Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Σε λίγο πετάμε....Ευχόμαστε σε όλους και όλες ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ....το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! μπορεί να επιστρέψει σε λίγες ημέρες.....Οψόμεθα.....

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


Είθε το αναστάσιμο φως να φωτίσει το δρόμο
που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.
Θερμές ευχές από καρδιάς για Καλό Πάσχα με Υγεία!
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ 
πρόεδρος Ενώσεως Πολυτέκνων Κύμης & Περιχώρων

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΝΤΙΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ;



Αναβίωσε παλαιός  συνεταιρισμός στην περιοχή της Κύμης εστιαζόμενος κυρίως στον κτηνοτροφικό τομέα.  Την οργανωτική δουλειά έχει αναλάβει πρώην υπάλληλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Μάλιστα μας είπαν ότι ενημερώνονται  οι έχοντες δικαιώματα αγρότες για να προστρέξουν στον αναπαλαιωθέντα συνεταιρισμό που τώρα πια θα διαχειρίζεται τα δικαιώματά τους έχοντας προφανώς πρόσβαση – με ποιόν τρόπο άραγε;- στο σχετικό Αρχείο. Λένε ότι τα τηλεφωνήματα γίνονται μέσα από δημοτικό τηλέφωνο. Δηλαδή ο συνεταιρισμός αυτός που  υπογείως πλην όμως συστηματικά στρέφεται κατά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας  ενισχύεται από τον Δήμο ίσως και άλλους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής που αξιοποιούντες το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αναμένοντες τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα και τον πακτωλό των χρημάτων που θα έρθουν επιχειρούν να χειραγωγήσουν το συνεταιριστικό κίνημα. Αναπαράγοντας τα κακώς κείμενα.  Εξάλλου σε αυτό βοηθά και η απαξίωση της Ένωσης η οποία λειτούργησε τόσες δεκαετίες σαν ένα ακόμη μαγαζάκι. Να λοιπόν που φτιάχνεται ένα ακόμη μαγαζάκι. Συνεταιρισμούς καθαρούς και με επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα δεν πρόκειται να δούμε….. 

ΝΑΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ


Σήμερα, μέρα που είναι, Μεγάλη Πέμπτη,  θυμήθηκα κουβέντα που κρυφάκουσα πριν από καιρό  «Η χειρότερη φάρα είναι αυτή των εργολάβων. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Πουλάνε και την ψυχή τους στον διάβολο. Και προς θεού μην κάνεις ποτέ εργολάβο πολιτικό σου φίλο, θα σε πουλήσει όταν εσύ δεν του είσαι χρήσιμος, ιδίως όταν εκλείψεις, και θα προσκυνήσει με την ίδια δουλικότητα τον αντίπαλό σου, αρκεί να τα πάρει»  Γιαυτό  δεν πάμε ποτέ τους εργολάβους, τους δημάρχους, τους μηχανικούς που ελέγχουν τα έργα και τα κάθε λογής σαπρόφυτα της τοπικής εξουσίας. Τα οποία συνήθως βγαίνουν από την χειμέρια νάρκη τέτοια εποχή!!!
Να χετε το νου σας……

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ


Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ
Ιστορικό:
Όπως ίσως θυμόμαστε, μεγάλα τμήματα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κηρύχτηκαν πυρόπληκτες περιοχές με την οριοθέτηση που έγινε με το ΦΕΚ 2024/Β του 2007. Για την ενίσχυση τότε των πληγέντων περιοχών είχε συστηθεί το Ε.Τ.Α.Ε.Α. (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών).
Με το ΦΕΚ 667/Β υπήρξε η εκκαθάριση του Ν.Π.Δ.Δ. Ε.Τ.Α.Ε.Α. άρα και  η κατάργησή του.
Με το ΦΕΚ 3557Β/31-12-12 αλλά και την ΚΥΑ 55923/18-12-12 «Μετά την κατάργηση του ΕΤΑΕΑ συνεχίζεται η χρηματοδότηση των έργων που είχαν εγκριθεί και είχαν εισαχθεί στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και εντάσσονται νέα έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πληγέντων περιοχών απ’ τις πυρκαγιές του 2007».
 «Προτάσεις για ένταξη νέων έργων… υποβάλλονται και στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το ύψος που αναλογεί σ’ αυτήν είναι 7.000.000 ευρώ».
 «Οι ετήσιες πιστώσεις αυτές των έργων αποτελούν δέσμευση και είναι καθ’ υπέρβαση του Ορίου Πιστώσεων του Εθνικού σκέλους του Π.Δ.Ε. καθόσον αποτελούν έσοδα από δωρεές ιδιωτών».
Οι προτάσεις υποβάλλονται απ’ τους Δήμους προς την Περιφέρεια εντός τριών μηνών (πέρας προθεσμίας 28/3/13) και αφορούν το πρόγραμμα του 2013 και εφεξής.
Οι προτάσεις πέραν των άλλων προϋποθέσεων θα πρέπει «να αφορούν έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πληγέντων περιοχών απ’ τις πυρκαγιές του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου του 2007».

ΠΑΜΕ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Κεντρική πλατεία Αλιβερίου στις 10.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι συγκεντρωμένοι με υψωμένες τις σημαίες  του ΠΑΜΕ βροντοφώναξαν ότι η  Πρωτομαγιά είναι μέρα Απεργίας! Μέρα των Εργατών και των Εργατριών!
Την εκδήλωση άνοιξε πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας Χρήστος Χαρπαντίδης, από την πλευρά της   ΠΑΣΥ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Παπαρήγας. Ακολούθησε χαιρετισμός της Ομάδας Γυναικών ΟΓΕ Αλιβερίου, από την Κατερίνα Παπουτσή.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Θαλασσινός, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Ευβοίας  και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο ηρώων.
ΑΛΙΒΕΡΙ 1η ΜΑΗ 2013

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ, ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 2/5/2013 ΑΠΌ ΤΙΣ 09.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 15.00 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ. Ο ΛΟΓΟΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ. (ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ). ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ. ΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ «ΓΚΡΟΥΕΖΑΣ»


Η κινηματογραφική φιγούρα του κλασσικού κομματάρχη Γκρούεζα από την ταινία με τον Μαυρογιαλούρο όχι μόνο δεν ξεθώριασε στο διάβα του χρόνου αλλά ζει, βασιλεύει και κυκλοφορεί μέσα στο παχυδερμικό πολιτικό σύστημα ως χαρακτηριστική φιγούρα πελατειακών σχέσεων  στην πλέον άθλια εκδοχή τους. Το περιβάλλον της αλιβεροκουμιώτικης εξουσίας έτσι όπως βιώνεται με όλες τις  παγιωμένες στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας πρακτικές  είναι για τους σύγχρονους Γκρούεζες όπως η λάσπη για τους χαριτωμένους και νόστιμους χοίρους.
Ρουσφέτι, συναλλαγές και εξαγορά πολιτικής επιρροής που ξεκινά από την προσδοκία της ψήφου και φθάνει έως την βολική σιωπή και την εγγραφή υποθήκης για συμμετοχή στα λάφυρα της εξουσίας, εκμετάλλευση της φτώχιας για λίγα ψίχουλα αμοιβής από αδήλωτη μαύρη εργασία – προς δόξαν  όσων και όποιων αριστερών συνδαιτημόνων καλύπτουν με την σιωπή τους ή την ασθενή όραση- έως και εξαργύρωση των πιστωτών δίκην εύνοιας, δηλαδή «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».  Σε αυτό το αλισβερίσι μετέχουν και «άλλοτε κραταιοί» ανταλλάσσοντας  την αξιοπρέπεια για λίγα ευρώ έναντι όσων τους οφείλουν ενώ τους «απροσκύνητους» τους τρώει η μαρμάγκα.
Με τέτοια κόλπα,  μεταχειριζόμενος την εξουσία όχι ως αποστολή προσφοράς στην υπηρεσία του πολίτη και του τόπου, αλλά ως εργαλείο απόκτησης προσωπικής και κοινωνικής  αυτοικανοποίησης στήνει ο κάθε «Γκρούεζας» το παιχνίδι.
Ε ρε γλέντια!!!

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου είχε αποφασίσει για την ίδρυση Δημοτικού Ωδείου με έδρα το Αυλωνάρι.
Η δημιουργία του Ωδείου έρχεται να καλύψει υπαρκτές ανάγκες στις τέχνες, στο πολιτισμό και ιδίως στη μουσική.
Κυρίως τη «δίψα» της νεολαίας, των μικρών και μεγάλων μαθητών και όχι μόνο, να ασχοληθούν και στη περιοχή μας με πλευρές της δημιουργικής τέχνης, που είναι ριζωμένη στον τόπο μας.
Το Δημοτικό Ωδείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το περασμένο Οκτώβρη.
Πέρα απ’την ουσία αποτέλεσε και «συγκριτικό πλεονέκτημα» της μονίμως κομπάζουσας Δημοτικής Αρχής για τη παραγωγή «έργου» στο χώρο του πολιτισμού στη περιοχή του Αυλωναρίου, μια που ο απολογισμός πεπραγμένων στη περιοχή είναι ιδιαιτέρως πενιχρός.
Πολλοί γονείς εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους σ’αυτήν την δραστηριότητα, πληρώνοντας μάλιστα κανονικά και τα δίδακτρα, για την παράδοση των μαθημάτων.
Χρήματα τα οποία εισρέουν στο λογαριασμό της ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. Nομικό πρόσωπο του Δήμου στο οποίο υπάγεται το Ωδείο.
Η ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. 7 μήνες τώρα δεν έχει φροντίσει για την νόμιμη άδεια λειτουργίας του Ωδείου που σημαίνει ότι λειτουργεί παράνομα (όπως εξ’ άλλου και σχεδόν όλα τα ΚΑΠΗ) χωρίς να υπολογίζουμε το σύνολο του χρόνου απ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι προφανές ότι το Δημοτικό Ωδείο πρέπει να καλύψει άμεσα την νόμιμη λειτουργία του.
Κυρίως όμως η ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. που εισπράττει ανελλιπώς τις συνδρομές αλλά και τις επιχορηγήσεις του Δήμου (τελευταία 35.000 ευρώ), μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβάλει ούτε ευρώ από τα οπoια συμφωνηθέντα με τους 6 άξιους Καθηγητές του Ωδείου αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό του.
Ούτε καν τα οδοιπορικά τους για τους 7 μηνες !
Το γεγονός αυτό αποτελεί «όνειδος» για τη γενικότερη λειτουργία του Δημου και η ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. πέρα απ’τους συνήθεις βερμπαλισμούς και τα ευχολόγια καλείται να το επιλύσει άμεσα.
Η άδεια λειτουργίας καθώς και η καταβολή των όποιων υπεσχημένων πρέπει να ολοκληρωθεί πάραυτα !
Εκτός και αν όλα αποτελούν προϊόν «ενός ιδιότυπου εθελοντισμού».
Αυτό μόνο η ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. μπορεί να το απαντήσει.
Μην ξεχνάμε ότι η συμπαράσταση στην οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων απαιτεί πράξεις και όχι λόγια, «επεα πτερόεντα» !
                                                                30-4-2013

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Αλλαγή Φωτογραφίας λόγω συμπαράστασης
στο δράμα των προβάτων στον δρόμο προς την σούβλα
Οδεύουμε από αύριο στο δεύτερο μήνα του δευτέρου τριμήνου του οικονομικού έτους 2013. Εδώ και πολλές μέρες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου έπρεπε να συντάξει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση του 2013 για την εφαρμογή του προϋπολογισμού, για την κατάσταση εσόδων και δαπανών. Θυμάστε ότι ουδέποτε στο παρελθόν το έκανε παρά μόνο όταν  αναγκάστηκε για το θεαθήναι στο τέλος του 2012 με εκθέσεις και αναμόρφωση παρωδία.
Είναι καιρός έστω και τώρα εκείνοι που ο λαός τους έθεσε στην Αντιπολίτευση να λειτουργήσουν υπεύθυνα και να απαιτήσουν την άμεση σύνταξη και εν συνεχεία συζήτηση της έκθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εάν δεν συμμορφωθούν οι υπόχρεοι έως τις 15 Μαίου οφείλουν πάραυτα να καταγγείλουν για παράβαση καθήκοντος τόσο τους υπευθύνους της  Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και ασφαλώς τον Δήμαρχο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Εάν ΔΕΝ το κάνουν  είναι συνένοχοι.
Αρκετά με τα καραγκοζιλίκια, τη διαχείριση καφενείου, τα «δημοκρατικά» εργολαβάκια της διαπλοκής και το νταβαντζιλίκι. Ξυπνήστε επιτέλους!!!

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ,
μέλος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΟΓΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα Απεργίας!
Η Ομάδα Γυναικών  Αλιβερίου-ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών την Τετάρτη 1η Μάη, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Αλιβερίου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Το κλείσιμο της ΒΙΟΜΕΚ στο Αλιβέρι, μαζί με μια σειρά άλλων επιχειρήσεων, το κλείσιμο του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό, η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ (LAFARGE) Χαλκίδας, πρέπει να κάνουν την εργατική τάξη και τον λαό της περιοχής μας να βγάλουν συμπεράσματα.
Τα ίδια στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, στη ΒΕΤ του Στασινόπουλου. Φυτοζωούν η ΝΕΟΣΕΤ, η ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Η ΣΤΑΝΤΑΡ έκλεισε πριν την εκδήλωση της κρίσης και ενώ είχε κέρδη, επειδή αυτά θα ήταν μεγαλύτερα στη Βουλγαρία.
Το κυνήγι του κέρδους τους κλείνει τα εργοστάσια!
Στο 31,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες, από 25,4% που ήταν τον Ιανουάριο της περυσινής χρονιάς.
Εσύ γυναίκα του καθημερινού μόχθου τώρα ξέρεις ότι η Πρωτομαγιά δεν μπορεί να είναι ούτε Αργία ούτε μέρα των λουλουδιών!
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα Απεργίας! Μέρα των Εργατών και των Εργατριών!
Γυναίκες εργαζόμενες, στο γραφείο, στο κατάστημα, στο μικρομάγαζο, στην τράπεζα, στη λαϊκή αγορά, στον αγρό, στο σπίτι.
Γυναίκες άνεργες. Γυναίκες της μερικής απασχόλησης.
Νέες γυναίκες του θρανίου, στο Λύκειο, στο φροντιστήριο.
Να πούμε ΟΧΙ στο δρόμο που μας δείχνουν όσοι μας προτείνουν να σκύψουμε το κεφάλι, να απλώσουμε το χέρι, και να παρακαλέσουμε για λίγα ψίχουλα!
Να πούμε ΟΧΙ σ’ αυτούς που πλουτίζουν στην πλάτη μας!
Σας καλούμε να δώσετε μαχητικό "παρών" στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 1ης ΜΑΗ. ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


ΠΑΜΕ: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επίθεση της LAFARGE ενάντια στα εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας συνεχίζεται. Σήμερα κοινοποιήθηκαν οι πρώτες απολύσεις. Η Γραμματεία Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις μεθοδεύσεις. Είναι κινήσεις ενάντια στα συμφέροντα όλων των εργαζομένων καθώς και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.
Το Π.Α.ΜΕ. συνεχίζει στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης ενάντια σε βιομήχανους- εφοπλιστές – τραπεζίτες και το σύστημα με τους υπηρετεί. Τα σωματεία που συσπειρώνονται στη Γραμματεία Εύβοιας του Π.Α.ΜΕ. βρίσκονται αλληλέγγυα στο πλευρό των συναδέλφων στα Τσιμέντα Χαλκίδας. Ενιαία απάντηση να πάρει η LAFARGE από εργαζόμενους του ομίλου, του κλάδου, αλλά και από το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
τηλ. επικοινωνίας: 6976975834,6936053522 email: syndikato.tp@gmail.com


Συνάδελφοι,
εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόμαστε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση. Στα εργοστάσια επιδιώκουν μειώσεις, αύξηση του εργάσιμου χρόνου, απολύσεις και αντικατάσταση με φτηνότερους εργαζόμενους. Η επίθεση συνεχίζεται έξω από τους χώρους εργασίας με κατάργηση κοινωνικών παροχών σε παιδεία, υγεία – πρόνοια, αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα δημοτικά τέλη, σε νερό, ΔΕΗ.
Όλα τα παραπάνω σχεδιάζονται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Έχουν στόχο την αύξηση της κερδοφορίας είτε αυξάνοντας την εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς, είτε περικόπτοντας χρήμα από παροχές του κράτους ώστε να πηγαίνει σε επιδοτήσεις, είτε μαζεύοντας περισσότερα για τον ίδιο λόγο με φόρους, χαράτσια, είτε ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, είτε, είτε, είτε….. Αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ακόμα και σε αυτές που τις παρουσιάζουν ως παράδεισο. Το παράδειγμα της Κύπρου είναι μία ακόμη επιβεβαίωση.
Συνάδελφοι,
παραμονές ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ αξίζει να θυμηθούμε. Το 1886 περίπου 500.000 εργάτες απέργησαν στις ΗΠΑ καταφέρνοντας να κατακτήσουν το 8ωρο. Ακολούθησαν και άλλες μάχες όπου κατακτήθηκαν και άλλα δικαιώματα. Ποτέ στην ιστορία ο λαός δεν κέρδισε κάτι χωρίς αγώνα.
Σήμερα σε αυτόν το δρόμο βαδίζει το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Π.Α.ΜΕ.). Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζει το σωματείο μας που μαζί με άλλα σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, συγκροτούμε το ΠΑΜΕ στην περιοχή μας. Για τη μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάπτυξη κοινής δράσης όλων των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες και όλο το σύστημα που έχουν φτιάξει για να τους υπηρετεί. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και την ίδια στιγμή να συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την οριστική απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση με τη δράση του σωματείου το τελευταίο χρονικό διάστημα πληρώθηκαν δεδουλευμένα (ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ, ΒΟΚΤΑΣ, ΖΟΥΡΑΣ), ανακλήθηκαν απολύσεις (ΖΥΜΗ, ΝΗΡΕΑΣ, ΖΟΥΡΑΣ), στήθηκε επιχειρησιακό σωματείο (ΖΟΥΡΑΣ), εκφράστηκε η εργατική ταξική αλληλεγγύη στις 19/12/12 όταν εργάτες αρνήθηκαν να βγάλουν παραγωγή άλλης επιχείρησης (ΖΟΥΡΑΣ) που οι εργαζόμενοί της βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις (ΒΟΚΤΑΣ). Η 1Η ΜΑΗ να αξιοποιηθεί για το δυνάμωμα του σωματείου μας και συνολικά του ταξικού κινήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 11π.μ.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ 65 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ
Κάποιοι μας χαρακτήρισαν ίσως υπερβολικούς όταν στο πρόσφατο σχετικό παρελθόν είχαμε αποκαλέσει τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου ως τον «Δήμο απ’ευθείας ανάθεση».
Έχοντας τεκμηριώσει πλήρως τον χαρακτηρισμό, είχαμε καταδείξει ότι ήταν ο μοναδικός Δήμος στην Εύβοια που αντί να προχωρεί σε ομαδοποίηση των έργων, των προμηθειών, των δαπανών κατά αντικείμενο η κατά Δημοτική Ενότητα επέλεγε πάντα την πολιτικά και ηθικά αμφισβητούμενη μέθοδο της «απ’ευθείας ανάθεσης» ως τρόπο εκτελέσεων των πάσης φύσεως συμβάσεων.
Είναι γνωστό ότι οι απ’ευθείας αναθέσεις αποτελούν εργαλείο αντιμετώπισης διαπιστωμένων φυσικών καταστροφών και έργων που απαιτούν αμεσες  διαδικασίες αποκατάστασης και επαναφοράς.
Είναι επίσης γνωστό ότι αυτή η υιοθέτηση του κατακερματισμού των έργων και η απ’ευθείας ανάθεσή τους δεν συμβάλει στην τεχνική και κατασκευαστική τους πληρότητα, δεν συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών, με λίγα λόγια ανατίθενται έργα χωρίς το παραμικρό ποσοστό έκπτωσης.
Η διαχείριση του Δημοσίου χρήματος δεν είναι έτσι η ενδεδειγμένα πρέπουσα και αυτό κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Βέβαια, απ’την άλλη, το καθεστώς αυτό των αναθέσεων αφήνει περιθώρια πλήρους «ευελιξίας» και «πελατειακής νοοτροπίας» και αποτελεί «όπλο» στα χέρια λίγων, απέναντι στο «συμφέρον» των πολλών.
Σήμερα όμως, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου ξεπέρασε και τον εαυτό του. 65 απ’ευθείας αναθέσεις αποφάσισε η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Όλο σχεδόν το τεχνικό πρόγραμμα με την μεγαλύτερη δυνατή προχειρότητα στη συνεδρίαση, και έλλειψη εισηγήσεων ,χωρίς να απαντά κανείς για το ακριβές ποσόν της ΣΑΤΑ που εισέρευσε στα ταμεία του Δήμου.
Και όλα αυτά, μόλις πριν δύο μέρες απ’την έναρξη λειτουργίας του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων που η λειτουργία του για τους Ο.Τ.Α. ξεκινά την 1η Μαϊου.
Το οποίο θέτει φραγή για απ’ευθείας αναθέσεις στην εκτέλεση έργων, την προμήθεια αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε προϋπολογισμούς των παραπάνω, ύψους ίσου ή μεγαλύτερου των χιλίων (1000) ευρώ.
Το σεμινάριο που παρακολούθησαν ο Γραμματέας και οι υπάλληλοι του Δήμου φαίνεται ότι δεν ήταν χρήσιμο για την ομαλή ένταξη του Δημου στην διαφανή και χρηστή διοίκηση του Μητρώου Συμβάσεων αλλά στην πιο ταχεία παράκαμψή του.!!!
Είναι προφανές ότι η Αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε, ούτε και μπορεί να, συμπράξει σ’αυτό το ‘κλίμα».
Έτσι καταψήφισε τον πρωτοφανή αυτό όγκο των αναθέσεων αλλά κυρίως  την νοοτροπία και την απαράδεκτη πολιτική πρακτική της Δημοτικής Αρχής.
Νοοτροπία και πολιτική πρακτική που καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά.

ΤΡΕΞΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ……

Ο Εισαγγελέας κ. Βασίλης Φλωρίδης, 
  Επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής
 Δημοσίων Συμβάσεων  και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου
  Δημοσίων Συμβάσεων

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου πρόκειται να ψηφίσει την ανάθεση σχεδόν όλου του προϋπολογισμού. Τρέχει να το κάνει τώρα για να ξεφύγει από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ στο οποίο εντάσσονται όλες οι συμβάσεις των ΟΤΑ με δαπάνη άνω των 1000 Ευρώ. Δαπάνες για προμήθειες, έργα και υπηρεσίες. Νομίζουν δηλαδή ότι  θα γλυτώσουν από την  δημοσιότητα και τον έλεγχο. Έλα όμως που δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουν. Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων έχει ήδη στοχοποιήσει τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για τις συμβάσεις που αφορούν  ανταλλακτικά και επισκευές οχημάτων καθώς και μία σύμβαση με το Μελετητικό Γραφείο που συνεργάζεται με τον Δήμο, περίπου κάτι σαν ειδική συνεργάτης. Η Αρχή έβγαλε κόκκινη κάρτα και ο Δήμος έσπευσε στραβοπατώντας – είναι αλήθεια- να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό αφού ασφαλώς προηγήθηκε κατάθεση αγωγών. Πως έτυχε να καταθέσουν σχεδόν ταυτόχρονα αγωγές διαφορετικοί- κατά σύμπτωση- προμηθευτές του Δήμου αυτό είναι άξιο απορίας.  Δεν είναι βέβαιο ότι και σε αυτή την πατέντα θα τα καταφέρει. Αλλά το προσπαθεί.
Ο φόβος και ο τρόμος της Αρχής των Δημοσίων Συμβάσεων έχει ενσπείρει πανικό στο Δημαρχείο. Αξίζει άραγε να ταλαιπωρείται κανείς όταν δεν μπορεί να αναθέσει τα  επταχίλιαρα και όλα τα άλλα όπου, όπως και σε όποιον θέλει; Είναι ζωή πλέον αυτή;. Αυτές  τις ημέρες η σκέψη για εγκατάλειψη του «αθλήματος» κυριαρχεί…. 

για το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ

11η ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΥΜΗΣ : ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΣΗ. Πλήθος κόσμου και πάλι ήρθε να την παρακολουθήσει!



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                Αλιβέρι: 29/04/2013


Ολοκληρώθηκε η 11η Ανάβαση Κύμης που είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση θεατών οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες για να απολαύσουν θέαμα αλλά και την πανέμορφη και φιλόξενη Κύμη.
Οι οικονομικές συγκυρίες εμπόδισαν πολλούς οδηγούς να συμμετάσχουν φέτος στην Ανάβαση Κύμης. Όμως η άψογη διοργάνωση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου που έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο, ήταν το δέλεαρ για μεγάλα ονόματα της ασφάλτου ώστε να συμμετάσχουν και να πάρει σάρκα και οστά  η 1η ανάβαση στη χώρας μας για τη φετινή χρονιά.
Με εξαίρεση τους χρόνους, την παράσταση κατάφερε να κλέψει ο πιο... αργός της ημέρας που ήταν ο Απόστολος Κυριακούδης με το εντυπωσιακό Nissan Silvia. Και αυτό διότι η οδήγηση με το... πλάι είναι μία σίγουρη συνταγή για να ξεσηκώσει o κάθε οδηγός τους θεατές. Αυτό λοιπόν έκανε και ο εν λόγω οδηγός κερδίζοντας όχι μόνο το χειροκρότημα αλλά και την αγάπη των φιλάθλων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, τον απόλυτο χρόνο ημέρας σημείωσε γι' ακόμα μία φορά ο Λεωνίδας Κύρκος με Ford Escort Cosworth o οποίος κατέκτησε και την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε αφήνοντας πίσω του, τους Γιώργο Καϊτατζή (σημείωσε τον τρίτο απόλυτο χρόνο ημέρας) και Παναγιώτη Λιώρη με ίδιο αυτοκίνητο.
Πολύ καλή η εμφάνιση του Κώστα Πατσουρέα ο οποίος άλλαξε κατηγορία (Formula Sallon) και σημείωσε τον δεύτερο χρόνο ημέρας έχοντας πετύχει στο πρώτο σκέλος τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Λεωνίδα Κύρκο (2:00.65). Ο γνωστός οδηγός συμμετείχε με ένα Mitsubishi EVΟ 500 ίππων αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην Ομάδα Α νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Ευθυμίου με Ford Escort WRC, με δεύτερο τον Γιάννη Τασιόπουλο με Citroen Saxo VTS και τρίτο τον Νίκο Μώρο με Peugeot 106 Rallye. Στην Ομάδα Ν νικητής ήταν ο Παναγιώτης Κύρκος (γιος του Λεωνίδα) με το Mitsubishi EVO 9, με δεύτερο τον “Simetra” με ίδιο αυτοκίνητο και τρίτο τον Κώστα Κάκο με Μitsubishi EVO 8. 
Ραντεβού σε ένα χρόνο για την 12η ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΥΜΗΣ.

Η ΑΛΛΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΧΗ: ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ



Σήμερα η καθυστερημένη στο ραντεβού με την ενημέρωση νέα εφημερίδα «6 ώρες  πάνω, 6 ώρες κάτω» αφιερώνει το πρωτοσέλιδο στο επεισόδιο με το στέλεχος της ΔΕΣΦΑ με τον βαρύγδουπο τίτλο «ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΣΟΚ & ΔΕΟΣ». Στο ρεπορτάζ, στη σελίδα 13, αναφέρεται σε όσα έχουν ήδη γράψει και στην επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώθηκε το συμβάν.
Εμείς επιβεβαιώνουμε αυτό που το ρεπορτάζ της  «6 ώρες  πάνω- κάτω» αναφέρει σχετικά με τον χαρακτήρα του θύματος κ. Μανώλη Νομικού συζητώντας με αρκετούς που τον γνωρίζουν λένε ότι πρόκειται για χαμηλών τόνων άνθρωπο και μάλιστα ιδιαίτερα ευγενικό. Τέτοιος άνθρωπος είναι ασφαλώς και ο φερόμενος ως δράστης κ. Κατσαμάγκος. Τι έγινε δεν ξέρουμε. Η κακιά ώρα είναι μία καλή αιτία για όσους δεν θέλουν να ψάξουν τις βαθύτερες αιτίες των βίαιων συμπεριφορών.

Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΦΑ.


Στο σημερινό φύλλο του Αθλοράματος/Πολιτικής, εφημερίδας που ως γνωστόν απηχεί απόψεις του Δημάρχου κ. Θωμά, εκεί, στην σελίδα 28,  παρουσιάζεται η εκδοχή  των δημοτικών παραγόντων για το επεισόδιο στο οποίο πέραν των εξυβρίσεων γρονθοκοπήθηκε ο κ. Μανώλης Νομικός συντονιστής των έργων της ΔΕΣΦΑ για τον αγωγό προς το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ. «Απαιτούσε ποιστοποιητικό καλής εκτέλεσης του έργου!!!» Το έργο πάντως κατά τα συμφραζόμενα δεν εκτελέστηκε καλά διότι  δεν τοποθετήθηκαν ομπρέλες τραπεζάκια και δεν έγινε ο χώρος στάθμευσης. Μα καλά γιαυτό ο άνθρωπος ζητούσε «ποιστοποιητικό» και όχι «πιστοποιητικό» που συνήθως χορηγείται για την καλή εκτέλεση έργων σύμφωνα με τις εγκεκριμένες ή τροποποιημένες μελέτες. Για τα άλλα έργα που συμφωνούνται προφορικά και με μπέσα χορηγείται «ποιστοποιητικό»!!!. Δεν το ξέρουν αυτό.

Μπορεί όμως να μην το ήξεραν αλλά και ο εκπρόσωπος της ΔΕΣΦΑ δεν κατάλαβε ότι είχε να κάνει με "παρθένες"
Κουβέντα βέβαια και για τις «μπουνιές». Έλα όμως που έχουν γραφτεί τα σχετικά στην ιατρική έκθεση, όπως μας είπαν προφορικά οι πηγές μας.
Τώρα, το ότι μπόρεσε και έριξε μπουνιά ο κ. Κατσαμάγκος δεν το πιστεύουμε διότι ούτε είχε ούτε θα αποκτήσει την φήμη του τραμπούκου. Απλώς το πνεύμα της σταύρωσης τον ενέπνευσε να άρει τις «αμαρτίες» του «μικρόκοσμου» της αλιβεροκουμιώτικης εξουσίας

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: 1η ΜΑΗ 2013, ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ,ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
                                                                                   29 Απρίλη 2013
Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ,  το Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου τη 1η Μάη μέρα απεργίας, μνήμης και τιμής  των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, όλων των λαών , στην απεργιακή συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία Αλιβερίου.
Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε την μεταφορά της Πρωτομαγιάτικης αργίας για την Τρίτη του Πάσχα δήθεν για να βοηθήσει τα μαγαζιά. Σας κοροϊδεύουν, παίζουν με τον πόνο σας.
H προσπάθεια μεταφοράς της 1η ΜΑΗ γίνεται με «εντολή» πολυκαταστημάτων, super-markets, μεγαλεμπόρων που δεν χόρτασαν κέρδη και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να σας πάρουν ότι δουλειά έχει απομείνει.
Πανηγυρίζουν οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών σε ΕΣΕΕ- ΓΣΕΒΕΕ για την απόφαση
της κυβέρνησης και αυτό αποδεικνύει τις επιδιώξεις και τους φόβους τους.
Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι 100.000 χρεωκοπημένοι συνάδελφοι σας με τις οικογένειες τους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, ως εκ θαύματος θα βγουν τη Μ. Τετάρτη να ψωνίσουν;
Στόχος τους είναι να σβήσουν απ’ τη μνήμη του λαού, τους Αγώνες χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση.
Αυτή τη μέρα, η θέση των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που συνθλίβονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνητικών πολιτικών, είναι να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να διαδηλώσουν μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ.
Δεν τους φτάνει που έκοψαν μέχρι και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα
Δεν τους φτάνει που σας ρήμαξαν στους φόρους.
Δεν τους φτάνει που χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Δεν τους φτάνει που πάνω από 100.000 έχουν βάλει λουκέτο.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης που επιχείρησε αιφνιδιαστικά μέσα από το νομοσχέδιο σκούπα, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με την τρόικα,  να περάσει ρύθμιση που αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού και μειώνει σε ποσοστό 35% τις συντάξεις του ΟΑΕΕ.
Η απόσυρση μετά από το θόρυβο και την αντίδραση που ξεσηκώθηκε άμεσα, δεν πρέπει να ξεγελάσει και να καθησυχάσει κανέναν. Είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν.
Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ καλεί όλους τους  αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ  σε αγωνιστική ετοιμότητα για ανατρέψουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για την κοινωνική ασφάλιση. Να δυναμώσουμε την πάλη μας μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.




ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ:ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) 10.30 π.μ.


   Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
   Κάντε την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής σας. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, μπείτε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο σας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως «δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε»
   Η πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμη τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
   Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
   Οι σταθεροί σχεδιασμοί ευνουχισμού της εργατικής πρωτομαγιάς και η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσει! Ο τρόμος που νιώθουν μπροστά στο δέος των αγώνων που βάζουν σε κίνδυνο την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.
   Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
   Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς.
   Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αιτήματα που πρέπει να γίνουν κτήμα των εργαζομένων, να μπουν στη ζωή των σωματείων, να παλεύονται χωρίς ηττοπάθεια στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ EIΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ RDF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ LAFARGE ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ (RDF) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ
Τηλ. 2223023322   Τελ 2223023533  gld@otenet.gr & spithas@tee.gr
         
                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προ  ημερήσιας διατάξεως μετά από αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αλιβερίου που κατέθεσε ο περιφερικός Σύμβουλος Ν. Στουπής έγινε συζήτηση στο Περιφερικό Συμβούλιο στις 25 -4-2013  με θέμα την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι.
Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής  Γ. Λαγανάς και Ευάγγελος Σπίθας ανέλυσαν στο Περιφερικό Συμβούλιο  όλα όσα έχουν σχέση με την καύση του RDF .
 Ο Γ.Λαγανάς έκανε ένα σύντομο ιστορικό για την υπόθεση καύση RDF στην περιοχή, τους αγώνες που έχουν γίνει από την λαό της Αλιβερίου κατά της καύσης, τους λογούς που κάνουν επικίνδυνη της καύση για την υγεία των κάτοικων ,και ανέφερε τους διακεκριμένους επιστήμονες που συνηγορούν κατά της καύσης RDF  τόνισε δε ότι « λέμε ναι στην ανάπτυξη όχι όμως στην καύση που θα είναι  καταστροφική για το Αλιβέρι.»
Τέλος ζήτησε την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβούλιου στον αγώνα κατά της καύσης που μπήκε στο έβδομο χρόνο.
Μετά τον λόγο πήρε ο Ε. Σπίθας όπου ανέλυσε τεχνικά γιατί δεν μπορεί να καεί το  RDF στις εγκατάστασης της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι χωρίς να γίνει έκλυση των άκρως επικινδύνων  διοξινών
Ζήτησε  να μην δοθεί καμία άδεια για καύση από την Περιφέρεια και να ζητηθεί από το ΥΠΕΚΑ   να ανακληθεί η άδεια για καύση RDF.
Παρευρεθήκαν και  ο κ.  Β. Ντόβολης, δημοτικός σύμβουλος Κύμης Αλιβερίου καθώς και δήμαρχος κ. Δ. Θωμάς που μετέφεραν την ομόφωνη απόφαση του Δήμου κατά της καύσης PDF.
Μετά από  την τοποθέτηση αρκετών περιφερειακών σύμβουλων αλλά και του περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά που τάχτηκαν κατηγορηματικά  κατά της καύσης του RDF  το Περιφερικό Συμβούλιο αποφάσισες ομόφωνα
1)Την επικαιροποιηση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβούλιο Ευβοίας για μη αποδοχή καύσης RDF  στην μονάδα στο Αλιβέρι
2) Την απόρριψη συναφών δανειοδοτήσεων καύσης PDF στη μονάδα σε περίπτωση που επανέλθει τέτοιο θέμα
3) Στη διαβίβαση αιτήματος στο ΥΠΕΚΑ για αναστολή της έγκρισης των όρων της περιβαλλοντικής μελέτης  που αφορά στην   καύση RDF στη μονάδα της ΑΓΕΤ.