Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Η βαθιά κρίση έχει φέρει πολύ κόσμο σε απόγνωση. Μπροστά στην ανεργία πολλοί αναγκάζονται να πέφτουν στην μέγγενη της μαύρης εργασίας. Δέχονται να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση και να παίρνουν ψίχουλα. Η εξαθλίωση που γεννήθηκε από την ανομία και την ασυδοσία της παρασιτικής πλουτοκρατίας κερδίζει πάνω στην μαύρη εργασία και απομυζά τον ιδρώτα των παράνομα εργαζομένων.
Τίποτε διαφορετικό δεν συμβαίνει και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δίμηνες ή Πεντάμηνες συμβάσεις ή μηδενικές συμβάσεις μετατρέπονται σε μαύρη εργασία χωρίς καμία προοπτική πέρα από το μεροκάματο και την ψευδαίσθηση ότι το παραμύθι θα  κρατήσει για πάντα.
Στο όνομα άραγε ποιας λογικής; Εάν ο Δήμος ή η Δημοτική Επιχείρηση δεν έχει τους πόρους για να προσλάβει νόμιμα εργαζόμενους πως τους βρίσκει για να προσλάβει παράνομους. Εάν ο Δήμος ή η Δημοτική Επιχείρηση χρωστάει στο ΙΚΑ και στο ΤΑΔΚΥ την ίδια στιγμή με ποια λογική κλέβει το ΙΚΑ  έχοντας εργαζομένους χωρίς εισφορές;
Αλλά ακόμη και εάν δεχθούμε- στην κρίση αυτή η λογική και οι πολιτικές ηθικές έχουν καταρρεύσει αν και δεν υπήρξαν και προ της κρίσης- ότι καλό κάνει ο Δήμος ή η Δημοτική Επιχείρηση να δίνει μαύρα μεροκάματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα κουτί γάλα για τα παιδιά τους, με ποια κριτήρια, με ποιες προτεραιότητες προσλαμβάνει αυτούς τους ανθρώπους;. Αν την μαύρη εργασία την θεωρήσουμε έντιμη, έστω για λόγου χάρη, γιατί είναι έντιμο το αντικείμενο της συναλλαγής να είναι πολιτικό χρήμα;
Δηλαδή με την μαύρη εργασία να αγοράζεται πολιτική επιρροή, δηλαδή ψηφαλάκια; Για να μάθουμε ποιοι είναι οι μαύροι εργαζόμενοι; Ο καθένας έχει δώσει και μία υπόσχεση, να μπει στο ψηφοδέλτιο, να προπαγανδίσει, να ψηφίσει για ένα κουτί γάλα και μία ψεύτικη ελπίδα.
Θα πείτε καλά όλα αυτά γινόντουσαν πάντα. Ναι έτσι είναι. Αλλά φθάσαμε εδώ γιατί όλα αυτά γινόντουσαν πάντα. Ε λοιπόν πρέπει να πάψουν να γίνονται. Το να πάψουν να γίνονται είναι μία άλλη αντίληψη. Εμείς την λέμε προοδευτική, την λέμε αριστερή, την λέμε έντιμη. Εσείς μπορεί να την λέτε ηλίθια, ανόητη, ουτοπική. Αυτή είναι η διαφορά μας. Η άποψή μας ανατρέπει την δική σας. Να μία πρώτη Ανατροπή. Οι άλλες λίαν συντόμως

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΩΡΓΗ

Μας κοινοποιήθηκε στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ένα σχόλιο του Βασίλη Μούντριχα από την σελίδα του στο facebook για την συνέλευση που διοργάνωσε η δημοτική αρχή στο χωριό του τον Άγιο Γεώργιο Αυλωναρίου. Το κείμενο πρέπει να διαβαστεί προσεκτικά και γιατί περιγράφει μία πολιτική εικόνα και πραγματικότητα αλλά και γιατί είναι ένας τεκμηριωμένος αντίλογος στην συμμετοχή- μαϊμού ταυτόχρονα με μία καθαρή θέση για την πραγματική, την γνήσια συμμετοχική διαδικασία που πρέπει να τηρείται σε κάθε δημοτική συνέλευση. Τοποθετήσεις καθαρές και ανεξάρτητες σαν του κ. Μούντριχα τις έχει ανάγκη ο τόπο μας και πρέπει να πολλαπλασιαστούν.
"Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΩΡΓΗ 
Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας η ετήσια λαϊκή συνέλευση του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου.
Το μόνο θετικό, είναι η πραγματοποίηση της συνέλευσης αυτής ,ως γεγονός και τήρηση προεκλογικών δεσμεύσεων. Και αυτό το λέω γιατί ο προσχεδιασμένος τρόπος πραγματοποίησης της συνέλευσης, είναι το λιγότερο ατυχής, που φτάνει στα όρια του φασισμού με επικοινωνιακά τερτίπια παλιάς κοπής και παρωχημένης αντίληψης, τα οποία ενθουσιάζουν τους υπηκόους του Δημάρχου, μια και τους αποδεικνύουν πόσο μάγκας και δυνατός είναι.
Σας παραθέτω τον τρόπο πραγματοποίησης της συνέλευσης.
Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του χωριού Αχιλλέας Μόσχος , ο οποίος παρουσίασε μία κατάσταση έργων που κατά την άποψή του έπρεπε να έχουν γίνει στο χωριό και διεκδίκησε ,ως όφειλε, την πραγματοποίησή τους. Κατά την άποψή μου ,η τοποθέτηση του προέδρου του χωριού ήταν σε θετική κατεύθυνση, μιας και ο λόγος του ήταν διεκδικητικός και δεν χάιδευε αυτιά.
Στην συνέχεια ,το λόγο πήρε ο εκ του χωριού καταγόμενος αντιδήμαρχος της Δ.Ε.Αυλώνος Μιχάλης Ρήγας, ο οποίος, όπως κατάλαβα εγώ τουλάχιστον την τοποθέτησή του, μας είπε ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που λειτουργεί ο Δήμος ( άρα να μην μιλάμε και να μην απαιτούμε ; μήπως αυτό υπονοεί; ) και ότι δεν είναι αυτονόητο το ότι ο Δήμος εκτελεί βασικές λειτουργίες όπως το μάζεμα των σκουπιδιών. Ίσως κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει για το τι σημαίνει ανταποδοτικό τέλος, μιας και όπως γνωρίζω, δεν έχει γίνει κάποια μείωση τελών καθαριότητας τα τελευταία χρόνια. Απέδωσε την όποια καθυστέρηση και μη εκτέλεση έργων στην κεντρική εξουσία , που δεν δίνει χρήματα ( αυτό προφανώς και ισχύει ) γιατί ο Δήμος από την πλευρά του κάνει το καλύτερο ( αυτό προφανώς και δεν ισχύει).

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ"

Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού
   Τραχήλι 11 Αυγούστου 2013
   Πληροφορίες: Θεοδώρου Γεώργιος  6944723887
                           Σμπιλίρης Άγγελος     6944847867
                           Τσάλας Ευάγγελος     6977706419


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου  Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου - Θαρρουνίων – Κρεμαστού, πραγματοποίησε στις 4 Αυγούστου 2013 εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Από τις εκλογές αυτές, σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου εκλέχθηκαν οκτώ εκπρόσωποι, ένας από κάθε χωριό, και τρία μέλη που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
Το νέο Δ.Σ. συνεδρίασε στο Τραχήλι την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και Ομόφωνα συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
  Πρόεδρος :          Θεοδώρου Γεώργιος   εκπρόσωπος Κρεμαστού
  Αντιπρόεδρος:   Σμπιλίρης Άγγελος   εκπρόσωπος Τραχηλίου
  Γραμματέας:      Δεμερτζής Κωστής
  Ταμίας:               Τσάλας Ευάγγελος   εκπρόσωπος Παραμεριτών
  Υπεύθυνος Οργανωτικού και πολιτιστικών θεμάτων:       Κεχρής Κυριάκος
  Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών θεμάτων:    Καλκούνης Δημήτριος εκπρόσωπος Αγίου Ιωάννη
  Υπεύθυνος Αγροτικών θεμάτων:     Παπαρήγας Γεώργιος  εκπρόσωπος Αγίου Γεωργίου
  Κοττάς Βασίλειος:           εκπρόσωπος Παρθενίου
  Αντωνίου Αθανάσιος:     εκπρόσωπος Αγίου Λουκά
  Κάλφα Μαρία:                 εκπρόσωπος Θαρρουνίων
  Λιάπη Ελένη
 Στον  Παναγιώτη Σέγκο ανατέθηκε η αρμοδιότητα των Ιστορικών και λαογραφικών λόγω της ενασχόλησης του με αυτά, τις γνώσεις του και τη συγγραφική δράση.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους δημότες κατοίκους των οκτώ χωριών για τη μεγάλη συμμετοχή, την εγγραφή τους στο Σωματείο και την ανταπόκρισή τους  στην εκλογική διαδικασία. Καλεί όλους τους κατοίκους που επιθυμούν να πλαισιώσουν το Σωματείο, να γίνουν ενεργά μέλη, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τον τόπο μας, την πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική μας κληρονομιά και παράδοση και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Αποδείξαμε πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Όλοι μαζί έχουμε δύναμη.  Όλοι μαζί επιβάλλουμε το δίκιο μας σε όποιον προσπαθεί να αυθαιρετήσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ «ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»


Διεργασίες στο παρασκήνιο που εφόσον καρποφορήσουν θα βγουν και στο προσκήνιο αλλιώς θα μείνουν άδοξα θαμμένες στο σκοτάδι, εξελίσσονται για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαίου του 2014. Έως τώρα – γιατί κανείς δεν ξέρει ο ….λίγος …χρόνος  τι θα φέρει- χαρακτηρίζονται από απουσία νέων προσώπων και ιδεών, αυτών δηλαδή που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να ξεφύγει από την μίζερη και ιδιοτελή διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. Οι ίδιοι και οι ίδιοι κινούνται ή κινούν τα νήματα και έχουν  εγκλωβιστεί φαίνεται στα διλλήματα – παγίδες που έχουν στήσει εκείνοι που φέρεται να έχουν την υπεροχή του χρήματος, του μαύρου, του «πολιτικού» και το επιδεικνύουν ως φόβητρο των αντιπάλων.
Εμείς επιμένουμε στην μοναδική διέξοδο. Την Ανατροπή. Αυτή η ανατροπή αναφέρεται σε πρακτικές, συμπεριφορές και αντιλήψεις, σε τρόπους  πολιτικής. Μην την μπερδεύετε με την ανατροπή του μνημονίου, είναι πέραν από αυτή, την διαπερνάει και την ξεπερνάει. Η ανατροπή δεν μπορεί να γίνει χωρίς απόλυτη ανανέωση  σε πρόσωπα, ιδέες και πολιτικές. Οι παλιοί οφείλουν εμπράκτως να δείξουν ότι μπορούν να ακολουθήσουν την Ανατροπή έως το μεδούλι  για να κριθούν άξιοι. Αλλιώς ας πάνε στην άκρη.
Η  ανανέωση δεν είναι ασφαλώς  και κυρίως ηλικιακή. Υπάρχουν πολλοί νέοι στην ηλικία   που έχουν αλλοιωθεί στα γρανάζια των κομμάτων ή στις παράγκες του τοπικού κατεστημένου και έχουν γίνει πολιτικά πιο γέροι από τους γέρους. Η ανανέωση είναι στο μυαλό, στην καρδιά, στην τόλμη και στην άποψη, στην πρόταση, στο πως αντιλαμβανόμαστε την σχέση με την κοινωνία και την πολιτική, πως αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο συμφέρον και την συμμετοχική εξουσία.
Νέες  δυνάμεις ικανές να εμπνεύσουν και να επιβάλλουν στην πράξη και όχι στα λόγια αξίες και αξιοκρατία. Τις αξίες της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της ειλικρινούς και πλήρους λογοδοσίας, της διαρκούς και αποτελεσματικής διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, της πραγματικής και λειτουργικής ενδοδημοτικής δημοκρατίας, του συμμετοχικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και της ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΙΟΥ
7η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 
Ο σύλλογός μας, προκειμένου να συντηρηθεί η τράπεζα αίματος που δημιουργήθηκε στις 17 Αυγούστου 2008, οργανώνει την Κυριακή 18 Αυγούστου από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο του Ορίου την 7η εθελοντική αιμοδοσία με τη βοήθεια του Γ. Ν. Ν. Χαλκίδος.
Η ανάγκη στήριξης των συνανθρώπων μας είναι απαραίτητη , γι΄ αυτό καλούμε όχι μόνο τους κατοίκους του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν σ΄ αυτή την προσπάθεια.
Μην ξεχνάμε λοιπόν να δείχνουμε την αγάπη στον συνάνθρωπό μας προσφέροντας λίγο αίμα!
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: ►2223032076 Φάλαρη Μαρία)
►2221021913 ( Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας σταθμός αιμοδοσίας)


2ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ώρα 18:00 μμ


ANAKOINΩΣΗ 2ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ
Μονόδρυ, 10 Αυγούστου 2013

Σε συνέχεια της προσπάθειάς μας να υλοποιήσουμε τις προτάσεις που έχουν ψηφιστεί σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση ποδηλατοδρομίας η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/08/2013 18:00μμ.
Διαδρομή: Έδρα συλλόγου, Πούρη Ρέμα, Λιβαδάκια, Μπακάτσαρου, Σχαρές, επιστροφή από λιβαδάκια.

Θα πραγματοποιηθούν: 2 γύροι για ηλικίες 14 ετών και άνω-1 γύρος για 14 ετών και κάτω.
Με το πέρας της δράσης θα μοιραστούν συμβολικά αναμνηστικά για το ευ αγωνίζεσθε.
Σημ. η διαδρομή περιλαμβάνει χωματόδρομο με εξαίρεση ελάχιστα μέτρα ασφάλτου.
Άδεια: Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας
Υποστήριξη Α΄ Βοηθειών: Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού. Τμήμα Χαλκίδας.
Καλείται να βοηθήσει στη διοργάνωση όποιος μπορεί.
Δήλωση συμμετοχής: ems.monodri@gmail.com

Με τιμή, το ΔΣ

"Ο ΛΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ"

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                      13//8/2013


«Ο Λούλης της Κύμης και της Θάλασσας»
Εκδήλωση - Παρουσίαση βιβλίου του Κουμιώτη συγγραφέα Βασίλη Λούλη, για τα 40 χρόνια από τον θάνατο του

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Αυγούστου στον θαυμάσιο χώρο του Χωνευτικού Κύμης, έγινε εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Θαλασσινές Γυναικών Οπτασίες», που εξέδωσε τον χειμώνα ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατο του Κυμαίου συγγραφέα Βασίλη Λούλη.
Το βιβλίο αποτελείται από τρία διηγήματα, που εκδόθηκαν για πρώτη φορά και τα οποία εντόπισε ο Μιχάλης Ποντίκης, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της έκδοσης, σε εφημερίδες και περιοδικά, που είχαν δημοσιευτεί σε συνέχειες, από το 1951 έως το 1956
Ανήκουν στα θαλασσινά γραπτά του Βασίλη Λούλη, για τα οποία  έχει καταξιωθεί ως συγγραφέας και έχει απασχολήσει πολλούς κριτικούς της λογοτεχνίας, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον Νίκο Καββαδία. Και τα τρία αυτά διηγήματα αναφέρονται σε περιπέτειες ναυτικών στη θάλασσα και στη στεριά.
Ήταν μία πραγματικά υψηλού πολιτιστικού επιπέδου εκδήλωση, την οποία απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν όσοι την παρακολούθησαν.
Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπάτσα, η οποία εκτός των άλλων, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τους παρευρισκόμενους και ιδιαιτέρως  τον κ. Βαγγέλη Νάνο  για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και τον κ. Αντρέα Τράκο. Την παρουσίαση έκανε η Αμφιτρίτη Τσακουμάνη – Σαραφιανού, ενώ για το έργο του συγγραφέα μίλησε η φιλόλογος Δήμητρα Γκιντίδου.
Ο ηθοποιός Αντώνης Μπαμπούνης, διάβασε αποσπάσματα από τα διηγήματα, που πλαισιώθηκαν από θεατρικά δρώμενα με παιδιά  και μεγάλους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, μουσική και τραγούδια της θάλασσας.
Στα θεατρικά δρώμενα έλαβαν μέρος οι : Ζωή Νικολοπούλου, 
Ντίνα Θεοδώρου, Θοδωρής Σπαγγούρος,Σπυριδούλα Λιάπη,
Ντίνα Σκουτέλη & τα παιδιά: Βαλίνα Θωμά,Δέσποινα Δημά,
Ευτύχιος Καμπούρης,Αγγελική Μαργέλη.
Τραγούδησαν : Έλενα Παντελή,Θοδωρής Σπαγγούρος, Δέσποινα Δημά, Γιώργος Πηλιχός, Ελένη Λεοντή,Αντώνης Μπαμπούνης
Έπαιξαν ο οι Μουσικοί :Ελένη Λεοντή (κιθάρα) ,Γιώργος Πηλιχός (Βιολί-Λαούτο-Λύρα).
Τα σκηνικά επιμεληθήκαν : Αντώνης Μπαμπούνης και Άννα Σταμπέλου ενώ την αφίσα σχεδίασε η κα Νίνα Γαλάνη.

Ο "ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ" ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια της προσπάθειάς μας, να υλοποιήσουμε τις προτάσεις που έχουν ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση, σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση προβολής της θεατρικής
παράστασης «Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ» η οποία είχε παιχτεί την δεκαετία του 1980 από νέους του χωριού μας.
Μέρα Προβολής: Σάββατο 17/08/2013 22:00μμ. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού σχολείου.
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

Με τιμή, το ΔΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια υλοποίησης των σκοπών του συλλόγου, καλείται κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει στις εργασίες καθαρισμού της Ενορίας του χωριού μας.
Οι εν λόγο εργασίες καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν στις 13/08/2013 με ώρα έναρξης ……
Εξαιτίας της ύπαρξης περιορισμένου αριθμού μέσων καθαρισμού σημαντικό είναι σε όποιον του είναι δυνατό να φέρει ό,τι μπορεί (σκούπες, φαράσια, βούρτσες κλπ).

Με τιμή το ΔΣ