Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                     10/8/2013
           

Το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου και στην Κύμη
Μετά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση για το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου στο Αλιβέρι και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού της περιοχής, η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως και στην Κύμη στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Πολιτισμού για το καλοκαίρι του 2013 που διοργανώνει ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην
Κύμη
την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013
στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης
(ευγενική παραχώρηση του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης)
και ώρα 9:00 μμ.
Ομιλητής ο Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

κ. Αντώνης Αντωνίου

"ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!"

Μανδράκι Ευβοίας Τρακτέρ του δήμου έκοψε σήμερα τα χόρτα στο χωρίο μας. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον δήμαρχο για όλα όσα προσπαθεί να κάνει στο χωρίο μας.

Το παραπάνω χαρούμενο σχόλιο αναρτήθηκε στο facebook μαζί με τρεις φωτογραφίες που επίσης ένα χαρούμενο Τρακτέρ του Δήμου!!! κόβει τα χόρτα τον μήνα Αύγουστο λίγες εβδομάδες πριν το τέλος του καλοκαιριού. Προφανώς το τεράστιο ευχαριστώ είναι ειρωνικό!!! Διότι διαφορετικά θα λέγαμε ότι πιάνουν τόπο οι μασαμπούκες

ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΝΗΡΕΩΣ.

Πάνω από είκοσι (20) μέρες έχουν μείνει από νερό στην Ακτή Νηρέως. Σήμερα έμεινε και το Αλιβέρι. Η αγανάκτηση των κατοίκων στην Ακτή Νηρέως κτύπησε κόκκινο. Περιμένουν πως και πως τον Δήμαρχο να πάρει για Λαϊκή Συνέλευση, να τους πει για το λιμάνι της Κύμης, για το φυσικό αέριο, για τα έργα στις κονίστρες και την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κύμης. Α να μην ξεχάσει και την ύδρευση του Καλάμου της Αχλαδερής!!!.
Ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου έχει από μέρες κρυφτεί και ο εν ενεργεία ακόμη Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ περιμένει βοήθεια από τον Ομπάμα για να φτιάξει τον αγωγό των Θαρουνίων ή όποιον άλλο έχει σπάσει.
Η υπομονή των κατοίκων της Ακτής Νηρέως έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι είναι μεγάλη αλλά δεν είναι ανεξάντλητη. Είκοσι μέρες χωρίς νερό σε έναν πολυπληθή πλέον οικισμό της έδρας του Δήμου, δεν δείχνει μόνο την αναλγησία και την αδιαφορία αλλά και την διάλυση που βάρεσε το μαγαζί της ΔΕΥΑΚΑ στο οποίο δουλεύουν μόνο οι απευθείας αναθέσεις στο Γάμο του Καραγκιόζη.
Επειδή φαίνεται ότι το Λαλα το !!! το διαβάζουν και το ακούνε, και καλά κάνουν, κάνουμε έκκληση στο τελευταίο ψίχουλο ευθύνης που ελπίζουμε να έχει μείνει, να σπεύσουν και να λύσουν την πολιορκία της λειψυδρίας στην Ακτή Νηρέως.

Αλίμονο εάν δεν το  κάνουν έως αύριο το μεσιμέρι!!!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΤΩΡΑ!!! ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΟΣ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Βέλος, πάνω από το χωριό μεταξύ Βέλους και Κατακαλού. Αυτή την στιγμή επιχειρούν τέσσερα αεροπλάνα, και πεζοπόρα τμήματα. Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Καλούνται οι εθελοντές και οι  χειριστές μηχανημάτων να τρέξουν.
Η πυρκαγιά  κατευθύνεται προς Αλιβέρι. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο και με την παρουσία εναέριων μέσων προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά. Υπάρχουν τρία μέτωπα. Στην Αγιά Σοφιά το ένα μέτωπο,το πιο επικίνδυνο.Τρακτέρ φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να μην κινδυνέψουν σπίτια.Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ

Είχαμε προβλέψει ότι με το θέμα τον ΡΟΜΑ στο Στενό του Αλιβερίου δεν θα βρεθεί λύση έτσι όπως το χειρίζονται το θέμα οι ιθύνοντες του Δήμου.  Αναζητούν λέει προτάσεις. Αυτοί έχουν αλλά δεν τολμούν να τις επιλέξουν. Ζητάνε από άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Όπως πάντα ψάχνουν για κορόϊδα. Εάν ήταν να επιλέξουν την λύση οι άλλοι τότε γιατί να υπάρχει η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, γιατί εκλέχθηκε; Μόνο για φιέστες και πανηγύρια; Κάποτε λέγανε ότι τολμάνε στα δύσκολα, φαίνεται ότι το ξεχνάνε όταν τα βρίσκουν δύσκολα. Τσάμπα Μάγκες.

ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΙΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ

Νευρικότητα επικρατεί στις πολυδιαφημισμένες λαϊκές συνελεύσεις της δημοτικής αρχής. Όπως συνέβη στον Δύστο μετά τον μονόλογο του Δημάρχου στον οποίο περιλαμβάνεται εκτός από το λιμάνι της Κύμης και η έλευση του Φυσικού Αερίου, προφανώς και η  κατασκευή της Μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, όλα αυτά εκτός από εκείνα που όφειλε να  υλοποιήσει ο Δήμος και να δώσει λογαριασμό γιαυτό. Όταν πήρε τον λόγο Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κάποιοι παρατρεχάμενοι δυσανασχέτησαν και τελικά δεν τον άφησαν να μιλήσει, «να πας στο χωριό σου» του είπαν. Σε έναν άλλο παριστάμενο δημότη που πήγε να αρθρώσει αντίλογο ο ίδιος ο Δήμαρχος του απαντά «Ξέρουμε ποιος είσαι, με ποιόν πολιτικό ήσουν συνεργάτης και τι σημαίνει αυτό για την περιοχή». Όταν ο εν λόγω του απάντησε «Αυτός ο πολιτικός σε  έκανε Δήμαρχο» τότε τον αποκάλεσε «προβοκάτορα»  και η συνέλευση- παρωδία έληξε άδοξα αφού κόπηκαν και στις δύο περιπτώσεις τα μικρόφωνα.
Δύσκολη πια η εποχή και για περιπλανώμενους θιάσους. Λίγος κόσμος, περισσότεροι οι περιφερόμενοι παρατρεχάμενοι, κούφια λόγια, μηδέν έργο, αγωνία για την επανεκλογή με κάθε τρόπο λες και διακυβεύεται κάτι πιο δυνατό από την αξιοπρέπεια μίας αναγνωρίσιμης αποτυχίας.

Την ίδια ώρα τα χωριά κατακαλόκαιρο παρατημένα στην τύχη τους. Δύο μέρες τα Γάια και ο Κρεμαστός χωρίς νερό με δύο ταλαίπωρους υδραυλικούς να προσπαθούν να βρουν την λύση. Βλέπετε ότι η Ηγεσία της ΔΕΥΑΚΑ έχει άλλες φουρτούνες. Σκεφθείτε ότι μας χωρίζουν δέκα μήνες από τις εκλογές. Πόσα θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας ακόμη;

ΦΕΓΓΑΡΟΛΟΥΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ CASTELLO ROSSO ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ


Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ " ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ"

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                          5/8/2013

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η διάλεξη στο Αλιβέρι με θέμα «Το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου». Η διάλεξη έγινε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μμ. στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Πολιτισμού που διοργανώνει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για το καλοκαίρι του 2013.
Ομιλητής ήταν ο Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας κ. Αντώνης Αντωνίου.
Ο ομιλητής με απλότητα και σαφήνεια αναφέρθηκε κατ’ αρχάς σε ένα σύνολο γεωσεληνιακών φαινομένων εστιάζοντας στη συνέχεια στο φαινόμενο της παλίρροιας, ιδιαίτερη εκδήλωση του οποίου είναι η συμπεριφορά των νερών κάτω από την ιστορική γέφυρα της Χαλκίδας.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ 219/2013 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ"

ΑΔΑ: ΒΛΩΨΩΛΡ-ΩΧ5

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ: 219 / 2013
Απόσπασμα από το πρακτικό της 19ο συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής
 ΘΕΜΑ: «Έγκριση ή μη πρακτικού διαγωνισμού, για την προμήθεια «απορριμματοφόρου»

Σήμερα την 5-Αυγούστου-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 μμ η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό κατάστημα ύστερα από την πρόσκληση του προέδρου, με αριθ. 19988/31-8-2013 που δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/2010.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ήταν: Παρόντες:  1. Θωμάς Δημήτρης 2. Παππάς Βασίλειος,  3.Μπότης Νικόλαος 4. Βαρδακώστας Θεόδωρος  5. Κόκκος Γεώργιος. Απόντες: 1 Κούκης Ιωάννης, 2. Κιούσης Νικόλαος 3. Στουπή Ελένη 4. Σιαγιάννης Ιωάννης (αν και νόμιμα ειδοποιήθηκαν)
Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και η Παπαλεωνίδου Ελένη υπάλληλος του Δήμου για την τήρηση των πρακτικών. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το θέμα της ημερησίας διάταξης, έθεσε υπόψη τα εξής:  Λαμβάνοντας υπόψη: 1. την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για τους όρους διακήρυξης για την προμήθεια « απορριμματοφόρου » 2. την διακήρυξη 3. τα λοιπά δικ/κα την εν λόγω προμήθειας 4. το πρακτικό της επιτροπή, από το οποίο προκύπτει ότι υπήρχε μια προσφορά, της εταιρείας Λινάρδος Ε. Ανάργυρος και η οποία επιτροπή προτείνει την κατακύρωση της προμήθειας στον αναφερόμενο 5.το ότι η προσφορά είναι μοναδική και μη συμφέρουσα για το Δήμο
Προτείνω
Την μη έγκριση του πρακτικού και επανεξετάζοντας τον όγκο των απορριμμάτων και την προγραμματισμένη χρήση του οχήματος, θεωρώ ότι δεν εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες προδιαγραφές τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και προτείνω την επανάληψη του διαγωνισμού με νέους όρους. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της όλα τα ανωτέρω έγγραφα, την εισήγηση του Δημάρχου και μετά από διαλογική συζήτηση
Αποφασίζει ομόφωνα
1.       Την μη έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού, για την «προμήθεια απορριμματοφόρου» , διότι θεωρεί ότι είναι μοναδική και ασύμφορη για το Δήμο . 2. Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, την επανάληψη του διαγωνισμού με νέους όρους, οι οποίοι θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή.
Το παρόν αφού συντάχθηκε και ελέγχθηκε υπογράφεται ως κατωτέρω.

Ο Πρόεδρος                        Τα μέλη

ΔΕ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

5 ΑΥΓ 2013

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε Κονιστρών. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο κ. Δημ. Θωμά που με τις επισκέψεις του στις Τοπικές Κοινότητες και Οικισμούς, έδωσε την ευκαιρία στους δημότες μας να ενημερωθούν για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο, αλλά και για ειδικότερα θέματα που αφορούν το χωριό τους, όπως επίσης να ακουστούν ερωτήματα, προτάσεις και τοποθετήσεις των δημοτών, κάνοντας πράξη μια θεμελιώδη και βασική αρχή της δημοκρατίας που είναι η λαϊκή συνέλευση.
Η επιλογή του Δημάρχου μας να επισκέπτεται σε σύντομο χρονικό διάστημα τις 47 Τοπικές Κοινότητες, είναι μια επίπονη προσπάθεια, αλλά είναι συνειδητή επιλογή γιατί μέσα από την άμεση επαφή με τους δημότες εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα και πηγάζουν θετικές συνέπειες για τα χωριά.
Ύστερα από την ανάλυση των πεπραγμένων, τον προγραμματισμό αλλά και την καταγραφή νέων δεδομένων που προέκυψαν στις λαϊκές συνελεύσεις, επαναπροσδιορίζουμε τη στάση μας σε ορισμένες περιπτώσεις, σηκώνουμε τον πήχυ ψηλότερα και γινόμαστε ακόμα πιο χρήσιμοι για τον τόπο μας.
Ο Αντιδήμαρχος
  Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Τάσος Βλάχος

ΤΟ ΚΑΔΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                            5 ΑΥΓ 2013

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Κάδι την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 η εκδήλωση μνήμης για τους 2 ευεργέτες του χωριού Φίλιππο Ρεμούνδο και Αναστάσιο Παπαναστασίου, οι οποίοι με δικά τους χρήματα κατασκεύασαν το δημοτικό σχολείο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου αντίστοιχα.
Το Τοπικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Καδίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, διοργάνωσαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου για να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη των ευεργετών.
Ευεργέτες που σε δύσκολους καιρούς προσέφεραν μέρος ή ολόκληρη την περιουσία τους στην προσπάθεια του χωριού για πρόοδο και ανάπτυξη.
Ευεργέτες που είχαν σαν κίνητρο την αγάπη προς το συνάνθρωπο, τη γενέθλια γη, τη βαθειά πίστη σε αρχές, αξίες και το πηγαίο χριστιανικό ήθος.
Για το ήθος και την προσφορά τους μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Τάσος Βλάχος, ενώ για το βιογραφικό και το ιστορικό των δωρεών τους ο Δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μάγειρας.
Μετά το πέρας της λειτουργίας, του μνημόσυνο και των ομιλιών στην εκκλησία ακολούθησε δεξίωση στην πλατεία του χωριού με πλούσια εδέσματα και αναψυκτικά.
Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Χορευτικός-Χορωδιακός Σύλλογος Κονιστρών, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη των ευεργετών.

Το μήνυμα που πέρασε μέσα από την εκδήλωση είναι ότι στη δίνη της κρίσης που περνά η χώρα μας αυτή τη χρονική στιγμή είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η ανάδειξη των ευεργετών μέσα από  το παρελθόν αλλά και το παρόν ως συνεχιστές της μακράς παράδοσης στην προσφορά στον τόπο, προσφοράς στο κοινωνικό επίπεδο, στην πολιτιστική δράση και στην εκπαίδευση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημ. Θωμάς, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, όπως και συγγενείς των ευεργετών.

Ο Αντιδήμαρχος
  Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Τάσος Βλάχος




ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Όταν τη 1η Αυγούστου αποκαλύπταμε την κατάσχεση των τραπεζικών διαθεσίμων της ΔΕΥΑΚΑ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για παλιές και ΝΕΕΣ ληξιπρόθεσμες οφειλές και το πρόβλημα με τη μισθοδοσία τελικά των εργαζομένων, αναμέναμε απ’ τον κ. Θωμά πιο συνετή και πιο προσεκτική στάση και αυτό διότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, έχει σχέση με το είδος των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη διαχείριση πολλές φορές όχι μόνο Δημοτικού ή Δημοσίου χρήματος. Αλλά και «ξένου».

Στο μεσοδιάστημα ο κ. Δήμαρχος εκλιπαρώντας για τη δραστική μείωση του ποσού της κατάσχεσης παρέμεινε επίσημα σιωπηλός. Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως, κατά τη προσφιλή του τακτική της διαστρέβλωσης και παραποίησης, σε άτυπες εκδηλώσεις όπως αυτή της «λεγόμενης συνέλευσης» του Αγ. Βλασσίου Δημ. Ενότητας Κονιστρών να τα «ρίξει» πάλι στην Κα. Καράπα ισχυριζόμενος ότι η κατάσχεση αφορούσε οφειλές του πρώην Δήμου Ταμυνέων.
Επειδή θεωρούμε ότι συμπεριφορές σαν κι αυτές είναι όχι μόνο ηθικά επιλήψιμες, αλλά συνιστούν και προσβολή του αξιώματος που ο καθείς φέρει, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε τα εξής.
 Όπως φαίνεται απ’ τον συννημένο πίνακα ο κ. Θωμάς ψεύδεται.
 Οι τρεις διαπιστωμένες οφειλές του 2012 αφορούν τη χρήση από 1/1/11 – 31/12/11 όταν Δήμαρχος ήταν ακριβώς ο κ. Θωμάς.
Το ευαίσθητο σημείο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν αποδοθεί οι παρακρατηθέντες φόροι από μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες προς το Δημόσιο σε ένα σύνολο περίπου 54.000 ευρώ (33.553 ευρώ φόροι από μισθωτές υπηρεσίες και 20.500 ευρώ φόροι από ελεύθερους επαγγελματίες).
  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι φόροι οι οποίοι παρακρατήθηκαν απ’ το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου απ’ τη μισθοδοσία των εργαζομένων και από συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες ουδέποτε αποδόθηκαν ως έπρεπε στο Δημόσιο.
 Και χωρίς βέβαια να  γνωρίζει κανείς που διατέθηκαν εν τω μεταξύ…
 Αυτά προς το…….. παρόν για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας.
 Πραγματικότητας και αλήθειας πικρής όσο και ελεγκτέας.

 Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους σιγά-σιγά……..

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ. ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΟΡΟΥΣ.

Δεν εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα του Πρόχειρου Διαγωνισμού για την αγορά του μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου  κατασκευής 1998 που είχε γίνει με τίμημα 59.999 ευρώ.  Ο διαγωνισμός  ακυρώθηκε και μάλιστα αποφασίστηκε να επαναληφτεί  με άλλους όρους και προφανώς με όρους αντικειμενικούς και διαφανείς δεδομένου ότι οι προδιαγραφές του ακυρωθέντος διαγωνισμού είχαν γραφτεί πάνω στο συγκεκριμένο όχημα το οποίο και προσφέρθηκε. Με άλλα λόγια  φαίνεται ότι ήταν ένας στημένος διαγωνισμός.
Μετά το πρωϊνό δημοσίευμα του Λαλατο!!! και την τεκμηριωμένη παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Θοδωρή Βαρδακώστα αλλά και την έντονη αντίδραση του πρώην Αντιδημάρχου και μέλους της Επιτροπής κ. Κόκκου  η Οικονομική Επιτροπή δεν ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Όπως ειπώθηκε με τα χρήματα αυτά (60.000 ευρώ) παίρνεις τουλάχιστον τρία τέτοια απορριμματοφόρα δεδομένου ότι η τιμή του στην Γερμανία δεν υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τις 15.000 ευρώ. Εμείς με έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ήδη στην αγορά δεν υπάρχουν τόσο πεπαλαιωμένα μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα.
Υποχρεώθηκε η δημοτική αρχή να επαναλάβει με άλλους όρους τον διαγωνισμό και να γίνει κανονικός και ειλικρινής διαγωνισμός με καθαρούς όρους.


ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 118.927 Ευρώ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ο.Υ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (;) ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Οφειλές από Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) ύψους 118.927 ευρώ με καθαρό κεφάλαιο 108.115 ευρώ (Οι 10.000 Ευρώ είναι πρόστιμο) είχε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  Κύμης Αλιβερίου και αφορά τα έτη 2011 και 2012 παρότι το ΑΦΜ αναφέρεται στον Δήμο Ταμυναίων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ΔΕΥΑΚΑ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ΑΦΜ των παλαιών Δήμων!!! Κατασχέθηκαν τα χρήματα αυτά από τον λογαριασμό της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας αλλά εν συνεχεία αποδεσμεύτηκε ένα ποσόν για την πληρωμή των εργαζομένων. 

Καλά φανταζόσασταν ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στην ΔΕΥΑΚΑ; Με ποια προσόντα; Όπως λειτουργούσε  η ΔΕΥΑ της έδρας του Δήμου ακριβώς το ίδιο και πολύ χειρότερα εξακολουθεί να λειτουργεί ως ΔΕΥΑΚΑ. Η τεχνογνωσία δεν χάνεται κληρονομείται!!! Τα χειρότερα έπονται

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ;



Πληροφορίες μας μιλάνε για απώλεια γεννήτριας μεγάλης αξίας και εξοπλισμού για την απόφραξη αποχέτευσης που είχε ο πρώην Δήμος Κονιστρών και περιήλθε στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κύμης Αλιβερίου. Αναζητούν τον εξοπλισμό στο Μονόδρι και στις Κονίστρες αλλά κανείς δεν ξέρει να τους πει;. Έχει μεταφερθεί αλλού ή πράγματι έχει κάνει φτερά, δηλαδή έχει κλαπεί; Εάν ισχύει το δεύτερο το έχει αντιληφθεί η ΔΕΥΑΚΑ και έχει καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία; Περιμένουμε ενημέρωση

"ΜΕ 25.000 ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟ" (ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ)


Απόσπασμα από άρθρο του Νίκου Ηλιάδη στην Μακεδονία http://www.makthes.gr/news/reportage/85871/, 24/3/2012, με τίτλο «Πληρώνουν χρυσάφι τις σκουπιδιάρες»
Με 25.000 αγοράζεις έτοιμο

«Όμως οι τιμές μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων, πενταετίας έως οκταετίας, τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση κυμαίνονται, σύμφωνα με στελέχη της αυτοδιοίκησης στα 25.000-30.000 ευρώ. «Αν μάλιστα πρόκειται για προμήθεια πολλών οχημάτων, τότε μέσω διαγωνισμού η τιμή μπορεί να πέσει ακόμη και κάτω από τα 20.000 ευρώ», επισημαίνει στη «ΜτΚ» δήμαρχος του πολεοδομικού συγκροτήματος. Μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα σε πολύ καλή κατάσταση διατίθενται στην αγορά της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης αλλά και σε χώρες της Βαλκανικής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δήμος της περιοχής Θεσσαλονίκης αγόρασε προ διετίας απορριμματοφόρο πενταετίας από γειτονική χώρα έναντι μόλις 25.000 ευρώ»

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, 59.999 ΕΥΡΩ!!!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Mετά από πρόχειρο διαγωνισμό ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αγόρασε μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο  από την Εταιρία  ΑΝ. ΛΙΝΑΡΔΟΣ  που εδρεύει στην Χαλκίδα. Δεν κατατέθηκαν άλλες προσφορές παρά μόνο της παραπάνω Εταιρίας η οποία προσέφερε Μεταχειρισμένο Απορριμματοφόρο τύπου «Μύλος», γνωστού και ως «Βαρέλα»  έτους κατασκευής 1998, δηλαδή δεκαπενταετούς παλαιότητας.  Το κόστος όπως όριζε και η προκήρυξη ανέρχεται σε 59.999 ευρώ. Ίσα ίσα στα όρια του Πρόχειρου Διαγωνισμού. Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει το αποτέλεσμα.  Σύμφωνα με την από 18 Ιουνίου 2013 Διακήρυξη ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός θα γίνει με τις «διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ, με σκοπό την «Προμήθεια απορριμματοφόρου» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, για το έτος 2013, με κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη είναι 59.999,99€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 2 Ιουλίου 2013 ημέρα Τρίτη του έτους 2013 και ώρα 1:00μ.μ.»
Από την περίληψη δεν προκύπτουν τουλάχιστον οι βασικές προδιαγραφές. Έχουμε 59.999 ευρώ και θέλουμε να αγοράσουμε απορριμματοφόρο. Θυμίζει το παιδάκι που πάει στο περίπτερο με ένα ευρώ και ρωτάει  πόσες καραμέλες μπορεί να αγοράσει.
Γεννώνται εύλογα ερωτήματα για το επίπεδο σοβαρότητας του Δήμου.
Με το ποσόν αυτό μπορούσε ίσως να βρεθεί μικρότερης παλαιότητας απορριμματοφόρο;
Για ποιόν άραγε λόγο δεν τέθηκε όριο παλαιότητας στην προκήρυξη; Είχε προηγηθεί έρευνα αγοράς; Εάν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα; Εάν όχι, «γιατί αγόρασαν γουρούνι στο σακί»;
Ήθελε ο δήμος να αγοράσει απορριμματοφόρο τόσης παλαιότητας και γιατί;Υπήρξε απόφαση δημοτικού συμβουλίου για παρέκκλιση από την πενταετία;
Θυμίζουμε ότι το αγοραζόμενο απορριμματοφόρο είναι συνομήλικο με εκείνα που παραδόθηκαν στους νέους τότε καποδιστριακούς Δήμους το 1999.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ !!!

Από την αποτυχία και το αδιέξοδο στην πιο ανόητη (προσωρινή;) λύση!!!


Η πρόσφατη (1η Αυγούστου 2013) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Λαμίας (φ. 947, της 2ας Αυγούστου 2013 σ. 12-13) να αποφάσισε να προτείνει την μεταφορά των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας στον ΧΥΤΑ της Βόρειας Εύβοιας στην Ιστιαία. Τουλάχιστον προσωρινά έως ότου γίνουν τα έργα επέκτασης του ΧΥΤΑ της Κεντρικής Εύβοιας αν και ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Προφανώς πρόκειται για σχεδιασμό επί χάρτου χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές αποστάσεις και το κόστος. Για να καταλήξουν εκεί  αποκλείστηκε  για την ώρα ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας όπως και της Λαμίας όπου και στους δυο προγραμματίζονται έργα επέκτασης. Τελικά ήταν προνοητικός ο Νίκος Μανώλης, ο Δήμαρχος Καρύστου, ο οποίος έχει λάβει προ πολλού άδεια διάθεσης των απορριμμάτων στην Ιστιαία για να εντάξει το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Καρύστου και του ΣΜΑ και μονάδας Κομποστοποίησης στο ΕΣΠΑ!!!.
 Αντίθετα, στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τα πράγματα έχουν μείνει στάσιμα, εκεί που ήταν το 2011. Με  αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου του, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση και του δήθεν ΦΟΔΣΑ Νότιας Εύβοιας,  ούτε ΧΥΤΥ Νότιας Εύβοιας  προωθήθηκε, ούτε οι ΣΜΑ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αλλά ούτε και η αμφιβόλου σκοπιμότητα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Προφανώς ο αντίλογος θα είναι ότι φταίνε οι τοπικές κοινωνίες που αντέδρασαν στα Σχέδια του Δημάρχου ή η αντιπολίτευση που δεν είχε πρόταση (που να λιβανίζει τον Δήμαρχο). Τα επιχειρήματα αυτά είναι φτερό στον άνεμο.