Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος στο Στόμιο. Τα έργα δεν έχουν τελειώσει αλλά εκτιμήθηκε ότι μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία και ότι η ολοκλήρωση των εργασιών δεν θα εμποδίσει την χρήση του δρόμου. Από τούδε και στο εξής καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν μπορεί να σταματήσει  χρήση του στο μέσον της τουριστικής περιόδου. Θεωρούμε αυτονόητο ότι στο μέτρο που θα γίνονται εργασίες θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Όταν δεν γίνονται ο δρόμος δεν μπορεί να έχει εμπόδια που δεν είναι απαραίτητα, όπως τμήματα του φράκτη που οριοθετούσε το εργοτάξιο. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα και συγχωρείται η ολιγωρία αλλά τα μέτρα ασφάλειας θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα.

Κατά τα άλλα φαίνεται μετά από τόσα χρόνια να έχει γίνει μία σοβαρή δουλειά αρκεί να αντέξει και να αποδειχθεί αποτελεσματική στον χρόνο. Σίγουρα δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα δραστικά αλλά έγινε μία καλή αρχή. Καμία σχέση με τα τριτοκοσμικά τσουβάλια που τόσα χρόνια υποτίθεται ότι κρατούσαν ανοικτό τον δρόμο, από τότε που έγινε το τραγικό συμβάν της κατολίσθησης.

Η εξέλιξη του ανοίγματος του δρόμου τέσσερις μέρες πριν την προαναγγελθείσα ημερομηνία τιμά ασφαλώς την Περιφέρεια αλλά και όσους  με επιμονή και καρτερικότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, πίεσαν αποτελεσματικά  όπως  οι Σκυριανοί και ο Δήμαρχός τους Μίλτος Χατζηγιαννάκης. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΝΗΡΕΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δημ. Σύμβουλος
Δήμου Κύμης – Αλιβερίου                                                                                Αλιβερι  5-7-13

                          Προς: κ. Δ. Θωμά                                                                                                                                                        Δήμαρχο και Πρόεδρο
της ΔΕΥΑΚΑ
Κοιν. κ. Γερακούδη
Γ.Γ. Αποκεντρωμενης Διοίκησης
Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Κε Δήμαρχε
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 2/6/2013 εκτός των άλλων συζητήθηκε και το θέμα της κατ’ ουσία «μετεγκατάστασης με αύξηση επιφάνειας και δυναμικότητας»  της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της Νηρεύς Α.Ε.
Επ’αυτου  έντονη υπήρξε η απόπειρα παραπλάνησης του Συμβουλίου ότι επρόκειτο για απλή «αναδιάταξη και μετατόπιση».
Μάλιστα από την πλευρά σας, αμφισβητήθηκε ακόμη και επίσημα αναρτημένη στο Διαύγεια, απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κας Γερακουδη η οποία ουσιαστικά δικαίωνε απολύτως την θέση της Αντιπολίτευσης.
Στην  καταψήφιση του συγκεκριμένου θέματος εκτός των θέσεων της  Αντιπολίτευσης συνηγόρησε και το γεγονός της απόλυτα αρνητικής στάσης της περιοχής, της αρνητικής απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Πρασίνου αλλά και οι κατηγορηματικά αντίθετες  τοποθετήσεις, των παρευρισκομένων εκπροσώπων συλλογικών φορέων.
Ενώ σε πολλά θέματα της ίδιας συνεδρίασης – με βάση την απόλυτη προχειρότητα των εισηγήσεων – αναγκαστήκατε μετά τις εύστοχες και τεκμηριωμένες απόψεις της Αντιπολίτευσης σε αναβολή, σ’ αυτό το θέμα επιμείνατε από κοινού με τον εισηγητή Αντιδήμαρχο κ. Ν. Κιούση σε υπερψήφιση του, διαχειριζόμενοι με ειδική επιμονή αυτή τη περίπτωση.
Σας θυμίζω την απόλυτα συρρικνωμένη πλειοψηφία η οποία επικύρωσε την επιμονή σας, μόλις εννέα (9) θετικές ψήφοι, μετά τη μαζική αποχώρηση Δημ. Συμβούλων, αποχώρηση η οποία συρρίκνωσε τη παρούσια της συμπολιτευσης. 
Κε Δήμαρχε

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

ΠΗΓΗ: EVIAKOSMOS 
Στην κυκλοφορία δόθηκε από χθες ο δρόμος στο Στόμιο, προκειμένου να γίνεται πιο γρήγορα η διέλευση από και προς το λιμάνι της Κύμης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς στο eviakosmos.gr  το έργο δεν μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη αλλά έχουν γίνει τα έργα αντιστήριξης του οδοστρώματος.
 «Είχαμε δεσμευτεί ότι τις πρώτες μέρες του Ιουλίου ο δρόμος θα δινόταν στην κυκλοφορία, αντιλαμβανόμενοι την αυξημένη κίνηση των οχημάτων από και προς το λιμάνι της Κύμης. Το πρώτο και βασικό στάδιο των έργων αποκατάστασης των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί λόγω των κατολισθήσεων, ολοκληρώθηκαν.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση από το οδόστρωμα όλων των εμποδίων που δεν επέτρεπαν τη διέλευση των οχημάτων. Έχουν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες σήμανσης, ώστε να γνωρίζουν οι οδηγοί ότι στο συγκεκριμένο τμήμα εκτελούνται έργα και απαιτείται ως εκ τούτου ιδιαίτερη προσοχή, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις» είπε ο κ. Μπουραντάς.

Ο ΑΛΙΒΕΡΙΩΤΗΣ ΛΗΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΛΕΨΕΙ 11 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πηγή- egnomi.gr   
 Όπως γράφει η «Γνώμη» που κυκλοφορεί, συνελήφθη ο 28χρονος φοιτητής στο ΤΕΙ Πατρών από το Αλιβέρι γιατί έχει διαπράξει 11 ληστείες, τουλάχιστον! Αντίθετα, απέφυγε τη σύλληψη ο 23χρονος συνεργός του και πυγμάχος.
Μάλιστα, με απόφαση εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο ληστών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των τραπεζών και φέρονται μπλεγμένοι με «χτυπήματα» σε τράπεζες της Εύβοιας και σε διπλή δολοφονία που έγινε πρόσφατα στην Πάτρα.

Ο 28χρονος Αλιβεριώτης είναι ο Θεμιστοκλής Δήμου. Ο συνεργός του που ακόμα καταζητείται είναι ο Δημήτρης Βαρβαρέσος.

ΤΟ ΣΧΟΟΑΠ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ,
τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΛ. http://dimitriskatsoulis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5.html

Η εκπόνηση του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αυλώνος είναι μία κρίσιμη διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού με άμεσες και μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές διαστάσεις. Ασφαλώς η περίοδος της τραγικής κρίσης που διανύουμε δεν επιτρέπει αισιόδοξες προσδοκίες για το άμεσο μέλλον αλλά ταυτόχρονα επιβάλλει την  προσγείωση του σχεδιασμού στις πραγματικές δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών και ιδίως στην πραγματική προοπτική της ενδογενούς ανάπτυξης.
Είναι υποχρεωτικά αναγκαία η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών συλλογικών φορέων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών στην γόνιμη και επιτυχή διαβούλευση και στην βέλτιστη επεξεργασία των προτάσεων. Αρκεί να υπάρξει ο διάλογος, η διαβούλευση. Μέχρι στιγμής απουσιάζει.
Από την ανάγνωση και την μελέτη των κειμένων που τέθηκαν υπόψη μου και είναι εκείνα επί των οποίων θα συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο,  προκύπτουν τα ακόλουθα:
Απουσιάζει η πρόταξη του γενικού αναπτυξιακού διακυβεύματος της περιοχής, του αναπτυξιακού οράματος. Η υπό σχολιασμό μελέτη δεν φαίνεται να  γνωρίζει και κυρίως να αξιοποιεί τα πορίσματα του Ερευνητικού Προγράμματος του Ε.Μ.Π. που εκπονήθηκε το 2008-2009 αλλά ούτε θέτει στην θέση τους ένα άλλο σύστημα αξιολόγησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΕ ΑΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΚΥΜΗ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                             2/7/2013
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στον  μεγάλο δημιουργό και συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο o οποίος και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Τη συναυλία εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο μαέστρος Μιχάλης Κοκκίνης με το Δήμο Κύμης-Αλιβεριου και τη ΔΗΚΕΠΕΠΟΚΑ. Τα τραγούδια αποδόθηκαν άριστα από τη χορωδία Αλιβερίου και ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό σε γνωστά κι αγαπημένα μουσικά μονοπάτια.
Στο πέρας της βραδιάς ο Δήμαρχος κ.Δημήτρης Θωμάς και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΕΠΟΚΑ κ. Βασ.Ντόβολης απένειμαν στο συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο αναμνηστική πλακέτα καθώς και μία καλλιτεχνική σύνθεση του Γιώργου Ρέτσα.
Το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Ιουνίου ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου, διοργάνωσε στην Κύμη το  2ο Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συνόλων, καθιερώνοντας έναν ακόμη θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης  με τη συμμετοχή επτά ελληνικών χορωδιών.  Συμμετείχαν  την πρώτη μέρα οι χορωδίες των Εκπαιδευτικών του Ν. Μαγνησίας (Βόλος),  η χορωδία – ορχήστρα του μουσικού συλλόγου Νάουσας, η χορωδία  «ΑΚΡΙΤΑΣ» Καλαμάτας  και η Ευρίπειος  Χορωδία Χαλκίδας. Τη δεύτερη μέρα συμμετείχαν η Χορωδία Άργους «Τελέσιλα», η χορωδία Κύμης και η χορωδία Περάματος.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ" ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ



                                                                             Αλιβέρι 4/7/2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 2 Ιούλη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με θέμα Η.Δ. «προτάσεις για το περιφερειακό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.»
 Η Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτηση της μεταξύ άλλων τόνισε:
Στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που ζούμε, με δεδομένη την κυριαρχία των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν επιδιώκουν αναθεώρηση και εξειδίκευση του Χωροταξικού Σχεδιασμού και για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας με βάση το νέα δεδομένα που προκύπτουν :
•Από την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και τα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μέτρα για την μεταφορά των συνεπειών της στις πλάτες των λαών.
•Από το προχώρημα των αναδιαρθρώσεων στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε για να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους και φυσικά την υψηλή κερδοφορία των κεφαλαίων τους.
•Από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για περισσότερη και καλύτερη πρόσβαση στις πρώτες ύλες, την ενέργεια, το φτηνό εργατικό δυναμικό, τις αγορές, τα κέρδη και την πολιτική επιρροή.
•Από την καθιέρωση όσων δομών περιφερειακής και τοπικής διοίκησης προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σαν εργαλείων εξυπηρέτησης του πολιτικού σχεδιασμού και των επιδιώξεων τους. Σαν όργανα επιβολής της ταξικής, αντεργατικής – αντιλαϊκής τους πολιτικής.
Σε αυτή ακριβώς την βάση, επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα, κατά το δυνατόν ολοκληρωμένο, σχέδιο ανά περιφέρεια, που θα είναι προσαρμοσμένο και θα συμβαδίζει με τους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου.
Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ "ΝΗΡΕΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε."


Αριστειδης  Μπελλές, Πρόεδρος Νηρέα/ Γιάννης Σιαγιάννης
                                                                                                                               Αλιβέρι, 4-7-2013
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δημ. Σύμβουλος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Επικ. Παράταξης ‘Ενεργοί Δημότες’
τηλ. 2223023565
e-mail: isiagian@otenet.gr
                                                                                                                Προς
                                                                                      «ΝΗΡΕΥΣ» ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
                                                                                                1⁰ χιλ. Κορωπίου – Βάρης
                                                                                                19400 ΚΟΡΩΠΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                                                e-mail: info@nireus.com

Κύριοι,
Πρόσφατα συζητήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ως θέμα η έκφραση θέσης, για τη γνωμοδότηση του ίδιου του Συμβουλίου, για την αναδιάταξη – μετατόπιση (ουσιαστικά μετεγκατάσταση με αύξηση επιφάνειας αλλά και δυναμικότητας) δραστηριοτήτων ιχθυοκαλλιέργειας συμφερόντων σας, που ‘φιλοξενούνται’ στη θέση ‘Μπογαζακι’ της Κοινότητας Πρασίνου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Κύριοι,
στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας σας (όρος δικός σας) και όπως  φαίνεται και στις  σχετικές ανακοινώσεις σας, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου φέρεται ως αποδέκτης της «Κοινωνικής προσφοράς» του Ομίλου σας.
Τούτο δεν ήταν γνωστό έως σήμερα και αναζητούμε τους λόγους αποσιώπησης του. Παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε το συντομότερο δυνατό όλα εκείνα τα στοιχεία που προσδιορίζουν η και αναλύουν την «Κοινωνική προσφορά σας»  προς το Δήμο. Αυτό θα είναι χρήσιμο για το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τη κοινή γνώμη του Δήμου, και κυρίως για σας, υποθέτοντας ότι αυτή η «Κοινωνική προσφορά»  πρέπει να είναι διαφανής και να τύχει της ανάλογης δημοσιότητας, αλλά και κοινωνικού έλεγχου.
 Αναμένοντας τα ακριβή και επίσημα στοιχεία του Ομίλου σας…..
                                                                                                                      Με τιμή
                                                                                                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                                                         Δημοτικός Σύμβουλος
Κοιν.:
κ. Μαρία Λαμπρινου – Δ/ντρια Νομικών και Εταιρικών Θεμάτων

κ. Κορινα Στεφακη – Υπευθ. Δημ. Σχέσεων

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι προβληματισμοί που συνεχώς διογκώνονται για το ρόλο και την ουσιαστικότητα του Δημ. Συμβουλίου  του Δήμου Κύμης Αλιβεριου είναι πλέον ζήτημα  εξαιρετικά σοβαρό με επιπτώσεις στο επίπεδο της Τοπικής Δημοκρατίας και το πως αυτή ασκείται από τους αιρετούς εκπροσώπους των Πολιτών.
Το Συμβούλιο όφειλε σαν Όργανο Διοίκησης του Δήμου να αποφασίζει με γνώμονα τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου και μόνο.
Όφειλε έτσι ώστε η διαφανής λειτουργία του, η έγκαιρη ενημέρωση  και πλήρης στήριξη όλων ανεξαιρέτως των Δημ. Συμβούλων, η ουσιαστικότητα των συνεδριάσεων και η αποφυγή του οπαδισμου, να του δώσουν τη δυνατότητα  να ασκήσει το ρόλο που όχι μόνο ο νομοθέτης επιτάσσει αλλά και η κοινωνία απαιτεί.
Κάποιοι είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιούν το αποφασιστικό αυτό όργανο.
Νομίζουν ότι αυτό είναι πολιτική μαγκιά , ότι η υφαρπαγή αποφάσεων από Αιρετούς είναι επίδειξη  αυτάρεσκης πολιτικής ηγεμονίας .
Είναι πλέον γνωστό το δίδυμο που υλοποιεί αυτή τη στρατηγική στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δημαρχος, Προεδρος)
Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε ότι όλοι όσοι αποδέχονται αυτή τη τακτική είναι εξ ισου συνυπεύθυνοι .
Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να κρίνει, συγκρίνει, και να εκφέρει απόψεις για το καλό και μόνο του τόπου.

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΙΧΘΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΓΑΖΑΚΙ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έντονη ήταν η συζήτηση και άγγιξε τα όρια της έντασης σχετικά με την γνωμοδότηση για την μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας  ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε στη θέση «Μπογαζάκι». Τόσο από το περιεχόμενο της πρότασης επί της οποίας κλήθηκε να γνωμοδοτήσει το συμβούλιο όσο και μετά την αποκάλυψη που έκανε ο Πρόεδρος του Πρασίνου κ. Στρουμπούλης το ακριβές περιεχόμενο του θέματος δεν ήταν η μετεγκατάσταση αλλά ουσιαστικά υποκρύφθηκε  η αύξηση της έκτασης της μονάδας του Νηρέα στο Μπογαζάκι αφού είχε ήδη εγκριθεί από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γερακούδη η  προσθήκη δέκα επιπλέον στρεμμάτων στην έκταση των πενήντα στρεμμάτων που έχει ήδη η μονάδα.

Θεωρήθηκε ότι η πρόθεση της θετικής γνωμοδότησης παρότι αυξάνεται η έκταση αντίθετα με προηγούμενη θέση του δημοτικού συμβουλίου για τον περιορισμό της ασύδοτης χωροθέτησης των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή. Ειπώθηκαν εν τω μεταξύ στο «φουαγιέ» του Δημαρχείου Κριεζών πολλά. Η πρόσφατη σύνδεση του συσκευαστηρίου του Νηρέα με το δίκτυο αποχέτευσης στο ύψος του ΑΗΣ χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών αλλά και η φημολογούμενη οικονομική ενίσχυση  του ΑΟ. Κύμης από  τον όμιλο Νηρέα  συσχετίζονται με την επιμονή της δημοτικής αρχής να καλύψει τον επεκτατισμό του Νηρέα σε βάρος του θαλασσίου περιβάλλοντος  και της ισόρροπης ανάπτυξης. Την περσινή χρονιά, το 2012, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αναφέρεται στο απολογιστικό έντυπο του Νηρέας ως ένας εκ των φορέων που ενισχύθηκε από την εταιρία, για να δούμε το 2013 τι θα γραφτεί.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΟΣ !

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                          3 Ιουλίου 2013

Ύστερα από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, όπου με επιστολή του μέλος του ΔΣ  του εξωραϊστικού Συλλόγου Βέλους καταγγέλλει τη δημιουργία παιδικής χαράς πλησίον του νεκροταφείου του χωριού, διευκρινίζουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους και κυρίως τους κατοίκους του Βέλους τα εξής :
1. Ο συγκεκριμένος χώρος υποδείχθηκε από τον Πρόεδρο του Βέλους.  Το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Βέλους ομόφωνα αποδέχτηκε να αξιοποιηθεί η δυτικά του γηπέδου μπάσκετ εγκαταλελειμμένη δημοτική ιδιοκτησία και να διαμορφωθεί σε πλατεία και χώρο αναψυχής. 
2. Οι εργασίες γίνονται από τον ανάδοχο του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Βέλους» με δική του δαπάνη, μετά από το επισυναπτόμενο σχέδιο που συνέταξε και θεώρησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
3. Οι εργασίες προβλέπουν περίφραξη και διαμόρφωση του χώρου, τοποθέτηση παγκακίων, δεντροφύτευση, ηλεκτροφωτισμό κ.λ.π. ούτως ώστε να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο μέχρι σήμερα εγκαταλελειμμένος χώρος, ως πλατεία..
Είναι λυπηρό  μέλος του ΔΣ ενός φορέα του χωριού αντί να επικροτεί να καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί από αυτήν σχετικά με το θέμα, για ένα έργο που αναβαθμίζει το χωριό του, προστατεύει τη δημόσια υγεία και μάλιστα χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δήμο και τους δημότες του.

Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ


ΧΑΔΑ ΚΟΣΚΙΝΩΝ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ


Μόλις λάβαμε το ακόλουθο  EMAIL.
«ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ, και μέσω αυτού οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου: Πότε συντάχθηκαν οι μελέτες για το την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Κοσκίνων και όλων των ΧΑΔΑ του Δήμου Δυστίων; Περιμένουμε απάντηση  από τους ΝΥΝ ή από τους ΠΡΩΗΝ»

Όπως και συ κατανοείς φίλε το ΛΑΛΑ ΤΟ δεν χρειάζεται να απαντήσει – μπορεί και να μην ξέρει- αφού αναμένεται απάντηση από τους ΝΥΝ και τους ΤΕΩΣ. 

ΚΟΣΚΙΝΑ : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΠΑΛΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                               02/07/2013

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες περιβαλλοντικής αποκατάστασης στην ανενεργή χωματερή της Τοπικής Κοινότητας Κοσκίνων. Έργο προϋπολογισμού 168,011€. Εκτελέσθηκαν εργασίες επιχωμάτωσης και διαμόρφωσης του χώρου, στεγανοποίησης, έργα διαχείρισης όμβριων υδάτων, περίφραξης καθώς και έργα πρασίνου και δενδροφύτευσης, που μετέτρεψαν την έκσταση του πρώην ΧΑΔΑ σε χώρο αναψυχής για τους κατοίκους.

Ο Δήμος ολοκλήρωσε εγκαίρως τη σχετική μελέτη, εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τη χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, ώστε ένα ακόμη έργο μείζονος σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας να παραδοθεί στους δημότες.

ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ. Η ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου και έχει σημαντικά θέματα. Τόσο σημαντικά που  φαίνεται ότι τα πιο κρίσιμα  θα περάσουν απαρατήρητα. Ένα από αυτά είναι το ΘΕΜΑ 8: Έγκριση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης έτους 2013. Αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό με αυτόν τον βαρύγδουπο τίτλο. Κανείς δεν ήξερε να μας πει. Το βάλαμε στο Google και μας οδήγησε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση  «Καθορισμός διαδικασιών και κριτηρίων για την παρακολούθηση του «Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης» (Ο.Π.Δ) και την εφαρμογή του Προγράμματος Εξυγίανσης από το Παρατηρητήριο του άρθρου 4 του ν. 4111/2013» την ψάξαμε όπως ξέρουμε να ψάχνουμε και σας δίνουμε τα κυριότερα σημεία της. Ίσως να μην καταλάβετε και σεις πολλά αλλά κάτι θα πιάσετε. Εμείς καταλάβαμε  ότι το Παρατηρητήριο του Στουρνάρα και του Σταϊκούρα παρακολουθούν την εκτέλεση  την προϋπολογισμών των Δήμων και των νομικών τους προσώπων και εάν δουν παρεκκλίσεις πάνω από 10% στο εξάμηνο τους βάζουν στην αυστηρή επιτήρηση και τους αναγκάζουν να κόψουν δαπάνες.
Καλό ακούγεται αλλά πως θα προσαρμοστούν οι απροσάρμοστοι που έχουν μάθει στις αλχημείες. Γιατί εάν τα στοιχεία είναι λάθος ή μαϊμού ο πέλεκυς πέφτει βαρύς. Καλό είναι να το καταλάβουν αυτό και όσοι θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι και να το ξανασκεφτούν. Η εποχή της ασωτίας πέρασε… και η τάξη θα γίνει ασφυκτική. Δύσκολη εποχή, βαρύς ο ζυγός.
Να τι γράφει η ΚΥΑ
Α. Το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) του ΟΤΑ συνοψίζει το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τον ετήσιο προϋπολογισμό των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων αυτών που είναι ενταγμένα στο καταρτιζόμενο, από την ΕΛΣΤΑΤ, Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΜΦΓΚ) (υποτομέας S.1313 ΟΤΑ, του Τομέα της Γενικής Κυβέρνησης) σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.1Β του ν.2362/1995.  
Ο ΟΤΑ θέτει στόχους καθορίζοντας μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του και αποτυπώνοντας δια αυτού τη χρονική πορεία εκπλήρωσης των ετήσιων εκτιμήσεών του εσόδων και δαπανών, σε επίπεδο μήνα και τριμήνου καθώς και σωρευτικά από την αρχή του έτους (Ιαν.-Μάρτιος, Ιαν.-Ιούνιος, Ιαν.-Σεπτ. και Ιαν.-Δεκ.). Για την κατάρτιση του προγράμματος αυτού λαμβάνεται υπόψη η χρονική πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους σε συνδυασμό με κάθε άλλο στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον ΟΤΑ, προκειμένου να αποδοθεί πρόγραμμα ρεαλιστικό και αξιόπιστο.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                      ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                                                           ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΚ, 
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30μμ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το προσκλητήριο ενότητας από τον Αντώνη Σαμαρά έχει στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας με πρωταγωνιστή μία ενιαία και ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη. Το τέλος των Μνημονίων και η ανάδειξη μιας ισχυρής Νέας Ελλάδας, μας χρειάζεται όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εγωισμούς, χωρίς μικροπολιτική διάθεση. Σπάνια ένας Πρωθυπουργός απευθύνει παρόμοιο προσκλητήριο. Ο Αντώνης Σαμαράς συνδυάζει την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας με την πολιτική διορατικότητα για μια μεγάλη παράταξη που θα εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα. Απομακρύνει πολιτικούς κλυδωνισμούς και βάζει φραγμούς προς την ακτιβιστική αριστερά που εθίζεται στην καταστροφή και τους νεοναζιστές που επενδύουν στο μίσος.
Σε όλη μου την πορεία, υπηρέτησα αρχές και αξίες και βάδισα με γνώμονα την ευημερία του ελληνικού λαού. Εξάλλου, η εκλογή μου στην πρώτη θέση της σταυροδοσίας στην Εύβοια, με αυτές τις αρχές έγινε και τώρα και στις εκλογές του 2009. Την εντολή αυτή, δεν την παραχαράσσω, αντίθετα της προσδίδω προστιθέμενη αξία.

Στο προσκλητήριο του Πρωθυπουργού έχω αποφασίσει να είμαι παρών.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ

Προωθείται με γοργούς ρυθμούς η ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η επίλυση του ακανθώδους προβλήματος του Παραθεριστικού Συνεταιρισμού Τελωνειακών Υπαλλήλων στην περιοχή της Αμπελουσίας, μία υπόθεση που μπλέχτηκε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της υστεροβουλίας για περισσότερα  για  τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια. Ήδη μεθαύριο συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης  Αλιβερίου  η πρώτη φάση της μελέτης και μετά την έγκρισή της αναμένεται με ταχύτατους ρυθμούς να προχωρήσει η δεύτερη και τελική φάση. Ο Συνεταιρισμός των Τελωνειακών χάρη στην ακούραστη παρουσία του προέδρου του  αλλά και των μελών  του διοικητικού συμβουλίου διαχρονικά πάλεψε δυναμικά  για να μπει σε τροχιά υλοποίησης το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αυλώνος  μέσα από το οποίο θα δοθεί λύση στα εμπόδια που είχαν θέσει δικαστικές και γραφειοκρατικές αρτηριοσκληρώσεις αλλά και πολιτικές και διοικητικές αγκυλώσεις και ανακολουθίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και προσωπικά του πρώην Δημάρχου Αυλώνος κ. Κατσούλη. Τώρα όλα φαίνονται ότι  όλα προχωράνε σωστά. 

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΜΟΝΟΔΡΙΑΤΗ

 
Δημήτρης Παπαναστασίου, ο αξέχαστος πρώην Δήμαρχος Κονιστρών
που αναφέρει ο ανώνυμος Μονοδριάτης
Στο Μονόδρυ  υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, πρώτον δεν υπάρχει  μια μεγάλη σήμανση η ένας φωτεινός σηματοδότης  στην γέφυρα, με αποτέλεσμα όσοι τρέχουν να ξεγελιούνται και να πέφτουν πάνω στην γέφυρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  2 άσχημα γεγονότα η να παρασυρθούν τα μικρά παιδιά  που έχουν σαν στέκι τους το μέρος γύρω από την γέφυρα,  η ο οδηγός να φύγει από ύψος  8 περίπου μέτρων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με μια γυναίκα οδηγό, που ευτυχώς γλύτωσε από θαύμα.
Δεύτερο κρίσιμο  για το Μονόδρυ σημείο  ο  δρόμος που οδηγεί στην παραλία, αλλά και στο νυχτερινό club Βαβυλωνία δεν φωτίζετε με αποτέλεσμα  οι   μικροί σε ηλικία η και μεγάλοι θαμώνες να μην γίνονται αντιληπτοί από τους διερχόμενους οδηγούς όταν πηγαίνουν παίζει προς το μαγαζί αυτό.
Τρίτο σημείο, οι ιρλανδικές διαβάσεις έχουν εξαφανιστεί από την βλάστηση, με αποτέλεσμα να αυξάνουν οι πιθανότητες φωτιάς η και τρακαρίσματος διερχόμενων οχημάτων, στην σύγχρονη ζούγκλα του Μονοδρίου.
Τέταρτο σημείο  πλήρης εγκατάλειψη και  παραμερισμός ένα στοιχειωμένο χωριό φαντάζει το πολυπληθές  Μονόδρυ, το οποίο είναι σε κεντρικό σημείο και με  περίπου 600 μόνιμους περίπου  ένα όμορφο χωριό  που ίσως επειδή  υπήρξε  ο Δημήτρης Παπαναστασίου πολιτικός αντίπαλος του κύριου Θωμά και δήμαρχος Κονιστρών για 12 έτη το χωριό εγκαταλείφθηκε, σαν τιμωρία  σαν  ποινή ,   όπως έφυγε από την ζωή ο πρώην Δήμαρχος έτσι και το Μονόδρυ το στοίχειωσαν. εγώ κατά τις νέες απόψεις  είμαι ρουφιάνος διότι ψήφισα Θωμά αλλά  λέω την αλήθεια όπως και πρόεδροι ρουφιάνοι όπως τους είπε η δημοτική αρχή, παρανομία στο έπακρον αμμοληψία  παράνομη με φορτηγά γνωστών πολιτικών φιλικών κύκλων χωρίς πινακίδες μια  λεηλασία  ο σύλλογος παλεύει να φτιάξει την κεντρική πλατεία όλα ερήμωσαν  παγκάκια σάπια παντού,  Μεσολόγγι  στην τουρκοκρατία. 
Ψήφισα  την τωρινή δημοτική αρχή για αλλαγή όχι για μετάλλαξη του χωριού και υποβάθμιση δεν πίστευα ποτέ στο  δόγμα της εκδίκησης στα κοινά,  ο πρόεδρος  ακούνητος  με αντίδραση σε όλα χωρίς ουσία, ο Δήμαρχος ο εκδικητής ζορό, ο Δήμος θυμίζει  κατάληψη ενός καθεστώτος, η σελίδα η διαδικτυακή μιλάει για νέους ορίζοντες, εφημερίδα του Δημάρχου και για τον Δήμαρχο ευεργέτη, δεν ψηφίσαμε αλλαγή για να γίνει το λουρί της μάνας, τουλάχιστον να σεβαστούν εμάς που αν και από το ίδιο χωριό με τον  Δημήτρη Παπαναστασίου ψηφίσαμε αλλαγή αλλά δυστυχώς μας λείπουν τελικά οι μέρες  του ως Δήμαρχος,  απέδειξε ότι είχε τιμιότητα και δημοκρατισμό που σήμερα είναι είδος υπό εξαφάνιση, έφυγε και θυμόμαστε τα δικά του έργα και την νοοτροπία του,   νευρικός άνθρωπός αλλά τίμιος και ντόμπρος, δεν θα έκανε ποτέ πλιάτσικο στο μέρος του αντιπάλου.
Ψηφίσαμε τελικά την  δημοτική αρχή για να μας αγκαλιάσει αλλά αυτή μας ξεχώρισε ως παιδιά ενός  κατώτερου θεού.
Θα ήθελα την ανωνυμία των σκέψεων μου μήπως θεωρηθώ ρουφιάνος αλλά όχι ψεύτης…….