Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΟΣ ΘΩΜΑ: "Η Δ.Ο.Υ. ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΙΚΑ- ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΣΤΥΡΩΝ" !!!

Αναδημοσίευση από: www.notia-evia.blogspot.gr    


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                  
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                   Κάρυστος, 19/01/2013
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ                                              Αριθ. Πρωτ.: 755

Ταχ. Διεύθυνση :Ιωάννη Κότσικα 2                         ΠΡΟΣ:
Ταχ. Κώδικας    :34001                                           Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου
Αρ. Τηλεφώνου :22243 50000                               κ. Δημήτρη Θωμά    
Αρ. Fax               :22240 23666                               ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:     
Ιστοσελίδα         :www.dimoskarystou.gr              Βουλευτές Ν. Ευβοίας
E-mail                 :dkaristos@hol.gr                        
                                                                                   
                                                                  
Αγαπητέ συνάδελφε,

Σου μεταφέρω την υπ’ αριθ. 3/2013 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καρύστου έτσι ώστε να λάβεις γνώση και να ενεργήσεις όπως πρέπει.
"Προτείνουμε η Δ.Ο.Υ. Κύμης όπου και θα υπαχθεί ο Δήμος Καρύστου να στεγαστεί σε κτίριο το οποίο θα βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Καρύστου-Λεπούρων-Χαλκίδας (π.χ. Στύρα - Κριεζά – Αλιβέρι). Προσφέρουμε δωρεάν το καινούριο δημοτικό κτίριο στην Δημοτική Ενότητα Στυρέων, επί της επαρχιακής οδού Καρύστου – Λεπούρων – Χαλκίδας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με δίκτυο Σύζευξις και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κύμης-Καρύστου. Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η πρόταση μας αυτή για μετεγκατάσταση της Δ.Ο.Υ. κεντροβαρικά στον οδικό άξονα Καρύστου – Λεπούρων - Χαλκίδας, ζητάμε την υπαγωγή του Δήμου Καρύστου στην Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας."
Σε καλώ να συμβάλλεις και να κινηθείς  και εσύ προς αυτή την κατεύθυνση και να μεταστεγαστεί η Δ.Ο.Υ. Καρύστου-Κύμης κάπου κεντροβαρικά, σε κτίριο το οποίο θα βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Καρύστου-Λεπούρων-Χαλκίδας. Η μεταστέγαση αυτή θα εξυπηρετήσει το 90% του συνολικού πληθυσμού και των δύο δήμων μας. Σε περίπτωση που η Δ.Ο.Υ. Καρύστου-Κύμης παραμείνει στην Κύμη, οι επιχειρηματίες του Δήμου Καρύστου θα μεταφερθούν σε άλλες Δ.Ο.Υ. με αποτέλεσμα τα έσοδα της Δ.Ο.Υ., να ελαχιστοποιηθούν.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σου.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Ι. Μανώλης


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΗΒΩΝ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια εξαιρετική εκδήλωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών όπου τις επισκέφθηκαν μέλη του Πανευβοϊκού συλλόγου κακοποιημένης γυναίκας-κακοποιημένου παιδιού και μέλη της Κοινωνικής Ακαδημίας, προσφέροντας παιχνίδια στα μικρά παιδιά των κρατουμένων και  είδη πρώτης ανάγκης …. Επισκέπτες και κρατούμενες πέρασαν  μαζί ένα απόγευμα με τραγούδια από την ορχήστρα του δήμου Χαλκιδέων και αρκετό κέφι και χορούς από τους συμμετέχοντες…
Τα μέλη της κοινωνικής ακαδημίας ξεκίνησαν την εκδήλωση με ένα δρώμενο, ερμηνεύοντας ρόλους από ένα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, με τη συγκινητική συμμετοχή των μικρών φιλοξενούμενων του σωφρονιστικού καταστήματος που μεγαλώνουν μέχρι τα πρώτα χρόνια της ζωής του κοντά στις μητέρες του που είναι προφυλακισμένες ή καταδικασμένες για κάποιο αδίκημα…
Τη σκυτάλη πήρε ο Μαέστρος Πέτρος Πρόκος με την ορχήστρα του που ευγενικά και αφιλοκερδώς συνόδεψε την αποστολή ενώ τα ηχητικά μηχανήματα και οι ηχολήπτες ήταν μια προσφορά του ευβοϊκού ωδείου Σιάνου
Το κέφι δεν άργησε να ανέβει με επισκέπτες και κρατούμενες να χορεύουν μέχρι τη λήξη του επισκεπτηρίου….
Ο πρόεδρος του συλλόγου ο Καλός Σαμαρείτης  Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ο πρωτεύθυνος της Κοινωνικής Ακαδημίας Θανάσης Χλιάρας, και οι κοινωνικοί λειτουργοί με τους υπεύθυνους της Φυλακής ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μουσική  εκδήλωση στο χώρο εκδηλώσεων του σωφρονιστικού καταστήματος!!!!

                                                                           ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ" ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ  - ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΘΑΡΡΟΥΝΙΩΝ
ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ – ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ
                                 
                                                                                                         18 Ιανουαρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αναρτήθηκε η απόφαση Διοικητικής Αποβολής και επιβολής προστίμου 4.668,30 Ευρώ στο Δήμαρχο κ. Δημήτριο Θωμά και τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Κιούση από το Δασαρχείο, γιατί  «…παρά το Νόμο και χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής αρχής προέβησαν στις 05-11-2012 στην παράνομη αγορά δημόσιας δασικής έκτασης στη θέση «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών…» προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ
Αριθ. Πρωτ. : 470/8782/16-1-2013
Αριθ. Π.Δ. Αποβολής : 1
Α.Β.Δ.Α. : 3/2013
Στην Κύμη σήμερα την 16η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2013 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. η υποφαινόμενη Δασάρχης Αγγελική Γκοτζαμάνη – Δασολόγος με Β΄ βαθμό παρόντος και της Παρασκευής Σπυρούλη, Δασολόγου προσληφθέντος ελλείψει Δικαστικού Γραμματέως ως Β΄ Ανακριτικού υπάλληλου εκθέτω τα εξής :
Την 5η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012 , διαπιστώθηκε από την υπηρεσία μας ότι οι : α) Δημήτρης Θωμάς του Γεωργίου, κάτοικος Κύμης (Δήμαρχος Δήμου Κύμης- Αλιβερίου) και β) Νικόλαος Κιούσης του Ιωάννη, κάτοικος Αλιβερίου (Αντιδήμαρχος), με σκοπό την απόκτηση δικαιωμάτων νομής και κατοχής επί δημόσιας αναδασωτέας έκτασης ανήκουσα στην παρ.5 του αρθ.3 Ν.998/79 όπως τροπ. και ισχύει ,εμβαδού 9.126,89 τ.μ. κείμενης στην δασική θέση «Μεγάλη Βόλτα» οικ. Παραμεριτών Τοπ. Κοιν. Αγίου Λουκά Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, παρά το Νόμο και χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής αρχής προέβησαν στις 05-11-2012 στην παράνομη αγορά της εν λόγω έκτασης από την Πηνελόπη συζ. Κων/νου Γιαννούλη, κάτοικο Αγίου Λουκά και τη σύνταξη του αρ. 3965/05-11-2012 συμβολαίου της Συμβ. Ταμυνέων Καλομοίρας Μπαράκου –Γέραλη .Η εν λόγω έκταση αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης η οποία είναι κηρυγμένη αναδασωτέα με την αρ. 5812/23-11-2007 απόφαση κ. Δ/ντη Δασών Π.Σ.Ε. (ΦΕΚ 1664/Δ/14-12-2007) και τελεί υπό φυσική αναγέννηση και όπως εμφανίζεται στο συνημμένο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα.
Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, αυτό είναι μόνο η αρχή. Είμαστε σίγουροι πως θα δικαιωθούν όλες οι νόμιμες ενέργειές μας για το δίκαιο αίτημά μας να υπερασπιστούμε το καθαρό περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας και να μπει τέλος στην αυθαιρεσία, την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ

Την   Τρίτη  22  Ιανουαρίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, για τα παρακάτω θέματα :
1.Παρουσίαση του υποβληθέντος τεχνικού προγράμματος και εισήγηση προέδρου επί αναλύσεως των προτεινομένων έργων, τοποθέτηση μελών Συμβουλίου, υποβολή προτάσεων  και λήψη απόφασης.
2.Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την πρόληψη υπαλλήλου για την υλοποίηση του κανονισμού περί Δημοτικών Νεκροταφείων.
3. Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, ώστε οι Πάγια Προκαταβολή των ετών 2011 και 2012 της Δημοτικής Κοινότητας να χαρακτηρισθεί ως οφειλή του Δήμου προς την Δημοτική Κοινότητα και να χρεωθεί στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου.
4. Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτημάτων προς :
α. ΔΕΗ για ελλείψεις αρμοδιότητάς της.
β. ΔΕΥΑΚ-Α για εργασίες αρμοδιότητάς της
5.Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους  κατά την κρίση τους. 
6.Ενημέρωση   από τον Πρόεδρο για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
7. Κοπή βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

Υ.Γ. ΛΑΛΑ ΤΟ!!! Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Στρατηγό κ. Αγγελή Μαργέλη τόσο για την συνεχή ενημέρωση όσο και κυρίως για την αξιόλογη προσπάθειά του να δώσει περιεχόμενο στον θεσμό της Δημοτικής Κοινότητας και του Συμβουλίου. Πρέπει να τον μιμηθούν τόσο οι άλλοι Πρόεδροι των Κοινοτήτων όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! είναι εδώ για να διαδίδει τις πρωτοβουλίες τους. Εύγε Πρόεδρε της Κύμης

Η ΛΑΚΟΥΒΑ…..ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ;



Από το Πυργί είναι η παραπάνω φωτογραφία. Το οδόστρωμα έχει χαλάσει και  η λακούβα είναι έτσι για πάνω από δύο μήνες. Πέρασαν οι γιορτές, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια. Ο δρόμος είναι από τους κεντρικούς του χωριού γιατί οδηγεί στην Εκκλησία του Χωριού. Αυτή είναι και η γειτονιά του νέου δραστήριου  Αντιδήμαρχου κ. Μιχάλη Λαθουρά. Πέρασε πολύς κόσμος, «ρόδες πονέσανε», παιδιά βραχήκανε. Ελπίζουμε ότι η συγκυρία το φέρνει να φτιαχτεί το συντομότερο δυνατόν η λακούβα  από έναν άνθρωπο που  έχει βαρεθεί να την βλέπει κάθε μέρα και πολλές φορές να έχει «κάτσει» το μάλλον χαμηλό αυτοκίνητό του.
Μιχάλη (Λαθουρά... για να μην μπερδευόμαστε!!!) πιάσε δουλειά…. η λακούβα σε περιμένει. Γιατί δύο σακιά τσιμέντο τα έχετε…!!!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Εορτάσθηκε στην Κύμη η εορτή του Αγίου Αθανασίου Πολιούχου της Κύμης Ευβοίας, ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και έδρα της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.
Πλήθος πιστών και οι αρχές του Δήμου, την παραμονή αλλά και ανήμερα παρευρέθησαν  στον εσπερινό την παραμονή και ανήμερα της εορτής στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ.
Στην συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, στην αίθουσα του εκκλησιαστικού γηροκομείου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ.Σεραφείμ, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Συμβούλων από όλο τον Δήμο και της Δημοτικής Κοινότητας  και άλλων Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Δήμου και τιμήθηκαν οι επιτυχόντες σε Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και οι αριστούχοι  μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Την όλη εκδήλωση οργάνωσε η Αντιδήμαρχος κ.Αρετή Μπάτσα και την προπαρασκευή και παράθεση της δεξίωσης που ακολούθησε η Σύμβουλος κ. Κατερίνα Κουιμιτζή.
Την όλη εκδήλωση χρωμάτισε η Ευρίπειος χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Κοκκίνη.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010 ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.
Από την αρχή που αναλάβαμε την δημοτική αρχή, είχαμε επισημάνει ότι για εμάς το θέμα της διαφάνειας είναι μείζονος σημασίας. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος o Δήμαρχος Καρύστου είναι από τους πρώτους αιρετούς που αναρτούν την δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2012.  Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πράξουν ομοίως έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη εικόνα στα οικονομικά του καθενός που ασχολείται με τα κοινά του δήμου μας.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το πόθεν έσχες του Δημάρχου Καρύστου κ. Νικόλαου Μανώλη.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ" ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ


Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής του Δασαρχείου Κύμης κατά του Δημάρχου κ. Θωμά και του Αντιδημάρχου κ. Κιούση για την  κατάληψη δασικής έκτασης στην θέση «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Στους δύο δημοτικούς παράγοντες επιβάλλεται και πρόστιμο υπέρ του Πράσινου Ταμείου 4.668,30 Ευρώ. Κατά του πρωτοκόλλου μπορούν να προσφύγουν στο Μονομελές Πρωτοδικείο εντός 30 ημερών.
Το Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής έχει ως εξής:
ΑΔΑ: ΒΕΦΖΟΡ10-Σ2Π
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ
Αριθ. Πρωτ. : 470/8782/16-1-2013
Αριθ. Π.Δ. Αποβολής : 1
Α.Β.Δ.Α. : 3/2013
Στην Κύμη σήμερα την 16η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2013 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. η υποφαινόμενη Δασάρχης Αγγελική Γκοτζαμάνη – Δασολόγος με Β΄ βαθμό παρόντος και της Παρασκευής Σπυρούλη, Δασολόγου προσληφθέντος ελλείψει Δικαστικού Γραμματέως ως Β΄ Ανακριτικού υπάλληλου εκθέτω τα εξής :
Την 5η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012 , διαπιστώθηκε από την υπηρεσία μας ότι οι : α) Δημήτρης Θωμάς του Γεωργίου, κάτοικος Κύμης (Δήμαρχος Δήμου Κύμης- Αλιβερίου) και β) Νικόλαος Κιούσης του Ιωάννη, κάτοικος Αλιβερίου (Αντιδήμαρχος), με σκοπό την απόκτηση δικαιωμάτων νομής και κατοχής επί δημόσιας αναδασωτέας έκτασης ανήκουσα στην παρ.5 του αρθ.3 Ν.998/79 όπως τροπ. και ισχύει ,εμβαδού 9.126,89 τ.μ. κείμενης στην δασική θέση «Μεγάλη Βόλτα» οικ. Παραμεριτών Τοπ. Κοιν. Αγίου Λουκά Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, παρά το Νόμο και χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής αρχής προέβησαν στις 05-11-2012 στην παράνομη αγορά της εν λόγω έκτασης από την Πηνελόπη συζ. Κων/νου Γιαννούλη, κάτοικο Αγίου Λουκά και τη σύνταξη του αρ. 3965/05-11-2012 συμβολαίου της Συμβ. Ταμυνέων Καλομοίρας Μπαράκου –Γέραλη .
Η εν λόγω έκταση αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης η οποία είναι κηρυγμένη αναδασωτέα με την αρ. 5812/23-11-2007 απόφαση κ. Δ/ντη Δασών Π.Σ.Ε. (ΦΕΚ 1664/Δ/14-12-2007) και τελεί υπό φυσική αναγέννηση και όπως εμφανίζεται στο συνημμένο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα ορίζεται:
Βόρεια : με αναδασωτέα έκταση
Νότια : με αναδασωτέα έκταση
Ανατολικά : με αναδασωτέα έκταση
Δυτικά : με αναδασωτέα έκταση
Ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο .


ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα τη συνέχιση ελέγχου και αποτελέσματα αυτού για τις offshore εταιρείες και την ακίνητη περιουσία τους στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας»

Τους τελευταίους δεκατρείς μήνες σας έχω καταθέσει δύο ερωτήσεις που αφορούν τον έλεγχο και τα αποτελέσματα αυτού, με αντικείμενο την δραστηριότητα των offshore εταιρειών στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας. Δυστυχώς οι απαντήσεις που έλαβα αφήνουν θολό το τοπίο σχετικά με την έρευνα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και τις προθέσεις του Υπουργείου. Ειδικότερα στην τελευταία ερώτηση που κατέθεσα στις 23/10/2012 απαντήθηκαν από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, μόλις δύο από τα έντεκα ερωτήματα τα οποία έθεσα και αυτά εν μέρει. Για την ενημέρωση σας η απάντηση έχει αρ. πρωτ. ΓΚΕ 1163021 ΕΞ 2012 /1182 της 27/11/2012.
Επανέρχομαι με ερωτήματα που αφορούν την συνέχιση του ελέγχου και ειδικότερα της ακίνητης περιουσίας των εταιρειών αυτών.
Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχει υπογραφεί Υπουργική Απόφαση, η οποία βρισκόταν στη διαδικασία δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, η οποία αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (Δ.Ε.Κ.) Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (Φ.Μ.Α.Π.), του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), του φόρου ακίνητης περιουσίας και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, όλων των ανέλεγκτων χρήσεων. Όμως οι υποθέσεις κάποιων ανέλεγκτων χρήσεων προηγουμένων ετών παραγράφονταν στις 31 Δεκεμβρίου 2012. Στην απάντηση δεν διευκρινίζεται εάν έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η παραγραφή των υποθέσεων που αφορούν offshore στην Κύμη Ευβοίας.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΈΩΣ 31 /12/ 2011


Σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η πληρωμή των οφειλών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου  προς τους ιδιώτες εργολάβους, προμηθευτές ή μελετητές καθώς και αιρετούς ή δικαστικές αποφάσεις συνολικού ύψους 4.661.000 Ευρώ. Πρόκειται για οφειλές έως την 31η Δεκεμβρίου 2011. Οι οφειλές προς τους ιδιώτες ανέρχονται περίπου σε 3.400.000 Ευρώ. Εξαιρούνται εκείνες οι οφειλές που αντιστοιχούν σε έκτακτα ειδικευμένα έσοδα δηλαδή σε συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις από ΕΣΠΑ, ΘΗΣΕΑ, κ.ο.κ. Κατάσταση με τις οφειλές κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2012 ενόψει της Απόφασης για σύναψη Δανείου προκειμένου να πληρωθούν αυτές οι οφειλές. Η κατάσταση εξακολουθεί να ισχύει για όσους έως τώρα δεν έχουν εξοφληθεί. 
Αυτή την κατάσταση που αφορά έργα, προμήθειες και μελέτες δημοσιεύει το ΛΑΛΑ ΤΟ  για να ενημερωθούν τόσο οι  ενδιαφερόμενοι όσο και όλοι οι δημότες, στο πλαίσιο της αρχής της διαφάνειας και της λογοδοσίας που πρέπει να επικρατεί αταλάντευτα στον τοπικό δημόσιο βίο. Προκειμένου μάλιστα να βοηθήσουμε τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης να εμπεδώσουν τις αξίες της διαφάνειας και της λογοδοσίας προσπαθούμε πάντα να ανοίγουμε τα κανάλια της ενημέρωσης και της ανοικτής τοπικής δημοκρατίας.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΩΣ 31/12/2011: πατήστε ΕΔΩ

ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ!!!



Έχουν πλάκα αυτοί οι  τοπικοί πολιτικοί παράγοντες....

Το «πολιτικό βάρος»  ενός Δημάρχου συνετέλεσε στο να παραμείνει στην πόλη του η Εφορία. Ήρθε το Υπουργείο Οικονομικών και απέδειξε ότι με συγκεκριμένα κριτήρια και μάλιστα τα έσοδα του 2011 παρέμειναν επιπλέον έξι Εφορίες. Με βάση τα κριτήρια αυτά εάν δεν έμενε η «Εφορία του Δημάρχου» δεν θα είχαν μείνει άλλες δύο τουλάχιστον που υπολείπονται στα έσοδα αλλά είναι στην εκλογική περιφέρεια ισχυρού Υπουργού.

Η πίεση των κινητοποιήσεων και το «πολιτικό βάρος» των συνοδών της Αντιπροσωπείας  για την σωτηρία μη διασωθείσας Εφορίας πέτυχε την αντικατάσταση της καταργηθείσας Εφορίας με Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) και μάλιστα με δύο υπαλλήλους. Και παρα λίγο να έχουμε πανηγυρισμούς. Αυτό θα γινόταν έτσι και αλλιώς, απλώς έως τώρα επέμεναν  ότι ήθελαν την Εφορία και δεν έδιναν σημασία στο ΚΕΦ το οποίο είχαν ήδη δοσμένο. ΚΕΦ είχε σπεύσει να κατοχυρώσει και ο  Δήμαρχος της προηγούμενης περίπτωσης όταν προς στιγμή έχασε την Εφορία.

Και ένας άλλος υπό διεκδίκηση τοπικός παράγοντας αναθεματίζει τους αντιπάλους του που ευτυχώς γιαυτόν «έχασαν» την Εφορία. Τώρα θα βγουν και οι αντίπαλοι και θα πανηγυρίσουν για το ΚΕΦ που έτσι και αλλιώς είχαν κατοχυρώσει.

Λαϊκισμός, άγνοια και κοροϊδία. Φτηνοί πολιτικάντηδες  απέναντι σε μία κοινωνία που αρχίζει και υποψιάζεται. Σημασία δεν έχουν οι Εφορίες αλλά οι φόροι που θα πληρώσουν  τα συνήθη υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι και από τους οποίους ξεφεύγουν οι πλούσιοι και τα λαμόγια.

Από κει και πέρα σημασία έχει να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι χωρίς να ταξιδεύουν μία μέρα ολόκληρη, να εξυπηρετούνται με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο. Νέες τεχνολογίες, εντιμότητα στις συναλλαγές και κυρίως φορολογική συνείδηση και δικαιοσύνη ζητά η κοινωνία.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF


O Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων κ. Γιώργος Λαγανάς είχε την καλοσύνη   να μας κοινοποιήσει Απόφαση της Πολεοδομίας Κύμη με την όποια αναστέλλονται  οι εργασίες για τις εγκαταστάσεις  της καύσης σκουπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ. Η σχετική κοινοποίηση στον Σύλλογο έφθασε μετά από είκοσι ημέρες, τόσο διήρκησε το ταξίδι του εγγράφου από την Κύμη στο Αλιβέρι αλλά ήρθε.
Όπως δηλώνει ο κ. Λαγανάς ο Σύλλογος διαβεβαιώνει όλους τους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής που ανησυχούν, ότι « αγώνας μας συνεχίζεται και μέσα  στις δικαστικές αίθουσες  ΣτΕ ,Διοικητικά Δικαστήρια, με ελάχιστα υλικά μέσα  με επίμονη και επίμονη άλλα και μέσα από την κοινωνία και τους μαζικούς αγώνες που πότε δεν απεμπολήσαμε άλλα θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους»

Η Απόφαση της Πολεοδομίας αναστέλλει τις εργασίες  για τις εγκαταστάσεις καύσης των σκουπιδιών (RDF) για 60 ημέρες μετά από την  αποδοχή της Αίτησης Αναστολής  με αριθμό 2155/20-12-2012 η οποία συνόδευσε την  με αριθμό 2112/13-12-2012 Αίτηση Ακύρωσης που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά από τον «Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων». Με την Αίτηση Ακύρωσης  προσβάλλεται η με αριθμό 99/2012 Οικοδομική Άδεια.

Συγχαίρουμε τον Σύλλογο και τους κ. Γ. Λαγανά και Ευ. Σπίθα για την σταθερή επιμονή τους στον αγώνα για το Περιβάλλον και την αποτροπή της καύσης του RDF στο Μηλάκι και καλούμε την τοπική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί  για την καλύτερη ποιότητα ζωής στον τόπο μας.
 ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», συνιστάται στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Μέλη της επιτροπής ορίζονται εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων,
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων,
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών,
δ) των εργαζομένων του δήμου και τα νομικά του πρόσωπα,
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων,
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών,
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών,
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες.
Παρακαλούμε , εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στην παραπάνω επιτροπή, να ορίσετε εκπρόσωπό σας, έως την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013.
Δηλώσεις μπορούν να κατατεθούν είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dimos.kimis-aliveriou@0902.syzefxis.gov.gr, είτε στα Δημοτικά Καταστήματα Αυλώνος – Δυστίων – Κονιστρών – Κύμης – Ταμυνέων.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ



Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τραχηλίου στις 22/12/2012 πραγματοποίησε τις καθιερωμένες εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ψηφίστηκε το νέο Δ.Σ. από 97 μέλη το οποίο αποτελείται από :
Αθανάσιος Καδδίτης πρόεδρός, τηλ 6936507988:
Σέγγου Παναγιώτα Αντιπρόεδρος,
Κεχρής Κυριάκος Γραματέας: τηλ 6972751375:
Ασημένια Λιάπη Ταμίας:
Αναστάσιος Καδδίτης μέλος:
με αναπληρωματικά μέλη τους :
Σμπιλίρης Ιωάννης
Σμπιλίρη Ζαχαρούλα και
Κεχρή Γεωργία.
Το νέο Δ.Σ. σας εύχεται Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2013.
Επίσης ευχαριστεί το απερχόμενο Δ.Σ.για την προσφορά του.
Ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 26/1/2013 θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ταβέρνα του Γεωργίου Καδδίτη στις 19.00.
Σας περιμένουμε όλους.
Στις 26/12/2012 το νέο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Τραχηλίου, διοργάνωσε παιδική γιορτή με θεατρική παράσταση του "Καραγκιόζη".