Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΚΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ


Από το σπίτι του στο χωριό Ωρολόγιον της Εύβοιας εξαφανίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 Μαΐου ο Γιώργος Πασσάς, 24 χρόνων.
Ο νεαρός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρήζει άμεσης φαρμακευτικής αγωγής.
Έχει ύψος περίπου 1.75 και όταν χάθηκε φορούσε τζιν παντελόνι και κόκκινη μπλούζα.
Τον Γιώργο αναζητεί η εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ της Αγγελικής Νικολούλη. 
Η αγωνία για την  τύχη του κορυφώνεται και όλοι εύχονται και ελπίζουν σύντομα να γυρίσει σπίτι του σώος και αβλαβής.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΓΟΒΕΣ ΜΑΣ


Μας καταγγέλθηκε ότι στην Κύμη η εκεί κ. Αντιδήμαρχος έχει απαγορεύσει στους «υπαλλήλους» της – έτσι φαίνεται τους θεωρεί- να παραλαμβάνουν αιτήματα, διαμαρτυρίες αλλά – άκουσον άκουσον !!!- ακόμη και εισαγγελικές παραγγελίες εάν πρώτα δεν τις εγκρίνει και «μονογράψει» η ίδια. Έτσι πολλές φορές οι πολίτες που εν τω μεταξύ έχουν τρέξει έως την Χαλκίδα για να πάρουν «εισαγγελική παραγγελία», γεγονός που σημαίνει ότι πολλές άλλες φορές ζήτησαν κάποια έγγραφα και δεν τους τα έδωσαν, πρέπει να περιμένουν την έγκριση της κ. Αντιδημάρχου για να  εφαρμοστεί η εντολή του Εισαγγελέα!!!
Πρόσφατο παράδειγμα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Μπελιάς ο οποίος με εισαγγελική παραγγελία ζητούσε την χορήγηση εγγράφων που υπήρχαν στην Υπηρεσία. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν παραλάμβαναν το έγγραφο του εισαγγελέα εάν δεν έδινε εντολή η κ. Αντιδήμαρχος. Αυτή την φορά αναγκάστηκε να μονογράψει το εισαγγελικό έγγραφο γιατί εξάλλου μπροστά της είχε τον κ. Μπελιά, πόσοι άλλοι έχουν φύγει άπρακτοι ή «πείστηκαν» να  «κάτσουν στα αυγά» τους και να μην ταράζουν την «εξουσία»; Τις προάλλες ένας εξ αυτών με "όνομα βαρύ σαν ιστορία» αναγκάστηκε να καταφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να παραληφθεί η εισαγγελική παραγγελία που συνόδευε το αίτημά του.

ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ;


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σχεδιασμούς που πρόκειται να μπουν στο τραπέζι σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, την Εύβοια και την Νότια Εύβοια παρουσιάζει η δήλωση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και Αντιδημάρχου Χαλκιδέων κ. Βασίλη Καθαροσπόρη στην εφημερίδα «Τα Νέα της Ερέτριας…». "Τρία εργοστάσια απορριμμάτων θα γίνουν στην Περιφέρεια και το ένα από αυτά στη Χαλκίδα" υποστηρίζει ο κ. Καθαροσπόρης.
 Η πρόταση- σχέδιο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από κάθε άλλο σχεδιασμό που υπάρχει για την Νότια Εύβοια. Ο λόγος είναι απλός: Ήδη ο Δήμος Καρύστου έχει έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ όπου μεταξύ των άλλων προβλέπεται και η κατασκευή ΣΜΑ και μονάδας κομποστοποίησης. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει σχέδια προς το παρόν ναυαγισμένα σε άστοχες επιλογές. Στις δύο αυτές περιοχές εκτός από τους ΣΜΑ που είναι απαραίτητο να γίνουν το πολύ να λειτουργήσουν απλά συστήματα προδιαλογής των ανακυκλώσιμων  υλικών έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η μεταφορά και επεξεργασία στο Εργοστάσιο της Χαλκίδας  ή της Θήβας (εάν δε γίνει τρίτο ή καθυστερήσει της Χαλκίδας). Άρα τα περί Εργοστασίου στην Νότια Εύβοια πάνε περίπατο. Σταθμός συγκέντρωσης, μεταφόρτωσης και προδιαλογής απορριμμάτων μπορεί και πρέπει να γίνει. Το ευτύχημα για την Κάρυστο είναι ότι τον έχει ήδη δρομολογήσει και εντάξει στο ΕΣΠΑ,  για το Αλιβέρι-Κύμη χάθηκε ο δρόμος σε «κτηματομεσιτικές» αστοχίες και σε επιχειρησιακά αδιέξοδα. 

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΚΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝΔΡΟ!!!



Διαβάσαμε και είδαμε τις φωτογραφίες που έβγαλε πριν λίγο στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σιαγιάννης σχετικά με την κατάσταση του Βιολογικού Αλιβερίου. Άραγε το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Δήμου  δεν είναι αληθινό και ειλικρινές. Παρά τα χρήματα που διατέθηκαν τόσο καιρό η κατάσταση μέχρι είναι ίδια και χειρότερη;
Μήπως τελικά η συκιά που βρέθηκε μέσα στη δεξαμενή δεν είναι δέντρο; Απλώς εννοούσε ότι κάναμε την συκιά στον Βιολογικό, την κουνιστή εννοούμε για τους πιο ανυποψίαστους. Και αυτά τα βρωμόνερα που πάνε;
Μήπως πριν και πέρα από τις αναρτήσεις είναι η ώρα του εισαγγελέα;  Ήρθε καλοκαίρι, τα κουνούπια είναι στην προτεραιότητα του Δήμου, και η ρύπανση όπως φαίνεται επίσης είναι.

ΟΙ 15 ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΤΩΝ 67 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ



Εξήντα επτά (67) απευθείας αναθέσεις για  μικρά τεχνικά έργα και τσιμεντοστρώσεις έγιναν πριν λίγες ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή. Λέχθηκαν διάφορα γιαυτό ως συνήθως γίνεται. Το ΛΑΛΑ ΤΟ !!! διάβασε τις αποφάσεις μία προς μία και κατέγραψε τους επαγγελματίες των οποίων τα μηχανήματα και τα συνεργεία θα δουλέψουν σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου για να κατασκευάσουν αυτά τα έργα. Στο μέτρο του δυνατού θα  δημοσιεύσουμε σε επόμενη ανάρτηση και τα αντικείμενο των έργων έτσι ώστε να ξέρουν οι αναγνώστες μας τίνος και γιατί και για πόσο θα φιλοξενούν τα συνεργεία στο χωριό τους.
Πρόκειται συνολικά για 15 αναδόχους  στους οποίους ανατέθηκαν 67 έργα, δηλαδή κατά μέσον όρο 4,8 έργα ανά ανάδοχο. Το συνολικό ποσόν της δαπάνης ανέρχεται σε 374.344 ευρώ και ο μέσος όρος είναι 24.959,26 ανά ανάδοχο και  5.587,22 ανά έργο.  
Παρατηρούμε ότι δεν μετέχει στην κατανομή μία από τις μεγαλύτερες αν όχι η μεγαλύτερη χωματουργική  εταιρία της περιοχής εκείνη  της οικογένειας του Πρώην Αντιδημάρχου Κονιστρών γεγονός ναι μεν εύλογο αφού ο ένας εκ των αδελφών είναι επιφανής στέλεχος της Δημοτικής Αρχής  αναμενόμενο δε διότι  ο Γιώργος διακρίνεται για το πολιτικό ήθος και την αξιοπρέπειά  και ξέρει να ξεχωρίζει την επαγγελματική δραστηριότητα από την πολιτική και αυτοδιοικητική. Κάτι που μακάρι να το έκαναν όλοι….αλλά δεν το κάνουν.

ΔΕΗ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ;


«Ακούστηκε» ότι σήμερα ή αύριο θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Παπανικολάου κλιμάκιο της ΔΕΗ με επικεφαλής τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή για να διαπιστώσει την πρόοδο της δραστηριότητας του Ινστιτούτου έτσι ώστε να εγκρίνει την χορήγηση και των υπολοίπων δόσεων του 1.000.000 Ευρώ. Στην συνάντηση θα είναι παρών σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου το οποίο θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο για την έρευνα και τις λοιπές επιστημονικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου έως το 2014 που λήγει η χρηματοδότηση.
Όλα αυτά θα ήταν αληθινά εάν υπήρχε Επιστημονικό Συμβούλιο, στρατηγικό σχέδιο για την έρευνα και επιστημονικές δραστηριότητες. Υπάρχει μόνο το Ινστιτούτο στα χαρτιά, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου και το κλιμάκιο της ΔΕΗ. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν υπήρχε σοβαρότητα, σύνεση και σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και στις αξίες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τόσο από τους χορηγούς όσο και από τους επιχορηγούμενους.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΌ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ !!! ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΥΚΙΑ ΥΨΟΥΣ 4 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ!!!


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                             Αλιβέρι:16/05/2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες  ανακαίνισης  και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου. Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού όλων των δεξαμενών. Δεξαμενών  που περιείχαν μεγαλύτερη ποσότητα λάσπης απ’ότι  λύματα προς επεξεργασία !!! Ακόμη και συκιά ύψους 4μ βρέθηκε εντός  δεξαμενής!
Ολοκληρώθηκαν επίσης  και οι εργασίες  για την ασφάλεια του προσωπικού.  Ασφάλεια η οποία  ήταν αφημένη στην τύχη της . Όλα αυτά ήταν  αποτέλεσμα της επί σειρά ετών  πολιτικής απαξίωσης  της λειτουργίας του έργου.
Αυτές τις μέρες φτάσαμε στην έναρξη της τελευταίας φάσης των εργασιών ώστε να μπορέσει το έργο να λειτουργήσει επιτέλους σωστά (αναλογικά με την παλαιότητα του) . Για να επιτευχθεί αυτό μεσολάβησαν επίσης όλες οι  απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση των οικονομικών πόρων και ενεργειών. Γεγονός που εν μέρει καθυστέρησε την ολοκλήρωση του έργου.
Όντας πια  απολύτως έτοιμοι μετά και την ολοκλήρωση της προμηθείας του Η/Μ εξοπλισμού ,ξεκινούν την Δευτέρα 20 Μαΐου  οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών  και προσθήκης όλων των νέων μηχανημάτων (αντλίες, αναδευτήρες, γέφυρα καθιζήσεως, υπερχειλιστές, δίκτυα σωληνώσεως, ηλεκτρολογικές συνδέσεις). Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός διαστήματος περίπου 20 ημερών. Μετά με την ολοκλήρωση τους τα αποτελέσματα σε μείωση ρύπων θα είναι πολύ σημαντικά.      

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ. ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                      Αλιβέρι:16/05/2013

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων εύχομαι σε όλους και σε όλες σας ολόθερμα καλή επιτυχία. Η σκέψη όλων μας θα είναι κοντά σας για να υποστηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε.
Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, να προσπαθήσετε ν’ αξιοποιήσετε τους κόπους και τις θυσίες τις δικές σας, των γονιών σας και των δασκάλων σας ώστε να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας.
Σίγουρα αυτή η δοκιμασία θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το μέλλον σας, αλλά δεν θα το καθορίσει. Για αυτό όσο γίνεται λιγότερο άγχος.
Πάντα για το μέλλον του καθενός  υπάρχουν οι σωστές επιλογές που με πίστη, εντιμότητα και προσήλωση δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχή, δημιουργική και το δυνατόν πιο ευτυχισμένη πορεία στη ζωή.
Και να θυμάστε. Κάθε αγώνας κερδίζεται όταν η   προσπάθεια καταβάλλεται μέχρι την τελευταία στιγμή.
Καλή σας επιτυχία!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ.ΘΩΜΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ
ΧΗΛΗ ΚΥΜΗΣ  ΤΚ:34003 ΤΗΛ:22220-23053,23142 ΦΑΞ:22220-23669, e-mail somateioHMK@yahoo.gr            
Κύμη, 15/5/2013

                                                                ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ανθρωποθυσία!
Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, του μοναδικού εργοστασίου στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εδώ και πολύ καιρό.
Η θυσία της Ιφιγένειας φαντάζει πιο αληθινή από ποτέ, αφού η Ηλεκτρομηχανική Κύμης ως θυγατρική του ομίλου των  Αμυντικών Συστημάτων «προσφέρεται» για μερικούς ως «ο πιο αδύναμος κρίκος» της αμυντικής βιομηχανίας. Έτσι, ένα εργοστάσιο παραγωγής πολεμικού υλικού, είναι έτοιμο να ριχτεί στην πυρά και οι εργαζόμενοι ως εξιλαστήρια θύματα να θυσιαστούν στο βωμό της τρόικας.
Πολλά ερωτηματικά εγείρονται  από  τα τελευταία δημοσιεύματα και φήμες που εντέχνως  καλλιεργούνται από αριβίστες και καλοθελητές για το μέλλον της ΗΜΚ.
Τι να πρωτοαναφέρουμε για όλα αυτά;
•   Η ΗΜΚ ΕΠΕ συστάθηκε το 1985 κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 43/1975 περί ιδρύσεως Εθνικής Βιομηχανίας Αεροπορικού Υλικού σε συνδυασμό με το Π.Δ. 514/1977, από την εταιρία Ελληνική Βιομηχανία Όπλων τροποποιηθείσης της επωνυμίας ως Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ καταχωρήθηκε στο ΦΕΚ την 12/10/1988.
Στο άρθρο 346 της συνθήκης της Λισσαβόνας αναφέρεται ότι κάθε Κράτος μέλος δύναται να λαμβάνει μέτρα που θεωρεί αναγκαία για την προστασία ουσιωδών συμφερόντων της ασφάλειας του που αφορούν την παραγωγή ή εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού. 
Γιατί δεν γίνεται επίκληση του άρθρου αυτού από την Κυβέρνηση της ΤΡΟΪΚΑΣ στην ΤΡΟΪΚΑ?????

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΥΜΗΣ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ "MPIMPAS GROUR INVESTING"

Η  Αντιπρόεδρος του 
Ομίλου κ. Μαριλένα Μανιουδάκη
ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:06
Τα Ιστορικά Μεταλλεία Κύμης, ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

Το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αφού συγκεντρωθούν και άλλες πληροφορίες για τα επενδυτικά σχέδια τα οποία ανατρέπουν τα δεδομένα στον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γ. Μπίμπας
Ο νέος ιδιοκτήτης των Μεταλλείων παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του Ομίλου το γεγονός  ως εξής: 
"Τα μεταλλεία της Κύμης (πρώην μεταλλεία Σκαλιστήρη) περιήλθαν πρόσφατα στον  ενεργειακό Όμιλο MPIMPAS GROUP INVESTING. Με βάση εξειδικευμένες μελέτες και ειδικές  επιστημονικές έρευνες  το πλούσιο υπέδαφος των μεταλλείων σε αποθέματα λιγνίτη αγγίζουν τους 12.000.000 τόνους με θερμαντική  ικανότητα 4.000 kcal/kg.  Εκτείνονται στην περιφέρεια Οξύλιθου και Άνω Ποταμιάς του Δήμου Κύμης σε συνολική έκταση 9.812,267 στρεμμάτων.
Βάσει του Άρθρου 9 του Νόμου 2190/1920 περί ΑΕ έχει διενεργηθεί εκτίμηση από την  Νομαρχιακή  Επιτροπή βάσει της οποίας η αξία του Μεταλλείου ανέρχεται   στα 55.000.000 ευρώ όμως στηριζόμενοι σε νέες εκθέσεις που θα δημοσιευθούν το προσεχές διάστημα και με νεότερες μεταλλευτικές έρευνες  εντοπίζονται εκτός του λιγνίτη και σπάνιες γαίες όπως χρυσός,  νιόβιο,  περλίτης, πορφυρικός χαλκός κα.
Αυτές οι μελέτες εκτοξεύουν την αξία των μεταλλείων στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ με βάση το πλούσιο ορυκτό πλούτο που συναντάται και μπορεί να αξιοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση. Ο Όμιλος MPIMPΑS GROUP INVESTING διεισδύει ενεργά και στον τομέα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.
Πλέον οι νέες τεχνολογίες και οι εφαρμογές  υπόσχονται την δυνατότητα εξόρυξης των ορυκτών κοιτασμάτων και την αξιοποίηση τους με χρήση ρομποτικής και με μηδενικές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις."
Από το φωτογραφικό υλικό που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ομίλου

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΟ «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΔΟΞΑ



Είχαμε γράψει πριν λίγες εβδομάδες ότι επέρχεται ως πιθανή η διάσπαση του Δήμου. Αυτό ήταν ο ευσεβής πόθος πολλών εν ενεργεία αλλά και επίδοξων τοπικών παραγόντων. Ήθελαν το παιχνίδι στα μέτρα τους ή το «απάνεμο λιμάνι» χωρίς πολλές σκοτούρες. Αυτός εξάλλου ήταν και πραγματικός λόγος για όσους επεδίωξαν, εξακολουθούν να επιδιώκουν ή ελπίζουν στη διάσπαση του Δήμου. Τα τελευταία νέα όμως είναι αποθαρρυντικά. Σε μία περίοδο που η τρικομματική κυβέρνηση εκτελώντας τις εντολές της Τρόϊκας  σχεδιάζει την κατάργηση των νομικών προσώπων των Δήμων (άλλη σκοτούρα αυτή, τόσες αντιμισθίες για προεδρίες και αντιπροεδρίες θα πάνε περίπατο!!!) και την μείωση του προσωπικού δεν  πρόκειται να αποδεχθεί και να επιτρέψει την διάσπαση  δήμων και την δημιουργία νέων με συνέπεια την αύξηση του κόστους οργάνωσης και λειτουργίας τους. Μόνο ακραίες περιπτώσεις  ενός ή δύο μεγάλων νησιών εξετάζονται (Λέσβος, Ρόδος, Κέρκυρα) αν και αυτές φαίνεται  ότι δεν  θα περάσουν εύκολα.
Έτσι το μήνυμα που εκπέμπουν τα κυβερνητικά επιτελεία είναι «τα κεφάλια μέσα»  και κάντε τους λογαριασμούς με τον «ξενοδόχο» που λέγεται «Καλλικράτης». Κανείς εξάλλου δεν επιθυμεί να μπει σε μία τέτοια διαδικασία η οποία θα ανατρέψει  συσχετισμούς ένα χρόνο πριν από τις εκλογές (γιατί ούτε οι εκλογές μεταφέρονται!!!)
Όσοι επένδυσαν στη διάσπαση τώρα πρέπει να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους. Να απλωθούν. Γιατί των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Κάποιοι το φροντίζουν ήδη και καλά κάνουν γιατί οι μέρες περνούν.....το προζύμι φουσκώνει...

ΛΕΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ


Η δημοφιλέστατη σελίδα  AVLONARI,such a lovely place μας πληροφορεί ότι  στο Αυλωνάρι λένε το νερό νεράκι
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ.
Για άλλη μια φορά το χωριό αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νερό. Η πίεση είναι χαμηλή για άλλη μια φορά εφέτος και κανείς δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό. Αντιθέτως η πίεση των κατοίκων έχει χτυπήσει limit καθώς ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσα πολλά προβλήματα και μάλιστα σε περιόδους που δεν υπάρχει πολυκοσμία στο χωριό.
Κρίμα και εμείς στοιχηματίζαμε ότι τώρα που είναι ο  κ. Μπότης στην ΔΕΥΑΚΑ όλα αυτά θα αποτελούσαν παρελθόν. Δυστυχώς όχι μόνο συνεχίζονται αλλά αποκτούν και προβλήματα χωριά που δεν είχαν.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ


Εργασίες γίνονται κατά διαστήματα στο Γήπεδο της Κύμης. Ο φίλος που έστειλε τις φωτογραφίες απορεί εάν οι εργασίες αυτές έχουν ανατεθεί, αν είναι στο πακέτο των 65 απευθείας αναθέσεων που πέρασαν κατά ριπάς από την οικονομική επιτροπή σε μία μόνο συνεδρίαση. Κακώς αναρωτιέται. Είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν, οι ίδιοι άνθρωποι θα δουλέψουν, την ίδια πρόχειρη δουλειά θα κάνουν, οι κατολισθήσεις θα συνεχιστούν με άλλα λόγια σοβαρή δουλειά δεν γίνεται. 


ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ" ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


Δελτίο Τύπου
Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου – Θαρρουνίων – Κρεμαστού
Αρ. 3/14-5-2013

Το δε γνώναι τον νόμον διανοίας εστίν αγαθής
Σολομών

Με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας διεξάγεται στο Πταισματοδικείο Αλιβερίου προκαταρκτική εξέταση κατά του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Δ. Θωμά, του Αντιδημάρχου κ. Ν. Κιούση και άλλων προσώπων. Η ποινική δικογραφία έχει σχηματιστεί με βάση την από 17/12/2012, Α.Β.Μ. Ζ12/718 Μηνυτήρια Αναφορά της Συντονιστικής μας Επιτροπής. Με αυτήν καταγγείλαμε αρμόδια τις παράνομες πράξεις στις οποίες στηρίχτηκε η απόπειρα τοπικών παραγόντων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου να εγκαταστήσουν στην καταπατημένη δασική δημόσια έκταση της «Μεγάλης Βόλτας» Παραμεριτών εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων όλης της Νότιας Εύβοιας.
Πρόσθετα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως και περιέρχονται στην κατοχή μας δείχνουν μια συστηματική καταφρόνηση προς την νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες από μέρους των οργανωτών όλης αυτής της κακόζηλης επιχείρησης. Αλυσίδες ολόκληρες παρανομιών, από τις οποίες οι προηγούμενες προετοιμάζουν τις επόμενες, και οι επόμενες στηρίζονται στις προηγούμενες.
Η Συντονιστική Επιτροπή μας συμμετέχει στην προκαταρκτική εξέταση από τη θέση του μηνυτή και του Πολιτικώς Ενάγοντα. Σεβόμενη τους θεσμούς στους οποίους έχει η ίδια προσφύγει, δεν επιθυμεί να διεξαγάγει την δίκη δια των Μ.Μ.Ε. Οι δικονομίες που διέπουν την κάθε διαδικασία (αστική, ποινική, διοικητική) διασφαλίζουν τη δημοσιότητα, ως εγγύηση της δίκαιης διαδικασίας, εκεί που χρειάζεται.
Ωστόσο, καταγράφουμε ως δείγμα υγιούς λειτουργίας του «Κράτους του νόμου», της ενότητας της έννομης τάξης και, σε τελευταία ανάλυση, του ίδιου του Κράτους, το ότι η λαϊκή επαγρύπνηση και η έγκαιρη καταγγελία των παρανομιών, στην υπόθεση αυτή, δεν οδήγησαν μόνο στην κίνηση των διαδικασιών ελέγχου των υπευθύνων, αλλά και στην αναστολή, με προοπτική οριστικής ματαίωσης, ενός «έργου» το οποίο, εάν υλοποιούνταν, θα συνιστούσε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη πλατεία ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ , πραγματοποίησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο Αλιβέρι  ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, τη Δευτέρα  13 Μάη, στις 8 μ.μ.
Συμμετείχαν  εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι.
 Χαιρετισμό  απηύθυνε από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, ο αδιόριστος καθηγητής, Τράκος Κώστας, ο οποίος καταδίκασε την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, αναφέροντας ότι η λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή.  Κάλεσε σε κοινό μέτωπο αγώνα τους μαθητές, τους γονείς, και όλους τους  εργαζόμενους. Το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα τόνισε, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης. 
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αλιβερίου με συνθήματα.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 130 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Στις 13 Μαίου 1883, σαν σήμερα πριν 130 χρόνια γεννήθηκε ο Μεγάλος  Κυμαίος Ευεργέτης της ανθρωπότητας Γιώργος Παπανικολάου.  Για την βιογραφία του βλ. http://www.dr-pap.com/?page_id=2 .  Σήμερα, έχουν όλοι σχεδόν οι άνθρωποι κατανοήσει  την προσφορά  του ερευνητικού του έργου στην σωτηρία μυριάδων, μυριάδων, γυναικών σε όλο τον πλανήτη.
Το γεγονός της ευβοϊκής και ιδιαίτερα της κουμιώτικης καταγωγής μας κάνει όλους υπερήφανους.
Όπως συμβαίνει όμως με αυτές  τις τεράστιου βεληνεκούς προσωπικότητες,  εύκολα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άσχετους καταρχήν με το περιεχόμενο του έργου τους ανθρώπους, τοπικές κοινωνίες και κυρίως εξουσίες παντός είδους. Από αυτό τον κανόνα δεν ξέφυγε ο Παπανικολάου. Ιδιαίτερα μάλιστα τα τελευταία χρόνια. Το χειρότερο είναι ότι μεταχειρίζονται αυτά τα πνευματικά και επιστημονικά μεγέθη, αυτές τις ακτινοβολούσες στους αιώνες προσωπικότητες  άνθρωποι ημιμαθείς, κοινωνίες  χωρίς ιδανικά και κυρίως αρχοντοχωριάτικες εξουσίες. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να σβήσουν την θωριά των πραγματικών μύθων ούτε και να αγγίξουν την ακτινοβολία τους, απλώς γίνονται περισσότερο γραφικοί και αρχοντοχωριάτες. Είναι και αυτό ένα σύμπτωμα των τοπικών καιρών μας.
Ας πούμε λοιπόν  ένα σιωπηρό ευχαριστώ, μέσα μας, για τον άνθρωπο που μας κάνει υπερήφανους. Αυτό αρκεί….

ΠΑΜΕ: ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

                                                                                                       ΑΛΙΒΕΡΙ 12-5-2013
   Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία.
   Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών.
   Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό.
   Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.
   Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.
   Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης.
   Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει.
   Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.
Το ΠΑΜΕ περιοχής Αλιβερίου καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη πλατεία ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (παλιά γραφεία ΚΚΕ), τη Δευτέρα στις 13 Μάη, στις 8 μ.μ.
   Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.
Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!