Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕΚ;


Επείγουσες συνεδριάσεις, κινητοποιήσεις, ψευτοπαλικαρισμοί και ανταγωνισμός  φιλεργατικών δηλώσεων στα τοπικά μέσα. Το αποτέλεσμα; Η ΒΙΟΜΕΚ έκλεισε και ο Μαραγκουδάκης το ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο. Που είναι τώρα οι κινητοποιήσεις; τα έκτακτα συμβούλια; το κλείσιμο των Δημαρχείων,  οι παλικαρισμοί των δημοτικών παραγόντων;
Αυτοί θα συνεχίσουν τα πάρε δώσε με τις μεγάλες εταιρίες για το καλό του τόπου!!!, τα κρυφά κονέ ακόμη και με την απαράδεκτη ΤΕΡΝΑ, θα συνεχίσουν να παίρνουν τις φανερές και κρυφές  χορηγίες   από την ΔΕΗ και τα συνεταιράκια της, θα συνεχίζουν να κρύβουν τα  σκουπίδια που καίγονται στο Αλιβέρι ή αυτά που θα καούν στο μέλλον ( άλλος αγώνας που δικαιώθηκε και αυτός!!!) ενώ οι 25 οικογένειες των απολυμένων της ΒΙΟΜΕΚ θα τραβήξουν τον γολγοθά της ανεργίας και την σκυφτή ζωή που αυτή επιβάλλει.
Μπορεί βέβαια να πάρουν νέες υποσχέσεις γιατί τα ψηφαλάκια τα έχουν αλλά την αξιοπρέπεια τους την έκλεψαν. Τέτοιους ψηφοφόρους, παθητικούς πολίτες και  απαθείς θεατές, σκυφτή κοινωνία ιθαγενών που μαγεύεται με "καθρεφτάκια" έχουν ανάγκη οι δυνάμεις της διαπλοκής που διαφεντεύουν την περιοχή μας.....

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Δασικές Υπηρεσίες του Νομού Εύβοιας  στα πλαίσια εφαρμογής του Ειδικού Προγράμματος Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής λειτουργούν από την 15η Φεβρουαρίου 2013, όλες τις ημέρες της εβδομάδας με ωράριο λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου από 07:00 έως 22:00 και περιπόλων στα δάση σε 24ωρη βάση.
Καλούνται όλοι οι φορείς και οι πολίτες να σταθούν αρωγοί στο έργο των δασικών Υπηρεσιών ενάντια στην λαθροϋλοτόμηση των δασών μας, και την κερδοσκοπία εις βάρος των,  ενημερώνοντας τις υπηρεσίες για καταστροφές των δασών που υποπίπτουν στην αντίληψη τους άμεσα στα τηλέφωνα :
Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας          1591
Διεύθυνση Δασών Νομού Εύβοιας       2221084221
Δασαρχείο Χαλκίδας   2221084444    2221084484
Δασαρχείο Λίμνης      2227031218      2227032160
Δασαρχείο Ιστιαίας     2226052234
Δασαρχείο Αλιβερίου 2222022208     2223023715

Η προστασία του δασικού μας πλούτου είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ



Ο όμιλος κ. Μπόμπολα έχει σχεδιάσει σημαντικές επενδυτικές δράσεις στην περιοχή  της Νότιας Εύβοιας στο χώρο της ενέργειας και των περιβαλλοντικών έργων. Η παρουσία του είναι ήδη δυναμική προκειμένου να διευκολύνει την προώθηση των σχεδίων του. Ασφαλώς έχει την στήριξη, συνεργασία και βοήθεια σημαντικών τοπικών πολιτικών παραγόντων. Σύντομα θα έχουμε νέα!!!

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝΤΕΣ


Νέστορας στα τοπικά πολιτικά πράγματα  επανέρχεται και θέτει μία σειρά από επίκαιρα ερωτήματα με λιτό σχόλιο που απέστειλε προς δημοσίευση στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!!. Το ευχαριστούμε για την τιμή.

Πρόσφατα διαβάσαμε πολλές ευχαριστίες από πολλούς (πρόσωπας, φορείς, συλλόγους) προς επίσης πολλούς (Υπουργούς, Προέδρους Επιμελητηρίων, Δημάρχους, Δεσποτάδες κ.λ.π.) σχετικά με την ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΟΥ στη πόλη της Κύμης. Ευχαρίστησε ο ένας τον κυβερνητικό «διπρόσωπο» - συγνώμη λάθος- εκπρόσωπο ήθελα να πω- για τις ενέργειές του να μην κλείσει η ΔΥΟ στην Κύμη, ευχαριστούσε  φορέας άλλον κεντρικό φορέα  για την ουδετερότητα που υποσχέθηκε να κρατήσει για το θέμα. Κανείς όμως δεν ευχαρίστησε τον Λαό για την υπομονή του να τους ανέχεται. Εμείς ευχαριστούμε τους ευχαριστούντες γιατί καταλάβαμε έστω και αργά ότι η Λογική του διαίρειν και βασίλευε εφαρμόζεται αριστοτεχνικά ….αλλά μέχρι πότε θα γίνεται ΑΥΤΟ!!!
Για ταλαιπωρία πολιτών ακούσατε τίποτε; Ναι μόνο για τα Σκουπίδια!!!!!
Υ.Γ. ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 308/3011 (ΦΕΚ 2718/Β/17-11-2011 (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Κύμης Αλιβερίου»
Άρθρο 1
«Οι κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου είναι εγκατεστημένες στην έδρα του Δήμου, το Αλιβέρι…..» Ισχύει αυτό Κύριοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης; Εφαρμόζεται αυτό που ψηφίσατε και υποτίθεται ότι ισχύει;
Υπάρχει κανείς με φιλότιμο να απαντήσει; Εμείς περιμένουμε….. Αλλά έως πότε;

ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ


Ο Στρατηγός Βαγγέλης Τετριμίδας Δήμαρχος Καμένων Βούρλων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας με στρατιωτικού ύφους επιστολή - και όχι μόνο-  στην Επιτροπή του άρθρου 152 την οποία κοινοποίησε και στον εκπρόσωπο της ΠΕΔ στην Επιτροπή  κ. Γιάννη Λάμπρου ενημέρωσε ότι η θέση της ΠΕΔ είναι η  έγκριση της ΜΠΕ για την κατασκευή της Μονάδας Απορριμμάτων στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών (παρότι δεν ήταν αυτό ακριβώς το αντικείμενο της Επιτροπής- αλλά που θα έβρισκαν άλλη ευκαιρία). Η επιστολή αυτή και η κατάργηση (εκδίωξη; διαγραφή; εξαφάνιση;) του εκπροσώπου της ΠΕΔ ήταν αναμενόμενη μετά από την εύλογη- με όρους εξουσιαστικής βίας-  πίεση που άσκησε ο Δήμαρχος Κύμης στον Στρατηγό Δήμαρχο Καμένων Βούρλων αφού με την ψήφο του κ. Θωμά, μία και μοναδική, ο Στρατηγός εκλέχθηκε  Πρόεδρος της ΠΕΔ ενώ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να προτείνει Μπουροδήμο. Το γινάτι του Θωμά  έκανε τον κυρ Βαγγέλη Πρόεδρο. Τώρα είναι εύλογο και να πιέζεται. Χαζός είναι να χάσει την προεδρία.
Το τρελό είναι ότι ο κ. Θωμάς με έξι δικούς του συμβούλους πήρε μία έδρα και έγινε ρυθμιστής  στην ΠΕΔ. Και χορεύει  τους ψοφιμαίους Πασόκους στο ταψί.
Αλλά ο κ. Θωμάς την δουλειά του κάνει. Εδώ προσπαθεί να του παραχωρηθεί η δημόσια δασική έκταση που αγόρασε από τους καταπατητές και την δώρισε στο Δήμο (δωρεά που ακυρώθηκε) και από πάνω θα βγει να ζητωκραυγάζει για το πόσο μεγάλος είναι!!! Με το δίκιο του. Αφού την σκαπούλαρε πάλι.
Για όσους δεν τους αρέσει αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν πονάει στο δόντι σου πας στον οδοντίατρο και όχι στον ομφαλμίατρο.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΞΥΛΙΘΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ



Με αίτημα τους στην ΔΕΥΑΚΑ πριν δυο μήνες ζήτησαν την μείωση της τιμής του νερού στα πλαίσια των όμορων δημοτικών ενοτήτων αλλά και για λόγους ίσης μεταχείρισης και ισονομίας. Από τότε όμως δεν έχουμε καμία ενημέρωση. "Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" που λένε στο χωριό μου. Έτσι αντιμετωπίζουν τους πολίτες αλλά όπως φαίνεται και τους φορείς στο δήμο ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  Εμείς όμως θα συνεχίσουμε μέχρι να γυρίσει ο ήλιος                                                                                                                                                               
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΞΥΛΙΘΟΥ:
α)Τοπική Κοινότητα Οξυλίθου                                                             Οξύλιθος 12-11-2012
β)Σύλλογος των Απανταχού Οξυλιθιωτών «Ο Ευαγγελισμός»
γ)Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Οξυλίθου
δ)Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενοριακού Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου
ε)Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενοριακού Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου

                                                                                            ΠΡΟΣ: Την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
                                                                                                   Ταχ. Δ/νση: Κ. Μπακόλα 41
                                                                                                   345 00 Α λ ι β έ ρ ι

ΘΕΜΑ: « Αίτημα αναπροσαρμογής τιμολογίου ύδρευσης της Τ.Κ. Οξυλίθου».
Για τους λόγους που αναφέρονται στα συνημμένα έγγραφα όπως επίσης για την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία αλλά και για λόγους ίσης μεταχείρισης και ισονομία ζητούμε την μείωση του τιμολογίου ύδρευσης στα επίπεδα τουλάχιστον των όμορων πρώην καποδιστριακών Δήμων και κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών.

                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
                                                                    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Βασίλης Καθαροσπόρης
«Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση, έστω και για μερικούς μήνες, ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδος να δεχθεί και τ΄απορρίμματα των Δήμων Κύμης Αλιβερίου  και Καρύστου αφού είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένος εξυπηρετώντας όλη των Κεντρική Εύβοια» αυτά είπε σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πανευβοϊκού Βήματος» ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων  και Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου  Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμων Κεντρικής Εύβοιας κ. Βασίλης Καθαροσπόρης στην σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΚΑ στις 14 Φεβρουαρίου για την διαχείριση των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας. Συνεπώς το ΥΠΕΚΑ πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις για την προσωρινή διάθεση των απορριμμάτων εκτός Ευβοίας. Εξάλλου γιαυτό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήβας και εκπρόσωπος του Δήμου Λειβαδιάς.

ΘΩΜΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑ


   Αλιβέρι  20 / 02 /2013
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                    
Τον Απρίλη του 2007 το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης ειδοποίησε τον Δήμο Κύμης ότι κατάστημα «Καφέ» της πόλεως είχε τρεις παραβάσεις σε σχέση με την λειτουργία των μουσικών του οργάνων.
Λόγω της υπεραπασχόλησης εκείνη την χρονική περίοδο των υπηρεσιών του Δήμου και με την προετοιμασία της διοργάνωσης της «Ανάβασης Κύμης», ο Δήμος σφράγισε το κατάστημα στο τέλος Μαΐου. Δηλαδή με καθυστέρηση 20 ημερών από την προθεσμία που προβλέπει η  σχετική Νομοθεσία.
Το δικαστήριο στις 12/2/2012 έκρινε πρωτόδικα ότι η ολιγοήμερη αυτή καθυστέρηση στην σφράγιση του καταστήματος συνιστά παράβαση καθήκοντος του Δήμαρχου, παρά το γεγονός ότι η οριζόμενη προθεσμία από το Νόμο είναι ενδεικτική και όχι αποκλειστική.
Εναντίον της απόφασης ασκήθηκε έφεση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                                                   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΦΕΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!



Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό που ντροπιάζει την τοπική κοινωνία, δηλαδή την βία και τη διαπόμπευση σε μία περίπτωση υποτιθέμενης ή μη μοιχείας ήρθε να πει με το όνομά του εκείνο που η τοπική κοινωνία ακόμη και αν ψελίζει φοβάται να το εκφράσει και τελικά το ανέχεται. Η βία δεν είναι υπόθεση ενδοοικογενειακή. Είναι υπόθεση κοινωνική και αφορά τους πάντες. Αλλά ακόμη και εάν το περιστατικό του χωριού εκείνου ήταν μία ενδοοικογενειακή υπόθεση από την στιγμή που βγήκε στην πλατεία του χωριού έγινε δημόσια και κοινωνική. Όταν οι πρωταγωνιστές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μετέχουν στα πολιτικά δρώμενα και μάλιστα στον ναζιστικό χώρο που έχει ως ιδεολογία την βία η υπόθεση γίνεται πρωτίστως πολιτική.
Εξάλλου πολιτική γίνεται και όταν κάποιοι εκθειάζουν την σιωπή της κοινωνίας, των ντόπιων πολιτικών παραγόντων και μάλιστα ακόμη και εκείνων που  ανήκουν στην αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί δεν βρήκαν μία λέξη για το πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό φαινόμενο της σεξιστικής  και όχι μόνο βίας που προσβάλλει τον πολιτισμό μας. Αλλά στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής αυτής έχουν και το πανελλήνιο πρωτότυπο να συναγελάζονται γύρω από την νομή της εξουσίας  ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΔΗΜΑΡΑΙΕΣ,  ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, και όχι μόνο. Άραγε τι τους ενώνει;
Εν πάση περιπτώσει μπράβο στο Φεμινιστικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ για την θέση που πήρε και ντροπή σε όλους εκείνους που σωπαίνουν. Τώρα εάν ενοχλήθηκαν και κάποιοι φαλλοκράτες όλα θα τα ανεχθούμε, εδώ ζούμε στη «χώρα» της Λουλούς…  η Τσετσενία θα μας πειράξει….!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Π.Σ.Ε.) ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Ο ΚΥΜΗΣ


Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας απέστειλε στον Α.Ο. ΚΥΜΗΣ την ακόλουθη επιστολή: 
"Κύριε πρόεδρε,
Με αφορμή το γεγονός της μη διεξαγωγής αγώνων του σωματείου σας λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου ΚΥΜΗΣ και επειδή εκ του γεγονότος αυτού, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ως προς την εξέλιξη και αξιοπιστία των πρωταθλημάτων μας, παρακαλούμε να μεριμνήσετε, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή στην κυριότητα της οποίας ανήκει το γήπεδο, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να μη καθίσταται ακατάλληλο από βροχοπτώσεις κ.λ.π.
Σε διαφορετική περίπτωση και για να διαφυλάξουμε το κύρος των πρωταθλημάτων μας, θα πρέπει εφαρμόζοντας του κανονισμούς, να ορίζουμε τους αγώνες σας, σε άλλο γήπεδο.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε το πρόβλημα που έχει ανακύψει και θα ανταποκριθείτε θετικά"

ΤΜΗΜΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΦΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ: Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ)



Άντρας ένιωσε απατημένος και αποφάσισε παρέα με ομοϊδεάτες του να υπερασπιστούν την «τιμή» του και να λύσουν τις διαφορές της σχέσης του με αυτό που νομίζουν πως ξέρουν καλύτερα: βία και διαπόμπευση.
Το περιστατικό που έλαβε χώρα σε χωριό της Εύβοιας και βγήκε στη δημοσιότητα,  αποτελεί ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός που προστίθεται στα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξισμού. Σε αυτό προστίθεται ένας υποβόσκων φασισμός, καθώς οι θύτες φέρεται να σχετίζονται με την ακροδεξιά, αλλά και η σιωπή μιας μικρής κοινότητας, όπου διαπράττεται μπροστά στα μάτια της ένα έγκλημα και προτιμά να απέχει ή να σιωπά-πιθανώς λόγω φόβου ή τουλάχιστον αδιαφορίας.
Η μοιχεία έχει πάψει να αποτελεί –νομικά αλλά και συνειδησιακά- θέμα κατηγορητηρίου εδώ και 30 χρόνια. Οι εποχές της ταπείνωσης των ανθρώπων που ξέφευγαν από τους όρκους της μονογαμίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και δεν θα έπρεπε παρά να αποτελούν ιστορικές αναφορές σε μια κοινωνική πραγματικότητα του παρελθόντος, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τις αντιλήψεις και τις αξίες που ακολουθούμε τη σύγχρονη εποχή.
Όμως η πατριαρχία καλά κρατεί. Και φυσικά βρίσκεται ιδιαίτερα ενισχυμένη στους κόλπους της ακροδεξιάς ιδεολογίας, όπου η γυναίκα αντιμετωπίζεται ως υποκείμενο μόνο στο ρόλο της αναπαραγωγής και «οφείλει» σύμφωνα με τους νοσταλγούς των ναζί, να βρίσκεται στο σπίτι για να μεγαλώνει τους γόνους της φυλής. Το δεχόμαστε; Ε, όχι!
Η διαπόμπευση και η χρήση ψυχικής και σωματικής βίας αποτελούν εγκλήματα και το σύστημα δικαιοσύνης οφείλει να επαγρυπνεί ώστε να προστατεύσει τα θύματα και να τα δικαιώνει. Οι γυναίκες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός- είτε πρόκειται για τις συζύγους/συντρόφους είτε για συγγενείς είτε για υπαλλήλους/συνεργάτιδες. Ο κάθε άνθρωπος είναι κύριος/ια του εαυτού του/της και κανείς δεν έχει δικαίωμα να ορίζει τις επιλογές των συντρόφων του.

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ": ΚΥΡΙΑ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ



Το συνδυασμός «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» επιμένουν για σχεδόν δύο χρόνια να ζητούν στοιχεία από τον Δήμαρχο προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμά τους ως αντιπολίτευση και αυτός κατά την πάγια και προκλητική τακτική αρνείται να απαντήσει ή εάν στις ελάχιστες φορές απαντήσει δεν χορηγεί τα αιτούμενα στοιχεία.
Αντίστοιχες φορές, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της υπομονής τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης έχουν απευθυνθεί στην Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γερακούδη και παρά το ότι ο Δήμαρχος κωφεύει και στις υποδείξεις των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και  του Υπουργείου Εσωτερικών η κ. Γερακούδη παραλείπει να ασκήσει  την απολύτως επιβεβλημένη πειθαρχική δίωξη στον Δήμαρχο ως οφείλει από τον νόμο. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο κρατικός Περιφερειάρχης είχε θέσει σε αργία Δήμαρχο του Νομού γιατί δεν παρείχε τα αιτούμενα στοιχεία στον επικεφαλής της μειοψηφίας. Σήμερα τι είναι εκείνο που δεν επιτρέπει στην κ. Γερακούδη όχι απλώς να εφαρμόσει τον νόμο αλλά να επιβάλλει την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου σε μία κατ΄ εξακολούθηση παραβατική δημοτική αρχή;
Επειδή με την αδράνειά της  γίνεται συνένοχος παραβιάζοντας ταυτόχρονα το καθήκον της  οι  «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» κοινοποιούν την τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας τους προς την κ. Γερακούδη και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή αλλά και στον Εισαγγελέα έτσι ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος όχι μόνο στον  εθισμένο στην παραβατικότητα Δήμαρχο αλλά και στην αρμόδια και αρνούμενη να του επιβάλλει την νομιμότητα Γενική Γραμματέα κ. Γερακούδη.
Επιτέλους αφού δεν καταλαβαίνουν κάποιοι από νομιμότητα, διαφάνεια και δημοκρατία να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες της αυταρχικότητάς τους.
Όταν δεν δίνουν στοιχεία που ζητούνται και εντός της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος είτε αδιαφορούν και αυθαιρετούν από τσαμπουκά και μόνο είτε κάτι έχουν να κρύψουν. Όποια και εάν είναι η αιτία θα πληρώσουν το τίμημα. Το πάρτυ κάποτε πρέπει να τελειώνει….
ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ


Δυναμική παρουσία του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης στην οποία όμως δεν μετείχαν πολλοί εργαζόμενοι αφού προτίμησαν να μείνουν μέσα και να εργασθούν. Αίσθηση έκανε η δυναμική παρουσία μίας τάξης μαθητών του Λυκείου Κύμης  συνοδευόμενη από τον Καθηγητή τους κ. Παναγιώτη Θωμά και την Αντιδήμαρχο σύζυγό του κ. Αρετή Μπάτσα-Θωμά. Μετά ακολούθησε πλατεία στο κέντρο της Κύμης.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ 14 ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.


Σε λίγες ημέρες, στα τέλη Φεβρουαρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση δομών και υπηρεσίων στους ΟΤΑ, με πρώτους «πιλότους» 14 ΟΤΑ: τους δήμους Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.
Χθες, στη διαδικασία της αξιολόγησης, έπειτα από την 7-02-2013 επιστολής του γενικού γραμματέα του υπουργείο Εσωτερικών προς τους παραπάνω δήμους, μπήκε και ο Δήμος Κω. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συστάθηκε πενταμελής Ομάδα Εργασίας από νέους επιστήμονες στελέχη του δήμου μας που αναλαμβάνουν σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα του Υπουργείου Εσωτερικών την προώθηση των σχετικών διαδικασιών».
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Λίμνη Πλαστήρα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ Δημήτρης Τσιαντής τόνισε ότι «πιστεύουμε πως μέσω της αξιολόγησης θα εκτιμηθεί ότι πρέπει να καλυφθούν τα όποια κενά και η υποστελέχωση που έχουν οι μικροί και μεσαίοι ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι να τύχουν της ευκαιρίας να αποκτήσουν σωστό στελεχιακό προσωπικό. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι θα αναδειχθεί το ζήτημα που προβάλλουν πολλοί “υγιείς” δήμοι, δηλαδή να μην τύχουν του περιορισμού των προσλήψεων που έχουν οι “κόκκινοι” δήμοι».
Πρωτοπόρος ο Δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης μέσα στα μεγάλα γεγονότα της αξιόπιστης και έντιμης αυτοδιοίκησης. Όσο για τρεις άλλους ευβοϊκούς δήμους και αυτών αναμένεται η διάκριση, μεταξύ των χειροτέρων περιπτώσεων κακοδιοίκησης και διαχειριστικής ανεπάρκειας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                   20/02/2013
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, καταγγέλλει την απειλούμενη κατάργηση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" και την "αντικατάστασή" του από την 1η Απριλίου 2013 με το νέο πρόγραμμα με την επωνυμία "Κατ' οίκον φροντίδα Συνταξιούχων".   
Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" λειτουργούσε με κοινοτικά κονδύλια, εξυπηρετούσε 130.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ (Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες) πανελλαδικά και με προσωπικό 3.500 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, προσφέρουν, κατά γενική ομολογία, πολύ ουσιαστικό κοινωνικό έργο, παρ ότι μένουν πολλές φορές απλήρωτοι για μήνες.
Σήμερα που η κοινωνία μας φτωχοποιείται και οι κοινωνικές παροχές θα έπρεπε να ενισχυθούν, τουναντίον, στραγγαλίζονται. Αντί ο θεσμός "Βοήθεια στο σπίτι" να παγιωθεί και να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα των εργαζομένων, (καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, σταθερή εργασία και διεύρυνση των δικαιούχων ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ κλπ), προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών, κάνουν πιο δύσκολη την παροχή στους δικαιούχους βάζοντας οικονομικά όρια πιο υψηλά γι΄αυτούς, ενώ ταυτόχρονα εκχωρούν μια πάγια αυτοδιοικητική και κοινωνική δομή στις λεγόμενες "κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις".
Το θεσμικό αυτό πλαίσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει υποκαθιστώντας πάγιες αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δομές, γιατί αυτές οι δομές είναι υποχρέωση της πολιτείας  και των Δήμων και όχι κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΛΙΚΙ


Ανάστατος ο εμπορικός κόσμος της Κύμης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου έμαθε ότι εκδόθηκε ανακοίνωση όταν  την διαβάσανε στα Blogs; Όπως ήταν αναμενόμενο δεν αναρωτήθηκαν για το ποιος την έγραψε αλλά για τις συνέπειες. Άνοιξαν πόλεμο με τη δικαιοσύνη και όσο νάναι  πρέπει να αναζητήσουν δικηγόρους ξεφτέρια για να ξεμπερδέψουν εάν τυχόν μπερδευτούν.
Όσο για το ποιος είχε την φαεινή ιδέα της ανακοίνωσης; Προφανώς κάποιος που δεν έχει καταλάβει ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό αλλά το παράνομο παραμένει σταθερά ανήθικο. Δηλαδή με άλλα λόγια τα γράφουμε όλα στα…….παλαιά υποδήματα, και ωράρια, και φορολογικές υποχρεώσεις, και άδειες και κ.ο.κ.. Μας αρκεί η προστασία του τοπικού Άρχοντα. Αν είναι έτσι τότε δεν μιλάμε δημοκρατικό κράτος δικαίου αλλά για πολιτικό νταβαντζιλίκι.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ (ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ) ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΕΚΑ ΜΑΡΩ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Το πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι – που δυστυχώς δεν είναι λίγοι- την προστασία της δημόσιας περιουσίας αλλά και την αξιοποίησή της αποδεικνύεται προκλητικά και στην περίπτωση της  δασικής έκτασης στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές της έκτασης αντί να διερευνήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά έχοντας και την στοιχειώδη δυνατότητα να καταλάβουν ότι η έκταση είναι δημόσια δασική  επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τις καταπατήσεις διότι με τον τρόπο αυτό θα έβαζαν στο χέρι και τους υπόλοιπους καταπατητές οι οποίοι έτσι θα ήταν σύμμαχοί τους και τα ψηφαλάκια τους θα έπαιρναν. Γιαυτό  συνέγραψαν αυτού του είδους τα συμβόλαια.
Ως δημόσια δασική την έκταση μπορούσαν να την ζητήσουν και να την πάρουν υπό προϋποθέσεις, με νόμιμο τρόπο. Εάν υπήρχαν οι προϋποθέσεις  κανείς δεν θα την είχε αρνηθεί. Πλην ασφαλώς των κατοίκων που δικαιολογημένα – μετά τα όσα έχουν προηγηθεί- δεν θα συναινούσαν.
Αντί για όλα αυτά επιχειρούν με νομικά τεχνάσματα να κερδίσουν αλλά και να καλύψουν τις παράνομες πράξεις τους καθ΄ότι επικρέμεται η «έκπτωση» τύπου Ψωμιάδη. («έχει ο καιρός γυρίσματα»).
Σε αυτό τον «τιτάνιο» αγώνα έχουν επιστρατεύσει όλα τα μέσα και κυρίως τον ισχυρισμό ότι αυτή είναι η μόνη κατάλληλη έκταση. Με ποιες μελέτες σκοπιμότητας άραγε;
Όπως και να έχει το πράγμα ήδη το ΥΠΕΚΑ και η Γενική Γραμματέας του κ. Μάρω Ευαγγελίδου, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, πείστηκαν και έχουν ήδη αποφασίσει να επιβάλουν πάση θυσία την επιλογή του κ. Θωμά στις Παραμερίτες ακόμη και εάν χρειαστεί να φέρουν τα ΜΑΤ και να ξηλώσουν τους δημοσίους λειτουργούς που υπερασπίζονται την νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον
Μόνο που όπως λένε κει πάνω οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Αλιβερίου, αυτοί «δεν είπαν την τελευταία τους λέξη»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


18/02/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στίς 20/02/2013 οι εργαζόμενοι του Γεν.Νοσοκομείου Κύμης συμμετέχουν στην γενική απεργία και ταυτόχρονα διοργανώνουν συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στην οποία καλούν όλους τους κατοίκους της Κύμης και των γύρω χωριών, με θέμα: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν ΚΥΜΗΣ
Το νοσοκομείο της Κύμης εξυπηρετεί περί τους 25000 κατοίκους της Ανατολικής Εύβοιας και της Σκύρου (αριθμός που το καλοκαίρι τριπλασιάζεται),μια περιοχή που απέχει από 2 έως 5 ώρες από το πλησιέστερο 2βάθμιο Νοσοκομείο.
Οι συνθήκες αυτές καθιστούν κρίσιμο το ρόλο του Νοσοκομείου, τόσο για τα περιστατικά που χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση, όσο και για τους χρόνιους χρήστες υπηρεσιών υγείας.
Είναι προφανές ότι πολλά από τα επείγοντα περιστατικά (π.χ πνευμονικό οίδημα, πνευμονική εμβολή, περιτονίτιδα,  πολυτραυματίας κ.λ.π) θα κατέληγαν πρίν φθάσουν στην Χαλκίδα ή Αθήνα καθώς και ότι το προσδόκιμο επιβίωσης των χρονίως πασχόντων , θα πέσει δραματικά αν υποχρεωθούν σε τρισεβδομαδιαίες, δεκαπενθήμερες ή ακόμα και μηνιαίες μετακινήσεις για υγειονομικές υπηρεσίες απαραίτητες για την κατάσταση της υγείας τους(νεφροπαθείς-καρδιοπαθείς-καρκινοπαθείς-κλπ).
Οι χρήστες υπηρεσιών υγείας των γύρω περιοχών,έχουν ήδη αντιληφθεί ότι η επίθεση που δέχεται ο χώρος της υγείας είναι επίθεση κατά της ίδιας τους της ζωής. Κάποιες ειδικότητες στο νοσοκομείο μας δεν είναι διαθέσιμες καθημερινά, οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό φθάνουν κατά καιρούς σε οριακό σημείο, κάποιες κατηγορίες χρονίων πασχόντων αναγκάζονται να φθάνουν στην Χαλκίδα ή και στην Αθήνα για να προμηθεύονται τα φάρμακα τους.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ. "ΑΔΙΚΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ"!!!


ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                                                   ΚΥΜΗ, 19/2/2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων, έπειτα από την ξαφνική απόφαση, της  τιμωρίας καταστηματάρχη με 18 μήνες φυλάκιση (έστω και με αναστολή) για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής στο κατάστημά του,  διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει την αλληλεγγύη του. Ο επαγγελματίας έκανε το «έγκλημα» να αφήσει περισσότερη ώρα  την μουσική από όσο του επέτρεπε η άδεια του, ενώ  ο δήμαρχος  και οι αστυνομικοί καθυστέρησαν να κλείσουν το κατάστημα 15 ολόκληρες ημέρες!! Να σημειωθεί ότι το κατάστημα δεν είναι νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά καφετέρια. Πόσο μπορεί να ενοχληθεί ένας γείτονας από την μουσική (εξάλλου όπως ο μηνυτής δήλωσε το κατάστημα έχει διπλά τζάμια) ώστε να «στήσει στον τοίχο» τόσους ανθρώπους;;
Η απόφαση   είναι άδικη και ειδικά σε μια εποχή που η οικονομική κρίση στραγγαλίζει την αγορά. Το κλείσιμο ενός καταστήματος οδηγεί αυτόματα στην ανεργία των νέων που εργάζονταν εκεί.   Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την πρωτόγνωρη αυτή απόφαση, φυσικά πλήττονται και οι συμπολίτες μας προμηθευτές που και αυτοί με την σειρά τους έβγαζαν μεροκάματο έχοντας επαγγελματική σχέση με το συγκεκριμένο κατάστημα. Γιατί σε τέτοιες δύσκολες εποχές   παίρνονται  με ελαφριά καρδιά τέτοιες αποφάσεις αγνοώντας την κοινωνία αλλά και τη νεολαία; 
Συμπαραστεκόμαστε  στους αστυνομικούς και στο Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά  που επίσης τιμωρήθηκαν για παράβαση καθήκοντος λόγω της δεκαπενθήμερης καθυστέρησης στην  έκδοση της  απόφασης του κλεισίματος. Την στιγμή μάλιστα που μετά τις συνεχόμενες καταγγελίες η παράβαση καθήκοντος ήταν προ των πυλών. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό πως τέτοιες αποφάσεις σε περίοδο κρίσης, είναι καταστρεπτικές για όλους.   
Το Δ.Σ. της
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ….

ΠΗΓΗ: EVIANEWS

Πολλά ερωτήματα μπαίνουν για το Γήπεδο της Κύμης και την κατάστασή του. Το EVIANEWS έχει πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ. Την ίδια στιγμή μία μεγάλη κατολίσθηση απειλεί την αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του παρακείμενου Σχολείου η πρόσβαση στην οποία είναι αδύνατη. Εν τω μεταξύ σκοτάδι μαύρο επικρατεί στο θέμα της απορρόφησης της παλιάς χρηματοδότησης για το Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου- Λυκείου δεδομένου ότι το έργο δεν έχει ακόμη κλείσει λογιστικά.
Αυτά τα λίγα για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής.            
Ο Προφήτης Ηλίας να βάλει το χέρι του…..αν και κάτι μας λέει ότι και αυτός περιμένει κάποιον άλλο για να τον σώσει….
Προφήτης Ηλίας: " Βαγγέλη Σώσε με...!!!"

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!





Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αλλά οι διασταυρωμένες πληροφορίες μας το επιβεβαιώνουν. Χθες σε Δημοτικό Συμβούλιο της Εύβοιας  για μία ακόμη φορά τα νεύρα οξύνθηκαν και ακούστηκαν πράγματα που συνήθως ανταλλάσσουν  ως βρισιές τα μικρομέγαλα μαθητούδια παριστάνοντας τους μάγκες, ή ακούγονται ως πραγματικές βρισιές ή απλοί επιθετικοί προσδιορισμοί σε μπορντέλα και χαμαιτυπεία.
Είναι δυνατόν  ένας που τυγχάνει να είναι και Δήμαρχος όσο θυμό και να έχει να αποκαλεί,  σε απόσταση αναπνοής – έστω χαμηλόφωνα- τον αντίπαλό του «Λουλού», «Λουλούκα», αναγκάζοντάς τον ευρισκόμενο σε λεκτική άμυνα αντίπαλο να τον περιλούσει και αυτός με το κλασικό «Αδελφή» ή  «Φτέρου»!!!
Αυτά και άλλα πολλά παρόμοια λέχθηκαν που ντρεπόμαστε να τα επαναλάβουμε!!! Ντρεπόμαστε για τους αναγνώστες μας που τίμησαν με την ψήφο τους αιρετούς  από αποδίδουν ή αποδίδονται με τέτοια κοσμητικά επίθετα!!! Ανησυχούμε για το φαινόμενο που εκτός των άλλων χρήζει και επιστημονικής παρακολούθησης σχετικά με την «σεξουαλικότητα των υποκειμένων»
Ακου εκεί «Λουλού»!!! πόσο χαμηλά  ακόμη!!!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;



Γύρω από τη διαχείριση των πόρων στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου συμβαίνουν πολλά σοβαρά και ευτράπελα για τα οποία κάποια στιγμή θα γράψουμε. Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητώντας για την κατανομή της ΣΑΤΑ που διατίθεται στην επισκευή και συντήρηση των Σχολικών κτιρίων αποκαλύφθηκε ότι από τα 67.900€ που διατέθηκαν στον Δήμο για τον σκοπό αυτόν μόνο τα 33.700 € δαπανήθηκαν. Τα υπόλοιπα 34.200 έμειναν στο Ταμείο αφού τα έργα δεν έγιναν, προφανώς γιατί δεν χρειάστηκαν επισκευές και συντηρήσεις, δεν χρειάστηκε επισκευή σε λεβητοστάσια; κ.ο.κ. Σε αυτά λοιπόν προστέθηκαν και 54.200 € της φετινής χρονιάς και το ποσόν ανήλθε σε 88.000 περίπου € το οποίο ξανακατανεμήθηκε σε εργασίες και προμήθειες που πιθανόν και αυτές δεν θα γίνουν αφού προβλήματα δεν υπάρχουν!!! Εκτός από τις επισκευές των στεγών… Το 2014, χρονιά εκλογών, το ποσόν θα ξεπεράσει τις 100.000 € αλλά τότε ίσως ανακαλυφθούν προβλήματα γιατί πρέπει να χρήματα να φύγουν….
Μετά διάφοροι «τενεκέδες ξεγάνωτοι» αρλουμπολογούν ότι φταίει ο Καλλικράτης που δεν λειτουργεί ο Δήμος για να λύσει τα προβλήματα και ότι έπρεπε να είναι περισσότεροι του ενός δήμοι. Και εκατό να ήτανε με τέτοια  διαχείριση και τα προβλήματα θα έμεναν άλυτα και το κομπόδεμα ορισμένων να  μεγάλωνε.
Καλά σε  ολόκληρο δήμο – γίγαντα τον λέγανε κάποτε- τα σχολικά κτίρια  δεν μπορούν να απορροφήσουν 60.000 € ετησίως; Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι τα είχαν λύσει όλα; Ακόμη και έτσι να είναι μετά από δύο χρόνια μία συντήρηση την χρειάζονται.
Μήπως είναι η ώρα και κάποιοι άλλοι να ψάξουν βαθύτερα τα πράγματα; Λέω μήπως!!!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ κ. Μάρως Ευαγγελίδου σύσκεψη φορέων με θέμα τη Παύση λειτουργίας και αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ως εκπρόσωπος της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Χαλκίδας κ. Βασίλειος Καθαροσπόρης, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Δημήτριος Θωμάς και εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδέων.
Το Υ.ΠΕ.Κ.Α. θα αναλάβει πρωτοβουλία στη κατεύθυνση της προσωρινής εξεύρεσης αποδεκτών των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) για τους Ο.Τ.Α. που διατηρούν ενεργούς Χ.Α.Δ.Α., ώστε να κλείσουν οριστικά οι τελευταίοι και να αποκατασταθούν στο σύνολο τους, σε όλη τη Περιφέρεια. Οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. και οι Ο.Τ.Α. θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα για την οριστική επίλυση της διαχείρισης των Α.Σ.Α. εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ»
Είναι προφανές  ότι αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η Νότια Εύβοια. Το ζήτημα της άμεσης μεταφόρτωσης των απορριμμάτων μπαίνει πλέον με επιτακτικό χαρακτήρα. Παρόντες οι Δήμαρχοι της Νότιας Εύβοιας και οι Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι Δήμων που διαθέτουν τους πλησιέστερους ΧΥΤΥ (Χαλκίδα, Θήβα, Λειβαδιά).  Για την Μεγάλη Βόλτα και την έκταση του Δήμου ενημέρωσε ο κ. Θωμάς με εκτενή παρουσίαση σε διαφάνειες και βίντεο!!!

Ο ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΣ…..


Πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα μας ήρθαν μέσα σε δύο ώρες από την δημοσίευση της προηγούμενης ανάρτησης. Δεν μας προξενεί εντύπωση το ότι πολλοί άρχισαν την ονοματολογία. Και ίσως αρκετοί έπεσαν μέσα…Δεν μας προξενεί εντύπωση ότι στην μικρή μας κοινωνία  η αρένα ….. θέλει θύματα. Εξάλλου αυτή η αρένα έχει θρέψει  τόσους και τόσους «καίσαρες» και «αγίους» και οι μεν και οι δε είχαν ένα κοινό σημείο: ήταν «παραβατικοί».
Εμείς δεν αναδημοσιεύσαμε το θέμα για να συμμετάσχουμε στην « διαπόμπευση». Το κάναμε για να το σχολιάσουμε και για να υπογραμμίσουμε τα παρακάτω.
Το να συνεργάζεται ένας επαγγελματίας με μία Μεγάλη ή Μικρή Εταιρία δεν είναι κακό. Στην  ελεύθερη αγορά ο ελεύθερος επαγγελματίας  κυνηγά την καλή δουλειά και την ακόμη καλύτερη αμοιβή. Το εάν αυτός έχει και πολιτικά ή μη ενδιαφέροντα επίσης δεν είναι κακό. Ο κάθε ελεύθερος πολίτης μπορεί να είναι ενεργός πολίτης και ακτιβιστής. Το εάν κατευθύνει την δράση της Ομάδας του στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε του εργοδότη του είτε οποιουδήποτε άλλου, αυτό είναι και  πολιτικά αθέμιτο και σε τελική ανάλυση υπονομεύει τους στόχους της Ομάδας. Αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν και όταν συμβαίνουν επαληθεύουν όλους εκείνους που θεωρούν εκ των προτέρων ύποπτη κάθε ακτιβιστική δράση, εφόσον δεν την έχει καπελώσει κάποιο κόμμα ή δεν υπηρετεί κοινούς με τους επικριτές της σκοπούς.
Με άλλα λόγια δεν αρκεί να εργάζεται κάποιος σε κάποια εταιρία και ταυτόχρονα να είναι ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος για να θεωρείται πτυχιούχος «παραβατικός». Πρέπει να έχει πουλήσει αγώνες για να του προσάψει κανείς την κατηγορία. Άρα πρέπει να αναφέρονται και οι αγώνες που πουλήθηκαν και όχι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργάζεται…..
Τα γράφουμε αυτά γιατί σε αυτόν τον τόπο το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και ακτιβιστής είναι ύποπτο εκ των προτέρων. Το να είσαι δημόσιος υπάλληλος, κομματικό στέλεχος, δημοτικός άρχοντας ή να ταϊζεσαι από κάποιο δημόσιο ταμείο είναι εισιτήριο αρετής και ας αποφασίζεις για λογαριασμό των ίδιων ή άλλων συμφερόντων. Τότε εκτελείς αποστολή…..δεν είσαι «παραβατικός»

ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ENIAIN.BLOGSPOT.COM 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.eviain.blogspot.gr/
Ενδιαφέρον δημοσίευμα από το EVIAIN
"Κάποιοι φαίνεται ότι τώρα πήραν χαμπάρι τον ψευτοοικολόγο που στο παρασκήνιο υποστηρίζει τα συμφέροντα μεγάλης εταιρίας…
Από τη μια εμφανίζεται σαν τον μαϊντανό σε κάθε περιβαλλοντικό ζήτημα και από την άλλη λειτουργεί προς το συμφέρον των αφεντικών του ….
Ο κόσμος το είχε τούμπανο στη νότια Εύβοια και κάποιοι κρυφό καμάρι στη Χαλκίδα….
Μιλάμε για λαμόγιο επιστήμονα, ή καλύτερα για κάποιον που έχει αναγάγει τη λαμογιά σε επιστήμη"
Υ.Γ. ΛΑΛΑ ΤΟ!!! Να ήταν μόνο ένας... καλά… είναι περισσότεροι ….και με προοπτικές!!!
Το rdf θα καεί;

ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ "ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ";


Οι πόροι από την Αιολική Ενέργεια για τα έτη 2011 και 2012 έχουν μπει άραγε στα ταμεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου;. Εκτιμάται ότι το ποσόν αυτό υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ για τα δύο έτη. Εάν έχουν εισπραχτεί καλό και φρόνιμο είναι να μας πουν πως και που, δηλαδή ποια έργα έχουν   ήδη γίνει στις τοπικές κοινότητες  που έχουν Αιολικά Πάρκα και δικαιούνται αυτή τη χρηματοδότηση για έργα προστασίας του περιβάλλοντος. Έχει μεγάλη σημασία να δούμε τι έργα έγιναν. Μεγαλύτερη όμως το  εάν έγιναν έργα…
Και κάτι τελευταίο. Είναι αλήθεια ότι τα χρήματα από την Αιολική Ενέργεια έχουν κατασχεθεί από πιστωτές που έχουν εκτελεστούς τίτλους με δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα για χρέη του Δήμου εντελώς άσχετα με εκείνες τις τοπικές κοινότητες που είχαν δικαίωμα σε αυτά τα χρήματα; Εάν όχι έχει καλώς, ισχύουν τα παραπάνω ερωτήματα. Εάν ναι, πως θα αναπληρωθούν οι κατασχεθέντες πόροι; διότι τα χρήματα στις τοπικές κοινότητες πρέπει να δοθούν ο κόσμος να χαλάσει…….

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

« ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ….ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ»


Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το παιχνίδι της προπαγάνδας  πιάνει πάντοτε. Άλλοτε ενθουσιάζει τους θετικούς αποδέκτες της παραπληροφόρησης ή της διαστρέβλωσης και άλλοτε εκνευρίζει τους κάθε λογής αρνητικούς.
Για εκείνους που γνωρίζουν είναι απλώς μία μονάδα μέτρησης – κατά προσέγγιση- της τιμής του πολιτικού χρήματος. Αν και η πιάτσα λέει πως κάποιοι με ένα κατοστάρικο  γράφουν ότι θέλει το αφεντικό.
Υπάρχουν ασφαλώς και οι άλλοι, όχι του κατοστάρικου, οι ακριβότεροι. Αυτοί ξεσηκώνουν με το ύφος, την πληθωρικότητα και το λέγειν ψηλά την αρνητική προπαγάνδα για να πετύχουν τους υψηλούς στόχους, αυτοί οι ίδιοι ή τα αφεντικά τους. Όταν πάρουν αυτό που θέλουν, και ξέρουν ότι πάντοτε το παίρνουν από εκείνους που θεωρούν αυτονόητο να τα δίνουν, τότε λουφάζουν, σφυρίζουν αμέριμνα ή γίνονται και προπαγανδιστές.
Δεν περιγράφουμε τίποτε καινούργιο ή τίποτε δυσνόητο. Την απλή αλήθεια. Και μπορούμε να το κάνουμε γιατί το βήμα αυτό δεν υπηρετεί τους σκοπούς των μεν ή των δε. Γιαυτό είναι ελεύθερο και ωραίο. Άλλο εάν «οι ελεύθεροι και ωραίοι ζουν σε κάποιες φυλακές» Είναι εξάλλου οι «φυλακές» αυτές τα τείχη που έχει ο καθένας κτίσει…..
«Οι φίλοι που 'χω χάσει και δεν κυκλοφορούν
ουρανούς παλιούς θωρούν και στο περιθώριο ζουν
πληρώσαν τα όνειρά τους και πάντα μετρητοίς
τους πληρώσαμε κι εμείς για να μείνουν αφανείς.
Οι ελεύθεροι κι ωραίοι ζουν σε κάποιες φυλακές
μες στα τείχη που 'χει χτίσει ο καθένας για να ζήσει
τις μεγάλες του στιγμές»