Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!!!

Συμπολίτες  του Αλιβερίου,
Εδώ και δέκα μέρες, όπως αποκαλύψαμε και με φωτογραφικά ντοκουμέντα, αλλά και όπως αποδείχθηκε από σχετικό έλεγχο των υπηρεσιών της Περιφέρειας που προκαλέσαμε, η ΑΓΕΤ-LAFARGE, μεταφέρει και καίει σκουπίδια (RDF) στο εργοστάσιο της στο Μυλάκι Αλιβερίου. Με περισσό θράσος, σκορπά «αργό θάνατο» θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και το Περιβάλλον.
Το πράττει με νομικά τερτίπια. Επικαλούμενη Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου του Α’  Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά όταν υπάρχει μεθύστερη απόφαση του Ακυρωτικού Τμήματος του ίδιου οργάνου (σε Συμβούλιο) το οποίο  «παραπέμπει την κρινόμενη αίτηση ακυρώσεως καθώς και την εκκρεμή αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
Το υπόδειγμα, όπως η ίδια ισχυρίζεται, της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», δεν λαμβάνει υπόψη της τις βάσιμες ανησυχίες και την πάνδημη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας αλλά και διαχρονικά των ευρύτερων φορέων της Εύβοιας. Γράφει στα «υποδήματά» της αρνητικές αποφάσεις αιρετών οργάνων (Δήμο και Περιφερειακό Συμβούλιο). Αγνοεί τις επιστημονικές επισημάνσεις για τους κινδύνους του εγχειρήματος, ακόμα και αυτές που περιλαμβάνει η κατά παραγγελία και χρηματοδοτούμενη από το Σωματείο Εργαζομένων μελέτη του ΕΜΠ που χρησιμοποιήθηκε για να καθησυχάσει τις αγωνίες των εργαζομένων της. Προσβάλλει το κράτος δικαίου μη αναμένοντας για τρείς μήνες την εκδίκαση στο ΣΤΕ όπου έχουμε προσφύγει.
Είναι αλήθεια πως στην προσπάθειά της αυτή βρήκε «πρόθυμους» και «συμμάχους» στις Υπηρεσίες, στη Διοίκηση, στο Πολιτικό Σύστημα  κα.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΛΑΤΟ

Δεν θα σας απαντούσα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα χρησιμοποιούσατε αγενείς εκφράσεις. Έχετε το δικαίωμα να γράφετε αυτό που πιστεύετε και θα σας υποστηρίζω να το γράφεται, αλλά κόσμια.
Κατ΄αρχάς δεν έχω τίποτε προσωπικό με την κ. Δασάρχη, όταν ήρθε στην Κύμη την επισκέφθηκα στο γραφείο της εθιμοτυπικά, την καλωσόρισα και ευχήθηκα καλή συνεργασία.Αν θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά στην αλληλογραφία της Δ.Κ.Κύμης με το Δασαρχείο, μια και όλα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, θα δείτε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει και που είναι αρμοδιότητα της Δ.Κ. , είναι αυτό  που αναφέρεται στο άρθρο 83    του προγράμματος "Καλλικράτη" : " την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της αισθητικής περιοχών,καθώς και για την καθαριότητα αυτών."  Η επίμονη άρνηση όμως, της κ. Δασάρχου, ιδιαίτερα από τότε που άρχισαν οι αντιδικίες της με τον Δήμαρχο, να μας δώσει τα στοιχεία που μας είναι αναγκαία για να προγραμματίσουμε εργασίες ή προγράμματα προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, είναι άλλο πράγμα. Ακόμα και η προϊστάμενη υπηρεσία της μας έστειλε έγγραφο με οδηγίες και κατευθύνσεις. 
Ως προς το θέμα αν έχουμε αρμοδιότητα, ως Δ.Κ., να απευθυνόμαστε απευθείας στις διάφορες αρχές έχετε δίκιο αλλά αυτό έγινε στα πλαίσια της καλής   συνεργασίας και την αποφυγή της αλληλογραφίας με τον Δήμο. Φαντάζεστε όλα τα τοπικά συμβούλια να ζητάνε από τον Δήμο να ενεργήσει για τα τοπικά θέματα και στη συνέχεια να ενημερώσει, ο Δήμος,  όλα τα τοπικά συμβούλια;
Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα;
Τέλος η σχέση μου με τον Δήμαρχο. Σας διαβεβαιώ ότι είναι τυπική στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού και  φυσικά ως Κυμαίος τον στηρίζω και τον υποστηρίζω, γιατί πιστεύω ότι έχει τα προσόντα να ηγείται του Δήμου. Είναι νέος, έχει εμπειρία, είναι τεχνοκράτης, είναι δυναμικός έχει διορατικότητα και είναι Κυμαίος.   Αλλά ούτε συμμαθητές υπήρξαμε, είμαι αρκετά μεγαλύτερος, ούτε φίλοι και φυσικά είναι χαρακτηριστικό του χαρακτήρα μου να μην επιτρέπω σε κάποιον να μου δίνει οδηγίες για το τι θα πω και τι θα γράψω.
Πάντως σας ευχαριστώ για τις οδηγίες και συμβουλές που μου δίνεται και εκτιμώ το ενδιαφέρον σας ανάλογα.
Αυτά και σας ευχαριστώ που ασχολείσθε μαζί μου.



      

ΠΑΖΑΡΙ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                        16 ΟΚΤ 2013


Θετικότατος ο απολογισμός του φετινού παζαριού στο Αυλωνάρι. Χωρίς υπερβολή πρόκειται για το καλλίτερο παζάρι που έγινε ποτέ. Σε αυτό συνέτεινε και η καλοκαιρία, που βοήθησε την κοσμοπλημμύρα που κατέκλυσε όλες τις ημέρες τους χώρους της εμποροπανήγυρης, αλλά και η άριστη διοργάνωση που πέτυχε και πάλι ο Δήμος. Διοργάνωση για την οποία η Δημοτική Αρχή έλαβε πληθώρα συγχαρητηρίων από τους εμπόρους και τους δημότες.
Η δημιουργία περισσότερων  και φυλασσόμενων χώρων στάθμευσης που διατίθεντο δωρεάν συνέτεινε στην αύξηση των επισκεπτών, αφού αυτοί γνώριζαν ότι δεν θα ταλαιπωρηθούν για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους.
Η καθαριότητα των  χώρων του παζαριού υπήρξε υποδειγματική. Όλες τις ώρες της ημέρας, εργαζόμενοι του Δήμου, περιδιάβαιναν τους χώρους του παζαριού και συνέλεγαν και το παραμικρό σκουπίδι. Ήταν πέρα των άλλων μια πράξη πολιτισμού που έτυχε της γενικής επιδοκιμασίας.
Η  ανακαίνιση και η δημιουργία νέων λουτρών και τουαλετών, η αυξημένη τοποθέτηση χημικών WC, καθώς και η συνεχής, και καθ΄ όλο το 24ωρο, διατήρηση της καθαριότητας, συνέτειναν στην πολιτισμένη και υγιεινή διατήρηση του χώρων του παζαριού. Οι εποχές που οι τουαλέτες δεν λειτουργούσαν ή ήταν εντελώς απαράδεκτες, ανήκουν πλέον στο μακρινό παρελθόν.
Η ασφαλής ηλεκτρική παροχή, που επιτεύχθηκε από αυτή την δημοτική αρχή, με την μόνιμη και αυξημένης ισχύος ηλεκτροδότηση του χώρου του παζαριού, αλλά και την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους γύρω από το παζάρι, φώτισαν με πλήρη επάρκεια όλους τους χώρους και ταυτόχρονα αύξησαν το αίσθημα ασφάλειας,  απομακρύνοντας  οριστικά τον παλαιό μόνιμο φόβο μπλάκ-άουτ.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης  έχει πρόβλημα με την Δασάρχη Αλιβερίου ή καλύτερα εκτελεί άνωθεν εντολές αλλά εκείνοι που τις δίνουν έχουν παγίως  «βρει τον διάβολό τους».  Τι ερωτήματα είναι αυτά που θα θέσει την Τετάρτη στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας;  Άκουσον, Άκουσον!!!  α) Ποιοι δασοδρόμοι  συντηρήθηκαν το 2013, β) ποιο το κόστος συντήρησης των δασοδρόμων εντός της δημοτικής κοινότητας  Κύμης, γ) ποιοι εργολάβοι ανέλαβαν την εργασία συντήρησης των δασοδρόμων, δ) Τι μελέτες έχουν εγκριθεί για το δάσος Σουτσίνι; ε) τι μέτρα έχουν ληφθεί κατά της παράνομης ξύλευσης (κλοπής) σε αγροκτήματα που έχουν ελαιόδεντρα;
Δύο πρώτες παρατηρήσεις. Αυτά δεν είναι ερωτήματα για το Δασαρχείο είναι αντικείμενο επερώτησης στην Βουλή. Πάντως δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα ή αρμοδιότητα ενός Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας αφού εξάλλου η δημοτική κοινότητα δεν μπορεί να θέτει ερωτήματα σε άλλες υπηρεσίες αλλά μόνο ο Δήμος. Αυτός ως στρατιωτικός πρέπει να τηρεί την ιεραρχία. Όταν κάνουμε τέτοια ερωτήματα πρέπει να έχουμε την στοιχειώδη πολιτική ευφυΐα  να έχουμε ζητήσει στοιχεία και για τα προηγούμενα χρόνια έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. Ιδίως από την περίοδο των παχέων αγελάδων. Εν τούτοις σε αυτή την λειψή και αυταρχική και κωμικοτραγική τοπική δημοκρατία ο καθείς έχει δικαίωμα να πολιτεύεται και αναρμοδίως και ασκόπως και με ύφος ανακριτικό δίκην  Α2 μαύρων εποχών.
Προκειμένου να βοηθήσουμε πάντως τον κ. Πρόεδρο να εκτελέσει σωστά τα νόμιμα  καθήκοντά του για τα οποία τoν εξέλεξαν οι κάτοικοι της Κύμης πρέπει να συμπληρώσει στην ημερήσια διάταξη και  έγγραφο στη δημοτική αρχή με τα ακόλουθα ερωτήματα:
α) Πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα η πραγματική μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας της Κύμης, πότε θα ξαναρχίσει το έργο και με ποια μελέτη; β) Με ποια μελέτη έγιναν και πόσο κόστισαν τα μπαλώματα στο Γήπεδο της Κύμης γ) Ποια μέτρα έχει πάρει ο Δήμαρχος σε επίπεδο μελετών και εξασφάλισης χρηματοδότησης για να αποτρέψει την κατολίσθηση στον λόφο του Προφήτη Ηλία; δ)  Τα δέντρα που κόπηκαν στο Γήπεδο με άμεσες συνέπειες για τις κατολισθήσεις κόπηκαν κατόπιν άδειας του Δασαρχείου ή κόπηκαν παράνομα; ε) Ποιοι  δρόμοι και γιατί δεν καθαρίστηκαν, αγροτικοί ή δημοτικοί, από τον δήμο στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν; Μιλάμε ακαθάριστους δρόμους και για δρόμους μέσα στον οικισμό, όπως είναι οι δρόμοι κάτω από το δημοτικό σχολείο ή για δρόμους που καθαρίστηκαν μόλις τον Σεπτέμβρη!!!). στ)  Τα χρήματα που δαπανώνται για καθαρισμούς δρόμων ή άλλα έργα στην Κύμη  είναι ανάλογα των πιστώσεων που διατέθηκαν; ζ) Έχει ζητήσει οικονομικό απολογισμό με παραστατικά για τις εργασίες  τα έργα, τις προμήθειες και τυχόν μελέτες που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του;

Αυτά για ξεκίνημα. Ας ζητήσει λοιπόν ενημέρωση γιαυτά και εν συνεχεία έχουμε αρκετά άλλα, αλλά δεν θέλουμε να τον κουράζουμε.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΡΟΜΑ ΕΦΥΓΑΝ "ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ" ΑΠΟ ΤΟ "ΣΤΕΝΟ" . ΑΜΗΧΑΝΟΙ ΟΙ "ΓΥΦΤΟΠΡΟΞΕΝΟΙ"

Φύγαν οι Ρομά (Τσιγγάνοι)  από το Στενό και ο Δήμαρχος έσπευσε με τα γνωστά  επικοινωνιακά  φερέφωνα να αποσπάσει τις δάφνες για ένα αποτέλεσμα στο οποίο είχε μηδενική συμμετοχή.
Πράγματι οι Ρομά τα μάζεψαν από το Στενό και έφυγαν σήμερα. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους στο Δημαρχείο την Τετάρτη για να ζητήσουν χώρο να εγκατασταθούν αλλού. Ο Δήμαρχος  τους έδιωξε και τους έστειλε στο Δασονομείο. Πήγαν και στο Δασονομείο οι ταλαίπωροι όπου εκεί οι υπάλληλοι τους εξήγησαν ότι το Δασαρχείο μετά και την καταγγελία του Δημάρχου οφείλει να προχωρήσει στην έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής, θα πληρώσουν ως συνέπεια αυτού πολλά χρήματα πέρα και από τις ποινικές ευθύνες.  Κατόπιν αυτού υποσχέθηκαν ότι θα φύγουν μόνοι τους για να αποφύγουν τις συνέπειες. Όποιος ξέρει λίγο την συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης των Ρομά ξέρει ότι λόγω της επαγγελματικής τους υποτίθεται απασχόλησης σε δουλειές που κινούνται στα όρια της νομιμότητας και κυρίως λόγω  ακόμη και της παράνομης κυκλοφορίας με τα οχήματά τους  φοβούνται τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία. Μένουν όπου μένουν με την ανοχή των αρχών. Γι αυτό όταν φεύγουν ψάχνουν κάπου άλλου χώρο έως ότου τους διώξουν από εκεί. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια.
Το δασονομείο  με την παρουσία και της αστυνομίας έκανε αυτό που οι κάτοικοι περίμεναν από τον Δήμαρχό τους αλλά αυτός για άλλη μία φορά αναδείχθηκε ανίκανος και στα αυτονόητα. Εάν ήθελε μπορούσε κάλλιστα με την απειλή  και μόνο των προστίμων και των ποινικών συνεπειών για τις πολεοδομικές παραβάσεις, διότι τα παραπήγματα ως παράνομες κατασκευές  ελέγχονται από την Πολεοδομία που είναι δημοτική υπηρεσία να τους είχε απομακρύνει από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η πολεοδομία του Δήμου από την Αστυνομία. Αρκούσε η απειλή για την παρέμβαση της πολεοδομίας και οι Ρομά θα είχαν φύγει προ πολλού. Είναι εξάλλου μία διαδικασία που την γνωρίζει άριστα. Δηλαδή την χρήση της Πολεοδομίας. Δεν το έκανε όμως. Δεν το σκέφθηκε, δεν το ήξερε, δεν το ήθελε;

Ένα είναι βέβαιο. Η απομάκρυνση των Ρομά δεν ήταν ποτέ στους σκοπούς του Δήμου όχι γιατί ήθελε να τους περιθάλψει αλλά γιατί ήθελε να τους καταστήσει μονίμους κατοίκους δηλαδή να τους γράψει τα δημοτολόγια. Γιαυτό γινόταν λόγος για κάποιους που κατάγονται από τη περιοχή ενώ αυτοί τελικά ήταν ελάχιστοι. Εν πάση περιπτώσει «το παιχνίδι δεν χάθηκε», ας βρει καταυλισμό  αποδεκτό από την τοπική κοινωνία και με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να τους « πολιτογραφήσει», αρκεί να μην έχει τα τρεχάματα με τις «μεταδημοτεύσεις».

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ



Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με Βούλευμά του απάλλαξε των κατηγοριών της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μπουραντά καθώς και τους; Βαρβάρα Καρατζούδη, πρώην Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας , τον Φώτη Καραγιάννη Διευθυντή της ΔΕΗ καθώς και  από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος τον υπάλληλο που υπέγραψε την οικοδομική άδεια  της Μονάδας Φυσικού Αερίου στον  Αλιβέρι.
Η ποινική δίωξη είχε προκύψει μετά από μηνυτήρια αναφορά της Οικογένειας Ρήγα η οποία έχει διάφορες διεκδικήσεις στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ. Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε με διπλή εντολή του τότε Νομάρχη κ. Μπουραντά. Το Συμβούλιο  Πλημμελειοδικών δέχθηκε  ότι οι δύο υπάλληλοι (Ο μηχανικός που υπέγραψε και  η Διευθύντρια κ. Καρατζούδη) ενήργησαν στο πλαίσιο της διπλής εντολής του Νομάρχη. Για τον Θανάση Μπουραντά έκρινε ότι  ενήργησε για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος εφόσον η κατασκευή του έργου είχε τεράστια σημασία για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και η καθυστέρησή του θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημία.
Η εξέλιξη αυτή είναι ασφαλώς θετική διότι αποκαθιστά πράξεις της διοίκησης οι οποίες έρχονται με την μέθοδο της υπέρβασης των τυπικών  ή και ουσιαστικών εμποδίων να προωθήσουν την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος που σε κάθε περίπτωση για την κοινωνία  και τους πολίτες πρέπει να είναι υπέρτερο του ιδιωτικού. Είναι όμως απορίας άξιο ότι το κράτος δεν είναι ικανό να αποκαταστήσει μία δια παντός τις περίεργες παραλήψεις της ΔΕΗ και να θέσει τέρμα σε αφορμές διεκδικήσεων που έχουν ζημιώσει και την ΔΕΗ και το δημόσιο με τις ποινικές ρήτρες. Τα γνωστά στους υποψιασμένους κλασικά τερτίπια μηχανισμών που ρουφάνε σαν τις βδέλες το δημόσιο χρήμα και ζημιώνουν την κοινωνία. 



ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ / ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ "AVALONA" ΚΑΙ ΤΟ ΕΛ.Γ.Ο. "ΔΗΜΗΤΡΑ" ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ  ΑΡΤΑΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μεγάλη συμμετοχή είχε η ημερίδα-Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με θέμα «Αρωματικά – Φαρμακευτικά φυτά και  παρασκευή  αρωματικών προϊόντων», που διοργάνωσε στις 14 Οκτωβρίου 2013  το Κέντρο «Δήμητρα» Νέας Αρτάκης σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αυλώνος Ευβοίας «AVALONA». Οι  συμμετέχοντες, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για εναλλακτικές-δυναμικές καλλιέργειες,  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για την καλλιέργεια και εκμετάλλευση των αρωματικών  και  φαρμακευτικών φυτών  και  να επιχειρήσουν, στο εκπαιδευτικό εργαστήριο,  την παρασκευή  αρωματικού ελαιολάδου, ξυδιού, αλατιού και τυριού καθώς και την διακόσμηση  συσκευασιών. Εισηγήτρια  ήταν η κ. Κατερίνα Μαλλή  Στέλεχος της Γενικής Δ/νση Αγροτικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Η  Υπεύθυνη Κατάρτισης του  Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης κ. Ελένη Πινακούλα- Κατσούλη, επεσήμανε ότι είναι η πρώτη ημερίδα που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Κέντρου  δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον  λόγω και της μεγάλης ποικιλίας αρωματικών φυτών που διαθέτει  η Εύβοια. Το Κέντρο θέλει να  ενθαρρύνει  και να ενισχύσει τις  δυνατότητες αξιοποίησης καθώς και γενικότερα να  παρέχει  επιμόρφωση και κατάρτιση για αγροτικά και διατροφικά θέματα συνεργαζόμενο με τους  αγροτικούς  και παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας. «Αξίζουν ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες, στην ομιλήτρια κ. Κατερίνα Μαλλή και στην Πρόεδρο του αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αυλώνος Ευβοίας «AVALONA» κ. Χροναίου για την συμπαράσταση και την υποστήριξη.
Στο σεμινάριο απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και η  Πρόεδρος του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αυλώνος Ευβοίας «AVALONA»  κ. Σοφία Χροναίου  η οποία  εξήγησε την συμβολή της συνεργασίας και  της δημιουργίας  συνεταιρισμών για στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στην Εύβοια η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει ακόμη πιο μαζικά και οργανωμένα αυτόν τον τομέα. Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Δήμου Αυλώνος  ιδρύθηκε  το 2005 με σκοπό να διασώσει την παράδοση της γεύσης, υπερασπίζεται τα τοπικά προϊόντα, διαθέτει κατάστημα στα Χάνια Αυλωναρίου και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις αγροτικών προϊόντων και σε σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ RDF

   ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                        17/10/2013


Από τα τέλη Σεπτέμβριου η ΑΓΕΤ προχώρησε στη καύση RDF στο Εργοστάσιο της στο Μυλάκι. Ως γνωστόν το RDF καίγεται σε ειδικές μονάδες καύσης.
Το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι έχει σχεδιαστεί να παράγει τσιμέντο και δεν μπορεί να μετατραπεί σε μονάδα καύσης RDF.
Η καύση RDF που περιέχει πλαστικό, παράγει διοξίνες, γνωστές καρκινογόνες  ουσίες. Επομένως η καύση του RDF δεν είναι αποδεχτή διαδικασία και ζητείται από την ΑΓΕΤ να σταματήσει άμεσα τους επικίνδυνους πειραματισμούς, εξάλλου εκκρεμεί προσφυγή κατοίκων της περιοχής στο ΣτΕ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου ομόφωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος ,το ΤΕΕ και  άλλοι φορείς έχουν ταχθεί κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι.
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου καλεί σε συγκέντρωση-συζήτηση για το θέμα της μη καύσης RDF από την ΑΓΕΤ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στο Εργατικό Κέντρο στις 7:00 το βράδυ.


Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ "ΠΑΤΑΤΑ"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Για δεύτερη φορά στην ίδια ιδιοκτησία αλλά και για πολλοστή φορά  σε άλλες ιδιοκτησίες και τοπικές κοινότητες (βλ .π.χ.  Κάλαμος) ο Δήμος επιχειρεί χωρίς άδειες να ανοίξει γεώτρηση σε ξένη ιδιοκτησία και εν αγνοία του ιδιοκτήτη. Όπως επίσης συμβαίνει όλες τις φορές ο ιδιοκτήτης ή η ιδιοκτήτρια φωνάζει την αστυνομία και  τα γεωτρύπανα φεύγουν κακήν κακώς  ενώ οι δημοτικοί παράγοντες  κρύβονται σαν τα ποντίκια για να μην τους πιάσει το αυτόφωρο. Έγινε λοιπόν το συμβάν στα Κριεζά αφού είχε  μάλιστα προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, μετά την πρώτη ανεπιτυχή απόπειρα,  διαπραγμάτευση  με την ιδιοκτήτρια. Αυτή ζητούσε πάνω από πέντε ο Δήμαρχος της έδινε έως τρία και τελικά δεν τα βρήκανε. Παρόλα αυτά το γεωτρύπανο πήγε και η αστυνομία τους κυνήγησε.  Λένε ότι την πρωτοβουλία την είχε Αντιδήμαρχος αλλά τελικά πουλήθηκε από τον Δήμαρχο ο οποίος τον άδειασε αφού δεν έκλεισε την συμφωνία με την ιδιοκτήτρια.
Περιττά ίσως τα ερωτήματα αλλά τα θέτουμε για εμπέδωση:
Είναι σοβαροί δημοτικοί άρχοντες αυτοί που ενεργούν σαν κατσαπλιάδες  λες και βρισκόμαστε στην εποχή του  λήσταρχου Νταβέλη; 
Δεν θα βάλλουν μυαλό, να ολοκληρώνουν εγκαίρως την αδειοδότηση αφού εξασφαλίσουν  την άδεια του ιδιοκτήτη και μετά να  ξεκινάνε τα γεωτρύπανα;
Αυτές οι ανθρωποώρες εργασίας των ανθρώπων που έχουν τα μηχανήματα και αποβαίνουν άκαρπες πρέπει τελικά να τις πληρώνει ο ταλαίπωρος δημότης;
Αυτές οι εκτός νόμου συμφωνίες για  αγορές ή αποζημιώσεις από ποιόν λογαριασμό πληρώνονται; Υπάρχουν κρυφά ταμεία στον Δήμο ή την ΔΕΥΑΚΑ, εάν ναι, ποιος; Τα διαχειρίζεται; Που δίνει λογαριασμό;
Στα Κριεζά και όχι μόνο ζητούν εξηγήσεις. Θα τις έχουν επώνυμα και με στοιχεία;

"ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ"

Παρακολουθήσαμε χθες σε τοπικό ραδιόφωνο συνέντευξη στελέχους της Αντιπολίτευσης. Του επικεφαλής  της μάλιστα του κ. Γιάννη Μπενάκη. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του δημοσιογράφου να αποκαλύψει ονόματα ο κ. Μπενάκης τήρησε σιγή ιχθύος. Οι πληροφορίες από το δικό μας ρεπορτάζ επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μπενάκης γνώριζε περισσότερα από όσα κάποιοι αγωνιούσαν να ακούσουν παρότι οι εξελίξεις τρέχουν πολύ πιο γρήγορα ακόμη και αυτούς οι οποίοι μετέχουν σε αυτές. Έτσι οι δημοσιογράφοι, οι «δημοσιογράφοι» και οι δημοσιογραφούντες θα μείνουν με το ερώτημα στα χείλη. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει ιδιαίτερο βάρος  και το παιχνίδι είναι πλέον γνωστό. Οι τράπουλες, σημαδεμένες και μη, είναι στο τραπέζι. Και ο χειμώνας εκτός από βαρύς θα είναι και ιδιαίτερα θερμός από πολιτικές εκπλήξεις. Κατά τα άλλα «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΑΚΟΣΙΟΥΣ

Με μόνο τρεις υπογραφές από την Εύβοια δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο της Κίνησης 75 του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Μιχάλη Καρχιμάκη το οποίο υπογράφουν 800 στελέχη του κινήματος που ζητούν αλλαγή της πορείας του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και διάρρηξη της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Οι τρεις Ευβοιείς είναι:
ΙΩΑΝΝΟΥ            ΔΗΜΗΤΡΗΣ       ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ, Π. ΜΕΛΟΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΚΟΥΡΝΙΑΤΗ  ΕΛΕΝΗ  ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ, Π. ΜΕΛΟΣ Σ.Ε  Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΟΞΥΛΙΘΟΥ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ, Π. ΜΕΛΟΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ,     Π. ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ, Π. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΣΤΟ ΚΟΙΛΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο “Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοιλίου” και η “Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Χαλκίδας”, διοργανώνουν Εκδήλωση για την νόσο Αλτζχάιμερ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013‏,  ώρα 5:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Μονοδρίου με σκοπό την ενημέρωση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Θα πραγματοποιηθούν:
1)      Ομιλία με θέμα «ΑΝΟΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ»
 Εισηγητής: Ευαγγελία Αγγελίδου, Σύμβουλος Ψυχικής      Υγείας – Πρόεδρος “Εταιρείας Νόσου Alzheimer    & Συναφών Διαταραχών Χαλκίδας”.
2) Ομιλία με θέμα «Η Αξία της Μεσογειακής Διατροφής»   
    Εισηγητής: Πάνος Γκάζας, Διατροφολόγος
3)  Ενημέρωση για τις προγραμματισμένες ενέργειες του συλλόγου,
Θα ακολουθήσει  κέρασμα από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Κοιλίου

Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΑΠΟ:  –ΣΩΜΑΤΕΙΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ -  ΦΟΡΕΙΣ -ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΡΟΣ :
1-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  κ. Βρούτση                  
2-ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΙΚΑ  κ.  Ρ. Σπυρόπουλο                                                                Αλιβέρι 7-10-2013

Θέμα: Συγχώνευση ή κατάργηση Ι.Κ.Α  Αλιβερίου

Κύριε Υπουργέ, κύριε Διοικητά του Ι.Κ.Α.
Από πληροφορίες μας,σκοπεύετε την συγχώνευση ή κατάργηση του  Υποκαταστήματος  Ι.Κ.Α  Αλιβερίου και την μεταφορά του στην Κύμη η Χαλκίδα .Αυτό θα ήταν ότι χειρότερο και καταστροφικό για την περιοχή Αλιβερίου, την  δεύτερη μεγάλη πόλη της Ευβοίας μετά την Χαλκίδα. Στην περιοχή μας υπάρχουν Βιομηχανίες και πολλές Βιοτεχνίες, όπως Τσιμεντοβιομηχανία Α.Γ.Ε.Τ   ΗΡΑΚΛΗΣ, μονάδες Δ.Ε.Η, Βιομηχανίες, ΒΙΔΟΜΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ, Γαλβανιστήρια, Μαρμαροβιοτεχνίες, πολλές Ιχθυοκαλλιέργειες, με εργαστήρια συσκευασίας ψαριών και εξαγωγής στο εξωτερικό, μεγάλη οικοδομική και εμπορική δραστηριότητα. Οι συνταξιούχοι της περιοχής είναι περισσότεροι των 3.000 ατόμων και οι εργαζόμενοι περισσότεροι από 6000. Φαντασθείτε λοιπόν ότι για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας η κατάθεση δικαιολογητικών εξόδων υγείας κ.λ.π θα πρέπει να πηγαίνουμε πλέον των 80 χιλιομέτρων ξοδεύοντας περισσότερα απ, όσα  θα  πάρουμε. Το Αλιβέρι  είναι έδρα  του Δήμου Κύμης  Αλιβερίου  και είναι κόμβος μεταξύ Κύμης και Καρύστου  με πάρα πολλά χωριά γύρωθε  και με εμπορική κίνηση ΚΑΙ Σας εκφράζουμε το καθολικό αίτημα όλων  των κατοίκων της περιοχής για την παραμονή και  ενίσχυση του Υποκαταστήματος στο Αλιβερι.
  Επίσης σας γνωρίζουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν μετοικίσει μόνιμα  στην περιοχή δικαιοδοσίας του  ΙΚΑ Αλιβερίου, από Αθήνα, Πειραιά και άλλες μεγάλες  πόλεις πολλοί κάτοικοι.
Tα παραπάνω είναι η περιγραφή της πραγματικής κατάστασης στην περιοχή μας. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο το ΙΚΑ Αλιβερίου να παραμείνει ανοιχτό και να ενισχυθεί, σε μια εργατούπολη στηρίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, αλλά και του ίδιου του ιδρύματος στην προσπάθεια του να πατάξει την ανασφάλιστη εργασία και να αυξήσει τα  έσοδα  του, αν εδρεύει διπλά στις βιομηχανίες του Αλιβερίου.
Αναμένοντες τις θετικές  σας αποφάσεις και ενέργειες.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ ΜΗΛΑΚΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:
ΖΑΡΑΚΩΝ
ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΔΥΣΤΟΥ
ΒΕΛΟΣ
ΚOΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΙΚΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :
1.ΦΟΥΤΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -6974952529 – 2223023500 - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ ΜΗΛΑΚΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
(email- UnionMilaki@lafarge.gr )
2.ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – 6978443759 - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

(Διεύθυνση: ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ 9 – Τ.Κ 34500-ΑΛΙΒΕΡΙ-ΕΥΒΟΙΑΣ- email- suntaaget.aliveri@yahoo.gr  )

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η  Ακαδημία των Πολιτών Αλιβερίου
(αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία),
σας καλεί
σε Ανοικτή Κοινωνική Συζήτηση
με εισηγήτρια την Γκουντρουμπή Φεμελίνα, θεατρολόγο – σκηνοθέτη,
που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013
και ώρες 05.00΄ μ.μ. – 08.00΄ μ.μ.
στην Αίθουσα «Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου»
με θέμα: «Επανεξετάζοντας τη συμμετοχικότητα στις σύγχρονες θεατρικές πρακτικές».

Η Κοινωνική Συζήτηση θα είναι ανοικτή (με ελεύθερη είσοδο) για όλους τους Πολίτες, οι οποίοι θα έχουν, παράλληλα, τη δυνατότητα να εγγραφούν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που υλοποιεί η Ακαδημία των Πολιτών στα πλαίσια του νέου ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, τα οποία είναι:

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο με το οποίο «πειράζει» και το χωροταξικό του Καλλικράτη.  Το πείραγμα περιορίζεται στα δύο μεγάλα νησιά, την Λέσβο και την Κέρκυρα που κατά τύχη εκλέγουν τους επίκαιρους Υπουργούς Αθανασίου και Δένδια. Πολλοί θα πουν ότι πρόκειται για ρουσφέτι των Υπουργών. Είναι αλήθεια  ότι η περίπτωση της Λέσβου ήταν άκρως προβληματική αλλά προβληματικότερος ο Δήμαρχος  ο γραφικός Βουνάτσος. Στην Κέρκυρα ο ευβοιώτης Τρεπεκλής προσπάθησε να κάνει κάτι.  Την Ρόδο την ξέχασαν, ίσως γιατί δεν είχε Υπουργό ή δεν ήξεραν πώς να την μοιράσουν.
Ένα είναι βέβαιο: η επόμενη θητεία, η πλήρης και πενταετής, θα είναι με τους Δήμους ως έχουν στην  υπόλοιπη Ελλάδα. Οι ευσεβείς πόθοι αρκετών και επιφανών μάλιστα τοπικών παραγόντων ήταν όνειρα θερινής νυκτός. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δεν θα σπάσει στα δύο.

Όπερ σημαίνει ότι πρέπει να το πάρουν απόφαση όλοι ότι οι πέντε δημοτικές ενότητες θα παραμείνουν ενωμένες  και γιαυτό όλοι μαζί να σκεφτούμε, να σχεδιάσουμε και να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη με όρους ενδοδημοτικής ισορροπίας και ενιαίας αγάπης για τον τόπο. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αυτά τα τρία χρόνια δεν είχε πυξίδα και σχέδιο ανάπτυξης. Ήταν ένα μπάχαλο διοικητικό και διαχειριστικό, έτσι πάει ξυπόλυτος στα αγκάθια στην νέα περίοδο, την πρώτη πενταετία όπου θα παιχτούν όλα. Όσοι περιμένουν να γυρίσουν πίσω στις περιόδους της ρεμούλας και της ασύδοτης και αδιαφανούς κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος είναι βαθιά νυκτωμένοι. Αλλά το χειρότερο αφήνουν μία μεγάλη και γεμάτη πλεονεκτήματα περιοχή, αυτή του Δήμου, έξω από τον νέο ανταγωνισμό που έτσι και αλλιώς θα εξελιχθεί στα ζητήματα της ανάπτυξης. 

ΕΡΓΑ ΠΑΝΤΟΥ;

Με αυτό το σύνθημα- τίτλο  η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να  παρουσιάσει στο έντυπό της, δηλαδή στο έντυπο της παράταξης των νέων οριζόντων το «τεράστιο έργο της». Στις πέντε έξι σελίδες  μετρήσαμε περισσότερα «θα» από τα έργα που έγιναν. Από αυτά κάποια ίσως σημαντικότερα είναι έργα που είχαν προετοιμάσει οι προηγούμενες δημοτικές  αρχές των καταργηθέντων δήμων  και τώρα σέρνονται, άλλα είναι έργα συντήρησης αυτονόητα τα οποία εμφανίζονται ως μεγάλα π.χ. αποχετευτικά έργα ομβρίων ενώ πρόκειται για λίγα μέτρα που κατά κανόνα εξυπηρετούν ελάχιστες έως μία κατοικίες και  προκρίνονται των αναγκαίων μόνο για την ψήφο των ιδιοκτητών.
Έργα τα οποία γίνονται σε κτίρια ή κοινόχρηστους χώρους από του Συλλόγους χωριών που έχουν αναπτύξει δράση και στα οποία η συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής είναι «φιλική» που δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ  ενώ η προσωπική εργασία των εθελοντών των Συλλόγων ξεκινά από την επιλογή των παρεμβάσεων έως και την υλοποίηση εμφανίζονται ως έργα του Δήμου!!! Στα οποία συνεργάζεται ο Σύλλογος!!!

Κρίμα πέταξαν πέντε σελίδες  για να παρουσιάσουν το « τίποτα» και τα συνεχή «θα».