Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

EVIAPOST: ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΜΠΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ OFFSHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ;

Αναδημοσίευση από EVIAPOST
FOTO: MAKELIO.GR

Οι αναγνώστες του eviapost γνωρίζουν,  ότι είμαστε αυτοί που αναδείξαμε πρώτοι,  την ιστορία των  offshore εταιρειών της Κύμης. Από τότε πέρασε πολλής μα πολλή  καιρός  και τίποτα....
Με το θέμα αυτό ασχολήθηκαν και  δύο Βουλευτές του νομού,
 ο Κώστας Μαρκόπουλος στην αρχή ως Βουλευτής της ΝΔ με ερωτήσεις  του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όταν υπουργός ήταν ο Ε. Βενιζέλος και στην συνέχεια ως βουλευτής των ΑΝΕΛ. Ενώ είχε και αντιπαράθεση με τον Χρήστο Θεοδώρου τον φθινόπωρο.
Καθώς και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο ΣυμεώνΚεδίκογλου με ερωτήσεις του στον εκάστοτε Υπουργό την στιγμή που έκανε την ερώτηση.  Ερχόταν και ξανά επανερχόταν στο θέμα.
Αυτά τα αναφέρουμε γιατί έχουν την αξία τους και συνδέονται με τον τίτλο της ανάρτησης μας. Ο Συμεών Κεδίκογλου μάλιστα όταν ανακοινώθηκε η παραμονή της ΔΟΥ στην Κύμη,  σε ανακοίνωση του ανέφερε μεταξύ άλλον, ότι ένας λόγος που δεν διαλύθηκε η ΔΟΥ της Κύμης  ήταν να υπάρξει διαλεύκανση των  offshore της Κύμης.
Χθες στην εκπομπή Ν. Χατζηνικολάου με τον εκδότη της εφιμερίδας «ΠΟΝΤΙΚΙ» Αν. Δελατόλα στο Real Fm, φιλοξενήθηκε ο  Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης. Με θέμα την "δίκαια" φορολόγηση και πως αυτή θα επιτευχθεί !!!
Τι και αν οι δύο δημοσιογράφοι τον ρώταγα πως είναι δυνατό να βάζετε φόρους,  να κόβετε μισθούς των συνταξιούχων και των μισθωτών και να μην ξεκαθαρίζεται την υπόθεση των offshore της Κύμης, που από όσα γνωρίζουμε έχουν κάνει ξανά και ξανά βουλευτές επερωτήσεις, όπως ανέφεραν !!!
Τι και  αν ρώταγαν τον υφυπουργό, για το θέμα της ύπαρξης περί δικαίου αίσθημα για την κοινωνία, με το να μην ξεκαθαρίζεται το θέμα;;;!!!
Τι και αν τον ρώταγαν,  αν είναι τόσο δύσκολο στις δημόσιες υπηρεσίες να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση;;;!!
Ο κ. Μαυραγάνης που είναι και ο υφυπουργός αποδέχτης των ερωτήσεων των δύο βουλευτών του νομού που έχουν κάνει ερωτήσεις και φαίνεται να γνωρίζει το θέμα, δεν απαντούσε επί της ουσίας ή απαντούσε …. "Άλλα λόγια να ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ" !!!
Και με βάση την απάντηση του υφυπουργού, εμείς μπορούμε να ρωτήσουμε.
Είναι τόσο δύσκολη η διαλεύκανση των  offshore της Κύμης ή υπάρχει υψηλή προστασία από διάφορα λόμπι !!!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ κ. ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ «ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ»


ΠΗΓΗ: «Athens Voice»

Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής σε συνέντευξή του στην «Athens Voice» περιγράφει το προφίλ του διεφθαρμένου υπαλλήλου.
«Χωρίς να είναι κανόνας, από τα στοιχεία προκύπτει: έχει 20 με 25 χρόνια υπηρεσίας, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, είναι υψηλά στην ιεραρχία. Γνωρίζει τους κανόνες, δεν φοβάται τίποτα επειδή είναι στα όρια της συνταξιοδότησης. Ώσπου να τον πιάσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα έχει πάρει τη σύνταξή του. Εξάλλου, ένα ποινικό δικαστήριο κάνει επτά με οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί. Επιπλέον, πολλά εξαρτώνται από την πρώτη τοποθέτηση του δημοσίου υπαλλήλου. Εάν πέσει σε γραφείο αδιάφορο ή με λαμόγια, θα χαλάσει κι αυτός. Ιδίως στην επαρχία υπάρχει μια ομερτά. Αλληλοϋποστηρίζονται. Γι’ αυτό υπογραμμίζω ξανά και ξανά ότι πρέπει να επανέλθει το κώλυμα της εντοπιότητας. Ο εφοριακός, ο πολεοδόμος, ο αστυνομικός δεν πρέπει να υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους».
Όσον αφορά το «φακελάκι», το «γρηγορόσημο» και τα σχετικά, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης λέει:
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ένας κλάδος είναι πιο διεφθαρμένος από έναν άλλον. Η διαφθορά είναι πια θέμα οικονομικής συγκυρίας. Όταν υπάρχουν χρήματα, τότε η οικοδομή, η πολεοδομία, είναι μπροστά στη διαφθορά. Οι εφορίες, η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν πρόβλημα και κυρίως το ΕΣΥ. Γεγονός είναι ότι κατά το Brookings Institution η διαφθορά προκαλεί στην Ελλάδα μια ζημία 20 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Πώς γίνεται ο επιμερισμός; Είναι μάλλον συγκοινωνούντα δοχεία»


Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ


Επανειλημμένα υπηρεσιακά έγγραφα από το 2001 έως και σήμερα, αποκαλύπτουν ότι η ΔΟΥ Κύμης στεγάζεται σε κτίριο, το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο.
Το κτίριο:
•έχει πολεοδομικές παραβάσεις
•είναι ανασφαλές, χωρίς εξόδους κινδύνου και δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό πυρασφάλειας
•δεν διαθέτει ανελκυστήρα
•δεν έχει ράμπα πρόσβασης για ΑΜΕΑ
•οι χώροι του είναι πλήρως ανεπαρκείς
•δεν διαθέτει χώρο για τη φύλαξη του αρχείου
•δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης και η διέλευση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Είναι δε προφανώς αδύνατη η πρόσβαση μεγάλων οχημάτων.
Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός του Υπουργείου Οικονομικών; Αποφάσεις σε μια νύχτα που ακυρώνουν γνωμοδοτήσεις δικών του υπηρεσιών; Ποιά συμφέροντα εξυπηρετούνται παίζοντας με την ασφάλεια των εργαζομένων και των  φορολογούμενων; Έτσι χτίζετε κύριοι την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος;
Θεωρούμε καθήκον μας να απευθυνθούμε στη δικαιοσύνη.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΙΚΑ!!!



Νέστορας στα τοπικά πολιτικά πράγματα  θέτει μία σειρά από επίκαιρα ερωτήματα με λιτό σχόλιο που απέστειλε προς δημοσίευση στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!!. Το ευχαριστούμε για την τιμή.

"ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΙΚΑ": Η ορολογία που μπήκε τελευταία στην πολιτική ατζέντα του Ενιαίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου
ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΙΚΑ
Κεντροβαρική η διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό απαιτεί η κοινή λογική. ΟΡΘΩΣ.
Τα έργα που διεκδικήθηκαν από την Περιφέρεια ήταν κεντροβαρικά και ορθά κατανεμημένα; Ρωτάει ο καθείς.
Οι Υπηρεσίες του Μεγάλου Δήμου είναι κεντροβαρικά ή ορθά κατανεμημένες; Και πάλι αναρωτιέται ο αδαής πολίτης.
Η κοινή λογική δοκιμάζεται. Η οντότητα του ενιαίου Δήμου και αυτή δοκιμάζεται. Οι ιθύνοντες ας μην εθελοτυφλούν. Οι πολίτες απλώς σιωπούν.  Μην εκλαμβάνουν την υπομονή τους ως ανοχή πλέον.
Οι εκλεγμένοι των κεντροβαρικών διαμερισμάτων  έχουν εκχωρήσει το δικαίωμα της σκέψης και της άποψης σε άλλους;
Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ της εξουσίας οδηγεί σε λάθος δρόμους.
 ........Απλά ρωτάμε "ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΙΚΑ"

Υ.Γ. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 308/2011 ΦΕΚ 2718/Β/17-11-2011 (Ο.Ε.Υ. Δήμου Κύμης Αλιβερίου)
Άρθρο 1
Οι κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου είναι εγκατεστημένες στην έδρα του Δήμου, το Αλιβέρι….» Ισχύει; Εφαρμόζεται αυτό που ψηφίστηκε; Υπάρχει απάντηση;"

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ….ΑΛΛΑΞΤΕ ΓΗΠΕΔΟ



Παρακολουθούμε με έκπληξη σε ορισμένα τοπικά μέσα δημοσιότητας να αναφέρονται σε Δημόσιους Λειτουργούς οι οποίοι δεν έχουν  δώσει δικαίωμα με την υπεύθυνη υπηρεσιακή τους λειτουργία για αξιολογήσεις απλοϊκές ή για χρήση στην παραταξιακή ή άλλη αντιπαράθεση. Απλώς και επίμονα κάνουν την δουλειά τους.
Οι μύχιες προσδοκίες των κύκλων της διαπλοκής δεν σημαίνει ότι είναι και επικείμενα γεγονότα. Συνεπώς καλό είναι να μην συγχέουμε ρόλους και συμπεριφορές και να αφήσουμε ιδιαίτερα τους Δημόσιους Λειτουργούς (σε Αστυνομία, Λιμενικό, Πολεοδομία, Δικαστές, Δασαρχείο, Δ.Ο.Υ. κ.ο.κ.) που δεν έχουν το προνόμιο της επικοινωνίας των παντός είδους αιρετών να κάνουν την δουλειά τους διότι αυτή δεν σχετίζεται σε τίποτα με τα μέτρα και τα σταθμά των παραγόντων της τοπικής και όχι μόνο πολιτικής σκηνής. Απέχει «παρασάγγας».
Και κάτι άλλο. Καλός ο αγώνας και η  αποκάλυψη  των κακώς κείμενων αλλά ας ασχοληθούμε και λίγο με τα πραγματικά και φλέγοντα τοπικά προβλήματα. Με αυτά τελικά δεν ασχολείται κανένας. Στο κάτω κάτω της γραφής, αφού δεν μπορείτε να αλλάξετε το παιχνίδι….αλλάξτε γήπεδο.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ευβοίας έστειλε ο Δήμαρχος Καρύστου για την ενίσχυση των δυνάμεων του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
«Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας που λαμβάνει μέρος το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Δήμο Καρύστου. Υπάρχουν συνεχόμενα περιστατικά εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία. Τελευταίο κρούσμα, η δολοφονία μίας 77χρονης γυναίκας από δύο αδίστακτους εγκληματίες στις 29/01/2013 με σκοπό την κλοπή.
Για τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύουμε ότι η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας του τόπου μας είναι χρέος όλων μας, σας ζητούμε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου για την καλύτερη αστυνόμευση του Δήμου μας.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.» 

ΣΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
 1Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΈΤΟΥΣ 2013
ΆΡΘΡΟ 76 Ν. 3852/2010

Καλείστε να προσέλθετε στην δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών της Δ.Ε. Δυστίων, στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1.Γνωμοδότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης – Αλιβερίου σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα Έτους 2013
2.Γνωμοδότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης – Αλιβερίου σχετικά με τον Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2013
3.Γνωμοδότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης – Αλιβερίου σχετικά με το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης Έτους 2013
                                     Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
                                                                     Κύμης – Αλιβερίου
                                                                          Θωμάς Δημήτριος

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΗΣ «ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΕΣΕΝΤΟ!!!



Η δυσκολία της περιόδου, η πληθώρα των διεργασιών αλλα κυρίως τα απογοητευτικά αποτελέσματα, οδηγούν κάποιους σε κατώτερης ποιότητας χάλκευση της πραγματικότητας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Από ένα περιβάλλον όπου η παραβατικότητα και η κατάχρηση εξουσίας βαφτίζεται ‘μαγκιά’, η καταπάτηση Δημοσίων κτημάτων, η αγοραπωλησία και η δωρεά τους βαφτίζεται ευελιξία, η εγκατάλειψη όλου του Δήμου (εκτός γνωστών θυλάκων του!!) βαφτίζεται ‘όλους τους φροντίζει’, η απαξίωση δε όλων των συλλογικών του οργάνων βαφτίζεται ‘σύγχρονη λειτουργία’, δεν μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι διαφορετικό. Αυτό βέβαια που προβληματίζει και θλίβει τον κάθε καλόπιστο παρατηρητή είναι η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης με τη γνωστή  μέθοδο της «προπαγάνδας παλαιάς κοπής» με αναφορά  στα χρόνια της δεκαετίας του ’40. Αυτή τη φορά όμως το γνωστό ‘Ατυπο Γραφείο Τύπου’ του Δ. Κυμης-Αλιβεριου το γνωστό για την υψηλή  ‘αντικειμενικότητα’ του ιστολόγιο Εvia Top ξεπέρασε και τον εαυτό του.                                                                                                                                                
Μέσα από ένα ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού και προσαρμοστικότητας σε πλάνα παραπληροφόρησης κατόρθωσε σε ελάχιστο χρόνο να παρουσιάσει ‘δίκαια και αντικειμενικά’ το θέμα της Συγκρότησης της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κυμης-Αλιβεριου.
Μιας Επιτροπής  Διαβούλευσης απαξιωμένης και εν υπνώσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας   διετίας από κ. Θωμά.
Μιας Επιτροπής μνημείο της απαξίωσης της Τοπικής Δημοκρατίας και της κοινωνίας στα θέματα που πρωτίστως την αφορούν.  

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Είκοσι πέντε εκπρόσωποι φορέων, εννέα δημότες και ο Δήμαρχος αποτελούν την νέα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Απουσιάζουν μαζικότεροι και σημαντικότεροι φορείς της περιοχής ενώ μετέχουν άλλοι με μόνη δραστηριότητα την συμμετοχή στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Σημαντικότερη απουσία είναι εκείνη του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, οποίος δεν κλήθηκε για να συμμετάσχει. Δεν εκπροσωπούνται επίσης δραστήριοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι όπως είναι της Βρύσης, ο Μορφωτικός Σύλλογος της Κύμης, ο Σύλλογος Αγιωργητών, ο Απανταχού Σύνδεσμός Οκτωνιατών, ο Σύλλογος των Πετριών, του Τραχηλίου, του Αγίου Ιωάννη και άλλοι.
Και η επιλογή των Αθλητικών Συλλόγων είναι περιορισμένη στον Α.Ο. Κύμης, στον Α.Ο.Αυλωναρίου και στο Αστέρα Αλιβερίου. Δεν κλήθηκε να μετάσχει ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, ο Νηλέας Νεοχωρίου, ο Α.Ο. Δύστου, οΤαμυναϊκός.
Από την επιτροπή Διαβούλευσης λείπουν δύο σημαντικότατοι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της Περιοχής, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων και ο Σύνδεσμος Προστασίας Περιβάλλοντος περιοχής Κύμης, φορείς με μεγάλο κύρος. Αντίθετα επιλέγει, προφανώς για να αντιπροσωπεύσει τους εργοδότες, ο εκπρόσωπος του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση της καύσης του RDF. Βεβαίως δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Βενζινοπώλες από την Επιτροπή.
Βέβαια μπορεί να αντιταχθεί ότι αυτοί όλοι δεν έκαναν αίτηση. Πιθανόν αλλά όταν ο Δήμος καλεί φορείς επιδιώκει τουλάχιστον να μετέχουν οι σημαντικότεροι και σε αυτούς στέλνει και γραπτή πρόσκληση. Εάν του αρνηθούν τότε θα έχει να λέει. Εκτός εάν δεν επιθυμεί την συμμετοχή τους.
Ως προς τους δημότες τι να πούμε. Έπρεπε κληρωθούν όπως ορίζει ο νόμος από τους εκλογικούς καταλόγους, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά δεν υπήρξε η προνοητικότητα τουλάχιστον να βάλλουν  καμιά τριανταριά να δηλώσουν και να κληρώσουν τους εννέα. Ορίστηκαν γνωστοί συνεργάτες του Δημάρχου, υποψήφιοι στον συνδυασμό του και ο προπονητής της ομάδας του Δημάρχου.
Υπάρχει ζήτημα σχετικά με την συμμετοχή των κ. Δημήτρη Φραγκούλη  και Γεωργίου Κότσαρη διότι έχουν την ιδιότητα του αιρετού στον δήμο και δεν μπορούν να μετέχουν στην Επιτροπή. Εξάλλου οι φορείς τους έχουν και άλλους εκπροσώπους να στείλουν εξίσου ικανούς και ευέλικτους. Επίσης είναι αυτονόητο ότι το μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αλιβερίου κ. Λυμπερόπουλος δεν μπορεί να μετέχει διότι είναι αιρετός και όχι απλός δημότης. Ειδικά αυτός έπρεπε να το ξέρει.
Κατά τα άλλα απολαύστε την σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που «ανακοινώθηκε» και εγκρίθηκε χθες βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο.

                ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ   

ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ


ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΔΗΘΕΝ) ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Όλες οι παροιμίες είναι σωστές. «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει», λέει η σοφός λαός μας. Η Δημοτική Αρχή Κύμης Αλιβερίου  νομίζοντας ότι η θητεία της προηγούμενης Επιτροπής Διαβούλευσης έχει λήξει αλλά και παίρνοντας την ψυχρολουσία της παρουσίας μόνο 10 μελών στην προηγούμενη, τελικώς ματαιωθείσα, συνεδρίαση αποφάσισε να συγκροτήσει νέα Επιτροπή και εν συνεχεία να προχωρήσει στην ψήφιση του Προϋπολογισμού, παρότι μπαίνουμε στον Φλεβάρη.
Πίστευε ότι μειώνοντας στο ελάχιστο τα μέλη (25) και διορίζοντας  τους δικούς της, παραβιάζοντας κάθε αρχή αναλογικότητας, θα πίεζε την Αντιπολίτευση να υποκύψει στις ορέξεις της. Μόχθησε για να φέρει λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης τους απουσιάζοντες συμβούλους και να πετύχει με την συνδρομή του «λαλίστατου» κ. Κούκη την πλειοψηφία των 2/3.
Εκβίαζε δήθεν με την επίκληση των αρνητικών επιπτώσεων από την καθυστέρηση της ψήφισης του Προϋπολογισμού. Μέσα στην απόλυτη σύγχυση μεταξύ των άλλων η Δημοτική Αρχή ξέχασε ότι, ακόμη και για τα μάτια του κόσμου, όφειλε να θέσει κληρωτίδα για την επιλογή των δημοτών και η κλήρωση αυτή γίνεται ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεπώς η χθεσινή σύνθεση της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι μη νόμιμη και ο καθένας μπορεί να προσβάλει την νομιμότητά της, να την ακυρώσει και να ζητήσει την κανονική της συγκρότηση.
Μπορεί βέβαια να μην ασχοληθεί κανείς με ένα όργανο δημοκρατικής διαβούλευσης το οποίο έχει απαξιωθεί και γελοιοποιηθεί εντελώς από τον Δήμο. Και να σκεφθείτε ότι για δύο χρόνια ήταν, και με την νέα σύνθεση ακόμη περισσότερο,  απόλυτα ελεγχόμενο όργανο υποστήριξης της δημοτικής αρχής, γεγονός που δεν δικαιολογεί την απαξίωση. Φαίνεται πως κάποιοι φοβούνται ακόμη και την σκιά τους!!!
Ως προς την σύνθεση της χθεσινής Επιτροπής δήθεν διαβούλευσης σε λίγο…

ΠΑ.Μ.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ: «ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ; ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ!!!»



Στις 28 του Γενάρη πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η διάσκεψη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας της Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Μιας οργάνωση που μόνο στο όνομα θεωρείται συνδικαλιστική, όμως από την μέρα της ίδρυσης της μέχρι σήμερα υπηρετεί τα συμφέροντα της Κομισιόν και των μονοπωλίων.
Στην διάσκεψη συμμετείχαν και οι συνεταίροι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Όλι Ρεν ο αρμόδιος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ.
Όλοι μαζί (εργατοπατέρες και αξιωματούχοι της ΕΕ) έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για τους 26 εκατομμύρια ανέργους, την δραματική αύξηση της φτώχειας και τον εφιάλτη των ευέλικτων μορφών εκμετάλλευσης . Όλοι μαζί οι συνέταιροι αναζητούν μια «ρεαλιστική λύση για μια πανευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική» για την αντιμετώπιση της κρίσης, που όχι μόνο δεν θα θίγει τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά και θα δημιουργεί περισσότερα κέρδη. Επιδιώκουν για άλλη μια φορά να περάσουν χωρίς αντιστάσεις τις κυβερνητικές πολιτικές, .
Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν πείρα από τους κοινωνικούς διαλόγους που συμμετείχε η ηγεσίας της ΓΣΣΕ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΗΛΙΑ ΣΑΝΙΔΑ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ  - ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΘΑΡΡΟΥΝΙΩΝ
ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ – ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ – ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ
                                                                     
                                                                             Αλιβέρι 26 Ιανουαρίου 2013           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κ. Σανιδάς
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στο πλαίσιο των ενεργειών της για ενημέρωση όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, συναντήθηκε στη Χαλκίδα με τον νέο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος κύριο Ηλία Σανίδα.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενημέρωσε τον κ. Σανίδα για όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειές της, επεσήμανε τα σημεία και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ακυρωθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως αναφέρονται στα δύο σχετικά υπομνήματα που έχει καταθέσει και εξέθεσε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου, τόσο στον τρόπο απόκτηση Δημοτικής Έκτασης όσο και στην ανάθεση τη σύνταξη και το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στο μεγάλο και σοβαρό αυτό ζήτημα.
Απέδειξε με στοιχεία τη μη τήρηση της νομιμότητας από τη Δημοτική Αρχή στην όλη διαδικασία αλλά και την παντελή έλλειψη κοινωνικής συναίνεσης με την καθολική αντίδραση των κατοίκων των οκτώ χωριών που συμμετέχουν στην Επιτροπή, στοιχεία απαραίτητα για την υλοποίηση αυτού του έργου.
Ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση και τη συνεργασία και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και επιτυχία στο έργο του.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Δ.Ο.Υ. ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Με έγγραφο του Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ενημερώνει ότι εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το σύστημα ΤΑΧΙS, που λειτουργεί σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας.
«Το νέο ΤΑΧΙS λειτουργεί με καινούργια κεντρικοποιημένη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ θα εγκαταλειφθεί και οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε οποιανδήποτε ΔΟΥ με τον ίδιο τρόπο, αφού όλες θα έχουν πρόσβαση στα κεντρικά μητρώα και τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου» αναφέρει στο έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Μαυραγάνης αναφερόμενος στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα προστίθεται σταδιακά ένα νέο πακέτο υπηρεσιών στις υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν:
- Την πληρωμή όλων των οφειλών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ο φορολογούμενος μπορεί να αναζητεί τις οφειλές του στο διαδίκτυο και να εκτυπώνει τον απαραίτητο κωδικό για πληρωμή στην τράπεζα.
- Την πληρωμή οφειλών με χρήση πιστωτικών καρτών και χρεώσεων λογαριασμών μέσω του TAXISnet.
- Την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων που αφορούν ποικίλες περιπτώσεις που μέχρι σήμερα έπρεπε να υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.
- Την παρουσίαση πιστοποιημένου φορολογικού ημερολογίου σε κάθε φορολογούμενο για να λαμβάνει γνώση των μελλοντικών του φορολογικών υποχρεώσεων.
- Την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετάβασης στις ΔΟΥ για την προμήθεια παραβόλων.
- Την ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων.

ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΥΜΗΣ & ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ κ. ΣΙΜΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ


ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-                                      28/1/2013
ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών και Περιχώρων ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας την Κυριακή 27/1/2013 με θέμα τη Δ.Ο.Υ. Κύμης.
Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημ. Θωμά καθώς και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παν.Σίμωση, τον Πρ.ΟΕΒΕ κ. Ηλ.Θαλάσση, και τους εκπροσώπους Επιμελητηρίου  κ.Νικ.Φωκίτη και κ Ελ.Ντεγιάννη, για την παρουσία τους.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την ενημέρωση-διαβεβαίωση, μετά την επικοινωνία του με τον Υπ.Οικονομικών, ότι είναι οριστική η απόφαση παραμονής της Δ.Ο.Υ. Κύμης και  της ουδέτερης στάσης του Επιμελητηρίου στο θέμα αυτό.

Το Δ.Σ. της                                                                                       Το Δ.Σ.
Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-                     Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών
Εμπόρων Κύμης & Περιχώρων                                            & Περιχώρων

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ.



Οι φωτιές του 2007 πέρα από την καταστροφή και τη συμφορά για κάποιους έγιναν και χρυσωρυχείο.
Ειδικός με καταγωγή από τον Βορρά  μετακλήθηκε στην περιοχή και σε αγαστή συνεργασία κατά πως φαίνεται με κρατικούς λειτουργούς έχει ανοίξει μαγαζί και διευθετεί υποθέσεις με κρατικές υπηρεσίες που σχετίζονται με το περιβάλλον και την καταστροφή του.
Δεν ενοχλεί ασφαλώς κανέναν αφού στον Καπιταλισμό ο καθείς είναι ελεύθερος να αναπτύξει το επαγγελματικό του δαιμόνιο. Ενοχλεί όμως ο φημολογούμενος σφικτός «επιστημονικός» εναγκαλισμός  με τους κρατικούς λειτουργούς υπηρεσιών που φροντίζουν τις υποθέσεις του. Δηλαδή η κλασική μηχανή της διαπλοκής στην τυπική ελληνική επαρχία. Αυτούς όμως τους κρατικούς λειτουργούς έχει πληρώσει ακριβά και κατά κυριολεξία η Νότια Εύβοια, το φυσικό περιβάλλον και οι κάτοικοί της.
Τώρα τελευταία ανέλαβαν μάλιστα δουλειά λογαριασμό της «Εξουσίας»  και έχουν πάρει μεγάλη βόλτα.