Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ!!!

Ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου με την διακριτική αποχή του Δημάρχου Καρύστου χειρίστηκε το ζήτημα των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας  με πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα και γιατί όχι πολιτική και διοικητική ανικανότητα.  Θεώρησε ότι αρκεί να αναθέτει σχεδιασμούς και μελέτες του ποδαριού για να πετύχει εκεί που και άλλοι στο παρελθόν απέτυχαν. Και κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να τυλιχτεί ο ίδιος σε αδιέξοδες καταστάσεις που όφειλε να είχε προβλέψει μόνο και μόνο με την πολύχρονη πείρα του διαθέτει. Φαίνεται όμως ότι η πείρα για να αποβεί ωφέλιμη πρέπει να βρει μόνιμη θέση στον λογισμό. Εάν βρει κλειστή την πόρτα, την κάνει και αυτή και χάνεται.
Όφειλε εγκαίρως να είχε εξασφαλίσει αδειοδότηση για τον χώρο διάθεσης των απορριμμάτων εκτός περιοχής εφόσον δεν προχώρησε στην χωροθέτηση και κατασκευή ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια όπως προέβλεπε ο Περιφερειακός Χωροταξικός Σχεδιασμός και όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2012!!!
Όφειλε να διασφαλίσει την χωροθέτηση και χρηματοδότηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης προνοώντας για την θέση με την μικρότερη κοινωνική αντίδραση, αντί να υπολογίσει την θέση με το μικρότερο πολιτικό κόστος. Δεν το έκανε ενώ ήταν προφανές έως αυτονόητο. Και την πάτησε, αλλά μαζί με αυτόν χάνει περισσότερα ο τόπος.
Επινόησε  «λύση» και αφιέρωσε την ικμάδα της πανθολογουμένης καπατσοσύνης του για να εγκλωβιστεί σε περιοχή όπου δεν είχε διασφαλιστεί η ιδιοκτησία του χώρου, για να προβεί σε ενέργειες πρωτοφανούς πολιτικού και διοικητικού ερασιτεχνισμού  χωρίς ως Δήμαρχος  τριών θητειών και ως τοπογράφος μηχανικός να ερευνήσει όσα τον υποχρέωναν η πολιτική, διοικητική  και επαγγελματική εμπειρία και η επιστήμη του. Τώρα θα τρέχει στα δικαστήρια. Ακόμη και εάν είχε το δίκιο με το μέρος του ο χρόνος που θα χρειαστεί για να λυθεί του κουβάρι που ο ίδιος δημιούργησε θα χρειαστούν αρκετές τετραετίες. Φαίνεται πάντως πως ούτε το δίκιο έχει με το μέρος του.

ΠΑΜΕ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, με θέμα «Ανοίγουν τα σχολεία - Απαιτούμε μόρφωση για όλα τα παιδιά!». Η σύσκεψη ξεκίνησε με την εισηγητική ομιλία του Αχιλλέα Ζορμπά, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καθώς και της διοίκησης της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας).
Η ομιλία περιείχε τις συγκεκριμένες αλλαγές που εισαγάγει το σχετικό νομοσχέδιο, αλλά δεν περιορίστηκε στις επιπτώσεις για τους εκπαιδευτικούς και όσους εργάζονται σήμερα στα σχολεία (καθαρίστριες και φύλακες). Ο ομιλητής εστίασε στο περιεχόμενο του λεγόμενου «νέου σχολείου» και ανέλυσε τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στον τρόπο σκέψης και στην αντίληψη γενικότερα, των σημερινών μαθητών και αυριανών εργαζομένων. Επιπρόσθετα, στάθηκε σε πλευρές του «νέου σχολείου» που εντείνουν την ταξικότητα της εκπαίδευσης, αφού θα εξωθήσουν τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών στην κατάρτιση και στην απλήρωτη εργασία, μέσω των προγραμμάτων «μαθητείας». Οι αλλαγές στο σύστημα των εξετάσεων θα δυσκολέψουν πολλούς μαθητές να ολοκληρώσουν το Γενικό Λύκειο και κατ’ επέκταση να προχωρήσουν σε ανώτερες/ανώτατες σπουδές. Εξάλλου, ακόμα και το ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου θα προσφέρει τυποποιημένες και ασύνδετες μεταξύ τους γνώσεις. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές δεν θα αποκτούν ολοκληρωμένη και συγκροτημένη αντίληψη για τον κόσμο, ούτε θα αναπτύσσουν την κριτική ικανότητα που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος, για να κατανοήσει τον κόσμο και παλέψει για την βελτίωσή του.

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, μέλη συλλόγων γονέων από σχολεία, καθώς και εκπαιδευτικοί. Οι τοποθετήσεις μετέφεραν την άσχημη εικόνα που επικρατεί ήδη στα σχολεία της περιοχής, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στο έργο τους, καθώς και τις αρνητικότατες συνέπειες που θα επιφέρει το νομοσχέδιο στη ζωή και στο μέλλον των μαθητών. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με το σχεδιασμό της κοινής δράσης μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων γενικότερα, που πρέπει να αναπτυχθεί για την ακύρωση του νομοσχεδίου!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

ΟΙ "ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΗΠΟΙ" ΤΟΥ ΟΞΥΛΙΘΟΥ


Εδώ και δέκα  μέρες οι κάτοικοι Oξυλίθου έκπληκτοι βλέπουν αυτή την εικόνα στον ποιο κεντρικό δρόμο του χωριού τους. Κάποιοι χαριτολογώντας της έδωσαν και όνομα «Οι κήποι του Παναγιάρη».  Κάποιοι άλλοι υπερέβαλαν συγκρίνοντας την εικόνα με τα εφτά θαύματα της αρχαιότητας. Υπάρχει όμως και άλλη εικόνα (κάτω) και οι δυο μαζί δείχνουν πως λειτουργούν στην υπηρεσία ύδρευσης που έχει τους πιο άξιους  μεν  παραγκωνισμένους όμως υπαλλήλους και που δυστυχώς δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι εικόνες μιλούν μόνες τους

Κατά τα άλλα οι κάτοικοι Οξυλίθου πληρώνουν το ακριβότερο τιμολόγιο νερού στην Ελλάδα.   Και το παράδοξο είναι ότι το έργο «Ύδρευση Οξυλίθου» το έφτιαξαν με χρήματα από την τσέπη τους και με προσωπική εργασία συμπατριωτών τους


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

                             Αλιβέρι: 11/09/2013

Αγαπητά μας Παιδιά, η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε!
 Οι καλοκαιριάτικες διακοπές αποτελούν πλέον παρελθόν. Αρχίζει και πάλι ο αγώνας σας για κατάρτιση, για μάθηση, για γνώση. Όμορφος αγώνας, κι ας απαιτεί κόπο, προσπάθεια και μελέτη. Εξάλλου  τα καλά και ωφέλιμα για να τα κατακτήσουμε στη ζωή μας χρειάζεται να κοπιάσουμε.
 Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, σε πείσμα των καιρών και αντιλαμβανόμενος  τις δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική κοινωνία, συνεχίζει με την ίδια αποφασιστικότητα για την καλύτερη παροχή εκπαίδευσης,   την συντήρηση και κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων και τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας  των σχολείων.
 Δε διστάζω να καταθέσω ότι η χρονιά αυτή θα είναι δυσκολότερη όλων των προηγούμενων.
Βασιζόμαστε όμως στην επιμέλεια των μαθητών, στην πίστη και στο όραμα των εκπαιδευτικών ,στον αγώνα τους για την καλύτερη αντιμετώπιση τους από την πολιτεία και στην αμέριστη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και νιώθουμε πεπεισμένοι ότι και αυτή η σχολική χρονιά θα έχει τα καλύτερα επιθυμητά αποτελέσματα.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο έργο των μαθητών, των καθηγητών και των γονιών, πάντα πρόθυμοι να συζητήσουμε κάθε δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και να αναζητήσουμε από κοινού τις καλύτερες και πιο εφικτές λύσεις.
 Όλοι μαζί, φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα, μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία.
Γιατί τα πάντα είναι θέμα...παιδείας.
Ευχόμαστε σε όλους «Καλή Χρονιά», με υγεία και όπλο την θέληση.
Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Γ. Θωμάς

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΜΗΝΥΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ….ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ


Παρατηρώντας την μεγάλη συγκέντρωση Χελιδονιών που κατά σμήνη πετούν φτεροκοπώντας χαμηλά, καλώντας όλα τα μέλη της ομάδας, παρατήρησα ότι η μεγάλη φυγή των Χελιδονιών άρχισε πολύ νωρίς εφέτος …Προμηνύοντας ένα βαρύ και πρόωρο χειμώνα !
Σύμφωνα με ”μετεωρολόγους του Θεσσαλικού Κάμπου ”που πάντα γνώριζαν τα μερομήνια το ξαφνικό και πολύ πρόωρο ταξίδι για τις θερμές περιοχές της Αφρικής των Χελιδονιών προμηνύεται ένας από τους πιο βαρείς και πρόωρους Χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών
Τα χελιδόνια είναι από τα πλέον γνωστά μεταναστευτικά πουλιά που κατακλύζουν από τις αρχές του Μάρτη την χώρα μας αλλά και άλλες Μεσογειακές χώρες προκειμένου να αναπαραχθούν και στα μέσα του φθινοπώρου συγκεντρώνονται κατά δεκάδες εκατοντάδες σε σμήνη και μεταναστεύουν με θεαματικό τρόπο προς τα θερμά κλίματα της Αφρικής, για να επιστρέψουν και πάλι στα γνώριμα εδάφη την επόμενη Άνοιξη, διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Αξιοθαύμαστο είναι ότι τα πανέξυπνα αυτά πουλιά, επιστρέφουν πάντα στην ίδια φωλιά γνωρίζοντας ότι εκεί θα βρουν τις ιδανικές συνθήκες για την διαβίωσή τους.
Επιστήμονες που έχουν μελετήσει τα πουλιά αυτά, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι διαθέτουν ένα εσωτερικό ρολόι συγχρονισμένο με την κίνηση του ήλιου καθώς και μια μαγνητική πυξίδα και χρησιμοποιώντας τον ήλιο, τα αστέρια και τη σελήνη καταφέρνουν να προσανατολιστούν με ακρίβεια διατηρώντας σταθερή πορεία και αναγνωρίζοντας κάποια τοπικά σημεία αναφοράς, επιστρέφοντας στην δική τους φωλιά.

http://www.veteranos.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ/ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ


ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για διεξαγωγή διαγωνισμού.
Σας  ενημερώνουμε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 229/2013 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του  Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. θα γίνει ο διαγωνισμός του έργου με τίτλο «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ Τ.Κ. ΠΡΑΣΙΝΟΥ» Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ   που  κηρύχθηκε άγονος στις 06/08/2013.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ....



Σε στρατηγό ανατέθηκε η ευθύνη για τα σκουπίδια σε Κύμη και Αλιβέρι αφού όπως φαίνεται οι  τρεις αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι τα κάνανε μαντάρα. Γνωστός απόστρατος  ο οποίος ήδη εγκαταστάθηκε στο στρατηγείο στο Μεντούλι και οργανώνει την επίθεση στα Σκουπίδια. Ασφαλώς η στρατιωτική του καριέρα υπήρξε πλουσία δεν ξέρουμε όμως εάν υπάρχει έδαφος για την αξιοποίησή της στον Δήμο. Στην αυτοδιοίκηση δεν είναι καινούργιος  και υπήρξε πάντα συνεπής ιδιαίτερα  στην διεκδίκηση των οφειλομένων. Υπήρξε όμως και επιτυχής αφού έλαβε το ποσόν των 14.000 ευρώ περίπου από το 2011 όταν άλλοι απείθαρχοι ή ανεπίδεκτοι στρατεύσεως περιμένουν και θα περιμένουν για πάντα. Εκτός εάν μιμηθούν το παράδειγμα του Στρατηγού και των άλλων πειθαρχημένων. Α ρε Καραμήτρο!!!

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ

Οι κομματικές συνάξεις ενόψει τον προσεχών δημοτικών εκλογών δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι δεν μπορούν φαίνεται να ξεκολλήσουν  από τις παλιές «καλές» εποχές της κομματοκρατίας. Δυστυχώς γιαυτούς είναι βαθιά νυκτωμένοι. Ειδικά στις δημοτικές εκλογές, παραδοσιακά, ακόμη και τα χρόνια που τα κόμματα λέγανε ότι και «γαϊδούρι» να έβαζαν μπροστά εάν είχαν την πλειοψηφία να το βγάλουν το έβγαζαν, επικρατούν άλλα κριτήρια, μετρά η προσωπικότητα, η φήμη, η ομάδα, η εμπιστοσύνη.
Σήμερα που τα παλιά κόμματα έχουν φάει το ψωμί τους και τα πραγματικά νέα δεν έχουν φανεί ακόμη, μόνο κακό στην τοπική κοινωνία  κάνουν οι κομματικές φατρίες που συσκέπτονται.
Θα  πείτε, καλά κάθε κομματικό είναι και  επιζήμιο; Θα σας απαντήσουμε: όχι υπάρχουν και επιζήμιες καταστάσεις και εκτός των κομμάτων. Ακόμη και ένας ανεξάρτητος από τα κόμματα μπορεί να είναι εξαρτημένος  από διάφορα συμφέροντα τα οποία τον έχουν στήσει για να κάνουν την δουλειά τους. Άρα μετράει το περιεχόμενο και όχι η ταμπέλα. Να για παράδειγμα ο Δήμαρχος της Ιθάκης που σήμερα καθαιρέθηκε διότι επρόκειτο για μεγάλο λωποδύτη και αναξιοπρεπή, ανεξάρτητος ήταν.

Σήμερα χρειάζονται πραγματικά ανεξάρτητες από τα κόμματα και τα διάφορα συμφέροντα δυναμικές αυτοδιοικητικές κινήσεις, με νέες ιδέες και καθαρό ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης, με ικανότητα να πάρουν ένα  απαξιωμένο και υπερχρεωμένο δήμο, διοικητικά ανοργάνωτο και οικονομικά διάτρητο και να βάλουν τάξη και να εξυγιάνουν τον δήμο και τις επιχειρήσεις, να το βάλουν να δουλέψει έτσι όπως στην περιοχή δεν έχουν δει ποτέ, να βάλουν γερά θεμέλια για έναν ισχυρό και οργανωμένο δήμο. Το δεν έχουν δει ποτέ σημαίνει πολύ απλά ότι σε κάποιες δημοτικές ενότητες και κυρίως σε εκείνη της έδρας, μηδέ της ιστορικής εξαιρουμένης, δεκαέξι χρόνια πριν και τρία χρόνια τώρα διοίκηση και αιρετοί ακολουθούν  την πεπατημένη του μπάχαλου. Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Καιρός να τελειώνουμε με αυτούς.

ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΩΝ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ;

Δεν είναι μόνο η  εκδήλωση ιδιώτη μαγαζάτορα με τον Μεγάλο Γιώργο Μαργαρίτη που  έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Κύμης  μας πληροφόρησαν ότι  το προαύλιο του Νηπιαγωγείου Κονιστρών επί ένα μήνα ήταν μισθωμένο σε Λουνα Πάρκ κάποιου ιδιώτη, λένε μάλιστα ότι ήταν Ιταλός. Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν. Δόθηκε άδεια από την Πρωτοβάθμια της Χαλκίδας; Παραχωρήθηκε με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου;  Δημοσιεύθηκε η απόφαση στο Δι@γεια; Πόσα πλήρωσε ο ιδιοκτήτης του Λουνα Πάρκ και σε ποιόν;

Ερωτήματα που απαιτούν απάντηση. Τρεις  λέξεις που λέει ο λόγος, όχι τρεις σελίδες. Η αλήθεια κρύβεται στην λακωνικότητα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ LAFARGE ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΕΝΩΣΗ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ     ΧΑΛΚΙΔΑΣ
   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ μέλος του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE συνεχίζει, για έκτο κατά σειρά μήνα, την εφαρμογή σχεδίου ομαδικών απολύσεων κάνοντας χρήση του προβλεπόμενου ποσοστού 5% επί του συνόλου του προσωπικού του Εργοστασίου Τσιμέντων της Χαλκίδας.
Από τον Απρίλιο 2013 μέχρι και σήμερα έχει καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας 55 εργαζομένων.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας εκδικάζεται αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 22 ατόμων της 1ης και 2ης ομάδας απολυμένων.

ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ- ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΚΕΙΜΕΝΑ.

Σήμερα περάσαμε τις 300.000 επισκέψεις στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!!. Αριθμός μεγάλος για μη επαγγελματικό Blog  σε μία μόνο γωνιά της Εύβοιας. Μετά από είκοσι μήνες διαδρομής στο διαδίκτυο. Έχουμε προ ημερών ξεπεράσει τις 1500 δημοσιεύσεις και συνεχίζουμε ακάθεκτα για όσο ακόμη χρειάζεται να μπορούμε. Στόχοι ποσοτικοί πολλοί για τους επόμενους είκοσι μήνες αλλά στο τέλος πιστεύουμε ότι οι ποσοτικοί στόχοι δεν παίζουν κανένα ρόλο μπροστά στην προσπάθεια για την ποιότητα.

Σήμερα θυμίζουμε ή ενημερώνουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! γράφεται καλύτερα εάν το γράφουμε όλοι μαζί. Γίνετε ανταποκριτές με το κείμενό σας, την είδηση, την φωτογραφία και το σχόλιο. Δεχόμαστε και δημοσιεύουμε επώνυμα και ανώνυμα κείμενα. Για τα τελευταία αρκεί να έχουν περιεχόμενο που μας επιτρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη.  Μην διστάσετε ούτε στιγμή. Το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.  Το μαίηλ lalato100@gmail.com  περιμένει .

ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ: ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Ο εθελοντισμός  και η αγάπη των παιδιών για το χωριό τους υπήρξε η καλύτερη απάντηση στην αδιαφορία των αρμοδίων του Δήμου για την βελτίωση και τον εξωραϊσμό πολλών χωριών της περιοχής μας. Το παράδειγμα των εθελοντών στα Περιβόλια του πρώην Δήμου Αυλώνος  είναι χαρακτηριστικό. Έκαναν το χωριό τους πανέμορφο, έβαλαν τάξη στην πλατεία τους και στην είσοδο του παρακείμενου νεκροταφείου, περιποιήθηκαν τα δένδρα. Όλα αυτά δεν τα έκαναν μόνο για τον δεκαπενταύγουστο. Η φροντίδα τους είναι διαρκής γιαυτό  το αποτέλεσμα εκείνης της εκστρατείας για την  ομορφιά και την ευταξία του χωριού  διατηρούνται σαν την πρώτη ημέρα. Δείχνουν αποφασισμένοι να μην ξαναφήσουν τα Περιβόλια στην  εγκατάλειψη. Πήραν την τύχη του χωριού στα χέρια τους!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΚΚΕ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ "ΜΠΟΥΚΑΔΟΡΟΥΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΟΚΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
(Πρόεδρος  Α/θμιας Σχολικής
Επιτροπής Δήμου Κύμης Αλιβερίου)                                       Αλιβέρι: 08/09/2013 
   
              ΛΑΜΠΟΥΣΑ-  ΚΚΕ-  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Με αφορμή τη διαμαρτυρία – καταγγελία από την Τ.ΕΝ.ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ που δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε την παραχώρηση σχολικού χώρου για κομματική εκδήλωση, ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε όσα απαξιωτικά, συκοφαντικά και άδικα αποδίδονται στο πρόσωπο μου, του  Δημάρχου αλλά και  υπηρεσιακών παραγόντων, όπως του Δ/ντη Α/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας.
Καταρχήν θεωρώ ότι το ύφος της καταγγελίας είχε πολιτικό κίνητρο και    στόχο το Δήμαρχο  και την Δημοτική αρχή.
Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ η οποία αναγράφεται στο κείμενο ανήκει σε αυτούς που το συνέταξαν για τα όσα συκοφαντικά, ψευδή και ανυπόστατα αναφέρουν. Ανήκει  στους  “μπουκαδόρους’” που καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους έτσιθελικά, χωρίς την απαιτούμενη άδεια παραχώρησης.
Η Σχολική Επιτροπή στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως και η αρμόδια υπηρεσία εκπαίδευσης, λειτούργησαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Συγκεκριμένα: και για την αποκατάσταση της αλήθειας :
1. Ποτέ στο παρελθόν η Σχολική Επιτροπή δεν παραχώρησε σχολικό χώρο για κομματική εκδήλωση.
2) Η απόφαση για τη μη παραχώρηση του σχολικού χώρου που ελήφθη ήταν ομόφωνη από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν σε αυτήν.
3) Ο Δ/ντης του σχολείου αλλά και ο Δ/ντης Α/θμιας εκπαίδευσης του Νομού,  λειτούργησαν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και δεν ενέκριναν την παραχώρηση του σχολικού χώρου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
4) Όλες οι αιτήσεις πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων αλλά και προσώπων  για παραχώρηση σχολικών χώρων, εγκρίνονται εφόσον συνάδουν με το πνεύμα του νόμου και έχουν πολιτιστικό ή παιδαγωγικό χαρακτήρα. (Τους καλλιτέχνες και το είδος της μουσικής το επιλέγουν οι αιτούντες και όχι η Σχολική Επιτροπή.)

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ Ε.Α.Σ.

Εργαζόμενοι από την Κύμη συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση - ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι εργαζόμενοι λένε όχι στον "ξαφνικό θάνατο" της αμυντικής βιομηχανίας και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξαν στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι διαδηλωτές θέλησαν να κάνουν και πορεία προς το Μαξίμου όμως δεν τα κατάφεραν καθώς όταν έφτασαν στη συμβολή της Ηρώδου Αττικού με τη Β.Σοφίας βρήκαν μπροστά στους τις κλούβες των ΜΑΤ οι οποίες τους έφραξαν το δρόμο. Κλειστή αυτή την ώρα το ρεύμα ανόδου της Β.Σοφίας.
Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στο Υπουργείο Οικονομικών όπου στη μία το μεσημέρι τίθεται επί τάπητος το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας στη συνάντηση που έχει ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ- ΤΟ ΕΣΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 28 ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στις γεωργικές καλλιέργειες παίρνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, οι οποίοι απογοητεύονται από την δυσκολία στην εύρεση εργασίας στις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν πλέον στην επαρχία.
Ωστόσο, την δυσκολία στην ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίζουν αρκετοί νέοι αγρότες έρχεται να λύσει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αφορά την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την τόνωση της αγροτικής ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.
Οπως αναφέρει το Έθνος, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» θα χρηματοδοτήσει 28 γεωργικές δραστηριότητες  διευκολύνοντας έτσι τους αγρότες στην απόκτηση ή την ανανέωση του εξοπλισμού τους και την ανανέωση των τεχνολογικών τους συστημάτων, προκειμένου να υπάρξει εκσυγχρονισμός στην γεωργική παραγωγή.
Οι δαπάνες που μπορούν να ενισχυθούν από το ΕΣΠΑ, κυμαίνοντας από τις 20.000 μέχρι και τις 200.000 ευρώ και τα ποσοστά κυμαίνονται από το 30-55% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.
Αναλυτικά οι 28 γεωργικές δραστηριότητητες που επιδοτούνται:
Υπηρεσίες αγροτικών μηχανημάτων εποχικής χρήσης
Υπηρεσίες αραίωσης ζαχαρότευτλων
Υπηρεσίες εναέριου ψεκασμού των καλλιεργειών
Υπηρεσίες θερισμού δημητριακών
Υπηρεσίες καθαρισμού χωραφιών και άλλων φυτών
Υπηρεσίες λειτουργί8ας συστημάτων και άρδευσης
Υπηρεσίες καταπολέμησης ζιζανίων και επιβλαβών για τη γεωργία εντόμων ή ζώων
Υπηρεσίες κλαδέματος δένδρων και άλλων φυτών
Υπηρεσίες περισυλλογής και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων
Υπηρεσίες προετοιμασίας αγρών
Υπηρεσίες σηψίλυσης αγροτικών προϊόντων
Υπηρεσίες σποράς- φύτευσης αγροτικών προϊόντων
Υπηρεσίες ψεκασμού φυτών και αγρών
Καλλιεργητικές δραστηριότητες μετά τη συγκομιδή που αφορούν τον καπνό
Υπηρεσίες αλωνισμού δημητριακών
Υπηρεσίες απολύμανσης αγροτικών προϊόντων
Υπηρεσίες αποξήρανσης αγροτικών προϊόντων
Υπηρεσίες αποξήρανσης σταφίδας
Υπηρεσίες δερματοποιήσης αγροτικών προϊόντων
Υπηρεσίες διαλογής αγροτικών προϊόντων
Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού
Υπηρεσίες εκκοκκισμού καλαμποκιού
Υπηρεσίες καθαρισμού αγροτικών προϊόντων
Υπηρεσίες κέρωσης καρπών
Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για ένταξη στο νέο πρόγραμμα:
Οι επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας και να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 αδιαλείπτως, έχοντας κλείσει τουλάχιστον μια δωδεκάμηνη χρήση

Να είναι εταιρικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήρα
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;


Σχόλιο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑ

Στον νόμο 3852/2010 διαβάζουμε ότι: 
(Άρθρο 58  1,2) "1.  Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
2.  Όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής"
 (Άρθρο 61 , 1) "Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής  και της επιτροπής ποιότητας ζωής  κατά την άσκηση των καθηκόντων τους  θα πρέπει:
α)   να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
 β)   να σέβονται και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και να μεριμνούν για την καθολική εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο, χωρίς διακρίσεις σε βάρος οπουδήποτε προσώπου ή του κοινού συμφέροντος.
γ)   να δηλώνουν κάθε προσωπικό συμφέρον ( ιδιοκτησιακό ή οικογενειακό ) που έχουν σε σχέση με θέματα του δήμου.
δ)  να ενθαρρύνουν και να προωθούν κάθε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους και λειτουργίας του δήμου."

Όταν καταλάβουμε ότι οι αιρετοί άρχοντες λειτουργούν βάσει νόμων, απαιτήσουμε την εφαρμογή των νόμων αυτών, δεν φοβόμαστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και σταματήσουμε να αλείφουμε  βούτυρο το ψωμί της εκάστοτε δημοτικής αρχής, ζητώντας της να ικανοποιήσει τα μικρορουσφέτια μας, ίσως τότε υπάρχει ελπίδα.
Βέβαια ,στην τεράστιας δυσκολίας οικονομική συγκυρία, που ζούμε τα παραπάνω φαντάζουν έκθεση ιδεών. Είμαστε στη φάση ΄΄ ο σώζων εαυτόν σωθήτω΄΄ .
Αυτό το γνωρίζει άριστα ή συγκεκριμένη δημοτική αρχή και πετώντας κατά περίπτωση διάφορα κοκαλάκια ή φιλέτα εκεί που γαυγίζουν πολύ τα σκυλιά προσπαθεί να μαζέψει  και εν μέρει τα καταφέρνει, τις αντιδράσεις .
Υπάρχουν όμως και φωνές που δεν υποκύπτουν .Εκεί το σενάριο είναι κατασυκοφάντηση και απειλές. Οι  φωνές αυτές, γίνεται προσπάθεια να χαρακτηριστούν γραφικές, φωνές μιας μικρής μειοψηφίας, αποκλείονται από την μοιρασιά της πίτας και γενικά είναι εκτός συστήματος.
Αφορμή για τα παραπάνω πήρα από το άρθρο του lala-to  για  τα παράνομα  λατομεία στην περιοχή Κονιστρών –Κύμης.
Αλήθεια, αυτόν τον δήμο θέλουμε; Αυτόν τον δήμο ονειρευόμαστε στα πλαίσια των κοσμογονικών αλλαγών που συμβαίνουν γύρω μας;      

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ "ΑΙΜΑΤΑ"!!!

Η συζήτηση για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών έχει ξεκινήσει για τα καλά και όπως λέγεται η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το περάσει. Μπορεί στο τέλος να μην περάσουν όλα όσα γράφονται αλλά σίγουρα τα δύο ψηφοδέλτια και  το 42% για την εκλογή του Δημάρχου θα περάσουν. Το τελευταίο ευνοεί σφόδρα τους εν ενεργεία Δημάρχους  και γιαυτό καθημερινά ανάβουν και από ένα κερί στην πρώτη εκκλησία που βρίσκουν μπροστά τους.

Εμείς πάντως μαθαίνουμε ότι η συζήτηση για ψηφοδέλτια,  42% και όλα τα εκλογικά έχει ανοίξει την όρεξη και σε άλλους που μέχρι τώρα ούτε να το συζητήσουν δεν ήθελαν. Εδώ  για την περιοχή μας μιλάμε. Λέγεται ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις οσονούπω. Μιλάνε για ονόματα με ιστορία!!!

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


Στο AVLONARI,such a lovely place δημοσιεύτηκε σήμερα η πιο πάνω φωτογραφία και το πιο κάτω κείμενο
"Το Αυλωνάρι μας, για να συνεχίσει να είναι όμορφο, αυτές οι εικόνες ντροπής πρέπει να εκλείψουν. Η φωτογραφία είναι σημερινή, και η απόσταση δέκα μέτρα περίπου από τον περίβολο του Αγίου Δημητρίου !
(ας μας συγχωρέσουν οι φίλοι εκτός Αυλωναρίου, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να επισημαίνονται...)"
Εμείς το βράδυ που περάσαμε τα είδαμε ακόμη χειρότερα και ένα ημιοφορτηγό γεμάτο ξεφόρτωνε. 
Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι όταν εκεί είναι τρεις κάδοι τίγκα στα σκουπίδια και στρώματα και άλλα σκουπίδια πεταμένα απ΄έξω κάθε διερχόμενος με αυτοκίνητο που θέλει να αφήσει σκουπίδια θα τα αφήσει εκεί γιατί νομίζει ότι είναι σημείο συγκέντρωσης απορριμμάτων εάν δεν είναι ντόπιος.
Δεν θέλει πολύ μυαλό να σκεφθεί ο κ. Αντιδήμαρχος Αυλωναρίου  ότι οι κάδοι πρέπει να πάνε σε άλλο σημείο που και τους μαγαζάτορες να εξυπηρετούν αλλά και να μην είναι δίπλα στον Άγιο Δημήτριο και πάνω στον περιφερειακό δρόμο. Ε τι άλλο να πούμε να δείξουμε και το ακριβές σημείο; Να το σκεφτεί μόνος του. Έχει εξάλλου τόσους λόγους να παραιτηθεί, εάν δεν το βρει ας προσθέσει ακόμη έναν.