Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Επεισοδιακή η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου. Όταν ο Πρόεδρος των Λεπούρων κ. Ηλίας διαμαρτυρήθηκε εντόνως για την αμμοληψία που έγινε σε ρέμα της περιοχής του με την ανοχή του Δήμου  αποκαλέστηκε από τον Δήμαρχο «χαφιές» και «ρουφιάνος». Προκλήθηκε έτσι η αγανάκτηση των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων που εκλέχθηκαν με την μειοψηφία και όλοι μαζί αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Ένα ακόμη κρούσμα φραστικής βιαιότητας  άναψε το κόκκινο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν νομίζετε ότι είναι πολυτέλεια για έναν Δήμο που βρίσκεται πανταχόθεν στο κόκκινο;

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


Έκτακτη συνεδρίαση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών, σήμερα Παρασκευή  και ώρα 18:45  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω   θέματα .
1. Αλλαγή θέσης Περιπτέρου και εγκατάσταση σε νέα θέση
2. Έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων λατομείου μαρμάρων του Αθανασίου Κυριακού στη θέση «Θυμάρι»
Η συνεδρίαση θα γίνει 15 λεπτά πριν από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι άραγε  σίγουροι  ότι η ενημέρωση της Επιτροπής και η συζήτηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων ενός λατομείου είναι τόσο απλό και τυπικό ζήτημα που μπορεί να εξαντληθεί σε 10 λεπτά ή μήπως γίνεται για την υφαρπαγή της Απόφασης- Εισήγησης που έπρεπε να είναι από μέρες στη διάθεση των δημοτικών συμβούλων.

Τελικά δύο καρπούζια δεν χωράνε σε μία μασχάλη……

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΚΥΜΑΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΛΛΙΣΑΡΙΟΥ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ» ΑΠO ΤΟΝ “ΘΗΣΕΑ” ΣΤΟ ΕΣΠΑ


Το έργο «Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Αυλώνος» επιτέλους μετά από χρονοβόρες διαδικασίες μεταφέρθηκε από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στο ΕΣΠΑ  και χρηματοδοτείται με επιπλέον 947.000 ευρώ (συνολική δαπάνη χωρίς ΦΠΑ 1.937.858,95 ευρώ)  προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Παρακολούθησα  όσο μπορούσα τους βηματισμούς των τελευταίων δύο ετών και κατανοώ, συμμερίζομαι και είναι και δική μου η ικανοποίηση των δημοτών του πρώην Δήμου Αυλώνος. Αυτή την στιγμή η σκέψη μου πηγαίνει σε δύο απόντες: Στον αξέχαστο πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Τσαπατσάρη που ξεκίνησε τις μελέτες του έργου το 2001 και στον επίσης αξέχαστο συνεργάτη μου και επί σειρά ετών πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Αυλώνος Νίκο Μπιμπλή που προχώρησε πολλές πολύπλοκες διαδικασίες και ιδίως την δημοπράτηση και την ανάθεση του έργου με το σύστημα μελέτη- κατασκευή. Αυτό το έργο αποτυπώνει επίσης την εναργή προσπάθεια της Μηχανικού του πρώην Δήμου Αυλώνος κ. Αγγελικής Τόλιζα από το πρώτο βήμα της ανάθεσης της μελέτης το 2001 έως σήμερα. Χωρίς τη συμβολή όλων αυτών και άλλων να θυμίσω ότι αυτό το έργο δεν θα μπορούσε να συμβασιοποιηθεί τον Αύγουστο του 2010, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή στον ΘΗΣΕΑ  για να έχει  σήμερα  το βασικό κριτήριο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με Απόφαση Ένταξης του Υπουργού Εσωτερικών μετά την αξιολόγηση από την συγκεκριμένη Διαχειριστική Αρχή (ΕΕΤΑΑ).
Δεν θα παραλείψω να συγχαρώ για την επιμονή στην μεταφορά του έργου στο ΕΣΠΑ μετά την πρόωρη ολοκλήρωση του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, και το αίσιο τέλος της διασφάλισης της χρηματοδότησης την σημερινή Δημοτική Αρχή Κύμης Αλιβερίου υπό τον κ. Θωμά. Η δική της ευθύνη όμως τώρα ξεκινά. Για την ορθή και έγκαιρη εκτέλεση του έργου καθώς και την παράλληλη προώθηση των έργων που θα καταστήσουν δυνατή τη λειτουργία του έτσι όπως είχε σχεδιαστεί, δηλαδή την προώθηση της κατασκευής των κεντρικών συλλεκτήρων αγωγών αλλά και την κατά προτεραιότητα κατασκευή των εσωτερικών δικτύων από δύο οικισμούς που γειτονεύουν με το έργο, το Πυργί και τα Χάνια Αυλωναρίου. Τώρα πλέον, μετά την ολοκλήρωση και του εσωτερικού δικτύου Αποχέτευσης της Οκτωνιάς αποκτά προτεραιότητα και η προετοιμασία για να συνδεθεί η Οκτωνιά με τον Βιολογικό μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του.

29 Μαίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ

Την  Τετάρτη  5  Ιουνίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος,  συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δ. Κ. Κύμης, για τα παρακάτω θέματα :

1. Εισήγηση Προέδρου για διευθέτηση κατά κατάστημα των τραπεζοκαθισμάτων της Κεντρικής Πλατείας της Κύμης.
2. Εισήγηση Προέδρου για παραχώρηση χώρου της ακτής «Αγίας Μαρίνας – Σουτσίνι», προς εκμετάλλευση από επιχείρηση με θαλάσσια ποδήλατα κλπ.
3. Εισήγηση Προέδρου για λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά του Γ. Αναγνώστου από το τμήμα που κατέλαβε από ιδιοκτησία του Δήμου στον πρώην Κινηματογράφο «ΚΑΡΜΕΝ».
4.    Ενημέρωση επί ενεργειών Προέδρου για :
α.  Εργασιών σχετικά με Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας.
β.  Αγροτική οδοποιία.
γ.  Δημοτικά Νεκροταφεία και σχετικό κανονισμό.
5.  Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους   κατά την κρίση τους.     
6. Ενημέρωση από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου και προεγκρίσεις λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδεια χρήσεως μουσικής.

7. Λοιπά  έκτακτα θέματα από κοινοποιήσεως της παρούσης.

ΑΥΛΩΝΑΡI: ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                     29/05/2013

Ανταμείφτηκε  η υπομονετική, συντονισμένη επίμονη και  μεθοδική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής   να  εξασφαλιστεί η  χρηματοδότηση του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αυλώνος. 
Επιτέλους, το πολύπαθο έργο εντάχθηκε στις 22/05/2013 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος» με το ποσό του 1.934.858,95 ευρώ.    
 Σε σύντομο πλέον χρόνο, το Αυλωνάρι και η περιοχή του θα αποκτήσει σύγχρονη  μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και θα απαλλαγεί, για πάντα, από  την κατάρα της υπερχείλισης των βόθρων, την περιβαλλοντική επιβάρυνση του Νηλέα, την αφόρητη δυσοσμία που καθιστούσε απαγορευτική την διαμονή στα σπίτια στο κάμπο αλλά και την απλή διέλευση στο δρόμο Χάνια-Αυλωνάρι.
Είναι μία χαρμόσυνη μέρα για το Αυλωνάρι που λύνει ένα σοβαρότατο πρόβλημα.

Είναι μία ημέρα δικαίωσης του  Δήμαρχου Δημήτρη Θωμά και της Δημοτικής Αρχής, που πίστεψαν στο έργο, πάλεψαν για την έγκριση του, κατάφεραν και διόρθωσαν όλες τις αμαρτίες και αστοχίες του παρελθόντος και σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΙΟΥ 2014

Η φημολογούμενη αλλαγή στον εκλογικό νόμο των Δήμων και των Περιφερειών έχει φέρει αναστάτωση στους Δήμους, σε αιρετούς και υπαλλήλους αλλά και γενικότερα στα υπολείμματα των κομμάτων. Η ιδέα του γερμανοτραφούς Υπουργού κ. Στυλιανίδη  φέρνει ίσως τα πάνω κάτω. Ο Δήμαρχος θα εκλέγεται από διαφορετική κάλπη και σε άλλη θα ψηφίζουμε για τους Συμβούλους. Έτσι μπορεί κάποιος να ψηφίσει έναν υποψήφιο για Δήμαρχο αλλά να επιλέξει Συμβούλους που ενδεχομένως ακολουθούν άλλον υποψήφιο Δήμαρχο. Έτσι ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος δεν θα έχει πίσω τους υποψηφίους συμβούλους που θα του κουβαλήσουν ψήφους. Θα αναμετρηθεί μόνος του με το πολιτικό του μπόι και την εκτίμηση της κοινωνίας και δη των δημοτών του. Όσο για τους Συμβούλους αυτοί θα κάνουν τον δικό τους αγώνα για να βγουν στις πρώτες θέσεις που εξασφαλίζουν την εκλογή. Μετά θα αρχίσουν τα παζάρια για την πλειοψηφία.

Όσα έχουν ανακοινωθεί  όμως τόσο θολά που πιο πολύ μοιάζουν με «μπαρούφα»  παρά με εκλογικό σύστημα. Εντούτοις η κεντρική ιδέα αν εφαρμοστεί θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να κινηθεί πλέον διαφορετικά. Πρέπει να έχει ισχυρό πολιτικό διαμέτρημα για να διατηρήσει ελπίδες εκλογής. Ήδη η σουπιά ο Στυλιανίδης έριξε το μελάνι και αρκετοί αρχίζουν και τσιμπάνε. Στην περιοχή μάθαμε ότι κάποιοι που έως τώρα το είχαν δέσει ότι θα ηγηθούν συνδυασμού το ξανασκέπτονται και κάποιοι άλλοι γενικότερης αποδοχής που δεν κοιτούσαν καν το Δημαρχείο  αρχίζουν και το ξανακοιτάνε….Είδομεν…. ποιοι θα μείνουν με την γλύκα…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
                Κ.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                    Αλιβέρι 28-5-2013


   Τη Παρασκευή 31 ΜΑΗ στις 8μ.μ. στο πεζόδρομο Αλιβερίου
η Κ. Ο. Αλιβερίου του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Μάκη Μακρή μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας του ΚΚΕ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΥΜΗΣ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα :   ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α.Ο.Κ ΣΤΗΝ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Η Διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης θέλει να εκφράσει τα συγχαρητήρια της στο τμήμα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Κύμης, για την επιτυχία της ανόδου στην Γ΄Εθνική.
Μετά και την πανηγυρική άνοδο της ομάδας καλαθοσφαίρισης του συλλόγου μας στην Γ΄Εθνική,  η πόλη μας πλέον θα εκπροσωπείται απο δύο ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες, προβάλλοντας ακόμα περισσότερο την Κύμη σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να προσφέρουμε χαρά και υπερηφάνεια στον κόσμο μας, και τον καλούμε να αγκαλιάσει και τις δύο ομάδες την νέα αγωνιστική περίοδο.

Εκ της Διοίκησης

«ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ….»

Το χθεσινό φύλλο της εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ της Λαμίας σχολιάζει:
«Είναι τρελός ο δήμαρχος…» τραγουδούσαν χθες οι ποδοσφαιριστές της Κύμης στο γήπεδο της Στυλίδας. Μαζί τους τραγουδούσε και ο Δημήτρης Θωμάς που είναι δήμαρχος της Κύμης. Βρε μπας και το τραγούδι είχε σχέση με τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο που ήταν απών;»

Πικρόχολα σχόλια για την απουσία του Γκλέτσου από το Γήπεδο σε αντιδιαστολή με την παρουσία του Δημήτρη Θωμά. Αγνοούν όμως εκεί στην Λαμία ότι ο Γκλέτσος είναι απλώς ο Δήμαρχος της Στυλίδας ενώ ο Δημήτρης Θωμάς είναι το πραγματικό αφεντικό του Α.Ο. Κύμης (κάτι σαν  Αλαφούζος και Μαρινάκης ή και Ιβάν για να θυμηθούμε τους ιδιοκτήτες των μεγάλων Ομάδων τις οποίες σε τρία χρόνια θα αντιμετωπίζει η Κύμη) γιαυτό και δικαίως οι ποδοσφαιριστές αντί να τραγουδήσουν το κλασικό "είναι τρελός, είναι τρελός ο Πρόεδρος»…. το παραφράζουν «Είναι τρελός…είναι τρελός ο Δήμαρχος…». Έτσι για να μην αδικούμε τον Απόστολο ο οποίος προφανώς κάτι καλύτερο θα είχε.... αλλά και «τρέλες» για τον Δήμο του έχει κάνει….

ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ» ΤΟ «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Στο «Βήμα της Κυριακής» φ. της 26ης Μαϊου 2013, σ.Α41 διαβάσαμε ένα ενημερωτικό άρθρο της Παναγιώτας Μπίτσικα σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αναφέρεται στους Δήμους που έσπευσαν να πληρώσουν εγκαίρως  («συνεπείς» αποκαλούνται ή «πρωταθλητές») και στους Δήμους που δεν έχουν δώσει φράγκο ακόμη (0% ποσοστό απορρόφησης) τους οποίους αποκαλεί «κακοπληρωτές», «μπαταχτσήδες» και «ουραγούς». Ανάμεσα στους 40 που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ  περιλαμβάνονται οι Δήμοι Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης Αλιβερίου. Μάλιστα αναφέρεται η λίστα των 15 πρώτων σε μηδενική απορρόφηση των οποίων η επιχορήγηση έχει εγκριθεί από τον Ιανουάριο. Έκτοτε τα χρήματα λιμνάζουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών.
Όπως γράφει «Το Βήμα» οι διαδικασίες είναι γραφειοκρατικές και όταν οι δαπάνες δεν είναι τακτοποιημένες από παλιά τώρα σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα στην εκταμίευση (δεν υπάρχουν όλα τα χαρτιά στον φάκελο κ.ο.κ.) Αλλά μηδέν (0) απορρόφηση είναι πολύ βαρύ και δεν υπάρχει δικαιολογία. Η αγορά έχει στεγνώσει και οι επαγγελματίες περιμένουν πως και πως αυτά τα χρήματα. Εάν τώρα προσπαθεί ένας Δήμος να ετοιμάσει σωστά τις διαδικασίες και να υποκαταστήσει τις παρατυπίες τόσων χρόνων πολύ φοβούμαστε ότι θα χάσει το τρένο.  Είναι ντροπή 4.661.739 ευρώ που έχουν εκταμιευθεί για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου να παραμένουν στα αζήτητα.


Για πληρέστερη ενημέρωση σας δίνουμε ΕΔΩ και την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου για να ξέρετε όσοι περιμένετε να πάρετε χρήματα πως  ή πότε θα τα πάρετε.


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ….


Ευτυχώς που υπάρχει το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! και διορθώνει όσα φάλτσα πέφτουν στην αντίληψή του διασώζοντας το κύρος της Δημοτικής Αρχής. Μόλις χθες δημοσιεύσαμε σχόλια για το ατόπημα της πρόσκλησης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου με υπογραφή Δημάρχου και όχι Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Ευθύς αμέσως έσπευσαν να την διορθώσουν και καλά έκαναν γιατί η γκάφα ήταν ολκής.
Όπου μπορούμε βοηθάμε αρκεί να πέφτει στην αντίληψή μας. Με την ευκαιρία και προς επιβεβαίωση αυτού αναφέρουμε την άλλη γκάφα με τον προϋπολογισμό του Ινστιτούτου Παπανικολάου. Στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Ινστιτούτου με ποσά που αντιστοιχούσαν σε προϋπολογισμού άλλου νομικού προσώπου και όχι του Ινστιτούτου. Το είδαμε αμέσως αλλά είπαμε να το αφήσουμε να μετρήσουμε τα αντανακλαστικά. Και χρειάστηκε να περάσει πάνω από μήνας για να το διορθώσουν. Έκτοτε είπαμε να αφήσουμε να τέστ  και να διορθώνουμε αμέσως  όσα βλέπουμε.

Έτσι είναι η αλληλεγγύη. Όλοι μαζί βοηθάμε για να πάει ο τόπος μπροστά.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!

Σκεπτικός ο Πρόεδρος, απίθανο όμως να επέτρεψε
στον Δήμαρχο τέτοιο πρωτοφανές ατόπημα
Στην ιστοσελίδα του Δήμου δημοσιεύεται η παρακάτω πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία φέρεται να υπογράφει ο Δήμαρχος. Εάν είναι έτσι και η πρόσκληση που έλαβαν οι σύμβουλοι τότε κάποιος πρέπει να τους πει ότι η συνεδρίαση θα είναι άκυρη διότι το Δημοτικό Συμβούλιο το συγκαλεί ο Πρόεδρός του και όχι ο Δήμαρχος. Αυτός προσκαλείται υποχρεωτικά όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η  πρόσκληση έχει ως εξής:
"Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών, στις 31-5-2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30μμ,  προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα:
Έγκριση εξωδικαστικού συμβιβασμού
Έγκριση οριστικής παραλαβής μελέτης με τίτλο: «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Βέλους-Κοσκίνων (τοπογραφικές εργασίες)»
Έγκριση οριστικής παραλαβής μελέτης με τίτλο: «Αντιπλημμυρικά έργα (πλακοσκεπής οχετός)»
Έγκριση οριστικής παραλαβής μελέτης με τίτλο: «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Βέλους Κοσκίνων (ΜΠΕ)»
Έγκριση οριστικής παραλαβής μελέτης με τίτλο: «Αντιπλημμυρικά έργα Βέλους»
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση χώρων ανεξέλεκτης διάθεσης απορριμμάτων Τ.Δ. Κριεζών της Δ.Ε. Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου»
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση χώρων ανεξέλεκτης διάθεσης απορριμμάτων Τ.Δ. Βέλους  της Δ.Ε. Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου»
Παράταση προμήθειας προθεσμίας του έργου: «Ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αλιβερίου»
Γνωμοδότηση για παράταση άδειας εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρων των εταιρειών «Μάρμαρα Δασκαλάκη Α.Ε. – Νικ. Νικολάου Ο.Ε.»
Έκδοση άδειας χρήσης υδάτων για μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας
Έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων λατομείου μαρμάρων του Αθανασίου Κυριακού στη θέση «Θυμάρι»
Γνωμοδότηση για την χορήγηση συναίνεσης ερευνητικών εργασιών στον κ. Κων/νο Κυριακού
Αλλαγή θέσης Περιπτέρου και εγκατάσταση σε νέα θέση
Χορήγηση άδειας καπνοβιομηχανικών προϊόντων
Παραχώρηση αίθουσας του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πυργίου στον πολιτιστικό σύλλογο Πύργου
Αιτήσεις για έκδοση άδειας καντίνας
Έγκριση χρήσης αιγιαλού (Γκούμας)
Επέκταση Δημοτικού Φωτισμού
Υπογραφή συμφώνου για την ευρωπαϊκή δικτύωση της Αυτ/σης της Στ. Ελλάδας

Ο Δήμαρχος

ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΚΥΜΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                             27/05/2013

Την Κυριακή 26 Μαΐου, στον Άγιο Συμεών, στους Ταξιάρχες Κύμης στον χώρο εκτέλεσης τους, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των 30 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τον Μάη του ’44.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με ιερατικό μνημόσυνο.
Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από το μέλος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ταξιαρχών Αντέλλα Μπίλου, η οποία με έναν συγκινητικό λόγο παρουσίασε τα δραματικά γεγονότα εκείνης ημέρας. Στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα ξαναζωντάνεψε η θλίψη και η φρίκη της αγριότητας της γερμανικής κατοχής, κατά την οποία αθώα θύματα οδηγήθηκαν σε ομαδικό τάφο και το χωριό πυρπολήθηκε και λεηλατήθηκε από βάρβαρους κατακτητές.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Α.Ο. ΚΥΜΗΣ

Η άνοδος του Α.Ο. Κύμης στην Γ΄Εθνική αποτελεί ιστορικό γεγονός για το ποδόσφαιρο της περιοχής. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στον προπονητή και στη Διοίκηση της ομάδας. Από εδώ και πέρα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, επαγγελματισμός και κυρίως αξιοπιστία για να κρατηθεί στην Γ΄Εθνική και γιατί όχι να ανέβει ακόμη παραπάνω.  Είναι καιρός αυτοί που πρέπει να τα επιδείξουν στον ποδόσφαιρο γιατί σε άλλους τομείς μάλλον έχουν πείσει περί του αντιθέτου.  Μια που τους πάρει το άθλημα συνιστούμε να ασχοληθούν αποκλειστικά με αυτό, για το καλό της Ομάδας και της περιοχής.

Μπράβο λοιπόν στα παιδιά του Α.Ο. Κύμης και εις ανώτερα!!!

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ



Έφυγε σήμερα το πρωί μετά  από πολύμηνη  μάχη με τον καρκίνο ο πολιτικός  μηχανικός  Δημήτρης Μπουραντάς σε ηλικία 63 ετών. Ο Δημήτρης Μπουραντάς γεννήθηκε στα Ζάρκα και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και πολιτικά στην Χαλκίδα. Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας και δημοτικός σύμβουλος Χαλκιδέων για πολλά χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 5μμ στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου  στην Χαλκίδα.