Σάββατο 6 Απριλίου 2013

«ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΒΡΟΝΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΦΑΘΗΚΑΜΕ»…Η ΑΛΛΙΩΣ «ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ»



Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δηλώνει την αντίθεσή του στην καύση του RDFστο Αλιβέρι. Μάλιστα γίνεται λόγος για «Βροντερό Όχι» και για πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής  που αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωραία όλα αυτά και μέχρι ένα σημείο αναμενόμενα. Εάν αναλύσει κανείς τα πολιτικά δεδομένα και το ψυχογράφημα των παραγόντων της τοπικής εξουσίας δεν θα περίμενε κάτι διαφορετικό.
Πρέπει όμως να μάθουμε να λέμε και κυρίως να ακούμε «τα πράγματα με το όνομά τους», χωρίς ανώφελες και ίσως υποκριτικές κορώνες. «Βροντερό» θα ήταν το ΟΧΙ που κινητοποιούσε το σύνολο των φορέων της τοπικής κοινωνίας, που έβγαινε μέσα από μία ανοικτή δημοκρατική συζήτηση στο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία όλων εκείνων που έως τώρα, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε λιγότερο, έχουν κρατήσει ανοικτό αυτόν τον αγώνα. Αυτή η πρόταση μάθαμε ότι απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Το γιατί, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό και μάλιστα μέσα από την «ανάγνωση» του «Βροντερού Όχι».
Τέλος, αυτά τα περί επιλογής δρομολογημένης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και μάλιστα προς επίρρωση του «Βροντερού Όχι» τι τα θέλανε; Πρόκειται να γίνει κάποιο νέο εργοστάσιο καύσης των σκουπιδιών; Γιαυτό είναι η «βροντή του ΟΧΙ»;. Για κανένα νέο εργοστάσιο εξάλλου δεν εκδόθηκε η σχετική πολεοδομική άδεια που  έδωσε η Πολεοδομία του Δήμου.  Για την καύση του RDF στο τσιμεντάδικο γίνεται ο λόγος, αυτή είναι «ταμπακιέρα». Σε αυτήν πρέπει ο Δήμος να μπει δυναμικά μπροστά και να κλείσει τον δρόμο στην ΑΓΕΤ. Γιαυτά κάτι  «βροντερό» δεν διαβάσαμε και κυρίως δεν ακούσαμε.
Α, και κάτι ακόμα, τα περί συμπαράστασης σε δικαστικούς αγώνες από πότε αντικαθιστούν την πολιτική και αγωνιστική πάλη της κοινωνίας με τα μέσα που η ιστορία της έχει δώσει;
Ή διαφορετικά…. «σιγά μην σκίσετε το καλτσόν»!!!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ. ΘΑ ΤΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΓΗ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Την Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 θα γίνει η Κηδεία του συμπατριώτη μας Ηρωϊκού Ναυάρχου Νίκου Παππά.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στις 11π.μ. στο Ά Νεκροταφείο .Αθηνών όπου θα παραστούν οι αρχές του τόπου, οι συμμαχητές και συναγωνιστές του και κατόπιν η σορός θα μεταφερθεί για  να ταφεί στην γενέτειρά του την Κύμη.
Ο Ναύαρχος Παππάς θα ταφεί με τιμές Αρχηγού εν ενεργεία.

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                             05/04/2013 


Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά και διεξοδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η καύση του RDF  από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου.
Η θέση αυτή ήταν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου αναφέρθηκε στο ιστορικό και στην εδώ και πολλά χρόνια αντίθεση των φορέων και των κατοίκων στην καύση του RDF.
Επίσης τονίστηκε το σκεπτικό της εναντίωσης που έχει να κάνει με την επιπλέον  περιβαλλοντική επιβάρυνση της πολύπαθης περιοχής του Αλιβερίου και κυρίως της επίπτωσης στην υγεία των κατοίκων από την έκλυση καρκινογόνων διοξινών.
Η θέση αυτή θα υποστηριχθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και προς κάθε αρμόδιο φορέα.
«Ο Δήμος προχωρά στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σε εφαρμογή του Εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων που προβλέπει Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση - Υγειονομική Ταφή, και οποιαδήποτε άλλη πρόταση μας βρίσκει αντίθετους»,  τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς. «Η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου στο Αλιβέρι θα προκαλέσει νέα, πολύ μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Ας μην ξεχνάμε ότι η ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου, είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη περιβαλλοντικά, καθώς εκεί λειτουργούν μεγάλες και ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής».

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΚΥΜΑΙΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ


«ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ!!! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ»

Πέθανε ο κυβερνήτης του θρυλικού «Βέλους», Νίκος Παππάς. Ο έλληνας ναύαρχος είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας και έχασε τη «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο.
Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο ναύαρχος Νικόλαος Παππάς γεννήθηκε το 1930 στην Κύμη.
Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον Στρατό.
Ο Νίκος Παππάς ήταν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και ενώ το Κίνημα είχε ήδη προδοθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετείχε, και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα στη χούντα, ανανεώνοντας την αντίσταση και δημιουργώντας αίσθηση στο εξωτερικό, κάνοντας την ανταρσία του ΒΕΛΟΣ πρωτοσέλιδο από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία.
Ο Νίκος Παππάς που διετέλεσε και Αργηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού είχε κατ΄ επανάληψη αρνηθεί να λάβει μέρος σε κομματικούς σχηματισμούς και είχε αρνηθεί κυβερνητικά αξιώματα γιατί, όπως έλεγε δεν ήθελε «να λάβει κομματικά χαρακτηριστικά μια προσπάθεια που αποσκοπούσε μόνο στην επαναφορά της Δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες».
Η κηδεία του Νίκου Παππά θα γίνει στην γενέτειρά του την Κύμη.

"ΤΟ ΝΙΚΑΝ ΕΑΥΤΟΝ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΕΣΤΙ"



 Δηλαδή η σημαντικότερη νίκη είναι αυτή που κυριαρχούμε (νικάμε) τον εαυτό μας . (Πλάτωνας ). Αυτή η ρήση που απηχούσε την φιλοσοφία των αρχαίων ημών προγόνων είναι πράγματι διαχρονικά πολύτιμη. Δυστυχώς όμως δεν τηρείται. Γιαυτό η οργή και ο θυμός οδηγούν σε ακραίες  καταστάσεις και ενίοτε αποκαλυπτικές. Μία από αυτές, τις πολλές αλλά ίσως η κορύφωση, ήταν και το χθεσινό επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Μούντριχας αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην περίφημη έκδοση άδειας από την πολεοδομία προς την ΔΕΗ για την αποψίλωση του αμιάντου, άδεια που δόθηκε τελικά με διπλή εντολή του Δημάρχου προς τον υπάλληλο. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε τα περί διπλής εντολής και  όταν ο κ. Μούντριχας του έδειξε το έγγραφο της άδειας ο Δήμαρχος έξω φρενών το πήρε και το έσκισε σε χίλια – που λέει ο λόγος- κομμάτια. Ευτυχώς δε το έφαγε. Ο θυμός λοιπόν δεν αρμόζει στους «άρχοντες» γιατί τους αφήνει γυμνούς και αποκαλύπτει  ενοχές όπως θα έλεγε και ο ψυχαναλυτής μου.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΤΗ!!!


Το Λάλα το!!! πρέπει να το διαβάζουν ορισμένοι με προσοχή για να αποφεύγουν τις «πατάτες» που τους εκθέτουν. Έπρεπε να ανακαλύψουμε την παράνομη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου για να έρθει στο σημερινό ( ή πλέον χθεσινό) Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος και να εναρμονίσει την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με  το καταστατικό του Ινστιτούτου. Έλα όμως  που ο ορισμός του κ. Ντόβολη ως δημότη πλέον  και όχι ως δημοτικού συμβούλου δεν έχει κανένα ίχνος νομιμότητας και το ξέρουν πολύ καλά. Ασφαλώς θα ήταν παράδοξο ο κ. Ντόβολης, ο μοναδικός γιατρός δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας να μην μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά για να μετέχει ως δημότης πρέπει να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος. Θα ήταν κρίμα όμως. Να φύγει από το Διοικητικό Συμβούλιο μία από τις άλλες δύο Κυρίες. Δεν φαίνονται  και αναντικατάστατες. Πάντως το Διοικητικό Συμβούλιο εξακολουθεί να είναι παράνομο και οι αποφάσεις του δεν έχουν τύχη.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ"


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Του υπό ίδρυση Σωματείου υπό την επωνυμία «Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου – Θαρρουνίων – Κρεμαστού», με έδρα το Τραχήλι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
*  *  *
Προοίμιο
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων των χωριών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Τραχηλίου, Παραμεριτών, Παρθενίου, Αγίου Λουκά, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Ιωάννη, Θαρρουνίων και Κρεμαστού αποτέλεσε αυθόρμητο οργανωτικό σχηματισμό των κατοίκων της περιοχής των χωριών μας από τον Οκτώβριο του 2012 και μετά, όταν προέκυψε η απειλή της παράνομης χωροθέτησης εγκατάστασης επεξεργασίας όλων των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας στον τόπο μας. Αναδείχθηκε κατά τις Γενικές Συνελεύσεις των κατοίκων της περιοχής των χωριών μας, και τις αυθόρμητες εκδηλώσεις, καθώς και τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις των τοπικών συλλόγων και άλλων φορέων οργάνωσης της τοπικής ζωής κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2012. Αποτέλεσε από την γένεσή της εκδήλωση άμεσης δημοκρατίας, λειτούργησε με υποδειγματικά δημοκρατικό τρόπο και σφυρηλατήθηκε αγωνιστικά μέσα από την συντονισμένη κοινή δράση των μελών της, συνιστάμενη, μεταξύ άλλων, σε διαδηλώσεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, συλλογή υπογραφών, παραστάσεις, ανακοινώσεις, παραστάσεις στον Τύπο, σε Δημοτικά Συμβούλια, Οικονομικές Επιτροπές, συλλογή στοιχείων, κατάθεση προσφυγών, αγωγών, μηνυτηρίων αναφορών και αναφορών προς κάθε Αρμόδια Αρχή με άμεσο, αλλά και απώτερο σκοπό, την υπεράσπιση της νομιμότητας και την προστασία του τόπου μας και του Περιβάλλοντος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 8 ΧΩΡΙΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρ. 1
Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου – Θαρρουνίων – Κρεμαστού
*  *  *
Η Συντονιστική μας Επιτροπή αποφάσισε να οργανωθεί σε σωματείο κατά τον Αστικό Κώδικα. Στις ζυμώσεις της τελευταίας περιόδου, οι οποίες κορυφώθηκαν στις συναντήσεις και συνεδριάσεις της 25ης Μαρτίου 2013, διαμορφώθηκε σε τελική μορφή και υπογράφηκε το Καταστατικό μας. Την επομένη, κατετέθη αίτηση στο Πρωτοδικείο και απομένει το τυπικό μέρος, πλέον, για την απόκτηση της νομικής μας προσωπικότητας.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην πρωτοβουλία αυτή είναι ιδίως τρεις:
Πρώτον: η ανάγκη οργάνωσης της δράσης μας σε πιο μακροχρόνια βάση. Η οργάνωση αυτή δεν αφορά μόνο την επείγουσα περίσταση που οδήγησε στην αγωνιστική οργανωτική ανάδυσή μας, και που είναι η απειλή κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών σε καταπατημένη δασική έκταση της «Μεγάλης Βόλτας» Παραμεριτών. Αφορά και την θέση πιο μακροπρόθεσμων στόχων για την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος και του τόπου μας. Ο λόγος που διανοήθηκαν ορισμένοι να απειλήσουν τα δάση και το περιβάλλον μας είναι ότι, αν και «έχουμε τα προσόντα» δεν «είχαμε τα χαρτιά» που να μας προστατεύουν. Ο τόπος μας, ένας τόπος ευλογημένος από την φύση, βρέθηκε ανοχύρωτος «στα χαρτιά», πράγμα που, σε συνδυασμό και με την εσφαλμένη πολιτική εκτίμηση ορισμένων, δημιούργησε την παρούσα απειλή. Η προαγωγή της μελέτης του περιβάλλοντος, της χλωρίδας, της πανίδας, των παραδοσιακών στοιχείων της περιοχής μας, και η επιμέλεια της έκδοσης των προστατευτικών διαταγμάτων για την εσαεί προστασία του τόπου μας αποτελεί ένα αντικείμενο της μακροπρόθεσμης δράσης μας. Μακροπρόθεσμη δράση, όμως, σημαίνει γραπτή οργάνωση.
Δεύτερον: η ανάγκη αναβάθμισης της δικαστικής, καθώς και γενικότερα της προς τα έξω παράστασής μας, σε αυτήν του οργανισμού με νομική προσωπικότητα.
Τρίτον: η οργάνωση και προώθηση του πολιτικού μας λόγου. Η Συντονιστική μας Επιτροπή εξαρχής εξέδιδε διακηρύξεις, ανακοινώσεις και κάθε λογής πολιτικά κείμενα και καταγγελίες, προέβαινε σε ενέργειες, προσφυγές, παραστάσεις. Όμως, η ακριβέστερη πολιτική μας τοποθέτηση προς τα έξω απαιτούσε επίσης μια διαδικασία γραπτής οργάνωσης και προς τα μέσα. Αλλιώς κινδυνεύουμε να επιτρέψουμε σε άλλους, καλοπροαίρετους ή κακοπροαίρετους, να μιλάνε για μας, με κίνδυνο πρόκλησης συγχύσεων.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΛΕΠΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΙΩΝ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ



Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, δύο περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013, σε οικία και αποθήκη, στην περιοχή Πετριές Αλιβερίου Ευβοίας.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες πρώτες πρωινές ώρες της 06-02-2013 :
• Εισήλθαν σε οικόπεδο, ιδιοκτησίας 76χρονου ημεδαπού και αφού παραβίασαν πόρτα αποθήκης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της μία εξωλέμβια μηχανή, δύο γεννήτριες πετρελαίου και δύο εργαλειοθήκες, συνολικής αξίας άνω των 6.000 ευρώ, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.
• Παραβίασαν παράθυρο κουζίνας εξοχικής κατοικίας, ιδιοκτησίας 56χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εργαλεία, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας άνω των (4.000) ευρώ κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.
Από την συστηματική και μεθοδική έρευνα, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο αλλοδαπών δραστών, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ο Δικηγόρος  Απόστολος Παπακωνσταντίνου

Ο Δικηγόρος και Διδάκτωρ Νομικής κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου βασικός μέτοχος μίας από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες της χώρας «Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας & Συνεργάτες», ειδικευμένη στο Διοικητικό Δίκαιο και στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος, είναι πλέον ο βασικός νομικός παραστάτης του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Θωμά στις υποθέσεις του για την Μονάδα Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων Υλικών που πρόκειται να κατασκευαστεί στις Παραμερίτες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου με περγαμηνές και πλούσια δικηγορική εμπειρία στα περιβαλλοντικά (Βλ. Υπόθεση Κερατέας κ.ο.κ.)  όχι μόνο συντάσσει ο ίδιος τις γνωμοδοτήσεις αλλά παρίσταται ακόμη και στην Επιτροπή του άρθρου 152, τόσο για τις υποθέσεις του Δήμου όσο και για τις υποθέσεις του Συνδέσμου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Νότιας Εύβοιας.
Εκείνο πάντως που δεν έχει διευκρινιστεί και πρέπει να γίνει οσονούπω είναι η ενδεχόμενη δωρεά παροχή των υπηρεσιών διότι εάν είναι έτσι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Παπακωνσταντίνου για την προσφορά του στον Δήμο αλλά και στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι αξιέπαινο την εποχή της εκποίησης των αξιών να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και μάλιστα επιστήμονες με περγαμηνές οι οποίοι προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες τις υπηρεσίες τους χωρίς υλική ανταμοιβή.
Σε κάθε άλλη περίπτωση ο Δήμος πρέπει να φροντίσει να εγγράψει στον προϋπολογισμό την δαπάνη για την αμοιβή η οποία για ένα τόσο μεγάλο Δικηγορικό Γραφείο δεν θα είναι και αμελητέα αλλά και ο Σύνδεσμος πρέπει να συντάξει το ταχύτερο δυνατόν τον προϋπολογισμό του έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αντίστοιχες υποχρεώσεις του. Εξάλλου χρήματα υπάρχουν. Είναι το πλούσιο ταμείο που εγκατέλειψε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αλλά και η υποχρέωση των δύο Δήμων να καταβάλλουν τουλάχιστον τις εισφορές τους για τα έτη 2011-2012.

"ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΜΑ"


Διαβάσαμε στην χθεσινή "ΗΜΕΡΑ" της Λαμίας και σας το δίνουμε γιατί έχει βάση αλήθειας
"Ένας υπηρεσιακός παράγοντας που πήρε στα χέρια του την απόφαση ανάκλησης που εξεδόθη χθες το μεσημέρι μόλις την διάβασε με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε.. «το άλλο που είναι..» .Μόλις πρόλαβα να του πω για ποιο πράγμα συζητά και ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν αυτού του συγκεκριμένου εγγράφου έσκασε στα γέλια. Ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε μπορεί να μην είναι τόσο δόκιμος όμως αποτυπώνει την πραγματικότητα…«Αυτή είναι απόφαση για δούλεμα …» μου είπε ισχυροποιώντας βέβαια και την άποψη του ρεπορτάζ που είχε γραφτεί ήδη. Μάλιστα μου είπε και άλλα μυθικά πράγματα τα οποία δεν είναι της παρούσης αλλά χρωματίζουν την υπόθεση. Θα πέσει πολύ γέλιο"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΥΜΗ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ"


Αναδημοσίευση από "Ελευθεροτυπία"
"ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΟΦ ΣΟΡ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΑΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ"

Του ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Μεγαλοσχήμονες της Κύπρου, όπως πολιτικοί και επιχειρηματίες, εκτιμά το ΣΔΟΕ ότι ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις 25 κυπριακές οφ σορ εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως από το 2007 μέχρι σήμερα στην Κύμη Ευβοίας κάνοντας πανάκριβες αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων παραλιακών εκτάσεων (μπορεί να φτάνουν και τα 500 στρέμματα) στους Αγίους Αποστόλους.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή μεγάλης ακίνητης περιουσίας 25 εταιρείες, που δραστηριοποιούνταν στους Αγ. Αποστόλους. Ήδη βρέθηκαν να παρανομούν έντεκα.
Για το λόγο αυτό το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας απέστειλε έγγραφο στη Γιουροπόλ, ζητώντας πλήρη στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι ή δικαιούχοι αυτών των εταιρειών, αν και στις περιπτώσεις των οφ σορ εταιρειών σε όλους τους φορολογικούς παραδείσους ανά την υφήλιο οι εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες αποτελούν τη βιτρίνα των εταιρειών και λειτουργούν ως αχυράνθρωποι... Οι 25 κυπριακές εταιρείες -οι εκπρόσωποι των οποίων αρνούνται τον χαρακτηρισμό ότι αποτελούν οφ σορ εταιρείες αλλά επενδυτικές (ιδιωτικές ΕΠΕ), κυρίως στις αγοραπωλησίες ακινήτων ή εκτάσεων- που ερευνά το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας είναι κατά σειρά: Α.Ρ. Halios Estates Limited, Aspesia Limited, Atermon, Cotton Trading LTD, Detco SA, El Sty Estates Limited, G Thelectircal Κ Electronics Limited, Gepa Loizou Company Ltd, Greencedar Property, Handel Maatschappij Van Rijn DV, NLP New Line Property Investments LTD, Roebouck Pack SA Rl, Skironodes Immovable Property Limited, Sunny Wise Investments Limited, Townsend Assets LTD, Van RI JN Trading BV, Van Ri Jν Dienstverlening BV, Van Ri Jn Internationl BV, Zoevvia Limited, Αφοί Παναγιώτης και Γεώργιος Σάββα, Δωραντρή Κτηματική Λίμιτεδ, Ιδανική Κτηματική Λίμιτεδ, Κ. Μ. Αρμευτής Λίμιτεδ, Φλοθέα Λίμιτεδ.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ RDF. THN ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ


Δημοσιεύουμε από το Διαύγεια την Απόφαση ανάκλησης της άδειας καύσης του RDF την οποία υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς. Η αυτονόητη αυτή υπενθύμιση είναι αναγκαία διότι η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη το μεσημέρι δεν διευκρίνιζε το σημεία αυτό ή μάλλον το συσκότιζε. 

ΑΔΑ: ΒΕΑΛ7ΛΗ-ΥΣΜ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                              Χαλκίδα : 1-4-2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                            Αρ. πρωτ. : Οίκ. 342

Θέμα : Ανάκληση Άδειας Λειτουργίας μετά από επέκταση με συγκρότημα τροφοδοσίας του κύριου καυστήρα με στερεά υπολείμματα ανακύκλωσης της βιομηχανίας παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ» στο Μηλάκι Αλιβερίου.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Έχοντας υπόψη :
α) Τις διατάξεις των Ν.3982/2011 (ΦΕΚ Α’ 143) «Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών
επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις» και Ν.3325/2005 (ΦΕΚ A’ 68) «Ίδρυση και λειτουργία βιομηχανικών – βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης και άλλες διατάξεις».
β) Τις διατάξεις της Υ.Α αριθ. οικ.483/35/Φ15/17-01-2012 (ΦΕΚ158Β/3-2-2012) «Καθορισμός τύπου, δικαιολογητικών και διαδικασίας για την εγκατάσταση και λειτουργία των μεταποιητικών … ».
γ) Τις διατάξεις του Ν. 3852/07-06-2010 (ΦΕΚ 87 Α') «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
δ) Το Π.Δ. 148 / 27-12-2010 (ΦΕΚ 241Α') «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
ε) Τις διατάξεις του Π.Δ. 182/2005 «Διάρθρωση και αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και συντονισμού της Γ.Γ. Βιομηχανίας του Υ.Π.Α.Ν. και του Π.Δ. 78/2006 «Διάρθρωση,
στελέχωση αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης …» (ΦΕΚ Α’ 80).
στ) Τις με αριθ. πρωτ. 802/126/20-01-2011 Απόφαση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας «Περί Μεταβίβασης Αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» (ΦΕΚ 139 Β’/09-02-2011) & υπ’ αριθ. πρωτ. (οικ) 98793/3222/11-11-11 « Μεταβίβασης Αρμοδιοτήτων…..» (ΦΕΚ 2768 Β’/02-12-2011) όπως συμπληρώθηκε με την οικ. 71364/1867/2012 (ΦΕΚ 2069 Β’/03-07-2012) Απόφαση.
ζ) Την με αριθ. πρωτ. οικ. 25520/1069/06-03-2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας «Παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής διοικητικών πράξεων στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας» (ΦΕΚ 567 Β’/12-03-2013).
η) Το από 06-02-2013 Συμπληρωμένο Ερωτηματολόγιο της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» με αριθ. πρωτ. 829.
θ) Το με αριθ. πρωτ. 829/Φ.14/674/11-02-2013 έγγραφό μας για τον προσδιορισμό δικαιολογητικών.
ι) Την από 18-02-2013 αίτησή της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» με αριθ. πρωτ. 1144 με την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και υπευθύνων δηλώσεων.
ια) Την με αρίθ. πρωτ. 1924/Φ.14/674/25-06-2010 Άδεια Λειτουργίας.
ιβ) Την με αριθ. πρωτ. 2537/Φ.14/674/24/07-09-2010 Άδεια Εγκατάστασης.
ιγ) Την με αριθ. πρωτ. 47564/07-11-2011 Δήλωση ένταξης στις ρυθμίσεις του Ν. 4014/2011.
ιδ) Την με αριθ. πρωτ. 2480/Φ.14/674/24/18-05-2012 Θεώρηση επικαιροποιημένου διαγράμματος κάλυψης.
ιε) Την με αρίθ. πρωτ. 160275/29-06-2009 Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και την υπ’ αριθ.
οικ. 167579/17-05-2010 τροποποίηση αυτής.
ιστ) Την με αριθ. πρωτ. οικ. 212972/01-08-2012 τροποποίηση των (ιδ) σχετικών εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.
ιζ) Την με αρίθ. πρωτ. 13690/31-12-2010 χορήγηση οριστικής άδειας διάθεσης υγρών προϊόντων αφαλάτωσης (αλμόλοιπων) της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Πρόνοιας της Ν.Α.
Εύβοιας.
ιη) Την με αριθ. πρωτ. 19249/3144/21-04-2011 Έγκριση παρέκκλισης από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ως προς το ύψος, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της εταιρείας
«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» σε γήπεδο εκτός σχεδίου, στη θέση Μηλάκι, Δημοτικής Ενότητας Ταμυνέων, Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
ιθ) Την με αριθ. 99/2012/08-06-2012 άδεια οικοδομής από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Κύμης.
κ) Το από 30-11-2012 Πόρισμα Ελεγκτών Δόμησης (Τελικό).
κα) Το με αριθ. πρωτ. 419 Φ.Α.Α.Μ.Π.Υ 1366/18-01-2013 Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας πό την Π.Υ. Χαλκίδας.
κβ) Τις με αριθ. πρωτ. 1578/06-07-2010 και 1523/13-07-2010 άδειες χρήσης νερού από την
Γενική Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
κγ) Το ΦΕΚ 8784 Τ.Α.Ε. – Ε.Π.Ε. & Γ.Ε.Μ/21-08-2012 που αφορά την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.
κδ) Την από 21-02-2013 Έκθεση Αυτοψίας.
κε) Την από 01-03-2013 Εισηγητική έκθεση.
κστ) Την υπ’αρίθμ. 1.144/Φ.14/574/27-3-2012 Απόφαση «Άδειας Λειτουργίας μετά από επέκταση με συγκρότημα τροφοδοσίας του κύριου καυστήρα με στερεά υπολείμματα ανακύκλωσης της βιομηχανίας παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ» στο Μηλάκι Αλιβερίου»
κζ) Την από 27-3-2013 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ανακαλούμε την αριθμ. 1144/Φ.14/674/2012 απόφαση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας σε εφαρμογή των υποχρεώσεων που επιβάλλονται από την (κζ) σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επί πλέον λόγω της εκ παραδρομής αναγραφείσας ημεροχρονολογίας 27-3- 2012 κατά την οποία δεν υπήρχε σχετική εξουσιοδότηση.
Κατά της παρούσης χωρεί προσφυγή εντός (15) ημερών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 227 του Ν.3852/07-06-2010 (ΦΕΚ 87 Α’/2010).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας
Αθανάσιος Μπουραντάς

ΛΑΓΑΝΑΣ- ΣΠΙΘΑΣ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Αλιβέρι 1/04/2013


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η κερκόπορτα για τη μετατροπή της Εύβοιας σε χωματερή – αποτεφρωτήρα έχει ανοίξει προ πολλού και διατηρείται ανοιχτή. Και βέβαια οι «Εφιάλτες» όχι μόνο σιωπούν, αλλά ενήργησαν κιόλας: Tην ώρα, που στο Περιφερειακό συζητιόταν η απόφαση της  ΑΓΕΤ-LAFARGE να κλείσει το εργοστάσιο της Χαλκίδας,  με τη φυσική αυτουργία του Δ/ντή Ανάπτυξης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας κ. Δ Γιαννάκου και κατ εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά, οι μάσκες έπεσαν. Τα κροκοδείλια δάκρυα της υποκρισίας στέρεψαν.  Ο προσανατολισμός τους σαφής, η στάση τους , η δράση τους σαφέστατη.
 Οι εν λόγω κύριοι με τις υπογραφές τους,  παρά την παλαιότερη αλλά και πρόσφατη αντίθετη ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας, και των Δημοτικών Συμβουλίων της περιοχής μας εισηγήθηκαν, ενέκριναν και τελικά εξέδωσαν άδεια λειτουργίας για την καύση RDF, βάζοντας πάνω από το συμφέρον της Περιοχής του Αλιβερίου, του Περιβάλλοντος  και της υγείας των κατοίκων του, τα συμφέροντα της Πολυεθνικής LAFARCE .
Η ενέργεια αυτή έρχεται να αποδείξει πως οι «παλληκαρισμοί» ορισμένων δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «στάχτη στα μάτια των Πολιτών». Έρχεται δε να προστεθεί σε μία σειρά ενεργειών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μετά την παρέμβαση του κ. Μπουραντά, τον Μάιο του 2012, υπέρ της καύσης του RDF.
Ο πρόσφατος εκβιασμός της LAFARGE – ΑΓΕΤ με το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Χαλκίδα έχει τον ίδιο στόχο: Την εγκατάσταση των πρώτων αντιδραστήρων καύσης σκουπιδιών στην Εύβοια.
Επιμένουμε. Στόχος στρατηγικός της LAFARGE – ΑΓΕΤ παραμένει η μετατροπή των τσιμεντάδικων της στην Ελλάδα σε αποτεφρωτήρες πάσης φύσεως σκουπιδιών (οικιακών, βιομηχανικών κλπ)
Η εκ των υστέρων ανάκληση αυτής της αχαρακτήριστης απόφασης κάτω από την πολιτική θύελλα και την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας και στην τοπική κοινωνία,  που ξεσήκωσε, μπορεί να χαρακτηρισθεί θετικό γεγονός, αλλά δεν μας εφησυχάζει! Χαιρετίζουμε και επικροτούμε  την στάση  του Περιφερειάρχη και όλων όσων συνέβαλλαν με την καθοριστική παρέμβασή τους, για την διαμόρφωση αυτών των θετικών εξελίξεων. Ελπίζουμε την ίδια στάση να κρατήσουν και στο μέλλον, έως την οριστική παύση του ενδιαφέροντος της LAFARGE – ΑΓΕΤ

ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΥΜΑΙΩΝ



 Πραγματοποιήθηκε την 31 Μαρτίου 2013 η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, στην Αθήνα και στο εντευκτήριο του Συλλόγου, όπου εκλέχθηκε το συμβούλιο για την νέα τριετία, κόπηκε η πίτα του Συλλόγου και παρουσιάσθηκε το ημερολόγιο του Συλλόγου για το έτος 2013.
Τα μέλη του Συλλόγου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαργέλης Αγγελής, ο οποίος και παρουσίασε και το ημερολόγιο, που εφέτος είναι αφιερωμένο στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης. Επίσης έκανε και μία εκτενή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δήμου στην Κύμη, ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας, το φλουρί της οποίας και εφέτος ήταν προσφορά της κ.Σοφίας Τσίγκρη και το οποίο μετά την σχετική κλήρωση κέρδισε η κ.Χρυσούλα Τσίγκρη.
Τέλος πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και του Συμβουλίου του Συλλόγου, όπου και εκλέχθηκε Πρόεδρος ο κ. Ελευθερίου Γεώργιος. Τα μέλη του Συλλόγου, τίμησαν την απερχόμενη Πρόεδρο του Συλλόγου, δίνοντας της τις περισσότερες ψήφους από τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής κ. Κ. Μαρκόπουλος, και αναφέρθηκαν μηνύματα του Βουλευτού κ. Συμεών Κεδίκογλου, του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου κ. Δ.Θωμά και της Αντιδημάρχου Ενότητας Κύμης κ. Αρ. Μπάτσα.
Για το ΔΣ του Συλλόγου εκλέχθηκαν: Μ. Βότση, Α.Μαργέλης, Η. Σοφός, Ε. Μπόνου, Α. Μπόνου, Ι. Κούρουπας, Χ. Γιαμαρέλος, Χ. Τσίγκρη.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ
      ΧΗΛΗ ΚΥΜΗΣ  ΤΚ:34003 ΤΗΛ:22220-23053,23142 ΦΑΞ:22220-23669, e-mail somateioHMK@yahoo.gr
                Κύμη, 1/4/2013
                                                                                                                         Αρ. Πρωτ.: 196


  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς  Γνώση και Συμμόρφωση ενημερώνουμε τα μεγαλοστελέχη του Ομίλου και κάθε ενδιαφερόμενο  να μην προσπαθούν να  εκμαιεύσουν πληροφορίες δεξιά και αριστερά για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ.
Παραθέτουμε, λοιπόν, τα κατωτέρω στοιχεία:
  Η ΗΜΚ ΕΠΕ συστάθηκε το 1985 κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 43/1975 περί ιδρύσεως Εθνικής Βιομηχανίας Αεροπορικού Υλικού σε συνδυασμό με το Π.Δ. 514/1977, από την εταιρία Ελληνική Βιομηχανία Όπλων τροποποιηθείσης της επωνυμίας ως Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ καταχωρήθηκε στο ΦΕΚ την 12/10/1988.
Αυτό, καθαυτό  το καταστατικό μας αποδεικνύει περίτρανα τη θέση της εταιρίας ως Αμυντική Βιομηχανία.
Η εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9000 και είναι εγγεγραμμένη με Αρ. Μητρώου 0071 στο μητρώο κατασκευαστών αμυντικού υλικού με τομείς δραστηριότητας στην κατασκευή στρατιωτικών κρανών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, στολών ΡΒΧΠ και στρατιωτικού ιματισμού/εξαρτήσεων.
Βάσει της κοινοτικής οδηγίας 2009/43/ΕΚ, εκδόθηκε ο  νόμος 4028/11.11.2011 και όσον αφορά τον κατάλογο προϊόντων συνδεόμενων με τον τομέα της Άμυνας που αναφέρεται στο παράρτημα του νόμου αυτού με κωδικό ML13 υπάρχει ο εξοπλισμός θωρακίσεως και προστατευτικού εξοπλισμού, κατασκευές  και συστατικά μέρη όπου αναφέρονται τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα. (θωράκιση σώματος και προστατευτικές στολές). Επίσης, με τον κωδικό ΜL 7 αναφέρεται ¨χημικοί ή βιολογικοί και τοξικοί παράγοντες¨ ¨παράγοντες ελέγχου  ταραχών¨, ραδιενεργά υλικά, συναφής εξοπλισμός συστατικά και  υλικά.
Κύριοι ιθύνοντες, η ΗΜΚ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην κατασκευή στολών ΡΒΧΠ και έχει  με επιτυχία παράξει τέτοιες στολές στο παρελθόν καθώς και πλήθος άλλων προϊόντων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
-              50.000  αλεξίσφαιρα
-              20.000 στολές ΡΒΧΠ
-                3.500 κράνη
Καθώς επίσης είμαστε  σήμερα, στο τελικό στάδιο υποβολής προσφοράς για την κατασκευή 72.000 αντιβαλλιστικών κρανών.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω και για όποιον διατηρεί αμφιβολίες  η  ΗΜΚ  ΕΠΕ
«ΠΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!»
Σας προειδοποιούμε, μη τολμήσετε να υποθάλψετε το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων για ιδίους σκοπούς γιατί  αλλοίμονο σε όποιον  βρεθεί στο δρόμο μας.
Σημειωτέον έχει κατατεθεί στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο. Μελετήστε τα!
Αν πάλι έχετε απορίες είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περαιτέρω ενημέρωση.
                                                            Για το ΔΣ
Η  Πρόεδρος                                                Η Γεν.Γραμματέας
    Μ.Χουλιαρά                                                    Β.Γκατζιώνη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ


                       
                                                                                                                          
                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Το Τοπικό Τμήμα  Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων σε μνημεία της περιοχής  πραγματοποίησε ξενάγηση στην Παναγίτσα.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28.2.2013 και την Δευτέρα 4.3.2013, ο γραμματέας του Τοπικού Τμήματος Αλιβερίου κ. Θ. Γκέκας ξενάγησε τους μαθητές της Β΄Τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου στον βυζαντινό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αλιβέρι μαζί με την διδάσκουσα καθηγήτρια.
 Ο ναός  βρίσκεται μέσα στην πόλη στον λόφο πίσω από τον ΟΤΕ και είναι κτισμένος το 1393 μ.Χ. σε μια περιοχή που βρίσκονταν το παλιό νεκροταφείο.
Κατά την ξενάγηση οι μαθητές έμαθαν ενδιαφέροντα στοιχεία για  την τοιχοδομία του ναού, την ιστορική περίοδο κατά την οποία χτίστηκε, καθώς και τις αξιόλογες τοιχογραφίες.
                                                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                 
                       Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     ΓΙΩΡΓΟΣ  ΤΖΑΝΗΣ                                                               ΘEΟΔ. ΓΚΕΚΑΣ

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, KAI ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!! ΧΩΡΙΣ RDF


Επειδή κάποιοι αναγνώστες φαντάστηκαν ότι η ανάκληση της άδειας για την καύση του RDF είναι πρωταπριλιάτικο αστείο τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν είναι. Είναι γεγονός και το Δελτίο Τύπου είναι από την Περιφέρεια. 
Το ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα της κίνησης του Θωμά και του Ντόβολη να ανεβούν στην καμινάδα και να ξεκινήσουν απεργία πείνας ελέγχεται. Εάν πίστεψε ο Κλέαρχος ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και έτρεξε να ανακαλέσει την απόφαση τότε δεχόμαστε συγχαρητήρια διότι το επετειακό μας αστείο έσωσε την παρτίδα….προς το παρόν.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ.... ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF


                                                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας – τροφοδοσίας του κύριου καυστήρα με στερεά υπολείμματα ανακύκλωσης της εταιρείας  «ΑΓΕΤ  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΙΙ » στο  Μηλάκι  Αλιβερίου.
Είναι αδιανόητο η διοίκηση να ενεργεί ερήμην της πολιτικής ηγεσίας για τόσο σοβαρά θέματα .
Είναι δε αυτονόητο ότι θα ζητηθούν από την Διοίκηση όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Είναι προφανές ότι όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στους εργαζομένους με όλες τις δυνατότητες που της παρέχει ο Νόμος.

ΛΑΛΑ ΤΟ!!!. Το δελτίο τύπου ήρθε μόλις τώρα στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!!  Για την εξέλιξη είχε προδικάσει δημοσίευμα της Εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ της Λαμίας που αναφερόταν στην προσπάθεια του Περγαντά να απεμπλακεί από την περίεργη κίνηση του Διευθυντή Βιομηχανίας της Εύβοιας αλλά και η οργισμένη σημερινή δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακή Συμβουλίου κ. Πίσχινα καθώς και άλλων περιφερειακών συμβούλων, σε βαθμό που έθεταν πλέον σε αμφισβήτηση την συνοχή της πλειοψηφίας. 
Βέβαια η ανάκληση συνδέεται με την συγκυρία και όχι με αυτή καθ΄εαυτή την καύση του RDF πράγμα που σημαίνει ότι η άδεια μπορεί να δοθεί όταν λήξει, ελπίζουμε με θετικό τρόπο, το πρόβλημα του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας. Συνεπώς το Αλιβέρι παίρνει μία μικρή ανάσα αλλά δεν ελπίζει στον καθαρό αέρα. 
Τώρα όμως χρειάζεται κινητοποίηση του Αλιβερίου για να κατοχυρώσει την οριστική ματαίωση της καύσης του RDF
Όσο για τον Διευθυντή κ. Γιαννάκο εάν δεν έχει ακόμη παραιτηθεί οφείλει να το κάνει εντός της ημέρας. Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τελείωσε. 
Πάντως το ότι χρειάστηκαν τόσα εικοσιτετράωρα για να γίνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εντός ολίγων δευτερολέπτων εξακολουθεί να αποτελεί τεράστιο πολιτικό ατόπημα και αμαυρώνει την πολιτική νομιμοποίηση της Περιφερειακής Αρχής ιδίως στην Εύβοια.

Π.Α.ΜΕ. ΕΥΒΟΙΑΣ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΑ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
                ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στοιχεία επικοινωνίας: 6976975834, 6973311598,
 email: pame.gram.evias@gmail.com  



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Τσιμεντοβιομηχανία LAFARGE (ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ) ανακοίνωσε στις 26/3 τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η πολυεθνική στα δικαιώματα των εργαζομένων και αποβλέπει στην αύξηση της κερδοφορίας της, όπως άλλωστε και η ίδια δηλώνει. Την ίδια στιγμή στις άλλες παραγωγικές μονάδες ζητάει μειώσεις.
Τα σχέδια της πολυεθνικής μπορούν και πρέπει να ανατραπούν.
Ο μοναδικός τρόπος για να γίνει κατορθωτό κάτι τέτοιο είναι να ανατρέψεις τους σχεδιασμούς τους στην πράξη. Τα σχέδια για αύξηση της κερδοφορίας να καταλήξουν σε αύξηση της χασούρας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η μαζικοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα πρώτα και κύρια στον όμιλο και κατ’ επέκταση στον κλάδο, σε ολόκληρη την εργατική τάξη.
Είναι γνωστό ότι στο κοντινό παρελθόν αυτή η συμπαράσταση δεν εκφράστηκε από τις πλειοψηφίες των διοικήσεων των άλλων σωματείων στο Βόλο και στο Μηλάκι και αυτό είναι κάτι που το έχει πάρει υπόψη της η LAFARGE!!! Όμως πρέπει και εμείς να πάρουμε υπόψη μας ότι περισσότεροι σήμερα απ’ ότι χθες κατανοούν ότι ατομική λύση δεν υπάρχει. Τέτοιοι εργαζόμενοι είναι σίγουρο ότι βρίσκονται και στο εργοστάσιο στο Αλιβέρι και στο εργοστάσιο στο Βόλο. Είναι ανάγκη ο άμεσος συντονισμός στον όμιλο και στο κάτω – κάτω αν δεν ανταποκριθούν οι πλειοψηφίες στις Διοικήσεις των σωματείων, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κρατήσουν την ίδια στάση και οι εργαζόμενοι.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΕΛΙΝΕΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ  ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ κ.κ ΘΩΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΤΟΒΟΛΗΣ  ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ  RDF ΣΤΟ ΜΗΛΑΚΙ

Πιστοί και αφοσιωμένοι στην υπόσχεσή τους να μην επιτρέψουν την καύση  σκουπιδιών υπό την μορφή RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι τόσο ο κ. Ντόβολης όσο και ο Δήμαρχος κ. Θωμάς αποφάσισαν να δράσουν ακαριαία, αγωνιστικά και πρωτότυπα. Ξεκινούν από ώρα σε ώρα απεργία πείνας και θα παραμείνουν δεμένοι πάνω σε καμινάδα του εργοστασίου. Για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτονται άλλες πτυχές του σχεδίου.  Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. 

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ



Πριν από δέκα περίπου ημέρες εκδόθηκε και νέο Πρωτόκολο Διοικητικής Αποβολής από το Δασαρχείο Αλιβερίου κατά του Δημάρχου κ. Θωμά και του Αντιδημάρχου κ. Κιούση για το υπόλοιπο μέρος της έκτασης που αγόρασαν στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών και την οποία δώρισαν στον Δήμο για την κατασκευή Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων και Κομποστοποίησης. Στις αρχές του τρέχοντος έτους είχε εκδοθεί Πρωτόκολο Διοικητικής Αποβολής για τα άλλο τμήμα της έκτασης. Το πρόσφατο πρωτόκολο  είναι το με Α.Π.Δ.Αποβολής 3/2013 και ΑΠ. 1409/52929/21-3-2013 και αναρτήθηκε στο Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΒΕΔΖΟΡ10-7Τ5. Στο εν λόγω Πρωτόκολο, κατά του οποίου οι κ. Θωμάς και Κιούσης αναμένεται να προσφύγουν με Ανακοπή στο αρμόδιο Δικαστήριο αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Την 17η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012 , διαπιστώθηκε από την υπηρεσία μας ότι οι : α) Δημήτριος Θωμάς του Γεωργίου, κάτοικος Κύμης (Δήμαρχος Δήμου Κύμης- Αλιβερίου) και β) Νικόλαος Κιούσης του Ιωάννη, κάτοικος Αλιβερίου (Αντιδήμαρχος) , με σκοπό την απόκτηση δικαιωμάτων νομής και κατοχής επί δημόσιας αναδασωτέας έκτασης ανήκουσα στην παρ.5 του αρθ.3 Ν.998/79 όπως τροπ. και ισχύει ,εμβαδού 9.554,50 τ.μ. κείμενης στην δασική θέση «Μεγάλη Βόλτα» οικ. Παραμεριτών Τοπ. Κοιν. Αγίου Λουκά Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, παρά το Νόμο και χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής αρχής προέβησαν στις 05-11-2012 στην παράνομη αγορά της εν λόγω δασικής αναδασωτέας έκτασης από τους Βασίλειο Τσάλα του Δημητρίου και Δημήτριο Τσάλα του Βασιλείου, κάτοικοι Παραμεριτών Αγίου Λουκά και τη σύνταξη του αρ. 3966/05-11-2012 συμβολαίου της Συμβ. Ταμυνέων Καλομοίρας Μπαράκου –Γέραλη.Τμήματα της εν λόγω έκτασης εμβαδού Ε1=1.330,36τ.μ. και 505,88τ.μ. έχουν εκχερσωθεί και έχουν αλλάξει μορφή χρήσης παράνομα από τους κους Δημήτριο και Βασίλειο Τσάλα το μεν πρώτο σε άγνωστο χρονικό διάστημα έως έτος 1996 και το δεύτερο τμήμα το διάστημα από 01-09-2012 έως 17-12-2012.
Η εν λόγω έκταση αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης η οποία είναι κηρυγμένη αναδασωτέα με την αρ. 5812/23-11-2007 απόφαση κ. Δ/ντη Δασών Π.Σ.Ε. (ΦΕΚ 1664/Δ/14-12-2007) και τελεί υπό φυσική αναγέννηση και όπως εμφανίζεται στο συνημμένο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα ορίζεται:
Βόρεια : με αγροτοδασικό δρόμο και πέραν αυτού με αναδασωτέα έκταση
Νότια : με αναδασωτέα έκταση
Ανατολικά : με αναδασωτέα έκταση
Δυτικά : με αναδασωτέα έκταση
Ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο .

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF KAI TO ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ



Η αδειοδότηση λειτουργίας αόριστης διάρκειας με στερεά υπολείμματα ανακύκλωσης (RDF) στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ στο Μυλάκι Αλιβερίου  συνιστά μια απαράδεκτη παρέμβαση (μνημονιακων χαρακτηριστικών) πολιτικής  πρακτικής   που επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην ήδη επιβαρυμένη ‘’πολύπαθη περιβαλλοντικά περιοχή του Αλιβερίου’’.
Ο χρόνος μάλιστα που επελέγη η απόφαση για την  αδειοδότηση (εν μέσω των διαπραγματεύσεων των εργαζομένων των τσιμέντων Χαλκίδας και υποτίθεται Θεσμικών αιρετών φορέων, με τη LAFARGE) καταδεικνύει τους πολιτικούς χειρισμούς, που οριοθετούν και το ουσιαστικό περιεχόμενο της απόφασης. Δηλαδή ότι σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που οι αντιστάσεις της κοινωνίας λογω των σκληρών περιοριστικών πολιτικών και του αγώνα της καθημερινής επιβίωσης είναι μειωμένες, να μπορεί κάθε μορφής εξουσία Δημοτική, Περιφερειακή και Κυβερνητική να ‘’νομοθετεί’’ και να ‘’περνά’’ της πιο σκληρές και οδυνηρές αποφάσεις.
Είμαστε όμως βέβαιοι ότι τα αποθέματα αντίστασης  της τοπικής κοινωνίας είναι αστείρευτα.
Ειδικά όταν διακυβεύεται η περιβαλλοντική προστασία της περιοχής και οι αναπτυξιακά βιώσιμες επιλογές της.
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου με τη σειρά του,  έχει τεράστιες ευθύνες γι’αυτή την εξέλιξη.
Δεν είναι απλά η χορήγηση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου προς τη LAFARGE και η τακτική της ανεκτικότητας και της ανοχής.
Είναι  η (εδώ και πάνω από δυο χρόνια) ουσιαστική ‘’αφωνία του,σ’αυτά που διαδραματίζονται, κάτι που είναι πρωτοφανές για Δήμο στα Διοικητικά όρια του οποίου αδειοδοτειται τέτοιας  τέτοιας μορφής δραστηριότητα.
Είναι πράγματι πρωτάκουστη αυτή η «παράδοση» σε επιχειρηματικά σχέδια  ερήμην της κοινωνίας και των φορέων της.
Μέσα σ’αυτά τα πλαίσια το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυμης-Αλιβεριου οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Καλούμε το Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου να προβεί στην άμεση σύγκληση του.
Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε γι’αυτα που αποφασίζονται για τη περιοχή μας.