Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ κ. ΕΥ. ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ευάγγελος Σπίθας
Τοπογράφος Μηχανικός
Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου & Περιχώρων
Ταμυνέων 53 ΑΛΙΒΕΡΙ TK 34500 Τηλ. 2223023810 & 2223023533 Fax 2223029567 e-mail: spithas@tee.gr
                                          
Αλιβέρι 25/10/2013
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Όπως πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στη Λαμία, ο «τυπικώς»  Αντιπεριφερειάρχης Eύβοιας  κ. Αθανάσιος Μπουραντάς αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου με συκοφαντίες και ψεύδη. Επέλεξε δε να πράξει τούτο όταν πλέον είχα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και ενώ - σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις με το ίδιο θέμα  -  είχε κάθε δυνατότητα να αναπτύξει τα όποια «επιχειρήματά» του, παρόντος  εμού, ώστε να υπάρξει αντίλογος. Τόση πολιτική ανδρεία λοιπόν! Ο κ. Μπουραντάς επανέλαβε όσα πιστεύει υπέρ της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ συκοφαντώντας τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής Αλιβερίου με ανήκουστα ψεύδη, προσπαθώντας να μεταπείσει το Περιφερειακό Συμβούλιο από την ομόφωνη απόφασή του. Για άλλη μια φορά φαίνεται να έχασε την ψυχραιμία του και αντί να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις ενέργειές του υπέρ της καύσης, προσπάθησε να μειώσει τον αγώνα τόσο τον δικό μου όσο και της τοπικής κοινωνίας με μυθεύματα περί δήθεν ιδιοτελούς προσωπικής εμπλοκής μου σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Προσωπικά δεν πτοούμαι. Πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων για την Περιοχή επίμονα θα  συνεχίσω να ψάχνω και να αποκαλύπτω προς αξιολόγηση από τους δημότες και τις αρμόδιες αρχές όποιους επιβουλεύονται την φιλοπεριβαλλοντική αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας. Πάντοτε όμως με επιχειρήματα για γόνιμο διάλογο και πάντως όχι με προσωπικούς λίβελους.  
Με σαφήνεια δηλώνω ότι:
•  Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν ούτε τώρα επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την καύση RDF, βιομάζας κλπ.
•   Δεν παρέχω Υπηρεσίες Συμβούλου, διεύθυνσης ή διοίκησης σε καμία Εταιρεία πλην των προσωπικών μου.
•   Δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση εξαρτημένης εργασίας με εταιρείες σχετικά με την καύση RDF
•     Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας απασχολούμενος με μελέτες τεχνικών έργων. Ποτέ δεν είχα επαγγελματική η άλλης φύσεως συνεργασία με κανέναν εκ των πελατών μου για καύση RDF και ιδίως στην Αυλίδα.

ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ «ΑΛΛΙΩΣ»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
κ. Ισίδωρος Παπαλυμπέρης


Αναλυτικά η ανακοίνωση του νέου συνδυασμού.
''Φίλε, συμπολίτη και συμπολίτισσα, γείτονα
όπως και αν σε λένε, όπου κι αν μένεις στο Δήμο Καρύστου, από όποια περιοχή του κι αν κατάγεσαι, όποια δουλειά και αν κάνεις, μισθωτέ και συνταξιούχε με τις κουτσουρεμένες απολαβές, άνεργε, σήμερα με υπευθυνότητα σου λέμε ότι θα συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, με ένα συνδυασμό που τα βλέπει όλα αλλιώς, τα θέλει όλα αλλιώς, θα διεκδικήσει τη Δημαρχία αλλιώς και θα διοικήσει το Δήμο αλλιώς. Επειδή οι αντιλήψεις, οι ιδέες, τα κίνητρα και οι πολιτικές σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, μας έφτασαν να περιμένουμε ένα αύριο χωρίς ελπίδα, το αλλιώς δεν μπορεί να περιμένει άλλο, αλλά πρέπει να έρθει τώρα!
Για εμάς, το μέλλον του Δήμου μας, πρέπει να πάψει να στηρίζεται στην αφηρημένη επίκληση της ελπίδας ή στη λογική του “φταίνε πάντα οι άλλοι για όλα”, αλλά, να χαρακτηρίζεται από αντίσταση απέναντι στο μίζερο, τον εφησυχασμό και το χωρίς προοπτική. Σ΄ ένα αύριο που θα εμπνέει αισιοδοξία, μέσα από ένα Δήμο που θα αντέχει και θα συνδιαμορφώνει με τους ανθρώπους του, ένα καινοτομικό διοικητικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών για δημοκρατία και διαφάνεια, στην ανάγκη τους για αλληλεγγύη και πρόοδο και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Όχι με στόχους πρόχειρους και κινήσεις εντυπωσιασμού άνευ ουσίας, αλλά με συγκροτημένα σχέδια που θα υπηρετούν τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων που μόνο σκοπό έχουν την παραμονή στην εξουσία. Η εξουσία για μας, δεν θα γίνει ποτέ απωθημένο ή βιοποριστικό επάγγελμα.
Σ΄ αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι ίσοι, κρατάμε ο καθένας τη δική του κομματική ταυτότητα, συμβάλλουμε ισότιμα στη σύνθεση των στόχων, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Θέλουμε τη δική σου γνώμη, τη δική σου άποψη, τη δική σου σφραγίδα, σε ένα μέλλον που διαμορφώνεται μέσα από την κοινή προσπάθεια, την ανιδιοτέλεια και τη διαφάνεια και όχι από περιστασιακά και υστερόβουλα κίνητρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πια, σε όλους τους πολιτικούς χώρους, άξιοι, τίμιοι, υπεύθυνοι και οραματιστές, που θέλουν να αλλάξουν αυτά που μας έφτασαν ως εδώ, που τα θέλουν αλλιώς!
Κάποιοι πιστεύουν ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι πολύ... ακριβό “σπορ”, για λίγους, κι ότι χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αυτοί που δεν τα έχουν αποκλείονται από τη συμμετοχή στα κοινά. Εμείς θα δείξουμε ότι δεν είναι έτσι, ότι η εμπιστοσύνη και η ψήφος του κάθε συμπολίτη δεν παζαρεύεται πια κι ότι όσο πιο ακριβά προσπαθείς να την αποκτήσεις, τόσο πιο σίγουρα θα την χάσεις.
Οι καιροί άλλαξαν! Στην Ελλάδα των μνημονίων, του “Καλλικράτη”, της φτωχοποίησης, της απελπισίας, και της ανεργίας, οι πλειοψηφίες δεν προκύπτουν από προεκλογικές αλχημείες και “μαγειρέματα”, βασισμένες σε παραδοσιακούς τρόπους, μέσα και συμπεριφορές. Προκύπτουν από ρεύματα που δημιουργούνται από τις κοινωνίες, με άλλα κριτήρια, με άλλες απαιτήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με ευκαιριακές εξυπηρετήσεις, προσωρινές διευκολύνσεις και καιροσκοπικές επενδύσεις.
Όλοι ίσοι και μαζί, χωρίς πρώτους και δεύτερους, χωρίς καλούς και καλύτερους επιλέξαμε ως επικεφαλής της συλλογικής αυτής πρωτοβουλίας τον συμπολίτη μας Ισίδωρο Παπαλυμπέρη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ




Πρώτα στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Βουρδάνο, στους δημοτικούς συμβούλους κ. Δημήτρη Φραγκούλη και κ. Δημήτρη Μούντριχα, στον πρώην  Δήμαρχο Αυλώνος κ. Δημήτρη Κατσούλη, στον Δημήτρη Ξυγκόγιαννη, στον Βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη, στον πρώην Βουλευτή Δημήτρη Πιπεργιά

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΛΑΛΑ ΤΟ!!!

Το ΛΑΛΑ ΤΟ  έχει κατακτήσει σχεδόν δύο χρόνια τώρα μία περίοπτη θέση στην τοπική επικοινωνία. Σε  λιγότερο από δύο μήνες, στα γενέθλιά μας θα δώσουμε  ίσως κάποια στοιχεία για την αναγνωσιμότητα  που εμείς παρακολουθούμε  με έκπληξη καθημερινά.
Πολλές φορές σκεφθήκαμε να σταματήσουμε αλλά τώρα καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα.
Το ΛΑΛΑ ΤΟ ενοχλεί και αυτό είναι που μας αρέσει. Ενοχλεί την εξουσία επειδή δεν αντέχει την κριτική, ενοχλεί τα ξεπεσμένα κομματόσκυλα γιατί δεν έχουν μάθει την ελευθερία λόγου και  δεν αντέχουν την κριτική, ενοχλεί τα οικονομικά συμφέροντα και τους λιγδιάρηδες υποτακτικούς τους  γιατί δεν έγινε ένα ακόμη ανώνυμο εκβιαστικό βήμα διαπλοκής.
Τώρα που το παιχνίδι με τις μαριονέτες και την πανικόβλητη εξουσία θα φουντώσει, τώρα που θα βγουν οι δίσκοι της ζητιανιάς  εμείς νιώθουμε το χρέος να συνεχίσουμε έτσι. Να γράφουμε την αλήθεια όμως την βλέπουμε και την σκεφτόμαστε. Μοναδικός στόχος να προβληματίσουμε και  αν τύχει να χαλάσουμε και κανένα βρώμικο deal θα το κάνουμε.
Αν ξέρατε πόσες απειλές αλλά και παρακάλια δεχόμαστε καθημερινά θα μας θαυμάζατε ακόμη περισσότερο.  Αν ξέρατε πόσες «νούλες» τρέμουν για όσα διαβάζουν πίσω από τις γραμμές;
Όλα αυτά μας χαλυβδώνουν, μας ενώνουν ως ομάδα και μας δείχνουν τον δρόμο της συνέχειας.
Από σήμερα κάποια πράγματα θα αλλάξουν γιατί μπαίνουμε πιο σκληρά στον αγώνα για όσα υποσχεθήκαμε από την αρχή.
Οι αναρτήσεις μας εκφράζουν την άποψη της Συντακτικής Ομάδας. Τίποτε δεν γράφεται εάν δε το εγκρίνει το συμβούλιο. Πάει σε δέκα email για να βγει στο φως. Έως τώρα αφήσαμε ελεύθερα τα σχόλια των αναγνωστών. Εκεί ο καθείς έγγραφε το μακρύ και το κοντό του. Πολλές φορές έξω από την γραμμή του blog. Kαι έξω από την αισθητική της Ομάδας. Είναι καιρός να μπει μία τάξη. Όποιος στείλει σχόλιο από τούδε και εξής θα ελέγχεται από την Συντακτική Ομάδα. Όποιος στείλει επώνυμα την άποψή του θα δημοσιεύεται αβλεπί εκτός εάν κριθεί ως άσεμνη ή φασίζουσα. Όχι όμως ανώνυμα.
Τα σπουδαιότερα έπονται!!!


ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ!!!

Να μην ξεχάσετε την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου στο Πυργί. Σπεύσατε όλοι τώρα που νομίζει ότι παίζει μόνος του. Τρέξτε νωρίς γιατί οι θέσεις έχουν κλείσει. Όπως μας ενημερώνουν οι έγκυρες πηγές μας μετά τα SMS που πληρώνει ο Δήμος τώρα πήραν φωτιά και τα τηλέφωνα. Οι δημοτικοί υπάλληλοι, κατά προτίμηση πρώην κοινοτικοί γραμματείς και όχι μόνο, εκτελώντας εντολή του Δημάρχου τηλεφωνούν σε Προέδρους Κοινοτήτων, εργολάβους και προμηθευτές, δημότες που εξυπηρετήθηκαν, δημότες που έχουν υποβάλλει αίτημα και τώρα το ξεφύτρωσαν, πανστρατιά σιτιζομένων από το δημοτικό ταμείο καλούνται επειγόντως την Κυριακή στο Πυργί.
Τώρα πόσοι από αυτούς θα πάνε και πόσοι από όσους πάνε θα μείνουν και στις επόμενες συγκεντρώσεις θα εξαρτηθεί από το εάν όλα πάνε πρίμα και οι μαριονέτες του 2010 ξαναπαίξουν κουκλοθέατρο. Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και δεν του κάτσει η παράσταση,  τότε στις επόμενες συναντήσεις να δείτε πόσοι θα λακίσουν….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΑΝΑΣ: ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Παρέμβαση του Γ.Λαγανά εκπροσώπου της Συντονιστική Επιτροπής Μαζικών φορέων  περιοχής Αλιβερίου κατά της καύσης rdf από την ΑΓΕΤ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου  στις 23 -10-2013

Κύριε βουλευτά κ. δήμαρχε, κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι, κύριε πρόεδρε της κοινότητας Αλιβερίου, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κύριες και κύριοι, φίλοι και φιλές εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής  μαζικών φορέων περιοχής Αλιτήριου  κατά της καύσης rdf από την ΑΓΕΤ  σας απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό
Πέρασαν 7 χρόνια από την ημέρα που η ΑΓΕΤ LAFARGE υπέγραψε μυστικό μνημόνιο με τον ΕΣΚΝΑ για να κάψει τα σκουπίδια (rdf)  της Αθήνας στο Μηλάκι 50 μέτρα από τα σπίτια του χωριού.
Ξεσηκώθηκε όλο το Αλιβέρι για να μην περάσει το έγκλημα, 7 χρόνια, από το 2007 ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος ,στους δρόμους άλλα παράλληλα και στους δικαστικές αίθουσες.
Τηλεγραφικά θα αναφέρω τι έχει γίνει μέχρι σήμερα  σε όλα τα μέτωπα, για να μην ξεχνάμε από που ερχόμαστε και που πάμε.
Αύγουστος 2007 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου  συγκροτείτε η Συντονιστική επιτροπή μαζικών φορέων κατά της καύσης.
29-10-2013  η  πρώτη συγκέντρωση στο κατάμεστο Εργατικό που με την μαχητική του παρουσία  ο λαός της περιοχής μας λέει το πρώτο βροντερό ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών
10 Δεκεμβρίου  2007 αποκλεισμός της πύλης της ΑΓΕΤ από εκατοντάδες πολίτες.
11 Φεβρουαρίου 2008 κατάληψη του λιμανιού της ΑΓΕΤ παρεμπόδιση στο πλοίο από την Ιταλία να ξεφορτώσει τεφρά.
10 Μαΐου 2008 συγκέντρωση ενημέρωση των κατοίκων από διακεκριμένους επιστήμονες για την καύση rdf και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.
29 Ιουνίου 2009 δυναμική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για να μην υπογράψει ο Σουφλιάς  την ΚΥΑ.
24 Ιούλιου 2009 διαμαρτυρία με διακοπή της κυκλοφορίας  από πάνω  1000 κατοίκους στο ύψος της Ακτής Νηρέως.
Παράλληλα αρχίζει ο δικαστικός αγώνας με κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ στις 15 Νοεμβρίου 2009 που έχει αναβληθεί η εκδίκαση για πολλοστή  φορά  και που η δίκη  έχει οριστεί για τον Φλεβάρη του 2014.
Όλο αυτό τον καιρό δίνουμε έναν αγώνα για να μην δοθούν διαφορές άδειες από την διοίκηση   μια διοίκηση που ήταν εχθρική  και που οι άδειες που εδόθησαν πολλές ελέγχονται για την νομιμότητα τους. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι δεν πήραμε ούτε ένα έγγραφο από την διοίκηση χωρίς να προσφύγουμε σε εισαγγελική παραγγελία  .

Η "ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ" ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ

Ο αναγνώστης-ρεπόρτερ  Τηλέμαχος από το Μονόδρυ μας κοινοποίησε το παρακάτω κείμενο το οποίο δημοσιεύουμε προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιες παλαιοκομματικές ακρότητες από τούδε και στο εξής:
"ΑΙΣΧΟΣ: ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΔ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Αγαπητέ κε Δήμαρχε:
1. Τι είδους μικροπολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούνται από την υπάρχουσα αυθαιρεσία;
2. Πόσο θα υπολογίσετε το πολιτικό κόστος επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων στα πλαίσια έναρξης της προεκλογικής περιόδου;
3. Είναι τυχαία η έξαρση παρανομιών σε θέματα δημοσίου συμφέροντος λίγες μέρες πριν ή μετά τις λαϊκές συνελεύσεις;

Σημ.: παράγοντες της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, αναφέρουν ότι έχετε λάβει ενημέρωση και ότι δεν ασχολείστε με το θέμα όπως και με άλλα που έχουν να κάνουν με μικροπολιτικά-ψηφοθηρικά οφέλη προς την παράταξή σας."

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ;

Διαβάσαμε με προσοχή το Δελτίο Τύπου με το Ψήφισμα για την καύση του RDF. Ήταν λέει παρόντες Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Δεν διευκρινίζεται εάν ήταν παρών ο Δήμαρχος. Μάθαμε ότι ήταν Παρών. Και ησυχάσαμε. Μάθαμε επίσης ότι η ομιλία του ήταν περισσότερο γύρω από την Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων και παρεπιπτόντως διάβασε και ένα τσιτάτο από κείμενο περιβαλλοντικής οργάνωσης. Σήμερα είναι μία άλλη μέρα. Είναι μέρα πρωτοβουλιών και όχι μπαλκονάτων τεχνοκρατικών εισηγήσεων. Συγκεκριμένες προτάσεις προς την δημοτική αρχή έγιναν. Τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης στην πράξη.
Με την ευκαιρία ρωτάμε: ποιες είναι οι χορηγίες της ΑΓΕΤ προς τον Δήμο; και προς τους φορείς που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με δημοτικούς και πολιτικούς παράγοντες; Όσοι ξέρουν ας μας ενημερώσουν. Για παράδειγμα η εικονιζόμενη εκδήλωση. Είναι χορηγός η ΑΓΕΤ και εάν ναι γιατί δεν γράφεται εάν όχι τι σημαίνει το σήμα της εταιρίας;

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ RDF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΜΥΛΑΚΙ


ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Πραγματοποιήθηκε χθες 23 Οκτωβρίου 2013 με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου μεγάλη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Αλιβερίου με την συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής εναντίον της καύσης RDF καθώς και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και περιχώρων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
·       Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελος Αποστόλου
·       Εκπρόσωπος του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη
·       Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Στουπής Νικόλαος, κ. Μπαράκος Νικόλαος, κ. Ντούρου Σοφία και κ. Κουλουρίδης Κωνσταντίνος
·       Η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας κ. Μαρία Σμυρναίου
·       Ο Πρόεδρος του Σωματίου ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ κ. Κούκουρας
·       Εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου κ. Θαλασσινός Ιωάννης
·       Εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων της περιφέρειας Κύμης – Αλιβερίου
·       Εκπρόσωπος της ομάδας Γυναικών Αλιβερίου καθώς και
·       Του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πούντας – Παναγίτσας Πρασίνου επίσης και
·       Αντιπροσωπίες των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.


Στη συγκέντρωση συναποφασίστηκε ομόφωνα μεταξύ όλων των παρευρισκομένων να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα εναντίον της καύσης του RDF στο Μυλάκι Αλιβερίου:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα 23 Οκτωβρίου 2013, συγκεντρωθήκαμε στο Αλιβέρι εκατοντάδες κάτοικοι και θεσμικοί παράγοντες (βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι) κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Μετά από διεξοδική παρουσίαση και συζήτηση του θέματος της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, απαιτούμε από την ΑΓΕΤ να σταματήσει άμεσα την καύση RDF.
Επιθυμούμε την ανάπτυξη στην περιοχή, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη και της ΑΓΕΤ με νέες θέσεις εργασίας.
Το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ φύσει και θέσει δεν αποτελεί, σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα, κατάλληλη μονάδα συναποτέφρωσης και δεν μπορεί άρα να εγγυηθεί την ασφαλή καύση RDF.
Η καύση RDF, επειδή περιέχει πλαστικό παράγει διοξίνες, φουράνια και άλλες καρκινογόνες ουσίες, που θα επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Απαιτούμε από την ΑΓΕΤ για όλους τους παραπάνω λόγους, να σταματήσει άμεσα την καύση RDF και να απεμπλακεί οριστικά από αυτή τη διαδικασία.
Θα πράξουμε ενωμένοι ότι είναι δυνατόν, με νομικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, ώστε να πετύχουμε το στόχο της μη καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, με πρώτη ενέργεια την συμβολική περικύκλωση της ΑΓΕΤ.

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΗΝΟΝΤΑΙ.....ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ

Η καύση του RDF στο Αλιβέρι και  οι επικείμενες δημοτικές εκλογές ταράζουν τα λιμνάζοντα  νερά στην περιοχή  τα οποία μετά την παταγώδη αποτυχία της κουνουποκτονίας  έχουν γίνει προ πολλού εστία πολιτικής μόλυνσης. Μόλυνση που διαπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά το φιάσκο στη διαχείριση των απορριμμάτων. Εξελίξεις επισπεύδονται και ρόλοι επαναλαμβάνονται με  τους ίδιους ή άλλους παίκτες. Η επικείμενη υποψηφιότητα Μπουραντά, παρότι δεν έχει τις διαστάσεις των «ονειροπόλων» εμπνευστών της,  πανικοβάλει τους βολεμένους του σκηνικού και οι λιγότερο ψύχραιμοι κινούνται σπασμωδικά με συγκεντρώσεις και παρασυναγωγές. Ποτέ Δήμαρχος εν ενεργεία δεν επέδειξε τόση πρεμούρα για να ξεκινήσει επτά μήνες νωρίτερα προεκλογικό αγώνα. Όταν μάλιστα ο ίδιος διατείνεται ότι δεν απειλείται από τις όντως άγονες κυοφορίες…..και κομπάζει γιατί «παίζει μόνος του».
‘Όλα όσα γράφουμε βέβαια περιγράφουν στην στιγμιαία πραγματικότητα αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε την δύναμη των άσσων που παραμονεύουν σε κάποια «μανίκια». Κάποιοι από αυτούς είναι ικανοί τα φέρουν τα πάνω κάτω και να «χάσουν»  κάποιοι άλλοι τα αυγά και τα πασχάλια. Είδομεν….

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
τηλ επικοινωνίας: 6978017641, 6942875947
email: unionidiotikoi.ch@gmail.com


Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στην είσοδο του Κτηρίου Αντιπεριφέρειας Εύβοιας προς τους εργαζόμενους των εργοστασίων Τσιμέντα Χαλκίδας, Σέλμαν, Νεοσέτ, Ιντερκέμ, Μηχανική οι οποίοι βρίσκονταν σε διαμαρτυρία μαζί με εργαζόμενους από Σωματεία της περιοχής για το δικαίωμα τους στη δουλειά και για τη πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Για άλλη μια φορά φάνηκε ποια πολιτική εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τη πολιτική να υπερασπίζεται τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές που ανοιγοκλείνουν τα εργοστάσια και αφήνουν απλήρωτα δεδουλευμένα αλλά τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους, τους αντιμετωπίζουν σαν κοινούς εγκληματίες.
Η πολιτική ηγεσία του τόπου (Περγαντάς και Μπουραντάς) επέλεξαν να μην απαντήσουν ευθέως στις κλήσεις της περιφερειακής συμβούλου της ΔΑΣ, Σοφίας Ντούρου που βρισκόταν μαζί με τους εργαζόμενους στην είσοδο του Κτηρίου και εμμέσως έλεγαν ότι δεν βρίσκονται τα ΜΑΤ με δική τους εντολή εκεί. Ταυτόχρονα, Περιφερειάρχης και Εισαγγελέας δεν έπαιρναν την ευθύνη να απομακρύνουν τα ΜΑΤ τα οποία από ότι φάνηκε δεν είχαν προσκληθεί από κανέναν εκεί(!!!). 
Οι εργαζόμενοι μπορούν με τη μαζική τους συμμετοχή, με την οργάνωση του αγώνα τους, την ταξική τους ενότητα να επιβάλουν το δίκιο τους.
Να ανοίξουν τα εργοστάσια
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις
Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα  

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ RDF

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής απέστειλε επιστολή στο Δήμο-Κύμης Αλιβερίου μετά από σχετικό Δελτίο Τύπου στις 17/10/2013 του δήμου για την καύση RDF στο εργοστάσιο Μηλακίου, με σκοπό να αποκατασταθεί η αλήθεια σε ότι αφορά την αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία και τις πρακτικές της εταιρείας και να διαλυθούν λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργούνται από παραπληροφόρηση.   
Ακολουθεί η σχετική επιστολή:
 «Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ Ηρακλής την Πέμπτη 17/10/13 θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε ότι αφορά το επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο της αξιοποίησης εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία και να διαλύσουμε λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργούνται από παραπληροφόρηση. 
Δεν αληθεύει ότι «το RDF καίγεται σε ειδικές μονάδες καύσης» και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από την τσιμεντοβιομηχανία. Αντίθετα, η αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία ενθαρρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αδειοδοτείται από το κράτος, διότι αποτελεί εδραιωμένη, απόλυτα ασφαλή τεχνολογία και βέλτιστη εφαρμογή αειφόρου πρακτικής για την τσιμεντοβιομηχανία.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF


ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΪΚΟ


Πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Οκτ. 2013 εκδήλωση- διάλεξη με θέμα: «Τα αρχαία ναυάγια, η ναυσιπλοΐα και η θαλάσσια εμπορική διακίνηση στο Νότιο Ευβοϊκό». Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου  Αλιβερίου, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΣ παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τον καταδυόμενο αρχαιολόγο- Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κουτσουφλάκη να παρουσιάζει τα πολύ ενδιαφέροντα αρχαία ναυάγια του Νότιου Ευβοϊκού και τα αξιόλογα ευρήματα που ανέσυραν οι δύτες.
Οι υποβρύχιες έρευνες που ξεκίνησαν το 2006 στο Νότιο Ευβοϊκό και κράτησαν οχτώ ολόκληρα χρόνια υπό την διεύθυνση του κεντρικού εισηγητή της εκδήλωσης αποκάλυψαν 26 άγνωστα μέχρι πρότινος αρχαία ναυάγια ,ενώ συγχρόνως πιστοποίησαν πλέον ότι ο Ευβοϊκός αποτελούσε για τρείς και πλέον χιλιετίες μια δοκιμασμένη αβλαβή θαλάσσια οδό που ένωνε το βόρειο και το νότιο Αιγαίο δίνοντας συγχρόνως την δυνατότητα εμπορικής προσέγγισης με ακμάζουσες πόλεις όπως η Αθήνα η Ερέτρια η Χαλκίδα .

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αιγιλεία, Ναυάγιο 6» όπου οι θεατές παρακολούθησαν την συναρπαστική διαδικασία καταγραφής και διερεύνησης αρχαίων ναυαγίων.

Αξιόλογη ήταν η εισήγηση της τοπογράφου μηχανικού και επιστημονικής συνεργάτιδας του κ. Κουτσουφλάκη, κ. Ελένης Διαμαντή η οποία κατάγεται από το Αλιβέρι και συμμετέχει στις ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες του Νότιου Ευβοϊκού ως υπεύθυνη για την τοπογραφική τεκμηρίωση των ναυαγίων.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΑΓΕΤ  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΗΛΑΚΙΟΥ
Μπαΐρακτάρη 9  -  Τ.Κ.345 00 – ΑΛΙΒΕΡΙ                                  Αλιβέρι.21-10-13
Email: suntaaget.aliveri@yahoo.gr                                                          Αριθ.Πρωτ 220                                                                    
Τηλ:22230 24156                                                                                            
                                      
 ΠΡΟΣ:  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
Θέμα: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Κύριε Διοικητά του ΙΚΑ
Μετά από συλλογή στοιχείων που κάναμε μεταξύ των μελών μας και συνάντηση που είχαμε με την διεύθυνση του ΙΚΑ Χαλκίδας  θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
1) Στο ΙΚΑ Χαλκίδας  εκκρεμούν 7.317 αιτήσεις για συνταξιοδότηση.
2)Ο χρόνος απονομής της κύριας σύνταξης μόνο από ένα φορέα (δηλαδή το ΙΚΑ) είναι στους 25 μήνες αυτή την στιγμή, με τάση αύξησης του χρόνου απονομής συνταξιοδότησης.
3)Στην Εύβοια έχουν κλείσει πολλές επιχειρήσεις και υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση ανά μήνα.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν σκέφτεστε να πάρετε μέτρα για την μείωση του χρόνου απονομής συνταξιοδότησης .
Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια όσων  έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση. (οι προσωρινές συντάξεις καλές είναι αλλά δεν δίνουν λύση, διότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες : χαράτσια - αύξηση ρεύματος ΔΕΗ, αύξηση- φορολογικής κλίμακας Εφορίας  κ.λ.π επίσης υπάρχουν Συνταξιούχοι με ανήλικα παιδιά ή άνεργα  κ.λ.π  και με τις περικοπές που έχουν γίνει δεν αρκούν ούτε οι πλήρεις συντάξεις )
Αναμένοντες την απάντηση σας Ευχαριστούμε και σας χαιρετούμε.
                                                 
                                                 Μετά τιμής

                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΙΩΑΝ.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ                                      ΓΕΩΡΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ            

  

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ


Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Κύμης, σχετικά με την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.
Βρισκόμαστε σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και διαπιστώνονται συνεχώς προβλήματα, που σχετίζονται με τη λειτουργία σχολικών μονάδων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από τη μη ολοκληρωμένη και σωστή  λειτουργία ενός ολοήμερου νηπιαγωγείου, διαπιστώνεται ότι και η δυνατότητα μεταφορών μαθητών, μέσω μισθώσεων ταξί, έχει ανασταλεί λόγω έλλειψης πόρων.

Οι συνθήκες αυτές πλήττουν τα δικαιώματα των πολιτών για δημόσια παιδεία, οδηγώντας τους στην απόγνωση, αφού ελάχιστοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν τη μόρφωση των παιδιών τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΡΓΑ 1.6886.000 ευρώ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                   21 ΟΚΤ 2013


Α). ΔΕ Αυλώνος 1.476.000 € για έργα οδοποιίας.
Β). ΔΕ Κονιστρών   210.000 € για αναπλάσεις οικισμών.

Α). Στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος συντελείται το επόμενο διάστημα, μετά τη δημοπράτηση και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, μεγάλη και σπουδαία βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου, χάρις στην ένταξη στο  πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2013, μετά από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής αρχής, των εξής έργων:
1.- Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας πυρόπληκτων τοπικών κοινοτήτων, προϋπολογισμού 492.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση των δρόμων
α) από Άγιο  Γεώργιο προς Άγιο Λουκά, μήκους τριών χιλιομέτρων και πλάτους 4,50 μέτρων, από ΧΘ 2+004,79 έως ΧΘ 4+943,41 και
 β) από Ωρολόγιο προς Κρεμαστό, μήκους 600 μέτρων, από ΧΘ 1+978,00 έως ΧΘ 2+542,11.
(Πρόκειται για συνέχεια της προηγούμενης εργολαβίας Κούσουλα, εγκεκριμένου προϋπολογισμού 400.404,08 ευρώ, στο οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει αυτές τις μέρες οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ωρολόγι προς Κρεμαστό σε μήκος 1.500 μέτρων, από τον χείμαρρο Ωρολογιάτη και κατεύθυνση προς Κρεμαστό).
2.- Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του δρόμου Άγιος Γεώργιος-Παραμερίτες, προϋπολογισμού 492.000 ευρώ, με ασφαλτόστρωση σε μήκος τριών περίπου χιλιομέτρων και
3.- Βελτίωση της οδού Κρεμαστός-Διασταύρωση Αγίου Γεωργίου-Ωρολογίου,  προϋπολογισμού 492.000 ευρώ, με ασφαλτόστρωση σε μήκος 3.200 μέτρων περίπου, από την διασταύρωση του  Ωρολογίου προς Άγιο Γεώργιο μέχρι τον Κρεμαστό.
Πρόκειται για έργα πνοής, που θα καταστήσουν άνετη και ασφαλή την προσπέλαση του Αγίου Λουκά, των Παραμεριτών και του Κρεμαστού με το κεντρικό οδικό δίκτυο Λεπούρων-Κύμης, τα Χάνια Αυλωναρίου και τις θάλασσες της Αχλαδερής και της Οκτωνιάς, αλλά και την εύκολη μετακίνηση των  κατοίκων του Ωρολογίου και του Αγίου Γεωργίου με τον ορεινό όγκο της Δίρφυς, προσφέροντας ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου στη μετακίνηση,   ώθηση στη τουριστική ανάπτυξη και  σημαντικά οφέλη για την τοπική αγροτική  οικονομία.. 
Β). ΔΕ Κονιστρών. Ανάπλαση πυρόπληκτων οικισμών.
Τα Γάϊα, ο Κρεμαστός, τα Μανίκια, το Κοίλι και το Μακρυχώρι σύντομα αλλάζουν όψη, αφού η δημοτική αρχή κατάφερε να εντάξει στο πρόγραμμα πυρόπληκτων έργα ανάπλασης συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ.
Στους πιο πάνω οικισμούς, σύμφωνα με την μελέτη, θα δαπεδοστρωθούν κεντρικοί δρόμοι και σοκάκια με  κυβόλιθους τσιμέντου και ακανόνιστες πλάκες  Άρτας,  θα βελτιωθεί η σχέση ριχτών/πατήματος των βαθμίδων με νέα υπόβαση, ο φωτισμός με φωτιστικά σε ιστούς, θα τοποθετούν κάλαθοι αχρήστων, κρήνες σε επίλεκτα σημεία  κλπ.
Είναι έργα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αισθητική αναβάθμιση των ορεινών και απομακρυσμένων αυτών περιοχών, θα βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων τους και θα αποτελέσουν  αιτία τουριστικής ανάπτυξης.


Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

AVLONARI,such a lovely place: ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ"

Το Λάλα το!!! έχει γράψει για το Παζάρι του Αυλωναρίου ενώ έχουμε διαβάσει και κείμενα στο διαδίκτυο σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό και τα έσοδα που τα τελευταία χρόνια μειώνονται δραματικά ενώ ταυτόχρονα θριαμβολογίες μιλούν για τα καλύτερα Παζάρια όλων των εποχών!!! Αντίφαση που διψάει για ερμηνεία. Ή τα έσοδα κρύβονται και χάνονται σε μαύρες τρύπες ή πράγματι το οικονομικό αποτέλεσμα είναι τραγικό συνεπώς ως προς τι οι θριαμβολογίες;. Χθες ανακοινώθηκε πάλι η φετινή επιτυχία του Παζαριού που κατά τη Δημοτική Αρχή ήταν το καλύτερο!!!
Η απάντηση από την δημοφιλέστατη αυλωναρίτικη σελίδα του facebook το  AVLONARI,such a lovely place είναι σαφής, ευανάγνωστη και αντικειμενική. Την συνυπογράφουμε και σας καλούμε να την διαβάσετε επισκεπτόμενοι και την υψηλού επιπέδου σελίδα.

"ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΖΑΡΙ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ COPY PASTE ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ:
-Οι Θέσεις παρκαρίσματος στο φετινό παζάρι ήταν επαρκείς όπως άλλωστε και πέρυσι καθώς δεν άλλαξε επί της ουσίας κάτι. Αφενός βοήθησε ο καιρός (αφού τα γύρω χωράφια διατηρήθηκαν στεγνά) αφετέρου ο καλός καθαρισμός των χωραφιών τα τελευταία χρόνια αλλά και η έξυπνη αξιοποίηση του προαυλίου του Λυκείου Αυλωναρίου βοήθησαν σε αυτό.
-Η καθαριότητα διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς οι οδοκαθαριστές έκαναν πολύ σωστά την δουλειά τους και ήταν παντού και πάντοτε εξυπηρετικοί.
-Για τις τουαλέτες δεν έχουμε σαφή εικόνα γιατί δεν τις επισκεφτήκαμε αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα των εμπόρων η λειτουργία τους ήταν ικανοποιητική. Οι χημικές W.C είναι καλό πως υπάρχουν αλλά οι περισσότεροι μάλλον προτιμούν την ύπαιθρο.
-Δεν υπήρξαν προβλήματα στην ηλεκτρική παροχή αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος τα καλώδια να περνούν με ασφαλέστερο τρόπο από τις παράγκες καθώς εγκυμονεί πάντοτε ο κίνδυνος για πυρκαγιά.
-Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθηκε ομαλά. Οι ''τροχονόμοι'' του Δήμου υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Το κυριώς πρόβλημα ήταν πάντοτε τα Σ/Κ και το σωστό στήσιμο των παραγκών από την διασταύρωση του Αγ.Γεωργίου μέχρι την είσοδο του Παζαριού καθώς και η εμπειρία του παρελθόντος συνέβαλλαν ωστέ να είναι καλύτερα τα πράγματα.