Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΛΑΜΙΑ   24/05/2013       


Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, όσον αφορά την επίσκεψη του επικεφαλής της  Παράταξης Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Στουπή στο συγκρότημα του Βιολογικού Καθαρισμού Αλιβερίου – τόπου καταγωγής του - το Γραφείο Τύπου της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας θα ήθελε να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
1. Κατόπιν αιτήματός του, αφού έγινε δέκτης καταγγελιών από πολίτες της Περιοχής για «κακή λειτουργία του Βιολογικού», προγραμματίστηκε σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Κύμης –Αλιβερίου και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – αυτοψία του κ. Στουπή, με αντιπροσωπεία της παράταξης του στο χώρο του Βιολογικού. Είναι σαφές πως η πρωτοβουλία αφορούσε την ιδιότητα του κ. Στουπή ως Περιφερειακού Συμβούλου και Μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και ουδεμία σχέση είχε με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων.
2. Την παρουσίαση των εκτελούμενων έργων και τις απαντήσεις σε σοβαρά θέματα που ετέθησαν έδωσαν  αρμόδιοι προς τούτο δημοτικοί υπάλληλοι και συγκεκριμένα ο Μηχανολόγος Μηχανικός που επιβλέπει τις εκτελούμενες εργασίες και ο υπεύθυνος λειτουργίας του Βιολογικού. Στην διάρκεια της «επίσκεψης - αυτοψίας» παρευρίσκοντο ο αντιδήμαρχος κ. Κιούσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ντόβολης.
3. Είναι αυτονόητο, πως λόγοι ουσίας επιβάλλουν, όταν σε παρόμοιες θεσμικές συναντήσεις προκύπτει η ανάγκη από την μια πλευρά έκδοσης Δελτίου Τύπου που αναφέρεται και εμπλέκει  μάλιστα την άλλη πλευρά , αυτό προϋποθέτει την ενημέρωση και συμφωνία της άλλης πλευράς. Κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε.
4. Προφανώς  και ο κ. Στουπής – όπως πολύ καλά θα κατάλαβαν και οι συμμετέχοντες στην συνάντηση – είχε και έχει τεκμηριωμένη άποψη και γνώμη για όλα όσα έχουν προηγηθεί αλλά και για αυτά που εξελίσσονται στην λειτουργία του Βιολογικού Αλιβερίου. Μάλιστα έχει και συγκεκριμένες προτάσεις που τις διατύπωσε στους αρμόδιους υπαλλήλους. Μόνο που για αυτές διατηρεί αναφαίρετο το ατομικό του δικαίωμα να τις παρουσιάζει ο ίδιος  - για να μην παρερμηνεύονται – όταν και στο χώρο που αυτός αποφασίσει. Με γνώμονα όχι τον εντυπωσιασμό αλλά την ουσία που είναι η διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών του.

                                                 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ!. ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                        24/05/2013
 
Φωτό από την έναρξη των εργασιών
Ένα μήνα τώρα έχουν σταματήσει οι εργασίες.
Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πραγματοποιήθηκε χθες 23/5/13 στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνας νέα συνάντηση με θέμα την εξέλιξη της κατασκευής του έργου αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού δρόμου  του Στομίου.
Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αρετή Μπάτσα, Βασίλης Παππάς και Τάσος Βλάχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και Περιχώρων, πολλοί  επαγγελματίες, καθώς και πλήθος δημοτών.
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση, (120 και πλέον ατόμων), και το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για την εξέλιξη του έργου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τη μεγάλη στασιμότητα της εκτέλεσης του έργου κατά τον τελευταίο μήνα και την πιθανότητα καθυστέρησης της αποπεράτωσής του. Μετά τη διακοπή των εργασιών στο εν λόγω έργο, εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια και η βεβαιότητα ότι περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους επαγγελματίες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες, καθώς και για τη νήσο Σκύρο.
Σύμφωνα με  τηλεφωνική διαβεβαίωση λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης του επιβλέποντα προς τον Δήμαρχο, οι εργασίες θα συνεχιστούν από την επόμενη ημέρα με έντονους ρυθμούς.
Κατόπιν αυτού, ορίστηκε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα και ταυτόχρονα να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα, προκειμένου να  σταλεί προς κάθε αρμόδιο.
Από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μπουραντά
Διακρίνεται και ο Εργολάβος του έργου κ. Καμαριώτης
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 συγκεντρωθήκαμε στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνας, η Δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και περιχώρων, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής, με θέμα τη συζήτηση της πορείας της κατασκευής του έργου αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού δρόμου  του Στομίου.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μεγάλη καθυστέρηση της αποπεράτωσης του έργου, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουμε επιδείξει τεράστια υπομονή και ανεκτικότητα που πλησιάζουν πλέον ή ακόμη και ξεπερνούν τα όρια των αντοχών μας.
Με δεδομένο ότι το σημείο των εργασιών αποτελεί τη μοναδική επαρκή για την κυκλοφορία δίοδο από και προς το Λιμάνι της Κύμης και τη νήσο Σκύρο, γίνεται αντιληπτό από όλους η καταστροφική ζημία, την οποία πλέον υφίστανται όλοι οι επαγγελματίες, αλλά και οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής κατά τις μετακινήσεις τους.
Ζητάμε την άμεση επίσπευση των εργασιών, και την απόδοση πριν τον Ιούλιο του δρόμου ή τμήματός του στην κυκλοφορία. Σε διαφορετική περίπτωση, μια νέα διαπίστωση καθυστέρησης του έργου θα μας υποχρεώσει να προβούμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες, κάνοντας ταυτόχρονα και χρήση κάθε ένδικου μέσου.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟY                       Αλιβέρι: 24/05/2013
Την Παρασκευή 24/05/2013 πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημα προς τον Δήμο  του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου, επίσκεψη των εκπροσώπων του Συλλόγου κκ Νικολάου Στουπή και Γεωργίου  Θαλασσινού, με την παρουσία  του Αντιδημάρχου Αλιβερίου Νικόλαου Κιούση  στον Βιολογικό Καθαρισμό Αλιβερίου.
Έγινε σε αυτούς από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΚΑ πλήρης ενημέρωση των εργασιών που γίνονται για την  αναβάθμιση του έργου. Μετά την επιτόπου ενημέρωση τους, θεωρούμε ότι έγινε πλήρως  κατανοητή σε αυτούς τόσο η έκταση και η ποιότητα, καθώς και η σπουδαιότητα των εργασιών που εκτελούνται.
Η τελευταία φάση των εργασιών  ξεκίνησε την Δευτέρα 20/5/2013, τηρώντας ακριβώς  το χρονοδιάγραμμα που είχαμε  αναγγείλει  και με τις εργασίες αυτές  ολοκληρώνεται στο σύνολο του η  αναβάθμιση του έργου.
Εγκαταστάθηκαν ο εργολάβος εκτέλεσης των ηλεκτρομηχανικών εργασιών συνεπικουρούμενος απ’ τον εργολάβο καθαρισμού   των χώρων όπου γίνονται οι εργασίες. Την πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι αποξηλώσεις όλου του σάπιου Η/Μ εξοπλισμού και ήδη ξεκίνησε η τοποθέτηση των νέων μηχανημάτων.
Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στο διάστημα των επόμενων δυο εβδομάδων οπότε και το έργο θα λειτουργήσει πλήρως αναβαθμισμένο. Ένα σημαντικό  λοιπόν έργο για το Αλιβέρι και την προστασία του περιβάλλοντος του ολοκληρώνεται.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΜΕΝΗ ΚΑΡΑΒΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΜΗΣ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από: ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ
Η αιρετή εκπρόσωπος ΠΥΣΠΕ κ. Μένη Καραβά,
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για τη συνδικαλιστική συμπεριφορά των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών της περιφέρειας της Κύμης.
Όλοι γνωρίζετε ότι μετά τις 20 του Μάη και μέχρι τις 15 του Ιούνη πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί σε όλους τους συλλόγους της χώρας συνελεύσεις και εκλογές αντιπροσώπων για τη Διδασκαλική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε. σε εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις παραβρίσκονται οι αιρετοί εκπρόσωποι των ΠΥΣΠΕ για ενημέρωση.
Στη συνέλευση του συλλόγου της Κύμης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23-05-2013, παρόλο που δεν κλήθηκαν οι αιρετοί εκπρόσωποι του ΠΥΣΠΕ, θεώρησα σκόπιμο να παραβρεθώ νόμιμα (με άδεια από την υπηρεσία) για να ενημερώσω τους συναδέλφους της περιοχής για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, όπως αξιολόγηση, νέες πειθαρχικές διατάξεις, καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και φυσικά τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και τις μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που είχε αναρτήσει το Δ.Σ. του συλλόγου δε συμπεριλαμβανόταν η ενημέρωση από τους αιρετούς. Μίλησα με μέλος του Δ.Σ. και αναπληρωματικό αιρετό και μου απήντησε ότι δεν το ήξεραν. Περίμενα, λοιπόν υπομονετικά να διορθωθεί το λάθος και να μου δώσουν το λόγο.
Ο λόγος μου δόθηκε δέκα λεπτά πριν το τέλος της συνέλευσης και αφού πρώτα ανακοίνωσα σε όλους τους συναδέλφους ότι ήταν συνδικαλιστικό ατόπημα η άρνησή τους να μιλήσω.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τη συγκεκριμένη στιγμή που ο κλάδος μας αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις, μόνο φίμωση δε χρειάζεται.  Εξάλλου, πριν τις τελευταίες εκλογές αιρετών κάποιοι είχαν σλόγκαν: εκλέγω αιρετούς ‘για να βλέπω’ ‘να μιλάω’ ‘να ακούω’ και να ενημερώνω, όχι να φιμώνω τον αιρετό που ενημερώνει υπεύθυνα πάνω σε φλέγοντα ζητήματα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΚΤΩΝ 2013



Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, πραγματοποίησε, όπως και πέρυσι την καθαριότητα των ακτών με την ίδια μεγάλη επιτυχία. Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στον Άρη Κουτέλο, σύμβουλο της  Τοπικής Κοινότητας Πλατάνας που χάθηκε στην θάλασσα και πριν την έναρξη των εργασιών τελέσθηκε τρισάγιο στο οποίο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ.  Θωμάς Δ., οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπάτσα Αρ. και Παππάς Β., η Σύμβουλος κ. Κουϊμητζή Κ.  ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κύμης κ. Μαργέλης Αγγ. και συγγενείς του Άρη Κουτέλου. Μετά το τρισάγιο μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου, έριξαν στη θάλασσα ένα δάφνινο στεφάνη.
2.  Συγκεντρώθηκαν πλαστικά παντός τύπου και χαρτιά για τα οποία χρειάσθηκαν δύο(2) διαδρομές αναλόγου οχήματος απορριμμάτων για την μεταφορά τους.    
3.  Οι ακτές στις οποίες πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα με συνολικά περί τα 200 άτομα,  είναι 
   α. Ακτή «Καλόγηρος» με μέριμνα της Γ΄Πυροβολαρχίας της 180ΜΚΒ.
   β. Της ακτής της Πλατάνας με μέριμνα 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
   γ. Της Παραλίας   Αγίου Γεωργίου και Σουτσίνι με μέριμνα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
  Η όλη επιχείρηση εκτελέσθηκε με πλήρη επιτυχία, λόγω της προετοιμασίας και της  προσοχής που υπέδειξαν οι εκπαιδευτικοί, οι οδηγοί των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ και των μέτρων ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις που είχε λάβει η ΕΛ.ΑΣ και το Υπολιμεναρχείο Κύμης
3.Την όλη ενέργεια υποστήριξαν:
α. Το ΚΤΕΛ Ευβοίας που με εξαιρετικής ποιότητας οχήματα και άριστους και ευσυνείδητους οδηγούς πραγματοποίησε τις μετακινήσεις. Χωρίς την προσφορά αυτή δεν θα γινόταν τίποτε.
β.  Η Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών Κύμης και Περιχώρων
γ. Το Σούπερ Μάρκετ Proton.
δ. Το κατάστημα αγροτικών γεωργικών προϊόντων «Μπουρίκας»
ε.  Το Κλαμπ «Ριρής» της Παραλίας
στ.Οι  Σύλλογοι των Εν Αττική Κυμαίων, της Παραλίας  «Λιανή Άμμος» και της Πλατάνας «Αναγέννηση».
ζ.  Το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης που εξασφάλισε τις μετακινήσεις, την   Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο Κύμης, που με οχήματά τους κινούντο  σε όλο το χώρο δράσης. Στελέχη του Υπολιμεναρχείου Κύμης πραγματοποίησαν και σύντομες ενημερώσεις προς τους μικρούς μαθητές.
η.  Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
  θ. Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για την υποστήριξη του θεσμού.
ι. Οι  Αντιδήμαρχοι για την συμμετοχή τους:
                   (1). Λαθουράς Μιχάλης υπεύθυνο αντιδήμαρχο καθαριότητας ακτών.
                   (2). Μπάτσα Αρετή Ενότητας Κύμης.
                   (3). Παπά Βασίλειο υπεύθυνο Καθαριότητας
                   (4). Ρήγα Μιχάλη υπεύθυνο πολιτικής προστασίας.
4. Όλους τους παραπάνω η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ευχαριστεί  θερμά για την συμμετοχή τους, την στήριξη και την ενίσχυση κατά οποιονδήποτε τρόπο, στην καθαριότητα των ακτών του 2013.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΔΥΣΤΟΥ.


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                          Αλιβέρι: 21/05/2013


Σε καλό δρόμο  πλέον (έστω και με αρκετή καθυστέρηση) φαίνεται να βρίσκεται η αντιμετώπιση των κουνουπιών στη λίμνη του Δύστου.
Αποτελεσματική αποδείχθηκε η συνεχής πίεση που με επιμονή και συνέπεια άσκησε ο Δήμος στη Περιφέρεια και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα κρίσιμο αποδείχτηκε για την ικανοποίηση των στόχων του Δήμου το τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις   9 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, όπως ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καρακαντζάς  διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, αρχίζει άμεσα ο ψεκασμός με βάρκα στις όχθες της λίμνης. Το κυριότερο όμως είναι ότι μετά τις 10 Ιουνίου  2013, θα διενεργηθούν  και τρεις τουλάχιστον  αεροψεκασμοί με ελικόπτερο στην επιφάνεια  της λίμνης.
 Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του Δήμου για αεροψεκασμούς, στο οποίο αντιδρούσαν υπηρεσιακοί παράγοντες,   εκτιμάται ότι θα μειώσει σημαντικά  τους πληθυσμούς των κουνουπιών  και θα ανακουφίσει την καθημερινότητα των κατοίκων των παραλίμνιων περιοχών.
Ο Δήμος συνεχίζει από την μεριά του με δικά του μέσα και πόρους τους ψεκασμούς από εδάφους, όπως επίσης δεν σταματά να  ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής ώστε να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα.
 Η φετινή χρονιά, λόγω κυρίως των πολλών βροχοπτώσεων που έλαβαν χώρα, αναμένεται πολύ δύσκολη σε σχέση με το πρόβλημα των κουνουπιών στην περιοχή της λίμνης.  Μετά όμως από τις τελευταίες διαβεβαιώσεις αρχίζει να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την όσο πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που πέραν της όχλησης των κατοίκων έχει να κάνει και με την δημόσια υγεία.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ, ΑΥΡΙΟ 23/5 7μμ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,
Ομοσπονδίες, σωματεία, εργατικά κέντρα και εκατοντάδες συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζομένους για συντονισμένο αγώνα, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τώρα πριν είναι αργά! Να απορρίψουμε το σφαγιασμό τους.
Σας καλούμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ Πέμπτη 23/5 σε όλες τις πόλεις
 ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ 7μμ – ΑΛΙΒΕΡΙ ΠΛ. ΕΘΝΙΚ. ΑΝΤΙΣΤ. 7μμ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ Η
ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους-ες. Πληρώνουμε ακριβά την κρίση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα θέλουν να πληρώσουμε με νέες θυσίες και αίμα την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Απαιτούν κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δηλαδή να καθορίζεται με νόμο το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθός ανάλογα με τις αξιώσεις των εργοδοτών.
Ζητούν κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να αντικατασταθούν με ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Δηλαδή οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να χάσουν το δίχτυ προστασίας που επέβαλε η κλαδική σύμβαση, να είναι έρμαια στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Παράλληλα οι εργοδότες απαλλάσσονται από την πίεση της οργανωμένης πάλης και τη δράση των σωματείων, αφού θα μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας με τον εργαζόμενο, βάζοντας ως όριο το κατώτερο μεροκάματο που νομοθετικά ορίζει η κυβέρνηση.
Mε πρόσχημα την ανεργία, ζητούν τη σφαγή στο μεροκάματο, προσβλέποντας στις νέες βάρδιες των εργαζομένων, τις οποίες θέλουν κακοπληρωμένες χωρίς κανένα δικαίωμα.
Γι’ αυτό χτυπούν τις συλλογικές συμβάσεις, τη συλλογική διαπραγμάτευση. Προσπαθούν να βάλουν φρένο στη διεκδίκηση, στους αγώνες για καλύτερους μισθούς, για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


  
                                                                         ΑΛΙΒΕΡΙ 21-5-2013
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
την Πέμπτη 23 Μάη 
στο ΑΛΙΒΕΡΙ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 7μμ
   Πληρώνουμε ακριβά την κρίση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα θέλουν να πληρώσουμε με νέες θυσίες και αίμα την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Απαιτούν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δηλαδή να καθορίζεται με νόμο το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθός ανάλογα με τις αξιώσεις των εργοδοτών.
       Ζητούν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να αντικατασταθούν με τις επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις. Δηλαδή οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να χάσουν το δίχτυ προστασίας που επέβαλε η κλαδική σύμβαση, να είναι έρμαια στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Παράλληλα οι εργοδότες απαλλάσσονται από την πίεση της οργανωμένης πάλης και τη δράση των σωματείων, αφού θα μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας με τον εργαζόμενο, βάζοντας ως όριο το κατώτερο μεροκάματο που νομοθετικά ορίζει η κυβέρνηση.
       Mε πρόσχημα την ανεργία, ζητούν τη σφαγή στο μεροκάματο, προσβλέποντας στις νέες βάρδιες των εργαζομένων, τις οποίες θέλουν κακοπληρωμένες χωρίς κανένα δικαίωμα.Γι’ αυτό χτυπούν τις συλλογικές συμβάσεις, τη συλλογική διαπραγμάτευση. Προσπαθούν να βάλουν φρένο στη διεκδίκηση, στους αγώνες για καλύτερους μισθούς, για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας .Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Στην πρόσφατη συνάντηση για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήρθαν με τον αέρα του εκμεταλλευτή, του σύγχρονου τυράννου.
      Απαίτησαν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Εκβιάζουν, απειλούν και προκαλούν χυδαία λέγοντας ότι «δεν απασχολεί τους εργαζόμενους το ύψος του μισθού αλλά το αν θα έχουν δουλειά». Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους «άθλιους» να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!
      Για να αντιμετωπίσουν την ανεργία προτείνουν προγράμματα με ακόμα χαμηλότερο μεροκάματο και μισθούς, με 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό μεγαλύτερο από 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό πάνω από 427 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
Κανείς να μη μείνει μόνος του.
Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωματεία .
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μμ
ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

"ΣΤΟ ΣΟΥΤΣΙΝΙ ΔΕΝ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ"


Με αυτή τη διαπίστωση ο Άγγελος Μαργέλης δημοσιεύει στο http://intzou.blogspot.gr την είδηση για τον παρολίγιο πνιγμό κολυμβητή στο Σουτσίνι. Γράφει συγκεκριμένα:  
"Σάββατο 18 Μαΐου 2013, νοτιάς  και τουλάχιστον 8 μποφόρ άνεμος, η γνωστή σοροκάδα. Οι ντόπιοι ξέρουμε ότι ο καιρός σε τραβά προς τα μέσα, η παρέα όμως των 8 ατόμων αυτό δεν το ήξερε, γιατί όχι μόνο δεν ήταν ντόπιοι, αλλά λόγω προϋπηρεσίας στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, ο νεαρός είχε υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Μπήκαν λοιπόν στην θάλασσα, ο πλέον τολμηρός ανοίχτηκε και μετά από λίγο άρχισε να φωνάζει για βοήθεια.
Ο Ποντίκης έβγαλε τα σωσίβια και μαζί με τον αδελφό του τολμηρού έπεσαν στην θάλασσα και τον έφθασαν και του έδωσαν και το σωσίβιο. Η σοροκάδα όμως δεν αστειεύεται.
Η θάλασσα τραβούσε τον νεαρό προς τα μέσα, αλλά την κατάσταση έσωσε το Λιμενικό, για άλλη μια φορά, με άμεση αντίδραση και ταχύτητα έφθασε και περισυνέλεξε τον τολμηρό κολυμβητή.
Για άλλη μια φορά στο Σουτσίνι δεν πνίγηκε κανείς. Η Αγία Μαρίνα μας προσέχει:
“Μάρτυς Μαρίνα, τω Υψίστω, στεφηφόρος αεί παρισταμένη, υπέρ πάντων ημών των σε υμνολογούντων, διηνεκώς ικέτευε, του ρυσθήναι εκ κινδύνων”."