Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ SUPER MARKET ΓΑΛΗΝΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ



Μία ακόμη επιχείρηση κατέβασε ρολά ένα ακόμη SUPER MARKET του Γαληνού Λαουτάρη ακολουθώντας την κατηφόρα του Ομίλου έβαλε λουκέτο αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Το SUPER MARKET  “ΓΑΛΗΝΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ» στα Χάνια Αυλωναρίου  μετά από αρκετό καιρό υπολειτουργίας έκλεισε οριστικά στέλνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία απλήρωτους. Έτσι με την συμπαράσταση του Εργατικού κέντρου Εύβοιας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους αλλά και αξιώνοντας το δικαίωμα στην δουλειά.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ οι καταστάσεις με τους προσωρινούς πίνακες των παιδιών που θα γίνουν δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς Αλιβερίου, Κύμης και Κονιστρών.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Στις 12 Αυγούστου 2013 στο Αυλωνάρι ήταν μία βραδιά Μπάσκετ βγαλμένη από  παλιά. Το περίφημο Τουρνουά Μπάσκετ Αυλωναρίου αναβίωσε ξανά με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυλωναρίου και φέτος απογειώθηκε με την παρουσία του κόσμου. Αποκορύφωμα ο τελικός της 12 ης Αυγούστου όπου η Ομάδα Αυλωνάρι, όπως παλιά πάλεψε με τους «Κλαρινογαμπρούς» από την περιοχή της Κύμης για το τρόπαιο. Νικητές οι Αυλωναρίτες.

Παρόντες το κατεξοχή τιμώμενο πρόσωπο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος και  ο Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Διαιτητών Μπάσκετ κ. Νίκος Ιωάννου και ο Παλαίμαχος Μπασκετμπωλίστας Γιάννης Στεφανίδης
Θρυλικές μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Μίμης Στεφανίδης και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, με τον ΓΓ της ΟΔΚΕ, Νίκο Ιωάννου!
FOTO:www.dinataathlitika
Η επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται εξ ολοκλήρου στους Νέους του Αυλωναρίου που έδωσαν το είναι τους για την επιτυχία του τουρνουά και επιβραβεύτηκαν από την τιμητική παρουσία των προαναφερομένων μπασκετικών παραγόντων αλλά κυρίως του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας της περιοχής.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ"....ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!


Για την «μορφή» του αγνώστου στον  Άη Δημήτρη στα Χάνια δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Εμείς δεν πιστεύουμε στα θαύματα. Ούτε τα έχουμε ανάγκη. Μας φθάνουν όσα συναντάμε καθημερινά. Πιστεύουμε στα παιχνίδια των φυσικών φαινομένων και στις απάτες. Από τις τελευταίες βρίθουν οι παραθρησκευτικές φαντασιώσεις που με κόλπα γεμίζουν τα παγκάρια. Εν προκειμένω φαίνεται ότι θα γεμίσουν και οι τσέπες των επαγγελματιών των Χανίων και καλά θα κάνουν γιατί δεν φτάνει το παζάρι του Οκτώβρη για να τα βγάλουν πέρα.
Το όλο σκηνικό θυμίζει το μυθιστόρημα του Μήτσου Κασόλα «Ο Πρίγκιπας». Το έδειχνε κάθε τόσο ως τηλεοπτική σειρά και η ΕΡΤ με τον θαυμάσιο Γιώργο Αρμένη στον ομώνυμο ρόλο.

Τέλος δεν μας ξαφνιάζει αλλά φαίνεται ότι ισχύει το γνωστό «Μάθανε πως πηδιόμαστε… πλακώσανε και οι γύφτοι» όταν πριν λίγο διαβάσαμε σε γνωστή εθνικοθρησκόληπτη ιστοσελίδα ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ την ανάλυση και τα σχόλια για το Θαύμα του Αυλωναρίου!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ, προετοιμαστείτε και μη χειρότερα !!!
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013
Για να δούμε τι θα πουν τώρα οι διάφοροι «πολύξεροι» ΑΝΗΞΕΡΟΙ «άθεοι»! 

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ


Η καραμέλα για τα έργα του Δήμου είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα γιατί κόπηκαν κατά 60% οι επιχορηγήσεις από το Κράτος λόγω μνημονίου. Αυτό είναι σωστό. Άλλο εάν λεπτά υπάρχουν για όπου θέλουμε. Αλλά στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  την περιβόητη πλέον ΔΕΥΑΚΑ οι πόροι προέρχονται από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης και εκεί απ΄ όσο γνωρίζει η τσέπη μας τα τέλη δεν μειώθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Εκεί τα λεπτά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πως τα διαχειρίζονται; Μία ανάγνωση στις σημερινές δημοσιεύσεις στο Δια@γεια της ΔΕΥΑΚΑ θα σας πείσει. (Βλ ενδεικτικά: Τεχνικά έργα όμβριων Κρεμαστού, Τεχνικά Έργα όμβριων Βρύσης, Τεχνικά Έργα όμβριων Νεοχωρίου, Τεχνικά Έργα όμβριων Πυργίου)
Έντεκα αναθέσεις με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για "Τεχνικά έργα όμβριων" !!!Κάθε μία προϋπολογισμού 7.000 με το ΦΠΑ. Αδιακρίτως εάν το χωριό είναι μικρό ή μεγάλο, συνεκτικό ή αραιοκατοικημένο. Δηλαδή ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες σε επέκταση δικτύων ύδρευσης ή όμβριων. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα ποσά διατίθενται του κουτουρού.
Το έργο, λένε οι αποφάσεις, θα γίνει σύμφωνα με την τεχνική έκθεση. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της μειοψηφίας ο κ. Βαρδακώστας τις καταψηφίζει όλες με το αιτιολογικό ότι δεν συνοδεύονται από Τεχνική Έκθεση. Αλλά ακόμα και εάν υπάρξει τεχνική έκθεση αυτή θα είναι τόσο προκάτ, φωτοαντίγραφο γενικόλογων εργασιών και αφηρημένων ποσοτήτων χωρίς προσδιορισμό στον τόπο. Έτσι ποτέ κανείς δεν θα δει που θα γίνουν ή εάν γίνουν οι εργασίες. Ψάξτε στα χωριά του ο καθένας το 2012 που έγιναν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης από την ΔΕΥΑΚΑ και εάν αυτές μπορεί να κόστισαν έως 7.000 ευρώ. Κάπου μπορεί να βρείτε, αλλά αλλού δεν θα βρείτε τίποτε. Οι σχετικές πληροφορίες καλοδεχούμενες ως σχόλια στο παρόν δημοσίευμα.
Αλλά και οι αποφάσεις είναι προκάτ, εύλογο αφού στις συνεδριάσεις δεν καλείται υπάλληλος για να γράψει  τα πρακτικά. Εάν είχε κληθεί τότε θα πρόσεχε ότι από τα 9 μέλη δεν είναι παρόντες οι 8 όπως γράφει αλλά οι πέντε μόνο όπως φαίνεται από τα ονόματα.
Αυτό είναι δεν είναι ούτε πταίσμα... απλώς μία ακόμη γκάφα

ΚΥΜΗ: ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ

Ο ομιλητής κ. Αντώνης Αντωνίου
Στο πραγματικά κατάμεστο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου στην Κύμη (ευγενική παραχώρηση του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης) πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου». Η διάλεξη έγινε την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μμ. ως επιπρόσθετη εκδήλωση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου για το καλοκαίρι του 2013, μετά από την αντίστοιχη επιτυχημένη εκδήλωση στο Αλιβέρι και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού της περιοχής για το θέμα.
Ομιλητής ήταν ο Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας Αντώνης Αντωνίου.
Ο ομιλητής με την χαρακτηριστική του απλότητα και σαφήνεια, αφού αναφέρθηκε σε ένα  ευρύτερο σύνολο γεωσεληνιακών φαινομένων, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του φαινομένου, αναφέρθηκε στην γενική του ερμηνεία και τόνισε τις ιδιαιτερότητές και τις μοναδικότητές του όπως αυτές εκδηλώνονται κάτω από την ιστορική γέφυρα της Χαλκίδας. Τέλος, αναφέρθηκε στην ονομασία «Εύριπος» καθώς και σε εκείνους που ασχολήθηκαν με το φαινόμενο από την αρχαιότητα (Αριστοτέλης, Ερατοσθένης) μέχρι σήμερα (Μιαούλης, Μάνσελ και Δ. Αιγηνίτης ο οποίος έδωσε και τη λύση του φαινομένου). Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και μεγάλος αριθμός ερωτήσεων που αντικατόπτρισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Στην διάλεξη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, η Αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπάτσα, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κατερίνα Κουιμτζή καθώς και μεγάλος αριθμός πολιτών που είχαν κατακλείσει κάθε γωνιά του Θεάτρου του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                              21-08-2013

Με τους κατοίκους 32 Τοπικών Κοινοτήτων του  Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  είχε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος  Δημήτρης Θωμάς,  στα πλαίσια  ισάριθμων  λαϊκών  συνελεύσεων  που πραγματοποιήθηκαν στα χωριά, πιστός για μια ακόμη χρονιά στη δέσμευση του για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων .  Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να επισκεφτεί και τις 47 κοινότητες.
Με πλήθος θεμάτων στην ατζέντα, μεγάλη προσέλευση κατοίκων και παρουσία  Αντιδημάρχων, Δημοτικών,  Τοπικών Συμβούλων και των  προέδρων των Κοινοτήτων, γίνεται πράξη και φέτος μια θεμελιώδη και βασική αρχή της δημοκρατίας που είναι οι λαϊκές συνελεύσεις.
Σε κάθε χωριό  ο πρόεδρος της Κοινότητας ενημερώνει το Δήμαρχο για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από το Τοπικό Συμβούλιο.  Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ενημερώνει τους δημότες για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Δήμου, (κατά κύριο λόγο οικονομικά, λόγω των μειωμένων χρηματοδοτήσεων, της μείωσης του προσωπικού και της ακρίβειας της αγοράς), τον αγώνα που δίνεται καθημερινά από τη Δημοτική αρχή και τους εργαζόμενους για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών  καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού αλλά  και της συντήρησης της οδοποιίας και στα 111 χωριά του Δήμου. Πραγματοποιεί επίσης ένα σύντομο  απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, αναφέρεται στα μελλοντικά σχέδια που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την ένταξη έργων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και την εκτέλεσή τους.
Στην συνέχεια παίρνουν τον λόγο φορείς και δημότες θέτοντας τα ερωτήματα τους και τους προβληματισμούς τους.
Η   συμμετοχή των πολιτών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και εκ του αποτελέσματος φαίνεται για άλλη μια φορά, ότι οι λαϊκές συνελεύσεις μπορούν να προσφέρουν πάρα  πολλά στην τοπική κοινωνία αλλά και στη αποτελεσματικότερη λειτουργία της  Δημοτικής Αρχής. 

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ


Έχουμε στον Προϋπολογισμό του Δήμου μας κωδικούς με μικροποσά άντε ως 5.000 ευρώ και με διάφορους γενικούς και αόριστους τίτλους έτσι ώστε να μην είναι σαφής ο σκοπός και το περιεχόμενο της ανατιθέμενης εργασίας.
Τις εργασίες τις αναθέτουμε με απόφαση Δημάρχου, δηλαδή αναθέτει ο Δήμαρχος όπου θέλει τις εργασίες αυτές, για τις οποίες πάντως έχει συνταχθεί επίσης γενικόλογη Τεχνική Έκθεση από τον οποία κατά κανόνα δεν προκύπτει το είδος και ο τόπος αλλά ούτε η κοστολόγηση των εργασιών.
Αυτός που θα τις αναλάβει θα έπρεπε να είναι ο πλέον οργανωμένος επαγγελματίας διότι οι εργασίες αφορούν ευρεία γκάμα αντικειμένων, από συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, καλοριφέρ, ηλεκτρολογικά. Συνήθως είναι ένας νεαρός επαγγελματίας και ο συνομήλικός του επαγγελματίας που δεν είναι κολλητός του δημάρχου θα κάνει και δύο χρόνια για να μαζέψει αυτά τα χρήματα που ο νεαρός ανάδοχος μαζεύει στο άψε σβήσε.
Τι και αν ο Δήμος διαθέτει τεχνίτες αλλά και ολόκληρη Δημοτική Επιχείρηση με υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, ηλεκτρολόγους  αυτοκινήτων κ.ο.κ. Χρειάζεται άραγε να δαπανήσει τόσα χρήματα για την συντήρηση ή επισκευή των εγκαταστάσεών του αναθέτοντας έξω τις εργασίες αυτές;. Δεν θα έπρεπε να εξοικονομήσει πόρους για να τους διαθέσει εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, όπως π.χ. η καθαριότητα  μέσα στα χωριά που γίνεται πλέον από τους συλλόγους ή η αγορά λαμπτήρων τους οποίους επίσης αγοράζουν οι δημότες και δίνουν στον δημοτικό ηλεκτρολόγο να τις εγκαταστήσει;
Για παράδειγμα οι αποφάσεις Δημάρχου 955/2012,956/2012, 957/2012 και 959/2012 που δημοσιεύτηκαν προχθές αναφέρονται αντίστοιχα σε: «Συντήρηση και επισκευή λεβητοστασίων- καλοριφέρ» με 4.900 ευρώ, «Συντήρηση και επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων κτιρίων» με 3.060 ευρώ, «Συντήρηση και επισκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κτιρίων» με 4.900 ευρώ και «Συντήρηση και επισκευή υδραυλικών λοιπών μονίμων εγκαταστάσεων», 4000 ευρώ. Συνολικό κόστος 16.860 ευρώ. Σε έναν και μόνο επαγγελματία.
Γνωρίζει άραγε κανείς να μας πει ακριβώς τις εργασίες που έγιναν, που και πότε έγιναν και το κοστολόγιό τους. Προφανώς δεν γνωρίζει διότι αυτός ο τρόπος διαχείρισης του δημοτικού χρήματος δεν επιτρέπει την εξοικονόμηση πόρων, επιτρέπει την υπερκοστολόγηση, την συμπερίληψη άλλων άσχετων δαπανών κ.ο.κ.

Αυτός είναι ένας κλασικός τρόπος σπάταλης διαχείρισης που οδηγεί στη διασπάθιση του λιγοστού δημοτικού χρήματος. Δυστυχώς αυτή η μέθοδος που χαντακώνει κάθε Δήμο έχει γίνει κανόνας.

ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΥΝΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ


Η ευγενής άμιλλα μεταξύ των νέων στα χωριά του Δήμου, όπως στη τοπική κοινότητα Αχλαδερής καλά κρατεί. Αυτή την φορά όπως μας ενημέρωσαν μέσω facebook έδρασαν τα παιδιά των Περιβολίων. Αρχές του Αυγούστου είδαν και απόειδαν και οργανώθηκαν για να καθαρίσουν το Νεκροταφείο και την Πλατεία του χωριού. Έκαναν την δουλειά που όφειλε να είχε κάνει εγκαίρως ο δήμος ο οποίος μάλιστα και οχήματα και προσωπικό διαθέτει. Αλλά που τέτοια πολυτέλεια. Μαζεύτηκαν λοιπόν τα παιδιά, τους διατέθηκαν  τα μέσα από έναν κάτοικο όπως φαίνεται στην ανακοίνωσή τους και μέσα σε δύο μέρες έκαναν την είσοδο του νεκροταφείου, τα παρτέρια της πλατείας και γενικά τον περίβολο της εκκλησίας του χωριού τους χίλιες φορές καλύτερα από ότι θα μπορούσε το  ανύπαρκτο δημοτικό συνεργείο. Γιατί εκτός από κόπο, ενθουσιασμό και εργατικότητα έβαλαν και την τεράστια αγάπη που έχουν για το χωριό τους. 
Με τέτοια παιδιά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Το χωριό εξάλλου σε αυτά ανήκει!!! 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΤΣΙΝΙ

Η σχεδίαση και ο προγραμματισμός των εργασιών για την ανακατασκευή του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας, συνεχίζονται με την συγκρότηση υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου της Επιτροπής Ανεγέρσεως, όπως προβλέπει το άρθρο 13 του υπ' αρ. 8 κανονισμού της Δ.Ι.Σ. και μετά από τα πολλαπλά αιτήματα των κατοίκων της Κύμης, της Καρυστίας και πολλών επισκεπτών.
Ταυτόχρονα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος και ηγείται της όλης προσπάθειας, απευθύνει ανοικτή επιστολή για την ενίσχυση του έργου της ανακατασκευής του Ι.Ναού.
Μέχρι τώρα έχουν εκτελεσθεί εργασίες διευθέτησης του περιβάλλοντος χώρου και έχει δημιουργηθεί η βάση για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας.
Συνημμένα διαβιβάζονται η απόφαση για την συγκρότηση της επιτροπής ανεγέρσεως καθώς και η ανοικτή επιστολή του Μητροπολίτου.
Θα πρέπει όλοι να γίνουμε αρωγοί της προσπάθειας με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ

KYMH : BAΣΙΛΗΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ : "Terra Movetur (Η Γη κινείται)".

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                            19/ΑΥΓ/2013
 
Βασίλης Διακάκης
KYMHBAΣΙΛΗΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ :
"Terra Movetur (Η Γη κινείται)".
Μια επιπρόσθετη εκδήλωση στα πολιτιστικά  δρώμενα του Δήμου έρχεται να συμπληρώσει το πλούσιο πρόγραμμα του καλοκαιριού.
Ο καθηγητής και πολύ αγαπητός Βασίλης Διακακης παρουσιάζει το βιβλίο του
"Terra Movetur (Η Γη κινείται)"
(θεατρικό και τραγούδια-παραλογές για την Κύμη)
Στο χώρο του Δημαρχείου Κύμης 
την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 9μμ.
Την παρουσίαση θα κάνουν οι κ.κ. Δήμητρα Γκιντιδου και Ελένη Λύτρα-Χαραρα.
Ανάγνωση από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Κονιστρών.

ΛΑΛΑ ΤΟ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
http://issuu.com/ocelotos/docs/terra_movetur?mode=embed&layout=http://skin.issuu.com/v/light/layout.xml&showFlipBtn=true

"ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ"

Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Τραχηλίου - Παραμεριτών - Παρθενίου - Αγίου Λουκά - Αγίου Ιωάννη - Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων - Κρεμαστού
   Τραχήλι 14 Αυγούστου 2013
   Πληροφορίες: Θεοδώρου Γεώργιος  6944723887
                           Σμπιλίρης Άγγελος     6944847867
                           Τσάλας Ευάγγελος     6977706419

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτές τις ημέρες η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος πραγματοποιούν τις ετήσιες Λαϊκές Συνελεύσεις στα χωριά του Δήμου μας. Προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια τους από την ανυπαρξία των έργων, την εγκατάλειψη των χωριών, την επιλεκτική λύση των προβλημάτων και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν και να λύσουν μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος επικαλείται την άρνηση της Πολιτείας να του δώσει χρήματα, την αδυναμία της αντιπολίτευσης και των φορέων να του προτείνουν λύσεις, καταγγέλλει αυτούς που «βγήκαν μπροστά και δεν του επέτρεψαν να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων ενώ είχε έτοιμη και εύκολη λύση και τη συναίνεση των Παραμεριτών». Για να τα πει αυτά, «στήνει» τη διαδικασία έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να απαντήσει καταλλήλως σε όσα ο ίδιος λέει, κλείνοντας τα μικρόφωνα. Όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από αυτόν, που πραγματοποιεί τις συνελεύσεις του με «δημοκρατικές» διαδικασίες. Αυτό έγινε και την Κυριακή 11-8-2013 στον Άγιο Γεώργιο.
Σε ότι αφορά την κατάσταση με τις υπογραφές που επικαλείται ο Δήμαρχος, ως «συναίνεση των Παραμεριτών», και που εδώ και έντεκα μήνες δε δίνει στη δημοσιότητα, εμείς απλά θα ρωτήσουμε γιατί θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια, αν και είμαστε σίγουροι ότι άδικα θα περιμένουμε απάντηση. Είναι αλήθεια ότι:
-από το σύνολο των υπογραφών, μόνο 23 (μετρημένοι) είναι από τις Παραμερίτες,
-ότι οι υπογράψαντες ανήκουν σε 2-3 οικογένειες που έχουν σχέση είτε με την παράταξη του δημάρχου, είτε με άλλες (γνωστές και μη-εξαιρετέες) Αρχές που τον υποστηρίζουν
-  Ότι, κατά τα λοιπά, ο κατάλογος συμπληρώνεται με κατοίκους άλλων περιοχών - και δεν εννοούμε μόνο τους Αλιβεριώτες και τους Αγιολουκαΐτες: Ερετριανοί (6 τον αριθμό), κάτοικοι Βασιλικού Χαλκίδας (15 τον αριθμό), κάτοικοι Αθηνών (15 τον αριθμό), κι όλοι αυτοί αντιπροσωπεύουν την . συναίνεση των «Παραμεριτών»,
-   Ότι στον κατάλογο υπογράφουν 10 άτομα κάτω των 15 ετών;
-  Ότι περί τα 20 άτομα αρνούνται ότι οι υπογραφές που έχουν τεθεί είναι δικές τους, ενώ 5 ονόματα είναι χωρίς υπογραφή;
- ότι για τη συλλογή των υπογραφών ο δήμαρχος (εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση) έταξε αθρόα διορισμούς; Ορισμένες από τις περιπτώσεις υπογραφών είναι κωμικοτραγικές: κάτοικος Παραμεριτών είχε υπογράψει «κατά των σκουπιδιών». Με έναν . διορισμό (!) από τον Θωμά, έδωσε «δήλωση» ότι είναι «υπέρ των σκουπιδιών». Στην συνέχεια, όταν έμεινε απλήρωτο, ήθελε να πάρει την υπογραφή του πίσω!!!

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΟΙ «ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ……ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!!!

Ακάθεκτα συνεχίζονται οι λεγόμενες «Συνελεύσεις» στα χωριά. Αλίμονο εάν τολμήσει κανένας Πρόεδρος να κάνει κριτική. Τότε γίνεται χαμός. Ο Δήμαρχος παίρνει τον λόγο και τον περνάει γενιές δεκατέσσερις. Αλλά ως φαίνεται τα θέλει και πισινός  τους. Πάνε και μιλάνε πρώτοι  σε δήθεν συνελεύσεις που έχει συγκαλέσει ο Δήμαρχος και τον αφήνουν να μιλήσει στο τέλος έτσι ώστε να τα πει όπως θέλει. Αν είναι μάγκας ας μιλήσει πρώτος και να αναφέρει με στοιχεία τι έχει κάνει αυτά τα τρία χρόνια σε κάθε χωριό, πόσα χρήματα κόστισαν, τι  πρόγραμμα έχει για την επόμενη χρονιά, με ποιο χρονοδιάγραμμα  θα το υλοποιήσει. Λογοδοσία με στοιχεία για τα οικονομικά δεδομένα των έργων, των εργασιών, των επισκευών των προμηθειών. Λογοδοσία για όλα. Μετά να καθίσει και να απαντήσει με σεμνότητα, ευγένεια και κυρίως ειλικρίνεια στα ερωτήματα των δημοτών, όλων και όχι μόνο των κλακαδόρων. Τέτοιον δήμαρχο χρειάζεται ο τόπος και τέτοιον πρέπει να επιβάλλουν οι πολίτες. Διότι οι πολίτες επιβάλλονται  στον Δήμαρχο και όχι αυτός στους πολίτες. Αυτοί τον ελέγχουν και αυτός λογοδοτεί.  Κάπως έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα και στον Οξύλιθο αλλά δεν έγιναν. Ας γίνει μάθημα από δω και πέρα. Γερά και με τσαμπουκά για να σπάσει ο τσαμπουκάς της κάθε δημαρχοβλάχικης εξουσίας.