Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο 3ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ KYMH THN ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ



ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 στην ΚΥΜΗ στο  Ξενοδοχείο ΄΄ KYMH PALLAS ΄΄  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο 3ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ, για την ανάδειξη των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, τα οποία προκρίθηκαν για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου και θα αναδεχθεί το πιο χαρακτηριστικό τοπικό φαγητό, πρωινό και γλυκό από όλη την Εύβοια, με τελικό σκοπό να καθιερωθούν ως αναγνωρίσιμα τοπικά χαρακτηριστικά του νησιού. Η συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής ήταν μαζική και εντυπωσιακή. Η Κεντρική Εύβοια υποδέχθηκε και αγκάλιασε με τη σειρά της με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την εκδήλωση, ενώ τα πιάτα που διαγωνίστηκαν, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού. Συνολικά μέσα από πολλές συνταγές που διαγωνίστηκαν και μετά από την πολύ δύσκολη διαδικασία αξιολόγησης από την επιτροπή, οι πρώτες συνταγές που επιλέχθηκαν για να διαγωνιστούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ήταν οι ακόλουθες. 
Κατηγορία φαγητού: 1. Ταβέρνα «ΞΥΛΙΝΗ ΦΩΛΙΑ», Κορασίδα, Τάσος & Γιώργος Ντούρας – Κόκορας με γκόγκιλες. 2. Ταβέρνα «ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ», Κύμη, Χαράλαμπος Σπανός – Ψαρόσουπα. 3. Ταμπάκη Σταυρούλα, Αλιβέρι – Μελιτζάνες με τραχανά. 4. Τράκου Ιωάννα, Βίταλα – Ντολμαδάκια με κιμά.
Κατηγορία γλυκού:  1. Γεραντώνη Μαρία, Μονόδρι  – Ραβανί με πετιμέζι. 2. Ταβέρνα «ΞΥΛΙΝΗ ΦΩΛΙΑ», Κορασίδα, Τάσος & Γιώργος Ντούρας – Καρυδόπιτα. 3. Ζαχαροπλαστείο «Αφές Σιδεράκη», Κύμη, Σιδεράκη Παρασκευή – Μπακλαβάς Κουμιώτικος. 4. Ζαχαροπλαστείο «ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ», Στόμιο Οξυλίνθου, Μαργέλη Ευαγγελία - Μπακλαβάς Κουμιώτικος.
Κατηγορία πρωινού: 1. «AVALONA» Σύλλογος Γυναικών Αυλώνος – Σπανακόπιτα. 2. Ταβέρνα « ΤΟ ΦΙΛΕΡΙ», Αυλωνάρι, Χροναίος Γεώργιος – Τηγανόψωμο.
Τιμητική διάκριση: 1. Δάφνη Βαγγελίτσα, Κύμη – Παστέλι. 2. Μάστορη Ασπασία, Λοφίσκος– Καρυδόπιτα.
 Το Επιμελητήριο Εύβοιας, υλοποιεί τον ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής  του  IEK PRAXIS  και  την  ΕΝΩΣΗ  ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΕΥΒΟΙΑΣ.
Βασικός στόχος του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ είναι η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ…… ή «ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ»

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!! Ή όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!! Εν πάση περιπτώσει η λαϊκή θυμοσοφία έχει πολλές παροιμίες για να ερμηνεύσει τον εξαναγκασμό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου να απαντήσει στην μείζονα αντιπολίτευση («Πολίτες της Αυτοδιοίκησης») μετά από πολλές και επανειλημμένες  αιτήσεις και διαμαρτυρίες δίνοντας στοιχεία για τους  τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου και των νομικών του προσώπων. Βεβαίως χωρίς αριθμούς λογαριασμών. Μόνο περιγραφικά και ατυχώς απολογητικά.
Η συντριπτική πλειοψηφία των  λογαριασμών έχει ανοιχτεί στο Υποκατάστημα Κύμης της Εθνικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα  ο Δήμος διαθέτει πέντε λογαριασμούς στην Εθνική της Κύμης και έναν πρόσφατο στην ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για τον οποίο υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αποφ.Δ.Σ.31/2013). «Ο κεντρικός λογαριασμός έχει ανοιχτεί από το έτος 2010 (29/12/2010) κατ΄επιταγή του Καλλικρατικού Νόμου στο κατάστημα ΕΤΕ Κύμης, λόγω της επικείμενης συνένωσης των 5 δήμων και τη δημιουργία του νέου Δήμου. Οι υπόλοιποι ανοίχθηκαν για λειτουργικούς λόγους στην ίδια τράπεζα»…
Για σιγά ρε μάγκες…. Ποια επιταγή του Καλλικρατικού Νόμου επέβαλε να ανοιχθεί νέος τραπεζικός λογαριασμός  πριν την 1η Ιανουαρίου 2011; Με ποιο κριτήριο επελέγη  η Τράπεζα και το συγκεκριμένο υποκατάστημα; Τι θα πει για λειτουργικούς λόγους; Που είναι η έδρα του Δημοτικού Ταμείου; Απορούμε τελικά για την απόλυτη αφασία σε αυτόν τον Δήμο.
Ακριβώς την 28 Δεκεμβρίου 2010 εκδόθηκε εγκύκλιος 45/2010 από το Υπουργείο Εσωτερικών (μία μέρα πριν το άνοιγμα του λογαριασμού!!!) η οποία ενώ λέει ότι «Οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν οι καταργούμενοι δήμοι, δεν είναι σκόπιμο να κλείσουν άμεσα με τη λήξη του έτους (31/12/2010) έτσι ώστε να υπάρξει το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο για την πληρωμή των αποδοχών (Του Ιανουαρίου 2011), την εξόφληση των επιταγών που εκδόθηκαν μέχρι 31/12/2010 και την απόδοση των κρατήσεων που αναλογούν σε κάθε δήμο»……παρακάτω συμπληρώνει « Στο χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος, το δημοτικό συμβούλιο θα επιλέξει την τράπεζα στην οποία θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα των λογαριασμών που θα καταργηθούν (άρθρο 171, παρ.2 του ν.3463/2006)»
Πράγματι οι λογαριασμοί των καταργούμενων δήμων δεν έκλεισαν και σωστά. Άρα ποιος έδωσε το δικαίωμα σε έναν Δήμαρχο καταργούμενου Δήμου (Δήμος Κύμης) ο οποίος ακόμη δεν είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα να υποκαταστήσει εντός του 2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου και να επιλέξει μόνος του και αναρμοδίως και κατά παράβαση καθήκοντος την Τράπεζα και το Υποκατάστημα στο οποίο είναι Διευθυντής ο αδελφός του για να ανοίξει τον κεντρικό λογαριασμό του νέου Δήμου, εκτός των άλλων ταλαιπωρώντας επί χρόνια τον δημοτικό Ταμία να ταξιδεύει πέρα δώθε για τις συναλλαγές;
Κατά τα άλλα « μη μου τους κύκλους τάραττε»….. 
ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT

ΜΙΑ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ 2010
Περίπου έναν χρόνο πριν ο εκπρόσωπος της ΔΕΣΦΑ κ. Γκανέτσος απαντώντας σε Σύλλογο της περιοχής σχετικά με τα έργα της ΔΕΣΦΑ στο Αλιβέρι έστειλε την πιο κάτω επιστολή την οποία κοινοποίησε στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κατσαμάγκο.
Άλλαξε κάτι από τότε; Εάν ναι τι; Υπάρχουν και άλλες επιστολές; Εάν ναι να δοθούν στη δημοσιότητα, scripta manent , εάν όχι τότε πρόκειται για λόγια του αέρα, verba volant λατινιστί ή «έπεα πτερόεντα» ελληνιστί.
Σε τελική ανάλυση γιατί έναν χρόνο μετά σπάνε μασέλες;
ΙΔΟΥ Η  ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Με αφορμή την από 31.5.2012 επιστολή σας (Αρ. Πρωτ. 83) θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο σχεδιασμός του έργου του Αγωγού Φυσικού Αερίου προς Αλιβέρι παραμένει όπως εγκρίθηκε με τη σχετική πράξη εγκαταστάσεως (Υπουργική Απόφαση Δ3-Γ/24393/15.12.2009) και ότι εξακολουθούν να ισχύουν και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι παρακάτω δεσμεύσεις μας (όπως τέθηκαν στην από 21.4.2012 επιστολή μας με Αρ. Πρωτ. 042220):
α) Ο αγωγός κατά τη έξοδο του από τη θάλασσα οδεύει στο δυτικό άκρο της παραλίας «Ποντικού» σε επαφή με τον υφιστάμενο βράχο, χωρίς να είναι ορατός δεδομένου ότι θα είναι υπόγειος.
Η περιοχή της παραλίας μέχρι της παρυφές του εθνικού δρόμου θα είναι αναλλοίωτη, χωρίς να υπάρχουν φρεάτια η άλλες συμπαρομαρτούσες του αγωγού εγκαταστάσεις.
β) Παρόλο που ο αγωγός στο μεγαλύτερο μήκος της θαλάσσιας διαδρομή είναι «τοποθετημένος» επί του πυθμένα της θάλασσας (βάθος 70 μ. περίπου), στα τμήματα του που πλησιάζουν τις δύο ακτές είναι θαμμένος σε χαντάκι, με συνέπεια να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο ούτε για τους λουόμενους, ούτε για τις μικρές λέμβους.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ RDF ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Στη σημερινή συζήτηση, με πρόταση του κ. Περγαντά σε κοινή κατεύθυνση με το Δήμο και την τοπική κοινωνία, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην καύση RDF στη μονάδα του Αλιβερίου, που επιβαρύνει περιβαλλοντικά και δημιουργεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.
Η αντίθεση αυτή υπογραμμίζει την προτεραιότητα της Περιφέρειας για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, για το οποίο είχε αποφασίσει αρνητικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Εύβοιας και σε συνέχεια αυτής της θέσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :
1. Την επικαιροποίηση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας για μη αποδοχή καύσης RDF στη μονάδα.
2. Την απόρριψη συναφών αδειοδοτήσεων καύσης RDF στη μονάδα (σε περίπτωση που επανέλθει τέτοιο θέμα)
3. Στη διαβίβαση αιτήματος στο ΥΠΕΚΑ για αναστολή της έγκρισης των όρων της περιβαλλοντικής μελέτης (ΜΠΕ) που αφορά στην καύση RDF στη μονάδα.

ΔΕΣ τι μπουνιά ΦΑγαμε….!!!

ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΦΑ

Επεισόδιο μεταξύ στελέχους της ΔΕΣΔΑ, του κ. Εμ. Ν. και αιρετών παραγόντων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Ο άνθρωπος  της ΔΕΣΦΑ, ο οποίος είχε μεταξύ άλλων και την αποστολή της συνεννόησης με τον Δήμο και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες καθώς και τον εργολάβο   για την εξέλιξη του έργου της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς του φυσικού αερίου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ,  είχε έρθει για να ζητήσει κάποιο έγγραφο περί της αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος προφανώς γιατί το χρειάζεται η Εταιρία για τον φάκελο του έργου. Ο Δήμος αρνήθηκε, απ΄ότι λέγεται,  την χορήγηση, για άγνωστους προς το παρόν λόγους. Προκλήθηκε επεισόδιο μεταξύ του κ. Εμ. Ν. και παραγόντων του Δήμου, η μήνυση μιλάει για δύο, ένας εκ των οποίων γρονθοκόπησε το στέλεχος της ΔΕΣΦΑ και χρειάστηκε να διαγνωσθούν οι βλάβες από αρμόδια Υπηρεσία Υγείας. Το είδος και το ύψος της γροθιάς φωτογραφίζουν, απ΄ότι λένε, και τον δράστη.
Απορίας άξιο γιατί μία τυπική υπόθεση γραφειοκρατίας…. έφθασε μέχρι τους γιατρούς και τις αστυνομίες και ενδεχομένως να καταλήξει στα δικαστήρια. Επειδή δεν αφορά παρεάκι κολλητών  στην ταβέρνα αλλά συμπεριφορά αιρετών και στελεχών Επιχείρησης που έχει επενδύσει στο Αλιβέρι και ενισχύει δημοτικές δράσεις, λέγεται επίσης ότι έχει σε κάποια έργα παρεκκλίνει, καλό είναι να εκδοθεί ένα Δελτίο Τύπου και να δοθούν εξηγήσεις. Εδώ βγαίνει Δελτίο Τύπου από τον Δήμο για την ……φοράδα… στο αλώνι και δεν θα βγει για ένα τόσο σημαντικό θέμα; Και από την ΔΕΣΦΑ το ίδιο. Όταν τα βρίσκουν καλά είναι και όταν …τις τρώνε… πάλι καλά είναι;
Καλά λοιπόν να ξέρουμε τι έγινε…. Δεν μας είπαν τίποτε όταν αλλάξανε την μελέτη του έργου για την χάραξη της όδευσης του αγωγού στον Ποντικό…, όταν προβληματιζόντουσαν εάν θα γίνει αποκατάσταση.... όταν πήρανε ευχερώς τις άδειες από την δημοτική πολεοδομία δεν θα μας πουν και όταν σπάσανε μασέλες;….

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



«ΔΙΟΚΛΕΙΟ» ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ                              
      ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στο χώρο του Νοσοκομείου Καρύστου μαθήματα πρώτων βοηθειών από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών, Πρόληψης και Αντιμετώπισης ατυχημάτων και φυσικών καταστροφών κα Σοφία Χονδρογιάννη καθώς και από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Το ημερήσιο πρόγραμμα παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου Καρύστου (ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων, τραυματιοφορείς κ.α.), το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρύστου καθώς και εκπρόσωποι των εθελοντών δασοπυροσβεστών. 
Επιγραμματικά, η εκπαίδευση περιλάμβανε τρόπους αντιμετώπισης των παρακάτω περιστατικών:
•             Τροχαία ατυχήματα.
•             Αντιμετώπιση πνιγμού.
•             Εγκαύματα.
•             Τσιμπήματα εντόμων – φιδιών.
•             Αντιμετώπιση αλλεργικού σοκ
Στο τέλος της ημέρας υπήρξε ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, αναγνωρίστηκε η σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης και εκφράστηκε η βούληση από την πλευρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου για ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.                                                                     

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΣΤΙΣ ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΡΕΣΙΕΣ.


Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στις Κονίστρες η επανέναρξη του έργου της «Ανάπλασης εισόδου και εξόδου Κονιστρών». Το έργο χρηματοδοτείται από τον ΘΗΣΕΑ, εντάχθηκε το 2009 και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2010. Όλα αυτά επί Δημαρχίας του αειμνήστου Δημήτρη Παπαναστασίου. Έχει ολοκληρωθεί ήδη από τότε η είσοδος από Διρέμματα  και είχε τοποθετηθεί  η υπόβαση των πεζοδρομίων στην έξοδο προς Ταξιάρχες. Με την έναρξη της Δημαρχίας Θωμά στον καλλικρατικό Δήμο το έργο σταμάτησε. Μάλιστα ο 2ος Λογαριασμός του έργου παρέμεινε στο συρτάρι του κ. Θωμά από τον Μάρτιο του 2011 έως πρόσφατα!!!. Εν τω μεταξύ, ενόψει και της επανεκκίνησης του έργου είχαν συμφωνηθεί με το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους ορισμένες αλλαγές που εκφράζαμε την συλλογική βούληση των Κονιστριατών.
Αίφνης όμως το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι βλέπουν να γίνονται διαφορετικά πράγματα από εκείνα που είχαν συμφωνήσει και τα οποία μάλιστα ούτε αυτά αλλά ούτε και οι αυθαιρεσίες που γίνονται τώρα δεν είχαν ενσωματωθεί στο έργο με τροποποίηση της μελέτης. Τελικά μετατοπίζονται οι θέσεις στάθμευσης κατά την βούληση του Δημάρχου και για τους δικούς του λόγους χωρίς την συμφωνία του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και των κατοίκων. Περίπου εκατό εξ΄αυτών υποστηρίζουν με υπογραφές την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου. Στις πρώτες θέσεις έχουν τεθεί οι υπογραφές γνωστών μηχανικών που κατάγονται, ζουν και δουλεύουν στη δημοτική ενότητα Κονιστρών. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι τεχνικοί αυτοί συμπολίτες.
Και καλά ο Δήμαρχος, κάποιους πιθανόν θέλει να εξευμενίσει ενόψει των επικείμενων εκλογών, αλλά οι άλλοι παράγοντες του έργου τι λόγο έχουν να εκτίθενται ως κατασκευαστές και επαγγελματίες. Καλά λένε ότι οι «καινούργιες αγάπες» είναι πιο δυνατές και παθιασμένες. Αλλά και οι «παλιές»  αγάπες «δεν πάνε πάντα στον παράδεισο» και εν πάσει περιπτώσει η αυθαίρετη δημοτική εξουσία ποτέ δεν είναι «παράδεισος» όταν οι πολίτες με την ανυπότακτη διαμαρτυρία τους την στέλνουν στην «κόλαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΥΜΗΣ

ΠΗΓΗ: KIMANEWS

Η επάνοδος του Α.Ο. Κύμης στην εθνική κατηγορία πλημμύρισε ενθουσιασμό στην Κύμη αλλά η μεγάλη χαρά και δικαίωση είναι για την Οικογένεια Θωμά και τον ίδιο τον Δήμαρχο ο οποίος δίνει τα πάντα για την ομάδα και δεν έλλειψε ποτέ από κοντά της στηρίζοντάς την ηθικά, λειτουργικά και όπως αλλιώς μπορεί. Οι παίχτες και πρωταθλητές πλέον του το αναγνωρίζουν  γιαυτό χθες μετά το πέρας του αγώνα τον αποθέωσαν. Όπως διαβάζουμε στο KIMANEWS «Μέτα το τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες της Κύμης με το σύνθημα "είναι τρελός ο Δήμαρχος", κάλεσαν τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά και αυτός συμμετείχε μαζί τους στο καθιερωμένο μπουγέλωμα των πρωταθλητών». 

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ ΜΕ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ


Την  Τετάρτη  24  Απριλίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, συνεδριάζει, όπως πάντα σε ανοικτή συνεδρίαση,προκειμένου  να  λάβει αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα :

1.    Εισήγηση Προέδρου για ονοματοθεσία οδού με το όνομα του πρόσφατα αποβιώσαντος Ναυάρχου Νικολάου Παππά.
2.    Εισήγηση Προέδρου για μείωση παγίου ύδρευσης, σε τιμή ίση με την μέση τιμή των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων.
3.    Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την διάθεση χώρου στέγασης του γραφείου του υπό ίδρυση φιλοζωικού συλλόγου Κύμης, στον αυτό χώρο με το γραφείο του Κυνηγητικού Συλλόγου.
4.    Εισήγηση Προέδρου για μονοδρομήσεις δρόμων:
α. Οδός Ταξιαρχών από αρχής (συνέχεια Ε. &. Δ. Γαλάνη) με την αυτή φορά, έως οδό Πολυτεχνείου.
β. Οδός Δ. Βάχλα από Στ. Οικονόμου έως Ε. & Δ. Γαλάνη με την αυτή φορά όπως και η συνέχεια αυτής μέχρι Πολυτεχνείου.
5.    Ενημέρωση επί ενεργειών Προέδρου για :
α.  Εργασιών σχετικά με Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας.
β.  Υπό ίδρυση φιλοζωικό σύλλογο Κύμης.
γ.  Δημοτικά Νεκροταφεία και σχετικό κανονισμό.
δ.  Υποβολή εκ νέου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Οικονομική Επιτροπή του Δήμου απόφασης περί κοστολόγησης πεζοδρομίων, δρόμων  και πλατειών της Δ. Κ. Κύμης.
6. Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς    Δήμο Κύμης – Αλιβερίου :
α. για αντικουνουπική προστασία.
β. καθαρισμό ρεμάτων, από ΔΕΥΑΚ-Α.
7. Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους   κατά την κρίση τους.     
8.  Ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου και προεγκρίσεις λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδεια χρήσεως μουσικής.
9.  Λοιπά  έκτακτα θέματα.