Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Αναγνώστης από το Νεοχώρι και ένθερμος φίλαθλος του Α.Ο. Νηλέα μας έστειλε  φωτογραφίες από το έργο της κατασκευής των κερκίδων στο Γήπεδο Νεοχωρίου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο αυτό όπως μας γράφει καθυστέρησε τρία χρόνια για να ξεκινήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων του εργολάβου. Άλλα τόσα χρόνια χρειάστηκαν προηγουμένως για να κάνουν οι υπηρεσίες της
Νομαρχίας σωστά και έγκυρα τον Διαγωνισμό. Αλλά τέλος καλό όλα καλά.
Στο ίδιο έργο προβλέπονται και ίδιες εξέδρες στο Γήπεδο του Αυλωναρίου Νίκος Κούκης. Γιαυτό άλλωστε απομακρύνθηκαν από εκεί οι ξύλινοι πάγκοι που είχε φτιάξει ο Δήμος και  δωρίθηκαν στο Γήπεδο του Δύστου, αμέσως μετά την νίκη του Α.Ο. Κύμης επί της τοπικής ομάδας.
Στο Νεοχώρι πάντως κάνουν πάρτι και περιμένουν την ολοκλήρωση των κερκίδων. Σύντομα το ίδιο θα γίνει και στο Αυλωνάρι. Καλιο αργά παρά ποτέ... όπως μας λέει και Λαλαίος αναγνώστης μας.

ΣΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Σύμφωνα, με έγκυρες κατά την γνώμη μας, πληροφορίες ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου συμπεριλαμβάνεται στους περίπου δέκα Δήμους που τον προσεχή Σεπτέμβρη πρόκειται να  διαλυθούν για να δημιουργηθούν μικρότεροι Δήμοι. Συγκεκριμένα ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου  θα χωριστεί σε δύο Δήμους. Τον Δήμο Κύμης που θα περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Κύμης, Κονιστρών και Αυλώνος και τον Δήμο Αλιβερίου που θα περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Ταμυναίων και Δυστίων. Τον Σεπτέμβρη θα περάσει ο νόμος και πιθανόν να περιλαμβάνει και αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για τον Νοέμβρη του 2014. Η έναρξη λειτουργίας των νέων Δήμων θα  γίνει την 1η Ιανουαρίου 2015.
Η πρόταση για τη διάσπαση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αποτελούσε υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας  στην οποία συνηγορούν και τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Εξάλλου υπέρ των δύο Δήμων και μάλιστα με αυτή την οριοθέτηση είχαν ταχθεί και το 2010 οι ισχυροί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην  Εύβοια (Μπουραντάς, Θεοδώρου, Συμεών Κεδίκογλου  κ.λ.π.). Τώρα που το μικρό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου θέλει να διαλύσει ότι θεσμούς δημιούργησε το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου –Ραγκούση όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά πρωτοστατεί στη διάσπαση εμβληματικών Δήμων του Καλλικράτη.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ


ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Συμπληρωματική κατάθεση απόψεων από τον εκπρόσωπο των αιτούντων μηχανικών του Δ. Κύμης Αλιβερίου για την μεταφορά της Υπηρεσία δόμησης στο Αλιβέρι
Προς:
α) Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
    Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας
    Δ/νση Διοίκησης
    Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού  Νομού Ευβοίας
    Ελ. Βενιζέλου και Βελισσαρίου 2
    Τ.Κ 34100 Χαλκίδα
Κοινοποίηση:
α) Διαφωνούντες συνάδελφοι μηχανικοί (μέσω Ενημερωτικής Ιστοσελίδας)

κ. Προισταμένη του τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Ευβοίας
Ενημερωθήκαμε από αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας με το υπ’αριθμόν 6465/63960 σχετικό έγγραφο ότι εσείς θα εξετάσετε το αίτημα  της επιστολής μας που λάβατε με αρ. Πρωτ. 938/46834/11-03-2013.
Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι η κίνηση μας δεν περιγράφεται ως “επιστολή διαμαρτυρίας των μηχανικών του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου” , αλλά ως “επιστολή διαμαρτυρίας μηχανικών Δήμου Κύμης-Αλιβερίου”, δηλαδή μιας ομάδας μηχανικών που διεκδικεί  την μεταφορά της Υ.ΔΟΜ του Δ. Κύμης–Αλιβερίου στην έδρα του Δήμου , στο Αλιβέρι. Επίσης, για την εξυπηρέτηση του εν λόγω κινήματος διαμαρτυρίας δε συστάθηκε κάποιο συλλογικό όργανο στο οποίο να είναι εγγεγραμένα μέλη όλοι οι συνάδελφοι μηχανικοί του Δήμου μας, και επομένως να καθιστούσε υποχρεωτική την ενημέρωσή όλων των μηχανικών. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η κίνηση μας είναι νομιμότατη και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση το όποιο αίτημα ενός μέλους μιας επαγγελματικής ομάδας προς τα όργανα της Πολιτείας να κρίνεται από την καθολική ή πλειοψηφική συμμετοχή των μελών.
Στο κείμενο που φέρεται να δημοσιεύσαν συνάδελφοι μηχανικοί, εφόσον είναι πραγματική επιστολή, με ειλικρινή σεβασμό διαφωνούμε, αντιτάσσουμε και προσθέτουμε τα εξής επιπλέον στοιχεία προς τεκμηρίωση των επιχειρημάτων μας:
1.    Τα ιστορικά στοιχεία – δεδομένα για τον πρώην δήμο Κύμης δεν αποτελούν σοβαρό επιχείρημα. Με τα χρόνια δημιουργούνται νέες πραγματικότητες και δυναμικές οι οποίες δεν μπορούν να δεσμεύονται  από τις συνθήκες του παρελθόντος. Σήμερα λοιπόν , η πόλη του Αλιβερίου πέρα από βιομηχανικό – οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής αποτελεί νομικά και την έδρα της διοίκησης του Δήμου μας. Είναι δυνατόν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας (πολεοδομικές εφαρμογές, όροι δόμησης ,πράξεις εφαρμογής , τακτοποίησης και αναλογισμού), η ΔΕΥΑΚΑ, να στεγάζονται στο Αλιβέρι και η Υ.ΔΟΜ να παραμένει στην Κύμη; Δεν δυσχαιρένεται έτσι η μεταξύ των κεντρικών υπηρεσίων επικοινωνία αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω της μεγάλης απόστασης; Υπάρχει ήδη απόφαση του κ. Δημάρχου (ΑΔΑ : Β40ΖΩΛΡ-0Ψ9)  όπου υπάλληλος της Υ.ΔΟΜ ασκεί τα καθήκοντα του στην πόλη του Αλιβερίου. Γιατί όχι και οι υπόλοιποι;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου – Θαρρουνίων – Κρεμαστού

 
Μάχεσθαι χρη τον δήμον υπέρ του νόμου ώσπερ τείχους
Ηράκλειτος
 
Με την απόφασή της αρ. 19/2013, η Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 Ν. Ευβοίας-Βοιωτίας, απέρριψε προσφυγή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κατά της απόφασης αρ. 4915/269265/18.1.2013 της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη.
Με την απόφαση αυτή της κ. Γερακούδη έχει ακυρωθεί η απόφαση 150/2012 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Με την τελευταία, ο Δήμος είχε αποδεχτεί την «δωρεά», από τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου καταπατημένης δημόσιας έκτασης στην «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών, με σκοπό την χωροθέτηση, εκεί, εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ


Δελτίο Τύπου
Αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα «Φορολογικός έλεγχος και καταλογισμός αστικών και ποινικών ευθυνών για τις παρατυπίες και παρανομίες  των OFF-SHORE  εταιρειών  με έδρα τη Κύμη της Εύβοιας», ο Βουλευτής Ευάγγελος Αποστόλου, Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
 «Αν και έχει περάσει αρκετός - πλέον του ενός έτους – από την έναρξη των ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών για τις 27 off-shore εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Κύμης Ευβοίας, εκ των οποίων οι 25 είναι κυπριακές, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο αποτέλεσμα.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων παραλιακών εκτάσεων στους Αγίους Αποστόλους ενδεχομένως να κρύβονται και στελέχη μεγάλης ελληνικής τράπεζας, τα οποία έλαβαν δάνειο από τη συγκεκριμένη τράπεζα και προχώρησαν στην αγορά εκτάσεων από 1 έως 10 στρέμματα, χρησιμοποιώντας ως όχημα τις κυπριακές αυτές offshore που δημιούργησαν δικηγορικά γραφεία στην Κύπρο.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ

Εκδόθηκε νέα Απόφαση από την Επιτροπή του άρθρου 152 των Ν. Εύβοιας και Βοιωτίας αυτή την φορά εκδικάζοντας προσφυγή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κατά της Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας με την οποία είχε ακυρωθεί η Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της Δωρεάς των αγροκτημάτων στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών στην έκταση των οποίων θα κατασκευαστεί το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Έτσι η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένει εν ισχύ και ο Δήμος πρέπει να προσφύγει στα Ακυρωτικά Δικαστήρια για να την ακυρώσει.  
Πάντως μετά από την απόρριψη αυτής της προσφυγής μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ξεπεραστεί η εμπλοκή με την έκταση και να προχωρήσει η Μονάδα προτού πέσουν τα πρόστιμα στην πλάτη των δημοτών. Συνεπώς οι κ.κ. Βουλευτές έχουν τον λόγο....Μία τροπολογία χρειάζεται για να λυθούν όλα τα προβλήματα...

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΑΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 16-4-2013



Αγαπητοί φίλοι  εκ μέρους Του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου να εκφράσω την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων  στα Τσιμέντα Χαλκίδας.
Ξέρουμε πολύ καλά  εδώ στο Αλιβέρι τι θα πει LAFARGE 6 χρόνια ναι 6 χρόνια που κρατά  αγώνας μας για να μην κάψει το rdf (σκουπίδια) . H LAFARGE με μια αλαζονική   συμπεριφορά, νομίζει ότι όλα είναι δικά της,  της ανήκουν ο αέρας τα λιμάνια τα πολύτιμα   πετρώματα οι άνθρωποι όλα  τα θέλει δικά της όλα στον βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους.
Μην κάνετε πίσω στους εκβιασμούς των  γάλλων που   δεν καταλαβαίνουν τίποτα, λένε ότι είστε αντιπαραγωγικοί  αν όμως λεγάτε ναι στην μετατροπή των Τσιμέντων Χαλκίδας σε σκουπιδαριό της Ελλάδας θα σας είχαν στα πούπουλα ,όμως προς τιμής σας, είπατε όχι. Οι  γάλλοι της LAFARGE πρέπει να το δέσουν καλά στο μυαλό τους  τα εργοστάσια που έχουν στην Ελλάδα είναι να παράγουν τσιμέντο όχι να καινέ σκουπίδια, λυματολάσπη   και οτιδήποτε βρουν  στο δρόμο τους.
Από αυτό το βήμα θέλω να καλέσω όλους όσοι είπαμε με όχι στην καύση rdf στο Αλιβέρι, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κάτοικων της περιοχής, να σταθούμε  διπλά στους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας. Να  θυμηθούμε ότι όταν η Συντονιστική Επιτροπή με τον  λαό της περιοχής είχε αποκλείσει  την  πύλη της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι  στις 10 Δεκεμβρίου του 2007 το σωματείο των Τσιμέντων  Χαλκίδας  με αντιπροσωπεία του ήταν εκεί, συμπαραστάτης στον αγώνα μας, όταν άλλοι ήταν κρυμμένοι .
Φίλοι εργαζόμενοι ,ο Σύλλογος μας  και η Συντονιστική Επιτροπή των Μαζικών φορέων της περιοχής, θα είμαστε στο πλευρό σας θα συμμετάσχουμε ενεργά σε όλες τις μορφές αγώνα που θα επιλέξετε.
ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ  ΓΑΛΛΩΝ ΤΗΣ  LAFARGE  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Γ. Λαγανάς

ΣΤΟΜΙΟ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Πλατάνα, νέα έργα για να σώσουν το δρόμο.
 Με οριστική μελέτη παρεμβαίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία δια του εκπροσώπου της κ. Λολακά παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες σε Στόμιο και Πλατάνα.

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες 16 Απριλίου  στην Πλατάνα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, μεταξύ των κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, παρουσία της Δημοτικής Αρχής και του εκπρόσωπου της Δ.Τ.Υ. της Περιφέρειας κ. Λολακά Τάσου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εξέλιξης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον πολύπαθο παραλιακό δρόμο του Στομίου.
Η εξέλιξη του έργου, κατά γενική ομολογία, είναι ικανοποιητική και όπως αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ.Λολακάς, με τους ρυθμούς αυτούς το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού.
Όσοι παρευρέθηκαν εξέφρασαν συγκρατημένα την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών μέχρι σήμερα, αλλά και την επαγρύπνηση για την μετέπειτα εξέλιξή του έργου.
Με την ευκαιρία της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση από το Δήμαρχο και για το έργο που υλοποιείται στον παραλιακό δρόμο της Πλατάνας  με πόρους του Δήμου καθώς και ενημέρωση από τον κ. Λολακά για την επικείμενη δημοπράτηση της οριστικής μελέτης προστασίας αυτού του δρόμου αυτού.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΛΘ΄ ΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε και διατίθεται στα μέλη και τους φίλους της ΕΕΣ ο ΛΘ΄/2010-2012 τόμος του Αρχείου Ευβοϊκών Μελετών αφιερωμένο στον Γεώργιο Παπανικολάου για τα 50 χρόνια από το θάνατό του.
Στον τόμο υπάρχουν ενδιαφέρουσες μελέτες και λοιπά κείμενα άκρως ενδιαφέροντα, σχετικά με την Νοτιοκεντρική Εύβοια και ιδιαίτερα με την περιοχή Αλιβερίου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
·        Άρθρο με  εκτενή αναφορά στα πρόσφατα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στον Κάραβο Αλιβερίου.
·        Μελέτη για το Ασκληπιείο, αρχαίο θεραπευτικό κέντρο στο χωριό Αγ. Λουκάς.  Στα ερείπια του Ασκληπιείου χτίστηκε ο σημερινός Ι. Ναός του Οσίου Λουκά.
·        Άρθρο για το «Λιοτρίβι» ενεπίγραφο επίπεδο βράχο στη θέση Λουπάκα κοντά στη λίμνη του Δύστου.
·        Αναφορά στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος Αυλωναρίτη, Δημ. Κωνστάντιου που διετέλεσε Δ/ντής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών.
·        Άρθρο  σχετικό με τους λόγους  που οδήγησαν τον γιατρό Γ. Παπανικολάου στην Αμερική.
·        Μελέτη σχετική με την ακριβή ημερομηνία απελευθέρωσης της Εύβοιας από τους Τούρκους καθώς και σημαντικές πληροφορίες για το σημαντικό αυτό γεγονός.
·        Μελέτη για την ιστορία και αρχιτεκτονική του λιθόκτιστου οχυρού «Μπούρτζι» στην Κάρυστο.
·        Άγνωστες σελίδες της Ευβοϊκής ιστορίας ,καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες μελέτες.
     Ο τόμος διατίθεται στα γραφεία του Τοπικού Τμήματος  Αλιβερίου  της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών(Διδακτήριο 1ου Δημ. Σχολείου Αλιβερίου),κάθε Σάββατο 10:00-12:00 π.μ.
                                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                       Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     ΓΙΩΡΓΟΣ  ΤΖΑΝΗΣ                                                               ΘEΟΔ. ΓΚΕΚΑΣ
   

11 Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΥΜΗΣ 27-28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                       16/4/2013


Eίμαστε και φέτος στη  Γραμμή Εκκίνησης για την 11η Ανάβαση Κύμης, έναν αγώνα ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων.
Ο καθιερωμένος αγώνας Ανάβασης με τις  52 φοβερά τεχνικές στροφές και με την άψογη φιλοξενία όπως αγωνιζόμενοι και επισκέπτες πρεσβεύουν.
Το θέαμα, οι συγκινήσεις και η άρτια οργάνωση του αγώνα υπόσχονται ένα γεμάτο διήμερο, που θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή.
Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Start Line  υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και την υποστήριξη της Λέσχης Αυτοκινήτου Κύμης “ΕΛΜΑ”.
Σας περιμένουμε όλους 27 και 28 Απριλίου για να περάσουμε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο, σε μία από τις καλύτερες αναβάσεις του Πρωταθλήματος!

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΤΟΙΜΗ Η Κ.Υ.Α. ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΛΑΜΙΑ, ΘΗΒΑ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΑ




Αναδημοσίευση από εφημερίδα ΗΜΕΡΑ, φ.13-4-2013, σ.24
Aλλάζει ο χάρτης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο περιφερειακός σχεδιασμός που είχε μείνει στα συρτάρια αλλά και  η ατολμία των ενδιάμεσων οργάνων όπως και της ίδιας της Περιφέρειας να προωθήσουν κάποιες αλλαγές για τη διαχείριση των απορριμμάτων οδηγεί πλέον στην κατάργηση της αρμοδιότητας της αυτοδιοίκησης στον τομέα αυτόν.
Έτσι είναι θέμα λίγων ημερών να εκδοθεί καινούργια απόφαση όπου ουσιαστικά θα δια- μορφώνει ένα τοπίο χωρίς επιστημονικές προσεγγίσεις, χωρίς μεγάλα οράματα αλλά με μοναδικό στόχο να αποφύγουν τα πιθανά πρόστιμα.
Οι κινήσεις από την πλευρά της Ε.Ε. οι οποίες έρχονται επέβαλαν ήδη στο ΥΠΕΚΑ και το ΥΠΕΣ κάποιες κινήσεις έτσι ώστε να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα διευθετεί άμεσα τα συγκεκριμένα θέματα και θα προσπαθεί να αποτυπώσει σε επίπεδο εφαρμογής την υπάρχουσα κατάσταση λειτουργώντας έτσι πυροσβεστικά για να αποφευχθούν τα πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της ΚΥΑ που προετοιμάζουν στην Αθήνα έχει προκαλέσει έναν πονοκέφαλο στους δημάρχους οι οποίοι χθες που βρέθηκαν στη Θήβα έχοντας τις πληροφορίες για το σχέδιο εκτίμησαν ότι δεν μπορεί να γίνονται αλλαγές κάτω από τέτοιες διαδικασίες, ούτε μπορούν να γίνονται ανατροπές αν συνολικά δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν και σε ένα κείμενο διαμαρτυρίας και το οποίο θα αποστείλουν στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε τα αρχικά σχέδια θα προσπαθήσουν είτε να τα προσαρμόσουν σε καλύτερες συνθήκες, είτε και να τα ανατρέψουν. Αν και οι ίδιοι δεν πιστεύουν σε καμία περίπτωση ότι θα μπορούσαν σ’ αυτή τη φάση να ανατρέψουν τα σχέδια εκείνο το οποίο τους ενδιαφέρει είναι να μπορέσουν όλα αυτά να γίνουν κάτω από το καθεστώς των δεσμεύσεων γιατί ουσιαστικά με τον τρόπο που το χειρίζεται το υπουργείο πολύ γρήγορα δεν θα υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για να φιλοξενούν απορρίμματα ούτε βεβαίως θα υπάρχουν χρήματα για τα αναγκαία έργα σε σχέση με τη διαχείρισή τους.
Τα σχέδια
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όλος ο σχεδιασμός κινείται στην κατεύθυνση να χρησιμοποιηθεί η υφιστάμενη υποδομή, δηλαδή ΧΥΤΑ που έχουν άδεια και μπορούν να φιλοξενήσουν απορρίμματα και έτσι λοιπόν γίνεται ένας ανασχεδιασμός για το ποιος Δήμος θα πη- γαίνει που τα σκουπίδια του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε περίπτωση προσπαθούν να αποφύγουν τις αγκυλώσεις που υπήρχαν στο παρελθόν όπου απαγορεύονταν να κινούνται  εκτός Νομού και πολύ περισσότερο εκτός Περιφέρειας.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ       Αλιβέρι 13-4-2013
Η ΛΑΪΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, συμπαραστέκεται στον αγώνα των 236 εργαζομένων στο εργοστάσιο Τσιμέντου Χαλκίδας, οι οποίοι αγωνίζονται να μην  βρεθούν στο δρόμο μετά από απόφαση του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής (Lafarge),να βάλει λουκέτο.
Το κυνήγι του κέρδους τους κλείνει τα εργοστάσια!
Καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης της περιοχής μας, που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, 
την ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, να ενημερωθούμε από το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας» για τις τελευταίες εξελίξεις.
Καμία ανοχή στις απαιτήσεις της πολυεθνικής.
Μαζικός, οργανωμένος αγώνας για:
§  Να εμποδιστούν τα σχέδια της "LAFARGE".
§  Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
§Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα με την υπογραφή ΣΣΕ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Οι άγιες ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και έχουν πλημμυρίσει τις καρδιές με  καλοσύνη και  συγχώρεση. Αυτό το πνεύμα επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Κύμη και οι άλλοτε βίαιες αντιπαραθέσεις έχουν καταλαγιάσει. Αποκορύφωμα αυτού του πασχαλινού και χριστιανικού κλίματος είναι η φημολογούμενη αποχή του Μηνυτή από την αίθουσα του Δικαστηρίου σε δίκη με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο. Η αθώωση έτσι και αλλιώς είναι εξασφαλισμένη. Αν το κλίμα της χριστιανικής    περίσκεψης είχε πρυτανεύσει μερικές εβδομάδες πριν  θα είχαν αθωωθεί και άλλοι.
Δεν ακολούθησαν όμως το παράδειγμα κρίσιμου μάρτυρα  γεμάτου γνώσεις που όχι μόνο απείχε αλλά πλέον απολαμβάνει  τις θετικές συνέπειες της απουσίας του. Έτσι λοιπόν θα ξαναγίνουμε όλοι «μία καλή παρέα». Γιατί τελικά την ιστορία την  γράφουν οι παρέες…. Και οι εργολάβοι....βεβαίως,...βεβαίως.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ RDF ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ



Αναδημοσίευση από http://www.eviatoday.gr
Δανειζόμαστε από το EVIATODAY. GR (προφανώς ξεχάστηκε το Λάλατο!!! που διαβάζετε στην περιοχή), στο οποίο δημοσιεύθηκε (στις 10 Απριλίου 2013), ολόκληρο το κείμενο της Προσφυγής του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων, των κ.κ. Γεωργίου Λαγανά και Βαγγέλη Σπίθα καθώς και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Νίκου Στουπή και Περικλή Καραϊσκου. Πέραν των επιχειρημάτων για την ακυρότητα της άδειας που υπέγραψε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ. Γιαννάκος στην προσφυγή αναλύεται εύγλωττα η ακυρότητα της οικοδομικής άδειας που υπέγραψε  αναρμοδίως υπάλληλος  από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
1. Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ»,που εδρεύει στο δημοτικό διαμέρισμα Αλιβερίου του Δήμου Ταμυνέων και ήδη Κύμης – Αλιβερίου Εύβοιας και εκπροσωπείται νόμιμα..
2. Γεωργίου ΛΑΓΑΝΑ του Δημητρίου,
3. Ευάγγελου Σπίθα του Ηλία,
4. Νικολάου ΣΤΟΥΠΗ, περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδος, κατοίκων απάντων του Δήμου Ταμυνέων και ήδη Κύμης – Αλιβερίου του Νομού Εύβοιας
5. Περικλή ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ, περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδος, κατοίκου Λαμίας Φθιώτιδος
ΚΑΤΑ
Της υπ’ αριθμό 1144/Φ.14/674/27-03-2012 απόφασης του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με θέμα «άδειας λειτουργίας μετά από επέκταση συγκροτήματος τροφοδοσίας του κυρίου καυστήρα με στερεά υπολείμματα ανακύκλωσης της βιομηχανίας παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ» στο Μηλάκι Αλιβερίου» (που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την 28-03-2013 με ΑΔΑ ΒΕ267ΛΗ-ΩΗ4)
_______
Προσφεύγουμε, νομίμως και εμπροθέσμως, κατά της υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 1144/Φ.14/674/27-03-2012 απόφασης του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με θέμα «άδεια λειτουργίας μετά από επέκταση συγκροτήματος τροφοδοσίας του κυρίου καυστήρα με στερεά υπολείμματα ανακύκλωσης της βιομηχανίας παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ» στο Μηλάκι Αλιβερίου και ζητούμε την ακύρωση άλλως την ανάκλησή της για τα κάτωθι νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους:

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επωνομαζόμενος από τους συντρόφους του και ως «Χρούτσεφ του Περισσού», εξ αρχής ήταν ο υπ' αριθμόν ένα πιθανός διάδοχος της ηγεσίας του κόμματος, μαζί τον Νίκο Σοφιανό και τον Γιάννη Μαρίνο. Ο νέος Γενικός Γραμματέας κατάγεται από την Λιβαδειά.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, 52 ετών και οικονομολόγος στο επάγγελμα, δεν ήταν απλώς ένα από τα πλέον κοντινά στην Αλέκα Παπαρήγα πρόσωπα αλλά και προσωπικός της φίλος και αυτό τον έκανε να έχει ακόμη περισσότερη απήχηση και ως εκ τούτου και αποδοχή, από τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κόμματος.
Ανήκει στη «γενιά της διάσπασης» του 1991 είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων. Έχοντας σημαντική μόρφωση και με μακρά θητεία στη Διεύθυνση του Ριζοσπάστη, φαίνεται να μπορεί να δώσει στιβαρές επιστημονικά απαντήσεις σε σύγχρονα οικονομικά ερωτήματα ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει και πολύ καλά τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού ή έστω του πολιτικού παιχνιδιού όπως το ΚΚΕ «παραδοσιακά» το αντιλαμβάνεται...
Στη λιτή ανακοίνωση του ΚΚΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα αναφέρεται:
 «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».


ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΝΙΩΝΑ (ΜΕΣΟΧΩΡΙΑ)



Η συγκεκριμένη παραλία είναι μία από τις ωραιότερες της Ευβοίας από την πλευρά του Αιγαίου, μαζεύοντας πολύ κόσμο το καλοκαίρι.
Η πρόσβαση είναι μέσω πολύ καλού οδικού δικτύου, υπάρχουν δε 4 ταβέρνες, αρκετά εξοχικά και έχει δημιουργηθεί πολεοδομικά οικισμός. Ο κόσμος έρχεται για τουρισμό από όλη την Ελλάδα και από τα κοντινά χωριά, τα Στύρα αλλά και από την περιοχή του Αλιβερίου.
Παλαιότερα ήταν γεμάτη άμμο (όπως το Γιαννίτσι) και τώρα σταδιακά για διάφορους λόγους η άμμος έχει παρασυρθεί και έχουν εμφανιστεί οι πέτρες καλύπτοντας το 1/3 περίπου της παραλίας. Παρόμοια προβλήματα έχουν υπάρξει και σε πολλές άλλες παραλίες ανά την Ελλάδα και στις περισσότερες περιπτώσεις, με τις απαραίτητες επεμβάσεις, έχουν διαμορφώσει και διασώσει τις αμμουδιές. Το μήκος του κόλπου είναι περίπου 200μ.
Οι παραλίες είναι στην αρμοδιότητα του λιμενικού, ο δήμος όμως είναι υπεύθυνος στο να διασφαλίσει και να προστατεύσει το φυσικό κάλλος της κάθε περιοχής και μάλιστα ειδικότερα όταν προσδοκά σημαντικά οφέλη από την ορθολογική ανάπτυξη του κάθε τόπου. Την συγκεκριμένη παραλία την γνωρίζουν πολύ καλά αφού το καλοκαίρι ο Δήμος τοποθετεί ομπρέλες.
ΠΗΓΗ: ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ