Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ!!! Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΟΝΤΟΦΘΑΝΕΙ

Αναγνώστης από το Αυλωνάρι μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα και φωτογραφικό υλικό:
"Η «επένδυση των Τσιγγάνων» στην Ρουπατσία Αυλωναρίου παραμένει ως φαίνεται ζωντανή. Αλλιώς δεν εξηγείται η σπουδή των εκπροσώπων τους να φροντίσουν για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας η οποία χορηγήθηκε πριν λίγες ημέρες από το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου  και μάλιστα κατόπιν αυτοψίας όπως αναφέρει το έγγραφο με παράταση ισχύος έως το 2017!!!. Μήπως προμηνύεται «ανάκαμψη» και «ανάπτυξη»  όπως διαλαλεί η Κυβέρνηση γιαυτό ορισμένοι πιο έξυπνοι φροντίζουν να έχουν τις  μηχανές αναμμένες;"

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΚΟΥΒΑ!!!

Πέρασαν πέντε μήνες αλλά η έρμη η λακούβα στην πιο επικίνδυνη και πολυσύχναστη διασταύρωση στα Περιβόλια δεν  έκλεισε. Περιμένουν ίσως τις εκλογές για να μην πάει χαμένη μία σταλιά άσφαλτος.

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Θέμα: «Αποζημίωση παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου».
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε στην υπ’ αριθμό 876/3-10-2013 αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τις δυνατότητες αναπλήρωσης εισοδήματος, λόγω καταστροφής της παραγωγής ελιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.
Στην απάντησή του, το Υπουργείο επισημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα ένταξης σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
·          Η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
·         Να τεκμηριώνεται επιστημονικά από επιτροπή, η οποία ορίζεται από το ΥΠΑΑΤ, ότι η απώλεια της παραγωγής είναι αποτέλεσμα μιας δυσμενούς καιρικής συνθήκης.
·         Τα επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των καιρικών συνθηκών ως δυσμενών και
·         Να εγκριθεί η δαπάνη αντιστάθμισης των ζημιών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των ελαιοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Π.Ε. Εύβοιας, μέχρι να διαμορφωθεί η τελική εικόνα για το μέγεθος των ζημιών.  

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (2007-2013). ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 6 ΜΜ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                               Αλιβέρι: 1/11/2013


ΗΜΕΡΙΔΑ
 ΘΕΜΑ: Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (2007-2013).         
ΑΛΙΒΕΡΙ  ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 6 ΜΜ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6.00΄ μ.μ. Χαιρετισμοί                                 
6.15΄μ.μ. Κωνσταντίνος Μπουκάρας. Αρχαιολόγος ΙΑ΄ Ε.Π.Κ.Α. Το ιστορικό των αρχαιολογικών ερευνών.
6.20΄. Ελευθερία Χριστοδούλου. Αρχαιολόγος. “H ανασκαφική έρευνα στη θέση Mαγούλα Kαράβου”.
6.30΄. Kυριακή Κατσαρέλια. Αρχαιολόγος. “Nεκροταφείο κλασικών χρόνων στην περιοχή ανέγερσης Κ.Υ.Τ. του Α.Δ.Μ.Η.Ε”.
6.40΄. Χρύσα Βαρελά. Αρχαιολόγος “Νεκροταφείο κλασικών χρόνων στη θέση Μακριά Ράχη”.
6.50΄. Κωνσταντίνος Μπουκάρας.“Η ανασκαφική έρευνα στο πλαίσιο ανέγερσης του νέου εργοστασίου της Δ.Ε.Η.”
7.00΄. Χρύσα Βαρελά. Αρχαιολόγος “ Ανασκαφική έρευνα επί της οδού Χαλκίδας-Λεπούρων στο Αλιβέρι”.
 7.10΄. Ευαγγελία Μάλλιαρη: "Εργασίες προστασίας και ανάδειξης των βυζαντινών αρχαιοτήτων στο Αλιβέρι".
7.20΄. Στεφανία Σκαρτσή: Δρ. Αρχαιολόγος. "Το Αλιβέρι στους μεσαιωνικούς και οθωμανικούς χρόνους: κεραμικά ευρήματα από τις ανασκαφές στο χώρο των εγκαταστάσεων του Α.Η.Σ. της ΔΕΗ".
7.30΄. Γεωργία Καγκέλη-Φωτεινή Ποπώλη-Αγγελική Κυτίνου. Συντηρητές Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης ΙΑ΄ΕΠΚΑ. “Οι εργασίες συντήρησης των κινητών ευρημάτων από τις πρόσφατες ανασκαφές στο Αλιβέρι”.
7.40΄. Κωνσταντίνος Μπουκάρας. “Τοπογραφικές παρατηρήσεις. για τους οικισμούς και τα νεκροταφεία της περιοχής Αλιβερίου, από την πρώιμη εποχή του Χαλκού έως και τους πρώιμους βυζαντινούς χρόνους”.
7.50΄.“Η μελέτη ανάδειξης των αρχαιοτήτων εντός του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ”.
8.00΄. Συζήτηση


ΒΙΤΑΛΟ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                             Αλιβέρι  01/11/2013
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                              
ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                   
                      
ΒΙΤΑΛΟ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε σχέση με τις εργασίες που εκτελέστηκαν το τελευταίο διήμερο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βιτάλων,  και τα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας,  να σας  γνωρίσουμε  τα εξής:
Η δυνατότητα εξυπηρέτησης όμορων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου κατοικιών, που δεν έχουν δρόμο πρόσβασης, με διέλευση τους από τον προαύλιο χώρο του Ναού, αποτελούσε χρόνιο αίτημα τους. Το αίτημα αυτό τέθηκε μάλιστα από αυτούς στην τελευταία λαϊκή συνέλευση που έγινε τον Αύγουστο  στο Βίταλο,  παρουσιαζόμενο μάλιστα από τους αιτούντες ως καθολικό αίτημα των κατοίκων που έχει την στήριξη του χωριού.
Είναι αλήθεια ότι από όσους παρευρίσκονταν δεν καταγράφηκε αντίδραση σε αυτό. Πέρα όμως από αυτό και την ορθότητα μιας τέτοιας παρέμβασης,  η απάντηση μου ήταν ότι το όλο  θέμα δεν αφορά μόνο τον Δήμο και ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συγκατάθεση και έγκριση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.
Όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος Του Τοπικού Συμβουλίου Βιτάλων,  προ τετραημέρου είχε  την σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  και ότι προχωρά με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη στην εκτέλεση των εργασιών. Είναι προφανές όμως ότι αυτό δεν επιβεβαιώνεται  από το σημερινό έγγραφο του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου, παρά το ότι σε νέα επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο του Τ.Σ, ο Πρόεδρος εξακολουθεί να με διαβεβαιώνει ότι είχε πάρει την προφορική συγκατάθεση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Είναι αυτονόητο  ότι  μετά το χτεσινό  έγγραφο του Μητροπολίτη, αλλά και την αντίδραση των κατοίκων, δόθηκε εντολή να σταματήσουν οι εργασίες και να ξεκινήσουν  άμεσα, αναλαμβάνοντας προσωπικά το οικονομικό για αυτό  κόστος, οι εργασίες για την αποκατάσταση του πέτρινου τοίχου που καθαιρέθηκε.   
Παρά το ατυχές γεγονός, σε σχέση με το θέμα οφείλω να τονίσω δημόσια ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός ως Δήμαρχος που όλα αυτά τα χρόνια έχω έναν άξιο συνεργάτη όπως ο πρόεδρος του Βιτάλου. Έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο χωριό του, δουλεύοντας άοκνα και με αγάπη για τον τόπο του.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΙΤΑΛΩΝ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Σχόλιο του Δημήτρη Κατσούλη
Σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της διάλυσης των κρατικών και γενικώς δημοσίων θεσμών η σιωπή μπροστά σε γεγονότα που θίγουν την συνείδηση αλλά και την νοημοσύνη καθώς και το περί δικαίου αίσθημα αποτελεί τελικά συνενοχή και τροφοδοτεί την διάλυση και την απαξίωση. Είναι στιγμές που πρέπει να  αρνούμαστε την ευκολία της σιωπής ιδίως όταν αυτή γίνεται βασανιστική μπροστά στην ηθική και δημοκρατική υποχρέωση της διατύπωσης γνώμης ασκώντας κρίσιμες ελευθερίες και δικαιώματα.
Αφορμή γεγονότα που συνέβησαν αυτές τις δύο ημέρες και είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από την ανοικτή πλέον πλατφόρμα του διαδικτύου.
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου φέρεται  να πήρε την πρωτοβουλία να καταστρέψει  τον περίβολο της Εκκλησίας του χωριού του για να διευκολύνει την πρόσβαση αυτοκινήτων σε παρακείμενες  οικίες. Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης πήρε πρωτοβουλίες που δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές του και συνεπώς υπερέβη την εξουσία που του δίνει ο νόμος και μάλιστα αυτή την κλεμμένη εξουσία την άσκησε με τρόπο προκλητικά καταχρηστικό. Τόσο ο ίδιος όσο και κυρίως  οι παρανόμως εργαζόμενοι στο παράνομο αυτό έργο δεν είχαν καμία επίπτωση διότι η αρμόδια αστυνομική αρχή φρόντισε να μην επέμβει αμέσως και να μην προβεί στην σύλληψή τους.
Αυτό είναι πιο πρόσφατο αλλά όχι απαραιτήτως το πιο κραυγαλέο παράδειγμα αυθαιρεσίας   και κατάργησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου  που προσβάλει και κυρίως υπονομεύει το κύρος και την νομιμοποίηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πάνω από όλα όμως είναι πρόβλημα ελλείμματος δημοκρατικής συνείδησης από εκείνους οι οποίοι έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας για να διαχειρίζονται τις κοινές υποθέσεις και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΕΡΙΦΗ" ΤΩΝ ΒΙΤΑΛΩΝ

Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ με την οποία καταγγέλλει την καταστροφή της περιτείχισης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βιτάλων και απαιτεί την άμεση αποκατάσταση του όπως ήταν πριν, αποκλείοντας κατηγορηματικά την διαμόρφωση διόδου για την είσοδο των αυτοκινήτων των περιοίκων. 
Κατόπιν αυτών ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βιτάλων οφείλει πάραυτα τα παραιτηθεί, να αποκαταστήσει ιδίοις χρήμασι την περιτείχιση του Ναού και ασφαλώς να μην τολμήσει να ξανασχοληθεί με κοινά διότι ξεφτύλησε κάθε έννοια τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει δημοσίως να ζητήσει συγνώμη για την απρέπεια και την προκλητική αυθαιρεσία του στελέχους της και να τον διαγράψει από την παράταξη. 
Εύγε στους  κατοίκους των  Βιτάλων που δεν επέτρεψαν αυτή την ντροπή. 

Ο κ. Κώστας Αντωνίου στη αναφέρει στο διαδίκτυο τα εξής: "Δύο φορές σήμερα μίλησε με την αστυνομία ο Μητροπολίτης και ζήτησε να πάει να σταματήσει τις εργασίες. Η αστυνομία αρνήθηκε. Η δικαιολογία κάτι έκτακτο υπήρξε, όταν τελικά πήγε είχαν ειδοποιηθεί αυτοί που συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο. Ο αστυνομικός διευθυντής θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Μητροπολίτης ζητά να τον ειδοποιήσουμε αύριο αν συνεχιστούν οι εργασίες το τηλέφωνο του είναι 2222022230 και το 2222022237 . Οι κάτοικοι που ζουν στο χωριό μόλις δουν κάτι να τον καλέσουν αμέσως!"
Βιταλιώτες Επαγρυπνείτε!!!

ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ


 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ SOFIACOMMENTS
Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Τις μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, εκτοξεύτηκε από γνωστούς, τόσο σε εμένα, όσο και σε εσάς ανθρώπους, ένας τεράστιος οχετός λάσπης σχετικά με τη χρηματοδότηση της προσπάθειας μας και τη φιλική μου σχέση με τους αδερφούς Παντελή.
Η απάντηση μου λοιπόν θα είναι ξεκάθαρη, μια κι έξω και δεν πρόκειται να ανοίξω διάλογο γι` αυτό το θέμα.
Εγώ είμαι ο γιός του Μήτσου του Κουρέα, τα πρώτα μου ένσημα τα κόλλησα στα 15 μου και σπούδασα με τον κόπο του πατέρα μου και τη δουλεία μου.
Βγήκα στη αγορά εργασίας με αξιοπρέπεια και θάρρος, δίχως δανεικά από κανέναν και χωρίς, μέχρι σήμερα, να χρωστάω σε κανέναν.
Οι πολιτικές μου επιλογές, μέχρι σήμερα, ήταν ξεκάθαρες, δίχως μισόλογα και χωρίς φόβο. Όποτε ζήτησα τη στήριξη σας ή την ψήφο σας, το έπραξα ανοιχτά και χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Όταν αποφάσισα να στηρίξω την άποψη μου, ακόμα και κόντρα στο ρεύμα, το έπραξα με παρρησία και δημόσια.
• Πήγα κόντρα στο ρεύμα όταν αποφάσισα, το 2006, να ταχθώ ενάντια στην άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών… όταν άλλοι κρυβόντουσαν για να ρίξουν μπετά.
• Ήμουν στο βουνό στα Στύρα, τη Λάλα και το Μετόχι στην Κάρυστο για να σταματήσουμε τη γραμμή υψηλής, όταν άλλοι μετρούσαν τα κυβικά των βάσεων των πυλώνων.
Η καταγωγή μου και ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκα έως σήμερα ανάμεσα σας, επαγγελματικά και κυρίως πολιτικά, είναι τα δυο πράγματα για τα οποία υπερηφανεύομαι και δε θα επιτρέψω σε κανέναν να τα θίξει.
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο σας για δύο κυρίως λόγους.
Πρώτον, για να ξαναθυμηθούμε όλοι μας ότι οι εκλογές είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας και έχει δικαίωμα να μετέχει ο κάθε πολίτης, χωρίς σκοτεινές συμμαχίες και χρηματοδοτήσεις.
Και, δεύτερον, γιατί θεωρώ ότι σήμερα που όλοι μας είμαστε θύματα της βάρβαρης επίθεσης που δεχόμαστε από τους μονόδρομους των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχιας, δεν έχουμε το περιθώριο να «λουφάξουμε» στη βολή μας.
Ας κοιταχτούμε λοιπόν όλοι στον καθρέφτη για να αποκαλυφθούν οι σκοτεινές συμφωνίες, τα συμφέροντα και οι υπόγειες ή ακόμα και φανερές (αλλά σίγουρα προκλητικές για την εποχή της κρίσης) χρηματοδοτήσεις και έξοδα!
Ας υπολογίζουν άλλοι λοιπόν, πόσα θα ξοδέψουν προεκλογικά και πόσα κυβικά μπετόν θα ρίξουν μετεκλογικά.
Ας τους αποδείξουμε ότι τα πράγματα γίνονται ΑΛΛΙΩΣ! Μακριά απ` εμάς τα μπετά, η λάσπη και οι σκοτεινές χρηματοδοτήσεις. Εμείς έχουμε θέσεις, πλάνο και πρόγραμμα και μ` αυτά θα αντιπαλέψουμε όχι μόνο τη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά κι όποιους άλλους εκφράζουν το παλιό.
Σα καλούμε μαζί μας να γίνουμε μία γροθιά!
Υ.Γ. Τώρα αν ο φίλος μου ο Νίκος τσοντάρει και καμία δεκάρα τελικά, καλό θα ήταν!!! Νίκο μ` ακούς;
Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος

Επικεφαλής της Συμμετοχικής Δημοτικής Παράταξης «Αλλιώς»

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Θαμώνες της Πλατείας της Κύμης μας ενημέρωσαν ότι προ ολίγου συνέβη μπρος στα μάτια τους επίθεση σε βάρος του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης κ. Βαγγέλη Μπελιά από αυτοκίνητο με πινακίδες του Δήμου και από δύο επιβαίνοντες οι οποίοι ενώ τον στρίμωξαν με το αυτοκίνητο μετά βγήκαν έξω και τον προπηλάκισαν. Του συμβάντος επιλήφθηκε η αστυνομία. Δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξε τραυματισμός. Για την ταυτότητα των δραστών ή για την ιδιότητά τους ως εργαζομένων του Δήμου δεν έχουμε ενημέρωση.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Εκπρόσωπος των Μηχανικών του Αλιβερίου μας απέστειλε για δημοσίευση την ακόλουθη ενημέρωση και το επισυναπτόμενο έγγραφο
"Θέμα: Μεταφορά Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Κύμης – Αλιβερίου
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, την Δευτέρα 11-03-2013 αποστείλαμε κείμενο Διαμαρτυρίας (αρ. Πρωτ.938/46834/11-03-2013) στο Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με θέμα την παράνομη διατήρηση της Υπηρεσίας Δόμησης στην πόλη της Κύμης.
Την Τρίτη 22-10-2013, 8μήνες αργότερα, έλαβα ως εκπρόσωπος ομάδας μηχανικών από τον Δήμο μας την κοινοποίηση της προτροπής της προαναφερθείσας υπηρεσίας προς στον κ. Δήμαρχο Δημήτριο Θωμά να προβεί σε εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για τη μεταφορά της Υπηρεσίας Δόμησης στην Έδρα του Δήμου, στο Αλιβέρι. Δηλαδή δικαιώνει πανηγυρικά τη θέση μας.
Αναμένουμε λοιπόν τις ενέργειες του κ. Δημάρχου.
Υ.Γ: ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ.
Επισυναπτόμενα έγγραφα:
<<Μεταφορά υπηρεσίας δόμησης του Δ. Κύμης Αλιβερίου στο Αλιβέρι>>
(αρ. Πρωτ. οικ.4019/206930-22/10/2013)


Υ.Γ. (ΛΑΛΑ ΤΟ) Για όσους δεν κατάλαβαν τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου τον ψήφισε το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον εισηγήθηκε ο Δήμαρχος. Προφανώς δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Εάν ήθελαν ορισμένες από τις κεντρικές υπηρεσίες να παραμείνουν στην ιστορική έδρα του Δήμου ή αλλού έπρεπε να το προβλέψουν ρητά. Γιαυτό λοιπόν να μην κομπάζουν για την γνώση, την εμπειρία και την καπατσοσύνη τους. Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΕΔΩ

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΙΤΑΛΟΥ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΫΔΕΣ ΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Βιτάλου της Κύμης, από τις καουμπόικες συμπεριφορές του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου που κατέστρεψαν σήμερα τον τοίχο του προαύλιο χώρου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Χωριού προκειμένου μέσα από το προαύλιο της εκκλησίας να περάσει δρόμος που θα εξυπηρετεί δύο σπίτια, ενόψει τον δημοτικών εκλογών.
Η Ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας του Χωριού έχει ως εξής: 
Καταστρέφουν ένα από τα ποιο όμορφα ιστορικά σημεία του χωριού, χωρίς ίχνος τροπής!!!!  Η καταστροφή της αυλής της εκκλησίας του χωριού από συνεργεία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με την φυσική παρουσία κατά την διάρκεια των εργασιών του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Κρινή, για να εξυπηρετήσει μικρά συμφέροντα μόνο ντροπή και θλίψη μας προκαλούν.
Στην αυλή αυτή μεγάλωσαν και έπαιξαν γενιές και γενιές Βιταλιωτών. Εκεί συναντήθηκαν οι φίλοι του χωριού, εκεί παίξαμε ως παιδιά εκεί παίζουν τα παιδιά μας.
Φαίνεται όμως, ότι ορισμένοι δεν έχουν ούτε μνήμες ούτε ηθικούς ενδοιασμούς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο να εξυπηρετούν το προσωπικό πολιτικό συμφέρον. Αυτοί οι καουμπόηδες του ξεπεσμού,  χωρίς ίχνος ιστορικής μνήμης, χωρίς να ζητήσουν την γνώμη των κατοίκων του χωριού, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς τις νόμιμες άδειες από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας, χωρίς να μας πουν τι θέλουν να κάνουν, καταστρέψουν την αυλή τις εκκλησίας, χωρίς στοιχειώδες δημοκρατικές, ηθικές  αναστολές. Σήμερα κατέστρεψαν τον προαύλιο τοίχο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Αύριο Τι;;. Καθότι η αξιοπρέπεια και η απουσία αξιών δεν τους περισσεύει!!
Ως ομάδα πρωτοβουλίας των κατοίκων του χωριού, καλούμε τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημ Θωμά, να σταματήσει άμεσα τους καουμπόηδές του. Ζητάμε να αποκαταστήσουν άμεσα με δικά τους προσωπικά έξοδα τον τοίχο του προαύλιου χώρου. Ζητάμε από τον Ιερέα του Χωριού, αύριο να πάει στην αστυνομία και να καταθέσει μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας, καθότι είναι και μόνος υπεύθυνος για την διαφυλάξει την περιουσία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και πρέπει να μας αποδείξει ότι μπορεί. Ζητάμε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ να προβεί  σε δημόσια διαμαρτυρία κατά του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου.
Επειδή κάποιοι έχουν ανακηρύξει την πολιτική τους επιβιώσει πέρα και πάνω από τις μνήμες του χωριού. Καλούμε τους κατοίκους του Χωριού να  επαγρυπνούν, γιατί τώρα είναι η  ώρα να τους πούμε το μεγάλο ΟΧΙ  για να μην κρημνιστούν, όπως ο τοίχος, οι μνήμες μας!!! Όταν τις μνήμες κάποιοι θέλουν να τις σβήσουν αυτές ανασταίνονται και είναι βέβαιο ότι θα τους πλήξουν….
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΒΙΤΑΛΟ


Πάλι τα ίδια. Ξεκίνησαν έργα στο Βίταλο  χωρίς να γνωρίζει κανείς τον σκοπό και το σχέδιό τους. Χωρίς μελέτη ή με σχέδια του ποδαριού γκρέμισαν μέρος της περιτείχισης της Εκκλησίας ενώ ταυτόχρονα κρύβονται και δεν εξηγούν τις ακριβώς θέλουν να κάνουν. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση και δηλώνουν ότι θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου. 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Το Λάλα το διαπιστώνοντας  καθημερινά την αλματώδη αύξηση της αναγνωσιμότητάς του σε νούμερα απίστευτα κάνει ένα βήμα πιο πέρα. Καθιερώνει στήλη δημοσκοπήσεων για να δώσει και ένα ακόμη εργαλείο συμμετοχής στη διαμόρφωση απόψεων και τάσεων. Προκειμένου να μελετήσουμε την καλύτερη και ευστοχότερη φόρμα ξεκινάμε απόψε την πρώτη Δημοσκόπηση που αφορά εμάς και κατ΄επέκταση εσάς τους πιστούς αναγνώστες μας. Ζητάμε την γνώμη σας για το Λαλα το!!!
Από ΤΩΡΑ έως τις 5 Νοεμβρίου 2013 μπορείτε να επιλέξετε την απάντησή σας. 
ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ 


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!! Λέει μία ακόμη πάνσοφη παροιμία. Έπρεπε να περάσουν πολλοί μήνες και απανωτές αναφορές της παράταξης «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» για να αναγκαστεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ζητήσει εξηγήσεις για την επιλογή της Τράπεζας στην οποία ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Οι  απαντήσεις που είχαν δοθεί έως τώρα από τον Δήμο με μεγάλη καθυστέρηση  είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τώρα όμως διεξάγεται και προκαταρκτική εξέταση γιαυτό και για άλλα θέματα σχετικά με άρνηση του Δήμου να παράσχει στοιχεία και να απαντήσει σε γραπτές αναφορές  της αντιπολίτευσης. Είναι η ώρα να αποδοθούν ευθύνες για αυτή την παροιμιώδη άρνηση και αδιαφορία στην παροχή ενημέρωσης έτσι ώστε να ασκηθεί η αποστολή της αντιπολίτευσης. Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στο υποκατάστημα της Εθνικής στην Κύμη -και μάλιστα ένας από αυτούς ανοίχτηκε προτού ξεκινήσει ο Δήμος, τον Δεκέμβριο του 2010- η διατήρηση επί μακρόν και η χρήση -όχι μόνο για μισθοδοσία- και των λογαριασμών των παλαιών Δήμων με τα ΑΦΜ τους είναι μόνο μία μικρή γωνία ενός μεγάλου και σοβαρού ζητήματος. Όχι μόνο γιατί αλλά και πόσοι είναι οι λογαριασμοί  από τους οποίους πληρώνονται υποχρεώσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων και επιχειρήσεων; Ποιες πληρωμές έχουν γίνει από αυτούς; Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και πιο πέρα γιατί υπάρχουν ερεθίσματα αλλά δεν το κάνουμε. Περιμένουμε την έρευνα να προχωρήσει. Δεν βιαζόμαστε εξάλλου. Άλλοι βιάζονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ

ΣΕ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΣ ΚΛΙΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΣΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»


Σε μια πρωτοφανή  σε μαζικότητα και θερμό κλίμα συγκέντρωση, έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, οι «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου, η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο Δημήτρη  Θωμά, πραγματοποίησαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Πυργί,  την πρώτη τους προεκλογική συγκέντρωση για τις εκλογές, που θα γίνουν τον Μάιο  του 2014.
Ο  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου  με την αλήθεια των  λόγων του, την ειλικρίνεια και την ευθύτητά του, στην πρώτη κεντρική  προεκλογική του ομιλία, κατέκτησε για άλλη μια φορά  το ακροατήριό του που τον καταχειροκρότησε και έδειξε με την αθρόα προσέλευσή  του ότι είναι στο πλευρό του.
Περισσότερα από 750 άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα, πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, δημιουργώντας μια εξαιρετικά θερμή και φιλική ατμόσφαιρα. Ο Δημήτρης Θωμάς, ξεκινώντας την ομιλία του, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε  τους δημότες για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του, παρότι δεν είναι ακόμη περίοδος εκλογών, και τόνισε ότι η παρουσία παλαιών και νέων φίλων είναι η κινητήριος δύναμη που ο συνδυασμός έχει ανάγκη για να συνεχίσει το έργο του .
Στην ομιλία του ο Δημήτρης Θωμάς ανέφερε ότι : «Ο τόπος μας έχει όλους ανάγκη , γιατί μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι πανέτοιμοι! Δεν  υποχωρούν στις δυσκολίες. Το έμβλημα μας , το καράβι των νέων οριζόντων είναι γερό σκαρί , δεν βουλιάζει και αντέχει στις φουρτούνες. Δώδεκα χρόνια αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Μπορεί να μας πολέμησαν σκληρά ,όμως παρά τις αντιξοότητες καταφέρνουμε, όχι μόνο να διατηρούμε την συνοχή και την δύναμή μας. ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ,   αυξάνονται και αποκτούν διαρκώς νέους φίλους, αποτέλεσμα της συνέπειάς τους μεταξύ λόγων και έργων. Έχουμε στον συνδυασμό μας στελέχη, συνεργάτες και ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα και διατηρούμε στο ακέραιο τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης, μην επιτρέποντας, ούτε ζητώντας την παρέμβαση ή την στήριξη κανενός πολιτικού σχηματισμού. Πιστεύουμε πως στις τοπικές κοινωνίες δεν θα πρέπει να μας χωρίζουν οι κομματικές διαφορές, αλλά οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου μας. Στην  προσπάθεια αυτή δεν θα πρέπει να λείπει κανείς.» και κλείνοντας κάλεσε όλους σε μια ενωτική και αγωνιστική συμπαράταξη.


 Έκανε σύντομη αναφορά του έργου, που επιτεύχθηκε ή επιτελείται τα τρία τελευταία χρόνια στον μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο και υπογράμμισε πως ακολουθήθηκε στην πράξη η ισότιμη και ισοβαρής αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι πανέτοιμοι να δώσουν την μάχη των εκλογών με νικηφόρο αποτέλεσμα για τον συνδυασμό, τον Δήμο και τους Δημότες. Στην συγκέντρωση μίλησαν επίσης για τον χαρακτήρα, την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και το έργο που επιτελείται σε κάθε δημοτική ενότητα χωριστά και σε θέματα αρμοδιότητας τους οι αντιδήμαρχοι  Kιούσης Νίκος, Μπάτσα-Θωμά Αρετή, Λαθουράς Μιχάλης, Ρήγας Μιχάλης, Βλάχος Τάσος και Παππάς Βασίλης, καθώς και η πρόεδρος του νομικού προσώπου  Κουιμιτζή Κατερίνα, ενώ την έναρξη και τη διαδικασία της συγκέντρωσης τήρησε  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Ποθητάκης.                                                                                                                                               

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΛΩΝΑΡΙ: ΝΕΑΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

Φωτογραφία από:   AVLONARI,such a lovely place
Εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος και στο Αυλωνάρι. Οι μαθητές των Σχολείων του Αυλωναρίου, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο κατέφθασαν και πήραν θέση στον Ναό του Αγίου Νικολάου. Την ευχάριστη έκπληξη για όλους τους συμμαθητές του την έκανε ο μαθητής  της Τρίτης Γυμνασίου Αναστάσιος Ρέτσας ο οποίο ανέβηκε στο Ψαλτήρι και έψαλε μαζί τους ψάλτες του Ναού. Οι συμμαθητές του δεν είχαν την τύχη να τον ακούσουν στο χωριό του και θαύμασαν για πρώτη φορά την υπέροχη  φωνή του  αλλά και την βαθιά γνώση της βυζαντινής μουσικής. Στην συνέχεια η Λυκειάρχης κ. Κοτρόζου διάβασε στην Πλατεία τον Πανηγυρικό Λόγο της Ημέρας και ακολούθησε η παρέλαση.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑ Η ΟΜΑΔΑ!!!


Χθές επτά ολόκληρους μήνες πριν από τις εκλογές ο εν ενεργεία Δήμαρχος βιάστηκε να ενδυθεί το κουστούμι του εν δυνάμει απερχόμενου. Διότι όταν μπαίνεις στον προεκλογικό αγώνα είναι σαν μία  κυριακάτικη περιπέτεια, κάτι σαν κυνήγι αγριόχοιρου. Μπορεί να πετύχεις τους στόχους σου, μπορεί να πάνε όλα τα σκάγια χαμένα, μπορεί όμως  να φας και κανένα σκάγι. Γιατί που ξέρεις; είτε κάποια αδέσποτη, είτε το ύπουλο σκάγι μίας άλλης παρέας κυνηγών να σου αλλάξει την μοίρα.
Ο καθένας όμως όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Το πολιτικό ένθετο της Αθλητικής εφημερίδας του Δημάρχου έχει πηγαίο τίτλο «Μήνυμα Νίκης». Εφόσον είναι έτσι και η νίκη είναι δεδομένη ας στρωθεί από αύριο η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Δήμου και των χωριών μας, πράγμα που δεν έκανε  τρία χρόνια τώρα. Οι δημότες αυτό θέλουν. Δημοτική Αρχή να λύνει προβλήματα σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, να ακούει και να σέβεται την γνώμη του δημότη, κυρίως όταν είναι αντίθετη, να δίνει λογαριασμό για το τι κάνει, πως το κάνει και πόσο κοστίζει, να κάνει δηλαδή όλα εκείνα για τα οποία είχε αλλεργία έως τώρα. Να διαχειρίζεται με γνώση και σύνεση το δημοτικό χρήμα και να  κατακτά το κύρος και την πειθώ μέσα από το έργο και την σοβαρότητά της και όχι μέσα από την σπάταλη επικοινωνιακής  της  γκλαμουριά. Αφού η νίκη είναι δεδομένη γιατί να πάνε χαμένοι επτά μήνες σε έναν ανούσιο και παράλογο προεκλογικό αγώνα με τον εαυτό της. Γιαυτό από αύριο περιμένουμε σοβαρότητα, δουλειά, λογοδοσία, διαφάνεια.

Τώρα αυτά που ακούγονται για αγωνίες και έλλειψη αυτοπεποίθησης  τα λένε, ως συνήθως οι εχθροί. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Η αγωνία να δοθεί το μήνυμα της Νίκης ή η αγωνία για τον άγνωστο Χ; Γιατί,  ενώ ήδη ο απερχόμενος Δήμαρχος φαντασιώνεται επτά μήνες πριν από τις εκλογές την Νίκη του στα αποδυτήρια , τα μάτια όλων, η αγωνία για το άγνωστο,  το στήσιμο του παιχνιδιού αποκτά πλέον ενδιαφέρον  προς την πλευρά εκείνη που ο κατά φαντασία νικητής φαντάζεται ως παταγωδώς ηττημένη. Με άλλα λόγια, η μπάλα τώρα είναι σε άλλα πόδια και κυρίως όταν έρθει η στιγμή θα μπει και στο γήπεδο και στο τέρμα. Αρκεί να παίξει καλά η ομάδα!!!

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ"

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ,  προκηρύσσει την ανάθεση της µελέτης µε τίτλο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ  ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ», µε προεκτιµώµενη αµοιβή 93.495,93 ΕΥΡΩ (χωρίς  ΦΠΑ) (ή 115.000,00 € µε ΦΠΑ).
Η µελέτη συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες µελετών:  α) κατηγορία 11 (Λιµενικών έργων), µε προεκτιµώµενη αµοιβή 47.269,44 €,  β) κατηγορία 16 (Τοπογραφική-βυθοµετρική αποτύπωση), µε προεκτ/νη αµοιβή   3.833,66 €,  γ) κατηγορία 21 (Γεωτεχνικές µελέτες και έρευνες), µε προεκτιµώµενη αµοιβή  29.199,42 €,  δ) κατηγορία 27 (Περιβαλλοντικές µελέτες), µε προεκτιµώµενη αµοιβή   13.193,41 €.
Ως ηµεροµηνία και ώρα λήξης παραλαβής προσφορών έχει οριστεί η  02/12/2013, ηµέρα ∆ευτέρα και ώρα 10:00 π.µ.
Η µελέτη θα χρηµατοδοτηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2013.