Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΟΑΠ;

Με έκπληξη, που τη διαδέχθηκε η αγανάκτηση και η ντροπή, διαβάσαμε μία ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στην σελίδα μας στο facebook (http://ogremistisoxtistis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_19.html.) Έρχεται από ένα πρωτομφανιζόμενο ως φαίνεται blog και αναφέρεται στη συζήτηση που έγινε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ΣΧΟΟΑΠ των πρώην Δήμων Αυλώνος και Κονιστρών. Αποκαλύπτει ότι ενώ το Συμβούλιο είχε ως θέμα τη γνωμοδότηση και την έγκριση της πρώτης φάσης των ΣΧΟΟΑΠ αυτά είχαν ήδη εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.
Εάν είναι έτσι τότε πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα που προσβάλλει την δημοκρατική νομιμότητα. Δεν είναι δυνατόν να μην αποφαίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτά τα θέματα.

Παρότι το εν λόγω Blog επικεντρώνει την ρητορεία του στο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αυλώνος και στην Αμπελουσιά, κατά τρόπο πραγματικά περίεργο και άδικο και ανακριβες όσον αφορά τον Συνεταιρισμό, η πιθανότητα να έχουν τα πράγματα όπως γράφονται δηλαδή να μην έγινε σωστά η διαβούλευση τινάζει τη διαδικασία στον αέρα, πάνε χαμένα όσα έχουν γίνει και δημιουργεί μείζονα προβλήματα στην ηγεσία της Περιφέρειας και στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αναμένεται όπως πληροφορούμαστε και η αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ


Υπερφίαλη η αγόρευση του Δημάρχου για την Γεωλογική Μελέτη του ΓΠΣ Κύμης που αναγκάστηκε να την αναθέσει και να την περάσει κατόπιν εορτής. Ζήτησε μάλιστα και τα ρέστα θυμίζοντας την παροιμία «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι». Το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! είχε θέσει μία σειρά ερωτημάτων για το θέμα αυτό. Η απάντηση του Δημάρχου και της Υπηρεσίας μας διαφωτίζει ότι πράγματι αφορά το ΓΠΣ Κύμης και ότι αυτή δεν είχε εκπονηθεί εγκαίρως και μάλιστα πριν από την έγκρισή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ. Δεν ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία ήταν μία διαδικασία τακτοποίησης μίας σοβαρής και όχι τυπικής παράλειψης.
Η αλλαγή της διαδικασίας έγινε το 2007. Δηλαδή έξι χρόνια πριν. Η ολοκλήρωση του ΓΠΣ καθυστέρησε στην Νομαρχία- Περιφέρεια τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν αρκετό για να εκπονηθεί η απαιτούμενη πλέον Γεωλογική Μελέτη. Έπρεπε να υπογραφεί το ΓΠΣ; Το ότι καθυστέρησε να εγκριθεί το ΓΠΣ οφείλεται στο ότι ο έλεγχος που έγινε ήταν ενδελεχής και σοβαρός όπως πρέπει να γίνεται πάντοτε και σε αυτές τις περιπτώσεις. Ατέλειες και παραλήψεις υπήρχαν και έπρεπε να διορθωθούν. Αν κρίνουμε από όσα ακούμε και βλέπουμε και ξέρουμε η διαδικασία του ελέγχου σε τέτοιες περιπτώσεις τύπου Δήμου Κύμης και τώρα Κύμης Αλιβερίου είναι επίπονες και βασανιστικές. Άντε να βρεις άκρη…
Αλλά ένα ερώτημα μας βασανίζει (τρόπος του λέγειν»)….. Ακόμα και εάν ο νόμος δεν επιβάλλει την εκπόνηση γεωλογικής μελέτης στην πρώτη φάση παρά μόνο διερεύνηση των γεωλογικών κινδύνων. Ακόμη και εάν είχες στη διάθεσή σου έξι ολόκληρα χρόνια για να προσαρμοστείς, δεν έπρεπε να είχες καταλάβει ότι η γεωλογική μελέτη και η συμπεριλήψη γεωλόγου στην μελετητική ομάδα, παρότι δεν απαιτείται εξαρχής, ήταν απολύτως αναγκαία  για μία περιοχή όπως της Κύμης όπου έχουν  καταβαραθρωθεί σπίτια και περιουσίες, έχουν κινδυνέψει ζωές, έχουν βουλιάξει δημόσιες υποδομές; Σε μία περιοχή εγνωσμένης γεωλογικής επικινδυνότητας δεν έπρεπε με δική σου πρωτοβουλία εσύ ο Δήμαρχος να ξεκινήσεις ακόμη και πριν το 2007  μία σοβαρή γεωλογική μελέτη; Πολύ περισσότερο όταν είσαι Δήμαρχος, κάτοικος, τοπογράφος μηχανικός και μελετητής οικοδομικών έργων αλλά και ο ίδιος ως ιδιώτης αναγκάστηκες να παραγγείλεις γεωλογική μελέτη όταν χρειάστηκε να οικοδομήσεις. Αυτό που ο ίδιος σωστά έκανες ως ιδιοκτήτης δεν έπρεπε να το είχες μεριμνήσει για τον τόπο σου;
Το ζήτημα δεν είναι διοικητικό ή νομικό ούτε υπηρεσιακό. Σωστά έπρεπε να συμπληρωθεί ο φάκελο του ΓΠΣ με την γεωλογική μελέτη. Το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό και δείχνει την προχειρότητα, την αμεριμνησία και την έλλειψη στοργής για τον τόπο και τους κατοίκους του. Κάνουμε ότι μας επιβάλλει ο νόμος, όταν δεν μπορούμε να τον παραβιάσουμε, για να είμαστε "νομότυποι" αλλά δεν κάνουμε ότι μας λέει η λογική. Αυτή έχει προ πολλού καταβαραθρωθεί στα πολλά και συχνά κατολισθητικά φαινόμενα της Κύμης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ & ΣΚΥΡΟΥ
                                                                                                     ΗΜΕΡ.:19/7/2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΥΜΗΣ «Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Στις 11/7/2013 το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ που περιλαμβάνει μετατροπή Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου ή αλλαγή χρήσης σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δηλ. Κέντρα Υγείας με εξειδικευμένες λειτουργίες. 
Σε συνάντηση της προηγούμενης ημέρας (10/7/13) του Δήμαρχου Κύμης-Αλιβερίου και εκπρόσωπου του «Συντονιστικού» με τον Υπουργό, επιβεβαιώθηκε από μέρους του η αρχική πρόθεση του Υπουργείου για μετατροπή του Νοσοκομείου Κύμης σε Κέντρο Υγείας με Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, χειρουργεία μιας μέρας, Μονάδα τεχνητού νεφρού και Μονάδα Αποκατάστασης.
Μετά τα επιχειρήματα που ετέθησαν από την πλευρά μας για τη διατήρηση του Νοσοκομείου, ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για την παραμονή του Γ.Ν.Κύμης ως Γενικού Νοσοκομείου, επιφυλασσόμενος μέχρι την ενδελεχή ενημέρωσή του.

Το «Συντονιστικό για την Υγεία Κεντρικής-Ανατολικής Εύβοιας και Σκύρου» ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου η Ι.Μ.Καρυστίας και Σκύρου, το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κύμης και 26 ακόμη φορείς που συναποτελούν το «Συντονιστικό» καλούν :
Όλους τους κατοίκους της περιοχής σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, η οποία θα περιλαμβάνει :

•             Ομιλίες – Ενημέρωση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις
•             Συναυλία με τους «Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ» - Γιάννη Γιοκαρίνη και Ρεμπέτικη Κομπανία.

Το μέλλον του Γ.Ν.Κύμης κρίνεται δυσοίωνο και γι αυτό ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι πιο εντατικός και ενωτικός με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου.

Αντιστεκόμαστε στην κατάρρευση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας.
Αντιστεκόμαστε σ΄αυτούς που στέλνουν τα παιδιά μας στην ανεργία ή την ξενιτιά.
Αντιστεκόμαστε σ΄αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή και οδηγούν σε φυσική εξόντωση τους ηλικιωμένους, τους φτωχούς και τους άρρωστους.
Αντιστεκόμαστε στο μαρασμό τους τόπου μας στον οποίο θα συμβάλει καίρια η ενδεχόμενη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

Λέμε   ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΟΧΙ στην προτεινόμενη τροπολογία, που παραβλέπει τις ανάγκες μιας περιοχής και μηδενίζει την προσφορά του Κυμαίου ευεργέτη της ανθρωπότητας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, εξαφανίζοντας το νοσοκομείο της γενέτειρας του!

Διεκδικούμε :

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους
 Δωρεάν φάρμακα για τους χρόνια πάσχοντες
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – για να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο- και πρώτα απ΄ όλα των ήδη εργαζόμενων «συμβασιούχων» (που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με μισθούς πείνας, κοστίζοντας όμως στο Νοσοκομείο τα τριπλάσια απ΄ότι αν ήταν μόνιμοι υπάλληλοι, προκειμένου να θησαυρίζουν τα γραφεία «ενοικίασης εργαζομένων»).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;

Η προσωρινή παραλαβή του έργου της επισκευής της Οικίας Παπανικολάου είναι επίσης ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οικία Παπανικολάου ακούμε, δίκες και συμβιβασμοί, αλλά το έργο δεν λέει να τελειώσει. Προβληματική αγορά και ως διαδικασία και ως κόστος. Θα ήταν καλό να δημοσιευθεί εάν υπάρχει και η έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών  για να ξέρουμε πόσο εκτιμήθηκε. Γιατί εάν αυτή δεν υπάρχει το τίμημα φαίνεται υπερβολικά υψηλό. Σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες το καλύτερο είναι η απαλλοτρίωση. Και αντιδικίες να υπήρχαν θα είχαν  τελειώσει νωρίτερο από τα χρόνια που διήρκησε η τμηματική αγορά.
Μέχρι τώρα για τις εργασίες και την αγορά η χρηματοδότηση από τον ΘΗΣΕΑ είναι 450.000 Ευρώ. Σε αυτά να προστεθούν και άλλα 170.000 ευρώ που είναι  η νέα εργολαβία η οποία χρηματοδοτείται από την ΔΕΗ. Δηλαδή η αγορά και η επισκευή, συντήρηση, αναστήλωση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε υπερβαίνει τα 600.000 Ευρώ και δεν είναι σίγουρο ότι το κτίριο θα παραδοθεί έτοιμο προς χρήση.
Ένα έργο με εξασφαλισμένη και πλούσια χρηματοδότηση και για έναν τόσο σημαντικό και ιερό σκοπό θα είχε σχεδιαστεί με ολοκληρωμένη εξαρχής μελέτη, από το καλύτερο μελετητικό γραφείο, ως οικοδομικό έργο θα είχε εγκαίρως όλες τις οικοδομικές άδειες, θα είχε δημοπρατηθεί ενιαία και με καλή έκπτωση, θα είχε κατασκευαστεί με την ενδελεχή και συνεχή επίβλεψη, θα είχε παραδοθεί, θα είχε εξοπλιστεί και θα λειτουργούσε ήδη. Σχεδόν πέρασαν οκτώ χρόνια από την αφετηρία αυτής της υπόθεσης και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσει.  Και τα 600.000 ευρώ είναι πάρα πολλά και πλουσιοπάροχα για να γίνουν όλα καλά, έντεχνα και τάχιστα και πάλι να περισσέψουν.
Αλλά για το θέμα αυτό μπορούμε να μιλάμε ώρες ολόκληρες…..


ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;

Συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα μείζον κοινωνικό και περιβαλλοντικό θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο στο Αλιβέρι. Πρόκειται για τον καταυλισμό τσιγγάνων που έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια στο Στενό στο δρόμο προς Άγιο Λουκά, σε ένα παλιό νταμάρι το οποίο υποτίθεται ότι είχε ψευτοαποκατασταθεί. Επιτροπή κατοίκων έχει ζητήσει την απομάκρυνση των Ρομά από  εκεί υποστηρίζοντας ότι είναι εστία ρύπανσης αλλά και εγκληματικότητας. Ο Δήμος σκέπτεται να τους μεταφέρει σε άλλο σημείο και να δημιουργήσει έναν οργανωμένο χώρο. Σωστή καταρχήν η σκέψη αρκεί να μην ξεσηκωθούν κάποιοι άλλοι κάτοικοι και αρκεί να είναι ανθρώπινος ο χώρος γιατί στον καταυλισμό ζουν και μικρά παιδιά.

Θα δούμε εάν αυτή την φορά το χειριστούν το θέμα με τέχνη και αποτελεσματικότητα. Να μην το κάνουν όπως τα σκουπίδια. Και μια που είπαμε σκουπίδια είδαμε ότι ο χώρος του λατομείου  στο Στενό έχει γίνει σκουπιδότοπος όχι από τις παράγκες των Ρομά αλλά από τα μπάζα και τα σκουπίδια που πετάει ο Δήμος ενώ έχει αφαιρεθεί και αρκετό χαλίκι από την υποτιθέμενη ψευτοαποκατάσταση. Να  μην νομίζουν δηλαδή ότι διώχνοντας του Ρομά  καθαρίζει και ο τόπος από τις αυθαιρεσίες και τις ρυπογόνες συμπεριφορές δημοτικών φορέων.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ

Συνεδρίασε σήμερα   Τετάρτη  17  Ιουλίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, στον 1ο όροφο, το Συμβούλιο της Δ. Κ. Κύμης   για τα παρακάτω θέματα :
1.Τελική διευθέτηση κατά κατάστημα των παραχωρούμενων  κοινοχρήστων χώρων της κεντρικής πλατείας  "Γ. Παπανικολάου" της Κύμης.
2.Εξέτασε μετά εισήγηση του Προέδρου τις προϋποθέσεις για  παραχώρηση χρήσης πεζοδρομίων σε καταστήματα της πόλεως της Κύμης, με βάση την άδεια λειτουργίας τους και δεν έλαβε απόφαση προκειμένου καθορισθούν με βάση το Νόμο, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι .
3.  Έκανε δεκτή εισήγηση του Προέδρου για αναστολή της απόφασης με αα 24/2013 με την οποία είχε υποβλήθηκε  αίτημα προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά του Γ. Αναγνώστου από το τμήμα που κατέλαβε από ιδιοκτησία του Δήμου στον πρώην Κινηματογράφο «ΚΑΡΜΕΝ» και επανεξέταση του θέματος.

4.Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον  Προέδρου του Συμβουλίου για τις   εργασίες στο   Νεκροταφείο Εισοδίων Παναγίας Κύμης για την περίφραξη αυτού και για τις διευθετήσεις των Πλατειών  Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και Αδελφών Μητρά. Επίσης εγκρίθηκαν και αιτήσεις για άδεια χρήσεως μουσικής.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ


"ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ"


Ο εικονιζόμενος χώρος στον οποίο λαμβάνουν χώρα  ο βιασμός του φυσικού περιβάλλοντος που κατήγγειλε ακτιβιστής της οικολογίας από την περιοχή βρίσκεται στην θέση Στάθη- Δύο Βουνά του Αγίου Βλάση;
Στον χώρο αυτό το Δασαρχείο Αλιβερίου θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2012 εξέδωσε Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής όπως είχαμε τότε διαβάσει στο Διαύγεια και γράψει στο Λαλα το!!!. Αλλά οι παράνομες εργασίες συνεχίζονται σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα.  Όπως μας ενημέρωσε ο καταγγέλλων και χθες ή προχθές  το Δασαρχείο παρενέβη και έλεγξε τον χώρο διαπιστώνοντας προφανώς όσα νόμιμα ή παράνομα συμβαίνουν εκεί. Ενέργειες προφανώς θα πρέπει να γίνουν. Αλλά το σύστημα είναι πάντα πιο δυνατό από τους ελέγχοντες όταν πρόκειται για  σημαντικούς υποστηρικτές του.

Το πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής πάντως εξακολουθεί να ισχύει αλλά και το θράσος των ασύδοτων εργολάβων είναι απύθμενο. Κυρίως όταν έχουν την κάλυψη του Μεγάλου ( έστω και κατά φαντασία του)

ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ

Φωτογραφία Αρχείου
Το φαινόμενο που μας περιγράψανε είναι γενικευμένο. Συνεπώς δεν έχει σημασία το που και ποιος.
Αντί να σχεδιάζονται και να εκτελούνται τεχνικά άρτια έργα με κανονικό προϋπολογισμό και κυρίως έργα που λύνουν γενικά προβλήματα των χωριών ο Δήμος και κυρίως η παντελώς ανεξέλεγκτη ΔΕΥΑΚΑ έχουν ταράξει τις απευθείας αναθέσεις και τις κατατμήσεις κρύβοντας κάτω από βαρύγδουπους τίτλους όπως λόγου χάρη «Επέκταση δικτύου αποχέτευσης», «Κατασκευή  αποχέτευσης ομβρίων» κ.ο.κ.  μικροεργάκια που εξυπηρετούν κατά βάση έναν μόνο και ίσως από σπόντα κανα δυό ακόμη. Αυτά τα εργάκια έχουν συνήθως συγκεκριμένα ποσά που να επιτρέπουν την απευθείας ανάθεση ανεξάρτητα από το πραγματικό τους κόστος, είναι τα γνωστά 7.000 ρια. Εάν μάλιστα ο ενδιαφερόμενος είναι και συνεργάτης του Δήμου κατασκευάζει ο ίδιο το έργο. Δηλαδή λύνει και το πρόβλημά του πληρώνεται κιόλας. Όσο για το υπόλοιπο χωριό στάχτη να γίνει, ας τάξουν και αυτοί ψηφαλάκια για να λύσουν το πρόβλημά τους. 

Το απογοητευτικό, τουλάχιστον για μας, είναι ότι αυτές τις πρακτικές φαίνεται ότι στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να θαυμάζει την δημοτική ηγεσία.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Κάτοικος του Αγίου Βλάση μας έστειλε αυτές τις φωτογραφίες και μας ζήτησε να  ενώσουμε την φωνή μας ή καλύτερα να δώσουμε την φωνή μας  σε όλους εκείνους που βλέπουν γύρω τα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε βάρος του φυσικού τοπίου αλλά δεν βρίσκουν πουθενά σε κανέναν δημοτικό ή κρατικό φορέα υποστήριξη. Αντίθετα μία γενικευμένη ομερτά, ένοχη σιωπή. Δεν υπάρχουν υπηρεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας σε αυτό τον έρμο τόπο; Τι κάνουν;
Βλέπετε ότι γίνονται παράνομες λατομικές εργασίες και αφαιρούνται αδρανή υλικά τα οποία ασφαλώς μεταφέρονται κάπου αλλού. Το εάν πηγαίνουν σε δημόσιο ή ιδιωτικό έργο  δεν έχει μεγάλη σημασία μπροστά στην τεράστια οικολογική καταστροφή. Το  ότι κάπου πηγαίνουν έχει όμως τεράστια οικονομική σημασία. Σημαίνει ότι κάποιοι κερδίζουν και κερδοσκοπούν σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας που δεν τους ανήκει είτε αυτοί είναι εργολάβοι δημοσίων έργων είτε εργολάβοι ιδιωτικών έργων.
Βλέπετε ότι η κομματική  υποστήριξη ή καλύτερα η κομματαρχική υποστήριξη σε κυβερνώντες του κεντρικού, του περιφερειακού ή του τοπικού  επιπέδου  εξασφαλίζει την ασυλία και τρέφει την ασυδοσία. Απορίας άξιο είναι επίσης η σιωπή των περιβαλλοντολογούντων που μιλάνε στο όνομα  της κοινωνίας κατά το δοκούν όμως, και εκ του ασφαλούς, χωρίς να θίξουν συμφέροντα που δεν τους ενδιαφέρει  να θίξουν.
Ειδικά στην περιοχή του Αγίου Βλάσση αλλά και των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών η αυθαιρεσία, η ασυδοσία και ο βιασμός του φυσικού πλούτου έχει αναχθεί σε «επιστήμη» και βρίσκεται τουλάχιστον υπό την σκέπη των τοπικών αρχόντων. Σιγοντάρουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφερειακή ενότητας. Δυστυχώς έως τώρα έχουν την ευχέρεια να πιστεύουν ότι ο τόπος τους ανήκει και είναι ιδιοκτησία τους. Δικαίωμα που τους δίνει και η δουλική τοπική κοινωνία που τους εκλέγει. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου προοδευτική – έστω και εάν  πολλοί από αυτούς ανήκουν σε  λεγόμενα προοδευτικά και αριστερά κόμματα- είναι επίμονα οπισθοδρομική.
Γιαυτό όλο αυτό το συνονθύλευμα  χαίρεται με την καταστροφή του περιβάλλοντος γιατί από αυτήν πάντα κάτι κερδίζει. Και ο τόπος επίσης διαιωνίζει την μιζέρια του.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013 ΣΤΙΣ 10.00 π.μ.
ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, ένα να είναι το σύνθημα: Συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε την συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ. Ο βιομηχανικός εργάτης, ο οικοδόμος, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο εμποροϋπάλληλος, ο δημόσιος υπάλληλος να γίνουμε μια ενωμένη αγωνιστική γροθιά, οικοδομώντας την πιο ισχυρή, σταθερή, την πιο πλατιά ενότητα που έχει ανάγκη η πάλη των εργαζομένων, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό.
 Η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:

ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ




Του Μπάμπη Γκαρούτσου
 Είναι αναγκαίο,  είναι  ένα στοιχείο πολιτισμού , στο Δήμο Κύμης –Αλιβερίου να είναι ανοιχτά τα πρατήρια βενζίνης ή να υπάρχει αυτόματος πωλητής  ή  κάποιο  βενζινάδικο να διανυκτερεύει. Έστω να έχει επίβλεψη η αστυνομία αν φοβούνται για τυχόν ληστείες  τα βενζινάδικα,  σωστό κατά την γνώμη μου είναι να διανυκτερεύει το καλοκαίρι ένα ανά 2 δημοτικές ενότητες, το χειμώνα  να υπάρχει αυτόματος πωλητής σε  όλα η με κάποιο  πρόγραμμα διανυκτέρευσης, να λειτουργεί 1 ανά 2 Δημοτικές ενότητές.
Δεν νοείται σε μια περιοχή σαν τον 2 σε πληθυσμό δήμο της Εύβοιας να μην υπάρχει βενζινάδικο ανοιχτό το βράδυ , οι ανάγκες μπορεί να είναι
  1. έκτακτες ανάγκες , κάποια αρρώστια που πρέπει σύντομα να μεταφερθεί κάποιο συγγενικό πρόσωπο στο νοσοκομείο 2.
  2. για κόσμο του Δήμου, που θέλουν χειμώνα να πάνε  σε κάποιο σμείο μετά τις δέκα
  3. για τουρίστες  να μην υπάρχει μετά της 9:30 βενζινάδικο ανοιχτό   , είναι στοιχείο αναγκαίο σπουδαίο για την περιοχή και στοιχείο, εκσυγχρονισμού και πολιτισμού και τρόπος να έχει ασφάλεια ο κόσμος στην περιοχή.
Εξάλλου είναι μια περιοχή που διαθέτει   2 λιμάνια  στο Δήμο στο Αλιβέρι και στην Κύμη, όμως παρόλα αυτά  υπάρχει ο λιγότερος τουρισμός στην Εύβοια, είναι η περιοχή μας - ξεχασμένη χρόνια από το κράτος, τώρα λοιπόν  να μην έχουμε και ασφάλεια,  η Δημοτική Αρχή και η αντιπολίτευση απορώ που δεν έχουν θέσει ποτέ το θέμα σε συζήτηση, αν κάποιος χρειαστεί για θέματα  υγείας να μεταφέρει κάποιον στο νοσοκομείο η σε γιατρό και δεν έχει βενζίνη  θα περιμένει και θα χαθεί χρόνος ή  και ζωή , αν ένας  έρθει στην περιοχή  η πάρει λάθος δρόμο πρέπει να μείνει να διανυκτερεύσει στο αυτοκίνητο μέχρι να ξημερώσει, έχουμε 2013 το να υπάρχει αυτόματος πωλητής η  πρόγραμμά διανυκτέρευσης δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη , μπορεί να μοιάζει μικρό το πρόβλημα αλλά είναι σημαντικό , είναι οπισθοδρόμηση μετά της 9 να νεκρώνουν υπηρεσίες που οπισθοδρομούν την περιοχή και ίσως απομακρύνουν τον επισκέπτη.
Μακάρι κάποια στιγμή να μην είναι μόνο οι νόμοι για τις πόλεις και τα αγαθά και οι υπηρεσίες , αλλά να τα γεύονται όλοι, ας ελπίσουμε ότι κάποτε ο εκσυγχρονισμός με πρώτο παράγοντα τον άνθρωπο θα υπάρξει , γιατί σε μια τόσο δύσκολή εποχή για την χώρα μας τουλάχιστον οι  ανθρώπινες αξίες πρέπει να είναι σε προτεραιότητα.
Ας δώσουν όλοι μάχες για να αλλάξουν τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες προς το καλύτερο οι θέσεις δεν φεύγουν οι αξίες χάνονται.
ΜΕ ΤΙΜH
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΙΟΙΚ. ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ  Α.Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ