Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Έτσι σαράβαλο  θέλουν να καταντήσουν και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου
Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου χαρακτηρίζεται κρίσιμη μετά την πλήρη απαξίωση στην οποία το έχει οδηγήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας αρνούμενη να ασχοληθεί με τα προβλήματά του. Τα προβλήματα τεράστια αφού το προσωπικό σε μεγάλο ποσοστό βρίσκεται στα όρια της συνταξιοδότησης, ο εξοπλισμός απαξιώνεται με την μη συντήρηση και κυρίως με την μη ανανέωσή του με αποτελέσματα τμήματα όμως το οδοντοϊατρικό  αναγκάζονται να παραμένουν ανενεργά λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και οι τρεις οδοντίατροι σε λίγο καιρό θα κληθούν να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Το ασθενοφόρο δωρεάν της ΑΓΕΤ ακόμη δεν ήρθε και το Κέντρο λειτουργεί με δανεικό ασθενοφόρο.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας απαξιοί να ασχοληθεί με το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι να μείνει στην καρέκλα του στο πλαίσιο του μοιρασιάς μεταξύ των δύο κυβερνητικών κομμάτων για να συνεχίσει το τίποτα. Ειρήσθω εν παρόδω ότι το κομματικό κράτος καλά κρατεί και οι κορώνες  περί μεταρρυθμίσεων παραμένουν μόνο οριζόντιες περικοπές και απολύσεις ενώ οι θέσεις ευθύνης μοιράζονται με κριτήριο τις κομματικές ταυτότητες και συνήθως σε ανάξιους αφού ανάξιοι τις μοιράζουν έτσι και αλλιώς.
Για τις τυχόν ευθύνες της Διοίκησης του Κέντρου δεν θα μιλήσουμε γιατί το κέντρο τους είναι  Διοικητής του Νοσοκομείου της Χαλκίδας  εκεί πρέπει να προσανατολιστεί η προσοχή όλων. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει και το γεγονός της επιμονής έως τα όρια της μανίας για την είσπραξη των 5 ευρώ χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας. Τα έσοδα υπάρχουν αλλά δεν επενδύονται στο Κέντρο Υγείας.
Το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί και να εξοπλιστεί με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Αρκεί να υπάρξει σοβαρή και ικανή διοίκηση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και να οργανωθεί σε σύγχρονη και αποδοτική βάση το ανθρώπινο δυναμικό του.

Βέβαια η προοπτική του Κέντρου Υγείας είναι η ανάδειξη σε Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας της Περιοχής με την συγχώνευση του ΙΚΑ (ΕΟΠΠΥ) και του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ στο Κέντρο Υγείας, την ενοποίηση των τοπικών μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή του Αλιβερίου  έτσι ώστε να καταστεί αποδοτικότερη η οργάνωση της παροχής των υπηρεσιών υγείας, να αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό και να αναβαθμιστούν υγειονομικά και διοικητικά οι προσφερόμενες στην τοπική κοινωνία υπηρεσίες. Να τελειώνουμε επίσης με τα μικρομάγαζα και τα παραμάγαζα των συντεχνιακών, οικονομικών  και πελατειακών συμφερόντων που έχουν πνίξει την ποιότητα της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή.
Από την πρόταση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για την Εύβοια

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ.


Με την 238/2013 Απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε την παραχώρηση του πρώτου ορόφου του Δημαρχείου στον ΕΟΠΠΥ για την στέγαση του ΠΕ.Κ.Α. Αλιβερίου και προμήνησε την εντός τριμήνου εγκατάλειψη του ιδιόκτητου δημαρχείου και την ενοικίαση άλλου χώρου που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες είναι το κτίριο του Ασφαλιστικού Ιδιοκτησίας Καραμάνου.
Η ελαφρότητα με την οποία η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αντιμετώπισε το θέμα και οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση δείχνει και την επικινδυνότητα αυτών των ανθρώπων που διαχειρίζονται δήθεν τις τύχες του τόπου αλλά δεν είναι ικανοί να σκεφθούν νηφάλια και να αποφασίσουν προς όφελος του δημοσίου και εν προκειμένω του δημοτικού συμφέροντος. Ένας Δήμος που είναι υπερχρεωμένος και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ομαλά εξαιτίας του αλαλούμ που επικρατεί στα οικονομικά του, που δεν ξέρει εάν αύριο θα  έχει χρήματα να πληρώσει εργαζόμενους και προμηθευτές, αποφασίζει να εγκαταλείψει το ιδιόκτητο τριώροφο αλλά οριακά επαρκές κτίριο του και να εγκατασταθεί σε άλλο ιδιωτικό πληρώνοντας ενοίκιο το οποίο μάλιστα από την αρχή της θητείας τους έχουν επιλέξει και τολμούν να το κάνουν τώρα στην εκπνοή της ικανοποιώντας  προεκλογικές δεσμεύσεις και εγγράφοντας νέες προεκλογικές υποθήκες  δεξιάς εν προκειμένω προέλευσης. Το άλλοθι της παραχώρησης στο ΠΕ.Κ.Α. έρχεται να το εισηγηθεί και να το στηρίξει  από την άλλη ο κ. Ντόβολης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Να πει δηλαδή ότι την στιγμή που ο Δήμος εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής έχει χάσει το 60% των πόρων του, δεν ξέρει που χρεωστάει, να υποστεί το κόστος της ενοικίασης ενός κτιρίου το οποίο και ιδιωτικό είναι και την πολιτική διαπλοκή υπηρετεί.
Οι ανάγκες του ΕΟΠΠΥ και του ΠΕ.Κ.Α. μπορούν να καλυφθούν όχι μόνο άνετα αλλά και εύλογα στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. Εκεί είναι ο φυσικός τους χώρος. Οι κουτοπονηριές  της παραχώρησης του ενός ορόφου του Δημαρχείου για να βρούμε άλλοθι να πάμε με ενοίκιο στου Καραμάνου είναι παραμύθια νηπιαγωγείου. Η μετεγκατάσταση του Δημαρχείου σε ενοικιασμένο κτίριο όπως και να λέγεται αυτό  είναι μέγα ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Το σκεπτικό της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου:  « Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας,

ΟΙ "ΜΑΥΡΟΙ"


Η μαύρη εργασία είναι καταδικαστέα σε οποιαδήποτε μορφή της. Είναι μία από τις σύγχρονες μορφές εκμετάλλευσης  διότι εμπορεύεται την ανάγκη του εργαζόμενου για  μεροκάματο και ενδίδει στην αχαλίνωτη απληστία του εργοδότη ο οποίος κλέβει την εφορία, δηλαδή όλους μας, τα ασφαλιστικά ταμεία δηλαδή την σύνταξη όλων μας και κρατάει όμηρο τον άμοιρο εργαζόμενο.
Ακόμη πιο απάνθρωπη – όσο μπορεί κανείς να διαβαθμίσει την απανθρωπιά- είναι η μαύρη εργασία που ανθίζει σε δημόσιους οργανισμούς όπως είναι κάποιοι Δήμοι. Εκεί δεν εκμεταλλεύονται μόνο την ανάγκη για δουλιά και  παρανομούν ασύστολα αλλά η εκμετάλλευση μεταφράζεται σε πολιτική ομηρία, σε ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή  θα μείνουμε στον Δήμο αρκεί που «τρουπώσαμε», αν ξαναβγεί ο «ακαταμάχητος» θα μας μονιμοποιήσει, και άλλα τέτοια. Γιατί ο "μαύρος εργαζόμενος" δεν ακούει ειδήσεις ή φαντάζεται ότι η κάποια στιγμή όλοι οι "μαύροι" εργαζόμενοι θα μονιμοποιηθούν. 
Η μαύρη εργασία πάει σύννεφο στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Μπήκαν με πεντάμηνα αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν. Πως πληρώνονται; Προφανώς με "μαύρα", όχι με εντάλματα μισθοδοσίας. Αυτό είναι το "μαύρο χρήμα" του Δήμου, δεν φαίνεται πουθενά, δεν γυρίζει στο Δημοτικό Ταμείο αν και έχει φύγει  με άλλο χρώμα από αυτό. 
Οι νόμιμοι εργαζόμενοι που απειλούνται με τη διαθεσιμότητα βλέπουν τριγύρω και μάλιστα ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, π.χ. γραμματέα Αντιδημάρχου, να δουλεύουν μετά την λήξη του πεντάμηνου με "μαύρα". Όλους αυτούς μάλιστα οι νόμιμοι εργαζόμενοι τους αποκαλούν  "μαύρους". Οι νόμιμοι και οι "μαύροι".
Τώρα πως ανέχονται αυτή την απάνθρωπη κατάντια προοδευτικοί άνθρωποι ,όπως π.χ. ο Πρόεδρος του Αλιβερίου ή ο Δημοτικός Σύμβουλος που ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο θέμα. Ξέρετε η εξουσία, η πολιτική και κομματική υστεροβουλία, η μαγεία της καλέκλας σε κάνουν να βλέπεις το "μαύρο" " άσπρο".  Όσο για το σωματείο των εργαζομένων σιωπαίνει εκωφαντικά, κλείνει τα μάτια στην "μαύρη εργασία", εξάλλου όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα για την δήθεν προοδευτική συνήδειση των αρακτών συνδικαλιστών και ας είναι καλά η   δημαρχιακή ασυλία.
Αυτή  είναι η κατάντια. Ψευτοπροοδευτικοί, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Παρατρεχάμενοι   κομματικοί ινστρούχτορες, "Κοινοτάρχες" και Συνδικαλιστές μόνο για την εξουσία και την τσέπη τους. Κατά τα άλλα ρουφάμε έως το μεδούλι την μαύρη εργασία. 

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ: ΤΟ Basketball Camp, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και Ο ΑΟ ΚΥΜΗΣ

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                  2/8/13


Με ευχάριστη έκπληξη λάβαμε γνώση της μεγάλης επιτυχίας και των πολλών «happenings» της διοργάνωσης του 1ου Basketball Camp που υλοποίησε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου μετά από σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Με ευχάριστη έκπληξη διότι υπήρξε μια εκδήλωση που φαίνεται ότι γνώριζαν μόνον άτομα  έχοντας στενή σχέση, αλλα και πολύ στενοι  συνεργάτες του κ. Θωμά. Και βεβαίως δεν αμφιβάλλουμε για την ικανοποίηση και τη χαρα των παιδιών που συμμετείχαν, όπως και για το επίπεδο διδαχής του μπάσκετ που η IMPACT HELLAS τους προσέφερε.
Μετά όμως απ’ αυτές τις κοινές διαπιστώσεις προκύπτουν και μερικά κρίσιμα όσο και διαφωτιστικά ερωτηματικά:
1)            Στη βάση ποιας λογικής το Camp δεν συμπεριέλαβε τα ενδιαφερόμενα παιδιά όλου του Δήμου;
2)            Υπήρξε επίσημη ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος και αν ναι ποια είναι, που και πότε δημοσιεύτηκε; (η διαφημιστική αφίσα δεν θεωρείται πρόσκληση )
3)            Υπήρξε έγγραφο ενημέρωσης προς τα σχετικά σωματεία όλου του Δήμου και αν ποιο είναι;
4)            Μπορούν οι επιλεκτικές τηλεφωνικές επαφές του προέδρου του ΑΟ ΚΥΜΗΣ (μπάσκετ) κ. Παναγιώτη Θωμά να υποκαθιστούν τους αιρετούς αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου;
5)            Ο κ. Παναγιώτης Θωμάς (ψυχή του Camp όπως ειπώθηκε) ενημέρωσε γραπτά το Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης τουλάχιστον, μια και το Camp γινόταν στη Κύμη; Υπενθυμίζουμε ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος είναι ομάδα μπάσκετ που συμμετέχει πλέον στην Γ Εθνική κατηγορία. Έλαβε επίσημη γραπτή ενημέρωση  ο Αστέρας Αλιβερίου;

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Φωτογραφία Αρχείου 
Την Τρίτη  30η Ιουλίου 2013 φέρεται να υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και της Εταιρίας  «ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.» με τον τίτλο: ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΑΓΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα.  «Συγκεκριμένα αναφέρεται:  α) Συνθετικός χλοοτάπητας   984,00 /(m2) Χ 10,00 = 9.840,00 ευρώ, β) Ταινία (m) 680,00 1,00 680,00 γ) Κόλλα (δοχείο) 25 Δοχεία X40,00 =1.000,00 δ) Μεταφορά υλικών 675,00  ΣΥΝΟΛΟ 12.195,00 Ευρώ + Φ.Π.Α 23 % 2.804,85= ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ : 14.999,85 Ευρώ ….Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της παρούσας και μέχρι 31/8/2013 Η παράδοση θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, ενώ τμηματικά θα γίνεται και η παραλαβή των υλικών μετά την ολοκλήρωση του ποιοτικού ελέγχου.  Η παραλαβή θα ολοκληρώνεται μέσα σε χρόνο δύο (2) ημερών από την παράδοση των υλικών.»
Δεν αναγράφεται ο τόπος παράδοσης των υλικών και έτσι δεν γνωρίζουμε το ακριβές σχολείο το οποίο θα αποκτήσει γήπεδο  ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα. Εάν οι αναγνώστες αντιληφθούν κάτι να γίνεται ενημερώστε μας να το προβάλλουμε αν και φανταζόμαστε ότι ο Δήμος θα εκδώσει σχετικό ενημερωτικό Δελτίο Τύπου. Η εταιρία είναι από τις πλέον γνωστές του χώρου και συνεργάζεται στενά με τον Δήμο. Αυτή μάλιστα τοποθέτησε και τον μεταχειρισμένο συνθετικό χλοοτάπητα στο 5x5 στο Μανδράκι.

Αξίζει πάντως να σχολιαστεί ο τίτλος της προμήθειας για να διευκρινιστεί η πηγή των πιστώσεων, δηλαδή εάν πρόκειται για πιστώσεις που κατευθύνονται  για τις σχολικές κτιριακές υποδομές οι οποίες γενικώς δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση σε πολλά εν λειτουργία σχολεία του Δήμου. Οι «φύλακες» ας έχουν γνώση.

ΑΓΩΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΔΕΙΛΙΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πρόεδρος και Αντιπρόεδροι της ΔΕΥΑΚΑ
Η δημοτική αρχή Κύμης Αλιβερίου της οποίας ο Δήμαρχος είναι και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ πρέπει να απαντήσει άμεσα τόσο στις λαϊκές συνελεύσεις των αυγουστιάτικων δειλινών όσο και εγγράφως με Δελτίο Τύπου (εδώ βγάζουν για ψύλλου πήδημα) εάν και για ποιο λόγο η ΔΟΥ  πήρε εντολή να δεσμεύσει τα χρήματα της ΔΕΥΑΚΑ επειδή δεν έχουν αποδοθεί κρατήσεις και φόροι. Εάν είναι έτσι, σε μία περίοδο που η Εφορία έχει ξεζουμίσει τους φορολογούμενους πολίτες, πρέπει να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι γιατί παρακρατούν εισπραχθέντες φόρους ή ότι άλλο παρακρατούν και δεν αποδίδουν. Είναι ντροπή να γίνονται κατασχέσεις για αυτόν τον λόγο.
Με την ευκαιρία να μας πουν εάν είναι έτοιμοι ή τρέχουν πανικόβλητοι για τους εκτάκτους ελέγχους που έχει διατάξει το Υπουργείο Οικονομικών στις ΔΕΥΑ από το 2002 έως το 2009 και ειδικότερα για την ΔΕΥΑΚΑ από το 2011-2012!!!!

Έρχονται μαύρες μέρες  για μερικούς ….ας απολαύσουν τα αυγουστιάτικα δειλινά της εξουσίας…

OI POMA KAI OI KATOIKOI TOY «ΣΤΕΝΟΥ» AΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ κ. Γιάννης Σιαγιάννης εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου για το μείζον περιβαλλοντικό αλλά κυρίως κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Στενό του Αλιβερίου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την παρουσία κατοίκων της περιοχής «Στενό» Αλιβερίου σε προηγούμενο Δημ. Συμβούλιο και την έντονη διαμαρτυρία τους για το χώρο παραμονής των ΡΟΜΑ (Αθίγγανων) της περιοχής, αλλά και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, η Δημοτική Αρχή «φρόντισε» - δημοσιεύοντας και προπαγανδίζοντας «απόφαση» του Δημ. Συμβουλίου για συγκρότηση επιτροπής – να αποσείσει τις τεράστιες διαχειριστικές αλλά και πολιτικές ευθύνες, για ό,τι μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί απ’ την δική της αδιαφορία και «εγκληματική» απραξία.
Η Δημοτική Αρχή ξέχασε ότι η συγκρότηση της επιτροπής ήταν ένα τεχνικό μέσο για την πλήρη και σε βάθος σπουδή του προβλήματος των Αθίγγανων του Αλιβερίου, αλλά ότι η κυρίως πολιτική απόφαση ήταν η μετεγκατάσταση των Αθίγγανων και κυρίως ο άμεσος ευπρεπισμός και υγειονομικός καθαρισμός του χώρου στον οποίο διαβιούν σήμερα σε άθλιες συνθήκες Έλληνες πολίτες.  Έλληνες πολίτες οι οποίοι υπόκεινται σε υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
Αυτές οι άθλιες συνθήκες – οι οποίες έχουν προκαλέσει τις δικαιολογημένες και αγανακτισμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του «Στενού» - ο Δήμος όχι μόνο κατάφερε να τις παγιώσει αλλά και να τις διογκώσει.
Επί δυόμιση χρόνια τώρα – καίτοι για τη κατασκευή υποδομών υποχρεωμένος – αφήνει δεκάδες ανθρώπους να διαβιούν στην εσχατιά του ευτελισμού χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα και χωρίς χώρους προσωπικής και συλλογικής υγιεινής.
Οι συνθήκες αυτές διαβίωσης δεν είναι μόνο προσβολή για μια μειονότητα, αλλα βασικά είναι προσβολή του κράτους δικαίου και του πολιτισμού.
Αν η είσοδος του παλαιού «Νταμαριού» Αλιβερίου όπου και η θέση της προσωρινής εγκατάστασης των ΡΟΜΑ απ’ το τέλος του 2009, θυμίζουν αποκάλυψη τότε ο γειτονικός χώρος του «Νταμαριού» θυμίζει τη κόλαση του Δάντη.
Ένας πλήρως ισοπεδωμένος και τακτοποιημένος χώρος αρκετών στρεμμάτων έχει υποστεί πρωτοφανή λεηλασία απ’ τον ίδιο το Δήμο για τις «ανάγκες» του έχοντας καταστρέψει την αποκατάστασή του απ’ τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Ένας χώρος που έχει μεταβληθεί σε απέραντο σκουπιδότοπο με την ανοχή αλλά και ενθάρρυνση της Δημοτικής Αρχής.
Ενθάρρυνση διότι εκτός απ’ το πλήθος των σκουπιδιών που μεταφέρονται ανεξέλεγκτα εκεί, δημιουργώντας μια νέα χωματερή, όλα τα υλικά αποξήλωσης του κέντρου του Αλιβερίου (άσφαλτος, τσιμέντα) έχουν μεταφερθεί εκεί παρανόμως ενώ είναι γνωστό ότι πρέπει να προωθούνται σε ειδικές μονάδες ανακύκλωσης μπαζών και άχρηστων οικοδομικών υλικών.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Μόλις σήμερα δημοσιεύτηκε στο Δι@υγεια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου η Απόφαση 150/2012 της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία έχει δεκτή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η αποδοχή της Δωρεάς των 19 στρεμμάτων στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών εκ μέρους του Δημάρχου κ. Θωμά και του Αντιδημάρχου κ. Κιούση, για την απόκτηση της οποίας τους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη και έχει εκδοθεί Πρωτόκκολο Διοικητικής Αποβολής από το Δασαρχείο Αλιβερίου. 
Έτσι η περίφημη εκείνη δωρεάν ξαναήλθε στο προσκήνιο. Ιδού η Απόφαση:
Λαμβάνοντας υπόψη:1. Την περίπτωση η’ της παρ. 1 του άρθρου 72 του Ν.3852/10 ορίζεται ότι μία από τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής είναι και η αποδοχή κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών.
2. Τις αιτήσεις του Δημάρχου κ. Θωμά Δημήτρη και του αντιδημάρχου κ. Κιούση Νικόλαου με θέμα «δωρεά ακινήτου», με τις οποίες μας γνωστοποιούν, ότι είναι συγκύριοι, σε ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου ο καθένας, δύο όμορων ακινήτων, που βρίσκονται στη θέση «Μεγάλη Βόλτα», της κτηματικής περιφέρειας του οικισμού Παραμεριτών, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λουκά, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έχουν έκταση 9.202,70 m2 και 9.554,50 m2 αντίστοιχα, ήτοι συνολική έκταση 18.757,20 m2 και αναλυτικά περιγράφονται στα 3961 και 3962/31-10-2012 συμβόλαια της συμ/φου Αλιβερίου Καλομοίρας Μπαράκου, όπου επίσης αναφέρεται λεπτομερώς και ο τρόπος απόκτησης τους.
Τα ακίνητα αυτά, δωρίζονται στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, με τον σκοπό και μοναδικό όρο, να χρησιμοποιηθούν, μετά την έγκριση της καταλληλότητας τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εγκατάσταση κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων- κομποστοποίησης διαχειριστικής ενότητας Νότιας Εύβοιας.
Πιστεύω ότι η ανωτέρω δωρεά είναι ωφέλιμη για το Δήμο και προτείνω την αποδοχή της.
Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε τον εισηγητή, έλαβε υπόψη της  την εισήγηση   την παρ.1 του άρθρου 72 του Ν.3852/10 την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας  την αίτηση με την οποία δωρίζεται το ανωτέρω ακίνητο  την διαλογική συζήτηση, όπου ο κ. Βαρδακώστας θεωρεί ότι το θέμα δεν είναι κατεπείγον και προτείνει την αναβολή του και ο κ. Σιαγιάννης, δεν αποδέχεται την δωρεά.

ΚΥΜΗ: ΤΟ 1ο BASKETBALL CAMP ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                30-07-2013

Με απόλυτη επιτυχία και πολλά happenings έκλεισε η διοργάνωση του 1ου Basketball  Camp που υλοποίησε ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου στην Κύμη από τις 22 έως τις 28 Ιουλίου.
Περίπου 60 παιδιά για μία εβδομάδα πρωί και απόγευμα ασχολήθηκαν με το μπάσκετ και διδάχτηκαν τα μυστικά του από κορυφαίους προπονητές στο camp, που οργανώθηκε με την βοήθεια και τη συμπαράσταση της IMPACT HELLAS. Οι προπονήσεις έγιναν κατά κύριο λόγο στο κλειστό Δημοτικό γήπεδο Κύμης «Νίκος Μαρίνος», σε ανοιχτά γήπεδα και στις παραλίες της περιοχής, ενώ οι αθλητές παρακολούθησαν και σχετικές προβολές με παράλληλη διδαχή.
Τα παιδιά της περιοχής μας και όχι μόνο,  είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν την τεχνική τους, να συναγωνιστούν με παιδιά της ηλικίας τους, να κάνουν φίλους και να γεμίσουν με εμπειρίες που θα τους φανούν πολύ χρήσιμες στο μέλλον. Τα συγχαίρουμε για την προσπάθειά τους, αλλά και την άψογη συμπεριφορά τους σε όλη τη διάρκεια του camp.
Την προπόνηση των παιδιών είχαν αναλάβει καταξιωμένοι προπονητές και γυμναστές.
Παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο που απέστειλε ο προπονητής κ. Λινοξυλάκης Νίκος εκ μέρους της Impact Hellas, που καταδεικνύει την καλή συνεργασία και την πετυχημένη έκβαση της διοργάνωσης.
“Η IMPACT HELLAS, θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και τους ανθρώπους της για την συνεργασία που ολοκληρώθηκε μετά  την επίτευξη του 1ου basketball camp Κύμης-Αλιβερίου 2013.
   Θεωρούμε ότι η προσπάθεια που έγινε, η διάθεση που υπήρξε, το μεράκι που έδειξαν όλοι οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος σε αυτό, άξιζε τον κόπο.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ: Η ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ



             ΑΠΟ 
ΓΙΩΡΓΟ ΚΛΕΑΡΧΟΥ                                        
     Αυτοκινητιστή                                                                                  
Κάθε καλοκαίρι, παραθερίζω στην όμορφη  Σκύρο, έχω καταγωγή από  Κύπρο λέγομε Γιώργος Κλεάρχου και είμαι αυτοκινητιστής  έτσι και φέτος, όμως κάθε φορά που γυρίζω από την παραλία της, αντιμετωπίζω προβλήματα  που η πολιτεία δεν έχει λύσει ακόμα έτσι θεωρώ και λόγο ιδιότητας χρέος μου να έρθω σε επαφή με τα site  και της εφημερίδες ώστε να δουν οι υπεύθυνοι το πρόβλημα της κακής  εχθρικής για τον οδηγό περιοχής.
Έχω εντοπίσει 3  σημεία που κινδυνεύουμε οι οδηγοί να βρεθούμε εκτός δρόμου, σημείο  1  με το που βγούμε από την Πλατάνα, το όμορφο αυτό θαλασσόβρεχτο χωριουδάκι, πολύ γραφικό και όμορφο, με το που βγούμε εκτός Πλατάνας, με κατεύθυνση προς Αθήνα,  μόλις περάσουμε ένα κατάστημα με αλουμίνια ήταν έτσι θυμάμαι, μάλλον και τώρα έτσι είναι διότι από την ταραχή μου δεν προσέχω καν γύρο μου στην συγκεκριμένη περιοχή, ο δρόμος σε μπερδεύει νομίζεις ότι  συνεχίζετε ευθεία περίεργη η στροφή δρόμος καρμανιόλα, παραλίγο αν και περνάω τόσες φορές όλα τα χρόνια που έρχομαι για διακοπές, πάντα κινδύνευα να πέσω πάνω στα αυτοκίνητα που σε μπέρδευαν ακόμα περισσότερο, όπως ένα τζιπ που πάντα ήταν μισό στο πεζοδρόμιο μισό έξω στον δρόμο. Έλεος πρέπει οι δρόμοι να φτιαχτούν μια σήμανση να μπει, η έστω ένας σηματοδότης γιατί ανοίγει και κλείνει ο δρόμος απότομα , αλλά και ο ασυνείδητος με το τζιπ που παρκάρει έξω από το σπίτι του και αλλά αυτοκίνητα δίπλα, αλλά το τζιπ όπως είναι παρκαρισμένο σε αποπροσανατολίζει ας βάλει η πολιτεία και κανένα πρόστιμο  χρόνια τώρα ένα τζιπ  μας εμπόδιζε τον δρόμο το μισό πεζοδρόμιο και το άλλο μισό εξείχε στον δρόμο. Πολλές Κυριακές έλεγα όταν γύριζα από την όμορφη Σκύρο να μην περάσω με χιλιόμετρα και δω το δολοφονικό τζιπ, γιατί όλοι οι Έλληνες  θέλουμε να παρκάρουμε έξω από το σπίτι μας ε δεν είναι έτσι.
Το 2 σημείο είναι μια απότομη στροφή στην περιοχή του Νεοχωρίου στην έξοδο από το Νεοχώρι  νομίζεις ότι  ο δρόμος αυξομειώνετε  συνεχώς σε κάνει να νομίζεις ότι είναι ευθεία, μα ξαφνικά σαν δώρο θεού μια απότομη στροφή σε κάνει να θες να συνεχίσει από συνήθεια και βάση ορθολογικής σκέψης ευθεία, πράγμα που αν γίνει θα σε πετάξει εκτός δρόμου. Θα χαθούν ζωές σε αυτό το κακοτέχνημα στην περιοχή του Νεοχωρίου, δεν  ξέρεις αν έρχεσαι για πρώτη φορά τον δρόμο τον φαντάζεσαι απλα, αν είναι νέος η άπειρος οδηγός και ξεγελαστείς και πατήσεις λίγο το γκάζι, ίσως να μην έχεις άλλη ευκαιρία και να βρεθείς σε μια μάζα από συντρίμια.
Σημείο τρίτο 3  με το που βγούμε από την συνοικία-περιοχή δεν γνωρίζω ακριβώς τι είναι την  Ακτή Νηρέως, μετά την μόνιμη καντίνα που είναι εκεί, μεγάλη εγκληματική στροφή που κινδυνεύεις ή να σε πετάξει  εκτός  δηλαδή στο αντίθετο ρεύμα στην θάλασσα, ή ευθεία να συγκρουστείς αν δεν ξέρεις τον δρόμο με διερχόμενο όχημα έχω δει και καντηλάκι πρόσφατα εκεί, ρώτησα και έμαθα για οικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο, κρίμα η πολιτεία  πρέπει να πάρει τα μέτρα της όχι άλλα θύματα εν καιρώ ειρήνης.
Έχω 3 σημεία που ίσως είναι 103 αλλά από την ιδιότητα μου ως αυτοκινητιστής θέλω να τα επισημάνω στα Μ.Μ.Ε  της περιοχής σας, μήπως τα ακούσουν οι αρμόδιοι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο, αδέρφια μου ΈΛΛΗΝΕΣ.

    

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάσαμε σήμερα το πρωί στην ΗΜΕΡΑ της Λαμίας το παρακάτω σχόλιο του Δημοσιογράφου Γ.Π. (Γιώργου Παλαμιώτη) για μία ιστορία που αφορά την Περιφέρεια και την Φθιώτιδα. Αλλά βρήκαμε ότι πάει γάντι παντού όπου η  τοπική εξουσία συναλλάσσεται  αδιάντροπα με έργα ρουσφέτια και όταν κάποιο εμπόδιο μπει τότε εκείνος που αντιτάσσεται στα ρουσφέτια φταίει ενώ η έρμη η εξουσία πασχίζει για να φέρει σε πέρας την συναλλαγή και να διασφαλίσει τα ψηφαλάκια ή να «κλείσει το ψηφοδέλτιο». Μακάρι να χάσουν παντού τον ύπνο τους αλλά  για να γίνει αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε και μάλλον δεν ξυπνάμε με τίποτε!!!
"Τους λυπάμαι. Πάνε να ζητήσουν άλλοθι. Δυστυχώς θα χάσουν και τον ύπνο τους
Πανικόβλητος με πήρε χθες το μεσημέρι τηλέφωνο ένας άνθρωπος που είχε πάει και είχε ζητήσει να του κάνουν κάποια πεζοδρόμια. Είχε πάει λοιπόν στην Περιφέρεια και εκεί είχαν υιοθετήσει το αίτημά του. Όταν πήγε για να μάθει τι γίνεται του είπαν … « να πας για να κάνεις τα παράπονά σου στον Παλαμιώτη γιατί αυτός τα έκοψε όλα…». Έντρομος και γεμάτος παράπονο χθες στο τηλέφωνο προσπαθούσε να μου εξηγήσει ότι δεν πήγε για ρουσφέτι, δεν έκανε κάποιο πολιτικό συμβιβασμό αλλά πρόκειται για ανάγκη την οποία δεν έπρεπε να την … κόψω.
Μπορώ να σας πω ότι αισθάνθηκα κάπως διαφορετικά. Αν είχα καβαλήσει κάποιο καλάμι μπορεί και να αισθανόμουν ακόμα και πάνω από τον Κλέαρχο. Θα μπορούσα λοιπόν να του πουλήσω ρουσφέτι. Όμως όλο αυτό το σκηνικό ξεδιπλώνει την ευκολία με την οποία οι κάθε λογής τυχάρπαστοι προσπαθούν να βρουν άλλοθι. Αντί να του πουν λοιπόν πως ο περιφερειάρχης τα πήρε στο κρανίο με τα καμώματά τους και ζήτησε να αποσυρθούν τα έργα για να σταματήσει το ρουσφετομάγαζο, αντί να του πουν ότι το δικό του αίτημα δεν είναι μεταξύ εκείνων τα οποία εννοούσε ο περιφερειάρχης, οι ευκαιριακοί τύποι θεώρησαν ότι μπορούν να βρουν ένα άλλοθι.
Τους λέμε λοιπόν ότι τέτοια καμώματα έχουμε δει αρκετές φορές στη ζωή μας. Είναι αυτονόητο ότι οι ενέργειές τους θα γίνονται φύλλο και φτερό. Τους λέμε λοιπόν ότι εμείς κρινόμαστε συνέχεια και όχι μια φορά στο τόσο. Έχει γίνει ένα με τη ζωή μας γιατί κρινόμαστε κάθε μέρα στο μανταλάκι. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Όσο και αν προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι δυστυχώς για τους ίδιους πέφτουν στο λάκκο που ανοίγουν. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ούτε κα- νένα έργο προκρίναμε, ούτε για κάποιο μας ρώτησαν και πολύ περισσότερο ούτε απορρίψαμε…. Οι κολαούζοι της εξουσίας ίσως έχουν τέτοιες ευκαιρίες. Γιατί τα λένε αυτά; Είναι απλό. Προσπαθούν να βρουν άλλοθι. Τους υποσχόμαστε να χάσουν τον ύπνο τους. Και με την ευκαιρία. Ο άνθρωπος μου έλεγε συνέχεια για ένα ποσό 5, 6 ή 8.000. Έχασε τα λόγια του όταν του είπα ότι το έργο είχε μπει με 24.000. Κάτι ψέλλισε που δεν θέλω να το επαναλάβω. Αυτοί που έβαλαν τα νούμερα κάτι θα ξέρουν παραπάνω. Καιρός είναι να μας πουν και εμάς γιατί τα φούσκωσαν.

Γ.Π."

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                30/7/2013
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
Συνιστώνται :
                        Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας και μείωση των μετακινήσεων κυρίως τις ώρες υψηλής θερμοκρασίας.
                    Παραμονή σε σκιερούς και δροσερούς χώρους – χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων.
                 Το σπίτι ή το δωμάτιο παραμένει κλειστό κατά τη διάρκεια της ημέρας με κατεβασμένα παντζούρια και τέντες.
                    Κάνετε συχνά και χλιαρά ντους.
              Φορέστε ανοιχτόχρωμα και άνετα ρούχα (βαμβακερά ή λινά) , αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα.Όταν εκτείθεστε στον ήλιο χρησιμοποιήστε καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου.
                    Πίνετε άφθονες ποσότητες νερού και χυμών φρούτων.
         Τρώτε ελαφρά και μικρά γεύματα (φρούτα και λαχανικά) αποφεύγοντας την κατανάλωση λιπαρών.
                    Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών (κίνδυνος αφυδάτωσης).
            Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, ανεπάρκειες οργάνων, σακχαρώδη διαβήτη, κ.α) να συμβουλευτούν το γιατρό τους για οδηγίες και όσοι παίρνουν φάρμακα για τη δοσολογία των φαρμάκων.

Για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Βασίλης Ντόβολης- Ιατρός

Δημ. Σύμβουλος

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 9ο ΠΑΝΕΒΟΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
                                                              30-07-2013

Δύο βραδιές  γεμάτες παράδοση, πανδαισία χρωμάτων και ήχων ήταν αυτές  της 27ης και 28ης  Ιουλίου, στην κατάμεστη πλατεία της Κύμης, όπου  πραγματοποιήθηκε  το 9ο Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών. Το Φεστιβάλ   το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου με τη συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας.
Την έναρξη του Φεστιβάλ έκανε   η Αντιδήμαρχος πολιτιστικών Αρετή Μπάτσα, η οποία ήταν και υπεύθυνη για την παρουσίαση. Εκτός από τις ευχαριστίες της στους συμμετέχοντες  αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων, οι οποίες διατηρούν αναλλοίωτες τις ρίζες του λαού μας. 
Στο χαιρετισμό ο Δήμαρχος  Δημήτρης Θωμάς ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους ταξίδεψαν από όλη την Εύβοια για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τονίζοντας  τη δεδομένη στήριξη του Δήμου σε κάθε εκδήλωση πολιτισμού, που στη σημερινή δύσκολη εποχή για όλους, αποτελεί αφενός τον κρίκο εκείνο που μας δένει γερά με την παράδοσή μας και αφετέρου ευκαιρία για ποιοτική ψυχαγωγία.
Παραβρέθηκαν επίσης η γραμματέας του Οργανισμού Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας κα Κομπορόζου, ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ κ. Τζαφ,  αντιδήμαρχοι καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Σημαντική και σε αυτό το  φεστιβάλ η παρουσία του κόσμου, που το καταξιώνει και το ενδυναμώνει με το χειροκρότημά του.
Το Σάββατο παρουσίασαν το χορευτικό τους πρόγραμμα η Α΄ παιδική ομάδα  της Κύμης, ο Εκπολιτιστικός  και Χορευτικός Σύλλογος Ψαχνών «Οι Ρίζες», η Χορευτική Ομάδα Κονιστρών, οι φιλοξενούμενοι « Φίλοι της παράδοσης»  από το Λυγουριό Αργολίδας και η Ομάδα Ενηλίκων Κύμης.  
Την Κυριακή άνοιξε τη βραδιά ο κ.Αντωνίου Θανάσης με ένα εξαίρετο τραγούδι-ταξίδι σε όλα τα χωριά της Εύβοιας. Ακολούθησαν οι παραστάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων: «Φιλόμουσος Οργανισμός Καρυστίας» από τα Λέπουρα,  Β΄ παιδική ομάδα  της Κύμης, Εφηβικό τμήμα Κύμης, Χορευτικό Συγκρότημα Αγίου Γεωργίου «Οι Ζορμπάδες» και η Ομάδα Ενηλίκων Κύμης.
Στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και έπαινοι.
Στα μέλη του  χορευτικού  τμήματος της Κύμης δόθηκε συλλεκτικό φυλλάδιο για την συμπλήρωση των 10 χρόνων από την δημιουργία του. Η Αντιδήμαρχος  κα Μπάτσα συγχαίροντας όλους για τη συμβολή τους  και ιδιαιτέρως τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Κανέλλο και την κα Κατερίνα Γκέγκε, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η δεκαετής παρουσία του χορευτικού τμήματος της Κύμης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά και η παρουσία του και οι διακρίσεις του σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο μας κάνει ιδιαιτέρως περήφανους» .

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά στον ίδιο τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί το 10ο επετειακό Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (30-07-2013) τα ξημερώματα, διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού ημεδαπών στην οικία του, στην περιοχή Κάλαμος Αλιβερίου .
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:20΄ τα ξημερώματα, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full – face, έσκισαν τη σίτα της κεντρικής εισόδου και εισήλθαν στην οικία του ζευγαριού, όπου με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν και έδεσαν με μονωτική ταινία στα χέρια και στα πόδια τον 77χρονο ιδιοκτήτη και την 83χρονη σύντροφό του.
Στη συνέχεια οι δράστες ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (75) ευρώ και μία πιστωτική κάρτα τραπέζης. Ακολούθως αφού αφαίρεσαν από τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους τις μπαταρίες και τις κάρτες sim, διέφυγαν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 77χρονου προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι παθόντες κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να λυθούν και ο 77χρονος μετέβη με δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, σε οικία φιλικού του προσώπου, όπου κατήγγειλε τηλεφωνικά το περιστατικό στην Αστυνομία.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ- ΚΑΛΑΜΟΣ: ΑΡΚΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ

Σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους τώρα το καλοκαίρι δρόμους, στον δρόμο που οδηγεί από το Νεοχώρι στον Κάλαμο και μέσα στο χωριό Περιβόλια συναντάται η εικονιζόμενη διασταύρωση. Από τα πιο επικίνδυνα σημεία αυτού του δρόμου διότι και ο άλλος δρόμος είναι εξίσου πολυσύχναστος αφού οδηγεί στο κέντρο του χωριού στην πλατεία , την εκκλησία και το νεκροταφείο αλλά και προς Μανδράκι, Αχλαδερή, Αυλωνάρι. Κάποτε λόγω της επικινδυνότητας και των ατυχημάτων είχαν τοποθετηθεί εκατέρωθεν δύο καθρέπτες. Με την πάροδο του χρόνου καταστράφηκαν ή κάποιοι τους έσπασαν. Εδώ και πολλούς μήνες αν όχι πάνω από χρόνο οι καθρέπτες είναι σπασμένοι, δηλαδή ίσον ανύπαρκτοι.

Αναρωτιέται κανείς. Δεν υπάρχει Αντιδήμαρχος στη δημοτική ενότητα Αυλώνος, δεν υπάρχει ή δεν ενοχλείται με την κατάντια αυτή ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου που διέρχεται καθημερινά από το σημείο αυτό;  Τέτοια ανυπαρξία και εγκατάλειψη στο χωριό αυτό;

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                         Κύμη, 29/7/2013

Το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου στο Αλιβέρι
Το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου. Ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται κάτω από την ιστορική γέφυρα της Χαλκίδας κατά τρόπο παγκοσμίως μοναδικό. Μια συνεχής κίνηση των νερών με σχετικά περιοδική αλλαγή της ροής τους.
Τι συμβαίνει όμως ακριβώς στα στενά του Ευρίπου;  Γιατί αυτή η συνεχής αλλαγή της φοράς των ρευμάτων; Ποια είναι η ερμηνεία του φαινομένου που δεχόμαστε σήμερα; Γιατί η ονομασία «Εύριπος»;
Στα πολύ ενδιαφέροντα αυτά ερωτήματα, καθώς και σε άλλα φαινόμενα που σχετίζονται με το φαινόμενο αυτό επιχειρείται μια σφαιρική προσέγγιση στη διάλεξη που διοργανώνει ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Πολιτισμού  για το καλοκαίρι του 2013.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο
Αλιβέρι
την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου
και ώρα 9:00 μμ.
Ομιλητής ο Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

κ. Αντώνης Αντωνίου

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΝΕΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                27-07-2013

Νέες υποσχέσεις από τον Υπουργό Υγείας στη συνάντηση
για τη  λειτουργία του Νοσοκομείου  Κύμης «Γ.Ν. Παπανικολάου»
O Δήμαρχος  Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς  βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά  την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη και στελέχη του Υπουργείου, για τα  προβλήματα λειτουργίας  του Νοσοκομείου Κύμης «Γ.Ν. Παπανικολάου».
Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Συμεών Κεδίκογλου, συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος  Καρύστου κ. Μανώλης και Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο Δήμων. Μετείχαν επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας και  εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων. Το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης εκπροσωπήθηκε από την κ.  Χονδρονικόλα  και τον κ. Χονδρογιάννη