Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Ο Γιατρός, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Λύκος, ο οποίος είναι ένας εκ των δύο Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Παπανικολάου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενος για τον ορισμό συνεδριάσεων σε χρόνο που δεν είναι δυνατή η παρουσία του. Πράγματι την ερχόμενη Δευτέρα ορίστηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Ινστιτούτου στις 9.30 π.μ. στην Κύμη. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη που δεν κατοικούν στην Κύμη να πρέπει να ταξιδέψουν πολύ νωρίτερα για την Κύμη ο δε κ. Λύκος πρέπει να έρθει από την Χαλκίδα όπου διατηρεί Ιατρείο. Αυτό δεν έγινε  μία φορά αλλά πολλές, σχεδόν όλες. Το άλλο μέλος της μειοψηφίας ο κ. Μπενάκης έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση γιαυτό.
Εν τούτοις φωνή βοόντος εν τη ερήμω. Λες και δεν θέλουν την παρουσία των μελών της μειοψηφίας ή θέλουν να τους τιμωρήσουν ταλαιπωρώντας τους για την επιμονή τους να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Άλλωστε τι να τους κάνουν. Το «παρεάκι» κάνει καλά τη δουλειά του.
Ένας γιατρός όπως ο κ. Στέφανος Λύκος είναι φαίνεται περιττός στο Διοικητικό Συμβούλιο!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ Χ.Α.Δ.Α. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής  αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ι. Σιαγιάννη επισκέφθηκε τον ΧΑΔΑ Αλιβερίου που η κατάσταση ήταν τραγική.
Η λυματολάσπη σε υδαρή μορφή είχε εναποτεθεί πρόσφατα και η δυσοσμία ήταν αφόρητη και αντιληπτή  από μακρινή απόσταση.
Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Η. Σανίδα αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση τους για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.
Τέλος με την ευκαιρία αυτή καταγγέλουμε τον Δήμαρχο και του υπεύθυνους του Δήμου για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στον ΧΑΔΑ Αλιβερίου όπου η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά και πρέπει να κλείσει άμεσα.
Επιτέλους το Αλιβέρι δεν μπορεί να είναι η χαβούζα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ...


Από τα πολλά που έπρεπε να γίνουν και δεν γίνονται είναι και η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Παπανικολάου σε φορέα που τιμά την μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Ανθρωπότητας που είχε την τύχη να γεννηθεί τον 19ο αιώνα στην Κύμη. Ευχή όλων μας είναι αυτό να μην αποβεί «μετά θανάτου» ατυχία για την μνήμη του.  Σήμερα, στην εποχή του διαδικτύου η εικόνα, το κείμενο πόσο μάλλον η ιστοσελίδα φτάνουν σε κάθε άκρη της γης. Πριν από ενάμιση χρόνο, στο ξεκίνημα του ΛΑΛΑ ΤΟ!!! είχαμε φιλοξενήσει ένα ρεπορτάζ για την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου και για την απεικόνιση άλλου κτιρίου ως οικία Παπανικολάου. Ακόμη και σήμερα τίποτε δεν άλλαξε και τίποτε δεν αποκαταστάθηκε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου που την βλέπει κυριολεκτικά όλος ο κόσμος.  Είναι καιρός να γίνει τώρα αυτό. Τουλάχιστον ας κατέβει η σελίδα και να φτιαχτεί μία σωστή. Εξάλλου υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που την καθιστούν ανεπίκαιρη.
Θυμίζουμε εκείνο το ρεπορτάζ. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ Η ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!!!


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου κ. Γιώργος Κατσαμάγκος, μιλώντας στην κ. Έφη Ντίνη στο  ΚΟΣΜΟΣ 100 υποστήριξε ότι η λυματολάσπη που κατέληξε στην Χωματερή του Αλιβερίου ήταν ξηραμένη και απλώς λόγω της βροχής μετατράπηκε σε ρευστή!!! Μάλλον ο κ. Κατσαμάγκος δεν έχει δει ξηραμένη λυματολάσπη. Η  ξηραμένη λυματολάσπη είναι στερεό υλικό και όχι ρευστό, ούτε ρευστοποιείται με την βροχή. Αλλά ακόμη και εάν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να εναποτεθεί "βρεγμένη λυματολάσπη". Σε κάθε περίπτωση όμως  ξηραμένη λυματολάσπη διατίθεται σε ΧΥΤΑ  και όχι σε ανεξέλεγκτες χωματερές που μάλιστα είναι και ενεργές. Το ένα φάουλ μετά το άλλο ο κ. Πρόεδρος. Εξάλλου όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα και για τον άλλοτε «Δημαρχούκο» της κ. Ντίνη!!!
Και έτσι όλοι έγιναν τώρα «μία ωραία ατμόσφαιρα»….ολίγον ¨βρεγμένης" λυματολάσπης. Σανίδα που τους χρειάζεται... επίσης βρεγμένη!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΕΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ



Πηγή: www.aftodioikisi.gr
Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου στον πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας Ανδρέα Ξένο, για την υπόθεση της φωτιάς που σιγοκαίει εδώ και ενάμιση χρόνο στη χωματερή του Αγαλά, στην ορεινή πλευρά της Ζακύνθου

Στην Εύβοια τους αθωώνουμε και αν λάχει και καταδικαστεί κάποιος τρέχουμε με ανακοινώσεις να τον αθωώσουμε επίσης!!!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    ΑΛΙΒΕΡΙ,       28-02-2013
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                          ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:        4933
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                     
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                   
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:        Κ. ΜΠΑΚΟΛΑ 30                              
Τ.Κ.:       34500 - ΑΛΙΒΕΡΙ                                                 ΠΡΟΣ     
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:      22233-50311                     5Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
FAX:       22230-22555                                                         ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                                                          ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΖΟΥΡΛΟ
                                                                                                        ΛΑΡΙΣΑ
                                                                        ΥΠΟΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΟΥ ΜΑΚΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
                               
ΘΕΜΑ:  ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΟ Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ
Ενημερωθήκαμε σήμερα 28 Φεβρουαρίου  2013 για την μετακίνηση της Ιατρού παθολόγου Γιαννακάκη Γεωργίας, επιμελήτριας Β’, από το κέντρο Υγείας Αλιβερίου στο Γ.Ν. Θήβας για αόριστο χρόνο λόγω μετακίνησης του ιατρού Δ/ντη Παθολογίας του Γ.Ν.Θήβας.
Επειδή το Κ.Υ Αλιβερίου καλύπτει υγειονομικά ευρεία  περιοχή δεκάδων  χιλιάδων κατοίκων και ασφαλισμένων  κυρίως του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου αλλά και όμορων Δήμων.
Επειδή υπάρχουν δύο μόνο παθολόγοι στο Κ.Υ. Αλιβερίου.
Επειδή ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν πλέον τεράστιες δυσκολίες  και στην εξυπηρέτηση των Αγροτικών Ιατρείων.
Επειδή φρονούμε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας πρέπει να στηριχθεί κυρίως από τις δημόσιες δομές (ΚΥ Αλιβερίου).
Ζητάμε την άμεση επαναφορά της γιατρού Παθολόγου Γιαννακάκη Γεωργίας στο ΚΥ Αλιβερίου.
                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                        ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
                       ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κοινοποίηση:
1.            Τον κ. Σεπετή Αναστάσιο , Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
2.            Τον κ.Γκιζίμη Κων/τίνο,Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων:  Γ.Ν. Λιβαδειάς και Γ.Ν Θήβας, Λιβαδειά.
3.            Τον κ. Κίνια Ιωάννη ,Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και ασκούντα καθήκοντα Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.
4.            Τον κ. Αντωνίου Μιχαήλ , Επιστημονικό και Διοικητικό Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.  

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗ


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙOY 
                                                     28/2/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει, ότι δεν πρόκειται να κάνει το Αλιβέρι «πτυελοδοχείο» στην λογική της προστασίας του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος.
Αντί όμως να το προστατεύει, τις τελευταίες δύο ημέρες, το ρυπαίνει με τον πιο βάναυσο τρόπο, μεταφέροντας τόνους  υγρής λυμματολάσπης, από τον ΒΙΟΚΑ στο ΧΑΔΑ Αλιβερίου.
Τέτοια αίσθηση προστασίας περιβάλλοντος δεν την είχαμε ξαναδεί. Αλλά από τον κ. Θωμά όλα τα περιμένουμε. Είναι φανερό ότι για τον «αποφασιστικό» δήμαρχο, έννοιες όπως νομιμότητα, διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, προστασία περιβάλλοντος, είναι άγνωστες.
Το ζητούμενο είναι, τι κάνουν τα ελεγκτικά όργανα της πολιτείας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Υπ. Εσωτερικών) τα οποία δυστυχώς αδιαφορούν(;), ανέχονται(;) τέτοιες παράνομες συμπεριφορές του δημάρχου.
Επιτέλους κάποιοι θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση του ελέγχου και της νομιμότητας στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Κοιν: 1. Υπ. Εσωτερικών
         2. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας
         3. Γ.Γ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας
         4. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Αντιπεριφέρεια Ν. Εύβοιας
            Δνσ. Υγείας- Δνσ Περιβάλλοντος    

ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ" ΡΟΛΟΪ


Αναγνώστης από το Ωρολόγι  μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο
«Tελικά  όπως λέει και ο λαός μας «και ο άγιος θέλει την φοβέρα του». Έτσι και η δημοτική αρχή  θέλει – και μάλιστα πολύ- και αυτή τη  «φοβέρα» της.
Και αυτό γιατί μετά τη δημοσίευση του προβλήματος μας στο ΛαΛα το!!! είδαμε και εμείς επιτέλους φως,ύστερα από μήνες απραξίας, αδιαφορίας και εγκατάλειψης για ένα τόσο σοβαρό θέμα του χωριού μας,  όπως είναι ο δημοτικός φωτισμός .
Θέλουμε όμως ο δήμος να δείξει ευαισθησία και γενικά να «μας δει με καλό μάτι» και να ενδιαφερθεί για το ξεχασμένο και παραμελημένο Ωρολόγι, να δει τις ανάγκες του και να επιλύσει τα προβλήματα του ..αναφέρουμε χαρακτηριστικά
α) Αγροτική οδοποιία (απροσπέλαστη)
β) Πολύμηνη  απόφραξη κεντρικού αγωγού αποχέτευσης με μεγάλη μόλυνση του περιβάλλοντος και της υγείας μας
γ)Καθαρισμός του χώρου που αποδέχεται τα λύματα
δ) Καθαρισμός  στο κατάλληλο χρόνο όλων των κοινοτικών χώρων»
Για άλλη  μία φορά το Λάλα το!!! κινητοποιεί για την επίλυση προβλημάτων. Ελπίζουμε και τώρα να βρεθούν λύσεις στα αυτονόητα.
Και ένα καλό ερώτημα: επειδή όλα αυτά είναι κυρίως αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΚΑ, αυτό το άλλοτε αυστηρό παιδί με το μούσι, ο υπεύθυνος, δεν κυκλοφορεί στο χωριό;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΛΙΑΣ: Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΙΑΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Δεν είναι σε πολλούς γνωστή η σθεναρή κριτική στάση μου σ’ ότι έχει να κάνει με την επισκευή – κατασκευή του σπιτιού του Γ. Παπανικολάου στη Κυμη.
 Δεν είναι επίσης σε πολλούς γνωστό ότι οι δικαστικές διενέξεις γιαυτο το θέμα με το κ. Θωμά έχουν να κάνουν με το ρόλο και την άσκηση των καθηκόντων μου ως Δημ. Συμβούλου.
 Ένα σταθμό αυτής της διένεξης θα έχω με τον κ. Θωμά την Δευτέρα στις αίθουσες των Δικαστηρίων.
 Η επιλογή μου είναι μια και αταλάντευτη. Να λάμψη η αλήθεια είτε σ’ ένα σταθμό είτε σε πολλούς.
 Ο αγώνας μου για διαφάνεια, για σωστή κατασκευή των Δημοσίων Έργων και η τήρηση νομιμότητας κατά την κατασκευή τους είναι αδιαπραγμάτευτος.
 Είτε με τον κ. Θωμά απέναντι μου είτε με οποιονδήποτε άλλον.
 Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε άδειες μικρής κλίμακας που δίνουν τη δυνατότητα  σ’ ένα Δήμο να κάνει εργασίες παράνομες  εκτός άδειας.
 Δεν αποδέχομαι σ’ ένα Δήμο να του σταματούν τις οικοδομικές εργασίες και να του επιβάλλουν πρόστιμο ( με ζημιά του Δήμου ) ενώ θα μπορούσε να ήταν νoμιμος.
 Δεν αποδέχομαι ο Δήμος να γελοιοποιείται λέγοντας πως δεν πρόλαβα τις μελέτες.
 Δεν μπορώ να καταλάβω πως με ρητή διακοπή εργασιών γίνονται παρανομίες οικοδομικές εργασίες.
  Δεν δέχομαι οι εργολάβοι που πληρώνονται κανονικά να δηλώνουν ότι δούλευαν δωρεάν για το Δήμο προφανώς για να καλύψουν τις αδυναμίες του έργου.
 Δεν δέχομαι η υπόθεση των εργασιών του σπιτιού Παπανικολάου, κατά την διακοπή των εργασιών, ναναι μια υπόθεση που αφορά το Δήμο, τον Αντιδήμαρχο, το γιο του Αντιδημαρχου,και ο Αντιδήμαρχος να παραλαμβάνει τη μισή στέγη ως έργο .
 Δεν δέχομαι η στέγη του σπιτιού Παπανικολάου να έχει κατασκευαστεί και πληρωθεί δυο φορές από τους Δημότες.
 Δεν δέχομαι η υπόθεση αυτή να μην εχει συζητηθεί στο Δημ. Συμβούλιο επειδή το αρνείται ο κ. Θωμάς.
 Απορώ πως αυτό το σπίτι που έπρεπε να ήταν καμάρι για τη Κύμη να έχει γίνει το αδύνατο σημείο της και σημείο έντονης κριτικής απ’ όλους.
 Παρ’όλα αυτά η στάση μου ήταν απόλυτα Αυτοδιοικητικη και μέσα στα πλαίσια του ρόλου μου.
 Ουδέποτε προέβηκα σε καταγγελίες προς Υπηρεσίες για να σταματήσω το έργο η να καταδείξω της αυθαιρεσίες του.
 Ακόμα και όταν ο κ. Θωμάς με μήνυσε για συκοφαντία ενέργησα σύμφωνα με την συνείδηση μου αναμένοντας την απόσυρση της.
 Δεν το έπραξε, είναι γνωστή η τάση του να λύνει Αυτοδιοικητικες διαφορές στο Δικαστήριο.
 Αναγκάστηκα να ανταποδώσω υπερασπιζόμενος την Κύμη, την ιστορία της και τη Δημοκρατική νομιμότητα.
 Σήμερα χαλυβδωμένος  όσο ποτέ άλλοτε θα συνεχίσω σ’όλα τα επίπεδα αυτόν τον αγώνα.
 Γιατί αυτός ο αγώνας δεν είναι προσωπικής δικαίωσης, αλλά δικαίωσης της λειτουργίας των Θεσμών, της Δημοκρατίας και του έλεγχου νομιμότητας στο Δήμο μας.
  Αυτός ο αγώνας μου δίνει την αποφασιστική δύναμη να τοποθετηθώ δημόσια.
  Ανοχή τέλος κ. Θωμά…

                                                ΚΥΜΗ 27-2-2013

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙ..... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!



Πολλοί ίσως απόρησαν για την ευκολία με την οποία ο Δήμος «φιλοξενεί» την λυματολάσπη  στον ανοικτό, ασύδοτο και εγκληματικά επικίνδυνο για την δημόσια υγεία ΧΑΔΑ, δηλαδή Χωματερή, του Αλιβερίου. Κακώς απόρησαν!!! Πότε σεβάστηκαν το περιβάλλον αυτοί; Ποια Χωματερή τους διαχειρίστηκαν ευπρεπώς; Καμία.
Ερωτήματα πολλά αλλά ίσως και χωρίς σημασία. Υπάρχει και λειτουργεί στον Βιολογικό του Αλιβερίου το σύστημα ξήρανσης της λυματολάσπης; Αν όχι γιατί;
Με ποιά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος μεταφέρουν την λυματολάσπη στην Χωματερή;
Απάντηση: Με κανένα. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αποτίθεται λυματολάσπη και μάλιστα  υγρή (φρέσκια) σε Χωματερή.   Είναι βέβαιοι όμως ότι κανείς δεν θα τους ενοχλήσει.
Κάποτε τα μισά από αυτά να είχαν γίνει το Αλιβέρι θα είχε ξεσηκωθεί, τα κανάλια θα ήταν εδώ, ίσως να γινόταν και πικετοφορία  και μηνύσεις και εξορκισμοί, αφορισμοί στην Κατερίνα.
Τώρα σιωπή. Όχι των αμνών αλλά των καλοφαγάδων.
Και όμως ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την λειτουργία του ΧΑΔΑ έπρεπε να είχαν περάσει από το Αυτόφωρο και απόψε να ήταν παρέα με τον Δήμαρχο στο Κρατητήριο. Έπρεπε ο Δήμαρχος να είχε προσαχθεί στον Εισαγγελέα. Ειδικά σήμερα που κάποιος άλλος πρώην συνάδελφός του, και αυτός του εφέ και της επικοινωνίας, ο φτερωτός, πέρασε με ισόβια την πύλη της φυλακής.
Κατά τα άλλα το Αλιβέρι "δεν θα γίνει πτυελοδοχείο του Δήμου", λυματολασπαδοχείο  όμως μπορεί να γίνει. Και έγινε!!!
Και ένα τελευταίο!!! Τι θα αλλάξει όταν η Μονάδα πάρει την μεγάλη βόλτα; Που θα πάει τόση λυματολάσπη; Διότι μην νομίζετε ότι θα πάει μακριά!!! Μέχρι να καεί στο Μηλάκι ή  στα νέα κόλπα.
Κοιμήσου ….Αλιβέρι ….κοιμήσου, Καληνύχτα!!!

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επί δυο ημέρες (και σήμερα!) στην σε απαράδεκτη κατάσταση χωματερή του Αλιβερίου, σωρεύεται και επικίνδυνη για την Δημόσια υγεία Λυμματολάσπη, του σε κακή λειτουργία και «φρακαρισμενου» Βιολογικού Καθαρισμού.
Δυο φορτηγά χθες και σήμερα ανεξέλεγκτα και χωρίς μέτρο προστασίας αποθέτουν την επικίνδυνη Λυματολασπη άτακτα στην χωματερή.
Είναι τέτοια η εγκληματική  αδιαφορία και η προκλητική προχειρότητα, που τέτοια μεγάλη ποσότητα ρέει ανενόχλητη και στα επικλινή εδάφη εκτός χωματερής. Εκεί όπου πλήθος ζώων οργανωμένης η μη κτηνοτροφίας βρίσκει τη τροφή του !
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου με εντολή του οποίου τα δυο φορτηγά απ’ την Αμάρυνθο προκαλούν αυτήν την οικολογική καταστροφή έχει τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας θα πρέπει να παρέμβουν και αυτεπάγγελτα .
Σημειώνουμε ότι μέσα στις άμεσες ενέργειες μας ήταν και η ενημέρωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου, καθώς και άλλων θεσμικών φορέων



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ»


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/2/2013

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου εκφράζει την αγανάκτηση και ανησυχία του για καθυστέρηση του έργου στον παραλιακό δρόμο του Στόμιου. Μάλιστα συγκροτεί επιτροπή παρακολούθησης του έργου, σε συνεργασία με κατοίκους και φορείς, οι οποίοι θα συναντιούνται κάθε Δευτέρα για να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα ασκεί πίεση στον εργολάβο για να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την ολοκλήρωση του έργου, μέχρι τον----- συμβατικό χρόνο υλοποίησης δηλαδή τον Ιούλιο του 2013.
Χαιρόμαστε ειλικρινά για το «ενδιαφέρον» του σε ότι αφορά την υλοποίηση του έργου. Είναι πολύ σημαντικό άλλωστε για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και των διερχομένων.
Ο κ. Θωμάς, εξαντλεί το ενδιαφέρον του για ολοκλήρωση έργων, που φορέας υλοποίησης δεν είναι το δήμος. Μάλιστα κάνει διαμαρτυρίες, συγκροτεί συντονιστικές επιτροπές, αναρτά πανό κ.λ.π.
Αν όμως ενδιαφερόταν πραγματικά για τον τόπο μας, θα ολοκλήρωνε μια σειρά έργων του πρώην δήμου Κύμης, τα οποία «εκτελούνται» και δεν ολοκληρώνονται εδώ και 4 ίσως και παραπάνω χρόνια. Έργα για τα οποία έχουν δοθεί 13(!!!) παρατάσεις, όπως Γυμνάσιο- Λύκειο Κύμης, Σπίτι Παπανικολάου, αγροτική οδοποιΪα κ.λ.π. Όπως φαίνεται τώρα ανακάλυψε τις συμβατικές υποχρεώσεις των εργολάβων.
Θέλουμε όμως να του γνωρίσουμε, ότι ο δρόμος από το Στόμιο για να φθάσει στην παραλία της Κύμης, περνά από την Πλατάνα. Γι αυτό αντί να μετρά τις τρύπες που ανοίγει ο εργολάβος, ας ασχοληθεί με τις τρύπες που ανοίγει η θάλασσα στον δρόμο της Πλατάνας.
Εδώ και αρκετά χρόνια η παραλία της Πλατάνας, μέσα στα όρια του οικισμού, οι καταστροφές και οι τρύπες στον δρόμο είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Αλήθεια τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο δήμαρχος για την αντιμετώπιση του προβλήματος; Τίποτε απολύτως. Απλώς κλείνει με αμμοχάλικο τις τρύπες, όπως έκανε και την Δευτέρα 25-2-2012 για να μην τις δουν οι επισκέπτες. Έλα όμως που αυτές έχουν την κακή συνήθεια την επόμενη μέρα να ανοίγουν και πάλι!! Αδιάψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες, οι κάτοικοι της Πλατάνας και οι διερχόμενοι.
Μήπως είναι ώρα να δημιουργηθεί μία συντονιστική επιτροπή από κατοίκους και φορείς, να γίνουν διαμαρτυρίες και να κρεμάσουν και τα ανάλογα πανό, μήπως και δεήσει ο δήμαρχος να δώσει λύση στο πρόβλημα της Πλατάνας που έχει γίνει γιοφύρι της Άρτας; Όχι βέβαια όπως έκανε με κάποιο σαραντάρι (;) που εκτέλεσαν «φίλοι» εργολάβοι και το πήρε η θάλασσα.

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δε συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με τις πρωτοχρονιάτικες πίτες ‘’ γνωστών συνταγών’’ και σεβόμαστε κάθε εκδήλωση απ όπου και αν προέρχεται.
Προτιμάμε τις πίτες των ‘’ συνταγών που φυλάσσονται κρυφές’’.
Παρ’ όλα αυτά και κατ’ εξαίρεση, η κοπή της πίτας των ‘’Νέων Οριζόντων’’ του κ. Θωμά μέσα από το δελτίο τύπου που τη συνοδεύει  μας υποχρεώνει να προβούμε σε κάποιες παρατηρήσεις:
1. Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή  υπό τον κ. Θωμά εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ούτε είχε στόχο, ούτε έχει επιτύχει την ισότιμη και ισομερή ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Πέρα απ’ τα έργα συντήρησης (και μάλιστα ελλιπώς.. βομβαρδισμένα τοπία..) τα ουσιαστικά έργα και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις Δημοτικές Ενότητες Δυστίων, Κονιστρών και Αυλώνος είναι από μηδαμινές ως ανύπαρκτες.
Στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος το ‘’Παζάρι’’ δεν μπορεί πλέον να καλύψει    την απραξία  σε παρεμβάσεις που αφορούν στα έργα υποδομής και στα έργα πολιτιστικού αναπτυξιακού προσανατολισμού. Στην Δημοτική ενότητα Ταμυνεων το άλλοθι του μοναδικού έργου του‘’ Πεζόδρομου’’, είναι έργο που χρεώνεται σε πόρους και μελέτες, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στη ΔΕΗ. Δεν είναι επίσης τυχαίο που σε ερώτηση Δημ. Συμβουλίου της Δημ Ενότητας Δυστιων στον κ. Θωμά «πέστε μας ένα έργο προϋπολογισμού 5.000 ευρώ που κάνατε?», κατά τη διάρκεια Δημ. Συμβουλίου, ο κ. Θωμάς σιώπησε !
2. Ελπίζουμε ο κ. Θωμάς να αντιλαμβάνεται το ρόλο της Αντιπολίτευσης. Δεν ωφελεί να του θυμίσουμε πάλι τη ρήση του Ουμπέρτο Εκο για τους ρόλους της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΜΠΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


                 ΑΝΑΦΟΡΑ                                          ΠΡΟΣ
Του ΕΥΓΓΕΛΟΥ ΜΠΕΛΙΑ                                 Κα K. Γερακούδη                   
 ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ                                        Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης
 Δήμου Κύμης-Αλιβερίου                                 Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας
                                                                           Σωκράτους 111 Λάρισα 41336
                                                                           Κύμη 25/2/2013

Θέμα: Άρνηση χορήγησης στοιχείων από το δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Σχετ: 1. Αριθμ. πρωτ.984/16-1-2012 αίτησή μου
           2. Αριθμ. πρωτ. 15088/25-6-2012 αίτησή μου

Σας διαβιβάζω τα πιο πάνω σχετικά, με τα οποία έχω ζητήσει από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου οικονομικά στοιχεία του πρώην δήμου Κύμης, τα οποία αφορούν το ινστιτούτο «Γ.Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».
Μέχρι σήμερα ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αρνείται την χορήγησή τους, παραβιάζοντας κατάφορα τις διατάξεις των Ν.3463/2006 και Ν.3852/2010.
Για τα στοιχεία αυτά, πέρα από το γεγονός ότι ήμουν δημοτικός σύμβουλος του πρώην δήμου Κύμης, είμαι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έχω διαδικαστική διένεξη με τον δήμαρχο, σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση του ινστιτούτου «Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» , η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 4-3-2013.
Παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο του δήμαρχου για την άρνηση αυτή, αφού όπως σας είναι  ήδη γνωστό είναι επαναλαμβανόμενη. 
Αποδέκτες κοινοποίησης του εγγράφου παρακαλώ για εκδήλωση ενεργειών σας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας.         
                                                    
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:                                                                        Ε. Μπελιάς
1. κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη
Υπουργό Εσωτερικών                                                         Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου
2. κ. Λ. Ρακιντζή                                                                          Κύμης-Αλιβερίου
Ελεγκτή, Επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης
3. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΜΗΣ



Τα προβλήματα στο Λύκειο Κύμης είναι πολλά. Παρά τα έργα που έγιναν προ διετίας ή τριετίας περίπου η κατάσταση σήμερα είναι σαν να μην έγινε τίποτε. Μονώθηκε υποτίθεται η στέγη αλλά σήμερα η μόνωση αυτή δεν λειτουργεί!!! Όταν βρέχει χρειάζεται ομπρέλα για να κυκλοφορήσεις στο εσωτερικό του κτιρίου. Κατά τα άλλα ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δεν μπορεί να απορροφήσει τα χρήματα για τις επισκευές των Σχολείων. Είναι απορίας άξια η υπομονή ή αδιαφορία με την οποία η εκπαιδευτική αλλά και η μαθητική κοινότητα αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση.
Εκτός εάν τα έχουν εναποθέσει όλα στον Προφήτη Ηλία και στην διάθεση της μοίρας που φαίνεται ότι θα τα κάνει παραθαλάσσια.
Όσo για τα άλλα θα επανέλθουμε……..

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                              27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατάνα

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πραγματοποιήθηκε στην Πλατάνα συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, παρουσία της δημοτικής αρχής και του επιβλέποντος εκ μέρους της Περιφέρειας κ. Πολίτη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της σημαντικής καθυστέρησης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον πολύπαθο παραλιακό δρόμο του Στομίου.
                Μετά από πολλές πιέσεις της δημοτικής αρχής, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση από το σημείο αυτό, η Περιφέρεια, συνέταξε τη μελέτη, ενέκρινε τη δαπάνη, δημοπράτησε το έργο και εγκατέστησε τον εργολάβο, με χρόνο παράδοσης του έργου τον Ιούλιο του 2013. Ο ίδιος ο εργολάβος, σε συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου, τον περασμένο Δεκέμβριο, δεσμεύτηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι.
Κατά το διάστημα αυτό, από τον Δεκέμβριο του 2012, ο δρόμος παραμένει κλειστός, διότι, με εισαγγελική παραγγελία έχει απαγορευτεί η διέλευση, λόγω  επικινδυνότητας των εργασιών. Αυτό δυσχεραίνει έως και αποκλείει την προσέγγιση των παραλιακών οικισμών της Κύμης, αλλά και την πρόσβαση στη νήσο Σκύρο. Η παράκαμψη της κυκλοφορίας γίνεται μέσω Οξυλίθου ή Κονιστρών, από δρόμους τελείως ακατάλληλους και επικίνδυνους κυρίως για μεγάλα οχήματα, αλλά και με πρόσθετο κόστος και χρόνο μετακίνησης όλων των οχημάτων. Παράλληλα, η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ούτως ή άλλως πλήττονται από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Ωστόσο, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην κατασκευή του έργου, δημοτική αρχή, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν πλέον έντονα, αντιλαμβανόμενοι ότι το έργο καθυστερεί και ο δρόμος φαίνεται ότι θα παραμείνει κλειστός και το καλοκαίρι και άγνωστο πόσο ακόμη!
Για τον λόγο αυτό, στη συγκέντρωση αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Δημάρχου, η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, των επαγγελματιών, των κατοίκων, αλλά και της επιβλέπουσας αρχής της Περιφέρειας, με εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 6:30 μ.μ. με στόχο τη στενή παρακολούθηση των εργασιών και τη συνεχή εξάσκηση πίεσης προς τον εργολάβο για την επιτάχυνση αυτών. Επίσης, αποφασίστηκε να σταλεί το παρόν προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τον ανάδοχο του έργου, τονίζοντας ότι αν οι εργασίες δεν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, παράλληλα με προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ


"Οξεία κριτική στην αντιπολίτευση”
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη, αίθουσα κεντρικής ταβέρνας στα Χάνια Αυλωναρίου και σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η κοπή της πίτας των «Νέων Οριζόντων» για το 2013, παρουσία 400 και πλέον ατόμων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του Δημάρχου.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη στελεχών, εκλεγμένων, υποψηφίων και φίλων που έφυγαν από τη ζωή την προηγούμενη χρονιά.
Ο επικεφαλής των «Νέων Οριζόντων» και Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που συντελέστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή σε όλους τους τομείς.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στην οικονομική κατάσταση του Δήμου και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, ο οποίος βασίζεται στην οργάνωση, τον προγραμματισμό και την εκμετάλλευση κάθε πηγής χρηματοδότησης έργων. Τόνισε πως, όπως τα γεγονότα αποδεικνύουν, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει στόχο και επιτυγχάνει την ισότιμη και ισομερή ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων.
Ευχαρίστησε όσους στηρίζουν και βοηθούν την προσπάθεια που γίνεται, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους εργαζομένους του Δήμου.
Ενημέρωσε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για εκείνα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και για τον σχεδιασμό νέων, παρά τη δραματικά περιορισμένη χρηματοδότηση των Δήμων από την κεντρική διοίκηση.
Κάλεσε όλους τους δημότες να είναι αισιόδοξοι, αλληλέγγυοι και μαχόμενοι, κάνοντας πράξη το σύνθημα των «Νέων Οριζόντων» «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συμπαραστεκόμενοι ιδιαιτέρως στους συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη, ώστε να μπορέσουμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς κάλεσε την αντιπολίτευση να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που της έχουν αναθέσει οι δημότες, ασκώντας οξεία κριτική στη μέχρι σήμερα στάση του μεγαλύτερου τμήματος αυτής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «απαξιώνουν, συκοφαντούν και μηδενίζουν τα πάντα, λασπολογούν χωρίς επιχειρήματα, με μόνο στόχο, όχι τη συνεισφορά τους στην πρόοδο του τόπου, αλλά την «εξαφάνιση» των «Νέων Οριζόντων».
Σε απάντηση όλων αυτών δηλώνουμε ότι οι «Νέοι Ορίζοντες» επέπλευσαν, διατηρήθηκαν , μεγάλωσαν και εξακολουθούν να μεγαλώνουν όπως και η σημερινή μαζική εκδήλωση το αποδεικνύει σε δύσκολες συνθήκες και έχουν μάθει να αγωνίζονται και να φέρνουν αποτέλεσμα και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουν να κάνουν, καθώς διατηρούν στο ακέραιο επί 12 χρόνια τις αρχές τους και τα χαρακτηριστικά τους, τα οποία είναι: ανεξάρτητοι από κάθε κομματικό μηχανισμό, υπερκομματικοί , με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και πάντα βέβαια δίπλα και σε συνεχή επικοινωνία με τον κάθε δημότη».
Μετά την κοπή της πίτας, παρατέθηκε μικρό γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους με φαγητό και κρασί, προσφορά φίλων του συνδυασμού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι Δημοτικές Σύμβουλοι του συνδυασμού, ενώ την παρουσίαση έκανε το μέλος των «Νέων Οριζόντων» Αντέλλα Μπίλιου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.Β ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη αγωνιστικών διαδικασιών και στη περιοχή της Κύμης, κάποιους τους έχει θορυβήσει.
Το δέσιμο που έχουν με τα συμφέροντα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου, τους κάνει να παίρνουν τα μέτρα τους.
Για αυτό το λόγο γινόμαστε μάρτυρες μιας προβοκατόρικης συγχορδίας.
Ξεκίνησαν με υβριστικά συνθήματα πάνω σε τοίχους, με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα υβριστικά συνθήματα ενάντια στην ΚΝΕ στο Γενικό Λύκειο Κύμης.
Επανήλθαν με προβοκατόρικες αναρτήσεις σε γνωστό Blog της περιοχής, για δήθεν μη συμμετοχή εργαζομένων του νοσοκομείου στην απεργιακή κινητοποίηση, που οι ίδιοι  αποφάσισαν μέσα απο Γενική Συνέλευση και ευθεία δήθεν σύνδεση του ΠΑΜΕ με το Δήμαρχο.
Και τέλος μια εξόφθαλμη προβοκάτσια πάλι σε τοίχους του Λυκείου Κύμης.  Δυο μεγάλα ΚΚΕ  με πράσινη μπογιά δίπλα σε συνθήματα που καμία σχέση δεν έχουν με τη πολιτική του Κόμματος μας.
Αν νομίζουν οτι θα στρέψουν τους εργαζόμενους ενάντια στο Κόμμα τους, ματαιοπονοούν.                                                       
ΚΥΜΗ 25-2-1013

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ 49.940 ΕΥΡΩ


ΑΠΟΦΑΣΗ 46 / 2013 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μετά από αίτηση του Αναστασίου Μούντριχα το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας εξέδωσε κατά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ως καθολικού διαδόχου του Δήμου Δυστίων, την 14/2012 διαταγή πληρωμής, για ποσό 49.940 ευρώ. Η απαίτηση στηρίζεται στην εκτέλεση μελετών που είχε αναθέσει στον Αναστάσιο Μούντριχα ο πρώην Δήμος Δυστίων και συγκεκριμένα: α) «προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας επεξεργασίας βοθρολυμάτων Δήμου Δυστίων», β) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών με το ΤΔ Βέλους του Δήμου Δυστίων», γ) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών για το ΤΔ Κοσκίνων του Δήμου Δυστίων», δ) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών για το ΤΔ Ζαράκων του Δήμου Δυστίων», ε) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών για το ΤΔ Πετριών του Δήμου Δυστίων» και στ) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών για το ΤΔ Λεπούρων του Δήμου Δυστίων». Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης δεν αμφισβητείται η εκτέλεση των εργασιών, αφού έχουν βεβαιωθεί και εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Εναντίον αυτών των διαταγών ο Δήμος άσκησε, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, την από 3/2/2012, με αριθμός κατάθεσης 86/2012 ανακοπή, που προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στις 22/3/2013.

720 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α.


Ο κ. Βασίλης Ντόβολης, ως Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α., της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, η δραστηριότητα της οποίας είναι σχεδόν μηδενική και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον Δήμο θα λαμβάνει πλέον και αμοιβή ίση με την αμοιβή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ανέρχεται πλέον σε 720 Ευρώ μηνιαίως μετά την περικοπή από το μνημόνιο.
Το ποσόν αυτό είναι το ανώτερο που επιτρέπεται για τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δηλαδή δεν μπορεί να πάρει πάνω από 720 ευρώ αλλά μπορούσε να πάρει και 500 ευρώ και 350 και τίποτε.
Νομίζουμε ότι καλό θα ήταν όλο και λιγότεροι αιρετοί να αμείβονται. Γιατί πρέπει να παίρνει αμοιβή ένας που δεν είναι πλήρους απασχόλησης και μάλιστα σε μία επιχείρηση που δεν προσθέτει πόρους στον Δήμο. Οι αιρετοί και ιδίως οι φερόμενοι ως αριστεροί πρέπει να αποτελούν παράδειγμα. Εκτός εάν οι αμοιβή διατεθεί για κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς όπως η ενίσχυση του αγώνα κατά της καύσης του rdf στο Αλιβέρι. Τότε πράγματι θα πρόκειται για εύστοχη πολιτική πράξη.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΤΗΣ ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Ο κ. Νίκος Μπότης, πρώην Αντιδήμαρχος είναι ο νέος Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κύμης Αλιβερίου. Ο κ. Μπότης αντικαθιστά τον κ. Νίκο Κιούση ο οποίος παραμένει Αντιδήμαρχος.
Στον  κ. Μπότη ευχόμαστε Καλό Κουράγιο.