Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Αλιβέρι, 17 Σεπτεμβρίου 2013
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου
Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους Κύμης Αλιβερίου
Πρόεδρο και μέλη Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου
Δασαρχείο Αλιβερίου
Πολεοδομία Κύμης
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ευβοίας

Κυρίες/οι

Τις τελευταίες μέρες από τους κατοίκους του Αλιβερίου εκφράζεται έντονη αγανάκτηση και ανησυχία, από την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, να δημιουργήσει επίσημο καταυλισμό τσιγγάνων (Ρομά) στο Αλιβέρι στη θέση Στενό στο παλιό λατομείο, ενδεχομένως σε δασική έκταση.
Οι πληροφορίες λένε ότι η δημιουργία παράνομου καταυλισμού για εγκατάσταση τσιγγάνων στο χώρο αυτό έχει προαποφασιστεί και σχεδιαστεί προ πολλού, αφού από πέρυσι προετοιμάζεται και η φοίτηση των τσιγγανόπουλων σε ένα από τα δύο δημοτικά σχολεία Αλιβερίου. Πιθανολογείται στο Β΄Δημοτικό σχολείο Αλιβερίου.
Αν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί, τότε θα μιλάμε για προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη, κρυφή από την κοινωνία του Αλιβερίου επιχείρηση εγκατάστασης τσιγγάνων σε παράνομο καταυλισμό, με ‘’δήθεν» πρόσχημα την επίκληση της προστασίας των δικαιωμάτων των Ρομά κλπ.
Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής του Στενού και του σκουπιδότοπου έφεραν τις πρώτες αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες απ΄ ότι φαίνεται δεν εισακούγονται.
Η πρόθεση αυτή όμως σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνους και τους υπόλοιπους κατοίκους του Αλιβερίου, γιαυτό με την ίδια φωνή θέλουμε να ενώσουμε και τις δικές μας, με την ελπίδα ότι θα ευαισθητοποιηθείτε και δεν θα διαπράξετε το μέγα λάθος να πάρετε  απόφαση η οποία θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και περαιτέρω διόγκωση του προβλήματος, δημιουργώντας γκέτο και παράνομο καταυλισμό μέσα στο Αλιβέρι, με απρόβλεπτες καταστάσεις παραβατικότητας, φαινόμενα ρατσιστικών αντιδράσεων κ.α.  
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων στο Αλιβέρι.
Σας επισημαίνουμε ότι για  την περιοχή αυτή οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν δαπανήσει σοβαρότατα ποσά για να κατασκευάσουν υποδομές που ο τόπος μας έχει ανάγκη και οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις σας προς τους πολίτες του Αλιβερίου ήταν εντελώς διαφορετικές.
Ο Δήμος εκμεταλλεύεται τον χώρο του νταμαριού

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ
Μόνο παντελώς άσχετος νέος δήμαρχος δεν θα είχε αντιληφθεί ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού δεν μπορείς να το συζητήσεις στην οικονομική επιτροπή μαζί με άλλα είκοσι θέματα. Το σχέδιο του προϋπολογισμού μόνο για την ανάγνωσή του χρειάζεται τουλάχιστον δύο ώρες. Άσε που για να μπορούν να το συζητήσουν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής πρέπει να το έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον τρεις μέρες πριν. Φυσικά αναβλήθηκε η συζήτηση για την Δευτέρα τις 23 Σεπτεμβρίου 2013. Αρκεί βέβαια να είχε δοθεί από απόψε ή έστω έως αύριο το μεσημέρι στα μέλη της  οικονομικής επιτροπής μαζί με όλα τα στοιχεία που πρέπει να το συνοδεύουν: Κατάσταση οφειλών με αναλυτική αναγραφή των ονομάτων στους οποίους χρωστάει ο δήμος, δεδομένου ότι οι οφειλές εμπεριέχονται στον προϋπολογισμό, αναλυτική ανάπτυξη του χρηματικού υπολοίπου, δηλαδή πόσα προέρχονται από ΣΑΤΑ που δεν δαπανήθηκε, πόσα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για συγκεκριμένα έργα (έκτακτα ειδικευμένα) κ.ο.κ. 
Ελπίζουμε αύριο να είναι όλα έτοιμα για να μην  υπάρξει και νέα αναβολή!!!


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΛΙΒΕΡΙ -ΕΥΒΟΙΑΣ
 (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 2013-2014
Η Ακαδημία των Πολιτών Αλιβερίου ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Η Ακαδημία αποτελεί έναν πανελλήνιο θεσμό, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των Πολιτών στο γνωστικό τομέα με την παροχή ποιοτικής, βιωματικής εκπαίδευσης, ενώ  παράλληλα τους εμπλέκει σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις, ώστε να ενισχύσει το κοινωνικό κεφάλαιο της περιοχής και να εγκαθιδρύσει την αλληλεγγύη.

* Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρωτοποριακά είναι τα Προγράμματα Σπουδών, τα οποία για το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνουν τέσσερα επίπεδα:

1)    Γενική Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες στα παραπάνω αντικείμενα. (ΔΕΚΑ  τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις)
Το κόστος για το παραπάνω πρόγραμμα είναι 50 ευρώ και δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης
Οι κοινωνικές συζητήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου και ώρες: 05.00΄ έως 08.00΄ μ.μ.

2)    Εξειδικευμένη Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση – Εφαρμογές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΔΕΚΑ τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και ΠΕΝΤΕ ΤΡΙΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ).
Οι δέκα in vivo κοινωνικές συζητήσεις είναι κοινές με το 1ο Επίπεδο, δηλ. θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου και ώρες: 05.00΄ έως 08.00 μ.μ. Όσον αφορά τις πέντε διαδικτυακές συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

"TO ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ" ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Ο Δήμος Καρύστου πιστός στις εξαγγελίες του για την προσπάθεια εξαγωγής προϊόντων του τόπου μας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε., σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Το Διεθνές Εμπόριο και οι δυνατότητες εξαγωγής τοπικών προϊόντων» που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου.
Κύριο στόχος μας για τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των επιχειρήσεων του Δήμου Καρύστου σε θέματα εξαγωγών, ώστε να αποτελέσουν το βασικό μοχλό ανάπτυξης τους καθώς και η ανάπτυξη των εργαλείων εξαγωγής των τοπικών προϊόντων.


ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΟΗΤΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΕ;

Στην ιστοσελίδα  ENFO. GR δημοσιεύθηκε το παρακάτω κείμενο το οποίο κάνει τον γύρω του διαδικτύου από χθες. Γράφτηκε από τον νεαρό δημοσιογράφο Ιάσωνα Καντά και αξίζει να το σκεφθούμε πολύ μετά το διάβασμα!!!

Το κατάλαβες ανόητε νοικοκυραίε; Σήμερα που ξύπνησες στο νοικοκυρεμένο σου σπίτι, θυμήθηκες να ξεπλύνεις τα αίματα απ’ τα χέρια σου; Τα αίματα ενός παιδιού γύρω στα 30 που το έλεγαν Παύλο Φύσσα; Τα αίματα ενός παιδιού που θα μπορούσε να είναι το δικό σου, να το 'χει το όνομά σου. Τα αίματα μιας κοινωνίας που άνοιξε διάπλατα τις πύλες της στον φασισμό και τα ανθρωπόμορφα κτήνη που τον εκπροσωπούν.
Το κατάλαβες ηλίθιε τιμωρέ του σάπιου πολιτικού συστήματος; Ο πέλεκυς της τιμωρίας που θεώρησες ότι έριξες στην κάλπη, πέφτει τώρα πάνω στον αυχένα σου κι έχει το πρόσωπο του φόβου και της σιωπής. Βέβαια! Τι πιο εύκολο από το να τιμωρήσεις τους κλέφτες που τα έφαγαν, αναθέτοντας σε μία συμμορία τη βρώμικη δουλειά και καθήμενος εσύ με σταυρωμένα χέρια. Βρέθηκε ο ένοχος, βρέθηκε κι ο «τίμιος», μπουκωμένος στεροειδή, τιμωρός του, κι εσύ ησύχασες, λυτρώθηκες κι άραξες να δεις στην τηλεόραση το δράμα να ξεδιπλώνεται. Μόνο που ξέχασες πολίτη – τιμωρέ της πλάκας, πως η συμμορία κάθε άλλο παρά να τιμωρήσει το σύστημα επιδιώκει. Η συμμορία θα βρίσκεται στην πόρτα σου σε χρόνο μηδέν, να σου ζητά τον λόγο για κάθε τι διαφορετικό που σε ορίζει.
Το κατάλαβες γελοίε Ελληνάρα; Εσύ που επέλεξες στα εύκολα τους εχθρούς σου, τους ενόχους, τους βάρβαρους, τους ξένους που σου κλέβουν τις δουλειές. Εσύ που κρυφογέλασες σαν άκουσες για μία Μανωλάδα, για ένα Πέραμα και για πολλά ακόμη σκοτεινά κι ανήκουστα «τυχαία» περιστατικά που νόμιζες πως δεν σε αγγίζουν εσένα τον αγνό Έλληνα.

Κι όμως… Το κτήνος που έθρεψες αθώε νοικοκυραίε, δεν θα χορτάσει με το αίμα των απίστων και των αλλοδαπών. Πολύ σύντομα θα ξερογλειφτεί και για το αίμα οποιουδήποτε τολμήσει να αντισταθεί, να διαφωνήσει, να μιλήσει, να τραγουδήσει… Πολύ σύντομα θα μυρίσει και το δικό σου αίμα.

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ (KILLAH P) ΡΑΠΕΡ ΜΕ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΣ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Για τρίτη συνεχή χρονιά στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου δεν συντάσσονται και δεν συζητούνται οι τριμηνιαίες εκθέσεις της οικονομικής επιτροπής για τα αποτελέσματα της  εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Οι  εκθέσεις αυτές συντάσσονται ανά τρίμηνο και είναι υποχρεωτικές. Με τη συζήτησή τους στο δημοτικό συμβούλιο οι σύμβουλοι ενημερώνονται  για τα έσοδα και τα έξοδα του δήμου ανά κωδικό  και έχουν εικόνα για την εξέλιξη των οικονομικών του δήμου. Είναι μία διαδικασία λογοδοσίας και διαφάνειας.
Πέρσι αναγκάστηκε ο Δήμαρχος να φέρει τις εκθέσεις όλες μαζί  στο τέλος του χρόνου. Καμία σχέση δεν έχει αυτή η ενέργεια με το πραγματικό σκοπό των τριμηνιαίων εκθέσεων. Δεν εξυπηρετεί τη διαφάνεια αλλά αποτελεί καμουφλάζ και δείχνει ότι αποφεύγει την λογοδοσία όπως ο διάβολος το λιβάνι. Το ίδιο μπορεί να κάνει και φέτος.

Είναι απορίας άξιο ότι επί τρία χρόνια κανείς δεν απαίτησε την εφαρμογή του νόμου και κυρίως την εφαρμογή μίας από τις σημαντικότερες λειτουργίες του δημοτικού συμβουλίου, τον πολιτικό έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης.  Εκείνοι που όφειλαν να έχουν επιβάλλει την διαφάνεια και την εφαρμογή της λογοδοσίας με κάθε τρόπο  δεν το έπραξαν και όσοι το επιχείρησαν βρήκαν τείχος αδιαφορίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  Ας το πράξουν την ύστατη στιγμή καλώντας τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος καταρχήν στους αρμόδιους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας που δεν έχει συντάξει τις εκθέσεις και στον Δήμαρχο και Πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής που δεν εισηγείται ανά τρίμηνο τις εκθέσεις ή που δεν μερίμνησε έτσι ώστε η οικονομική υπηρεσία του δήμου να εφαρμόσει τον νόμο. Οφείλουν να το κάνουν για να μπορούν αύριο να κοιτάνε τους δημότες στα μάτια. Εάν δεν το κάνουν είναι συνένοχοι  στην συγκάλυψη, την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση του δημοτικού χρήματος.
ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ Β΄ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ. ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ΠΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014 Η "ΑΠΟΘΗΚΗ" 2.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΤΑ 2011-2013.

ΣΑΤΑ λένε την κρατική επιχορήγηση που διατίθεται στους δήμους υποχρεωτικά  για την χρηματοδότηση έργων (επενδύσεων). Έως πέρσι η ΣΑΤΑ μοιραζόταν σε τέσσερις δόσεις. Φέτος, το 2013, εκταμιεύεται κάθε μήνα.
Για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου η ΣΑΤΑ ήταν περίπου 1.000.000 το 2011, 883.000 ευρώ το 2012 ενώ έως τώρα έχουν εκταμιευθεί 631.360 ευρώ για το 2013 και αναμένονται άλλες τέσσερις δόσεις. Την επόμενη χρονιά η ΣΑΤΑ θα μειωθεί κατά 53%.
Στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου συμβαίνουν  όμως πολλά παράδοξα. Στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του 2014 φέρονται συνεχιζόμενα έργα, έργα δηλαδή που έχουν ανατεθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν εκτελεστεί ή έχουν εκτελεστεί αλλά δεν έχουν κλίσει ως οικονομικό αντικείμενο, τα οποία θα πληρωθούν από την ΣΑΤΑ των ετών 2011-2013. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα χρήματα της ΣΑΤΑ των προηγουμένων ετών δεν δαπανήθηκαν και περιμένουν στο ταμείο για να πληρωθούν τα έργα αυτά.
Σημαίνει και κάτι άλλο. Επειδή ως επί το πλείστον πρόκειται για τα  γνωστά μικροέργα έως 7.000 ευρώ που ανατίθενται με απευθείας ανάθεση τα μικροέργα αυτά δεν εκτελούνται τελικά παρότι οι αντίστοιχες πιστώσεις είναι στο δημοτικό ταμείο. Για το 2011 και το 2012  μπορεί να πει κάποιος ότι τα χρήματα ήρθαν στο τέλος του χρόνου. Σωστό. Τι πιο λογικό να εκτελεστούν το επόμενο έτος, δηλαδή τα έργα του 2011 που δεν εκτελέστηκαν επειδή  ήρθε αργά η ΣΑΤΑ να εκτελεστούν μέσα στο 2012 και του 2012 μέσα στο 2013. Για το 2013 δεν υπάρχει δικαιολογία  διότι η ΣΑΤΑ έρχεται στο δημοτικό ταμείο κάθε μήνα.
Επίσης τι νόημα έχουν πλέον οι απευθείας εργασίες μικροέργων (πχ. τσιμεντοστρώσεις, τεχνικά έργα(!!!) κ.ο.κ.  όταν τα έργα αυτά δεν εκτελούνται (αν τα έχετε δει γράψτε μας) ή και εάν εκτελούνται δεν  ολοκληρώνονται και οικονομικά;
Λέγεται ότι με τα χρήματα από την ΣΑΤΑ πληρώνονται άλλες υποχρεώσεις που επιλέγονται από τη δημοτική αρχή και «λογιστικά» εξακολουθούν να ακολουθούν αυτά τα έργα. Θα φανεί εάν τα χρήματα υπάρχουν στο δημοτικό ταμείο. Θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο χρηματικό υπόλοιπο που θα περάσει ως έσοδο στον προϋπολογισμό του 2014.
Λέγεται επίσης ότι τα μικροέργα αυτά τα οποία εξάλλου έχουν όλα την  ίδια τεχνική περιγραφή θα εκτελεστούν όλα μαζί κατά την προεκλογική περίοδο  ή καλύτερα κάποια θα γίνουν για να  παιχτεί το πολιτικάντικο παιχνίδι ενώ οι πιστώσεις που αντιστοιχούν θα διατεθούν όλες. Δηλαδή το δημοτικό χρήμα αντί να καλύψει τις ανάγκες των χωριών σε έργα σπαταλιέται ως πολιτικό χρήμα για την εξαγορά ψήφων.
Πόσα είναι τα χρήματα αυτά; Από την ΣΑΤΑ 2011 534.623,27 ευρώ, από την ΣΑΤΑ του 2012 335.242, 48 ευρώ και για την ΣΑΤΑ του 2013 861.527 ευρώ, ποσόν που ίσως υπερβαίνει το τελικό ποσόν που πρόκειται να εισπραχτεί. Το συνολικό ποσόν της ΣΑΤΑ των ετών 2011-2013 που περνάει στο 2014  ανέρχεται σε 1.993.832 ευρώ όταν το συνολικό ποσόν  της ΣΑΤΑ που αντιστοιχεί στα τρία αυτά χρόνια είναι 2.797.562 ευρώ, δηλαδή το 71,27% της ΣΑΤΑ παραμένει στο δημοτικό ταμείο (;) ενώ προορίζεται για την εκτέλεση μικροέργων τα οποία επί τρία χρόνια δεν εκτελούνται !!!

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟMΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καταγγέλλει τη Διοίκηση της Επιχείρησης Carefour – Μαρινόπουλος για την παράνομη και προκλητική απόλυση του μέλους της Διοίκησής του σωματείου, Μαρίας Μπλάνα.
Στη σημερινή συγκέντρωση έξω από κατάστημα της επιχείρησης, που έγινε με αφορμή την απόλυση της συναδέλφου αλλά και την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη βίαιη απομάκρυνση των απεργών. Εκτελώντας εντολές  που δέχονταν από στελέχη της επιχείρησης, προχώρησαν σε συλλήψεις συνδικαλιστών. Ενδεικτικά, στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται οι Αντώνης Κούκουρας (μέλος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ), Θέμος Βασιλείου (εργαζόμενος), Κώστας Ρουμπής (εργαζόμενος), Κώστας Παπακωνσταντίνου (εργαζόμενος), Γιώργος Μπενέκος (εργαζόμενος) και Άρης Βενιζέλος (εργαζόμενος).
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν δυνάμεις από την Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών, το Κλαδικό Μετάλλου νομού Εύβοιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Σταματούκος από τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Ντούρου Σοφία, εκλεγμένη στην Περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Σε απάντηση της τρομοκρατίας, η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων και όλων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιηθεί έξω από το κατάστημα της επιχείρησης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να λάβουν μέρος στη συγκέντρωσή μας. Έχουμε πείρα πλέον! Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές είναι αδίστακτοι. Έχουν στην υπηρεσία τους τις κυβερνήσεις αλλά και την αστυνομία. Καμία ανοχή!
Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της συναδέλφου και την τρομοκρατική σύλληψη συνδικαλιστών και εργαζομένων!
Απαιτούμε τώρα την ακύρωση της απόλυσης!

Να αφεθούν τώρα οι συλληφθέντες συνδικαλιστές!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΝΗΛΕΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε ο Νηλέας Νεοχωρίου με νέα  και παλιά μέλη. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν οι:
Γιώργος Κότσαρης (Τσάμης), ως Πρόεδρος του Δ.Σ.
Δημήτρης Παναγιάρης, καταστηματάρχης
Νίκος Κουμουτσέας, Κρεοπώλης
Γιάννη Περιβολάρης Εστιάτορας – («ο Ξενύχτης»)
Γιώργος Περιβολάρης.
Μιλήσης Κώστας, Πολιτικός Μηχανικός
Γιάννης Σαμπάνης, πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. ιστορικό στέλεχος της ομάδας
Στέλιος Τζόκας, Αυτοκινητιστής
Γιώργος Καρατζάς
Απόστολος Τσώνης
Η εκλογή του δυναμικού Γιώργου Κότσαρη στο τιμόνι της ομάδας ανοίγει πολύ καλές προοπτικές για τον Νηλέα, ο Γιώργος Κότσαρης είναι Επιχειρηματίας- Αγρότης και Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος Αυλώνος ενώ επί σειρά ετών ηγείται του τοπικού αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος.



ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΜΙΝΑΣ

Την  Κυριακή  22  Σεπτεμβρίου  ώρα 11, θα γίνει, αγιασμός στο Δικηγορικό γραφείο της  γνωστής δικηγόρου  Ασημίνας  Παπαναστασίου  στην οδό Καραμουρτζούνη 15  στην πλατεία αγίου Νικολάου, πολλοί φίλοι  προσωπικοί μα και πολιτικοί θα παραβρεθούν , στον όμορφο  εργασιακό χώρο  της καταξιωμένης και μάχιμης  για το δίκαιο  με αγώνες και για τα κοινά της Δικηγόρου, Ασημίνας Παπαναστασίου.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: " ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»
  ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



                                                     Αλιβέρι, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που έφυγε για την αιωνιότητα ο ηγέτης των «Πολιτών της Αυτοδιοίκησης», ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαναστασίου. Η απουσία του ηγέτη, του φίλου, του συνοδοιπόρου βιώνεται καθημερινά  στον αγώνα της παράταξής μας  για την ενότητα των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, για έναν  σύγχρονο δημοκρατικό δήμο, για έναν δήμο ανοικτό και συνεργάσιμο με τους πολίτες. Το όραμα, οι παρακαταθήκες, οι αξίες και οι ιδέες του Δημήτρη Παπαναστασίου  αποτελούν την πυξίδα μας και μας καθοδηγούν. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η τοπική κοινωνία θυμάται και αναζητά τη πολιτική σκέψη και την αυτοδιοικητική εμπειρία και πρακτική του  αξέχαστου Δημάρχου.

Η παράταξή μας, οι «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης», θα συνεχίσει τον δρόμο που ξεκινήσαμε μαζί του, τον δρόμο της ενότητας των δημιουργικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, τον δρόμο του αγώνα για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, για έναν Δήμο κοινωνικής αλληλεγγύης, για έναν Δήμο που σέβεται  τους πολίτες και δρα μαζί τους  για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΒΑΡΛΑΜΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης
με το άγγελμα του θανάτου του συμπολίτη μας
Γιώργη Βαρλάμου
διακεκριμένου ζωγράφου - χαράκτη
επίτιμου μέλους του Συλλόγου μας
συνεδρίασε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τη λύπη των μελών του και να συλλυπηθεί την οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί στην τελετή ταφής στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.
3.      Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
4. Την ημέρα της κηδείας του, να είναι μεσίστια η σημαία στο Σύλλογό μας.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
                            Ι. Αδαμόπουλος                        Ν. Πιτερός
                  





ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΒΑΡΛΑΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                             16-09-2013

Με θλίψη μάθαμε ότι έφυγε την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, ο ζωγράφος και χαράκτης  συμπατριώτης μας Γιώργης Βαρλάμος.
Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου εκφράζει  τα συλλυπητήριά του και την βαριά του θλίψη  στην αδελφή του, στα ανίψιά του και τους υπόλοιπους συγγενείς του.
Ο Γιώργης Βαρλάμος Γεννήθηκε το 1922 στην Πάρο και είχε καταγωγή από τους Ανδρονιάνους της Κύμης. Αγαπούσε και επισκεπτόταν τακτικά την περιοχής μας η οποία και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για  εκείνον.
    Εξίσου γνωστός ως ζωγράφος και ως χαράκτης. Βαθύς γνώστης των μυστικών της κλασικής χαρακτικής, είναι ίσως ο μόνος, εκτός από τον Δ. Γαλάνη, που καλλιέργησε εξίσου όλα τα είδη της –χαλκογραφία, ξυλογραφία, λιθογραφία-, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό σε όγκο και νοηματική ολοκλήρωση έργο. Έχοντας μελετήσει βαθιά και επίμονα τους τρόπους της πιστής απόδοσης των πιο διαφορετικών υλικών (σάρκα, ύφασμα, φυτά) με τα πιο διαφορετικά μέσα (λάδια, ακουαρέλες, χαρακτική) καταλήγει, μέσα από μια αφαιρετική διαδικασία, σε μια ζωγραφική που αποδίδει τη βαθύτερη ουσία της φύσης χωρίς εμφανείς λεπτομέρειες και σε μια χαρακτική, όπου τα πιο λαμπρά χρώματα είναι παρόντα με τη χρήση μόνο του μαύρου.
«Ζωγραφίζω σαν Χαράκτης και χαράζω σαν Ζωγράφος», με αυτά τα λόγια ο Γιώργης Βαρλάμος εξηγούσε πώς μπόρεσε να παντρέψει την Ζωγραφική με την Χαρακτική σε μια πανδαισία χρωμάτων, τόνων, σκιών που μόνο οι Μεγάλοι της Τέχνης κατάφεραν.
Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και βραβεύτηκε σε διεθνείς εκθέσεις από το Παρίσι έως τη Μόσχα. Όμως, ήταν πάντοτε παρών και στην καθημερινότητα του πολιτισμού και των κοινωνικών αγώνων, εικονογραφώντας εκατοντάδες βιβλία και φιλοτεχνώντας δεκάδες πολιτικές αφίσες.
Ο χώρος του πολιτισμό αλλά και οι περιοχή μας  είναι φτωχότεροι. Τα έργα του όμως και  η προσφορά του  θα αποτελούν πάντα ένα φωτεινό φάρο για εμάς.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου

Δημήτρης Γ. Θωμάς 

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟ


Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στον Υπουργό Ναυτιλίας  για την προ οκταμήνου ανάκληση της απόφασης για παραχώρηση της χρήσης του λιμανιού του Καράβου στην ΔΕΗ. Η επιστολή έχει ως εξής:
“Κύριε Υπουργέ, λάβαμε γνώση της  υπ’ αριθμ. 8322.107/01/2013 απόφασης, περί ανάκλησης της  υπ’ αριθμ. 0322.32/02/11/10-6- 11 απόφασης,  «παροχή  σύμφωνης γνώμης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης  χώρου εντός ζώνης, Λιμένα Αλιβερίου, στη θέση Κάραβος για τη λειτουργία της ΔΕΗ».
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στον ΚΑΡΑΒΟ, είχαμε καταγγείλει τις διάφορες ύποπτες μεθοδεύσεις που πήγαν στα ύψη την τιμή κατασκευής του εργοστασίου, τουλάχιστον  στο διπλάσιο του αρχικού Προϋπολογισμού.
Άλλωστε  όπως τυχόν γνωρίζετε του θέματος έχει επαλειφθεί   η Δικαιοσύνη.
Δυστυχώς βλέπουμε ότι οι μεθοδεύσεις εναντίον του  καινούργιου εργοστασίου  φυσικού αερίου της ΔΕΗ, που  εγκαινιάστηκε προ μηνός, συνεχίζονται κάτω από τουλάχιστον ύποπτες ενέργειες.
Το  Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι  δεν θα  επιτρέψει  το κλείσιμο  ενός καινούργιου  εργοστασίου,  όπου ο Ελληνικός Λαός  το έχει πληρώσει εκατομμύρια ΕΥΡΩ.
Άλλωστε οι  αναπτυξιακές προοπτικές του Αλιβερίου και  με εξαγγελίες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες για ρευματοδότηση  των νησιών μας.
Σίγουρα πρέπει  να βρεθούν  και να τιμωρηθούν  οι υπεύθυνοι  των παρανομιών  αλλά να μην  τιμωρήσουμε μια ολόκληρη κοινωνία, στερώντας τους έναν οικονομικό  πνεύμονα έντονα   αναπτυξιακό.
Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί καμιά θέση εργασίας  για την εξυπηρέτηση  ύποπτων συμφερόντων.
Με την ίδια λογική  και το Υπουργείο σας , θα πρέπει να δει  τις  αναπτυξιακές  προοπτικές  της  ΔΕΗ του Αλιβερίου και να μην επιτρέψει το κλείσιμο της ολοκαίνουργιας μονάδας.
Το θέμα αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα, σε ένα Νομό της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης.
Με μυστήριο τρόπο φρενάρουν  όλα τα αναπτυξιακά  έργα, όσον αφορά τα Λιμάνια, όπως η μεταφορά του Λιμένος Χαλκίδας, το θέμα του Λιμανιού της ΣΕΛΜΑΝ, το Λιμάνι της ΙΝΤΕΡΚΕΜ  και έχουμε αφήσει ορφανά Λιμάνια στο Νομό, όπως ΑΓΕΤ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΣΟΓΙΑ κ.λ.π., όπου θα μπορούσε να είχε έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο.
Εάν θέλουμε να προχωρήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε την Εθνική μας Οικονομία,  πρέπει να προχωράμε με γοργά βήματα και αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις χρόνων και διάφορους «ευαίσθητους», που το ενδιαφέρον τους είναι τουλάχιστον  ύποπτο."

2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΦΑΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γράφει ο  Μπάμπης Γκαρούτσος
Πριν από 2 χρόνια, 16-9-2011 μια ημερομηνία ορόσημο για τις αξίες-αρχές  του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, έφυγε από την ζωή, πριν 2 χρόνια  ο άνθρωπός που υπηρέτησε για 30 χρόνια την Δημοκρατία και τους θεσμούς της, ο Δημήτρης Παπαναστασίου ο πρώην Δήμαρχος Κονιστρών, φτωχότερή αλλά και σπάζοντας τον όρο ουδείς αναντικατάστατός απέδειξε ότι είναι πραγματικά  αναντικατάστατος.
Με τα οράματα – τους προβληματισμούς τις ιδέες του ήταν ο πατέρας των θεσμών, ο πατέρας της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίδαξε  ήθος- αξιοπρέπεια  και το μεγαλείο της  ψυχής να αφιερώνεις όλη σου την ζωή στα κοινά, με όποιο κόστος ψυχικό και σωματικό, να υπερπηδάς  σκοπέλους όπως προσωπική ζωή, υγεία  για να είσαι πιστός και φιλότιμος στρατιώτης  των θεσμών των αξιών , αφιερωμένος στα οράματα και τις αξίες, αφιερωμένος στον στόχο που είχε βάλει  το καλό του τόπου, με αυθορμητισμό , αγάπη για τον απλό  δημότη , αγάπη για τον τόπο ---όνειρα και αξίες, το 2014  η απουσία του από τα κοινά , η έλλειψη  του ονόματός του από τις εκλογές, απλά θα θυμίζει το πένθος της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής του τόπου  .
Πένθος για την απώλεια την αντικαταστάτη ως τώρα ενός αγωνιστή, ενός μαχητή  που ποτέ δεν έπεσε  με την πλάτη στο καναβάτσο, αντίθετα πολλές φορές έσπασε τοίχοι, για το καλό του τόπου, υπερασπίζοντας  το συμφέρον του δημότη ως πατέρας ήθους και θεσμών δίδαξε φίλους, αλλά και πολιτικούς αντιπάλους, μαθήματα ήθους επίμονης μάχης για τα κοινά,  ενεργητικότητας αλλά κυρίως αγάπη και μεράκι για μια ισότιμη διαχείριση του δημότ , αγάπη και μεράκι ιδέες και αρχές που δεν σπανίζουν σήμερα απλά δεν υπάρχουν.

Όλοι θα θυμόμαστε τον αγωνιστή – άνθρωπο –ηγέτη – μαχητή –δάσκαλο ήθους και  πατέρα μεγάλων ιδεών και οραμάτων θεσμοφύλακα αξιών Δημήτρη Παπαναστασίου, που άφησε φτωχότερη και ορφανή την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά πλούσια από οράματα και αξίες που δύσκολα θα υλοποιηθούν χωρίς την ύπαρξη του…χωρίς τους αγώνες του…2 χρόνια λοιπόν φτωχότερη η τοπική αυτοδιοίκηση, φτωχότερος ο τόπος , στερεύοντας το πηγάδι αξιών και οραμάτων  αλλά και γνώσης…….