Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ.

 Τα νέα πειράματα  και τα μερεμέτια στο Γήπεδο της Κύμης  συνέλαβε ο φακός του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βαγγέλη Μπελιά. Για πολλοστή ο φορά ο Δήμος κάνει εργασίες αποχωμάτωσης και επιχωμάτωσης, φτιάχνει τοιχία, ανοίγει τάφρους, ανακατεύει  έναν χώρο με ιστορικό συνεχών κατολισθήσεων για να καταλήξει σε μία από τα ίδια. Με την πρώτη θεομηνία το γήπεδο θα καταρρεύσει και πάλι από την αρχή.
Είναι απορίας άξιο, έστω και για χάρη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Κύμης η οποία ανήκει στον κ. Θωμά και στον αδελφό του  όφειλε να έχει εκπονήσει, με δαπάνες του Δήμου ασφαλώς αφού το Γήπεδο είναι Δημοτικό  μία ολοκληρωμένη μελέτη με τις επιμέρους υπομελέτες, τεχνική, γεωλογική κ.ο.κ. να συντάξει τεύχη δημοπράτησης και  εν συνεχεία να χρηματοδοτήσει και να αναθέσει την κατασκευή ολοκληρωμένων τεχνικά και επιστημονικά έργων.
Δεν επιτρέπεται η Ομάδα της Κύμης να εξακολουθεί να έχει αυτό το γεφύρι της Άρτας επειδή η Δημοτική Αρχή νομίζει ότι την παίρνει να
κάνει τεχνικές αλχημείες που εκ του αποτελέσματος εκθέτουν και την επιστημονική και τεχνική κατάρτιση των εμπνευστών τους.
Σε τελική ανάλυση εάν ο χώρος αυτός είναι ακατάλληλος για την διαμόρφωση ενός σωστού και ασφαλούς γηπέδου να ξεκινήσει ΤΩΡΑ η διερεύνηση  άλλου κατάλληλου χώρου και μάλιστα με προδιαγραφές σταδίου. Βέβαια ακούστηκε από τα γνωστά παπαγαλάκια που κουρνιάζουν στην πλατεία ότι με την μετακίνηση του γηπέδου προς το Γυμνάσιο και τον Προφήτη Ηλία θα διαμορφωθεί ταιρέν σταδίου και της «παναγιάς τα μάτια». Προφανώς όσοι τα λένε ή τα σκέπτονται αυτά δεν θα ξέρουν που είναι το γήπεδο.
Ας σοβαρευτούν επιτέλους για να μην γίνουμε πανελληνίως ρεζίλι με το Γεφύρι της Άρτας που επιμένει να θεωρεί γήπεδο ο Δήμαρχος.
Στο τέλος είναι εύλογη και η απορία του Βαγγέλη. Με ποιες αποφάσεις, με ποιες μελέτες και με ποιο κόστος γίνονται όλες αυτές οι επαναλαμβανόμενες και άστοχες εργασίες στο
Γήπεδο. Τσιφλίκι μπορεί να είναι η Ομάδα όχι όμως και το Γήπεδο!!!
Είναι κρίμα ενώ η Ομάδα πλησιάζει σε επαγγελματικές κατηγορίες η πρακτική της Δημοτικής Αρχής και γύρω από το Γήπεδο της Κύμης  να συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από  πρωτόγνωρο ερασιτεχνισμό, προκλητική προχειρότητα και επικίνδυνη αδιαφάνεια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα του τόπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν αιτία τεχνητής αντιπαράθεσης. Αντίθετα πρέπει να αποτελούν αιτία συναίνεσης και αθροίσματος δυνάμεων.                      

 Σ’ αυτές τις πράγματι  δύσκολες ώρες για τους πολίτες και την περιοχή μας (όπως εξάλλου και για όλη τη χώρα)……
Σ’ αυτές τις ώρες που η γενικευμένη κρίση και ανέχεια στην περιοχή μας, βαθαίνει και από την έλλειψη βασικών υποδομών και την απουσία αναπτυξιακών μέτρων.
Σ’ αυτές τις ώρες που οι θέσεις εργασίας μειώνονται και νέες δεν δημιουργούνται.
Σ’ αυτές ακριβώς τις ώρες, απαιτείται αίσθημα ευθύνης, συναίσθηση του καθήκοντος,  σκληρή και επίμονη δουλειά και προτάσεις προοπτικής, απ’ όλους όσους εμπλέκονται με το Δημοκρατικό προγραμματισμό της ανάπτυξης του τόπου μας.
Κυρίως όμως, απαιτείται σοβαρότητα, ωριμότητα, μετριοπάθεια, διαχειριστική επάρκεια και πνεύμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Πιστεύουμε ότι αυτά τα στοιχεία δεν αποτέλεσαν ούτε αποτελούν χαρακτηριστικά αυτής της Δημοτικής Αρχής.
Αντίθετα τα επικοινωνιακά παιχνίδια και η διαίρεση, ο σφετερισμός και η οικειοποίηση, η πόλωση και οι «εξώδικοι» θεατρινισμοί, με στόχο τον επηρεασμό της κοινής γνώμης ή την περιχαράκωση ζωτικού ακροατηρίου σε φθίνουσες εκλογικά  περιόδους, είναι στοιχεία της «στρατηγικής της έντασης», που η Δημοτική Αρχή ενισχύει ακόμη περισσότερο τελευταία.
Στόχος η συσπείρωση γύρω από κίβδηλα συνθήματα και «αγώνες» και η προσπάθεια  «πολιτικής διατήρησης» εν όψει των προσεχών Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Βέβαιο είναι, ότι αυτή η πολιτικά αιμορραγούσα πρακτική προσδιορίζει ουσιαστικά τα προβλήματα του τόπου, ως αντικείμενο προσπάθειας «πολιτικής διατήρησης» μιας «καθεστωτικής αντίληψης», και όχι ως υποκείμενο για επίλυση. (παιχνίδι «πολιτικής δήθεν μαγκιάς» γνωστό από το Δήμο Κύμης)
Συνειδητή επιλογή του κ. Θωμά να σφετεριστεί και να «παίξει επικοινωνιακά’ με το τεράστιο οδικό αλλά και οικονομικό πρόβλημα της περιοχής Στόμιο – Πλατάνα, Παραλία Κύμης – Σκύρου.
Έτσι τον άφηναν και έτσι συνήθισε να «παίζει» ο κ. Θωμάς.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                         14 /06/2013

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική αρχή  προκάλεσε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με θέμα το σοβαρό πρόβλημα της αντιμετώπισης των κουνουπιών, με την παρουσία της αρμόδιας για το θέμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και πρότεινε μαζί με τη διενέργεια εκνεφώσεων περιμετρικά της Λίμνης του Δύστου να γίνουν και αεροψεκασμοί . Επίσης να διενεργηθεί από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ενημέρωση και ελέγχος των εργαζομένων στην περιοχή της Λίμνης (κυρίως μεταναστών ) στα πλαίσια της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας από την Ελονοσία. Ήδη εγκρίθηκε και ξεκινά η διαδικασία εκνέφωσης περιμετρικά της Λίμνης και αναμένονται οι αεροψεκασμοί (που επίσης έχουν αποφασιστεί).

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΙΣΧΙΝΑ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παρέμβαση του κ. Πίσχινα για   τον δρόμο του Στομίου και τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
 Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Στερεάς Ελλάδας ο κ. Πίσχινας, δίχως να υπάρχει, για τα θέματα που θίγει, θέση του οργάνου το οποίο εκπροσωπεί, προβαίνει σε ένα καταιγισμό δηλώσεων για πράγματα και γεγονότα, τα οποία παραποιεί.
Θέλοντας να πιστεύουμε ότι όλα αυτά οφείλονται σε άγνοια, δεν θα του απαντήσουμε μέσω μιας ανακοίνωσης. Τον προσκαλούμε όμως να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε κάποια από τις συγκεντρώσεις των ενδιαφερόμενων πολιτών-  και όχι του Δημάρχου όπως υποτιμητικά αναφέρει-  για να ενημερωθεί. 
Τον καλούμε σε μια ανοικτή συζήτηση με τον κόσμο της περιοχής και  τους εκπροσώπους του και όχι να αναλώνεται σε απαξιωτικά δελτία τύπου ή σε επισκέψεις, όπως αυτή που πραγματοποίησε στο Στόμιο πριν από ενάμιση μήνα, εν κρυπτώ από τους πολίτες και τον Δήμαρχο.
Σεβόμενοι την σημαντική προσφορά στην επίλυση των προβλημάτων του  τόπου μας, τόσο του επικεφαλής της Περιφέρειας, όσο και της  πλειοψηφίας των ανθρώπων της, Αιρετών και Υπηρεσιακών, όπως επίσης σεβόμενοι και την πολύ καλή συνεργασία μας, επιλέγουμε να μην απαντήσουμε στον κ. Πίσχινα όπως πραγματικά θα του άξιζε.

Οι  Υπηρεσίες πάντως της Περιφέρειας, που γνωρίζουν πολύ καλά τις ουσιαστικές έως και καταλυτικές προσπάθειες που διαχρονικά έχουν καταβληθεί εκ μέρους μας και αφορούν  στη σύνταξη των μελετών και την χρηματοδότηση των έργων, στα οποία αναφέρεται ο κ. Πίσχινας, μπορούν να του δώσουν την πραγματική εικόνα, εφόσον βέβαια επιθυμεί να την γνωρίσει.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΠΙΣΧΙΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΕΣ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και ευθύς ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ανέστης Πίσχινας. Αυτή η ευθύτητα σπάνιζε έως τώρα στην Περιφέρεια. Πέρα από το θέμα του δρόμου στο Στόμιο για το οποίο ο Ανέστης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και λόγω των δεσμών του με την Σκύρο, θέμα για το οποίο η ενημέρωση έχει εξαντληθεί ο Πρόεδρος προχωρά και παρακάτω.
Αποκαλύπτει ότι οι μελέτες που εκπόνησε ο Δήμος για το Μυλωνοπούλειο μπάζουν και υπάρχει κίνδυνος μετά τον έλεγχο των κοινοτικών  να καταλογιστούν στην Περιφέρεια και στο Κράτος δαπάνες  για τμήμα του έργου που δεν θα έχουν εγκρίνει οι ελεγκτές.
Γράφει συγκεκριμένα: «Όμως η μελέτη έγινε σαν το γεφύρι της Άρτας. Χρειάστηκε να τροποποιηθεί πολλές φορές και τελικά, όπως αποδείχθηκε ήταν και πάλι ημιτελής. Χρειάστηκαν ακόμα 550.000 €, ενώ μετά τον έλεγχο από τον ΕΣΠΕΛ, διαπιστώθηκε ότι και πάλι δεν είχαν προβλεφθεί σημαντικές εργασίες στη μελέτη.
Το έργο δεν θεωρείται ολοκληρωμένο, γιατί όπως έχει επισημάνει ο ΕΣΠΕΛ εκτός των ελλείψεων που προαναφέρθηκαν, δεν είχε προβλεφθεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και υπάρχει ο κίνδυνος, να υποχρεωθούμε να το πληρώσουμε από εθνικούς πόρους και όχι από κοινοτικούς.»
Αποκαλυπτικός και για το λιμάνι για το οποίο αυτοπαινεύεται ο κ. Θωμάς
«Για το λιμάνι της Κύμης ο Δήμαρχος, έπεισε τον τότε Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σκορδά, να πάρει την αρμοδιότητα από την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας, που είναι από τις καλύτερες και η πλέον έμπειρη, από πολλές άλλες περιφερειακές υπηρεσίες, στα Δημόσια Έργα και φυσικά στα λιμενικά, με σκοπό να αναθέσει ο Δήμος μία μικρή μελέτη τροποποίησης της αρχικής μελέτης του λιμανιού, χωρίς να είχε τότε, ούτε καν τεχνική υπηρεσία, με μοναδικό σκοπό, να εμφανιστεί ότι είναι συμμέτοχος στο έργο.»

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΛΙΘΙΕ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την «αμαρτωλή» ΕΡΤ για να την αντικαταστήσει μερικούς μήνες μετά με μία άλλη   όχι απαραιτήτως λιγότερο «αμαρτωλή» είναι τελικά  ο «καπνός»  από μία φωτιά που σιγοκαίει τρία χρόνια στην χώρα αλλά τώρα πια παίρνει  διαστάσεις ολοκαυτώματος. Ο αυταρχισμός της δήθεν επιβαλλόμενης ανάγκης, η καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων για να πάρουμε τη δόση, η βίαιη εισαγωγή δήθεν μεταρρυθμίσεων  αρκετές από τις οποίες έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού σχεδιασμένες και  νομιμοποιημένες στους κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας. Όλα αυτά τα μεμονωμένα γεγονότα που  άλλοτε μας απογοητεύουν, άλλοτε μας τρομάζουν, άλλοτε τα θαυμάζουμε, δεν είναι παρά το δέντρο στο δάσος της παραίτησης από την Δημοκρατία.
Έτσι και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κανείς δεν θα αρνηθεί την ανάγκη να υπάρχει πραγματικά Δημόσια, Ανεξάρτητη από κόμματα και μηχανισμούς χειραγώγησης Ραδιοτηλεόραση, σύγχρονη και ανταγωνιστική. Η διαδικασία όμως για να πάμε σε αυτήν δεν μπορεί παρά να είναι ανοικτή, διαφανής και δημοκρατικά νομιμοποιημένη. Το κυριότερο, εκείνος που το επιχειρεί πρέπει εμπράκτως να έχει αποδείξει ότι το πιστεύει. Είναι πράγματι γελοίο να μιλούν για την «καθαρή» Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εκείνοι που διαχρονικά αλλά και έναν χρόνο τώρα την διαχειρίστηκαν ως φέουδο άκρατου πελατειασμού, αδιαφάνειας και  ενίοτε επιδιωκόμενης λογοκρισίας. Το χειρότερο είναι ότι οι ίδιοι αυτοί υπόσχονται να  παραδώσουν σε λίγο καιρό μία άλλη «αγνή» και  ανεξάρτητη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Με ποια προσόντα;

AΝΕΣΤΗΣ ΠΙΣΧΙΝΑΣ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παίρνοντας αφορμή από κάποιες συγκεντρώσεις πολιτών που γίνονται από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου και από δελτία τύπου με απειλές για κινητοποιήσεις και άλλα, που στρέφονται κατά της υπηρεσίας που κατασκευάζει το έργο του Στομίου και αντικειμενικά κατά της Περιφέρειας που έχει την ευθύνη, θέλω να ενημερώσω για τα εξής:
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Δήμαρχος κάνει τέτοια «παιχνίδια», για έργα που κατασκευάζει η Περιφέρεια σήμερα και η Νομαρχία παλαιότερα.
Στόχος του είναι, με δήθεν κινητοποιήσεις, με ανακοινώσεις  και άλλες παρόμοιες ενέργειες, να πείσει τους δημότες, να πιστέψουν, ότι «ευτυχώς που είναι ο Δήμαρχος και γίνονται τα έργα», δηλαδή αυτά που άλλοι κατασκευάζουν (Νομαρχία – Περιφέρεια) και όχι ο Δήμος.
Αυτό έκανε και με το ίδιο έργο, όταν χρησιμοποιώντας το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο, όπως όλα τα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με το Νόμο, μπορούν να κάνουν έρευνες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν μελέτες, για να κατασκευαστούν έργα.
Έκανε ολόκληρη ιστορία, τοποθέτησε πανό, ανακοινώσεις και άλλα, έχοντας πάντα σαν στόχο, πώς θα έχει πολιτικό όφελος από το συγκεκριμένο πρόβλημα και από το Έργο.
Βέβαια η Περιφέρεια δεν μπορούσε να ακολουθήσει τις λογικές του Δημάρχου, που δεν έχουν άλλο σκοπό από την οικειοποίηση έργων που κατασκευάζονται από άλλους, να παραπλανά τους πολίτες για να τους πείσει τελικά, ότι είναι δικά του επιτεύγματα.
Για το συγκεκριμένο έργο, εκπονήθηκε από την Περιφέρεια κανονική μελέτη και ήδη κατασκευάζεται ένα πολύ σίγουρο έργο και δεν θα προκληθούν πλέον προβλήματα.
Υπάρχει σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία και οι όροι της σύμβασης δεν τροποποιούνται ούτε με ανακοινώσεις, ούτε με κινητοποιήσεις.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;

Το ότι το Ινστιτούτο Παπανικολάου δεν έχει καμία σχέση με το Ινστιτούτο που ιδρύθηκε το 2008 και εγκαινιάστηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο με την πρωταγωνιστική στήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Τόσο γυμνού που δεν θα χρειαζόταν η αρωγή και χειρούργου οφθαλμίατρου για να το καταλάβουμε. Αρκεί να παρατηρήσουμε τους προϋπολογισμούς, να υπολογίσουμε τους ανύπαρκτους απολογισμούς ..........
Αποκορύφωμα της διάλυσης του Ινστιτούτου ήταν η κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου με την ταχυδαχτυλουργική υφαρπαγή της ομοφωνίας του Δημοτικού Συμβούλίου. Το Ινστιτούτο χωρίς το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν είναι Επιστημονικός Φορέας όπως ιδρύθηκε αλλά Γραφείο Ταξιδίων και Τελετών που έχει κλέψει το μεγάλο όνομα του Παπανικολάου και το έχει ποδοπατήσει.
Πέραν όλων αυτών εδώ και λίγους μήνες  Χειρούργος Οφθαλμίατρος άγνωστο για πιο έργο παράγει στο Υπουργείο Υγείας όπου υπηρετεί αποσπάστηκε στο Ινστιτούτο. Δεν γνωρίζουμε εάν κτυπάει κάρτα κάθε μέρα στην Κύμη αλλά προχθές πήγε στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε με την οικογένεια Θωμά, την κ. Κοϊμιτζίδου και τον κ. Μπενάκη, απόντων των υπολοίπων μελών μεταξύ των οποίων και του Δημοτικού Συμβούλου- Δημότη και γιατρού κ. Ντόβολη. Η παρουσία Μπενάκη τους χάλασε το σκηνικό, εάν δεν ήταν ίσως οι παρόντες θα ήταν κατά δύο περισσότεροι. Εκεί ο χειρούργος Ομφαλμίατρος κ. Αγάλος Φωτόπουλος (Είναι ο ίδιος στενός συνεργάτης του κ. Νικήτα Κακλαμάνη που αποσπάστηκε από την Κω και κατέληξε στο Διοικητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου της Αθήνας ή είναι συνωνυμία;) έκανε την ακόλουθη εισήγηση: “Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΝΕΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;


O Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Δημότες» κ. Σιαγιάννης σχολιάζει το θέμα του Υποσταθμού της ΔΕΗ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Αλιβέρι στην προσωπική του σελίδα στο facebook ως εξής:
Η Δημοτική κοινότητα Αλιβεριου ομόφωνα αποφάσισε αλλά και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη παραχώρηση στη ΔΕΗ τις κατασκευές που φέρονται ως Υποσταθμός- προϋπόθεση για την υπογειοποιηση - και ειναι μπαζωμένες στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Αλιβέρι.
Μονο που στα πλαίσια της πάγιας προχειροτητας, -αν και κάποιοι νυν ήταν πρωταγωνιστες της αντίδρασης τοτε-, ξέχασαν οτι μεταβιβαστηκαν στη ΔΕΗ τελεσιδίκως αυθαίρετες και κατεδαφιστεες κατασκευές.!!!
Με αποτέλεσμα νέες εμπλοκές στην ανάπλαση του κέντρου.!!!
Προχειροτητας και ανεπάρκειας...συνέχεια ! (έγγραφα και φωτογραφία απ το 1997)

Η φωτογραφία και τα έγγραφα είναι πράγματι κατατοπιστικά!!!

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! NET Ζωντανά - Live stream || GreekTVRadio.com

ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ "ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ" ΣΤΟΝ κ. ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας υπό την επωνυμία «ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ» που εδρεύει στη Χαλκίδα (Α. Νίκα και 25ης Μαρτίου) και εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ
Τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτριο Γ. Θωμά.
Κοινοποιούμενη προς:
1. Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά, στη Λαμία
2. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθ. Μπουραντά στη Χαλκίδα
3. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
4. Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου
5. Βουλευτές του Νομού Ευβοίας
6. Επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος
7. Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας
8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Κε Δήμαρχε,
Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο το περιεχόμενο της από 5-6-2013 «Εξωδίκου Διαμαρτυρίας» σας που επιδόθηκε σ΄ εμάς την 7η Ιουνίου 2013 και περί ώρα 13.05.
Κατόπιν τούτων οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε σας και να πληροφορήσουμε κάθε καλόπιστο τρίτο ότι:
Όπως σας είναι γνωστό, με την υπ΄ ΑΔΑ Β4ΘΡ7ΛΗ-Ε05/13-9-2012 Σύμβαση Κατασκευής Έργου, μου ανατέθηκε, από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ως κυρίας και η εταιρεία την οποία εκπροσωπώ ανέλαβε, το έργο «Κατασκευή άμεσων έργων αντιμετώπισης καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με Ε.Ο. Οξύλιθος – Πλατάνα (στην περιοχή από ΧΘ 0+650 έως ΧΘ 1+000)», με προθεσμία ολοκλήρωσής του 300 ημέρες, από της υπογραφής της συμβάσεως.
Σας είναι γνωστή επίσης, ως εκ της ιδιότητός σας, η συνεχής αλληλογραφία μας με την κυρία και επιβλέπουσα το έργο Περιφέρεια, σχετική με το καθεστώς προσβασιμότητας της οδού, κατά τη διάρκεια εκτελέσεως των εργασιών, δεδομένου ότι παρ΄ ότι είχε χαρακτηρισθεί και σημανθεί ως «κλειστός», παρά ταύτα, με προφορικές παραγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιδιώκετο η χρησιμοποίησή του από τους προς τούτο επιθυμούντες, παρά τον αυξημένο κίνδυνο καταπτώσεως βράχων και εκ τούτων κίνδυνο προκλήσεως έως και θανατηφόρου ατυχήματος, αλλά και τις από εμάς προειδοποιήσεις προς τούτο. Έτσι κατ΄ επανάληψη απευθυνθήκαμε εγγράφως στην αναθέτουσα αρχή, με σκοπό τη διευκρίνιση και επιβεβαίωση του καθεστώτος της οδού, αρνούμενοι ρητώς ν΄ αναλάβουμε τον κίνδυνο έναρξης και συνέχισης των εργασιών με το αμφιλεγόμενο καθεστώς «ανοιχτής οδού» που επιδιώκετο να συνεχισθεί.
Προς επιβεβαίωση τούτου μνημονεύεται το υπ΄αριθμ. 114097/5623/22-10-2012 έγγραφο της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Εύβοιας, στο οποίο περιέχεται απάντηση της υπηρεσίας κατά την οποία «…ενώ ο δρόμος υφίσταται (διανοιγμένος) λόγω της επικινδυνότητος… έχει σημανθεί ως κλειστός, δεν έχει εμποδισθεί όμως με φράγματα η προσπέλασή του… με σκοπό να χρησιμοποιείται ο δρόμος μόνο σε καταστάσεις ανάγκης μέχρι την οριστική αποκατάστασή του…»!!!
Επιμένοντας στην αποσαφήνιση της καταστάσεως της οδού και αρνούμενοι να εκτελέσουμε εργασίες με αμφισβητούμενη νομιμότητα και χρηστικότητα καθεστώτος της οδού, (ιδιαίτερα μικρού εύρους με παράλληλη παρουσία μηχανημάτων επ΄ αυτής), την 1-11-2012, αναγκασθήκαμε να προσφύγουμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώπιον του οποίου κλήθηκαν οι εκπρόσωποι της επιβλέπουσας αρχής και στους οποίους δόθηκε η ρητή εντολή για παράδοση σχετικών, με την σήμανση της οδού, εγγράφων, που αρνούνταν να μας παραδώσουν μέχρι τότε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΑΒΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 9  /2013

 Σήμερα 11 Ιουνϊου 2013, ημέρα  Τρίτη και ώρα 12:00  μμ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δ.Κ. Αλιβερίου. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο πρόεδρος έθεσε προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:

Θέμα 1οΥποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Καράβου
  Μελετάται η υποβάθμιση του υπολιμεναρχείου σε τμήμα, καθώς και η κατάργηση του τμήματος Πετριών. Η απόφαση αυτή είναι μοναδική σε όλη την χώρα.
Είναι γνωστό ότι το Υ/Λ εξυπηρετεί τα λιμάνια του Καράβου, της ΑΓΕΤ, και της ΔΕΗ, με μεγάλο όγκο εμπορευμάτων και πρώτων υλών καθώς και το λιμάνι των Πετριών με τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της νότιας Εύβοιας, καθώς και την φύλαξη των ακτών του Αιγαίου στην κεντρική Καρυστία.
  Η υποβάθμιση σε τμήμα θα επιφέρει τεράστια προβλήματα τόσο στην παραγωγική και εμπορική κίνηση , όσο και στην φύλαξη των ακτών από την λαθρομετανάστευση και την διακίνηση ναρκωτικών.
Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου:
Αποφασίζει ομόφωνα :
Αριθ. Απόφασης  29 /2013
Θεωρεί την απόφαση καταστροφική για την οικονομία και την ασφάλεια της κεντρικής Καρυστίας απορεί για την μοναδικότητα του μέτρου και προτείνει την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ του Δήμου , καθώς και την κινητοποίηση των βιομηχανιών, των αλιέων και των κατοίκων προκειμένου η Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.


                                                           Για το Συμβούλιο της Δ.Κ.Αλιβερίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΜΙΟΥ

   ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                              11/6/2013



Με αφορμή δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε σήμερα 11/6/13 από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Π.Τ. Εύβοιας κ. Μπουραντά και αφορά στην εξώδικη διαμαρτυρία μας για το έργο στο Στόμιο, διευκρινίζουμε τα εξής:
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5/6/13 στην Πλατάνα, ήταν μία από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για την εξέλιξη του έργου στο Στόμιο.
Αποτελεί δε συνέχεια της πρώτης συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου τον Νοέμβριο του 2012 στο κέντρο «ΦΑΡΟΣ» στο Στόμιο, πριν το ξεκίνημα του έργου.  Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι ανάδοχοι του έργου, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου της περιοχής.  Στην πρώτη εκείνη συνάντηση, οι ανάδοχοι είχαν δεσμευτεί ενώπιον όλων, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το ερχόμενο καλοκαίρι και ο δρόμος θα έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία πριν τον Ιούλιο 2013. Αντιλαμβανόμενοι προφανώς τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε το κλείσιμο αυτού του δρόμου για την περιοχή. 
Οι εργασίες παρότι άργησαν να ξεκινήσουν- και μάλιστα όταν ξεκίνησαν τα μηχανήματα έργου που εγκαταστάθηκαν ήταν εντελώς ακατάλληλα- από το Φεβρουάριο του ΄13 έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013, εξελίχθηκαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κάτι που τα δημοσιεύματα των πολλών μετέπειτα συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν ανακοίνωναν.  Στις συγκεντρώσεις αυτές, που μοναδικό σκοπό είχαν την ενημέρωση του κόσμου, οι ανάδοχοι του έργου επέλεξαν να μην παρίστανται. Αντίθετα  στις περισσότερες από αυτές παρευρέθηκαν και οι επιβλέποντες του έργου κ.κ. Πολίτης και Λολακάς οι οποίοι από τη μεριά τους ενημέρωναν τους παρευρισκομένους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία της ΕΡΤ, της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης η οποία ασφαλώς υπήρξε για δεκαετίες πεδίον κομματισμού, όπως όλο το Δημόσιο, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε και εστία σοβαρής πολιτιστικής και ενημερωτικής δουλειάς που ξεχώριζε για την ποιότητά της. Η μεθόδευση του κλεισίματος της ΕΡΤ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την αυθημερόν ΚΥΑ που προβλέπει το κλείσιμο της ΕΡΤ και την εξαφάνιση του σήματός της απόψε τα μεσάνυκτα αποτυπώνουν την βαρβαρότητα του Μνημονίου και των Υποτακτικών της Τρόϊκας. Την  ίδια στιγμή και διαχρονικά δεν τολμούν να βάλουν τάξη στις συχνότητες που αποτελούν δημόσιο αγαθό και είναι παραδομένες παρανόμως στους εθνικούς εργολάβους. Πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι πολιτικοί μπορούν να επανασυστήσουν και μάλιστα σε υγιείς βάσεις την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση;

Το ΛΑΛΑ ΤΟ συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και σε όλους όσους απόψε θα βρεθούν  έξω και ελπίζουμε μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 
Η διοικητική και οργανωτική εξυγίανση της ΕΡΤ να γίνει με την ΕΡΤ λειτουργούσα και με διαφάνεια και αξιοκρατία
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητέ Συνάδελφε,
Το ΤΕΕ π.τ. Εύβοιας έλαβε μια εξώδικη διαμαρτυρία και ένα ψήφισμα από συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής που πραγματοποίησες με σκοπό να τους ενημερώσεις για την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο του Στομίου, που κατασκευάζει η εργοληπτική επιχείρηση «ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ», με υπεύθυνη υπηρεσία την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Δεν παρευρισκόταν ούτε ο επιβλέπων του έργου ούτε εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας, οι οποίοι σύμφωνα με το Νόμο 3669/2008 για τα δημόσια έργα, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το έργο, γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη των εργασιών και μπορούν να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες.   
Στην εξώδικη διαμαρτυρία και στο ψήφισμα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για την μεγάλη και «εγκληματική» καθυστέρηση του έργου, που προκύπτει από την ενημέρωση που τους παρείχες και ότι προτίθενται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν το έργο δεν παραδοθεί πριν τον Ιούλιο.
Οι ενέργειές σου, ως υπεύθυνου δημοτικού άρχοντα και Μηχανικού, είναι περίεργες και δεν διευκολύνουν την ομαλή εξέλιξη του έργου, όταν αντί να συνεργαστείς με την αρμόδια υπηρεσία και κατασκευάστρια εταιρεία, τοποθετείσαι απέναντι και τροφοδοτείς τους πολίτες με πληροφορίες ή και ελπίδες που δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.
Γνωρίζεις άλλωστε ότι υπάρχει σύμβαση με την οποία ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει σε 300 ημέρες από την εγκατάσταση του στο έργο. Μέχρι σήμερα οι εργασίες εξελίσσονται μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος του έργου και δεν υφίσταται «εγκληματική» καθυστέρηση.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η αρμόδια υπηρεσία και ο ανάδοχος, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι διερχόμενοι και ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, οι επιχειρήσεις της περιοχής πρέπει να διευκολυνθούν κατά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχουν άτυπα συμφωνήσει, να δωθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία στις 10 Ιουλίου και έχετε ενημερωθεί τόσο εσύ όσο και ο Δήμαρχος Σκύρου για αυτό.
Γνωρίζεις ως Μηχανικός ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει μια κατασκευάστρια εταιρεία και το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου δεν τροποποιούνται με όσα ψηφίσματα ή εξώδικα και αν εκδώσει κανείς. Διότι άλλοι έχουν την ευθύνη εκτέλεσης του έργου.
Επομένως γιατί γίνονται όλα αυτά;  Ποιος σκοπός εξυπηρετείται;
Πιστεύουμε ότι την όποια ταλαιπωρία υφίστανται οι πολίτες δεν επιτρέπεται να την εκμεταλλεύεται κανένας. Η ταλαιπωρία είναι πρόσκαιρη, αλλά το έργο θα μείνει για πάντα και θα διευκολύνει τους πολίτες που θα κυκλοφορούν με ασφάλεια.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για την Δ.Ε. του ΤΕΕ Π.Τ. Εύβοιας
Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μπουραντάς

ΚΥΜΗ –BACOLI 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ CUMA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                      11/ΙΟΥΝΙΟΥ2013


Στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία η αναθέρμανση της αδελφοποίησης των δύο δήμων

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ.Δημήτρης Θωμάς, με επιτελείο συνεργατών του πραγματοποίησε επίσκεψη στις 6-8 Ιουνίου στο BACOLI της Ιταλίας, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια, (1983 – 2013), που οι δύο πόλεις Κύμη και Bacoli, συναισθανόμενες την ευθύνη της πολιτιστικής τους και ιστορικής τους διαδρομής, πραγματοποίησαν την μεταξύ τους αδελφοποίηση.
Η Cuma, είναι η πρώτη Ελληνική αποικία (770 π.χ. περίπου) που δημιουργήθηκε στη δύση από τους Κυμαίους, περιοχή που ανήκει στο σημερινό BACOLI της Ιταλίας.
Στόχος της επίσκεψης, η άμεση ανταλλαγή πολιτιστικών δρώμενων και συνεργασιών, ώστε να μεταλαμπαδευθεί στην επόμενη γενιά η ιστορική κληρονομιά του τόπου μας.
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής τους, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του παρευρέθηκαν σε γεύμα που προσέφερε ο πρ.Δήμαρχος  Giacomino di Stefano   και ο πρ,Αντιδήμαρχος και μετέπειτα Βουλευτής Ιταλίας, Giuseppe Scotto, που ήταν η δημοτική αρχή του Bacoli το 1983 και πρωτεργάτες της αδερφοποίησης. Παρών ήταν και ο δημ. Σύμβουλος υπ.πολιτισμού του Δήμου Pozzuoli, Frachesco Fumo. Με ιδιαίτερη ζέση υποδέχτηκαν την ελληνική αντιπροσωπεία, έγιναν ανταλλαγές αναμνηστικών και δώρων και τραγούδησαν όλοι μαζί σε ελληνικούς και ιταλικούς σκοπούς.
Τη δεύτερη ημέρα, ο Δήμαρχος του Bacoli Ermanno Schiano  σε συνεργασία με την υπεύθυνη Πολιτισμού Flavia Guardascione και την  καθηγήτρια Adelaide di Meo ετοίμασαν εκδήλωση υποδοχής με ομιλίες και παρουσίαση σχετικών εργασιών από τα σχολεία της περιοχής.  Οι δύο Δήμαρχοι ανανέωσαν τη σχέση των δύο πόλεων με την υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας των δύο δήμων σε επίπεδο πολιτιστικό, κοινωνικό, ιστορικό, ενώ υπήρξε ένθερμη ανταπόκριση στην πρόταση αδερφοποίησης των τριών πόλεων  δηλ. της Ευβοϊκής Κύμης, της Κύμης της Ιταλίας και της Αιολικής Κύμης στην Ασία, η οποία έγινε ένθερμα αποδεκτή. Ακολούθησε εκδήλωση παρουσίασης εργασιών με θέμα την αρχαία Cuma από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Bacoli και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!


Αφού πρώτα κατάργησαν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Παπανικολάου χωρίς να το πολυκαταλάβουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού με την απόφαση 107/2013 δήθεν διόρθωσαν την ακυρότητα του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω πολύπαθου φορέα που τους το είχε υποδείξει το ΛΑΛΑ ΤΟ, με μία αλχημεία παιδαριώδη, δηλαδή ονομάζοντας Δημοτικούς Συμβούλους ως δημότες (Ντόβολης, Χριστόπουλος), δηλαδή μία τρύπα στο νερό!!! έκαναν και το πραγματικά απίστευτο και όμως αληθινό!!! Όρισαν αναπληρωματικό μέλος τον κ. Σκεμπέ, ως Δημοτικό Σύμβουλο της Μειοψηφίας ενώ ο άνθρωπος έχει παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος εδώ και δύο χρόνια!!!
Ναι αυτό έγινε με ομόφωνη απόφαση – μάλλον υποτίθεται- του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Απριλίου 2013.!!!

Τα λόγια είναι περιττά!!! Με τόσες «πατάτες» αυτός ο Δήμος έγινε πουρές.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, παραβρέθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 o δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας.  Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η έγκριση ενός σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που έχει υιοθετήσει και  η Περιφέρεια, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή δύο νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), που θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα μονάδα της Θήβας.
Το σχέδιο προβλέπει επίσης την προμήθεια καφέ κάδων και τη δημιουργία κινητών μονάδων επεξεργασίας σε όλες τις διαχειριστικές ενότητες της Περιφέρειας για τη διαλογή στη πηγή και επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων.
Σε ότι αφορά τα έργα Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων προβλέπεται η επέκταση του ΧΥΤΑ Λαμίας & Χαλκίδας καθώς και η κατασκευή δύο νέων ΧΥΤΥ στην Φθιώτιδα και Φωκίδα.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή επτά Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και μικρές μονάδες προδιαλογής- κομποστοποίησης σε Διαχειριστικές Ενότητες ή Δήμους.
Επίσης,  προβλέπεται η δημιουργία τριών κινητών Μονάδων Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (Μ.Α.Ε.Κ.Κ), σε Λαμία, Θήβα & Χαλκίδα και μια μικρότερη στη Σκύρο.
Οι απαιτούμενοι πόροι θα καλυφθούν από Δημόσια χρηματοδότηση και ειδικότερα από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας καθώς και από το ΥΠΕΚΑ.
Ήδη υπάρχουν ενταγμένα έργα στην Περιφέρειά Στερεάς Ελλάδας συνολικού ποσού 40,08 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠ.Ε.Κ.Α.

Το δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα συνόδεψε στη Λαμία και η δημοτική σύμβουλος κ. Σοφία Καραμπέτσου, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ του ΦοΔΣΑ.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ.Ο. ΚΥΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                 

   Τη Παρασκευή 14 ΙΟΥΝΗ στις 8μ.μ. στη κεντρική πλατεία της ΚΥΜΗΣ 
η Κ. Ο. Κύμης του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Σοφοκλή Τόγια μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας του ΚΚΕ.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΟ «ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ»


Το εξώδικο που έστειλε ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου στον κατασκευαστή του έργου της αποκατάστασης του δρόμου στο Στόμιο δεν είναι παρά μία ακόμη επικοινωνιακή πιρουέτα από εκείνες που θα διαβάζουμε και θα ακούμε από δω και πέρα προχωρώντας προς τις δημοτικές εκλογές.
Ο Σταύρος Καμαριώτης, πρώην   Πρόεδρος του ΤΕΕ  μέλος του οποίου είναι και ο Δήμαρχος είναι μεταξύ των μεγαλυτέρων κατασκευαστών  Δημοσίων και όχι μόνο Έργων του νομού. Δεν γνωρίζουμε εάν έχει την αναγκαία οικονομική ευχέρεια για να χρηματοδοτήσει το έργο έτσι ώστε με ίδια κεφάλαια να το αποπερατώσει εγκαίρως. Αλλά και να την είχε δεν ήταν υποχρεωμένος να διαθέσει δικά του κεφάλαια όταν η Περιφέρεια δεν καταβάλλει τις πιστώσεις που είναι αναγκαίες για την εκτέλεση του έργου. Δεν ξέρουμε εάν η Περιφέρεια έχει στη διάθεσή της αυτές τις πιστώσεις ή περιμένει και αυτή τον ερχομό τους στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Δεν ξέρουμε εάν έχουν  υποβληθεί ή και εγκριθεί τυχόν υπάρχοντες λογαριασμοί του έργου έτσι ώστε να αναμένονται  χρήματα για να μπορέσει ο εργολάβος να συνεχίσει το έργο  αγοράζοντας τα υλικά και πληρώνοντας το προσωπικό.
Η πίεση δια του εξωδίκου στον Εργολάβο μπορεί να φέρει αποτέλεσμα; Ναι μόνο εάν ο εργολάβος έχει στη διάθεσή του τις πιστώσεις αλλά αυτός για δικούς του λόγους δεν προχωρά το έργο. Αν είναι έτσι καλά έκανε ο Δήμαρχος.
Οι πληροφορίες μας όμως μιλούν περί του αντιθέτου. Ο εργολάβος δεν έχει χρήματα να συνεχίσει.  Σε ποιόν όμως πρέπει να ασκήσει πίεση ο Δήμαρχος; Στον καταγγελλόμενο  με το εξώδικο εργολάβο ή στην Περιφέρεια, στα Υπουργεία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Προφανώς σε όλους αυτούς προς τους οποίους απλώς κοινοποιείται η διαμαρτυρία.
Για σκεφθείτε τώρα πόσα εξώδικα θα έπρεπε να λάβει αυτός ο Δήμαρχος ο οποίος διαχειριζόμενος δημόσιο χρήμα, χρήμα των δημοτών, έχει αφήσει απλήρωτα έργα από θητεία του ακόμη στον Δήμο Κύμης, όπως το Κτίριο Παπανικολάου,  την αποκατάσταση ζημιών στο Γυμνάσιο- Λύκειο, έργα που έχουν ξεπεράσει τις δέκα τουλάχιστον παρατάσεις  λόγω μη πληρωμής των υποβληθέντων λογαριασμών.

Να σοβαρευτεί λοιπόν. Κοινή προσπάθεια χρειάζεται του Δήμου και της Περιφέρειας για να πιέσουν την Κυβέρνηση να φροντίσει για την χρηματοδότηση του έργου. Στον κολλητό του Κυβερνητικό Εκπρόσωπο εκτός από ευχαριστίες για ήσσονος σημασίας εξυπηρετήσεις πρέπει να στείλει και κανένα εξώδικο και να μαζέψει κανένα πούλμαν για το Μαξίμου. Έτσι θα γράψει…. τα άλλα είναι «περί όνου σκιάς».