Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΞΥΛΙΘΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΜΙΟΥ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚO ΣΥΜΒΟYΛΙΟ ΟΞΥΛΙΘΟΥ αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τη Διοίκηση και τους υπηρετούντες στην 180/Μ Κ Β/ Γ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑ ΚΥΜΗΣ για τη συμμετοχή οπλιτών της ως άνω μονάδος στον καθαρισμό της παραλίας Οξυλίθου. Η στάση τους αυτή δείχνει την κοινωνική τους ευαισθησία και μπορεί και πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους μας. 

Ο  Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου 
Κων/νος Τριανταφύλλου

Οξυλιθος 7 Μαιου  2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ BACOLI ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 30η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ BACOLI ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΜΗ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ  ΛΑΛΑ ΤΟ
Ο Δήμαρχος του Bacoli Ermanno Schiano μεταξύ του Δήμαρχου κ. Θωμά και της Αντιδημάρχου κ. Μπάτσα

VIDEO από την σημερινή εκδήλωση για την 30η επέτειο της Αδελφοποίησης της Κύμης με το Μπάκολι της Νάπολι  όπου ανήκει ο χώρος της αρχαίας αποικίας Cuma. ΔΕΣ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ
Ο Δήμαρχος του Bacoli κ. Ermanno Schiano, στην ομιλία του επεσήμανε την ιστορικότητα των στιγμών και ανήγγειλε πρωτοβουλία του για την διεύρυνση της αδελφοποίησης με την Κύμη της Μικρά Ασίας δηλαδή την αντίστοιχη τουρκική πόλη η οποία βρίσκεται στην θέση της Αιολικής Κύμης. Δήλωσε μάλιστα ότι η τριπλή αδελφοποίηση θα είναι το γεγονός του 2014. 
Ο Δήμαρχος κ.Δημήτρης Θωμας σε δήλωσή του εξέφρασε την χαρά που για πρώτη φορά επισκέπτεται την " Ιταλική Κύμη" και θάυμασε την φιλοξενία και την εγκαρδιότητα των Αρχών και του κόσμου του Bacoli
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ Ο «ΔΗΜΑΡΧΟΣ» ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ή «ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ»

Δεν πέρασε μία μέρα από την κοινή διαμαρτυρία των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και σήμερα δέχθηκαν τηλεφωνήματα από την Οικονομική Υπηρεσία για να μαζέψουν τα παραστατικά προκειμένου να πάρουν τα καθυστερημένα έξοδα αποζημίωσης.
Σου λέει ας τους δώσουμε αυτά που τους χρωστάμε μπας και σταματήσουν. Αν σταματήσουν θα έχουμε να λέμε ότι μόλις πήραν τα χρωστούμενα σταμάτησαν να γκρινιάζουν και να διαμαρτύρονται.
Πάντως πρέπει να ξέρουν οι Πρόεδροι ότι τους κοροϊδεύουν. Τα στοιχεία για το ποσόν που τους χρωστάνε τα έχουν στην Υπηρεσία του Δήμου, εκεί έχουν και τα ΑΦΜ και τους λογαριασμούς. Εκτός εάν δεν τα ζήτησαν γιατί δεν είχαν ποτέ σκοπό να τους πληρώσουν. Εξάλλου το ίδιο συνέβη και στον πρώην Δήμο Κύμης που χρωστάνε στους Προέδρους από το 2007!!!

Κατά τα άλλα…..καλό μάθημα στην Νάπολι. Το ερώτημα είναι ποιοι θα είναι οι δάσκαλοι και ποιοι οι μαθητές…….Ντοτορέσσα.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ


Ο Νίκος Γανωτής που διατηρεί με τη σύζυγό του το μοναδικό καφενείο του Ωρολογίου βρήκε τραγικό θάνατο χθες το πρωί στην Χαλκίδα. Είχε πάει στο σπίτι που είχε η οικογένεια στην Χαλκίδα, στην περιοχή του Καράμπαμπα στο οποίο διέμενε η κόρη του. Εκεί έκανε κάποιες οικοδομικές εργασίες στο μπαλκόνι. Μόλις τελείωσε την εργασία του παραπάτησε και έπεσε στο κενό σε ύψος δυόμιση μέτρων και κτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι.

Η κηδεία του έγινε σήμερα στο Ωρολόγι το οποίο είναι βυθισμένο στην θλίψη γιατί ο Νίκος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ 
Εξώδικη Διαμαρτυρία - Δήλωση - Πρόσκληση
Του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρη Γ. Θωμά, δι' εαυτόν ατομικά ως Δημάρχου, αλλά και ως εκπροσώπου των συλλογικών φορέων και των  πολιτών του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, που συγκεντρώθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Πλατάνας την Τετάρτη 5-6-2013 με σκοπό την λήψη μέτρων για την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου αντιστήριξης, προστασίας και απόδοσης στο κοινό, του Επαρχιακού παραλιακού δρόμου Γέφυρας Οξυλίθου-Στομίου – Πλατάνας- Παραλίας Κύμης, στη θέση Στόμιο.  
ΠΡΟΣ
Την Ανάδοχο του Έργου εταιρεία με την επωνυμία « ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ», που εδρεύει στη Χαλκίδα και νόμιμα εκπροσωπείται
Κοινοποιούμενη και προς:
1. Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά, στη Λαμία.
2. Αντιπεριφερειάρχη κ.  Αθ. Μπουραντά, στη Χαλκίδα,
3. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
4. Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου,
5. Βουλευτές του Νομού Ευβοίας
6. Επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος
7. Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας
8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Η συγκέντρωση της 5 Ιουνίου 2013 στην Πλατάνα είναι η τελευταία από μια σειρά παρόμοιων συγκεντρώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση, από τους κατοίκους και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου γενικότερα.
Το έργο της αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού επαρχιακού δρόμου στο Στόμιο  σύμφωνα με την Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Αναδόχου του έργου, έχει οριστεί να παραδοθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2013. Σύμφωνα με την σύμβαση λοιπόν ο δρόμος οφείλει να αποδοθεί ελεύθερος σε χρήση την ημερομηνία αυτή. Όμως από την Μεγάλη Πέμπτη 2/5/2013 το έργο ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί, σχεδόν ολοκληρωτικά, στην τύχη του από τον ανάδοχο και φυσικά είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2013, αν δεν συνεχιστούν τα έργα άμεσα, από αύριο το πρωί,  και με πολύ εντατικούς ρυθμούς.
Είμαστε πλέον αγανακτισμένοι από την όλη κατάσταση. Το όλο γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία και θυμό στους κατοίκους του Δήμου μας, ιδίως σε εκείνους που διαμένουν στις άγρια πληττόμενες και ουσιαστικά αποκλεισμένες εδώ και μήνες περιοχές του Στομίου, της Πλατάνας, της Παραλίας της Κύμης, της ευρύτερης περιοχής της Κύμης, αλλά και της νήσου Σκύρου που προσεγγίζεται από τον λιμένα της Κύμης.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΡΟΚΟΥ

Αύριο στις 11.30 το πρωί θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του αδικοχαμένου φαντάρου, Στάθη Κρόκου, ο οποίος σήμερα σκοτώθηκε μετά από ανατροπή του θωρακισμένου άρματος μεταφοράς προσωπικού στο οποίο επέβαινε.
Η κηδεία του θα τελεστεί στο Αλιβέρι, τον τόπο καταγωγής του και στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.
Ο άτυχος στρατιώτης είχε άγχος για την άσκηση με το άρμα που τελικά του στέρησε τη ζωή!
Τα τελευταία του λόγια: «Ωχ! Ποιός πάει μέσα τώρα; Έχουμε και άσκηση και πως θα τα καταφέρω με το τανκ;», είπε ο Στάθης στους δικούς του το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οπότε και βρέθηκε στο σπίτι του με άδεια!
Ο 20χρονος μπήκε στο στρατό τον Οκτώβριο και τον Αύγουστο θα απολυόταν.  Οι γονείς του είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως και τα δύο αδέρφια του, ο 15χρονος αδερφός του και η 9χρονη αδερφή του.

Την Πέμπτη στις 10:00 με 10:30 τιμητικό άγημα θα συνοδέψει τη σωρό του 20χρονου στο Αλιβέρι και στις 11:30 θα γίνει η κηδεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Aλιβέρι Ευβοίας ΤΚ 34500 τηλ. 2223023322 & 2223023533 & 6944307218 email: spithas@tee.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με αφορμή την «παγκόσμια ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος»,  το ΔΣ του Συλλόγου μας καταθέτει για προβληματισμό τις απόψεις του, έξω από λογικές και λόγια επετειακού χαρακτήρα:
1. Η Προστασία του Περιβάλλοντος οφείλει να είναι καθημερινή υπόθεση και υποχρέωση όλων των Πολιτών, όλων των κατοίκων της Γης, με τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις τους αλλά και την καθημερινή ατομική και συλλογική λειτουργία του καθένα και της καθεμιάς σε κάθε λεπτό της δράσης και της ζωής του.
2. Το Περιβάλλον στην περιοχή Αλιβερίου βρίσκεται στη χειρότερη θέση από ποτέ. Η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει ασελγήσει επί αυτού, και τα αποτυπώματά της εμφανίζονται συγκεκριμένα:
•στην παραμονή επί 65 χρόνια της τέφρας από την καύση του λιγνίτη ανάμεσα ΔΕΗ – ΑΓΕΤ,  την καταστροφή του κόλπου του Μυλακίου, και την διαρκή τροφοδότηση του ευρύτερου θαλάσσιου περιβάλλοντος με βαρέα μέταλλα
•στην ΑΓΕΤ με την χρόνια επιδίωξη της να κάψει σκουπίδια, την σταδιακή μετατροπή της από τσιμεντοβιομηχανία σε αποτεφρωτήρα πάσης φύσεως αποβλήτων, την αποθήκευση και  τη μονάδα επεξεργασίας pet cock και την χρήση του ως καυσίμου,
•στην κατασκευή της νέας μονάδας της ΔΕΗ δίπλα στα σπίτια του Καράβου και πάνω σε αρχαιολογικούς χώρους ύψιστης σημασίας για την επιστήμη και την περιοχή μας,
•στην ανεξέλεγκτη εμφάνιση νέων βιομηχανικών σκουπιδότοπων στην περιοχή,
•στο ΧΑΔΑ Αλιβερίου με την ανεξέλεγκτη διάθεση  των σκουπιδιών όλου  του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και τις συνεχείς πυρκαγιές σε αυτόν,
•στη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού που επί χρόνια διαθέτει  ανεπεξέργαστα ουσιαστικά  τα λύματα στη θάλασσα και την παραλία του Αλιβερίου,
•στην ελεύθερη δημιουργία λατομείων και την ανεξέλεγκτη λειτουργία τους
•στην εγκατάλειψη της λίμνης του Δύστου και την μετατροπή της από υδροβιότοπο σε εκκολαπτήριο κουνουπιών, τη μη διαχείριση αυτού του φυσικού πόρου και την εξακολουθητικά καταστροφή της από τις ανθρώπινες δραστηριότητες (λατομεία, αγροτικές καταπατήσεις και γεωργικές δραστηριότητες κλπ),
•στην  κακής ποιότητας ζωής καθημερινότητα της πόλης
Η δράση του Συλλόγου μας ήταν και είναι καθημερινή και σταθερά στοχευόμενη σε αυτά τα προβλήματα. Ο επί τριάντα χρόνια αγώνας, μας βρήκε και μας βρίσκει αντιμέτωπους με τα μεγάλα συμφέροντα, τις μεγάλες βιομηχανίες και κατά περίπτωση τους συνεργούς τους στην Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία του Τόπου και της Περιοχής.. Σε αυτόν τον καθημερινό  αγώνα πετύχαμε να είμαστε όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί.
Άμεσοι στόχοι μας είναι:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ

Συνεδρίασε  σήμερα   Τετάρτη  5  Μαΐου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, και έλαβε αποφάσεις  για τα παρακάτω θέματα :
1. Έκανε δεκτή εισήγηση του Προέδρου και απεφάσισε ομόφωνα, για διευθέτηση  των τραπεζοκαθισμάτων κατά κατάστημα στο χώρο της Πλατείας "Γ. Παπανικολάου", της κεντρικής πλατείας της Κύμης, με βάση τον Ν1080/20-22.10.80, ΄όπως αυτά απεικονίζονται στο συνημμένο σχεδιάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
2. Έκανε δεκτή εισήγηση του Προέδρου και απεφάσισε ομόφωνα,     για παραχώρηση χώρου 35,00 τμ, της ακτής «Αγίας Μαρίνας – Σουτσίνι», προς εκμετάλλευση από επιχείρηση με θαλάσσια ποδήλατα κλπ., στον Αλέξανδρο Γιαννάκη του Χαραλάμπους με  τιμή ετησίως πέντε(5) ευρώ ανά τμ. Ο ακριβής παραχωρούμενος χώρος θα προσδιορισθεί σε συνεργασία με το Υπολιμεναρχείο Κύμης, η δε τελική έγκριση, το τέλος και ο  χρόνος παραχώρησης, μετά την σχετική εισήγηση,  θα αποφασισθεί από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Μετά την απαράδεκτη, προσβλητική και υβριστική επίθεση του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά, κατά του συναδέλφου μας Πρόεδρου Λεπούρων Αλέκου Ηλία, κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 30-5-2013, οι Πρόεδροι ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ του Δήμου, συναντηθήκαμε την Κυριακή 2-6-2013. Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την στάση του Δημάρχου απέναντί μας, και  να συντονίσουμε την δράση μας, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, όπως ρητά προβλέπονται από τους νόμους, τους οποίους κατάφορα παραβιάζει ο Δήμαρχος.
Στη συνάντηση έγινε μακρά συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων. Κατατέθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα χωριά μας. Συμμετείχαν είκοσι (20) πρόεδροι Τ.Σ του Δήμου και έγινε ουσιαστική ανάλυση των δεδομένων.
Όλοι οι Πρόεδροι δηλώσαμε ότι η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και των έργων που γίνονται ή πρέπει να γίνουν στα χωριά μας, αποτελεί, για εμάς, πρώτη και μοναδική προτεραιότητα. Είναι παντελώς αστήριχτη και αστεία η καταγγελία οτι διακόπτονται έργα (άλλωστε εκτελούνται πολύ λίγα). Απαιτούμε όμως, τα έργα αυτά που εκτελούνται να γίνονται με απόλυτη νομιμότητα,  διαφάνεια και προστασία του περιβάλλοντος.
Κοινή ήταν η διαπίστωση, όλων των Προέδρων, ότι η συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντί μας, τόσο ως πρόσωπα, όσο και ως θεσμός, είναι μειωτική και απαξιωτική. Στην ουσία δεν συνεργάζεται με τους προέδρους, παρά μόνο με όσους του είναι αρεστοί και δηλώνουν πλήρη υπακοή στα κελεύσματά του.
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι ο δήμαρχος:

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ CUMA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ            
3/06/2013
ΚΥΜΗ –BACOLI  30 ΧΡΟΝΙΑ  ΜΕΤΑ

Οι Δήμαρχοι: BACOLI, Ermanno Schiano,
ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Δημήτρης Θωμάς
Cuma, η πρώτη  Ελληνική   αποικία   (770 π.χ. περίπου) που δημιουργήθηκε  στη δύση  από  τους  Κυμαίους, περιοχή που ανήκει  στο σημερινό BACCOLI της Ιταλίας.
1983 ήταν η χρονιά  που οι δύο πόλεις  Κύμη- Baccoli συναισθανόμενες  την ευθύνη της  πολιτιστικής  τους  και ιστορικής  τους  διαδρομής, πραγματοποίησαν  την μεταξύ τους  αδελφοποίηση.
Έκτοτε  οι ανταλλαγές  επισκέψεων  και συνεργασιών  ατόνησαν.
Σήμερα  30 χρόνια  μετά  οι  επαφές  αναζωπυρώθηκαν.   Ο Δήμαρχος  Κύμης –Αλιβερίου  κ. Δημήτρης Θωμάς, με επιτελείο συνεργατών  θα  μεταβεί  την Πέμπτη 6/6/2013 στο  BACCOLI.

Στόχος της επίσκεψης, η άμεση  ανταλλαγή  πολιτιστικών  δρώμενων και συνεργασιών, ώστε  να μεταλαμπαδευθεί  στην επόμενη  γενιά  η ιστορική   κληρονομιά του τόπου μας.
Η ΑΦΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ BACOLI



ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Α.Ο.ΚΥΜΗΣ
ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                        3/06/2013

Ο Αθλητικός Όμιλος Κύμης  διοργανώνει  την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 5:30μ.μ. φιλικό αγώνα μεταξύ του Α.Ο.ΚΥΜΗΣ  και  Μικτής Ομάδας των σωματείων Α1 του Δήμου μας όπου θα γίνει και η απονομή επάθλων για την άνοδο της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.
Ο Αθλητικός Όμιλος Κύμης αφουγκραζόμενος και τις κοινωνικές επιταγές θα διαθέσει τα έσοδα απ΄τον αγώνα αυτό, σε μικρό συμπολίτη μας προκειμένου να ευοδωθεί ο αγώνας που δίνει για την αποκατάσταση της υγείας του.
Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας  !

                                                                                Το Δ.Σ.  του Α.Ο. Κύμης

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ Ε.Α.Σ.»

Κύμη, 4/6/2013
Είναι τελικά αυτό το σχέδιο που οργανώνεται από τον μεγαλοβεζίρη των ΕΑΣ «ΜΟΣΧΟΥΛΕΪΜΑΝ TΟN ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗ(;;;)» και την αυλή του; Ακούμε, βλέπουμε, μαθαίνουμε ότι με ανατολίτικες μεθόδους οι δολοπλόκοι, ραδιούργοι, μηχανορράφοι αυλοκόλακες έπιασαν το φτυάρι και άρχισαν δουλειά, ΥΠΟΥΛΑ, ΑΝΑΝΔΡΑ, θεωρώντας ότι έτσι θα «σωθούν» αυτοί, όμως δεν ξέρουν ότι όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα.
Διαδίδουν φήμες, δεξιά και αριστερά, ότι η ΗΜΚ ανήκει στον πολιτικό τομέα! Φαίνεται ότι έχουν δει πολλούς πολίτες να κυκλοφορούν με Αντιβαλλιστικό Κράνος & Αλεξίσφαιρο Γιλέκο. Εφεξής, στολές ΡαδιοΒιοΧημικού Πολέμου  εκτός από το να τις  κατασκευάζουμε  θα τις φοράμε κιόλας για να αποφεύγουμε τις συκοφαντίες σας. Για να τελειώνουμε, λοιπόν, με αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ μια ανάγνωση του καταστατικού και του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΘΑ δεν βλάπτει και αποδεικνύει ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ πόσο Αμυντική Βιομηχανία είναι η ΗΜΚ. Στο άρθρο 346 αναφέρεται  και το πολεμικό υλικό. Στην λίστα αμυντικού υλικού υπάρχουν τα κράνη, αλεξίσφαιρα, ΡΒΧΠ που είναι βασικά προϊόντα κατασκευής της ΗΜΚ. Σας παραπέμπουμε να διαβάσετε την από 15/5/2013 ανοιχτή επιστολή μας, γιατί την επόμενη φορά δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες για την απύθμενη υποκρισία των μεγαλοστελεχών, όσο και για την σκανδαλώδη συμπεριφορά μερικών από αυτούς που μας εκπροσωπούν(!).
Άραγε και με το θέμα της κατασκευής των αντιβαλλιστικών κρανών, τι γίνεται; Μήπως κωλυσιεργεί ώστε να χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά τη διαδικασία της κατάθεσης προσφοράς; Και τα θέματα μας  δε σταματούν εκεί…
ΟΡΓΗ!

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ


Στο επαρχιακό δρόμο Οριό -Οξύλιθος, σε διασταύρωσή του με παράδρομο που οδηγεί σε μάντρα οικοδομών, ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου οικοπέδου έφραξε τον δρόμο καταλαμβάνοντας το τσιμεντοστρωμένο οδόστρωμα. Τα όρια της περίφραξης τα υπέδειξε ο ίδιος ο Δήμαρχος εξυπηρετώντας έτσι πολιτικούς του φίλους. Στις διαμαρτυρίες του Προέδρου του Οξυλίθου ο Δήμαρχος αντέδρασε με τα γνωστά του «γλυκόλογα»

Καλά δεν υπάρχει τσίπα; Είναι δυνατόν να κλείνει ο δρόμος και μάλιστα πάνω σε διασταύρωση αφαιρώντας και την ομαλή έξοδο προς τον επαρχιακό δρόμο; όταν μάλιστα η κίνηση προς την παρακείμενη επιχείριση είναι συνεχής. Για τα τυχόν ατυχήματα ποιος θα πληρώσει πάλι; Ο τοπικός άρχοντας αντί να επιβάλει και να υπερασπίζεται την νομιμότητα ενθαρρύνει την παρανομία; 

ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΔΡΙΑΤΗ


«Ένας Μονοδριάτης» υπογράφει το email που μας έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες και σημείωσε τα ερωτήματα με την παράκληση να τα δημοσιεύσουμε:
Με ποια μελέτη εκτελείται στο Μονόδρι αυτό το έργο και εάν υπάρχει μελέτη μέχρι που θα πάει ο δρόμος; Θα γίνει  ολόκληρος; Το έχουν δεχτεί οι ιδιοκτήτες;
Με ποια άδεια κλείνει το ρέμα ή καλύτερα διευθετείται. Προβλέπεται αυτό από την μελέτη;
Πότε και με ποιες διαδικασίες έγινε η ανάθεση του έργου;

Ο πρόεδρος  του χωριού μας δεν τολμάει να ρωτήσει τον Δήμαρχο γιατί τρέμει μήπως τον χαρακτηρίσει και αυτόν «χαφιέ». Γιαυτό ρωτάω εγώ, «Ένας Μονοδριάτης».

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΕΤΕ


Ενδιαφέρον παρουσιάζει μία άποψη που διοχετεύεται από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου περί της προσπάθειας κύκλων της αντιπολίτευσης να σταματήσουν έργα για να μην φανεί η Δημοτική Αρχή. Και εάν ακόμη είναι έτσι προς τι η αντίδρασή της. Στη δημοκρατία ο καθένας κάνει την δουλειά του και ο λαός κρίνει και όταν έρθει η ώρα και καθημερινά. Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και στα ολοκληρωτικά μυαλά δεν έχει χώρο η άλλη άποψη ούτε και η αντιπολίτευση για την οποία η κρίση περί καλής ή κακής ανήκει αποκλειστικά στους ψηφοφόρους της  και σε κανέναν άλλον.
Ως προς την ουσία. Ο καθείς έχει δικαίωμα να προστατεύει το περιβάλλον και να αναφέρει τις προσβολές σε αυτό, τις αυθαιρεσίες κ.ο.κ. στις αρμόδιες αρχές συμπεριλαμβανομένης και της αστυνομίας. Το να απευθύνεται ο πολίτης ή ακόμη περισσότερο ο πρόεδρος ενός χωριού στις Αρχές για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον είναι πράξη επαινετή. Το να κρύβονται οι παρανομίες στο όνομα της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων είναι κατάλοιπο της λαϊκιστικής λαίλαπας που κατέστρεψε την χώρα. Γιαυτό καλό θα κάνουν οι «Εξουσίες» να μην καρφώνονται τόσο εύκολα.
Το εξίσου ουσιαστικό. Σε ένα έργο που έχει πολύ μικρή έκπτωση ενώ ταυτόχρονα έχει δυσανάλογο με το αντικείμενο προϋπολογισμό είναι προκλητικό να καταληστεύεται το περιβάλλον με την παράνομη δήθεν διάνοιξη ρέματος ενώ ουσιαστικά είναι συγκέντρωση και χρήση κλεμμένου χώματος όταν η μελέτη έχει προφανώς συμπεριλάβει και το κόστος των αδρανών υλικών με τα οποία θα γίνει η αποκατάσταση. Δηλαδή ούτε καλή έκπτωση δίνουμε, η οποία εν προκειμένω έπρεπε να υπερβεί το 40% δεδομένης της προϋπάρχουσας κατάστασης στην χωματερή, και κερδίζουμε επιπλέον από τα τσάμπα υλικά. Κάτι ανάλογο με τις παράνομες αμμοληψίες στον Μανικιάτη.

Μετά από όλα αυτά ας αναλογιστούν και τις ευθύνες τους όσοι για δύο και πάνω χρόνια απλώς κλωσούσαν τα αυγά τους. Και άφησαν τους επιτήδειους να θησαυρίζουν – εν μέσω κρίσης- από τον βιασμό του περιβάλλοντος και την εργολαβία του δήθεν δημοσίου συμφέροντος. 
Ξυπνήστε και γκρεμίστε, ο μόνος δρόμος για να κτίσετε.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

Δήμος Κύμης –Αλιβερίου                                                                                     2-6-2013
Η φωτογραφία εμπνευσμένη από το θέμα
του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ: "Ο ΧΑΦΙΕΣ"

Προτρέχοντας με καταγγελία στην Αστυνομία  για έργο σε  χωριό, στο οποίο δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ο Πρόεδρος των Λεπούρων Αλέξανδρος Ηλίας, σταμάτησε προσωρινά τα έργα που γίνονται για την αποκατάσταση της χωματερής του Βέλους!!!  Ενός έργου  σημαντικού για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων!! Δίχως τουλάχιστον προηγουμένως, ως όφειλε, να ενημερωθεί προφορικά από τον Πρόεδρο του γειτονικού του χωριού ή τον αρμόδιο για το θέμα Αντιδήμαρχο.
Μετά από όλα αυτά, το Τοπικό Συμβούλιο του Βέλους συνεδρίασε άμεσα και ομόφωνα αποφάσισε για την συνέχιση των εργασιών και το έργο πλέον προχωρά απρόσκοπτα.
Αυτά ανακοινώθηκαν από τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Μαΐου 2013
Εύλογα όμως γεννάται το ερώτημα. Ποιός ήταν ο σκοπός αυτής της ενέργειας;;; Ενέργειας, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα παρόμοιων κινήσεων, που αποσκοπούν στην στείρα και φτηνή αντιπολίτευση!! 
Δυστυχώς, εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει ένας οργανωμένος πόλεμος, προκειμένου να σταματούν ή να καθυστερούν  τα εκτελούμενα έργα στο Δήμο μας. Με την παράφρονα λογική ότι δεν πρέπει να τα πιστωθεί η Δημοτική Αρχή. Αδιαφορώντας ότι, όλα αυτά, επιβαρύνουν τον τόπο και τους πολίτες, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή.
Με μια καινοτόμα τακτική μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, προσπαθεί οργανωμένα να διακόπτει ή να καθυστερεί τις εργασίες σε κάθε νέο έργο που ξεκινά ή να φέρνει διάφορα εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου. Με καταγγελίες και μηνύσεις στην αστυνομία, στα δικαστήρια και σε διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες επεξεργάζονται και προωθούν  ημέρες χάους, για να προβάλλουν εαυτούς ως σωτήρες, βάζοντας  λάσπη στον ανεμιστήρα και αδιαφορώντας για το που θα «κολλήσει» ο… λεκές.
Ας γνωρίζουν όμως όλοι αυτοί, ότι την παρούσα Δημοτική Αρχή η λάσπη δεν την αγγίζει.
Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει, εδώ και πολλά χρόνια, το  δρόμο  των έργων και της  ενημέρωσης των πολιτών.
Αποτελεί πλέον καθήκον μας η στηλίτευση τέτοιων ενεργειών. Οι πολίτες θα ενημερώνονται πλήρως  για όλες αυτές τις εκτός λογικής ενέργειες, ώστε να μπορούν να κρίνουν σωστά, αλλά και να μας συμπαρίστανται στο δύσκολο  έργο μας.


ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ....

Το επεισόδιο μεταξύ Δημάρχου και Προέδρου Λεπούρων όπου ο πρώτος  εξύβρισε τον δεύτερο αποκαλώντας τον «χαφιέ» και  «ρουφιάνο» πυροδότησε εξελίξεις οι οποίες για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια ύφεσης οδηγούν σε οργανωμένη αντίδραση που βγαίνει από την βάση του Δήμου, δηλαδή από τους Προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων. Απόψε έγινε στο Πυργί, στο κέντρο «Γαλήνη» μία ευρεία σύσκεψη στην οποία μετείχαν όλοι οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι κοινοτήτων του Δήμου που εκλέχθηκαν με την αντιπολίτευση και όχι μόνο. Έγινε συζήτηση σε βάθος για την κατάσταση του Δήμου και αποφασίστηκε η συντονισμένη δράση ανά δημοτική ενότητα για την ανάδειξη των προβλημάτων, την καταγγελία της απαξίωσης των τοπικών συμβουλίων και των χωριών αλλά και την οργανωμένη αντίδραση για να τεθεί τέλος σε αυτή την κατηφόρα που έχει πάρει ο Δήμος και ιδίως τα ξεχασμένα χωριά του. Υπογραμμίστηκε η συνεχής κοροϊδία, η έλλειψη στοιχειωδών έργων στα χωριά, παρά τις αποφάσεις που βγαίνουν στο Διαύγεια, και άλλα πολλά. Από την κριτική μάλιστα δεν ξέφυγε ούτε η αντιπολίτευση. Αναμένεται κοινή δήλωση των προέδρων. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΠΟΥΡΩΝ: ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

2-6-2013
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΠΟΥΡΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου έγινα αποδέκτης μιας απρόκλητης φραστικής υβριστικής επίθεσης και συκοφαντικής δυσφήμισης από τον κ. Θωμά.
Οι ύβρεις τις οποίες εκτόξευσε εναντίον μου (χαφιές κλπ.) στόχο είχαν την προσωπική μου σπίλωση και τιμή, την ακύρωση του ρόλου μου ως Αιρετού Προέδρου Τοπικής Κοινότητας, αλλά κυρίως τον εκφοβισμό και την πολιτική τρομοκράτηση όσων Προέδρων προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής να προστατεύσουν τα συμφέροντα των χωριών τους και των τοπικών κοινωνιών τους.
Ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις και διαμαρτυρίες πολλών συμπολιτών μου των Λεπούρων και του Βέλους για χωματοληψία που γινόταν σε ρέμμα και παρόχθιες ιδιοκτησίες μεταξύ Λεπούρων – Βέλους από μηχανήματα άγνωστης προέλευσης και ιδιοκτήτη, απευθύνθηκα νόμιμα και σε πλήρη αντιστοιχία με το ρόλο μου στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου το οποίο και έπρεπε να ερευνήσει εάν ήταν νόμιμη η χωματοληψία και αν υπήρχαν οι σχετικές άδειες.
Η εξαφάνιση του προσωπικού της επιχείρησης από το τόπο της χωματοληψίας και η εγκατάλειψη εκεί των μηχανημάτων ενώ η Αστυνομία προσερχόταν στο σημείο απέδειξε πως η χωματοληψία ήταν παράνομη, αυθαίρετη και χωρίς τις νόμιμες άδειες.
Τη παράνομη χωματοληψία επιβεβαίωσε με δηλώσεις και σε Ευβοϊκή εφημερίδα ο Αντιδήμαρχος Δυστίων κ. Λαθουράς, εμφανίζοντας το Δήμο ως μη έχοντα σχέση με το γεγονός.
Η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μου και η πίστη στην νομιμότητα κάθε δράσης και ενέργειας είναι αυτά που μας εμπνέουν και κατευθύνουν.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΑΝ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ» ΤΟΤΕ Η ΤΥΧΟΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ???

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συνεχής διολίσθηση της ρητορικής αλλά και της πρακτικής του κ. Θωμά κάθε επόμενη φορά σε νέο ιστορικό χαμηλό ποιότητας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας δεν έχει τέλος.
Η μετατροπή ενός χώρου πολιτισμένου διαλόγου και Τοπικής Δημοκρατίας όπως οφείλει να είναι ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου – με τη «συνδρομή» του ηθικού αυτουργού Προέδρου του – σε χώρο ρητορικού ευτελισμού, ύβρεων και δυσφημήσεων απέναντι σε Αιρετούς Κοινοτικών Θεσμικών  οργάνων, ίσως είναι μοναδική στη σύγχρονη παρουσία του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο επιθετικός προσδιορισμός του «χαφιέ» που αποδόθηκε σε εκλεγμένο Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας, συνεπέστατο Αυτοδιοικητικό στέλεχος, παρόντα σ’ όλα τα Δημοτικά Συμβούλια αλλά κυρίως εκλεγμένου που έχει επίγνωση των υποχρεώσεων απέναντι σ’ αυτούς που τον εξέλεξαν αλλά και των δικαιωμάτων του για την άσκηση του ρόλου του, είναι μια αλγεινή πράξη που δεν μπορεί να έχει σχέση με το δημόσιο αξίωμα ενός Δημάρχου.
Υποχρέωση απαρέγκλιτη κάθε Αυτοδιοικητικού στελέχους είναι να τηρεί τον όρκο του υπερασπιζόμενος το Σύνταγμα, τους Νόμους του Κράτους αλλά και τα συμφέροντα της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σ’ οποιαδήποτε επιχειρούμενη κατάλυση τους σε τοπικό επίπεδο.
Η απόλυτα φυσιολογική και υποχρεωτική πρωτοβουλία του Προέδρου να υπερασπιστεί την προστασία του περιβάλλοντος και τη νομιμότητα για χωματοληψία (που όπως αποδείχθηκε τη συγκεκριμένη μέρα ήταν παράνομη και αυθαίρετη) εκλαμβάνεται πλέον σαν «χαφιεδισμός».

Η ΚΥΜΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ

Η Κύμη, σήμερα  Κυριακή 2 Ιουνίου τίμησε τον Ήρωα των Ηρώων Ιωάννη Βελισσαρίου, 100 χρόνια από τον ηρωικό του θάνατο.
Σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Λόφο του Προφήτη Ηλία, όπου και το άγαλμα του Ηρωικού Κυμαίου Αξιωματικού, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και ακολούθησε ομιλία του Αντιστρατήγου ε.α. κ.Ρήγα Ευαγγέλου, Προέδρου  της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας.        Την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους η χορωδία "Ένωσης παλαιών προσκόπων Χαλκίδας"  και η χορωδία  "Ηχοχρωμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την όλη οργάνωση επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή, βοηθούμενη από την Σύμβουλο κ. Κατερίνα Κουιμιτζή την δε άριστη παρουσίαση η φιλόλογος Ελένη Γιάνναρη.
Ξεχωριστή παρουσία του καθηγητού μουσικής κ.Παναγιώτη Θεοδώρου.
Στην τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ.Θωμάς Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπάτσα Αρετή και Παππάς Βασίλειος, οι Σύμβουλοι κ. Μπότης, κ. Κουιμιτζή,κ. Καραγιάννη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης κ. Μαργέλης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος κ. Μαυρομανωλάκης  Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, προσφορά του οποίου είναι και το άγαλμα του Ήρωα, ο Διοικητής της 180ΜΚΒ, Ανχης(ΠΒ) κ. Κιοσές Ιωάννης, αντιπροσωπεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της οποίας το ένα Τάγμα φέρει το όνομα του " Ι. Βελισσαρίου" , η Ένωση Αποστράτων Αξκών Ευβοίας, οι Ενώσεις Εφέδρων Αξκών Ευβοίας, οι τοπικές αρχές, τα Δημοτικά σχολεία και πολλοί Κυμαίοι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφορά αναμνηστικών και παράθεση τοπικών γλυκισμάτων.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.

Eξιχνιάστηκε πριν από λίγο το φρικτό διπλό έγκλημα με θύματα τον 56χρονο γυναικολόγο και την 54χρονη σύζυγό του στην Ακτή Νηρέως  Ο 23χρονος Πακιστανός κηπουρός που είχε προσαχθεί ως ύποπτος το πρωί της Κυριακής, ομολόγησε ότι σκότωσε το ζευγάρι για να αρπάξει μερικά ευρώ και τις πιστωτικές κάρτες του γιατρού!
Οι κάρτες βρέθηκαν στην κατοχή του δολοφόνου μαζί με 120 ευρώ και κάρτες ανάληψης μετρητών που είχε αρπάξει από τη βίλα των θυμάτων. Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει τη δολοφονία που συγκλόνισε την περιοχή. Ο 23χρονος αλλοδαπός είχε άδεια παραμονής η οποία έληγε σε λίγες ημέρες και είχε σκοπό να καταθέσει αίτηση για να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφτηκε το ζευγάρι στην υπηρεσία του οποίου εργαζόταν περιστασιακά φροντίζοντας τον κήπο και ζήτησε να πάρει τα πράγματά του. Όταν η 54χρονη συνταξιούχος τραπεζικός του άνοιξε, της επιτέθηκε στον κήπο δίπλα στην πισίνα, χτυπώντας την αλλεπάλληλες φορές στο κεφάλι με έναν τσιμεντόλιθο!
Μόλις βεβαιώθηκε ότι ήταν νεκρή, μπήκε στο σπίτι και βρήκε τον 56χρονο γυναικολόγο ξαπλωμένο. Αρχικά προσπάθησε να τον στραγγαλίσει, αλλά στη συνέχει τον χτύπησε στο κεφάλι και, όταν τον εξουδετέρωσε, του τρύπησε πέρα για πέρα το λαιμό με ένα σκουπόξυλο που είχε σπάσει ώστε η άκρη του να είναι αιχμηρή! Στη συνέχεια έψαξε εκεί που το ζευγάρι άφηνε λίγα χρήματα και βρήκε τα 120 ευρώ, πήρε και τις κάρτες του γιατρού και έφυγε κλειδώνοντας την πόρτα και παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά.
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν ως ύποπτο από την πρώτη στιγμή τον Πακιστανό και τον προσήγαν μαζί με αρκετούς ομοεθνείς του που εργάζονται περιστασιακά στην περιοχή. Έξι από αυτούς συνελήφθησαν για υπόθαλψη εγκληματία επειδή τον έκρυψαν στο σπίτι τους και θα οδηγηθούν μαζί με το δολοφόνο στον εισαγγελέα.
Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η κόρη των θυμάτων ανησύχησε επειδή δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματά της και ζήτησε από τους άνδρες του τμήματος Αλιβερίου να ελέγξουν αν οι γονείς της είναι καλά. Το ζευγάρι είχε και ένα γιο ο οποίος ειδοποιήθηκε για το τραγικό τέλος των γονιών του και έρχεται στην Ελλάδα από την Αγγλία όπου σπουδάζει.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΝΗΡΕΩΣ


Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες ο πακιστανός εργάτης  που δούλευε στο σπίτι τους στην ακτή Νηρέως και ανακρίνεται καθώς του αποδίδεται το διπλό φονικό που συνέβη  χτες στην στο Αλιβέρι. Το ανδρόγυνο, η 55χρονη Συνταξιούχος Τραπεζικός και ο Γυναικολόγος σύζυγός της , που υπηρετούσε στο Ασφαλιστικό της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, βρέθηκαν θανάσιμα κτυπημένοι η μεν πρώτη στο εξωτερικό του σπιτιού με τσιμεντόλιθο και ο Γιατρός μέσα στο σπίτι κτυπημένος σε όλο το σώμα με αιχμηρό αντικείμενο. Στο αποτρόπαιο έγκλημα ανακάλυψαν χθες το βράδυ οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αλιβερίου μετά την έκκληση της κόρης του θύματος η οποία προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους γονείς της όλη την ημέρα. Δυστυχώς δεν απαντούσε κανείς και αναγκάστηκε να ενημερώσει  την Αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες έπεσαν σε γνωστό άτομο που είχε προσωπικές διαφορές με τα θύματα. Έτσι συνελήφθη σήμερα στην Λάμψακο ο Πακιστανός εργάτης που ανακρίνεται και εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξει ομολογία του. Η ανάκριση εξελίσσεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας. Εκτός του πακιστανού έγιναν πάντως και άλλες προσαγωγές υπόπτων αλβανικής και ελληνικής καταγωγής. Εως το βράδυ να αναμένονται ανακοινώσεις.