Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ 2Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΈΤΟΥΣ 2013

Καλείστε να προσέλθετε στην δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών της Δ.Ε. Δυστίων, στις 9 Σεπτεμβρίου 2013,
ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο κάτωθι θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Γνωμοδότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης – Αλιβερίου σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα Έτους 2014
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Κύμης – Αλιβερίου

Θωμάς Δημήτριος

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σημαντικά μηνύματα στην σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου. Με τις κατευθύνσεις αυτές παραμάσχαλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή ξεκινούν στον σχεδιασμό.
Κυρίως να προσέξουν δύο αποσπάσματα:
Το πρώτο:
«Με την ανάδειξη των υποψηφίων μας χωρίς παραγοντισμούς, παλαιοκομματικά τερτίπια και προσωπικές στρατηγικές.
Θέτοντας εκτός νόμου, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τον παραγοντισμό μέσα στο κόμμα. Ηθικά και πολιτικά.
Επιδιώκοντας συμμαχίες με ευρύτατες δυνάμεις και  προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων που περιγράφει η εισήγηση, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου εντιμότητας.
Εντιμότητας, μάλιστα, πολιτικής αλλά και ηθικής.
Γιατί έχει τεράστια, καθοριστική σημασία, να μη δώσουμε σε καμιά περίπτωση την εντύπωση και να μην προκαλέσουμε την υποψία ότι δεχόμαστε και ανεχόμαστε κουμπαριές που τις βαφτίζουμε συμμαχίες, όπως κάνουν τα κόμματα που λυμαίνονται μέχρι σήμερα την τοπική αυτοδιοίκηση.
Έχει τέλος κατά τη γνώμη μου τεράστια σημασία να αναδείξουμε νέους ανθρώπους, που ζουν και δρουν και αγωνίζονται μέσα στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να φοβηθούμε ότι δεν είναι αρκετά γνωστοί, ή αρκετά έμπειροι, ή αρκετά δικτυωμένοι.
Έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να τους κάνουμε γνωστούς, έχουμε τεράστια συλλογική πείρα να τους μεταβιβάσουμε, έχουμε τα κομματικά και κινηματικά δίκτυα να τους στηρίξουμε»
 Το άλλο
«Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Να αντιτάξουμε στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.
Ναι! Δεν προτείνουμε, δεν μπορούμε από την ίδια την ιστορία και τις ιδέες μας να προτείνουμε, και δεν πρόκειται να προτείνουμε στις εκλογές αυτές άλλη μια εκδοχή του φθαρμένου, του τελειωμένου, του μεταμφιεσμένου που οδηγεί σε μία από τα ίδια: Όλα τριγύρω να αλλάζουνε κι όλα τα ίδια να μένουν.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ –Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                             Αλιβέρι: 29/08/2013

Με την ανακοίνωση των βάσεων και των αποτελεσμάτων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων επιθυμώ να απευθύνω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου αλλά και τα συγχαρητήρια μου, σ’όλους εσάς τους ακαδημαϊκούς πολίτες  που επάξια σήμερα νιώθετε περήφανοι για την εισαγωγή σας στα Πανεπιστήμια της χώρας.
Με την επιτυχία σας αυτή, αποδείξατε ότι η επίτευξη των στόχων κατακτάται με υπομονή όραμα και σκληρή δουλειά. Στις νέες προκλήσεις και υποχρεώσεις που θα ανοιχτούν μπροστά σας να έχετε πάντοτε επιτυχία.
Η κοινωνία μας έχει σήμερα περισσότερο ανάγκη το νέο επιστημονικό δυναμικό, για να είναι πιο ανταγωνιστική, ώστε να δύναται να υπερκεράσει τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντώνται. 
Τα σχολεία του Δήμου  Κύμης- Αλιβερίου  πέτυχαν για μια ακόμα χρονιά υψηλά ποσοστά επιτυχίας καθώς πολλοί μαθητές κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γεγονός που αποδεικνύει τον αξιόλογο αγώνα και την προσπάθεια που κάνατε τόσο εσείς όσο και οι καθηγητές των σχολείων του δήμου μας. Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές σας αλλά και στους γονείς σας, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία σας.
Ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας, θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την πρόοδό σας, θα σας στηρίζουμε στις δυσκολίες με ότι δυνατότητες έχουμε.
Για όσους υποψήφιους δεν κατάφεραν το στόχο τους, το μήνυμα είναι κοινό. Η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ. Ολόκληρη η ζωή είναι μπροστά στους νέους ανθρώπους που καλούνται να την κατακτήσουν, δίνοντας το δικό τους αγώνα.
Καλή σταδιοδρομία σ’ όλους τους επιτυχόντες.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου

Δημήτρης Γ. Θωμάς 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ



 
 

ΟΙ ΤΡΑΧΗΛΙΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ: ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!!!!

Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού

   Τραχήλι 28 Αυγούστου 2013
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αυτή τη φράση αναγραφόμενη σε πανό και κλειστές με κάδους σκουπιδιών  τις δυο εισόδους προς το κέντρο του χωρίου «υποδέχτηκαν» οι τραχηλιάτες τον δήμαρχο και τους δημοτικούς του συμβούλους καθώς και τον πρόεδρο του χωριού, στο πλαίσιο των λαϊκών συνελεύσεων – λογοδοσίας Δημάρχου. Πολυμελής κουστωδία τριάντα περίπου ατόμων (είχαν παραγγείλει δύο ψητά και τα σχετικά μια και ο Δήμαρχος είναι κουβαρντάς), ήρθαν να ενημερώσουν τους Τραχηλιάτες, ότι για το χρόνο που πέρασε ο Δήμαρχος έκανε τεράστιο έργο στο χωριό. Και συγκεκριμένα:
·         Καθάρισε τα χόρτα στο σχολείο
·         Έβαλε ράφια στο οστεοφυλάκιο
·         Καθάρισε την πλάκα στο Ηρώο
Προσπάθησε δε να παρουσιάσει ως δικά του έργα το γήπεδο και το δρόμο της παράκαμψης των Παραμεριτών που έχουν κατασκευαστεί από την Περιφέρεια και τη ΔΕΗ. Και επειδή το έργο είναι τεράστιο το παρουσίασε ο Πρόεδρος του χωριού. Απάντηση πήρε από τον Πρόεδρο της ομάδας και Αντιπρόεδρο του Σωματείου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των οκτώ χωριών Άγγελο Σμπιλίρη. Με το Πρόγραμμα του Δημάρχου στο χέρι  ανέφερε όσα είχε υποσχεθεί να κάνει (αποκατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, επέκταση του φωτισμού, ανάδειξη του ενετικού πύργου, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση προς το εξωκλήσι παναγίτσα, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, κατασκευή ΒΙΟΚΑ κ.λ.π.). και ποια από αυτά έγιναν Απέδειξε με στοιχεία την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, τις ψεύτικες υποσχέσεις, την ασυνέπεια των λόγων του με τις πράξεις του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το επιχείρημα του κ. Σμπιλίρη με τον Ενετικό Πύργο του χωριού. Στο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται ως συγκριτικό πλεονέκτημα και «η τουριστική του προβολή θα συντελέσει στην αλλαγή της περιοχής και της τοπικής οικονομίας». Πώς γίνεται, ρώτησε ο κ. Σμπιλίρης, στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να αναφέρεται ότι η περιοχή δεν έχει τίποτα να αναδείξει και ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα είκοσι χρόνια;
 Και φυσικά ήρθε και το επίμαχο θέμα των σκουπιδιών. Ο Άγγελος Σμπιλίρης με όλα τα σχετικά έγγραφα ζήτησε από το Δήμαρχο να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων. Φυσικά όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά για άλλη μια φορά η «πολιτική δυσωδία» γέμισε τον καθαρό αέρα ενός ακόμα χωριού. Ο «κύριος» Δήμαρχος, ο μεγάλος δωτητής, επιτέθηκε με ανήκουστες φράσεις και ύβρεις, με συκοφαντίες και κατηγορίες που προσπάθησε να στηρίξει με τη γνώμη των συμβούλων του. Εδώ δεν είχε δική του μικροφωνική για να κλείσει τα μικρόφωνα όπως έκανε στον Άγιο Γεώργιο και αλλού και πήρε πληρωμένες απαντήσεις από τους κατοίκους. Φυσικά δεν είπε κουβέντα:
      Για τη «συναίνεση» των Παραμεριτών και τις υπογραφές των κατοίκων
·         Για τις διοικητικές αποβολές και τα πρόστιμα του Δασαρχείου που εκκρεμούν εις βάρος του
·         Για την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Επιτροπή του Άρθρου 152 της Δωρεάς του
·         Για την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
·         Για όσα εκκρεμούν σε βάρος του στα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια που αρχίζουν από το Σεπτέμβρη 
Εμείς απλά θα πούμε «Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του»
Και για την ενημέρωση των Τραχηλιατών θα θέλαμε να ρωτήσουμε:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014.ΜΟΝΟ 27.600 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΤΑ!!!

Συνεδρίασε σήμερα   Πέμπτη 29  Αυγούστου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, το Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την   κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης έτους 2014. 
Συμφώνησαν όλοι     ότι το έργο της Δημοτικής Κοινότητας γίνεται ακόμα δυσκολότερο λαμβάνοντας υπόψη ότι το αναλογούν ποσό από την ΣΑΤΑ, ήταν το 2011 121.000,00 ευρώ, το 2012  100.000,00 ευρώ, και το 2013 65.000,00 ευρώ. Για το 2014 θα διατεθούν 27.600,00 ευρώ. 

Το πρόγραμμα που αποφασίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες συμβούλους (απουσίαζε η κ. Τσάλα), είναι το παρακάτω:

 
Α/Α
 
ΤΙΤΛΟΣ  ΕΡΓΟΥ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΟΥ
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Κατασκευή – Πλακοστρώσεις
Πεζοδρομίων
3.000,00
 
             Πλακοστρώσεις Δρόμων
5.000,00
Διαμορφώσεις – Βελτιώσεις
Παιδικών χαρών
2.000,00
 
Τσιμεντοστρώσεις – Ασφαλτοστρώσεις
Δρόμων
10.000,00
 
Διαμορφώσεις
Κοινοχρήστων Χώρων
5.000,00
 
Συντήρηση Νεκροταφείου
Εισοδίων Παναγίας Κύμης
2.600,00
 
Σ Υ Ν Ο Λ Ο
 
27.600,00

ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ!!!
 

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ Ε.Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ Ε.Π.Ε.
Τίτλοι τέλους  μπαίνουν στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ έπειτα από 26 χρόνια λειτουργίας. Ήταν προδιαγεγραμμένο, ήταν προμελετημένο και πολλές φορές το σωματείο της ΗΜΚ το είχε καταγγείλει ότι υπήρχε η μεθόδευση από κύκλους των ΕΑΣ για κλείσιμο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, τα κατάφεραν.
 Η μοναδική, ΕΛΛΗΝΙΚΗ αμυντική βιομηχανία στην κατηγορία των προϊόντων (Κράνη, Αλεξίσφαιρα Γιλέκα, Στολές ΡΒΧΠ) που παράγει. Μια επιχείρηση εγγεγραμμένη στο μητρώο κατασκευαστών αμυντικού υλικού που συστάθηκε το 1985 κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 43/1975 περί ιδρύσεως Εθνικής Βιομηχανίας Αεροπορικού Υλικού σε συνδυασμό με το Π.Δ. 514/1977,  κινδυνεύει με λουκέτο. 
Μετά την συνάντηση των σωματείων με την ΑΝΥΕΘΑ κ. Φ. Γεννηματά, γνωστοποιήθηκε δια στόματος της ιδίας,ότι τα ΕΑΣ διαχωρίζονται σε πολιτικό  και σε αμυντικό τομέα (δηλ. σε καλό και σε κακό κομμάτι), βάσει του άρθρου 14 του ν.3429/2005. Αυθαίρετα και ετσιθελικά, η ΗΜΚ εντάσσεται στον πολιτικό τομέα, παρόλο που τα προϊόντα που παράγει είναι εγγεγραμμένα στην λίστα αμυντικού υλικού, βάσει κοινοτικής οδηγίας και του ν.4028/11.11.2011.Αποτέλεσμα όλων αυτών;;; η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ της!!!Ένα εργοστάσιο που κατά το παρελθόν υπήρξε και θα μπορούσε ξανά να γίνει  ο βασικός κορμός  ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή Κύμης Αλιβερίου κλείνει, καταδικάζοντας μια ολόκληρη περιοχή σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.
Και σαν να μην έφτανε αυτό οι 58 εργαζόμενοι της εταιρείας οδηγούνται στην απόλυση!!! Χωρίς καμία μέριμνα, καμία κοινωνική ευαισθησία, προσχεδιασμένα, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, 58 οικογένειες, που οκτώ μήνες έχουν να πληρωθούν, πετιούνται στον δρόμο, στην ανέχεια, στην πείνα, στον αφανισμό. Σε έναν Δήμο που απαριθμεί 3.500 κατοίκους, δυσπρόσιτο και χαρακτηρισμένο ως Άγονη και Μειονεκτική περιοχή με  ποσοστό ανεργίας 80%!!.Μόνο αν θέλειςνα οδηγήσεις σε αυτοκτονία τους εργαζόμενους  παίρνεις τέτοιες αποφάσεις…
Αντίθετα, η κ. Φ. Γεννηματά δήλωσε ότι από τους εργαζομένους των άλλων εργοστασίων δεν θα απολυθεί κανείς. Θα υπάρξει μεταφορά τους σε άλλα εργοστάσια και εθελούσιες έξοδοι.
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ αναρωτιόμαστε: Είμαστε πολίτες και εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού;;;
Αναρωτιόμαστε:  Αυτή την κατάφωρη αδικία θα την  επιτρέψουν οι δύο Υπουργοί,  οι βουλευτές και οι φορείς  του νομού μας;;;;;

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΜΠΙΛΙΡΗΣ ΠΡΟΣ ΘΩΜΑ:ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ: ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Άγγελος Σμπιλίρης                                                                                                                          29/8/2013
Πρόεδρος Α. Ο. Τραχηλίου
Αντιπρόεδρος Σωματείου
Επιτροπής Αγώνα Οχτώ Χωριών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διάβασα εγώ και οι συγχωριανοί μου Τραχηλιάτες, καθώς και οι πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, το δελτίο τύπου του κ. Θωμά για την συγκέντρωση στο Τραχήλι.
Το Τραχήλι που ήταν ο σκληρός πυρήνας της αντίδρασης κατά του κ. Θωμά  στα καταστροφικά σχέδιά του για την περιοχή.
Στο Τραχήλι που ο κ. Θωμάς σαν Δήμαρχος κανένα έργο δεν εκτέλεσε (όπως γραπτά είχε δεσμευτεί) θεωρώντας σαν έργα πνοής στο χωριό τον καθαρισμό των χόρτων στο Σχολείο και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Την βασική ανταποδοτική του υποχρέωση δηλαδή προς τους πολίτες. Που προσπάθησε να περάσει θρασύτατα το έργο του γηπέδου όπου τα παιδιά της ομάδας μας βρήκαν «στέγη», σαν δικό του ενώ είναι έργο της Αντιπεριφέρειας όπως και η οδική παράκαμψη των Παραμεριτών.
Ένας ανύπαρκτος, πολιτικά εμπαθής και προκλητικός Δήμαρχος που στηριζόμενος σε ελάχιστες πολιτικές μαριονέτες, ανεπιθύμητος πλέον στο χωριό (όπως και τα αναρτημένα πανώ έγραφαν), προσπάθησε εκλιπαρώντας και συνοδευόμενος από κουστωδία προστασίας Κυμέων και διαφόρων κλακαδόρων, να υπερνικήσει τον φόβο που τον διακατείχε, απ όσα είχε πράξει εναντίον του χωριού.
Φόβος ο οποίος θα διαπιστωνόταν στην πράξη για άλλη μια φορά, αν οι Τραχηλιάτες είχαν προβλέψει το εκ των υστέρων δελτίο τύπου του, της εμπαθούς μαύρης προπαγάνδας και πλήρους διαστρέβλωσης της αλήθειας.
Είναι λυπηρό πράγματι ο Δήμαρχος του τόπου σου, να έχει «ταλέντο» μόνο στις ύβρεις και τις συκοφαντίες, στα ψέματα και τις προσβολές προσώπων, και στην έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικού στρώματος.
Αυτός λοιπόν, ο ανύπαρκτος πολιτικά και αναπτυξιακά Δήμαρχος, ο φερόμενος και ως με παράνομες πράξεις ενταφιαστής του περιβάλλοντος και  της περιοχής μας, μου αφιέρωσε ένα ολόκληρο δελτίο τύπου μαύρης προπαγάνδας και ποινικά κολάσιμων συνειδητών ανακριβειών με στόχο όχι μόνο να με συκοφαντήσει προσωπικά αλλά και να σπάσει την ενότητα και την ομοψυχία του χωριού μας.
Αυτός λοιπόν ο ανύπαρκτος Δήμαρχος νομίζει ότι απέναντί του πρέπει να έχει μόνο πολιτικούς υποτακτικούς και όχι πολίτες που παλεύουν για τα συμφέροντα του χωριού και της περιοχής τους, και που μπορούν να έχουν τη δική τους ανεξάρτητη, περήφανη και τίμια άποψη.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Οι βάσεις που ανακοινώθηκαν στις 10:00 το πρωί από το υπουργείο Παιδείας έχουν κάνει... βουτιά!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πτώση στη Γαλλική της Αθήνας φτάνει ακόμη και τα 4.000 μόρια, ενώ για εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας φαίνεται πως... αρκούν το πολύ 19.000 μόρια.
Κάντε κλικ εδω για να δείτε τις βάσεις
 Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.988 (77.814 με το 90%, 14.296 με το 10%, 12.878 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 116.173, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Συνολικά μπήκαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 71.761, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 12.139, ενώ το 2012 εισήχθησαν 80615.

Φέτος έμειναν 836 κενές θέσεις (509 με το 90%, 125 με το 10% και 202 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2012 είχαν μείνει 1.150 κενές θέσεις.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

42 ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                     28-08-2013

 Τηρώντας την υπόσχεση του για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία , ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς σε διάστημα ενός μήνα έχει επισκεφτεί 42 τοπικές κοινότητες.  
 Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Τοπικοί Πρόεδροι, απάντησαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα σε όλα τα ζητήματα της αρμοδιότητάς τους  και στα γενικότερα οργανωτικά, οικονομικά και προγραμματικά θέματα του  Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ακούγοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα των κατοίκων.
Στην 42η λαϊκή συνέλευση στο Τραχήλι που πραγματοποιήθηκε χθες ο Δήμαρχος διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες ότι δεν θα τολμούσε να επισκευθεί το χωριό, όχι μόνο το επισκέφτηκε αλλά επι μακρόν άκουσε τους κατοίκους και τον πρόεδρο κύριο Σταύρο Σέγκο ενώ τους ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα αλλά και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων παρουσία και των μελών καθώς και του αντιπροέδρου της «Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα» κ. Σμπιλίρη Άγγελου. Στην ανάλυση δε του ιστορικού των ενεργειών αναφέρθηκε και σε πρόσωπα τα οποία είχαν υπερθεματίσει για την επιλογή της θέσης στη «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ: Η ΜΟΡΦΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ


Απόψε, πριν από λίγη ώρα, στο κήρυγμά του στον Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου, σε πολυπληθές εκκλησίασμα, στην Βρύση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στο θέμα της μορφής στον Άγιο Δημήτριο είπε ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο, δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία και  την θρησκεία, «μην πιστεύετε ότι είναι θαύμα» είπε και ζήτησε να μην  συνδέεται με την πίστη και τη θρησκεία.

Κατόπιν αυτών προφανώς η  σκιά μπορεί να συνεχίσει να κάνει γοητευτικά τα βράδια στα Χάνια Αυλωναρίου και να προσελκύει ρομαντικούς ή περίεργους θεατές γεμίζοντας τις πολύ καλές καφετέριες και απολαμβάνοντας  τις τελευταίες αυγουστιάτικες νύκτες.

Το κεράκι του ο καθείς το ανάβει όπου θέλει. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και να ολοκληρώσει την αποκατάσταση του εσωτερικού του  Βυζαντινού Ναού του Αγίου Δημητρίου.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ!!!


Τον τελευταίο καιρό οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014 έχουν πάρει φωτιά, συζητήσεις, μαζώξεις, συσκέψεις, ιδέες, προτάσεις, διακηρύξεις γράφονται και σβήνονται, ονόματα πέφτουν στο τραπέζι και άσσοι παραμένουν στα μανίκια. Όλα αυτά δεν είναι μόνο λογικά και φυσιολογικά αλλά και απολύτως αναμενόμενα. Το αντίθετο θα ήταν ανωμαλία και θα έπρεπε να προξενεί εντύπωση.
Από τους «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» την δημοτική παράταξη που έχει την μερίδα του λέοντος στις έδρες της αντιπολίτευσης και την οποία ίδρυσε ο αείμνηστος Δήμαρχος Δημήτρης Παπαναστασίου, δεν ακούγονται βαρύγδουπες δηλώσεις και υψηλοί τόνοι έτσι ώστε πολλοί φαντάζονται ότι απλώς υπό την ηγεσία του Γιάννη Μπενάκη περιμένουν τον χρόνο να περάσει. Και όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πέρα από την οργανωμένη και εποικοδομητική αντιπολίτευση που άσκησαν έως τώρα η παράταξή τους είναι παρούσα ζωντανή και ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει πάλι στις Δημοτικές Εκλογές.
Πριν λίγες ημέρες, σε μία μεγάλη σύσκεψη στελεχών στο Μονόδρι, αρκετές δεκάδες πολίτες που ανήκουν στην παράταξη (υποψήφιοι ή εκλεγμένοι) συγκεντρώθηκαν, όρισαν νέα συντονιστική επιτροπή και της ανέθεσαν την αποστολή να διοργανώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ανοικτή συγκέντρωση και ανοικτές διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξης. Εξάλλου είναι και η μοναδική πολιτική δύναμη του Δημοτικού Συμβουλίου (εκτός φυσικά της παράταξης του κ. Θωμά) που μπορεί να συγκροτήσει συνδυασμό σε όλα τα χωριά του Δήμου.
Μέσα από τις διαδικασίες ανασυγκρότησης θα συζητηθούν και θα αναδειχθούν οι υποψηφιότητες για τον Δήμαρχο, έτσι ώστε να καταλήξουν στον νέο επικεφαλή της παράταξης που θα την οδηγήσει στις εκλογές. Ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι, όπως μάλιστα μας είπαν στελέχη των Πολιτών της Αυτοδιοίκησης, συζητούνται όλες οι υποψηφιότητες, δεν αποκλείεται κανένας αλλά στο τέλος τα μέλη της παράταξης θα αποφασίσουν με κριτήριο την ικανότητα, την ανανέωση και την γνώση και ασφαλώς την δυναμική της νίκης.

Στο ερώτημά μας για όσα λέγονται για διεργασίες στην αντιπολίτευση, μας αποκαλύπτουν ότι πράγματι γίνονται διεργασίες, η πρόθεσή τους είναι να δουλέψουν για την ευρύτερη ενότητα και συνεργασία δυνάμεων που θα φέρουν την αλλαγή στον Δήμο και θα τον διασώσουν από την κατάρρευση αλλά σε αυτή την διεργασία της ενότητας οι Πολίτες της Αυτοδιοίκησης θα συνεισφέρουν με την πρότασή τους σε πρόγραμμα, διαδικασίες και  υποψηφιότητες. Σε κάθε περίπτωση πάντως στις εκλογές οι Πολίτες της Αυτοδιοίκησης δεσμεύονται ότι θα είναι παρόντες με την δική τους συνολική πρόταση δημοτικής ανασυγκρότησης και  με υποψήφιο Δήμαρχο που θα κάνει την έκπληξη και θα  οδηγήσει στην νίκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Το πάρτι σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος πρέπει να τελειώσει παντού. Ο χώρος της υγείας πρέπει να εξυγιανθεί και ταυτόχρονα να αντιστραφεί η καθοδική πορεία της ποιότητας των παρεχόμενων  υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Για να γίνει βιώσιμος ο ΕΟΠΥΥ είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου της  σκοπιμότητας και του μεγέθους κάθε δαπάνης.

Άμεσα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά τα διαγνωστικά πρωτόκολλα  που θα μειώσουν τις δαπάνες διαγνωστικών εξετάσεων και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που θα μειώσουν κυρίως τις φαρμακευτικές δαπάνες, να αποτυπωθούν σωστά τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια και να συσχετισθούν στενά με  τις ασθένειες και  τις ιατρικές πράξεις και να καθιερωθούν πιστοποιητικά ποιότητας για όλους τους παρόχους υγείας συμπεριλαμβανομένων των κρατικών δομών

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;


Αναδημοσίευση από: www.aftodioikisi.gr  


Είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την Κουμουνδούρου που γνωρίζει ότι θα υπάρξουν σοβαρές εσωκομματικές αντιπαραθέσεις γύρω από αυτό το ζήτημα και για το λόγο αυτό μεταθέτει τη συζήτηση για μετά τη ΔΕΘ αλλά πάντως όχι αργότερα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται προετοιμασία για την πρώτη του κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως κόμμα εξουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα είναι ότι το η ισχυρή μειοψηφία του «Αριστερού Ρεύματος» προκρίνει συνεργασία με το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που θα εμφανιστούν. Αντίθετα, η ηγεσία ενδιαφέρεται για την επιλογή των υποψηφιοτήτων εκείνων που μπορούν να συσπειρώσουν ψηφοφόρους του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με το σκεπτικό ότι δεν είναι η αυτοδιοίκηση το κατάλληλο πεδίο για να δοθούν εξετάσεις ιδεολογικής καθαρότητας και ριζοσπαστικοποίησης. Σε κάθε περίπτωση για τους μεγάλους Δήμους και περιφέρειες θα επιλεγούν ως υποψήφιοι κορυφαία πολιτικά στελέχη προκειμένου να αναδειχθεί το υψηλό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την επικράτηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Η  αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με  ουσιαστική και δίκαιη ανακατανομή των επιβαρύνσεων.  Καμιά  ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει σε αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά.
Καμιά καθυστέρηση δεν δικαιολογείται στην ανασυγκρότηση, αναβάθμιση  και εξυγίανση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Πρέπει  να υπάρξει άμεσα αντιμετώπιση  της φοροδιαφυγής  και να αποκρουστούν νέοι φόροι και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Όλο το πολιτικό σύστημα οφείλει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, χωρίς αμφισημίες.

ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ , ΚΥΜΗΣ

Για κάθε Παιδικό Σταθμό πάτησε στο παρακάτων link





Αναμένεται η κατανομή των υπολοίπων θέσεων στις επιλαχούσες μητέρες έως την συμπλήρωση του αριθμού των θέσεων 

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΕΞΙ ΜΕΛΗ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2014. ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΔΡΑ;


Οι εκλογές του Μαίου του 2014 για την ανάδειξη των νέων δημοτικών  αρχών θα γίνουν με την Απογραφή πληθυσμού του 2011. Σύμφωνα με αυτή ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει μόλις 28.437 κατοίκους και κατεβαίνει την κλίμακα του αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκλέξουμε το 2014 θα έχει 27 μέλη αντί για 33 που έχει το σημερινό. Θα χαθούν 6 έδρες. Η διαίρεση του πληθυσμού με τον αριθμό των εδρών μας δίνει το μέτρο για τον υπολογισμό του των εδρών ανά δημοτική ενότητα. Το πηλίκον της διαίρεσης του πληθυσμού της δημοτικής ενότητας με το μέτρο μας δίνει τον αριθμό των εδρών ανά δημοτική ενότητα. Έτσι η δημοτική ενότητα Ταμυναίων θα έχει οκτώ (8) αντί για δέκα (10) έδρες, η δημοτική ενότητα Κύμης θα έχει επτά (7) αντί για εννέα (9), η δημοτική ενότητα Αυλώνος θα έχει  τέσσερις (4) αντί για πέντε (5) και η δημοτική ενότητα Κονιστρών θα έχει τρεις (3) αντί για τέσσερις. Μόνο η δημοτική ενότητα Δυστίων παραμένει με πέντε (5) έδρες όπως έχει και σήμερα.
Από τις 27 έδρες οι δέκα έξι (16) θα ανήκουν στην πλειοψηφία και οι (11) στην μειοψηφία.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου θα είναι πλέον  επταμελής (7 μελής) αντί για τα εννέα μέλη που έχει σήμερα. Ο αριθμός των αντιδημάρχων θα παραμείνει ο ίδιος.

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!


Μία ανάρτηση που περιέγραφε  την παράξενη εικόνα, προφανώς μεταμεσονύκτια και με ρομαντική διάθεση έγινε η αφορμή, μέσα από την ταχύτητα και τον παραμορφωτικό φακό του διαδικτύου, να μεταβάλλει τον  αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Δημητρίου στα Χάνια Αυλωναρίου σε χώρο θεάματος και  γραφικής έκδηλης ή υποβόσκουσας θρησκοληψίας.
Παρά τις προσπάθειες των ψυχραιμοτέρων θαμώνων του θεάματος να κρατήσουν τόνους  ειρωνικούς και ψυχαγωγικούς  διασκεδάζοντας την απρόοπτη  συγκέντρωσης  πελατείας στα αντίκρυ καφέ (έσπευσε άλλωστε εγκαίρως και ο  καλός Δήμαρχός μας να φτιάξει μίνι πεζοδρόμιο για τραπεζοκαθίσματα), πλήθος «πιστών» εισρέουν να χαζέψουν το «θαύμα» το οποίο εξάλλου κατέγραψε και η τηλεοπτική κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας.
Από κάποια άλλη οπτική γωνία από την οποία θα περιμέναμε – ίσως ασκόπως- σοβαρότητα υποβόσκει μία ελπίδα τουριστικής προβολής και ενδεχομένων κινητοποίησης των αρμοδίων για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του εσωτερικού του βυζαντινού ναού. Αθάνατη αρχοντοχωριάτικη και κουτοπόνηρη Ελλάδα, δεν πεθαίνεις ποτέ!!!
Τέλος, κωμικοτραγική είναι η εικόνα των αυτόκλητων διαχειριστών του Ναού, που είχαν την «ευφυΐα» να ανοίξουν τον ναό για προσκύνημα!!!  Και εισρέουν σταυροκοπούμενοι οι πιστοί για να ανάψουν κερί, να ρίξουν τον οβολό στο παγκάρι, και να θαυμάσουν την δόξα του θεού και του αγίου που φανερώθηκε ως θαύμα στην πύλη, χαρούμενος γιατί μετά από πολλά ζόρια και ένεκα γάμου καθαρίστηκε ο περίβολος και μαζεύτηκαν τα σκουπίδια.
Αλλά και η πλάκα έχει τα όρια της. Απόψε συμπληρώνεται μία εβδομάδα. Μήπως είναι καιρός να κοπούν τα κλαδιά και να τελειώνουν οι αυταπάτες;.
Ή τουλάχιστον ας πάψουν οι διάφοροι θεομπαίχτες να παραμυθιάζουν για το δήθεν θαύμα με πρώτο βήμα να μην ξανανοίξουν τον εσωτερικό του ναού στο φιλοθεάμον κοινό και να μην συγκεντρώνουν τον οβολό των αγαθών θρησκόληπτων.

Διότι κατά τα άλλα θα μπορούσε κάλλιστα το παιχνίδι των φύλλων με τις παιχνιδιάρες σκιές στην υγρασία της ατελούς συντήρησης της εισόδου, να παραμείνει μία «καλλιτεχνική ατραξιόν της φύσης και του φωτός» και να δίνει ζωή στην απέναντι εμπορική γειτονιά του Αγίου, ζωή που είναι αναγκαία στο μέσο μίας κρίσης που θα γίνει χειρότερη. Και το παζάρι αργεί. Εξάλλου αυτό το παιχνίδι με την σκωπτικότητα, τις ψευδασθήσεις  και την ειρωνεία, εικονοποιημένα πλέον, την έχει ανάγκη και η ντόπια ιδιοσυγκρασία.