Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΕΧΕΤΕ SMS. ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ


«ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ! 11 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 13 ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΙΝ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ». Αυτό το μήνυμα εστάλη με SMS στα αμέτρητα, ίσως σε όλα τα κινητά τηλέφωνα. Λέμε όλα γιατί εστάλη και στον κ. Βαγγέλη Μπελιά. Αφού πληρώθηκε SMS για την Βαγγέλη μπορεί να πληρωθεί και για τον καθένα.
Μια που υπάρχουν χρήματα για SMS παρακαλούμε να σταλεί και το ακόλουθο: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΦΙΞΕΙ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ»

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!!!



Με το ΦΕΚ 798/19 Μαρτίου 2012 και την με αριθμό 71535/4310/14-2-2012 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας τροποποιήθηκε το καταστατικό του Ν.Π.Δ.Δ. «Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου Γεώργιος Ν. Παπανικολάου». Η Απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά από την εισηγητική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, την 391/2011. Η Απόφαση 391/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ομόφωνη. Δηλαδή την ψήφισαν όλοι οι παρόντες!!!
Το άρθρο 4 του τροποποιημένου καταστατικού ορίζει ότι: « Το Ινστιτούτο θα καταφεύγει στις συμβουλές εγκύρου επιστημονικού συμβούλου κάθε φορά που καθίσταται απαραίτητο κατά περίπτωση» (βλ. ΦΕΚ 798/Β/2012). Το τροποποιηθέν άρθρο 4 του καταστατικού  είχε ως τίτλο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» και ρύθμιζε με λεπτομέρεια την σύνθεση, την λειτουργία και τα καθήκοντα του Επιστημονικού Συμβουλίου (Βλ ΦΕΚ/Β/ 2495/2008). Αυτό το άρθρο και μαζί του το πρώτο και μοναδικό Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου κατάργησε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Γεννάται προφανώς το ερώτημα: Ένα «Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας καρκίνου Γεώργιος Ν. Παπανικολάου»  μπορεί να έχει αυτόν τον τίτλο και την αντίστοιχη αποστολή χωρίς Επιστημονικό Συμβούλιο;
Με ποια προσόντα το μοναδικό πλέον όργανο του Ινστιτούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο, μπορεί να διευθύνει την λειτουργία ενός κατεξοχήν Επιστημονικού Φορέα;
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου;
Γιατί μία τέτοια Απόφαση δεν συζητήθηκε ευρύτερα;
Ποιοι λόγοι επέβαλαν την τροποποίηση του Καταστατικού λίγο μετά την κατ΄εξαίρεση διατήρηση του Ινστιτούτου με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών; Θα ήταν εφικτή η διατήρηση χωρίς τα προβλεπόμενα και καταργηθέντα;
Γιατί καταργήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο όταν η πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου από την ΔΕΗ θα επέτρεπε την εκπλήρωση της επιστημονικής αποστολής του Ινστιτούτου και την ανάδειξη του ρόλου του;
Μοναδικός σκοπός του Ινστιτούτου είναι η επισκευή της πολύπαθης οικίας Παπανικολάου και η μετατροπή του σε Γραφείο Τουριστικής Προβολής; 
Γιατί καταργήθηκε και η συμμετοχή του εκάστοτε Διοικητή του «Νοσοκομείου Κύμης- Γ.Ν. Παπανικολάου» στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου; Δηλαδή του εκπροσώπου της μοναδικής Υπηρεσίας Υγείας στην γενέτειρα του Παπανικολάου;
Οφείλουν οι πάντες, δηλαδή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να δώσουν εξηγήσεις. Με ποιο δικαίωμα προχώρησαν στον εξευτελισμό της έννοιας, της υπόστασης και της λειτουργίας του «Ινστιτούτου Παπανικολάου»;
Εκτός και εάν δεν πρόσεξαν  τι ψήφισαν!!!  Ας προσέξουν ΤΩΡΑ!!!
Αυτά μόνο για αρχή……

ΔΕΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Πηγή: ZOYGLA GR, Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εις βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για τη μονάδα στο Αλιβέρι, η οποία, αν και θα έπρεπε να λειτουργεί κανονικά εδώ και δύο χρόνια, μέχρι σήμερα παραμένει ημιτελής, προκαλώντας ζημία που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και στρέφεται εναντίον των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ που υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση το 2007 με την εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου. Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη εις βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, σε κυρία ανάκριση παραπέμπονται 11 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΕΗ, τα οποία ήταν επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης το 2007, καθώς και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μυτιληναίος. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα «ευαίσθητη» και για αυτόν τον λόγο εκτιμάται ότι οι ανακριτικές διαδικασίες θα «τρέξουν» πολύ γρήγορα.

Ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν:

Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ν. ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ
ΣΠ. ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΜ. ΚΟΡΤΕΣΗΣ
Ε. ΜΑΧΑΙΡΑΣ
Γ. ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ
Ι. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ι. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Γ. ΜΕΡΓΟΣ
Ι. ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ
Ι. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ: ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ- ΠΑΡΩΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ κ. ΠΑΠΠΑΣ



Έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τα οικονομικοτεχνικά του Ιδρύματος Γ.Ν.Παπανικολάου. Ποιοι την προκάλεσαν; Σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης του Δήμου, δηλαδή οι κύριοι Μπενάκης, Κούκης, Σαγιάννης, Βαρδακώστας, Μπελιάς, Μούντριχας, Φραγκούλης, Μπάνος, Λύκος και Κότσαρης.
Χώρος το Δημοτικό Κατάστημα στην Κύμη, όπου και τα αρχεία, όπου και η έδρα του ιδρύματος. Χρόνος ; Η ημέρα της "γυναίκας " που πολλές οφείλουν τη ζωή τους στο Γ. Ν. Παπανικολάου. Παρόντες; Όλοι όσοι δεν είχαν ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση, καθώς και οι προϊστάμενοι της τεχνικής υπηρεσίας, της οικονομικής υπηρεσίας, ακόμα και ο εργολάβος που είχε εκτελέσει το έργο, έχοντας σε ετοιμότητα έγραφα και στοιχεία, ώστε να είναι σε θέση να απαντήσουν σε οποιοδήποτε αίτημα των αιτούντων την σύγκλιση του συμβουλίου.
Απόντες; Όσοι ζήτησαν την σύγκλιση. Δεν ξανάγινε! Δεν ξανάγινε!
Έχουν κάποιο λόγο και δεν ήρθαν;  Καλά οι ομοϊδεάτες του κ. Μπελιά, μετά την καμπάνα του δικαστηρίου είχαν κάποιο λόγο, οι άλλοι; Γιατί; Τους ενοχλεί ότι το συμβούλιο έγινε στην Κύμη; Στην ιστορική έδρα του Δήμου; Στην πατρίδα του Παπανικολάου; Οι μήπως γιατί εάν είχαν έρθει θα έχαναν " τους βαρβάρους " και τι θα έκαναν μετά; Τι θα έλεγαν; Ξέρουν κάτι που δεν το ξέρουμε εμείς, οι άσχετοι που ζούμε δίπλα στο σπίτι του   Ευεργέτη της ανθρωπότητας; Γιατί δεν ήρθαν να τα βγάλουν στη φόρα να τα μάθουμε και εμείς;
Τέλος πάντων. Όσοι έλαβαν τον λόγο δεν άφησαν αμφιβολίες για τίποτε και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ.Ευάγγελο Χουλιαρά που παρευρέθει χωρίς να έχει συνυπογράψει το αίτημα για την έκτακτο σύγκλιση του ΔΣ, καθώς και τον εργολάβο κ.Ν. Παππά, που προσήλθε προκειμένου να αντιμετωπίσει τους επικριτές του πρόσωπο με πρόσωπο.
Άντε να δούμε που το πάνε. Λυπάμαι μόνο γιατί  μερικοί σύμβουλοι, που εκτιμώ  με απογοήτευσαν.
intzou.blogspot.gr 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ  - ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
                  ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡIOY                                   8/3/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την «κατεπείγουσα και προσφιλή μέθοδο σύγκλησης του Δημ. Συμβουλίου  Κύμης –Αλιβερίου για απόψε το βράδυ (Παρασκευή 8/3) και σχετικά με τη θεματολογία του , έχουμε να κάνουμε δημοσίως γνωστά τα παρακάτω.
Η αποστολή και η  λειτουργία του Ινστιτούτου  «Γ.Ν. Παπανικολάου» και εν προκειμένω  η αγορά, επισκευή και συντήρηση του σπιτιού του μεγάλου επιστήμονα, ευεργέτη και συμπατριώτη μας, με την τεράστια προσφορά του στην ανθρωπότητα, αποτελεί για εμάς ζήτημα αδιαπραγμάτευτης προτεραιότητας.
Αν και η αγορά του σπιτιού, έχει γίνει τμηματικά από το 2005 έως το 2007 μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Έτσι μέχρι σήμερα έχει φτάσει το Δημοτικό Συμβούλιο  να δίνει συνεχείς παρατάσεις για την ολοκλήρωση του έργου, από εργολαβία που έχει ξεκινήσει το 2010!!
Στις συνεχείς αιτήσεις μας στο Δ.Σ να συζητηθεί το θέμα του Ιν. Παπανικολάου, η αγορά, επισκευή και συντήρηση του σπιτιού, αφού προηγουμένως παρασχεθούν όλα τα αναγκαία στοιχεία,  ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ κωφεύουν εδώ και ένα χρόνο.
Με αφορμή την επικείμενη  τότε και   γνωστή πλέον  δίκη (μέρος της οποίας εκδικάστηκε) που έγινε πριν από λίγες μέρες, με αντίδικους τον Δήμαρχο και τον συνάδελφο, Δημοτικό σύμβουλο, Βαγγέλη Μπελιά, καταθέσαμε από κοινού αίτηση για την σύγκληση του Δ.Σ με θέμα την λειτουργία του Ιν. Παπανικολάου και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση να μας παρασχεθούν εγκαίρως  όλα τα στοιχεία. Αν και ο Πρόεδρος, μαζί με το Δήμαρχο, ήταν αρνητικοί για μια τέτοια σύγκληση (κατά τη διάρκεια του συμβουλίου για το Προϋπολογισμό), μετά το αποτέλεσμα της δίκης, προσκάλεσε Δ.Σ στην Κύμη για σήμερα Παρασκευή 8/3/2013 με προφανή  αποκλειστικά στόχο την πολιτική εκμετάλλευση μιας δικαστικής απόφασης που αφορούσε ένα δημοσίευμα για την κατασκευή της στέγης του σπιτιού Παπανικολάου. Μιας στέγης που κατασκευάστηκε δύο φορές και θα πληρωθεί δύο φορές.
Ο Δήμαρχος (εθισμένος στη τακτική της πολιτικής προπαγάνδας και αρνούμενος την ουσία)  επιχειρεί σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά μια πρωτόδικη δικαστική απόφαση με την ελπίδα ότι θα γίνει καθαρτήριο των ευθυνών του, ως προς την διαφάνεια στο Ινστιτούτο αλλά και στο έργο της επισκευής και της συντήρησης του σπιτιού Παπανικολάου.
Η δια της συμμετοχής μας νομιμοποίηση, μίας συζήτησης χωρίς την προηγούμενη και έγκαιρη χορήγηση των στοιχείων  και των παραστατικών που έχουμε ζητήσει και η μελέτη των οποίων είναι προϋπόθεση για την ουσιαστική άσκηση του θεσμικού μας ρόλου δεν πρόκειται  να χαριστεί στον Δήμαρχο και την συνοδεία του. Όφειλε να έχει παράσχει εγκαίρως τα έγγραφα και τα παραστατικά που ζητήσαμε και επίσης να μας ενημερώσει για την  τυχόν παρουσία του αρμοδίου επιβλέποντα της πρώην Τ.Υ.ΔΚ. Αυτός δεν το έκανε κατά την προσφιλή του τακτική. Ας μείνει με τους αλαζονικούς μονολόγους του και τον συνεχώς διευρυνόμενο πολιτικό απομονωτισμό του.

ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Πηγή: http://www.inpap.org/submain.asp?cat=0&subcat=32

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου, του Δημοτικού Νομικού Προσώπου που έχει ως έδρα την Κύμη απαρτίζεται από τους ακόλουθους διαπρεπείς επιστήμονες
1. Γυναικολογική Ογκολογία Καθ. Ιωάννης Μεσσήνης
2. Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία Επ. Καθ. Γεώργιος Κύργιας
3. Πνευμονολογία Kαθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης
4. Νευροχειρουργική Επ. Καθ. Κώστας Φουντάς
5. Ορθοπαιδική Καθ. Κωνσταντίνος Μαλίζος
6. Ανοσολογία Καθ. Αναστάσιος Γερμενής
7. Πυρηνική Ιατρική Λέκτορας Παναγιώτης  Γεωργούλιας
8. Βιολογία – Γενετική - Επ. Καθ. Παναγούλια Κόλια
9. Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική - Καθ. Κώστας Κάππας
10. Επικοινωνία και Δικτύωση - Πληροφορική - Επ. Καθ. Κυριακή Θεοδώρου
11. Κοινωνική Πολιτική Λέκτορας Αλέξανδρος Δαπόντε
12. Πρόεδρος Ένωσης Κυτταρολόγων - Χαρά Μάργαρη
13. Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Ν.Υόρκης - Τσιούλιας Γεώργιος
14. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Δρ Δεληγιώργη Ελένη
15. Γενικής Ιατρικής - Eπιμελητής Γεν. Νοσοκομείου Κύμης Μίχας Κων/νος

Το Ινστιτούτο διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά καθοδηγείται επιστημονικά από το Επιστημονικό Συμβούλιο. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δια του Ιατρικού Τμήματός του είναι θεσμικός φορέας συμμέτοχος στο όλο εγχείρημα και κύρια πηγή συγκρότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ 3013

Τσικνοπέμπτη απόψε, ήπιαμε μισό ποτηράκι, μόνο, αλλά όταν διαβάσαμε το Πρακτικό της Επιτροπής Διαβούλευσης που αναρτήθηκε σήμερα  στο Δια@γεια ζαλιστήκαμε λίγο….
Η επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 και για το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του έτους 3013!!! Έτσι αναφέρεται δύο φορές στην Απόφαση!!!
Σαν να μην έφθανε αυτό η Επιτροπή ενημερώθηκε ότι  αναζητείται χώρος για ΧΥΤΑ, έχουν προταθεί τρεις θέσεις στον Δήμο Καρύστου και ένας στον «δικό μας δήμο» και μάλιστα όποιος έχει άλλες προτάσεις να τις υποβάλλει. Επίσης συζητήθηκε για τον ΧΥΤΥ και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης καθώς και για την ανακύκλωση. Η σπουδαιότητα του αναβαθμισμένου πλέον – αλλά φτωχού σε βεβαιωμένες εισπράξεις προσθέτουμε εμείς- παζαριού του Αυλωναρίου, επισημάνθηκε η ανάγκη για Αλιευτικό Καταφύγιο στους Αγίους Αποστόλους των Πετριών.
«Στο τέλος  της συζήτησης ο Δήμαρχος ζήτησε από  όλους τους φορείς να και κατοίκους του Δήμου να ομοφωνήσουν για το καλύτερο όλης της περιοχής, να μην διχαστούμε»
Μετά πήγαν για κανένα ποτηράκι ή το είχαν τσούξει από πριν;;;
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ (διαβάστε την πριν την αποσύρουν!!!)

ΤΟ «NOUVEAU CAFE» ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ



Με μεγάλη επιτυχία,συνεχίζουμε τα live  στο αγαπημένο μας χώρο του '' NOUVEAU CAFE '' στο Αλιβερι, τη Παρασκευη 8 Μαρτιου 2013. 
Μια βραδια αφιερωμένη στη Γυναικα, με πολύ κέφι,χορό και τραγούδι !!!
Ο Κωνσταντίνoς Τζουμας και o Δημήτρης Διπλάρης, σας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη διασκέδαση,χορό και πολύ τραγούδι !!!
Σας περιμένουμε ....
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
τηλ.RESERVE : 2223029800

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


Την  Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, στο Δημοτικό κατάστημα Κύμης, συνεδρίασε ο υπό σύσταση φιλοζωικός σύλλογος Κύμης και ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:
1. Δημιουργία χώρου στα παλαιά σφαγεία για την προσωρινή φύλαξη ζώων τα οποία θα έχουν υποστεί στείρωση.
2. Την ανάγκη χώρου συγκέντρωσης αδέσποτων σκυλιών.
3. Την σύσταση καταστατικού και νομιμοποίηση του συλλόγου με την βοήθεια δικηγόρου.
4. Την βοήθεια του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου για τα παρακάτω θέματα:
α. Οικονομική υποστήριξη.
  β. Ενημέρωση κατοίκων μέσω Δημοτικών Ενοτήτων και κατά την διάρκεια εκδηλώσεων.
γ. Τεχνική Υποστήριξη για την δημιουργία διαφόρων χώρων προσωρινής φύλαξης και χώρου συγκέντρωσης αδέσποτων.
    5. Την ανάγκη εγγραφής μελών.
    6. Συνεδρίαση εκ νέου στον ίδιο χώρο την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17.00.
    Τέλος ο Πρόεδρος του υπό σύσταση συλλόγου, κ. Ναούμης Θέμης,  ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δραστηριότητες μέχρι τώρα, όπως  επαφή με δικηγόρο, εμβολιασμούς ζώων και θεραπεία ασθενών  ζώων και ανάγκης εξευρέσεως οικονομικών πόρων.
Ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης   και αντιπρόεδρος  του υπό σύσταση συλλόγου, ζήτησε από όλους να ενεργοποιηθούν, ώστε να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι και οι σκοποί του συλλόγου στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που  υπάρχει και φιλοζωικός σύλλογος δεν υπάρχει.
     Σύνθημά μας :  Πάσα προσφορά δεκτή.

Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ

Επταήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βενεζουέλα που θρηνεί για την απώλεια του προέδρου Ούγκο Τσάβες, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Τσάβες μετά την είδηση του θανάτου του, βγήκαν στους δρόμους, θρηνώντας, φωνάζοντας συνθήματα και υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν την επανάσταση που ξεκίνησε εκείνος. «Ο Τσάβες ζει για πάντα», «Ο αγώνας συνεχίζεται» φώναζαν.
 «Πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν μάταιο», δήλωσε η 49χρονη Τζαμίλα Ρίβας, κλαίγοντας έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου απεβίωσε ο Τσάβες.
 «Ήταν ο πατέρας μας. Το κίνημα του Τσάβες δεν θα τελειώσει. Είμαστε οι άνθρωποι του. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!» δήλωσε η 58χρονη, Νάνσι Γιοτίγια, στο κέντρο της πόλης του Καράκας, στην πλατεία Μπολιβάρ, που φέρει το όνομα του Σιμόν Μπολιβάρ, ήρωα της ανεξαρτησίας και ίνδαλμα του Τσάβες. «Εγώ τον θαύμαζα. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος» δήλωσε η 50χρονη νοικοκυρά, Αλέιντα Ροντίγκεζ.

8 ΜΑΡΤΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


8 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας
Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ  
στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ   ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ,
Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.
Μάνες, η τραγωδία των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής!
Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ
Κύμης-Αλιβερίου 

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ "ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ"


Κάποιοι δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι οι αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων δεν δημιουργούν δεδικασμένο. Δηλαδή δεν αποτελούν τεκμήριο αγνότητας ή τεκμήριο κακότητας.
Συνεπώς καλό είναι να προσέχει ο καθείς να είναι εντάξει ως προς την νομιμότητα, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την χρηστή διαχείριση και να αφήνει τους ενθουσιασμούς και τις επιδείξεις τεκμηρίων αγνότητας.
Γενικώς  η γλώσσα δεν πρέπει να προτρέχει της διανοίας διότι με κάτι τέτοιες βιασύνες την γλυτώνουν τα ποντίκια.
Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις – ίσως στις περισσότερες- η σιωπή δεν είναι αλλά μπορεί να γίνει χρυσός αρκεί να μην συνοδεύεται  από ύπνο. 
Τέλος, αν δεν φτιάχνεις εσύ το παιχνίδι, καλύτερα να μην παίζεις…..

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ : ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ


Με γοργούς ρυθμούς προχώρησαν οι εργασίες μετά τις πιέσεις Δήμου, φορέων και κατοίκων
Σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στην Πλατάνα, με θέμα την παρακολούθηση της εξέλιξης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον παραλιακό δρόμο Στομίου Οξυλίθου – Πλατάνας Κύμης, διαπιστώθηκε σημαντική πρόοδος των εργασιών.
Όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη Δευτέρα (25/3), στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, οι αντιδήμαρχοι Αρετή Μπάτσα Βασίλης Παππάς και Τάσος Βλάχος, ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Λολακάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Κύμης και περιχώρων, επαγγελματίες και δημότες.
Με δεδομένη τη χρηματοδότηση του έργου, θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η κατασκευή του, με εξίσου γοργούς ρυθμούς, με στόχο να καλυφθεί η μεγάλη καθυστέρηση και προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Κονιστρών Τ. Βλάχος έθεσε το θέμα του χερσαίου δρόμου Κονιστρών - Κύμης, μέσω του οποίου παρεκτρέπεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, επισημαίνοντας την επικινδυνότητά του, ιδιαιτέρως σε δυο σημεία, και ζητώντας την άμεση βελτίωση του οδοστρώματος στα σημεία αυτά.
Για άλλη μια φορά, οι επαγγελματίες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία του έργου και επεσήμαναν τη ζημία που υφίστανται από τη διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο αυτό.
Τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών τόνισαν ότι συνεχίζουν να επαγρυπνούν και να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Ορίστηκε νέα συνάντηση τη Δευτέρα 11/3 στην Πλατάνα, για την επανεκτίμηση της κατάστασης.

ΟΙ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ


ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου οι «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου», ο δημοτικός συνδυασμός με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, συγκέντρωσαν στις έδρες και των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.
Οι «Νέοι Ορίζοντες» αποτελούν ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και αφουγκράζονται τις ανάγκες της, γι’ αυτό και προέβησαν σ’ αυτήν την κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης, κάνοντας την αρχή μιας προσπάθειας που θα συνεχιστεί και ελπίζουμε να δώσει το μήνυμα ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ότι ειδικά σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε, η ενότητα, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Οι προσφορές που συγκεντρώθηκαν (γάλα, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες και άλλα τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια για παιδιά και ενήλικες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης) παραδόθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου, προκειμένου να διανεμηθούν σε οικογένειες και άτομα που τα χρειάζονται σε όλον τον Δήμο.
Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και με τη μικρή ή μεγάλη συνεισφορά τους βοήθησαν συνανθρώπους μας να καλύψουν έστω και μικρό μέρος βασικών αναγκών τους, αυτόν τον δύσκολο χειμώνα.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ;;;ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΑΠΟΨΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Ο ΦΟΔΣΑ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ


ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: 1η /2013
Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Σας προσκαλώ να προσέλθετε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο Δημοτικό κατάστημα  στα Κριεζά την   4 η-3 -2013 ημέρα   Δευτέρα και ώρα  17:00, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 95 Ν. 3463/06 προκειμένου να συζητήσουμε για να  αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ  1ο
Ορισμός δικηγόρου στην επιτροπή του άρθρου 152 για εκδίκαση υπόθεσης.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α.
Θωμάς Δημήτριος
Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
Υ.Γ. Άρον Άρον απόψε ο διορισμός του Δικηγόρου. Λεφτά για να πληρώσουν όμως δεν έχουν αφού δεν έχουν κάνει τρία χρόνια προϋπολογισμό!!! (Εκτός αν γίνει χορηγός)

«ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ..ΙΣΑΜΕ ΔΥΟ – ΤΡΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ»



Ο αναγνώστης από το Αυλωνάρι που  μας έστειλε στο email το σημείωμα φαίνεται να είναι καλά ενημερωμένος. Ρώτησε  κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους για το ποσόν που εισέπραξε ο Δήμος από το Παζάρι. 148.000 ευρώ  περίπου έμαθε ότι βεβαιώθηκαν το 2012. Περίπου άλλες 160.000 είχαν βεβαιωθεί το 2011. Έτσι τα δύο αυτά χρόνια βεβαιώθηκαν μόνο 300.000 Ευρώ περίπου ενώ τα αντίστοιχα δύο χρόνια 2009-2010 εισπράχθηκαν περίπου 400.000 ευρώ. Δηλαδή παρά την αναβάθμιση που έγινε από τον Δήμαρχο κ. Θωμά τα έσοδα μειώθηκαν κατά 25% αντί να αυξηθούν. Κρίμα την αναβάθμιση!!! γράψει με το γνωστό αυλωναρίτικο σκωπτικό ύφος ο αναγνώστης μας. Στο τέλος όμως είχε  και τον καλό λόγο: «στο Αυλωνάρι αυτά τα δύο χρόνια  γίνανε  όμως πολλά έργα, ίσαμε δύο –τρία παζάρια και βάλε…»

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Το άρθρο 2 του Καταστατικού (ΦΕΚ 798/2012)

Στις αρχές του 2012, με το ΦΕΚ 798/2012 το Καταστατικό του Ινστιτούτου Παπανικολάου τροποποιήθηκε. Μεταξύ των αλλαγών είναι και η αλλαγή τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού το Ινστιτούτο διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Δήμαρχο ως Πρόεδρο και έξι μέλη τα οποία ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τα έξι αυτά μέλη τα τέσσερα (4) είναι δημοτικοί σύμβουλοι εκ των οποίων δύο (2) προέρχονται από την μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ένα (1) μέλος είναι δημότης με ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση και ένα(1) μέλος είναι αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων (αν υπηρετούν πάνω από 10) άλλως ένας (1) ένας  δημότης με ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση. Δηλαδή, δεδομένου ότι το Ινστιτούτο δεν έχει εργαζομένους, το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να αποτελείται από τέσσερεις δημοτικούς συμβούλους και δύο δημότες με ανάλογη επαγγελματική και κοινωνική δράση.
Έλα όμως που τα πράγματα δεν έχουν έτσι!!! Σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι και ένας (1) δημότης.  Πως συνέβη αυτό; Πολύ απλά το Δημοτικό Συμβούλιο με την 391/2011 Απόφασή του περί τροποποίησης του Καταστατικού ψήφισε, και μάλιστα ομόφωνα, να αποτελείται το συμβούλιο από πέντε δημοτικούς συμβούλους και έναν δημότη. Για άγνωστο λόγο όμως στην Πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  798/2012 αντί για πέντε ορίζονται τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι και αντί για έναν δύο δημότες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου στην ίδια συνεδρίαση με την ψήφιση της τροποποίησης του Καταστατικού   και σύμφωνα με την προτεινόμενη και όχι την ισχύουσα τότε διάταξη του Καταστατικού. Έτσι όρισε πέντε δημοτικούς συμβούλους. Όταν δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την διαφορετική σύνθεση δεν άλλαξε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου. Έτσι, το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου λειτουργεί με μη καταστατική σύνθεση γεγονός που ενδέχεται να τινάξει στον αέρα όλες τις Αποφάσεις  που έχουν ληφθεί  ή συνεχίζουν να λαμβάνονται από αυτό.
Απόσπασμα Απόφασης  Δ.Σ. 391/2011
Απόδειξη και αυτή, όχι η μόνη, της επιπολαιότητας  με την οποία διαχειρίζονται ορισμένοι το τεράστιο κεφάλαιο της Κύμης και της περιοχής. Αλλά αυτό είναι μόνο το ελάχιστο μπροστά στο μείζον που θα ακολουθήσει.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΚΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ- ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 2η διάλεξη του Β΄ εξαμήνου (εαρινού) του Ακαδημαϊκού έτους 2012-13, με θέμα «Η επιθετικότητα στην παιδική και εφηβική ηλικία», από την εισηγήτρια κ. Ευαγγελία Λουκίδου, ψυχολόγο.
Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησε εκδήλωση όπου η υπεύθυνη συντονίστρια κα Δροσάτου Δέσποινα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά και  Δημοτικών Συμβούλων. Στη συνέχεια Τιμητικό έπαινο απένειμε η Ακαδημία των Πολιτών στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου για την αμέριστη υποστήριξη και ενίσχυση του έργου της Ακαδημίας, όπου κατά την παραλαβή του επαίνου ο κ. Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό.
Επίσης τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε στη Δ/ντρια του Γυμνασίου Αλιβερίου κ. Καραμάνου Κατερίνα και στον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου κ. Αργύρη Δημήτρη, για την υποστήριξη του έργου της Ακαδημίας των Πολιτών Αλιβερίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους σπουδαστές τα πιστοποιητικά παρακολούθησης του Α΄ εξαμήνου, με το θεματικό αντικείμενο «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»
Από τους σπουδαστές αρκετές ποσότητες τροφίμων που συγκεντρώθηκαν, παραδόθηκαν στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, για στήριξη σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Η τυχερή σπουδάστρια που κέρδισε το φλουρί πήρε δώρο ένα ασημένιο ρόδι, προσφορά του καταστήματος Έλενας Καραμπατσώλη-Σίμωση, στο Αλιβέρι.
 Οι δράσεις της Ακαδημίας των Πολιτών Αλιβερίου, συνεχίζονται με την πραγματοποίηση της 2ήμερης εκδρομής στις 9 και 10 Μαρτίου 2013 στα Τρίκαλα, Ελάτη, Περτούλη, Μετέωρα και Λίμνη Πλαστήρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΣ.

ΤΟ Π.Α.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


    ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ                                                                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στοιχεία επικοινωνίας: 6976975834, 6973311598 email: pame.gram.evias@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ. ……..                                                                                                          Χαλκίδα 3/3/13

Η Γραμματεία Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο συνάδελφο Πολυχρόνη και την οικογένειά του που το παιδί τους δολοφονήθηκε από τους βιομήχανους – εφοπλιστές – τραπεζίτες και τους αυλικούς τους. Θερμά συλλυπητήρια και στην άλλη οικογένεια από τα Χανιά, του 2ου δολοφονημένου φοιτητή.
Οι δολοφονίες αυτές δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Ο λαός μας στερείται τη θέρμανση, την υγεία, τη διατροφή, την παιδεία και άλλες βασικές ανάγκες της ζωής του. Την ίδια στιγμή πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται στις τσέπες της πλουτοκρατίας για να μην πέσει το ποσοστό του κέρδους. Αυτή είναι η αιτία.
Οι 2 δολοφονημένοι φοιτητές, οι 3 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση να είναι η αφορμή να σηκώσουν το μπόι τους οι εργαζόμενοι και ο λαός. Να οργανωθεί στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές. Να βάλει άμεσο στόχο να πάρει την εξουσία, για να οργανώσει την ανάπτυξη του τόπου με κριτήριο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος. Για να μη θυσιαστούνε και άλλα παιδιά στο βωμό του κέρδους.