Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο ΣΚΥΡΙΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ


Η επισήμανση του ΛΑΛΑ ΤΟ για το πώς και με ποια συμπεριφορά χειρίστηκε ο Δήμαρχος Σκύρου το θέμα του δρόμου στο Στόμιο επιβεβαιώνεται και από την επιστολή η οποία σήμερα δημοσιοποιήθηκε στον τύπο.
Ο Δήμαρχος Σκύρου απηύθυνε την επιστολή που παραθέτουμε στον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.κ. Περγαντά και Μπουραντά  αντίστοιχα με την οποία εκφράζει ευγενικά και εκ μέρους των Σκυριανών τις ευχαριστίες για την ευόδωση των «μεθοδευμένων ενεργειών» ώστε να ανοίξει ο δρόμος  στο Στόμιο.  Η καθυστέρηση του έργου θα ήταν επιζήμια για την τουριστική περίοδο. «Το ενδιαφέρον σας  όμως και η συνέπεια του αναδόχου του έργου απέτρεψε τέτοιο κίνδυνο» σημειώνει ο Δήμαρχος.
Η ίδια επιστολή κοινοποιείται στον κ. Καμαριώτη, τον ανάδοχο του έργου και την Τεχνική Υπηρεσία  της Περιφέρειας.
Λίγα λόγια, μεθοδική παρακολούθηση και πίεση των αρμοδίων, ευγένεια και καλό λόγο για τους συντελεστές, μήνυμα για την συνέχιση του έργου. Αυτό το δημαρχιακό ύφος συμβάλει στα χειροπιαστά έργα. Κάτι άλλο είναι απλώς θέατρο και ενίοτε του παραλόγου….
Ο Δήμαρχος της Σκύρου με την συμπεριφορά του έχει κερδίσει πολύ σημαντικά ζητήματα για το νησί. Μπράβο Δήμαρχε!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΡΟΥ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ

Πρόσωπο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας θα αντιπαρατεθεί στις προσεχείς  δημοτικές εκλογές στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ είτε αυτός είναι ο κ. Θωμάς είτε όχι. Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με πλήρη μυστικότητα. Ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί  πρόσωπα με παρελθόν αλλά άλλα χωρίς παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το πιθανότερο πάντως σενάριο είναι  να επιλεγεί πρόσωπο έκπληξη που όπως λέγεται θα εξασφαλίσει άνετα την εκλογή. Για το γένος μάθαμε αλλά δεν το λέμε......

ΚΡΙΕΖΑ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                        11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Τέλος εποχής για την απόρριψη απορριμμάτων αλλά και… βοθρολυμμάτων και σφάγειων

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου προχωρά δυναμικά σε έργα περιβαλλοντικής σημασίας .
Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στους κατοίκους το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Τ.Δ. Κριεζών Δ.Ε. ΔΥΣΤΙΩΝ» Προϋπολογισμού 192.526,22 Ευρώ.
 Η επιτυχής ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντική επιτυχία της Δημοτικής αρχής, που πέτυχε μέσα σε λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και αξιοποιώντας την μελέτη που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις και την χρηματοδότηση και να δημοπρατήσει το έργο, έτσι ώστε η χωματερή να έχει κιόλας αποκατασταθεί.
 Πέραν των απορριμμάτων, μεγάλες ποσότητες βοθρολυμμάτων και σφάγειων εναποτίθεντο επί δεκαετίες στη χωματερή, η δυσοσμία ήταν αισθητή από μακρινή απόσταση και όλα αυτά  εγκυμονούσαν τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Το χρόνιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και κακής διαχείρισης των σκουπιδιών, αρχίζει να βρίσκει επιτέλους τη λύση του κατά τον καλύτερο τρόπο.
Η εξέλιξη αυτή, όσον αφορά στην περιβαλλοντική αποκατάσταση του παλιού σκουπιδότοπου και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου, αποτελεί πολύ σημαντική παρέμβαση, αφού πραγματοποιείται ένα ακόμη σπουδαίο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος διασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των Κριεζών και της γύρω περιοχής.
 Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, την Περιφέρεια, αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου, για την υποστήριξη  τους δηλώνοντας επίσης και τα εξής:

«Η υποδειγματική αποκομιδή των σκουπιδιών ακόμα και τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού, η ανακύκλωση, που συνεχώς επεκτείνεται, η αποκατάσταση των χωματερών, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με προγραμματισμό δράσεων μείωσης του όγκου τους, αλλά και η κομποστοποίηση κλπ, έχουν αρχίσει να υλοποιούνται ή να παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης σύμφωνα με τις προεκλογικές μας  δεσμεύσεις.»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ

  

                                                                            Κύμη, 10 Ιουλίου 2013
     ΚΥΜΗ:  ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ!

Τη Δευτέρα 8/7/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα  του Δημαρχείου Κύμης, μετά  από πρόσκληση του Δήμαρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά και του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ που απευθυνόταν σε όλους τους φορείς της περιοχής, με θέμα τα προβλήματα που ταλανίζουν το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ, θυγατρικής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν: Ο Μητροπολίτης  Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμο Δήμαρχος Δημ. Θωμάς, η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ  του σωματείου των εργαζομένων της ΗΜΚ,  Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κύμης, Τοπικοί Σύμβουλοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Στουπής και κα Ντούρου, ο πολιτευτής κ. Μακαρίου εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος των Ελευθέρων Πολιτών κ. Νικητάκης, ο κ. Ευαγ. Μπενέτος εκ μέρους του ΤΕΕ Ευβοίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, εργαζόμενοι και πολίτες του Δήμου.
Κατόπιν τοποθετήσεων αποφασίσθηκε η δυναμική διεκδίκηση :
- της  άμεσης αποπληρωμής των δεδουλευμένων του έτους 2013 των εργαζομένων της ΗΜΚ.
-της απρόσκοπτης λειτουργίας του εργοστασίου.
-της  χρηματοδότησης της εταιρίας και ανάθεσης παραγγελίας για την κατασκευή αντιβαλλιστικών κρανών και άλλων αμυντικών προϊόντων.
-της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.
-Και το κάλεσμα σε συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του Νομού για την επίτευξη των πάρα πάνω στόχων.

Κοινή θέση επίσης ήταν η κλιμάκωση των αγώνων   με  οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων  για τη διάσωση του εργοστασίου, που αποτελεί τον κύριο εργασιακό πνεύμονα της περιοχής.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Στην περιοχή μας, εκτός παραγωγικής λειτουργία είναι τα εργοστάσια Τσιμέντων, ΒΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ, Σέλμαν, Νεοσετ, Τσαούσογλου, Ιντερκεμ και ο κατάλογος συμπληρώνεται με δεκάδες μικρότερους εργασιακούς χώρους. Οι βιομήχανοι – εφοπλιστές – τραπεζίτες κλείνουν τα εργοστάσια που έχουν φτιαχτεί από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων, με χρήμα του λαού μας, με επιδοτήσεις.
Την ίδια στιγμή τα προϊόντα που θα μπορούσαν να παραχθούν είναι απολύτως αναγκαία για να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Αντί να είναι σταματημένα τα εργοστάσια θα έπρεπε να δουλεύουν νυχθημερόν για φτιαχτούν σχολεία, δρόμοι, ψυχαγωγικοί χώροι, λαϊκή κατοικία. Ακόμα και το νοσοκομείο που φτιάχνεται δεν χρησιμοποιεί τσιμέντο από το εργοστάσιο που είναι στο ένα χλμ, απλά γιατί αυτό απαιτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία του συστήματος, αυτός είναι ο υγιής ανταγωνισμός, ο υγιέστατος. Αυτή είναι η ανάπτυξη με σκοπό την κερδοφορία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                               10/7/2013

Συνεχίζεται  σε όλες  τις Δημοτικές Ενότητες  του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου πλούσιο πρόγραμμα   πολιτιστικών  εκδηλώσεων, οι οποίες  καλύπτουν  τις προτιμήσεις  των δημοτών και περιλαμβάνουν  κάθε μορφή  τέχνης, όπως  θέατρο, χορό, μουσική, τραγούδι, ποίηση, εκθέσεις εικαστικών και άλλων δραστηριοτήτων.
Το διάστημα από  12/7/2013 έως  17/7/2013 έχουν προγραμματιστεί και στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγ.Μαρίνας, ανά  Δημοτική Ενότητα,   οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑΜΥΝΕΩΝ
Αλιβέρι-  1ο  Δημοτικό Σχολείο
Κινηματογραφικές βραδιές  από  το Σύλλογο « Παρέμβαση»
13 Ιουλίου:  Η  ταινία   «Εριν  Μπρόκοβιτς»
14 Ιουλίου:  Η ταινία  «Πολίτικη Κουζίνα»
15 Ιουλίου:  Μουσική βραδιά «Αφιέρωμα  στο Νίκο Γκάτσο» από το Δημοτικό Ωδείο Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Κάραβος
17Ιουλίου :  Μουσική βραδιά  «Συναυλία  Αλληλεγγύης» με την Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου (θα πραγματοποιηθεί και συλλογή τροφίμων)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΥΛΩΝΟΣ
Αυλωνάρι  Λύκειο Αυλωναρίου
13  Ιουλίου : Χορωδία Αυλωναρίου
Οκτωνιά  Θεατρικές παραστάσεις  με την συνεργασία  του Συλλόγου  των Απανταχού Οκτωνιατών
12 Ιουλίου:  «Κουμιώτικος Γάμος»  με τη θεατρική ομάδα Κύμης
14 Ιουλίου : « Αδίστακτες  μπαλαρίνες» από το θίασο « Οι Αστούρθοι»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
Παραλία Κύμης (θεατράκι)
17 Ιουλίου : Βραδιά Αλληλεγγύης με «Τα παιδιά της Στροφής»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
Παλαιό  Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών
14 Ιουλίου : « Εσπερινός Ποίηση» με τον ποιητή  Κώστα Καρτελιά με μουσική (πιάνο- κιθάρα)  και τραγούδι
Γυμνάσιο Κονιστρών
15 Ιουλίου :  Παραδοσιακοί χοροί από  τα χορευτικά  τμήματα εφήβων και ενηλίκων Κύμης, το χορευτικό Σύλλογο Γυναικών Αλιβερίου  και το Χορευτικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου.
Παλαιό Δημ.Σχολείο Κονιστρών
16 Ιουλίου : Λαϊκή βραδιά  με τη συμμετοχή  του χορευτικού συλλόγου Κονιστρών.


Οι εκδηλώσεις   θα συνεχιστούν  καθ’ όλη τη διάρκεια  του  καλοκαιριού σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας.

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ (ΟΧΗΜΑΤΩΝ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

      10/7/13

Η Πολιτική Προστασία της Χώρας, τις τελευταίες μέρες στα δελτία άμεσου κινδύνου πυρκαγιάς, κατατάσσει το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου στις απόλυτα ευαίσθητες  περιοχές. Βέβαια, η ετοιμότητα και η επαγρύπνηση σ’ ένα Δήμο όπως ο δικός μας, ασφαλώς και δεν πρέπει να επαφίεται στις επισημάνσεις και τα δελτία κινδύνου της Πολιτικής Προστασίας.
Μόλις σήμερα το πρωί είχαμε τη πυρκαγιά στη Μουρτερή  και πριν λίγες μέρες στο Αργυρό. Πολύτιμες περιοχές της φύσης και του οικοσυστήματός της περιοχής μας παραδόθηκαν στις φλόγες. Πολύτιμοι φυσικοί πόροι καταστράφηκαν. Ας ελπίσουμε – αν και δεν το πιστεύουμε – ότι δεν θα υπάρχουν ασυνείδητοι που θα χαίρονται στα αποκαϊδια του τόπου.
Πρόθεση αυτού του σχολίου όμως δεν είναι να εξετάσουμε το επίπεδο της Αντιπυρικής Οργάνωσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Εξ’ άλλου, είναι γνωστό ότι αυτό είναι πολύ χαμηλό.
Αλλά αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη για πυρκαγιά περίοδο, μπορεί να μας απαντήσει υπεύθυνα κάποιος, γιατί αυτό το Πυροσβεστικό Όχημα είναι παρατημένο-παρκαρισμένο στα ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ  επί ένα εικοσαήμερο περίπου ?
Σε θέση όπου όλοι το βλέπουν, και κανείς δεν αναρωτιέται τι δουλειά έχει εκεί και όχι στα μέτωπα της φωτιάς ?
Και σε αχρησία! να βρίσκεται, έπρεπε να είναι  τουλάχιστον στο εργοτάξιο του Δήμου .
Υπενθυμιζουμε ότι το Αυλωναρι είναι και  η έδρα της ηγεσίας, της υποτίθεται πολιτικής προστασίας του Δήμου.
Θα υπάρξουν υπεύθυνες, πειστικές, αλλά και επαρκείς απαντήσεις?
                                                                                   ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

                                                                                     Δημοτικός Σύμβουλος

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ;

Έγινε προχθές το απόγευμα μία ακόμη συγκέντρωση για την ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ Ε.Π.Ε. ΣΤΟ Δημαρχείο Κύμης. Όπως σχολίασε στο ιστολόγιό του και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης στην συγκέντρωση αυτή η συμμετοχή ήταν κατώτερη των προσδοκιών και η απογοήτευση μεγάλη. Θα ακούστηκαν προφανώς οι γνωστές κορώνες αλλά ίσως έλειπαν λόγω απουσίας τους οι γνωστές υποσχέσεις  των κατά καιρούς κυβερνητικών Βουλευτών της Εύβοιας. Η Δημοτική Αρχή, κολοβή αυτή την φορά, γιατί όπως σχολιάζει ο Πρόεδρος έλειπε και η συμπολίτευση, θα υποσχέθηκε πάλι κινητοποιήσεις και η ηγεσία του Σωματείου θα ονειρεύτηκε περίτρανες νίκες. Είχε μάλιστα την ευκαιρία χθες να τα πει και με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Χαλκίδα, ο οποίος ορθά υποστήριξε ότι οι Εργαζόμενοι πρέπει να κρατήσουν τα εργοστάσια ανοικτά.
Αυτή είναι η μία εκδοχή. Η αλλαγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αλλάξει και την πολιτική απέναντι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Εξακολουθεί όμως να είναι το ζητούμενο η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ.
Με τα σημερινά δεδομένα το οριστικό λουκέτο είναι θέμα μηνών ή ίσως ημερών. Από αυτή την λαίλαπα δεν ξέφυγαν μεγαθήρια  θα ξεφύγει η μικρή σχετικά ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ;  Εξάλλου υλοποιήθηκε καμία υπόσχεση τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να υπάρχει έδαφος για εμπιστοσύνη στους ντόπιους πολιτικούς; Κανένα. Ακόμη και η τελευταία πολυδιαφημιζόμενη παραγγελία είναι στα αζήτητα.
Μπορούν άραγε οι εργαζόμενοι να ελπίζουν στην ανάσταση της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας; Όχι με την μορφή που την γνωρίσαμε έως σήμερα.
Οι τυχόν κινητοποιήσεις – που πρέπει να γίνουν για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους θα φέρουν βιώσιμη λύση; Ούτε και οι αισιόδοξοι δεν το πιστεύουν. 
Υπάρχει ελπίδα. Ναι υπάρχει, μικρή, αμυδρά αλλά υπάρχει. Έχει όμως ένα προαπαιτούμενο: Την ανατροπή της έως τώρα αντιμετώπισης του προβλήματος. Να γίνει αυτό που περίπου είπε, με άλλο νόημα ο Τσίπρας. Να μείνει το εργοστάσιο ανοικτό.
Τι σημαίνει όμως να μείνει το εργοστάσιο ανοικτό;

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΚΥΜΗΣ

Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Δημότες Κύμης Αλιβερίου» κ. Σιαγιάννη σχετικά με την ανάθεση, την εκπόνηση και την παραλαβή της «Γεωλογικής Μελέτης ΓΠΣ Κύμης» με σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου που μας είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια θυμηθήκαμε ότι το ΓΠΣ της δημοτικής ενότητας Κύμης έχει εγκριθεί και με σχετικό ΦΕΚ από τον περασμένο Απρίλιο. Πρόκειται για την Απόφαση Αριθ. 1229/49144 «΄Εγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δημοτικής Ενότητας Κύμης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ν. Ευβοίας. (ΦΕΚ 140/24-4- 2013)» Στην ίδια Απόφαση αναφέρονται ως « έχοντας υπόψη»: «19. Την αρ. 37691/12−9−07 απόφαση Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ. ΔΕ. «Έγκριση Προδιαγραφών για την εκπόνηση μελετών γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια των μελετών ΓΠΣ−ΣΧΟΟΑΠ» (ΦΕΚ 1902Β/07).
20. Το με αρ. 19818/05−06−08 έγγραφο της Δ/νσης Ο.Κ.Κ. του ΥΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., με θέμα «Σχετικά με τη διαδικασία σύνταξης των Μελετών Γεωλογικής Καταλληλότητας που εκπονούνται στα πλαίσια των ΓΠΣ − ΣΧΟΟΑΠ».
84. Το αρ. 28132/30−11−2012 έγγραφο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, με το οποίο υπεβλήθη στην υπηρεσία μας η Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας του ΓΠΣ του πρώην Δήμου Κύμης.
85. Το αρ. 33473/1468/27−3−2013 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το οποίο μας έστειλε ηλεγμένη την Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας του ΓΠΣ ΔΕ Κύμης και ενημερώνει ότι είναι σύμφωνη με τις Προδιαγραφές»

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΤΕΡΗ

Τις  πρωϊνές ώρες πριν το ξημέρωμα ξέσπασε πυρκαγιά στην Μουρτερή  λίγο πιο πάνω από την διασταύρωση με τον δρόμο προς Μουρτάρι και περίπου μισή ώρα αργότερα ένα νέο μέτωπο άνοιξε λίγες εκατοντάδες  μέτρα πιο πέρα εκεί που είναι το παλιό πέτρινο σπίτι του Τσαλιαγού. Η φωτιά κινήθηκε στην ρεματιά που ήταν και το μοναδικό άκαυτο τμήμα της περιοχής το  οποίο και κατέκαψε ολοκληρώνοντας και εκεί την περσινή καταστροφή.
Η Πυρκαγιά σβήστηκε όταν  εναέρια μέσα μπόρεσαν να πετάξουν, περίπου πέντε ώρες μετά την έναρξή της. Επιχειρησαν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς μιλώντας στο Skai.gr   δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και οικιστικά συμφέροντα πίσω από τη φωτιά. Εκεί όμως δεν είναι περιοχή οικιστικού ενδιαφέροντος. Μήπως είναι έργο εμπρηστών που πάντα επιχειρούν στην Οκτωνιά και στην περιοχή του Οριού και τους οποίους οι διωκτικές αρχές πλησιάζουν αλλά πάντα ξεφεύγουν. 

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: "FAST TRACK"


 
Η ευρεία δημοσιότητα αλλά και οι έντονες πιέσεις για την κατασκευή έργων στην περιοχή της Κύμης χωρίς νομιμότητα και μελέτες (π.χ. γεωλογικές) ανέδειξαν και εμπέδωσαν ακόμη περισσότερο το αμφιβόλου νομιμότητας και  κακής ποιότητας  fast track”, γνώρισμα του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου κ. Θωμά
Στις 26 Ιουνίου 2013 ημέρα Τετάρτη ο κ. Θωμάς αναθέτει στην κ. Αμπ. Παν. τη Γεωλογική μελέτη ΓΠΣ Κύμης. Πρόκειται για προκαταρκτική μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια του Α’ σταδίου των μελετών ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ Κύμης, με αμοιβη μελετης 9280 ευρω. Αρ. Σύμβασης 15727/26.6.2013
-Την ίδια ημέρα ορίζεται επιβλέπουσα του έργου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου η κ. Τ.Α.  αρ. απόφασης 15727/26.6.2013
-Η ανάδοχος έχει την υποχρέωση να παραδώσει τη μελέτη έως τις 26-7-2013, δηλαδή σε ένα μήνα.
Με την 16200/28.6.2013 πρόσκληση του κ. Ποθητάκη καλείται σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/7/2013. Το συγκεκριμένο θέμα για ευνόητους λόγους δεν ήταν στην ημερησία διάταξη του συμβουλίου.
Στις 2 Ιουλίου 2013 (2-7-2013) συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση εξετάζοντας και την έγκριση και παραλαβή της συγκεκριμένης γεωλογικής μελέτης. Με απόφαση αποκλειστικά της πλειοψηφίας (το θεμα εντασσεται αβιαστα στην ημερησια διαταξη,χωρίς εισηγήσεις, χωρίς επαρκή εξήγηση του είδους της μελέτης και με την τεχνητή αίσθηση ότι η μελέτη αφορούσε το τέως  Δήμο Κύμης) και αφού έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα η μελέτη, αφου έχει εισηγηθεί θετικά η επιβλέπουσα της Τεχνικής Υπηρεσίας! εγκρίνεται και παραλαμβάνεται – ω τω θαύματος- η  συγκεκριμένη γεωλογική μελέτη.
Δηλαδή αυτή η μελετη που ανατέθηκε στις 26/6/2013, εκπονήθηκε και παραδόθηκε σε 2-3 μέρες, που επιβλέφθηκε και εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία!, η οποία και την εισηγήθηκε, εγκρίθηκε και παραλήφθηκε από Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι προφανώς για το θέμα μηδενική γνώση – ως συνήθως- είχαν.
Η μικρή “ιστορία” που παραθέσαμε της καθημερινής διαχείρισης στο Δήμο Κύμης –Αλιβερίου, είναι το πραγματικό πρόσωπο του Δήμου. Ενός Δήμου που οι όροι τυπικότητα και νομιμότητα γίνονται “λάστιχο” στην ερμηνευτική τους διάσταση.
Μερικές παρατηρήσεις για την “ιστορία”….

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις, η ανεργία, τα χαράτσια και οι φορομπηχτικές πολιτικές, αποτελούν ημερήσια διάταξη για όλη την ελληνική κοινωνία.
 Τις τελευταίες ημέρες, αρχής γενoμένης από την ΕΡΤ, η κυβέρνηση δείχνει το πιο αυταρχικό της πρόσωπο. Αφού πλέον συμπεριφέρεται, κάτω από την ασφυκτική πίεση των δανειστών, σαν τον πιο σκληρό εργοδότη. Η διαθεσιμότητα- κινητικότητα των εργαζομένων στο δημόσιο την οποία προωθεί, αποτελεί στην ουσία τον προθάλαμο των μαζικών απολύσεων.
 Το πρόβλημα της λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου είναι τεράστιο. Δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ από το πολιτικό σύστημα. Όλα τα χρόνια τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες τις έκρυβε επιμελώς, κάτω από το χαλί της αδιαφάνειας και της συναλλαγής. Έτσι βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, με τον πιο βάρβαρο και αυταρχικό τρόπο. Να απολύονται με οριζόντια μέτρα χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τα προβλήματα αυτά και έχουν προσληφθεί με απολύτως νόμιμες διαδικασίες. Απλά κατά την άποψη κυβερνητικών στελεχών, «είναι παράπλευρα θύματα» του οικονομικού πολέμου που μαίνεται στην πατρίδα μας τα τρία (3) τελευταία χρόνια.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

SOS!!! ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Πολύ υψηλός, ο κίνδυνος πυρκαγιάς, αύριο, στην Αττική και την Εύβοια, όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την
- περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της περιοχής Τροιζηνίας) και την
- περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας (περιοχή Κύμης- Αλιβερίου).
Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης αυτών των περιοχών έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Είναι αυτονόητο ότι λόγω της αυριανής απεργίας των εργαζομένων στον Δήμο πρέπει να συγκροτηθεί συνεργεία ασφαλείας  και συνεργείο με τα μηχανήματα. Φρόνιμο είναι και το Σωματείο να  εξαιρέσει τους χειριστές των μηχανημάτων και των οχημάτων από την απεργία.
Παράλληλα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, να μην πετούν αναμμένα τσιγάρα, να μην κάψουν ξερά χόρτα και κλαδιά, να μην χρησιμοποιήσουν μηχανήματα που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Στην περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική, στο 199.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ- ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

                                                                                                ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                   6 Ιουλίου 2013
  
                                       ΣΤΟΜΙΟ: Άνοιξε ο δρόμος!
 Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της  αποκατάστασης

 Με την ολοκλήρωση των εργασιών του πρώτου σταδίου,  του  πολύπαθου δρόμου στο Στόμιο  θα ήθελα προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου  και των δημοτών μας,  να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, την Αντιπεριφέρεια  και τις υπηρεσίες της, για την  επίλυση του προβλήματος.
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την εξέλιξη αυτή. Από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος το 2008  κινηθήκαμε προς   κάθε κατεύθυνση και η αποκατάσταση του δρόμου, ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Έπειτα από μεγάλο και επίμονο αγώνα, βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση το πρώτο στάδιο του έργου να ολοκληρώνεται. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που η συνεχής προσπάθεια μας και ειδικότερα η επαγρύπνηση των τελευταίων μηνών, τόσο η δική μας όσο και των κατοίκων οι οποίοι ενημερώνονταν σε εβδομαδιαία βάση για την εξέλιξη των έργων, έφερε αποτέλεσμα.  
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς


ΛΑΛΑ ΤΟ!!! Τέλος καλό όλα καλά. Πριν από 27 λεπτά πήραμε την ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Ο δρόμος τελικά άνοιξε. Άρα οι οδηγοί δεν χρειάζεται να προσέχουν;. Μένουν τώρα και οι ευχαριστίες στον Καμαριώτη για την σωστή  δουλειά του. Διάβαζετε το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! πάντα κάτι πιο πολύ μαθαίνετε και διορθώνεστε!!!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Με ημερομηνία 6/7/2013 ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Με την ολοκλήρωση των εργασιών του πρώτου σταδίου,  του  πολύπαθου δρόμου στο Στόμιο  θα ήθελα προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου  και των δημοτών μας,  να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Μπουραντά και της υπηρεσίες τους για την  επίλυση του προβλήματος.
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την εξέλιξη αυτή. Από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος το 2008 κινηθήκαμε προς   κάθε κατεύθυνση και η αποκατάσταση του δρόμου, ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Έπειτα από μεγάλο και επίμονο αγώνα, βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση το πρώτο στάδιο του έργου να ολοκληρώνεται. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που η συνεχής προσπάθεια μας και ειδικότερα η επαγρύπνηση των τελευταίων μηνών, τόσο η δική μας όσο και των κατοίκων οι οποίοι ενημερώνονταν σε εβδομαδιαία βάση για την εξέλιξη των έργων έφερε αποτέλεσμα. Περιμένουμε άμεσα να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία .  
 Εφιστούμε την προσοχή των οδηγών διότι  παρά τις φήμες που κυκλοφορούν δεν έχει αποδοθεί ακόμη ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Γ. Θωμάς"

ΛΑΛΑ ΤΟ: Επειδή σε προηγούμενη δημοσίευση το Blog αυτό αναφέρθηκε στην απόδοση του δρόμου σε κυκλοφορία και μάλιστα μετά από αυτοψία επισημάναμε ότι τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν αλλά ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία γιατί απλούστατα κυκλοφορήσαμε σε αυτόν και ήταν καλύτερα απ΄ότι πριν με τα τσουβάλια. Θέλει προσοχή στην είσοδο και την έξοδο αλλά ελπίζουμε ότι αύριο θα διαμορφωθεί καλύτερα.
Τώρα οι ευχαριστίες στον Περγαντά, τον Μπουραντά και τις Υπηρεσίες είναι μάλλον εκ του περισσού. Εξάλλου το μεγαλύτερο μερίδιο πηγαίνει σε αυτόν που επαγρυπνούσε, όταν ενδεχομένως άλλοι κοιμόντουσαν!!!. Σε αυτόν που πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια είναι στον Καμαριώτη και την Εταιρία του που εν μέσω κρίσης κατόρθωσαν να προχωρήσουν εγκαίρως ένα τόσο δύσκολο και δαπανηρό έργο για το οποίο μάλιστα προπηλακίστηκαν. Την ίδια στιγμή άλλοι όχι μόνο δεν ολοκληρώνουν έργα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις αλλά οι δικαιούχοι παρακαλάνε να πάρουν τα εκταμιευμένα χρήματά τους.
Μπράβο από  εμάς στον Σταύρο Καμαριώτη και την Εταιρία του, τα συνεργεία και τους εργάτες.
Κατά τα άλλα "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"!!!