Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Θεωρώντας οτι τα λιμάνια του Δήμου μας, τα οποία πρόσφατα πέρασαν υπό ιδιωτικό έλεγχο, έχουν εξέχουσα σημασία τόσο στην οικονομική ζωή του τόπου όσο και στην καθημερινότητα των κατοίκων του. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ αλλιώς! προγραμμάτισε συνάντηση εκπροσώπων της με την ΟΛΝΕ ΑΕ ώστε να συζητήσει σημαντικά ζητήματα αρμοδιοτήτων της, όπως:
 πιθανά επενδυτικά σχέδια
 πρόστιμα για παράνομες κατασκευές στη λιμενική ζώνη Καρύστου
 κόστος εκμίσθωσης χώρου τραπεζοκαθισμάτων στις λιμενικές ζώνες
 κόστος ελλιμενισμού αλιευτικών και τουριστικών σκαφών
 διαρκής μείωση βαθικών λιμένα Καρύστου
 αποκατάσταση βλαβών Pillars (Μετρητές παροχής νερού και ρεύματος)
 επέκταση κεντρικού μόλου λιμένα Μαρμαρίου για ελλιμενισμό αλιευτικών και τουριστικών σκαφών
 ζητήματα λιμένα Στυρών

email: allios.karystos@gmail.com | site: allios-karystos.blogspot.gr | fb: facebook.com/allios.karystos

ΑΠΟΨΕ LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ NOUVEAU CAFE

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε το live την προηγούμενη Παρασκευή το Nouveau Cafe συνεχίζει τις όμορφες βραδιές !!!! Το γρατζούνισμα της κιθάρας , η διπλοπενιά του μπουζουκιού, η φωνάρα του Γιώργου Ιακωβου το ταλέντο του Νίκου Βωβου και η φωνη της Μαριαλένας Γιανναρου θα μας διασκεδάσουν το Σαββατο 9 Νοεμβριου στις 22:30 το βραδυ στο Nouveau Café !!!! Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χoρέψουμε !!

ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Το ΛΑΛΑ ΤΟ εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ονομαστική εορτή στους Μιχάληδες, Αγγελικές, Αγγέλους, Σταμάτηδες και Σταματούλες που γιόρταζαν χθες. Ιδιαίτερες ευχές στον κ.Σταμάτη Καπελέρη, πρώην Αντιπεριφερειάρχη, στον κ. Άγγελο Ποθητάκη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στον κ. Μιχάλη Ρήγα και κ.Μιχάλη Λαθουρά, Αντιδημάρχους, στον κ.Άγγελή Μαργέλη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, στην κ.Αγγελική Γκοτζαμάνη, Δασάρχη Αλιβερίου, στην κ.Ματίνα Ρέτσα, Δημοσιογράφο

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Ρυθμίζουμε την λειτουργία των Εμπορικών Καταστημάτων τις Κυριακές, στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, πέραν της ρύθμισης που καθορίστηκε με την παράγραφο 1, του άρθρου 16, του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ τ.Α΄173/2013), ως εξής:
1. Επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους, όλων των Εμπορικών Καταστημάτων, που λειτουργούν σε οικισμούς μέχρι 1.000 κατοίκους, όπως προέκυψε από την απογραφή του έτους 2011, για τον πραγματικό πληθυσμό (De facto πληθυσμός). Οι εν λόγω οικισμοί δεν αναφέρονται ονομαστικά στην παρούσα απόφαση.
2. Για τους οικισμούς, τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων, που προέκυψε με την ίδια ως άνω απογραφή, καθορίζεται η λειτουργία των Εμπορικών Καταστημάτων κατά Δήμο, ως εξής:
………………………………………………………………………………………………………
ε. ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
i. Δ.Κ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους
ii. Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές τους έτους
iii. Τ.Κ. ΑΥΛΩΝΟΣ: Παραμένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους
iv. Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές τους έτους
v. Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές τους έτους
vi. Τ.Κ. ΟΞΥΛΙΘΟΥ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους
δ. ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
i. Δ.Κ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους, με εξαίρεση την Κυριακή πριν την 15η Αυγούστου, που παραμένουν ανοικτά
ii. Τ.Κ. ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ: Παραμένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους
iii. Τ.Κ. ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ: Παραμένουν ανοικτά κατά τη θερινή περίοδο από 1 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου
3. Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιτρέπεται από τις εξής προϋποθέσεις:
α. Τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια, όπως αυτή αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα.
β. Να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων.
γ. Να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops-in-shop») και να μη βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.
4. Σύμφωνα με την παράγραφο 3, του άρθρου 16, του Ν.4177/2013 (ΦΕΚ τ.Α΄173/2013), «το δεύτερο εδάφιο της παραγ. 1 του άρθρου 23 του Ν. 2224/1994, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 του Ν.3377/2005 (ΦΕΚ τ.Α΄202/2005) αντικαθίσταται ως εξής: «Το ανωτέρω πλαίσιο ωραρίου καθορίζεται για τις καθημερινές ημέρες μέχρι 21.00 ώρα, το Σάββατο μέχρι 20.00 ώρα και την Κυριακή από ώρα 11.00 έως 20.00».
5. Η απόφαση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης

Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ



Με κατάνυξη γιορτάστηκε χθες η εορτή των Αγίων  Ταξιαρχών στο ομώνυμο εξωκκλήσι στα Περιβόλια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"ΜΑΥΡΟΙ" ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "¨ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ"

Σημερινό δημοσίευμα  της ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ αφιερώνεται στο επεισόδιο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπελιά  και το με αριθμό ΚΗΗ 4803 ΤΟΥΟΤΑ Μπορντώ φορτηγάτι 4x4 του Δήμου, που επέβαιναν  και οδηγούσαν  πρόσωπα που δεν είχαν δικαίωμα επειδή δεν ήταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου. Για το ίδιο περιστατικό είχε προηγηθεί και δημοσίευμα ιστοσελίδας η οποία έχει ενταχθεί στο επικοινωνιακό πακέτο του Δήμου και η οποία κάνει λόγο για αυθαίρετη και  αδικαιολόγητη ενέργεια του κ. Μπελιά να σταματήσει το δημοτικό όχημα και να ζητήσει εξηγήσεις ενώ ο ίδιος ο κ. Μπελιά, αναφέρει το δημοσίευμα της Γνώμης, τους ζήτησε να σταματήσουν για να ζητήσει εξηγήσει διότι είχε συγκεκριμένους και μάλιστα προσωπικούς λόγους να το κάνει εκτός του καθήκοντός του ως Δημοτικός Σύμβουλος (ένας εκ των επιβαινόντων είχε προσφάτως καταθέσει σε υπόθεση κατά του Μπελιά ότι δεν εργάζεται στον Δήμο). Η Αντιδήμαρχος και νύφη του Δημάρχου κ. Μπάτσα-Θωμά  μιλώντας στην Ευβοϊκή Γνώμη κάνει λόγο για εθελοντές και για αυθαίρετη ενέργεια του κ. Μπελιά.
Επειδή κάποιοι την έχουν δει πράγματι σερίφηδες και ιδιοκτήτες του Δήμου και των οχημάτων τους επειδή απλώς αποτελούν την δημοτική αρχή θυμίζουμε τα εξής: Τα δημοτικά οχήματα οδηγούνται μόνο από τους οδηγούς υπαλλήλους του Δήμου με ειδικότητα ή από διαπιστευμένους υπαλλήλους ή εν  γένει  νόμιμα εργαζόμενους του Δήμου. Η ειδικότητα του «εθελοντή» δεν αναγνωρίζεται από κανένα νόμο. Πολύ δε περισσότερο όταν ο «εθελοντής» εντάσσεται στην δημαρχιακή επινόηση της μαύρης εργασίας. Ούτε η πιθανή ή ενδεχόμενη, μελλοντική πάντως, απασχόληση του ενός εκ των δύο σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δικαιολογούσε την χρήση του δημοτικού αυτοκινήτου την συγκεκριμένη και τις προηγούμενες αλλά και στις μελλοντικές ημέρες. Εξάλλου αυτή είναι μόνο μία περίπτωση από τις πολλές των εθελοντών οδηγών που κανείς δεν ξέρει τι δίπλωμα έχουν και κανείς δεν φαντάζεται ποσό ακριβά μπορεί να τους πληρώσει ο δήμος, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του.

Ο κ. Μπελιάς όφειλε να σταματήσει και να ελέγξει ως δημοτικός σύμβουλος την κίνηση ενός δημοτικού οχήματος στο οποίο επιβαίνουν και το οδηγούν μη εργαζόμενοι στον Δήμο. Αυτό είναι υποχρέωση κάθε δημοτικού συμβούλου διότι το όχημα είναι δημοτική περιουσία και κινείται με τα χρήματα των δημοτών τα οποία «ρέουν» άσκοπα σε καταχρηστικές μετακινήσεις των δημοτικών οχημάτων, σε καύσιμα, επισκευές, ανταλλακτικά. Επίσης ως Δημοτικός Σύμβουλος όφειλε και οφείλει όπως ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να ελέγξει την τυχόν μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στον Δήμο γιατί εάν σκάσει καμία επιθεώρηση εργασίας την λυπητερή θα την πληρώσουν οι τσέπες  των δημοτών και όχι του Δημάρχου ή των Αντιδημάρχων, αυτοί μόνο  τις ψήφους θα πάρουν. Μακάρι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να είχαν την ίδια επιμονή.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!!

Τα αποτελέσματα  της πρώτης δημοσκόπησης για την γνώμη των αναγνωστών για το ΛΑΛΑ ΤΟ !!! είναι τα ακόλουθα:
47% Φωνή ανεξάρτητη και απαραίτητη
41% Με ενοχλεί η ανωνυμία αλλά το διαβάζω
5% Μου είναι αδιάφορο, δεν το διαβάζω
7% Απαίσιο και υβριστικό. Πρέπει να το κλείσουν
Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτυπώνουν πράγματι την εικόνα που έχουμε και εμείς. Από τους συμμετέχοντες το 88% διαβάζει και ενημερώνεται από το ΛΑΛΑ ΤΟ!!!  εκδηλώνοντας την εκτίμησή του. Τώρα το 5% πως το σχολιάζει αφού δεν το διαβάζει!!!. Το ότι ενοχλούμε μόνο το 7% το οποίο όπως φαίνεται, για να έχει άποψη, πάει να πει ότι το διαβάζει και το παρακολουθεί , καλό είναι!!!
Η δημοσκόπηση ήρθε λίγο μετά τον περιορισμό των ανωνύμων και μερικές φορές υβριστικών σχολίων. Στόχος μας είναι να παραμείνει υψηλά και διαρκώς να πηγαίνει υψηλότερα η ποιότητα του ιστολογίου.

Ευχαριστούμε για την επισκεψιμότητα και την εμπιστοσύνη.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟKΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν θα υπάρξει λειτουργία την Παρασκευή στο Εξωκκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών στα Περιβόλια. Γιαυτό θα λειτουργήσουμε στον Κεντρικό Ναό, του Ευαγγελισμού. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών είναι το εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 7/11/2023, ΩΡΑ 17:00 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/11/2013, ΩΡΑ 07:15 ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚH ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. «ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»

Ο Τοπογράφος Μηχανικός κ. Βαγγέλης Σπίθας αναφέρεται με το παρακάτω άρθρο την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί της Πολεοδομίας


Οι νόμοι δεν αναπροσαρμόζονται κατά τα σχέδια κανενός. Τροποποιούνται όταν ο λαός διά της Βουλής και μόνον αποφασίσει. Έτσι και ο Καλλικράτης. Η νέα δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτής πού προέβλεψε ότι οι Υπηρεσίες των νέων Δήμων μεταφέρονται και λειτουργούν – εδρεύουν στην έδρα του νέου Δήμου. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας, μηδέ του Δημάρχου εξαιρουμένου.
Στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου υπήρξαν πολλές κινητοποιήσεις προ της νέας δομής. Οι περισσότερες συνέτειναν στην μη συνένωση των πέντε Καποδιστριακών Δήμων σε έναν. Ίσως στη  σκέψη των τοπικών Αρχόντων της Κύμης να ήταν η διατήρηση των Δημόσιων Υπηρεσιών στην Κύμη. Αυτό δεν εγκρίθηκε. Η πραγματικότητα λέει άλλα πράγματα. Ότι πλέον έχουμε άλλη πόλη ως έδρα του Δήμου και όχι την Κύμη. Έχουμε ένα ενιαίο Δήμο ο οποίος πρέπει να βρει τον αναπτυξιακό του δρόμο μέσα από τη νέα πραγματικότητα. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μείνουμε αγκυλωμένοι στο παρελθόν.
Από τις πρώτες αποφάσεις του νέου Δήμου ήταν η σύνταξη του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ο οποίος συντάχθηκε με τις οδηγίες και τα πρότυπα του νομοθέτη πού είχε σχεδιάσει τη νέα δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο οποίος εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου (αρ. απ. 308/2011), από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ο.Τ.Α. Ν. Ευβοίας, (Πρακτικό 11/20-10-2011) καθώς και από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος (Αριθμ. απόφασης: 65491/12381/08-11-2011 ΦΕΚ 2718/Β΄/17-11-2011)
Σε αυτόν και στο άρθρο 1 αναφέρεται με σαφήνεια ότι:
«Οι Κεντρικές Υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες στην έδρα του Δήμου, το Αλιβέρι, και περιλαμβάνουν τις παρακάτω οργανικές μονάδες ομαδοποιημένες σε ενότητες συναφούς σκοπού και αντικειμένου:………………………………………….
ΕΝΟΤΗΤΑ Δ : ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Τμήμα Πολεοδομίας, που περιλαμβάνει ειδικότερα τα παρακάτω Γραφεία:
·                     Γραφείο Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
·                     Γραφείο Πολεοδομικών Εφαρμογών
·                     Γραφείο Ελέγχου Κατασκευών
Αντίθετα στο άρθρο 2 αναφέρεται με σαφήνεια ότι:

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ


Όπως ενημερώνει ο κ. Μαργέλης, Πρόεδρος της Δ.Κ. Κύμης, μετά από εργασία τεσσάρων εβδομάδων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του ανδριάντα του Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη(ΠΖ) Ιωάννη Βελισσαρίου, στο λόφο του Προφήτη Ηλία, στην Κύμη.
Η συντήρηση του ανδριάντα, προσφορά του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, έγινε μετά από διαταγή του Στρατηγού κ. Κωσταράκου, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, την οποία προκάλεσε το μέλος του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, Σμήναρχος ε.α. κ Ξενοφώντας Καράπας.

Η εργασία εκτελέσθηκε από προσωπικό του Πολεμικού Μουσείου και μάλιστα από τον κ.Μαργιολόπουλο Αθανάσιο, βοηθούμενο από των Στρατιώτη Σούλτσο Κων/νο.

ΟΙ 9 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (5ΜΗΝΗ)

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα  για την πεντάμηνη Κοινωφελή Εργασία  του ΟΑΕΔ. Για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου είχαν δοθεί  9 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι εννέα επιτυχόντες είναι οι ακόλουθοι:

Οι οριστικοί Πίνακες θα δημοσιοποιηθούν μετά την εξέταση των ενστάσεων.

Για τα ονόματα  και την βαθμολογία όλων των συμμετεχόντων επισκέψου την σελίδα: http://www.oaed.gr/index.php option=com_content&view=article&id=1502&Itemid=927&lang=el

ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ/Η ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;

Ξεκίνησε η νέα δημοσκόπηση του ΛΑΛΑ ΤΟ!!! για την καταγραφή του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών από την Δημοτική Αρχή Κύμης Αλιβερίου. Σας καλούμε να ψηφίσετε χωρίς φόβο και πάθος ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ. Εξάλλου η ψηφοφορία είναι μυστική. Η ψηφοφορία λήγει στις 11/11/2013, σε τέσσερις μέρες.

Ο κ. ΘΩΜΑΣ ΣΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ.

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο θα ήταν ακόμη ένα συμβούλιο ρουτίνας εάν δεν συνέβαιναν δυο «φάσεις»
Πρώτον, ενώ η έναρξη ήταν στις 6:00 μμ, ξεκίνησε γύρω στις 8:00 μμ διότι ο συνδυασμός του Δημάρχου δεν είχε απαρτία και η αντιπολίτευση έπαιξε το γνωστό κλασικό πια τρικ που κάνουν όλες οι αντιπολιτεύσεις όταν οι πλειοψηφίες χαλαρώνουν.  Με χίλια ζόρια  συμπλήρωσαν απαρτία.
Δεύτερον, με ύπουλο και μουλωχτό τρόπο ο κ. Θωμάς πέρασε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για να μείνει η Πολεοδομία στην Κύμη και να μην πάει στο Αλιβέρι. Μετά την σφαλιάρα που έφαγε από την Αποκεντρωμένη και αφού ξεζαλίστηκε επιχείρησε να αιφνιδιάσει το Συμβούλιο και το πέτυχε. Έτσι τροποποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και η Πολεοδομία μένει στην Κύμη. Η προσπάθεια των μηχανικών του Αλιβερίου πέφτει πλέον στο κενό.

Μια που μιλάμε για Πολεοδομία εννοούμε την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η γνωστή πάλαι ποτέ νομαρχιακή υπηρεσία που είχε γίνει κυψέλη διαγκωνισμού για περιώνυμους  παράγοντες της περιοχής Κύμης Αλιβερίου. Έτσι δικαιολογείται και η μεγάλη ευαισθησία γιαυτήν. Οι νέοι μηχανικοί του Αλιβερίου που αγωνίζονται για την εφαρμογή της πρότασή τους από το μετερίζι της λογικής και του ορθολογισμού ίσως δεν έχουν ακούσει όλη την ιστορία από τους παλιούς. 

ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΛΑΛΑΤΟ!!!

Ακόμη μία σκληρή κοκορομαχία χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του κ. Θωμά και του Τοπογράφου κ. Σπίθα. Για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος  αποκαλούσε τον πάλαι ποτέ αγαπητό του συνάδελφο «Καλά Κύριε Λάλα το» αποδίδοντας στον κ. Σπίθα σχέση με το Blog μας.
Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στον κ. Δήμαρχο, για κακή του τύχη ο κ. Σπίθας ούτε έχει ούτε μπορούσε να έχει ποτέ σχέση με το Λάλα το!!! Ασφαλώς ο κ. Θωμάς το γνωρίζει πολύ καλά αυτό αλλά θέλοντας να απαξιώσει το Λάλα το!!!  το αποδίδει στον κ. Σπίθα.
Το έχουμε ξαναδηλώσει: μην χτυπιέστε σαν χταπόδια για να αποδείξετε σε ποιους ανήκει το Λάλα το!! Για τους εξής απλούς λόγους:
Το Λάλα το!!! ανήκει στους χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες του.
Το Λάλα το!!! έχει με σχετικές αναρτήσεις  περιγράψει την ταυτότητά του
Το Λάλα το!!! όποτε το αποφασίσει η συντακτική του επιτροπή θα ανακοινώσει τους συνεργάτες που θέλουν να υπογράφουν τα κείμενα που δημοσιεύουν
Το Λάλα το!!!, πιστέψτε μας, ως καθαρά αυθόρμητη και μη επαγγελματική προσπάθεια, θα είχε πάψει να υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, γιατί ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Το θρέφει, το διατηρεί και το κρατά «όμηρο» το καθεστώς της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, της  ανικανότητας και του κουτσαβακισμού που προκαλεί  την συνείδηση του απλού πολίτη αναγνώστη μας. Όσο συνεχίζετε Κύριοι Καθεστώς τόσο θα αυξάνονται  οι προβολές μας

Καλή συνέχεια!!!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 05-11-2013

Για μια ακόμα φορά εχθές το βράδυ ο Δήμος μας πρωταγωνίστησε στη γνωστή φαρσοκωμωδία «Ο κ. Μανώλης αντιδρά στη υποβάθμιση του τόπου απ` τα σκοτεινά συμφέροντα». Μοναδική αλλαγή στο χθεσινό σκηνικό η στάση της μείζονος  αντιπολίτευσης, που τρία χρόνια τώρα σύρετε πίσω απ` το Δήμαρχο και εχθές επέλεξε να απουσιάσει εντελώς.
Η χθεσινοβραδινή συνάντηση με θέμα τη μείωση των δρομολογίων της γραμμής Ραφήνα - Μαρμάρι ανέδειξε για πολλοστή φορά την αδυναμία της Δημοτικής αρχής να δουλέψει με πρόγραμμα και σχέδιο, ώστε να μην εξαντληθεί εκ νέου σε στείρες διαμαρτυρίες δίχως αποτέλεσμα (βλέπε ΔΟΥ κλπ).
Πώς είναι δυνατόν να εξεταστεί το ζήτημα της μείωσης των δρομολογίων, λόγω μικρής επιβατικής κίνησης, δίχως να έχουν αναζητηθεί από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τα απαραίτητα στοιχεία ή χωρίς να γνωρίζουμε επ` ακριβώς τη θέση της εταιρείας;
Η παράταξη μας φυσικά και επέλεξε να συμμετέχει στη διαδικασία καταγγέλλοντας την και ταυτόχρονα στεκόμενη αλληλέγγυα στις όποιες αποφάσεις των κατοίκων του τόπου μας.
Τόνισε επίσης, ότι το πρόβλημα της υποβάθμισης της περιοχής μας δε θα λυθεί αν δεν υπερκεραστούν όλες αυτές οι πολιτικές που οδηγούν σε φτωχοποίηση όλους μας και ταυτόχρονα αν δεν αναδείξουμε εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις που θα καταστρώσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του τόπου ώστε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και το καράβι να μην κάνει τρία δρομολόγια, όπως μέχρι πρόσφατα, αλλά περισσότερα για να εξυπηρετήσει την αυξημένη κίνηση.
Ας αφήσουμε πίσω μας τους πολιτικαντισμούς, τους τακτικισμούς και τη δήθεν αντίδραση που μας έφτασαν ως εδώ.
Πάμε με πλάνο, σχέδιο και πρόγραμμα! Πάμε αλλιώς!

email: allios.karystos@gmail.com | site: allios-karystos.blogspot.gr | fb: facebook.com/allios.karystos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

                             ΑΛΙΒΕΡΙ 22-10-2013





ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ  10.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)

Συνάδελφοι συναδελφισες
Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!
Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική για ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας.
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.
                                       Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας.
                                                Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.
Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. 
                                                   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙ- ΡΑΦΗΝΑ

Κυριακή, 03-11-2013

Σχετικά με το μείζον θέμα της μείωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της γραμμής Μαρμάρι - Ραφήνα  και την επικειμένη αυριανή συζήτηση, μεταξύ Δήμου, φορέων και πολιτών, προκειμένου να συζητηθούν πιθανοί τρόποι κινητοποίησης, ο συνδυασμός  ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "Αλλιώς!" δηλώνει ότι:
Η απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας να ελαττώσει τα δρομολόγια, λόγω της μείωσης των εισιτηρίων, είναι αποτέλεσμα  της περιορισμένης πλέον αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών από τις πολιτικές που ασκούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Eίναι επιβεβλημένο να ασκηθεί, έστω και καθυστερημένα, πίεση προς τους πλοιοκτήτες, με δυναμικές κινητοποιήσεις, απέναντι σε εκείνους που σε λίγο πιθανώς να πουν: «εμάς μας συμφέρει να κάνουμε δρομολόγια μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και τον Αύγουστο».
Πέρα από την όποια αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, αυτό που έχει ανάγκη η περιοχή είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, με σαφή προσανατολισμό στον τουριστικό τομέα, έτσι ώστε ακόμα και μέσα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, να διατηρήσει αρχικά  αλλά και να καταφέρει να αυξήσει στη συνέχεια,  την επισκεψιμότητά της.

Τέλος, ελπίζουμε αύριο να συμβάλουμε όλοι σε μια ουσιαστική συζήτηση και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες υλοποιήσιμες αποφάσεις σε σχέση με τους τρόπους και τα μέσα αντίδρασης.