Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Ο Προέδρος του Συμβουλίου Μεταναστών
Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Ντόβολης
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος(1960: Η Σφαγή του Σάρπβιλ: Η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής, του απαρτχάιντ και των φυλετικών διακρίσεων, πνίγει στο αίμα ειρηνική διαδήλωση μαύρων φοιτητών. Από τα πυρά των αστυνομικών σκοτώνονται 69 διαδηλωτές και τραυματίζονται 180) που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Η καθημερινότητα μας παρουσιάζει πολλά προβλήματα, ο Ελληνικός λαός είναι ανεκτικός χωρίς φυλετικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς.
Η εξουσία είτε είναι κεντρική είτε αποκεντρωμένη πολύ δε περισσότερο η Δημοτική, πρέπει να ενδιαφέρεται  για τις ανάγκες των ανθρώπων στη ζωή και την  εργασία τους η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός είναι αυτά που μας ενώνουν .
 Οι μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας αναγκαστικά λόγω των δύσκολων συνθηκών στις χώρες τους (οικονομική κατάσταση, πόλεμοι, φτώχια κτλ.), πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανεκτικότητα  ως άνθρωποι με δικαιώματα και υποχρεώσεις, χωρίς διακρίσεις και να αποδίδεται η ιθαγένεια στα παιδιά τους διότι η μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα. 
Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα αλλά και καθημερινά να ενώνουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.
Για το ΣΕΜ  του
Δήμου Κύμης- Αλιβερίου
ο Πρόεδρος

ΝΤΟΒΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ  ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Γενικός σημαιοστολισμός από την 08:00 της 23ης Μαρτίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
1. Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων.
2. Ομιλίες στα σχολεία και ειδικές συγκεντρώσεις στις Δ. Υπηρεσίες και Οργανισμούς.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
1.  Στις 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών
2.  Στις 10:30 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου θα παρευρεθούν Σχολεία, Αρχές, Σωματεία και Σύλλογοι, προϊστάμενοι Υπηρεσιών,
Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την Κουτρότσιου Ευαγγελία Δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Aλιβερίου.
Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων, κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη εκείνων που έπεσαν για την ελευθερία του Έθνους.
3.  Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τους μαθητές του…………………
4.  Παρέλαση Σημαιών, Σωματείων, Συλλόγων, μαθητών και μαθητριών.
   Τελετάρχης θα είναι ο κ. Ιωάννης Παπαντωνιάδης καθηγητής Φυσικής Αγωγής 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου.
Στις ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ καλούνται ολοι οι κάτοικοι του Αλιβερίου και των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας ΤΑΜΥΝΕΩΝ του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, προϊσταμενοι υπηρεσιων, οργανισμων, ιδρυματων, ν.π.δ.δ., σχολειων, σωματειων και συλλογων να παραστούν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. 
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΙΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ



Πρόσκληση σύγκλησης 
Οικονομικής Επιτροπής

Καλείστε να προσέλθετε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Αλιβέρι την 27 του μηνός Μαρτίου 2013,
ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
 Συμβιβασμός με πιστωτές
Ορισμός δικηγόρων
Παραπομπή υπαλλήλου για πειθαρχική δίωξη
Καθορισμός  των  όρων  της πλειοδοτικής δημοπρασίας, για την εκποίηση του  ακινήτου, στη θέση Βαλαντί – Γαίων.
                                                                Ο Πρόεδρος
                                                             Θωμάς Δημήτρης

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΠΕΡΙ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Γιάννης Σιαγιάννης διαμαρτύρεται με δημοσίευσή του στην προσωπική του σελίδα στο FACEBOOK για την συζήτηση που έγινε στην Ερέτρια  περί καύσης απορριμμάτων στις παλιές μονάδες του ΑΗΣ Αλιβερίου. Συγκεκριμένα γράφει:
"Προκλητική η σιγή ιχθύος για το θέμα της Θερμικής επεξεργασίας των σκουπιδιών απ το Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ η θέση του Δημάρχου Ερέτριας για το Αλιβέρι όπως την διατυπώνει σε επίσημο Δελτίο Τύπου στις 28/2/13.
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ (Δήμαρχος Ερέτριας) και ΚΟΚΚΑΛΗΣ (Συνέργεια-Ιντρακάτ) προκρίνουν τις παλιές μονάδες της ΔΕΗ για το κάψιμο των σκουπιδιών.!
ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ!
ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΜΕΙΣ !!!"

 Σημείωση Λαλατο: Κέντρο νταβατζήδων το Αλιβέρι, Μυτιλιναίος, ΤΕΡΝΑ, Κοπελούζος και τώρα ο Κόκκαλης, ίσως να ξεχάσαμε κανέναν....

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ κ.ΒΕΛΕΤΖΑ. ΟΧΙ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
                                    
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΕΛΕΤΖΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ:
  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΑΛΛΑ ….ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Στις 25 Φεβρουαρίου πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της Ερέτριας ο Αντιπρόεδρος της «ΣΥΝΕΡΓΙΑΣ» ενημέρωσε το Δ.Σ για τα οφέλη από την ενεργειακή  αξιοποίηση των απορριμμάτων  που δεν είναι άλλη από την καύση και έτσι η όποια προσπάθεια για ανακύκλωση πάει περίπατο.
 Ο Δήμαρχος Ερέτριας όμως προχώρησε και πιο πέρα από τον εισηγητή και βρήκε και τον τόπο που θα καούν, στο Αλιβέρι, μακριά από μας και όπου να είναι σκέφτηκε.
Ο εισηγητής  υπερθεμάτισε και το πρόβλημα βρήκε της λύση όμως ξέχασαν να αναφέρουν ότι ιδρυτικό μέλλος και χορηγός της «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ» είναι η τεχνική εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ συμφερόντων Κόκκαλη.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος με επιστολή του στον δήμαρχο Ερέτριας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη πρόταση του δήμαρχου και του προτείνει αφού τα εργοστάσια καύσης όπως τα παρουσίασε με φωτογραφίες ο εισηγητής  είναι μνημεία τέχνης ας το κατασκευάσουν στην Ερέτρια ,πχ στο Νησί των Ονείρων, για να έχουν όλα τα οφέλη δικά τους.
Τέλος με επιστολή του Συλλόγου στον Δήμαρχο και στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου τους ενημερώνει για την απαράδεκτη και προσβλητική πρόταση του Δημάρχου Ερέτριας  και τους καλεί να πάρουν θέση 
Το Αλιβέρι  δεν θα γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Εύβοιας και όλης της Ελλάδος ,στο Αλιβέρι ζουν άνθρωποι και παλεύουν για την ζωή των παιδιών τους  και θα αγωνιστούν να μην περάσουν   περιβαλλοντοκτόνα σχεδία για τον τόπο μας.

Γ.Λαγανάς

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«ΟΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ»


«ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στην Ανοικτή Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σιαγιάννη ο Δήμαρχος φέρεται μεταξύ των άλλων να είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2011, στη συζήτηση για την τροποποίηση του Καταστατικού του Ινστιτούτου Παπανικολάου: “Παλαιότερα υπήρχε, υπήρχε με το Πανεπιστήμιο της Λάρισας στην ιατρική σχολή, διότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν πρωτοστατήσει στο να γίνει αυτό το Ινστιτούτο. Σήμερα όμως επειδή είναι υπηρεσιακοί παράγοντες οι άνθρωποι και είτε μετατίθενται, είτε αλλάζουν οι διοικήσεις τους, είτε οι ίδιοι συνταξιοδοτούνται, με την πάροδο του χρόνου, αυτό το Επιστημονικό Συμβούλιο έγινε ανενεργό. Και η εμπειρία μας λοιπόν καταδεικνύει ότι αυτό το Ινστιτούτο Παπανικολάου, έτσι όπως σήμερα δημιουργείται να έχει την ευχέρεια διοικητικά ανά περίπτωση, κατά περίπτωση να συμβουλεύεται και επιστημονικούς συμβούλους.
Όλα τα άλλα λοιπόν που είπατε είναι δείγμα του εκνευρισμού σας και το πόσο επιπόλαια αντιμετωπίζετε τα θέματα και επιτρέψτε μου να το πω, είναι η άποψή μου. Και πραγματικά εάν δεν μπορείτε να είστε πιο ήρεμος, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε Ιατρικούς Συμβούλους για τον εαυτό σας.”
Για την ιστορική αλήθεια και την ανάλογη μνήμη θυμίζουμε τους  «υπηρεσιακούς παράγοντες που μετατίθενται, αλλάζουν διοικήσεις και συνταξιοδοτούνται»:
«Tο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου, του Δημοτικού Νομικού Προσώπου που έχει ως έδρα την Κύμη απαρτίζεται από τους ακόλουθους διαπρεπείς επιστήμονες
1. Γυναικολογική Ογκολογία Καθ. Ιωάννης Μεσσήνης
2. Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία Επ. Καθ. Γεώργιος Κύργιας
3. Πνευμονολογία Kαθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης
4. Νευροχειρουργική Επ. Καθ. Κώστας Φουντάς
5. Ορθοπαιδική Καθ. Κωνσταντίνος Μαλίζος
6. Ανοσολογία Καθ. Αναστάσιος Γερμενής
7. Πυρηνική Ιατρική Λέκτορας Παναγιώτης  Γεωργούλιας
8. Βιολογία – Γενετική - Επ. Καθ. Παναγούλια Κόλια
9. Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική - Καθ. Κώστας Κάππας
10. Επικοινωνία και Δικτύωση - Πληροφορική - Επ. Καθ. Κυριακή Θεοδώρου
11. Κοινωνική Πολιτική Λέκτορας Αλέξανδρος Δαπόντε
12. Πρόεδρος Ένωσης Κυτταρολόγων - Χαρά Μάργαρη
13. Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Ν.Υόρκης - Τσιούλιας Γεώργιος
14. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Δρ Δεληγιώργη Ελένη
15. Γενικής Ιατρικής - Eπιμελητής Γεν. Νοσοκομείου Κύμης Μίχας Κων/νος»

Και μία τελευταία ερώτηση: Ορισμένοι Καθηγητές εκ των παραπάνω πότε κατέστησαν ανενεργοί; Πριν ή μετά την υπογραφή τους σε επιστολές για την διατήρηση του Δήμου Κύμης ενόψει του Καλλικράτη; Όχι πάντως παλαιότερα, μόλις έναν χρόνο πριν !!!

14-7-2006: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ



Παρουσία του Υπουργού   Υ γ ε ί α ς   Δημήτρη     Αβραμόπουλου, εγκαινιάστηκε στην Κύμη, την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2006, το Ε   Θ    Ν    Ι    Κ   Ο      Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ,     ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ     &     ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ   ΚΑΡΚΙΝΟΥ    "Γ. Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ".

Τα εγκαίνια έκαναν οι εμπνευστές του εγχειρήματος Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς και ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Κώστας Κάππας.
Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη», ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ.Λιάσκος, οι βουλευτές του νομού Κεδίκογλου και Μαρκόπουλος, ο αντινομάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Νικόλαος Νικολιάς, δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Ιατρικού κόσμου, καθηγητές Πανεπιστημίων, διοικητές και διευθυντές νοσοκομείων, διευθυντές υπουργείων και εκπρόσωποι συλλόγων και ομοσπονδιών. Συγκινητική, ωστόσο, ήταν και η προσέλευση των Κυμαίων, οι οποίοι κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και τον έξω χώρο, ξεπερνώντας τα 800 άτομα.

Το Ινστιτούτο Παπανικολάου είναι ένα ερευνητικό ίδρυμα που οργανώθηκε στην Κύμη, γενέτειρα του μεγάλου γιατρού, προκειμένου να τιμηθεί ο μεγάλος έλληνας επιστήμονας, κυρίως όμως να ωφεληθούν οι έλληνες πολίτες από την σημαντική ιατρική και κοινωνική προσφορά του. Το κέντρο πληροφορεί τους επιστήμονες και τους πολίτες, μέσω της ιστοσελίδας του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [www.inpap.org] καθώς και μέσω του τηλεφώνου και των εκδόσεών του στο άμεσο μέλλον, σχετικά με οτιδήποτε αφορά τον καρκίνο. Παράλληλα, το Ινστιτούτο φιλοδοξεί να αναδείξει την Κύμη σε έδρα επιστημονικών εκδηλώσεων και παραγωγής επιστημονικού έργου.

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στους παραβρισκόμενους, τόνισε, ότι η παρουσία του στα εγκαίνια σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της πολιτείας για το Ινστιτούτο, στο οποίο θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης και έδωσε έμφαση στο χαρακτηρισμό «Εθνικό». Επίσης ανέφερε, ότι κάποιες ιδέες και σκέψεις του για τη λειτουργία του Ινστιτούτου θα τις συζητήσει πρώτα με τους αρμόδιους φορείς και σύντομα θα κάνει ανακοινώσεις. Τέλος περιέγραψε το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό. Στόχος του υπουργείου είναι, είπε, αφού ετοιμαστούν οι κατάλληλες υποδομές να προσκληθούν αυτοί οι επιστήμονες για να προσφέρουν στον τόπο τους.
Το στίγμα της διοικητικής λειτουργίας του Ινστιτούτου έδωσε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στα αισθήματα ικανοποίησης που τον διακατείχαν, εφόσον το χρέος της Κύμης απέναντι στο άξιο τέκνο της είχε συντελεστεί, τόνισε μέσω της άρνησης, πώς πρέπει να λειτουργεί το Ινστιτούτο.
«Δεν θέλουμε ένα Ινστιτούτο που να ελέγχεται από το Δήμο Κύμης», είπε ο κ. Θωμάς.
«Δεν θέλουμε ένα Ινστιτούτο που να επιχορηγείται από το κράτος»,
«Δεν θέλουμε ένα Ινστιτούτο σφραγίδα για κοινωνικές επιδοτήσεις»,
«Αυτό που επιζητούμε», επεσήμανε ο Δήμαρχος Κύμης, είναι ένα Ινστιτούτο αυτόνομο και δυναμικό, ένα Ινστιτούτο που να παράγει ερευνητικό και επιστημονικό αποτέλεσμα, ένα Ινστιτούτο αυτοχρηματοδοτούμενο, ένα Ινστιτούτο που θα εντάξει την Κύμη στο δίκτυο των πόλεων που προωθούν την επιστήμη. Θέλουμε ένα Ινστιτούτο που να αξίζει να φέρει το όνομα «Γ.Ν. Παπανικολάου».
Στη συνέχεια ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αγοράς της οικίας Παπανικολάου, μια προσπάθεια δεκαετιών που, όπως τόνισε, επετεύχθη επί των ημερών αυτής της Δημοτικής Αρχής, με την οικονομική βοήθεια του υπουργείου Εσωτερικών. Η οικία Παπανικολάου θα στεγάσει το Ινστιτούτο Παπανικολάου, το Μουσείο Παπανικολάου και το Συνεδριακό Κέντρο Παπανικολάου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αναπληρωτής καθηγητής του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας Κώστας Κάππας, ο οποίος εξήγησε στο ακροατήριο τι είναι το Ινστιτούτο και τι υπηρεσίες προσφέρει στον πολίτη.
Το Ινστιτούτο διοικείται από το Δήμο Κύμης και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.. Το Δ.Σ απαρτίζεται από Κουμιώτες και το Επιστημονικό Συμβούλιο από επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του ιατρικού τμήματος, από γιατρούς, από άλλους επιστήμονες υγείας, από το υπουργείο Υγείας και από τον υπουργό. Στα δρώμενα του Ινστιτούτου συμμετέχουν ενεργά ερευνητές, φοιτητές από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου ευαισθητοποιημένοι πολίτες και άλλοι.
Το Ινστιτούτο δίνει απαντήσεις σε ασθενείς, είπε ο καθηγητής, σε συγγενείς τους και σε κάθε ενδιαφερόμενο που έχει σχέση με τον καρκίνο.
Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο απαντά στις ερωτήσεις : 

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ



                                                                        Αλιβέρι 19/03/2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Παρά την όποια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εμφανίζεται ως προστάτης και σωτήρας των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.
Η φτώχεια, η ανεργία, η όλο και μεγαλύτερη δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, η καταδίκη στην αμορφωσιά των παιδιών των λαϊκών οικογενειών είναι ο κανόνας και στο Δήμο  μας.
Προφανώς και ο κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά δεν είναι η σημερινή δημοτική αρχή.
Όμως το χεράκι της, μια χαρά το βάζει.
Η κατά γράμμα εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων είναι κύριο συστατικό της πολιτικής της.
Ενδεικτική ήταν η στάση του Δημάρχου όταν από τη Λαϊκή Επιτροπή περιοχής Αλιβερίου του απαίτησαν μέτρα προστασίας των ανέργων μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου, να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι άνεργες λαϊκές οικογένειες, εκεί αντιμετώπισαν, έναν νομιμόφρονα Δήμαρχο που του είναι αδιανόητο να έρθει σε κόντρα με τους πέρα για πέρα αντιλαϊκούς νόμους.
Δεν υπάρχει τίποτα που να πάρουμε πίσω.
Απλά τοποθετηθήκαμε και είπαμε την αλήθεια.
Εξάλλου για την ταμπακέρα τίποτα δεν γράφτηκε στην ανακοίνωση-απάντησή προς την Λαϊκή Συσπείρωση.
Για την ιστορία και στα περί εργολάβου από τη Χαλκίδα αντιγράφουμε από το blog του κ. Μαργέλη μέλους των Νέων Οριζόντων: « Όσοι έλαβαν τον λόγο δεν άφησαν αμφιβολίες για τίποτε ... για την έκτακτο σύγκλιση του ΔΣ, καθώς και τον εργολάβο κ.Ν. Παππά, που προσήλθε προκειμένου να αντιμετωπίσει τους επικριτές του πρόσωπο με πρόσωπο.»
Επίσης και σχετικά με την άλλη πλευρά της κόντρας, έχουμε και λέμε:
Ποιος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση;
Τι επαγγέλλεται ο καταδικασθέντας δημοτικός σύμβουλος; Μήπως είναι εργολάβος;
Στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης παρακολούθησε όλη την συνεδρίαση, επομένως είμαστε πολύ καλοί γνώστες του τι ειπώθηκε.
Είναι ή δεν είναι κόντρα εργολαβικών συμφερόντων;
Ναι, ασφαλώς και αναγνωρίζουμε τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την εξασφάλιση "πακέτων" για τη δημιουργία κάποιων έργων.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση όμως το ζήτημα είναι ότι:
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΪΚΈΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ;
 ή ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ.
Πόσες μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας θα εξασφαλίσουν;
Με τι δικαιώματα θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι για να υλοποιηθούν;
Ανάπτυξη θα υπάρξει σε ένα βαθμό, αλλά για ποιόν;
Για μας είναι πεντακάθαρο για τους επιχειρηματίες, για αυτούς που θα κάνουν
"μπίζνες" και όχι για αυτούς που θα δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο.
Αφού για αυτό έχουν φροντίσει οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση και οι νόμοι τους, τους οποίους μια χαρά τους εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή.
Επαναλαμβάνουμε ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση ζωτική ανάγκη είναι σήμερα η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και η ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο με βαθιές αλλαγές στην οικονομία, σε συνθήκες που ο λαός θα βρίσκεται στην εξουσία, σε συνθήκες που το κράτος θα λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι εχθρός τους.
                                            Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                                                ο Δημοτικός Σύμβουλος
                                                   ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ!!!

19-3-2013
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς  το  Ιστολόγιο  “ Λαλα το!!!”

Αγαπητό Ιστολόγιο,
η πρόσφατη έρευνα σας για την κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και έρευνας του Καρκίνου Γ.Ν. Παπανικολάου με απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου είναι και μια σοβαρή προσέγγιση και συνεισφορά, στην ανάγνωση όλων των στοιχείων που συνθέτουν όχι μόνο τη σύλληψη της ιδέας αλλά και τη διαχείριση όλων των παραμέτρων  που συνοδεύουν πλέον την ‘’παρουσία’’ του.
Απολύτως διαφωτιστική (και για τους μη γνωρίζοντες)  είναι επίσης και η σχετική ανάρτηση των Διαταγμάτων που καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας του Ινστιτούτου  διαχρονικά.
Αναφέρομαι στη τροποποίηση της συστατικής πράξης του στο ΦΕΚ/Β 2495/2008 αλλά και στη τροποποίηση του καταστατικού του με το ΦΕΚ/Β 798/19-3-2012.
Απ’τη σύγκριση δε και των δυο Διαταγμάτων, προκύπτει και το θέμα με τη σημερινή καταστατική σύνθεση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου.
Είναι απόλυτα λογικό αλλά και επιβεβλημένο η λειτουργία ενός τέτοιου Ινστιτούτου όπως προβλέπεται στους σκοπούς του άρθρου 1 του ΦΕΚ, να συνοδεύεται απαραίτητα από ύπαρξη Επιστημονικού Συμβουλίου.
Οι  ευθύνες λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργηση  του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι υπαρκτές  και  κυρίως  γιατί έδωσε την δυνατότητα στους εμπνευστές αυτής της υποβάθμισης να παγιώσουν τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του Ινστιτούτου μετατρέποντας το όπως εύστοχα το θέσατε ότι «μοναδικός σκοπός του Ινστιτούτου είναι η επισκευή της πολύπαθους οικίας Παπανικολάου και η μετατροπή του σε Γραφείο Τουριστικής προβολής;».
Το ότι η Αντιπολίτευση μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης του Νοεμβρίου το 2011 δεν εκπροσωπείτο στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου, το ότι έλαβε την εισήγηση μόλις πριν τη συνεδρίαση, το ότι δεν είχε επαρκή πληροφόρηση, προφανώς και δεν την απαλλάσσει απ’ τις ευθύνες που τις αναλογούν.
Θεωρούμε ότι έστω και τώρα η ανάδειξη του θέματος είναι πλέον και επιτακτική και επιβεβλημένη.
Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μου μαζί σας , θα ήθελα να κάνω δημοσίως γνωστό χαρακτηριστικό απόσπασμα από εκείνη ακριβώς τη συνεδρίαση του Δημοτικό  Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Το απόσπασμα πρόεκυψε απ’ την κοπιαστική είναι αλήθεια,  απομαγνητοφώνηση ψηφιακής δισκέτας ραδιοφωνικού σταθμού που αναμεταδίδει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Για το λόγο αυτό, η με λίγες μέρες υστέρηση της κοινοποίησης της θέσης μας.
Μετά την ανάγνωση του παρακάτω αποσπάσματος καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Όχι μόνο για τη κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου, αλλά και για το ύφος, τη σοβαρότητα και το επίπεδο που απορρέει απ’ το συγκεκριμένο διάλογο.
Το βέβαιο είναι ότι η πρόταση μας όπως αναπτύσσεται  πιο κάτω αποδοκιμάστηκε έντονα απ’ τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Θωμά « περίπου σαν εξωπραγματική» αλλά δεν επιδοκιμάστηκε και απ’ το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σημείωση: πέραν αυτού του αποσπάσματος που παραθέτουμε ο λοιπός διάλογος περιεστράφη  τεχνηέντως  και προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων ! γύρω απ’ την….. επισκευή του σπιτιού του Παπανικολάου!!!!
Αυτά για την ακριβή καταγραφή των γεγονότων.
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Τροποποίηση καταστατικού και ορισμός μελών Δ.Σ του Ν.Π. «Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου Γεώργιος Ν. Παπανικολάου

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΜΟΝΟΔΡΥ : ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ "ΣΤΡΟΦΗ"



Γιόρτασαν  την άνοδο, στην Αναγέννηση Μονοδρίου, με πολύ κέφι αποκριάτικο  ξεφάντωμα,  η άνοδο έφερε το Σαββάτο  16 Μαρτίου  μια συγκέντρωση, νίκης στην Ταβέρνα η  "ΣΤΡΟΦΗ"  στο Μονόδρυ, τραγούδησαν και το έριξαν έξω μετά την κούραση και το άγχος για την άνοδο παίκτες –διοίκηση και κόσμος στο Μονόδρυ.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με την ΑΝ.ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας (Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Προγράμματος) διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ την Τετάρτη,  20/03/2013 και ώρα 14:30 στο Αλιβέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου, για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ».
Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις Υφιστάμενες-Νέες- Νεοσύστατες και υπό σύσταση Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής στις 25/04/2013.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ