουν στο εισόδημα του καθενός, είναι το ρόδι, η ελιά, το καρύδι και άλλα όπως το μέλι, το αμπέλι, τα αρωματικά φυτά (ρίγανη, χαμομήλι, κ.α. που ίσως μου διαφεύγουν τώρα.
Στο τομέα του τουρισμού έχουμε μικρές δυνατότητες, αφού ο τουρισμός για εμάς είναι στα πλαίσια του Σαββατοκύριακου περισσότερο, παρά στην καλοκαιρινή περίοδο, αφού ο τουρίστας για τον τόπο μας είναι Έλληνας στη καταγωγή και εκδρομέας  για μία, το πολύ δύο διανυκτερεύσεις.

Με ποιες προϋποθέσεις νομίζεται ότι ο τόπος μας θα γίνει καλύτερος; Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι ευθύνες των τοπικών ηγετών;
 Ο τόπος μας θα γίνει καλύτερος αν αξιοποιήσουμε εμείς – οι άνθρωποι του – τα τεράστια φυσικά πλεονεκτήματα που έχει, και να μην γκρινιάζουμε για αυτά που δεν έχει. Έτσι πρέπει να αξιοποιηθούν, η τεράστια ακτογραμμή που τον περικλείει, ο πελώριος ορεινός του όγκος με το ελατόδασος που τον περιβάλει, και τέλος να υπάρξει ένας νέος οδικός άξονας που θα συνδέσει την Κύμη με το Αλιβέρι χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς στους οικισμούς που υπάρχουν.
Οι ευθύνες των τοπικών αρχόντων και όχι μόνο, είναι να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διαφυλάξουν την φυσική ομορφιά και το τοπίο, με μοναδικούς φύλακες αυτών την καλαισθησία, την ομορφιά και την επιστήμη με τη δημοκρατία στην υπηρεσία του τόπου.

Ποιες κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι οι προτεραιότητες των τοπικών ηγετών στην περιοχή μας. Επικεντρώστε τουλάχιστον στα ακόλουθα: βελτίωση υποδομών, ποιότητας ζωής, περιβάλλον, διαχείριση απορριμμάτων, τοπική οικονομία. Προσθέστε ότι άλλο θεωρείτε σημαντικό;
Οι προτεραιότητες που πρέπει να μπουν από τους τοπικούς άρχοντες του τόπου μας για τον τόπο μας είναι οι παρακάτω:
1ον . Καμία απευθείας ανάθεση για κανένα έργο αξίας πάνω από χίλια ευρώ. Όλα τα δημοτικά έργα αξίας πάνω από τα 1000 ευρώ να δημοπρατούνται δημόσια με ανοικτή προκήρυξη προς τους δημότες οι οποίοι θα έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με έναν που δεν είναι δημότης του οικείου δήμου.
2ον . Διατήρηση με κάθε κόστος του φυσικού πλούτου και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας και προστασία με κάθε τρόπο της δημόσιας περιουσίας μας.
3ον . Ο τόπος μας πρέπει να γίνει αυτάρκης και οικονομικά ανεξάρτητος από κάθε λογής συμφέροντα, με μία αρχή βασική και όχι άλλη: η ύδρευση, η αποχέτευση και τα σκουπίδια να μην ξαναδημιουργήσουν ελλείμματα στους προϋπολογισμούς του τόπου αλλά να ισορροπούνε πάντα τα έσοδα με τα έξοδα αυτών.      

Σας δίνετε η δυνατότητα συμμετοχής στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων από την παρούσα δημοτική αρχή; Τι θα προτείνατε στον τομέα αυτό;
Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει στην ερώτηση σας.

Τι μήνυμα θα στέλνατε στους ανθρώπους της γενιάς σας ενόψει αποφάσεων που πρέπει να πάρουν για την τοπική διακυβέρνηση;
Ότι είναι όλοι τους το ίδιο υπεύθυνοι για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους, αφού στην δημοκρατία κάθε ψήφος είναι ίση και άρα όλοι μαζί συναποφασίζουμε, ποιοι θα είναι αυτοί που θα  υλοποιήσουν τα οράματα μας, δίνοντας τους την ψήφο μας, δηλαδή ότι πολυτιμότερο έχουμε να δώσουμε σαν πολίτες αυτού του τόπου για τον τόπο μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου