Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΘΛΟΡΑΜΑ"



Προς: lala-to.Blogspot.gr
Θέμα: ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΘΩΜΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΘΛΟΡΑΜΑ»;
Σε απάντηση της από 12/1/2013 δημοσίευσης του ανωτέρω blogspot αναφορικά με την απορία του εάν ο κ.Θωμάς είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας «ΑΘΛΟΡΑΜΑ» ή όχι, η διεύθυνση της εφημερίδας συνεχίζοντας με την ίδια διάθεση αλλά και αναμφισβήτητη  ποιότητα που την χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα, δεν θα προβεί σε ενέργειες τύπου δημοσίευσης ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ή «επίσημες» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ αλλά θα απαντήσει απλά και κατανοητά (χωρίς υπονοούμενα, καθοδηγούμενα σχόλια ή υπεκφυγές).
Εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας ΑΘΛΟΡΑΜΑ  είναι απλά όσο και εάν κάποιοι απορούν, ο κ.Δημήτρης Παππάς, κάτοικος Κύμης.
Τέλος, θα θέλαμε να θυμίσουμε επώνυμα σε ανώνυμες διαδικτυακές καταχωρήσεις, την θετική ανταπόκρισή του lala-to.Blogspot.gr κατά τις πρώτες εκδόσεις της εφημερίδας και ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε στο μέλλον παρόμοιες, άνευ ουσίας, δημοσιεύσεις.
Εκ της Διευθύνσεως της εφημερίδας «ΑΘΛΟΡΑΜΑ»
Δημήτρης Παππάς

Υ.Γ. ΛΑΛΑ ΤΟ !!! Ερωτήματα θέσαμε. Συνεπώς απαντήσεις είναι καλοδεχούμενες. Εξάλλου ο Εκδότης και Διευθυντής αναγράφεται και στην ταυτότητα της εφημερίδας. Αλλά δεν είναι δουλειά μας να πάμε πιό πέρα από τα ερωτήματα.  Η θετική άποψη για το περιεχομενο και την μορφή του "Αθλοράματος" εκ μέρους του lala to δεν έχει αλλάξει. Όσο για τις "άνευ ουσίας, δημοσιεύσεις, τόσο η "απάντηση"  όπως  και η "σιωπή" την σπουδαιότητά τους επιβεβαιώνουν.
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε για την απάντηση.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!!: ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ



Όπως το «Λάλα το» είχε γράψει προχθές η καταργούμενη Δ.Ο.Υ. Καρύστου μεταφέρεται στην Δ.Ο.Υ. Κύμης και συστεγάζεται στο γνωστό και καταγγελθέν στο παρελθόν από τους εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ. ως ακατάλληλο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Κύμης.
Με την επιλογή αυτή τι κατορθώνουν οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών;
Να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχουν χάρτη για να δουν που βρίσκεται η Κύμη και που η Κάρυστος
Να κλείσουν στα αυτιά τους στα επιχειρήματα περί μεγάλων αποστάσεων και δύσκολου οδικού δικτύου που μάλιστα κάποιοι στα επινίκιά τους ανοήτως επανέλαβαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα
Να ενθαρρύνουν και να δυναμώσουν τον Αγώνα των Καρυστινών οι οποίοι εάν είναι να χάσουν την Δ.Ο.Υ. από την Κάρυστο ας επιλέξουν τουλάχιστον το ασφαλέστερο και συντομότερο ταξίδι. Έτσι και αλλιώς τουλάχιστον μία μέρα θα την χάσουν.
Φέρνει πιο κοντά εκείνο που από το 2009 συζητείται στο Υπουργείο Οικονομικών ενόψει του σχεδιασμού για την συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. που έχει ρίζες πριν την Τρόϊκα. Το τότε Υπουργείο σε επίπεδο ομάδας μελέτης απασχολούσε η χωροθέτηση της Δ.Ο.Υ στην Νότια Εύβοια. Είχε προκριθεί νεόδμητο κτίριο, όχι ιδιωτικό, στο μέσον της διαδρομής Κύμη - Κάρυστος. Αλλά προφανώς κανένας αρμόδιος τοπικός παράγων (π.χ. πολιτικός ή εκκλησιαστικός)  δεν το αποδέχθηκε ή δεν το υποστήριξε.

ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΘΩΜΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΘΛΟΡΑΜΑ»;

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς σε δημοσίευμα γνωστού ιστολογίου φέρεται ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας «ΑΘΛΟΡΑΜΑ». Είναι άραγε αλήθεια αυτό;
Βέβαια η εν λόγω αθλητική εφημερίδα υποστηρίζει τον Δήμαρχο Κύμης και τον Α.Ο. ΚΥΜΗΣ του οποίου Πρόεδρος είναι ο αδελφός του κ. Παναγιώτης Θωμάς και χορηγός ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αλλά από την υποστήριξη έως την ιδιοκτησία υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Διότι στην πορεία μπαίνουν και άλλα ερωτήματα.
Πολύ περισσότερο όταν ο κ. Θωμάς αρνείται επίμονα να δημοσιεύσει την Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) όπως επιτάσσει ο νόμος.


Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΔΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΣΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ




Τελικά η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Αλιβέρι την ζημία της την έχει κάνει!!!. Δεν εξηγείται αλλιώς πως οι κάτοικοι και οι φορείς δέχονται να υποβαθμίζεται η πόλη τους  και να μην διεκδικούν το μερίδιο που τους ανήκει ως  βιομηχανική πόλη που προσφέρει στην τοπική οικονομία και συγκεντρώνει το υψηλότερο κατά μέσον όρο δηλωθέν και φορολογούμενο εισόδημα για τα φυσικά πρόσωπα σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Εύβοιας, ακόμη και την Χαλκίδα. Όταν μάλιστα η Δ.Ο.Υ. επιστρέφει λόγω αυτής της αιτίας δεν μπορεί παρά να διεκδικήσουν την εγκατάστασή της στο Αλιβέρι ή στα Κριεζά. Ιδιαίτερα ο επαγγελματικός κόσμος του Αλιβερίου έπρεπε να είχε πάρει μαθήματα από την αγωνιστικότητα των επαγγελματιών της Καρύστου οι οποίοι έχουν μπει μπροστά και  αγωνίζονται. Εκτός εάν το πρόβλημά για τους Αλιβεριώτες  επαγγελματίες είναι απλώς η επιλογή διαδρομής Αλιβέρι - Κύμη ή Αλιβέρι – Χαλκίδα, οπότε αδιαφορούν.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ






Συνεδριάζει απόψε στα Κριεζά η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου με θέμα την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού έτους 2013. Το άκρως παράδοξο είναι ότι η συνεδρίαση αυτή δεν ανακοινώθηκε ούτε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Την συνεδρίαση την γνώριζαν μόνο τα μέλη της Επιτροπής εφόσον έχουν κληθεί. Αυτή η Επιτροπή έτσι όπως είχε συγκροτηθεί ήταν της απολύτου επιρροής του Δημάρχου. Αλλά το ότι δεν τηρήθηκαν ούτε οι τύποι της δημοσιότητας ενώ για  «ψήλου πήδημα» βγαίνουνε ανακοινώσεις είναι απορίας άξιο. Ελπίζουμε φυσικά οι σχετικές προσκλήσεις να έχουν επιδοθεί στα μέλη τουλάχιστον 7 ημέρες πριν διότι διαφορετικά η Συνεδρίαση εκτός από μουλωχτή είναι και άκυρη.