Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η γενικός οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Nordea, Annika Winsth, που ανήκει 100% στο σουηδικό κράτος αλλά λειτουργεί όπως όλες οι κρατικές εταιρείες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δήλωσε κυνικά ότι η οικονομία της Σουηδίας πάει πολύ καλά, καθώς το ΑΕΠ φέτος θα αυξηθεί κατά 1,3% και του χρόνου κατά 2,5%.
Βέβαια, η Annika Winsth, όταν μιλάει για τη σουηδική οικονομία εννοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις που αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ η επίσημη ανεργία ήταν τον Ιούνη 9,1% και στους νέους μέχρι 24% πάνω από 20%. Επίσης, έχει αυξηθεί το ποσοστό των εργαζομένων και ανέργων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (14% του πληθυσμού και 25% ανάμεσα στους μετανάστες). Περίπου 200.000 παιδιά ζουν σε κακές συνθήκες και απ' αυτά γύρω στα 50.000 δεν έχουν ούτε τα βασικά για διατροφή, στέγη, ένδυση κ.λπ.
Η Annika Winsth, συνεχίζοντας, ανέφερε ότι θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ρεφορμιστικά και συμβιβασμένα συνδικάτα, μιας και συνέβαλαν αποφασιστικά με τη στάση τους να μειώσουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία.
Αποκαλύπτεται έτσι ότι οι ηγεσίες των συμβιβασμένων συνδικάτων, που οι σοσιαλδημοκρατές και οι οπορτουνιστές είναι στην ηγεσία τους, βοήθησαν σημαντικά στα κέρδη των καπιταλιστών και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ συνέβαλαν στη χειροτέρεψη του επιπέδου ζωής της εργατικής τάξης στη Σουηδία. Όπως ακριβώς κάνουν παντού η σοσιαλδημοκρατία και ο οπορτουνισμός, στο όνομα του ρεαλισμού, της οικονομικής ανάπτυξης για όλους, που ουσιαστικά σημαίνει περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Κάπως έτσι, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η σημασία που έχει ο ταξικός προσανατολισμός στο εργατικό κίνημα, τον οποίο επιδιώκουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη χωρά μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δίνουν τη μάχη για τα καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις εκείνες, που θα επιτρέψουν μεγαλύτερες νίκες απέναντι στην εξουσία των κεφαλαιοκρατών, έως και την οριστική ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αποκαλύπτουν τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και προβάλλουν την εργατική-λαϊκή εξουσία, καθώς και τον δρόμο προς την κατάκτησή της.

ΜΑΧΗ ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ: 0-1

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, πρώην  Αντιδήμαρχο κ. Κόκκο και τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας κ. Συρίμη για να την άρνησή τους να παραχωρηθεί ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου για την εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα την Τρίτη  3 Σεπτέμβρη 2013. Δικαίως διαμαρτύρονται.
Φαίνεται ότι η επέτειος της Μάχης της Λαμπούσας και το ΚΚΕ δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν δημόσιους και δημοτικούς χώρους στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Αντίθετα το δικαίωμα αυτό το έχει κάθε ιδιώτης μαγαζάτορας ο οποίος διοργανώνει μέσα σε σχολείο  Μεγάλη Λαϊκή Συναυλία όπως  με τον Γιώργο Μαργαρίτη που έγινε  πριν δυο- τρεις εβδομάδες στο Δημοτικό Σχολείο Κύμης με εισιτήριο μάλιστα. Δεν έχουμε τίποτε με τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον ακούμε και μας αρέσει. Αλλά δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Εδώ ένα Κόμμα θέλησε να τιμήσει μία σημαντική στιγμή της Εθνικής Αντίστασης. Είναι μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της τοπικής ιστορίας. Το αρνήθηκαν; ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τ.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                    Αλιβέρι 5-9-2013

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Σεπτέμβρη, ανήμερα της επετείου της μάχης της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση για  τη ιστορική μάχη της περιοχής, στο μνημείο της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ και στο Δημοτικό Σχολείο  ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, κοντινότερης κοινότητας στο σημείο της μάχης.
Στην Λαμπούσα στις 3 Σεπτέμβρη 1944  ο  ΕΛΑΣ Εύβοιας με διοικητή τον Προκόπη Τζάνο  (Λόγγος) ,και άλλα επίλεκτα στελέχη όπως  τον Λοχαγό Κώστα Τσάκο (Πολικός), τον Δημήτρη Σάρλη (Αχιλλέας) , τον  Γιάννη Ηλία,  τον  Θανάση Τζάνο, τον Βαγγέλη Καντούρο , τον ήρωα που έπεσε στο πεδίο της μάχης Βασίλη Μήτρου  και αρκετούς ακόμη  ΕΛΑΣίτες  κατέστρεψαν την Γερμανική φάλαγγα που κινούνταν από την Κύμη προς το Αλιβέρι. Μεγάλη η σημασία της  και ο ραδιοσταθμός του Λονδίνου μεταδίδει ότι «η μάχη της Λαμπούσας είναι η αρχή του τέλους της Γερμανικής κατοχής για την Εύβοια»  
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  και αγκαλιάστηκε από το λαό και την νεολαία της περιοχής.
Η πρωτοβουλία αυτή  της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  για να γίνει η εκδήλωση στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου  δεν άρεσε   στον   Δήμαρχο  κ. Δημήτρη Θωμά, στον αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κόκκο προφανώς γιατί τα μηνύματα που στέλνει  μια τέτοια εκδήλωση από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ είναι επίκαιρα  μηνύματα αντίστασης και ανυπακοής και σε κόντρα με όσα υπηρετούν οι  συγκεκριμένοι τοπικοί  παράγοντες. Επειδή όμως έχουν μάθει καλά τον ρόλο του «μαυρογιαλούρου», επειδή θέλουν  και τις «γέφυρες» με τα φασιστοειδή της περιοχής  επειδή θέλουν να ψαρεύουν  αριστερούς  ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές, υπαγόρευσαν απαγορευτική απόφαση παραχώρησης του προαύλιου του σχολείου στον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Συρίμη.
Τους καταγγέλουμε   και τους τρείς για την στάση τους και την υποκρισία τους.
Βλέπετε  δεν τους ενοχλούν που τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν με τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με κακοπληρωμένους δάσκαλους και καθηγητές,  χωρίς καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες , με συμπτύξεις τμημάτων. Με μαθητές που στο διάλειμμα στο προαύλιο θα κοιτάνε το κουλούρι του συμμαθητή τους. Παραχωρούν τα σχολεία και τα προαύλια  στις εταιρίες για να διαφημίζουν τα προϊόντα  τους. Δεν τους ενοχλούν όλα αυτά γιατί  τάχτηκαν από την θέση τους  όλα αυτά να τα υπηρετήσουν. Παραχωρούν  τα προαύλια και τα σχολεία την καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα με  εισιτήριο και ποτό  για χορούς και τσιφτετέλια αλλά η ιστορική μνήμη από το  ΚΚΕ τους ενοχλεί και τους τρομάζει. Οι  χιλιάδες ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ  τρομάζουν και σήμερα  όσους υπηρετούν τον ραγιαδισμό, τον  οπορτουνισμό και την υποτέλεια.
Ο λαός της περιοχής  όσοι  στέκονται  με σεβασμό στην αντιστασιακή ιστορική μνήμη και στα σύγχρονα διδάγματα που εκπέμπει στην νέα γενιά, ας βγάλουν  τα συμπεράσματά τους  για την αριστεροσύνη του Δήμαρχου.
Το  ΚΚΕ  και η  ΚΝΕ παρά τις απαγορευτικές αποφάσεις  την εκδήλωσή μας   την κάναμε  στο σχολείο.

Με  το σύνθημα : ΟΥΤΕ ΣΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ΛΥΓΙΣΑΝΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ διαπαιδαγωγήθηκαν και διαπαιδαγωγούνται  χιλιάδες νέοι και νέες μαχητές και μαχήτριες μέλη του  Κόμματος και της ΚΝΕ. Η γενιά της  Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ ανέθεσε στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ  την  ζωντανή ιστορία  του  Τζάνου , του Σάρλη, του Πολικού, του Μήτρου  να την βάλουν στα σχολειά. ΠΡΑΞΑΜΕ  ΑΠΛΑ  ΤΟ  ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ!!!

Μαθαίνουμε ότι γίνεται χαμός σε δύο παράνομα λατομεία της περιοχής Κύμης- Κονιστρών. Τα μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα. Το προϊόν των εξορύξεων προφανώς διοχετεύεται στην αγορά με ποια παραστατικά άραγε αφού τα λατομεία αυτά δεν λειτουργούν νόμιμα. Άρα το παράνομο υλικό πουλιέται στην μαύρη και έτσι πέραν την καταστροφής στο περιβάλλον γίνεται και ασύστολη φοροδιαφυγή.
Μας έχουν μπλοκάρει το μαιλ  οι καταγγελίες αλλά  εμείς δεν είμαστε ούτε αστυνομία, ούτε Δασαρχείο, ούτε Κράτος.
Α ναι τώρα που είπαμε Κράτος. Λες να παίζει ρόλο η κομματική ταυτότητα των πρωταγωνιστών; Εάν ήταν τίποτε συριζαίοι  ο Σίμος και ο  επιστρέψας Μαρκόπουλος θα είχαν φάει τα σίδερα. Τώρα μάλλον πάλι τα τρώνε τα σίδερα για να μην πειράξει κανείς τους προστατευόμενους τους.

Άκου εκεί!!! Μέχρι και φουρνέλα πέσανε, λέει,  και κανείς από την τοπική κοινωνία και τους γυφτοπρόξενους που  την κυβερνούν ή θέλουν να την κυβερνήσουν δεν έβγαλε τσιμουδιά!!! Ούτε ένα δελτίο τύπου!!! Τελικά είμαστε ένα απέραντο κοτέτσι!!!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

Σκίτσο: Τέσσερα μόνο από τα είκοσι μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του ΛΑΛΑ ΤΟ!!!
Ξεκινούσαμε πριν από είκοσι μήνες (11 Δεκέμβρη 2011) το πρώτο δημοσίευμα μας (ή "ανάρτηση" όπως το λέμε στην γλώσσα μας- αισίως ξεπεράσαμε τις 1500) με τον τίτλο ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ που απαντούσε στο  ποιοι είναι το ΛΑΛΑ ΤΟ !!!.
Προηγούμενη δημοσίευσή μας σχετικά με την προετοιμασία δημοτικής παράταξης για τις προσεχείς εκλογές συγκέντρωσε ρεκόρ σχολίων. Τα διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή. Κινούνται τα περισσότερα σε  παρελθοντολογικές αγκυλώσεις και ορισμένα αποπνέουν αδικαιολόγητη ανησυχία. Σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμα για ανάλυση.
Επειδή όμως διακρίναμε μία διαχεόμενη αγωνία μην τυχόν και ξεφύγει το ΛΑΛΑ ΤΟ από  χώρους που ο καθείς θέλει να περιχαρακώσει ή να στοχοποιήσει, αναλόγως την σκοπιά ή την σκοπιμότητα, είναι ίσως χρήσιμο να θυμίσουμε σε όσους ξεχνούν ή να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν ή δεν καταλαβαίνουν μερικές αλήθειες:
Είμαστε μία ομάδα, παρέα, συντροφιά πολιτών που δεν ενδιαφέρονται- τουλάχιστον για την ώρα-  για την νομή της τοπικής  εξουσίας και συνεπώς δεν τους απασχολεί  η μία ή η άλλη δημοτική παράταξη. Εάν ήταν να είμαστε παράταξη ή να γίνουμε παράταξη τότε δεν θα υπάρχει το ΛΑΛΑ ΤΟ!!!
Είμαστε ένα βήμα ενημέρωσης. Δεν έχει υπάρξει έως σήμερα Δελτίο Τύπου που μας στάλθηκε και δεν το δημοσιεύσαμε. Και μάλιστα κατά κανόνα αποφεύγουμε να σχολιάζουμε τα αναγραφόμενα σε αυτά, παρότι διαφωνούμε τις περισσότερες φορές. Παρότι δεν είμαστε δημοσιογραφικό ιστολόγιο για να τηρούμε την δεοντολογία εντούτοις την τηρήσαμε περισσότερο από τα επαγγελματικά ιστολόγια που διαβάζετε. Ο πολίτης πρέπει να είναι ολόπλευρα ενημερωμένος και αυτός θα κρίνει. Τότε εξάλλου και η κριτική μας γίνεται γόνιμη γιατί δεν έχει ως κίνητρο την προπαγάνδα.
Είμαστε μία φωνή σκληρής κριτικής στην δημοτική εξουσία. Την σημερινή η οποία δίνει πολλές λαβές για να της φωνάξεις και να την «κράξεις» κατά το κοινώς λεγόμενο. Την αυριανή – είτε είναι η ίδια είτε άλλη- εάν δεν αλλάξει ρότα  και δεν αφιππεύσει από το καλάμι της αλαζονείας, του αυταρχισμού, του ψέματος και δεν επιδείξει στοιχειώδη ικανότητα διαχείρισης.
Κακώς λοιπόν ορισμένες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης ίσως και της αντιπολίτευσης, θεωρούν το ΛΑΛΑ ΤΟ αντιπολιτευόμενη φωνή. Δεν είμαστε αντιπολίτευση.  Δεν είμαστε με κανέναν, είμαστε με εκείνο που εμείς  πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει και με κριτήριο και μέτρο αυτό κρίνουμε όσους ασκούν και όσους θέλουν να ασκήσουν την δημοτική εξουσία. Με άλλα λόγια το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι η αλλαγή των προσώπων. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η αλλαγή της πολιτικής. Αν χρειαστεί να αλλάξουν τα πρόσωπα για να αλλάξει η πολιτική έχει καλώς αλλά να αλλάξουν τα πρόσωπα και να μείνει η πολιτική  ίδια ή χειρότερη, δεν θα μας είναι απλά αδιάφορο. Τότε θα λαλήσουμε για τα καλά και  η σκληρή κριτική θα γίνει ΚΡΕΜΑΛΑ!!!.
Επίσης, χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν η σκληρή κριτική μας στη δημοτική αρχή διορθώνει τα πράγματα. Είθε να μας άκουγε περισσότερο και με μεγαλύτερη προσοχή, με λιγότερη  αλαζονεία και ημιμάθεια, διότι διορθωνόμενη διορθώνει και τα κακώς κείμενα του τόπου μας.
Θέση μας ασφαλώς είναι όσα  γράφτηκαν στο δημοσίευμα για την Ανατροπή. Τέτοιες πολιτικές  συντεταγμένες και καθαρές τις υποστηρίζουμε αρκεί να υπάρξουν. Έως τώρα δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα.
Διασκεδάσαμε πολύ με όσα ειπώθηκαν για μας τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το δημοσίευμά μας. Αλλά προβληματιστήκαμε κιόλας.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!


ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Μπορείς να εγγραφείς στο ΣΔΕ Αλιβερίου και να πάρεις Απολυτήριο Γυμνασίου σε ΔΥΟ χρόνια
Θα έχεις την υποστήριξη των καθηγητών.
Με το απολυτήριο ανοίγονται νέες ευκαιρίες στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2223029824 , κιν.: 6934846419
Οι εγγραφές άρχισαν.
Σχολικό συγκρότημα έναντι Κέντρου Υγείας, Αλιβερίου 5-8 το απόγευμα.

Ο Διευθυντής του σχολείου


Μανώλης Φραγκούλης

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του νέου Νόμου 4146/2013  ΦΕΚ  Α’ Αρ. 90, Ημ. εκδ.18-4-13, άρθρα 32-5, Αδειοδότηση Υδατοδρομίων (Αεροδρόμια επί υδάτινων πεδίων), προσκάλεσε εταιρείες που ενδιαφέρονται να αδειοδοτήσουν, κατασκευάσουν, να λειτουργήσουν και να εκμεταλλευτούν τις εγκαταστάσεις υδατοδρομίου και διαθέτουν την σχετική εμπειρία στην διαχείριση – εκμετάλλευση υδατοδρομίων  να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 20 Σεπτεμβρίου 2013.
Στόχος μας είναι η άμεση χωροθέτηση του υδατοδρομίου, οι ρυθμίσεις για την προσέγγιση των υδροπλάνων στο Λιμάνι της Λιναριάς και η έναρξη πτήσεων προς και από την Σκύρο από την επόμενη τουριστική περίοδο.
Οι πτήσεις θα εκτελούνται καθ όλο το έτος από αεροσκάφη που μπορούν να μεταφέρουν 19 επιβάτες και αναπτύσσουν ταχύτητα 160 κόμβων (250 χιλιόμετρα), δεν επηρεάζονται από την κατάσταση της θάλασσας, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσθαλασσώνονται στο υπήνεμο - το προστατευόμενο μέρος των νησιών. Στα θετικά τους είναι και το γεγονός πως οι πτήσεις τους δεν εξαρτώνται από τους δυνατούς ανέμους και μπορούν να προσθαλασσώνονται με κύμα έως και ύψους 1,5 μέτρο. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση οι οποίες θα είναι επιβατικές, μεταφοράς προϊόντων, ταχυδρομείου, πτήσεις έρευνας, διάσωσης, πυρόσβεσης, μεταφοράς ασθενών και περιηγητικές.

ΟΙ ΟΞΥΛΙΘΙΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜO ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Με αίτημα τους στην ΔΕΥΑΚΑ πριν εννέα μήνες, ζήτησαν την μείωση της τιμής του νερού στα πλαίσια των όμορων δημοτικών ενοτήτων  αλλά και για λόγους Ίσης  μεταχείρισης και ισονομίας. Από τότε όμως και παρά τις επανερχόμενες δημοσιεύσεις δεν έχουμε, λένε, καμία ενημέρωση Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα που λένε στο χωριό μου. Έτσι αντιμετωπίζουν τους πολίτες αλλά όπως φαίνεται και τους φορείς στο δήμο ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι νόμιμο να υπάρχουν διαφορικά τιμολόγια στα πλαίσια μιας ενιαίας ΔΕΥΑΚΑ. Τι λέει η κυρία Γερακούδη; μπορεί μια υπηρεσία να μην απαντά και να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κατοίκους και φορείς μιας ολόκληρης Κοινότητας.  Και πια είναι τα κριτήρια για τα τιμολόγια.  Μήπως τα χάλια  που δείχνει η φωτογραφία όπου το νερό εδώ και τρεις μέρες οδεύει στη θάλασσα  όπως γίνεται συνήθως και σε άλλες δεξαμενές του χωριού. Γιατί η υπηρεσία και ο προϊστάμενος της απασχολούνται μόνο με ρουσφέτια και  δεν είναι σε θέση να αλλάξουν ένα ηλεκτρονικό, δηλαδή ούτε  να συντηρήσουν δεν είναι σε θέση έργα που έφτιαξε από μόνη της η Κοινότητα. Οξυλιθου;                                                                                                                                                   ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΟΞΥΛΙΘΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ   ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το Δ.Σ  της  ποδοσφαιρικής ομάδας ‘’ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ ‘’  θέλει να ευχαριστήσει θερμά την εταιρεία ΄΄ ΔΙΡΦΥΣ’’ για την στήριξη και την πολύτιμη προσφορά της , στην ομάδα μας , η κάθε βοήθεια και στήριξη στον αθλητισμό είναι πηγή ζωής, η κάθε βοήθεια και προσφορά πρέπει να αναγνωρίζετε  γιατί είναι σημαντική την δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Εκ
Του Δ.Σ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ: ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ

Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη

Ο χωροταξικός σχεδιασμός  ως διαδικασία πρωτίστως αναπτυξιακού σχεδιασμού είναι διαδικασία πολιτική κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως τεχνοκρατική. Αυτό μην περιμένετε να το διαβάσετε σε κανένα νόμο. Αυτό είναι στην σφαίρα της λογικής. Λογική όμως και Πολιτική δεν  πήγαν κατά κανόνα μαζί σε αυτή την χώρα. Έτσι πέραν του ζητήματος της διαρκούς επιμήκυνσης των  πραγματικών χρόνων για την ολοκλήρωση και κυρίως την νομική επικύρωση (έγκριση) των διαφόρων πράξεων χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ανακύπτει και το πρόβλημα της αναντιστοιχίας των προτεινομένων με τις αντίστοιχες πράξεις πολιτικών με τις πραγματικές αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και το πραγματικό δημόσιο συμφέρον. Τούτο  γίνεται κατορθωτό διότι οι διαδικασίες διαβούλευσης σε όλες τις φάσεις εκπόνησης των σχεδίων, δηλαδή των ΣΧΟΟΑΠ ή των ΓΠΣ, αλλά και υπερκείμενων σχεδίων, είναι αποσπασματικές, προσχηματικές και τυπικές έτσι ώστε να μην δυσκολεύει και η δουλειά των μελετητών οι οποίοι προωθούν είτε τις δικές τους τεχνοκρατικές ιδεοληψίες ή την επίλυση επιμέρους τοπικών ζητημάτων που ενδιαφέρουν ελάχιστους αλλά είτε δεν απασχολούν καθόλου τις τοπικές κοινωνίες είτε υπηρετούν σκοπούς αντίθετους με το τοπικό δημόσιο συμφέρον. Γεννάται επίσης και το ερώτημα: Για ποιόν λόγο είναι αναγκαίος ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και ποιόν εξυπηρετεί; Εάν αφορά μόνο τους τεχνοκράτες τότε πως νομιμοποιούνται να επιλέγουν σενάρια ανάπτυξης και μάλιστα για τους τόπους με τους οποίους δεν τους συνδέει τίποτε  παρά μόνο η σύμβαση της αντίστοιχης μελέτης; Εάν ο σχεδιασμός αφορά τον τόπο και την προοπτική του τότε δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα του σχεδιασμού να είναι απόσταγμα της συνεργασίας των μελετητών με τις τοπικές αρχές, τους φορείς και τους πολίτες μέσα από τις ουσιαστικές διαδικασίες διαβούλευσης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ


Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε την παράταση ωραρίου λειτουργίας της μουσικής, είτε με μηχανικά είτε με μουσικά όργανα στα καταστήματα που λειτουργούν στην Δ.Κ Κύμης, πέραν των νομίμων επιτρεπτών ωραρίων και συγκεκριμένα:
α) για την χειμερινή περίοδο, (1η  Οκτωβρίου μέχρι 31ης Μαρτίου) τις Παρασκευές, Σάββατα, Κυριακές, τις παραμονές αργιών, τις επίσημες αργίες, τοπικές, θρησκευτικές και εθνικές εορτές την λειτουργία της μουσικής μέχρι 12.00μμ ώρα και β) για την θερινή περίοδο ( 1η  Απριλίου μέχρι 30η Σεπτεμβρίου), την λειτουργία της μουσικής μέχρι 02.00π.μ ώρα.
Η παράταση θα γίνεται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, μαζί με όλα τα σχετικά δικ/κα και την εξέταση των ειδικών συνθηκών του χώρου και τα πραγματικά δεδομένα της περιοχής όπου λειτουργεί το κατάστημα, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στους περιοίκους.

Απορίας άξιον γιατί αυτό αποφασίστηκε μόνο για την Κύμη

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΑΡΟΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΑΣΙΣ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΤΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ


Τρεις νεαρούς με μικροποσότητα χασίς έπιασαν στις τα μεσάνυχτα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου στο Αλιβέρι άνδρες της Δ' ΟΠΚΕ. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 21, 23 και 25 ετών και σήμερα  οδηγήθηκαν το κατώφλι του ανακριτή.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών, συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας μέρας και ο διακινητής των ναρκωτικών. Ήταν σε καφετέρια της Μουρτερής όταν τον έπιασαν και το οδήγησαν στο κρατητήριο. Πρόκειται για άνδρα Αλβανικής καταγωγής, γνωστό για τη δράση του στην περιοχή του Αυλωναρίου. Κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ

Ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα η φράση για τους «Βλαχοδήμαρχους που στήριξε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Το εάν ένας Δήμαρχος λειτουργεί ως «Βλαχοδήμαρχος» ή όχι δεν είναι αποτέλεσμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Βλαχοδήμαρχο λέμε κάθε ημιμαθή Δήμαρχο που κυνηγά μετά μανίας  την υποστήριξη  των δημοτών τάζοντας ή κάνοντας μόνο ρουσφέτια και εξαγοράζοντας τα ψηφαλάκια κατά κανόνα με τη ασύδοτη διάθεση του δημοτικού χρήματος. Βλαχοδήμαρχος είναι εκείνος που κάνει ότι τα ξέρει όλα ενώ δεν  ξέρει σχεδόν τίποτε και  νομίζει ότι αρκεί η φανφάρα, το θέαμα και η ξιπασιά για να θαμπώσει τους δημότες έτσι ώστε να μην βλέπουν την κακομοιριά του. Τέτοιοι Δήμαρχοι  έχουν στηριχθεί από όλα τα κόμματα. Κάποια ίσως δεν τους ανέχονται για πολύ, άλλα κατά κανόνα τους αγκαλιάζουν. Εμείς, για παράδειγμα, ξέρουμε έναν τέτοιο Δήμαρχο που το 2010 τον στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% και από ότι λέγεται στην πιάτσα μπορεί να τον στηρίξει  ευθέως ή υπογείως ο ΣΥΡΙΖΑ του 29%. Εμείς τον ξέρουμε, ο Τσίπρας τον ξέρει;
Βέβαια ο όρος "Βλαχοδήμαρχος" είναι γενικότερος και μπορεί να αναφέρεται σε κάθε λογής πολιτευόμενο. Παρόμοια σημασία έχει και ο "Γυφτοπρόξενος" αλλά για  αυτόν θα τα πούμε προσεχώς.