Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ. «ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Άμεση υπήρξε η απάντηση της Δασάρχου Αλιβερίου κ. Γκοτζαμάνη στο  έγγραφο του Δημάρχου σχετικά με την κατάληψη δημόσιας έκτασης στο Λατομείο στην θέση Στενό Αλιβερίου καθώς και στην από 17-09-2013 διαμαρτυρία κατοίκων του Αλιβερίου στους οποίους και κοινοποιήθηκε μάλιστα η σημερινή απάντηση του Δασαρχείου.
Από την απάντηση προκύπτει ότι το Δασαρχείο είχε ενημερωθεί ήδη από τους κατοίκους με το προαναφερόμενο έγγραφό τους που έχει ήδη προ δέκα ημερών δημοσιευτεί στο ΛΑΛΑ ΤΟ (http://www.lala-to.blogspot.gr/2013/09/blog-post_21.html). Κατόπιν της ενημέρωσης αυτής έχει ήδη ξεκινήσει την συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου να προβεί στην έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής  η εκτέλεση του οποίου θα αποτελέσει ασφαλώς και την πρώτη δραστική ενέργεια για την επανάκτηση της χρήσης του χώρου από το Δασαρχείο. Όπως όμως είχαν καταγγείλει οι κάτοικοι, προκύπτει και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου αλλά   διαπίστωσε ήδη και το Δασαρχείο, στον χώρο αυτό έχουν γίνει και  παρεμβάσεις όπως αποθήκευση αδρανών υλικών και απορριμμάτων- μπαζών από δημοτικά έργα στο Αλιβέρι, έχει τοποθετηθεί  περίφραξη και είσοδος με λουκέτο καθώς και τοποθέτηση μπαζών που δεν επιτρέπουν την είσοδο, δηλαδή ενέργειες που δείχνουν προσπάθεια καταπάτησης και ιδιοποίησης του συγκεκριμένου δημόσιου δασικού χώρου. Οι κάτοικοι έχουν καταγγείλει τον Δήμο ως πρωταγωνιστή της καταπάτησης του δημόσιου αυτού δασικού χώρου. Για όλα αυτά το Δασαρχείο θα συνεχίσει την έρευνά του και θα προβεί στις επιβαλλόμενες από τον νόμο ενέργειες.
Είναι γεγονός πάντως ότι ο Δήμαρχος θυμήθηκε σήμερα να ενημερώσει  το Δασαρχείο για την κατάληψη του χώρου από τους Ρομά μετά την αποτυχία να βρει χώρο για την μετεγκατάστασή τους. Αφού λοιπόν τα βρήκε ως τώρα σκούρα έσπευσε να μεταβιβάσει την ευθύνη και να βγει απ΄έξω. Πολύ φοβούμαστε ότι για άλλη μία φορά «πήγε για μαλλί και θα βγει κουρεμένος». Είμαστε βέβαιοι ότι το Δασαρχείο εφαρμόζοντας τον νόμο και με την συνδρομή της εισαγγελικής αρχής θα καθαρίσει το τοπίο από τους Ρομά και όχι μόνο και θα επανακτήσει την κατοχή του ως δημόσιας δασικής έκτασης. Αλίμονο σε άλλους…
Τέλος, χαιρετίζουμε την καθυστερημένη ευαισθησία του κ. Δημάρχου για την καταγγελία των καταπατητών Ρομά. Η ευαισθησία αυτή θα  είναι όμως υποκριτική εάν δεν καταγγείλει – όχι ίσως στο Δασαρχείο διότι αυτό έχει ήδη εξαντλήσει την νόμιμη και δικαστική διαδικασία αλλά- στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος  την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που έχουν προξενήσει με την παράνομη καταπάτηση, κατοχή και ασύδοτη εκμετάλλευση επίσης δημοσίων δασικών χώρων που λειτουργούν ως «Λατομεία» στην περιοχή Κύμης και Κονιστρών αλλά και αλλού, κατά σύμπτωση από πολιτικούς και όχι μόνο φίλους του ή και συνεργάτες και τα οποία καταγγέλλουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής. 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΝΑΓΩΝΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF ΣΤΟ ΜΗΛΑΚΙ

Αναφορά
Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
                                                      
Θέμα: «Άδεια καύσης RDF για την εταιρεία ΑΓΕΤ - LAFARGE»

Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 25-9-2013 επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων, με θέμα την ύποπτη κινητικότητα φορτηγών αγνώστου φορτίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΓΕΤ – LAFARGE στην οποία έχει ανακληθεί η άδεια καύσης RDF.
Παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες. 
Ο καταθέτων Βουλευτής
                                                                     

 Δημήτρης Αναγνωστάκης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ



Αξιότιμο                                                                          
Κύριο Συμεών Κεδίκογλου  
Υφυπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμε Κύριε  Υφυπουργέ.

Η Ένωση Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων, που αριθμεί 740 περίπου πολύτεκνες οικογένειες – μέλη που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου, Δήμου Σκύρου,  κάποιες οικογένειες από τον Δήμο Ερέτριας- Δυρφίων και Χαλκίδας,  σας παρακαλεί θερμά  να καταθέσετε άμεσα τροπολογία στη Βουλή, ώστε τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να έχουν και πάλι δικαίωμα Μεταφοράς θέσης εισαγωγής κατά απόλυτη προτεραιότητα και χωρίς ποσόστωση, αφού δίνετε και πάλι κατά χιλιάδες μετεγγραφές, εκτός των πολυτέκνων που είναι και οι μόνοι που συνταγματικά προστατεύονται. Δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην θεσπισθεί το μέτρο αυτό, τη στιγμή που οι πολύτεκνοι φοιτητές είναι πολύ λίγοι και μόλις πλησιάζουν το 15% των αιτούμενων φοιτητών!.
Κύριε Υπουργέ, καθημερινώς έρχονται τελευταία στα γραφεία μας πολύτεκνοι  με παιδιά φοιτητές , που διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης να διατηρούν 2 και 3 σπίτια συγχρόνως για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Για το σκοπό αυτό, στο τέλος  της παρ.8 του άρθρου 34 του προσφάτως  ψηφισθέντος νόμου,  να προστεθεί νέα παράγραφος ως ακολούθως:
«9. Όλοι οι επιτυχόντες πολύτεκνοι φοιτητές, που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις Πανελλαδικού επιπέδου του Σχολικού έτους: 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους εφόσον το επιθυμούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα  κατ’ επιλογή του ενδιαφερομένου,  πλησιέστερο στον τόπο της κατοικίας των γονέων ή στην πόλη που φοιτά ήδη ένας τουλάχιστον αδελφός ή αδελφή τους,  κατά την έννοια της υπ` αριθ. 67859/Β1/5.7.2006 απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων» (Β` 874) και της υπ` αριθ. 69066/Ε5/7.7.2006 απόφασης του ίδιου Υπουργού (Β` 998), όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Οι θέσεις  αυτές, είναι καθ` υπέρβαση του ποσοστού της παραγράφου 1».
Θα σας είμαστε ευγνώμονες, όλοι οι πολύτεκνοι της Ενώσεως Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων , αν προχωρήσετε άμεσα στην ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση 
Με εκτίμηση
Για την Ένωση Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων  …………………………………
        Η Πρόεδρος                                                                                Η Γεν. Γραμματέας
ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ                                ΕΛΕΝΗ ΜΙΚΕΡΟΖΗ




ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ ΓΙΑ ΤΟ RDF

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                          26 ΣΕΠΤ 2013


Σύμφωνα με καταγγελίες, φορτηγά που μετέφεραν RDF και άλλα υλικά εισήλθαν την Τετάρτη 25/09/13 στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο ΜΥΛΑΚΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Είναι γνωστή και δημόσια διατυπωμένη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου για τη μη καύση του RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο ΜΥΛΑΚΙ. Καλούμε τους καθ’ύλην Αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια- Πολιτεία), να προβούν στον έλεγχο της φύσης των μεταφερθέντων υλικών καθώς και των νομιμοποιητικών εγγράφων (άδειες συνοδευτικά έγγραφα) για αυτή τη μεταφορά, εναπόθεση και πιθανή χρήση τους.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Αλιβέρι 26-09-2013
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                       Αριθμ. Πρωτ : 26.236
     ΔΗΜΟΣ:  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                
    ( Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων )                                                                       
Ταχ. Διευθ : K. Μπακόλα 30
Τ.Κ : 34500
Τηλ : 22230/ 23130
FAX :  22230/2375
Πληρ: Υπατίδη Παν.
                                                            ΠΡΟΣ : Αποκεντρωμένη Διοίκηση
                                                                            Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας
                                                                            Γενική Διεύθυνση Δασών
                                                                            & Αγροτικών Υποθέσεων
                                                                            Διεύθυνση Δασών Ν. Εύβοια
                                                                            Δασαρχείο Αλιβερίου
                                                                            ΚΥΜΗ 34003
                                                                          ( Υπόψη κ. Γκοτζαμάνη )

ΘΕΜΑ « Κατάληψη Δημόσιας Δασικής Έκτασης από  Ρομά στην θέση Στενό Αλιβερίου»
Σας γνωρίζουμε  ότι στην θέση « Στενό » και σε κοντινή απόσταση από το σχέδιο πόλεως  της Πολεοδομικής Ενότητας ΙΙ Αλιβερίου, εντός του παλαιού λατομείου του κ. Αθανασίου  (έκταση Δημόσιου Δασικού χαρακτήρα )  έχουν εγκατασταθεί εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου Ρομά .
Αυτός έχει ως αποτέλεσμα, αφενός  στην έκταση αυτή να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και να απειλείται η δημόσια υγεία των κατοίκων που διαμένουν γύρω  από την περιοχή αυτή   και αφετέρου να έχουν δημιουργηθεί  έντονες διαμαρτυρίες από του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής .
Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας,  δεδομένου ότι ο χώρος ανήκει στην δικαιοδοσία σας .

                                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                  Δημήτριος Θωμάς

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ενάντια στη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Χαλκίδας, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Ασημίνα Καραμπέτσου. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη που προσφέρει το ναζιστικό μόρφωμα σε βιομήχανους και εφοπλιστές, δίνοντας παραδείγματα τόσο από την περιοχή όσο και γενικότερα. Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξε τη φύση της Χρυσής Αυγής σαν όπλο του κεφαλαίου για το χτύπημα του ταξικού εργατικού κινήματος και έδειξε το πώς και το που πρέπει να χτυπηθεί: Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο και σε κάθε εργατική γειτονιά, όπου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να «τρώνε πόρτα»!
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δυνάμεις από την Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Εύβοιας – Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων Ζούρα, το Σωματείο Εργαζομένων Κελαϊδίτη ΑΕ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Επισιτισμού Εύβοιας, την Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, την Επιτροπή Ανέργων Χαλκίδας, το Σύλλογο Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας και την Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (ΟΓΕ).

Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας, με συνθήματα όπως: «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!», «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες, στα αφεντικά σας κάνετε τις πλάτες» και «Τότε ρουφιάνοι τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες».

Ο ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ

«Το Αλιβέρι πατάει γκάζι για τρίτη συνεχή χρονιά. Γενικά τα τελευταία χρόνια το Αλιβέρι γκαζώνει σε όλα τα επίπεδα. Το Αλιβέρι που χρόνια τώρα ήταν «παρκαρισμένο» και σε αδράνεια. Εμείς δίνουμε το ρυθμό και μπαίνουμε ταυτόχρονα σε ρυθμό» δήλωσε ο Δήμαρχος μετά το πέρας του 3ου Drift show (αγώνες επίδειξης αυτοκινήτων), με δυνατές πλαγιολισθήσεις και μάχες με τα χρονόμετρα!

Όπως εξάλλου πατάει γκάζια 11 χρόνια η Κύμη. Νομίζει ίσως ότι έτσι μπορεί να κρυφτεί από την οδυνηρή πραγματικότητα. Τα μόνα γκάζια που πατάει η περιοχή είναι πράγματι τα γκάζια στα διάφορα ράλλυ ή drift show. Σε όλα τα άλλα πατάει φρένο και πηγαίνει με την όπισθεν. Δεν χρειάζεται άλλη μαρτυρία από τον ίδιο τον προϋπολογισμού που ετοιμάζει να ψηφίσει ο Δήμος. Ενώ η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή ανεξάρτητα από την καραμέλα των διοικούντων τον δήμο δύο εκατομμύρια ευρώ αντί να έχουν δαπανηθεί για έργα έστω μικρής εμβέλειας παραμένουν υποτίθεται στα συρτάρια και μανουβράρονται, εκτός των άλλων, για να μεταβληθούν οσονούπω σε πολιτικό χρήμα. 

ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πρώην Δήμαρχος, όπως γράφει η ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ που κυκλοφορεί σήμερα,  βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Την γλύτωσε από την αυτοδιοικητική δράση αλλά δεν ξέφυγε από τις επιχειρηματικές αντιξοότητες. Τάχει αυτά η ζωή!!! 

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΕΤΡΟΥΛΑ"

Περιχαρής ο Δήμαρχος κ. Θωμάς απολαμβάνει στην βόλτα με την "πετρούλα" στο 3o DRIFT SHOW  που μάγεψε το Αλιβέρι το περασμένο Σάββατο.
Την ακόλουθη ανακοίνωση έστειλε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                           Αλιβέρι: 26-09-2013

Το Αλιβέρι πάτησε γκάζι για τρίτη συνεχή χρονιά  στο 3ο Drift show
Ήταν ένα απίστευτα θεαματικό Σαββατόβραδο  στις 21/9/13 για τους πολυάριθμους θεατές που βρέθηκαν   στο δρόμο προς τον Άγιο Λουκά, στην πλατεία Ζωντού στο Αλιβέρι, αφού  παρακολούθησαν για τρίτη φορά στην φιλόξενη πόλη, το 3ο Drift show (αγώνες επίδειξης αυτοκινήτων), με δυνατές πλαγιολισθήσεις και μάχες με τα χρονόμετρα! 
Με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό οδηγώντας πολλές φορές στα όρια τα αυτοκίνητα τους και την αδρεναλίνη του κόσμου να ανεβαίνει στα ύψη και να ξεσπά σε επευφημίες και χειροκροτήματα κάθε φορά που περνούσαν από μπροστά τους. Από πλευράς οργάνωσης, όλα ήταν στην εντέλεια και είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Στην εκδήλωση, η οποία γίνεται πλέον θεσμός (όπως και η Ανάβαση Κύμης η οποία διοργανώνεται 11 συνεχή χρόνια), ήταν παρών και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος μάλιστα πήρε για άλλη μια φορά ενεργά μέρος στην επίδειξη, ως συνοδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια της ανάβασης Κύμης η οποία αποτελεί θεσμό για 11 χρόνια, έρχεται τώρα να γίνει θεσμός και το Drift show στο Αλιβέρι το οποίο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε ο κόσμος έχει ανάγκη εκτόνωσης και προσπαθούμε με αξιόλογες διοργανώσεις να ανταποκριθούμε. Το Αλιβέρι πατάει γκάζι για τρίτη συνεχή χρονιά. Γενικά τα τελευταία χρόνια το Αλιβέρι γκαζώνει σε όλα τα επίπεδα. Το Αλιβέρι που χρόνια τώρα ήταν «παρκαρισμένο» και σε αδράνεια. Εμείς δίνουμε το ρυθμό και μπαίνουμε ταυτόχρονα σε ρυθμό».

Στην απονομή που έγινε με την παρουσία πολλών θεατών που παρέμειναν στο χώρο για να χειροκροτήσουν τους νικητές, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Αλιβερίου κ.Νικ. Κιουσης και όλοι οι παρευρισκόμενοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση.

ΗΡΘΕ ΤΟ RDF ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ, ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ; ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                                  Αλιβέρι  25-9-2013


ΠΡΟΣ
1.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
2.Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
3.ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
4.Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
5.ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
6.Α.Τ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
7.ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Α  Ν  Α  Φ  Ο  Ρ  Α

Αγαπητοί κύριοι,
Όπως είστε ενήμεροι, με απόφαση των Διοικητικών αρχών έχει αρθεί από την ΑΓΕΤ- LAFARCE η άδεια καύσης RDF στο εργοστάσιό της στο Μυλάκι Αλιβερίου. Για το ίδιο θέμα έχει εκφράσει ΟΜΟΦΩΝΗ πολιτική απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ειδική του συνεδρίαση .
Σήμερα Τετάρτη 25/09/2013 γίναμε δέκτες καταγγελίας πολίτη ότι φορτηγά αυτοκίνητα εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας ΑΓΕΤ – LAFARGE στο Μυλάκι Αλιβερίου, με άγνωστο φορτίο. Από αυτοψία αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας επιβεβαιώθηκε το γεγονός της παρουσίας φορτηγών αυτοκινήτων μεταφοράς εντός της επιχείρησης περί την 10.30 πρωινή.
Δεδομένης της  πρόσφατης παροχής άδειας στην ως άνω εταιρείας, δυνάμει της οποίας είχε επιτραπεί η καύση RDF στο εργοστάσιό  στο Μυλάκι Αλιβερίου και της εν συνεχεία άρσεως της εν λόγω άδειας και προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της από μέρους των ως άνω φορτηγών αυτοκινήτων εισαγωγής ποσοτήτων RDF για χρήση τους ως καυσίμου λειτουργίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας, παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες. Ιδιαίτερα θα μας ενδιέφερε να ενημερωθούμε για  τα Δελτία Μεταφοράς πρώτων υλών και καυσίμων με το ακριβές τους περιεχόμενο που εισήχθησαν στις εγκαταστάσεις του προαναφερόμενου εργοστασίου, κατά το χρονικό διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, με τις αντίστοιχες συνοδευτικές μεταφορικές τους.
                                                                Σε αναμονή πληροφόρησης,
                                                                                      Με τιμή
                       Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

                         Γ . Λαγανάς                                                                       Ευαγ. Σπίθας

ΤΑ ΚΑΠΗ ΠΗΓΑΝ ΠΑΤΜΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                            26 ΣΕΠΤ 2013

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου διοργάνωσαν εκδρομή στην Πάτμο, το νησί όπου ο Αγ. Ιωάννης έγραψε την «Αποκάλυψη». Ένα νησί, που μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει.
Τα μοναστήρια, οι ακρογιαλιές, τα καταγάλανα νερά προ(σ)καλούν τον επισκέπτη. Ένα ταξίδι ζωής. Όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΑΠΗ ενθουσιασμένοι, απόλαυσαν αυτό το καταπληκτικό ταξίδι, που περιελάμβανε προσκύνημα σε όλα τα μοναστήρια, καθώς και ψυχαγωγία το βράδυ με χορό και παραδοσιακή διασκέδαση.
Μαγευτική διαδρομή κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ήταν το ταξίδι με καραβάκι από την Πάτμο στους Λειψούς.
Στην εκδρομή συμμετείχαν ως συνοδοί η πρόεδρος των ΚΑΠΗ Κατερίνα Κουιμιτζή και η αντιπρόεδρος Ελένη Στουπή.

Καλό Χειμώνα!

ΩΡΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ!!!

 Έξι παίκτες της Ροτ-Βάις Έσεν έστησαν μία καταπληκτική κομπίνα και πήραν ισοπαλία απέναντι στη Βάτενσαϊντ.

Ολόκληρο… συμβούλιο έστησαν στη Ροτ-Βάις Έσεν για την εκτέλεση ενός φάουλ απέναντι στη Βάτενσαϊντ για την τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας.

Όμως είχαν αποφασίσει εξ αρχής τον εκτελεστή κι απλώς ήθελαν να μπερδέψουν τους αντιπάλους. Κινήθηκαν σχεδόν όλοι προς την μπάλα, μετά παρίσταναν πως… έκαναν πίσω λόγω ασυνεννοησίας κι ενώ το τείχος και ο αντίπαλος γκολκίπερ είχαν χαλαρώσει, ήρθε ένα και με εξαιρετικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ "ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΙ" ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Είναι μία έκφραση του συρμού ή μία κατηγορία συνανθρώπων μας που τους συναντάμε καθημερινά δίπλα μας. Ο «κλαρινογαμπρός» είναι ένας  σύγχρονος έλληνας της κρίσης που συνήθως προκαλεί γέλιο ή υπομειδίαμα αλλά αυτός θα είναι ο τελευταίος που θα το πάρει χαμπάρι.
«Ο κλαρινογαμπρός νιώθει περήφανος για την κατάστασή του και δεν τη θεωρεί παρακμιακή σε καμιά περίπτωση. Πιστεύει ότι είναι ο υπέρτατος, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος, το απόλυτο αρσενικό και έχει υπερβολική σιγουριά στον εαυτό του. Βέβαια εδώ ισχύει το περίφημο "δεν ήξερες, δε ρώταγες;". Συνήθως οι γκόμενες τους απορρίπτουν με την πρώτη ματιά, αλλά εκείνοι, καθότι περιορισμένης ευθύνης, δεν το καταλαβαίνουν και προχωράνε μέχρι να γευτούν από πρώτο χέρι την απόρριψη. Προσοχή: αυτό δεν είναι πείσμα, το οποίο είναι μάλλον θετικό στοιχείο, αλλά ηλιθιότητα.
Ο κλαρινογαμπρός είναι ύπουλος και τσάτσος. Δε φταίει όμως αυτός για την κατάντια του, απλά τυχαίνει να είναι λίγο παραπάνω λιγούρης και λουμπινιάρης από το μέσο πολίτη. Η επιθυμία του να κόψει τη μαλακία και να αρχίσει το σεξ είναι τόσο μεγάλη που τον κάνει να ξεπερνά τους ηθικούς φραγμούς του. Έτσι, από εκεί που λέγατε με το ζόρι μια καλημέρα, ο κλαρινογαμπρός είναι πρόθυμος να γίνει ο καλύτερός σας φίλος αν εντοπίσει ότι στην παρέα σας υπάρχει κάποια αιθέρια ύπαρξη. Φυσικά θα παραμείνει "κολλητός" σας μέχρι η εν λόγω κοπέλα να το καταλάβει και να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι».
Βέβαια εάν αντί στη θέση  της γκόμενας βάλουμε τα ψηφαλάκια και ότι έχει σχέση με την «εξουσία» και την τοπική πολιτική σκηνή τότε  αρχίζουμε σιγά σιγά να πήζουμε από πολιτικούς «κλαρινογαμπρούς». Κάποιοι έχουν  ήδη ανέλθει ψηλά και άλλοι θα το επιδιώξουν.


Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΑΤΙΝΑΣ

Ξαναγύρισε στα ερτζιανά της Εύβοιας η πολιτευτής κ. Ματίνα Ρέτσα. Από σήμερα ξεκίνησε τις εκπομπές στο ΚΟΣΜΟΣ FM 100 στο σταθμό που εργαζόταν έως το καλοκαίρι του 2010.
Η επάνοδος της Ματίνας Ρέτσα από την πρώην ΕΡΤ στο ΚΟΣΜΟΣ FM δεν έχει απαραιτήτως πολιτικές προεκτάσεις αφού κάπου πρέπει να δουλέψει η κοπέλα. Το ότι το όνομά της παίζει γερά για την τοπική πολιτική σκηνή είναι κάτι παράλληλο και πολλαπλώς αναμενόμενο. Λέγεται ότι είναι ο άσσος στο μανίκι της κυβερνητικής πλευράς για την Δημαρχία Κύμης Αλιβερίου. Ο ιδανικός κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αφού η Ματίνα έχει διαδρομή και στους δύο αυτούς χώρους. Μετά εξάλλου την βολεύει να είναι και αντιπολίτευση στον Δήμο αφού οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της θα την κρατούν μακριά και κοντά. Όλα αυτά πάντως είναι εικασίες  και λογαριασμοί χωρίς τον ξενοδόχο.

Το σίγουρο είναι ότι η επάνοδος τάραξε τα δημοσιογραφικά λιμνάζοντα νερά της Εύβοιας.

ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΠΡΙΛΗ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΥΡΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΛΙΝΑΡΙΑΣ

Τον πρώτο κύκλο κατάθεσης των εγγράφων και της πρότασης για το υδατοδρόμιο Σκύρου ολοκλήρωσε η εταιρία Hellenic Seaplanes και, μετά την επιτυχή αξιολόγησή της από το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, θα προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης του υδατοδρομίου στο λιμάνι της Λιναριάς.

Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της Hellenic Seaplanes SA/ Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, προχωράει με γοργούς ρυθμούς και όπως σημειώνεται, σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα από τον Απρίλιο 2014.

ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Παραθέτουμε ολόκληρο το έγγραφο-διαμαρτυρία της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης προς ΕΛΓΑ, αλλά και προς όλους τους Υπουργούς και Βουλευτές του Νομού Ευβοίας για να ενεργήσουν κατά την κρίση τους προς ανάδειξη του θέματος και υποστήριξη του δικαίου αιτήματος.

ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις από απώλεια εισοδήματος λόγω καταστροφής παραγωγής ελαιοκάρπου.
ΣΧΕΤ.:  (α).Ν3877/2010/Αρθρο 5.

"1. Σας γνωρίζουμε ότι λόγω υψηλών θερμοκρασιών κατά την ανθοφορία, τις εντομολογικές προσβολές (δάκος & περονόσπορος) και την χαρακτηριστικά καθυστερημένη δακοκτονία από τα αρμόδια όργανα, καταστράφηκε σε ποσοστό άνω του 80% έως και 100%, η παραγωγή ελαιοκάρπου στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.
2. Το σύνολο των ελαιοπαραγωγών της περιοχής είναι μέλη της ΕΑΣ Ευβοίας, καταβάλουν τα ανάλογα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και στερούνται κάθε προστασίας από την καταστροφή της παραγωγής τους. Μια τέτοια κατάσταση είναι κατανοητό πως θα εξαθλιώσει τα ήδη ταλαιπωρημένα νοικοκυριά, μιας και ήδη είναι αναγκασμένα να πληρώνουν τα έξοδα συντήρησης των ελαιοδέντρων τους ( λίπανση, κλάδεμα, καθαρισμό), να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, και να υφίστανται αυτήν την αυταπόδεικτη φυσική καταστροφή στα ελαιόδεντρα τους, την στιγμή που σχεδιάζεται η φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Γιατί πληρώνουν την ασφάλεια; .

3. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και την ανάδειξη αλλά και υποστήριξη του θέματος από όλους τους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής, στους οποίους κοινοποιείτε το παρόν, προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών της Δ.Κ.Κύμης"

ΟΙ "ΡΟΜΑ" ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ "ΜΠΑΛΑΜΩΝ"

Η κινητοποίηση που γίνεται από την πλευρά πολιτών στο Αλιβέρι για την απομάκρυνση των Ρομά από το παλιό  νταμάρι στο Στενό  έχει δύο ζητήματα να αντιμετωπίσει. Πρώτον την δημιουργία ενός πράγματι σημαντικού κοινωνικού προβλήματος αλλά και περιβαλλοντικού ακριβώς δίπλα και ουσιαστικά μέσα στην πόλη. Δεύτερον, τον διάχυτο ρατσισμό και την φοβία που τον συνοδεύει  η οποία μεγενθύνει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα και δυσχεραίνει την αντιμετώπισή του.
Το ότι τα παιδιά των Ρομά  ενδέχεται  να πάνε σε κάποιο δημοτικό σχολείο της πόλης δεν πρέπει να προβάλλεται ως απειλή. Μακάρι τα παιδιά των Ρομά να πηγαίνουν στα σχολεία και να μορφώνονται και να γίνονται καλύτεροι μαθητές από  τους δικούς μας, τους «Μπαλαμούς».
Ανησυχούμε εξίσου για την ρατσιστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Έτσι και αλλιώς δεν μας πάει ο ρατσισμός. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.
Τώρα η πολιτική πλευρά του ζητήματος. Σήμερα λέγεται ότι συγκαλείται σύσκεψη της Επιτροπής που είχε ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η μία πλευρά περιμένει  να βγάλει η άλλη το φίδι από την τρύπα για να της το χρεώσει εν συνεχεία. Το τι υποστηρίζουν οι δημοτικές παρατάξεις δεν μας ενδιαφέρει.
Εμείς ξέρουμε ότι την διοίκηση και την πολιτική πρωτοβουλία στον Δήμο την έχει η παράταξη που κυβερνά. Όταν μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της θητείας της έχει αγνοήσει απολύτως την κοινωνία και αδιαφορεί για την ουσιαστική συμμετοχή της στις αποφάσεις, όταν έχει παντού στην απέξω την αντίθετη πλευρά, την αντιπολίτευση, και δεν της δίνει λογαριασμό ούτε για εκείνα που είναι υποχρεωμένη να δώσει δεν θα έπρεπε να περιμένει τώρα την θέση της, στην οποία προφανώς θα σπεκουλάρει «αυθωρεί και παραχρήμα».
Η αντιπολίτευση οφείλει να ακούει, να συμπαρίσταται αλλά και να κρατά τις απαιτούμενες αποστάσεις πολιτικής αυτονομίας από τις πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας των πολιτών. Αλλά θα ήταν ανόητο να συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων. Αυτό να το κάνει μόνη της η πλειοψηφία, όπως το έκανε αλαζονικά έως τώρα. Συνήθως αποτυχαίνει. Αν τα καταφέρει τώρα μπράβο της!!!

Πάντως εμείς, δεν θα αποφύγουμε και μία άλλη σκέψη: Η επίλυση ενός τέτοιου κοινωνικού και περιβαλλοντικού προβλήματος δεν μπορεί να γίνει αγνοώντας ότι πρόκειται για την στέγαση και τις συνθήκες διαβίωσης ανθρώπων οι οποίοι δεν πρέπει να ζουν σε καταυλισμούς και γκέτο γιατί εκεί φωλιάζει η εγκληματικότητα, οι αρρώστιες, η εξαθλίωση. Ο Δήμος οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα υγιεινής κατοικίας που επιβάλλουν οι ελληνικοί, ευρωπαϊκοί νόμοι και η διακήρυξη για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Το να πάει νερό και φως σε παράγκες και τσαντίρια μάλλον κοροϊδία είναι παρά κοινωνική ευαισθησία. Να εξασφαλίσει λοιπόν ανθρώπινη και υγιεινή στέγη ανάλογη του πληθυσμού κάθε οικογένειας Ρομά. Για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει διαθέσιμη γη που να πληροί τις προϋποθέσεις δόμησης, να εκπονήσει μελέτες και να οργανώσει με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό την ανθρωπιστική της παρέμβαση. Κάθε άλλο πιο κάτω από αυτό είναι κοροϊδία και υποκρισία.