Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΠΑ

H Δημοτική Παράταξη "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης" δημοσιοποιεί την σοβαρότατη καταγγελία-αναφορά που υπέβαλε στις 4 Νοεμβρίου 2013 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την κοινοποιεί στον Εισαγγελέα, στον κ. Ρακιτζή και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βασιλείου Παππά σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία αποφασίστηκε ανάθεση τεσσάρων έργων στον υιό του. Η καταγγελία είναι σοβαρή διότι πέραν της ακυρότητας της Απόφασης ο κ. Παππάς διέπραξε βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο τιμωρείται με την ποινή της αργίας. Στο θέμα αυτό υπάρχουν και πρόσφατες εξελίξεις για τις οποίες σας ενημερώνουμε συντόμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ "ΛΑΛΑ ΤΟ!!" ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                            Αλιβέρι, 4 Νοεμβρίου 2013

Προς
Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη


ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΘΕΜΑ: Συμμετοχή μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Βασιλείου Παππά σε συζήτηση και λήψη αποφάσεων περί αναθέσεων έργων ή εργασιών  στον υιό του Νικόλαο Παππά κατά παράβαση του άρθρου 75, παρ. 9 του ν.3852/2010

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στην συνεδρίαση της 29ης Απριλίου 2013 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου  ελήφθησαν οι αποφάσεις με αριθμό 103/2013 περί «Απευθείας ανάθεσης του Έργου: Συντήρηση- επισκευή κοινοτικών κτιρίων Δ.Κ. Κύμης» (ΑΔΑ: ΒΕΝ3ΩΛΡ-ΕΘ1) προϋπολογισμού 7.000 ευρώ, 121/2013 περί «Απευθείας ανάθεσης του Έργου: Τεχνικά έργα Τ.Κ. Μαλετιάνων» (ΑΔΑ: ΒΕΝ3ΩΛΡ-42Χ) προϋπολογισμού 7.000 ευρώ, 144/2013 περί «Απευθείας ανάθεσης του Έργου : Διαμόρφωση- ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Μαλετιάνων» (ΑΔΑ: ΒΕΝ3ΩΛΡ-27Μ) προϋπολογισμού 5.000 ευρώ και 147/2013 περί «Απευθείας ανάθεσης του ‘Έργου: Τεχνικά Έργα Τ.Κ. Άνω Ποταμίας» (ΑΔΑ: ΒΕΝ3ΩΛΡ-ΘΘ1) προϋπολογισμού 7.000 ευρώ. Και στις τέσσερις αυτές αποφάσεις ανάδοχος είναι ο εργολάβος κ. Νικόλαος Παππάς. Ο Νικόλαος Παππάς είναι υιός του κ. Βασιλείου Παππά ο οποίος είναι Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.
Στην συζήτηση και την λήψη των αποφάσεων αυτών έλαβε μέρος ως τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ο Βασίλειος Παππάς πατέρας του αναδόχου κ. Νικολάου Παππά. Η συμμετοχή του τεκμαίρεται και από τα αντίστοιχα αποσπάσματα πρακτικών της Οικονομικής Επιτροπής από τα οποία προκύπτει η συμμετοχή του ανωτέρω στη συζήτηση και λήψη της απόφασης.

ΜΕ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

Διαβάζουμε πάντα με ιδιαίτερη προσοχή τις ανακοινώσεις του Σωματείου των Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης. Μέσα από την απολύτως δικαιολογημένη αγανάκτηση διακρίνουμε πάντως την επιμελή αποφυγή να κτυπήσουν το Γαϊδούρι ή έστω τα Γαϊδούρια και κτυπούν το σαμάρι. Διότι σαμάρι είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Πρόεδρος όταν μάλιστα χαρακτηρίζονται πιόνια και μαριονέτες. Δηλαδή όταν χαρακτηρίζονται άβουλα όντα και  φιγούρες του θεάτρου σκιών. Τον καραγκιοζοπαίκτη πρέπει να κτυπήσουν και μάλιστα αλύπητα. Την ευθύνη για το κλείσιμο της Ηλεκτρομηχανικής και για όσα έχουν προηγηθεί το έχει η εκάστοτε Κυβέρνηση και εν προκειμένω η σημερινή Κυβέρνηση. Πόσες αναβολές των συναντήσεων χρειάζονται άραγε για να καταλάβουν ότι τους κοροϊδεύουν τόσοι οι ευβοείς κυβερνητικοί όσο και οι κάθε λογής παρατρεχάμενοί τους; Όλοι αυτοί τους βλέπουν σαν ψηφαλάκια και δεν δίνουν δεκάρα για την ζωή των 55 οικογενειών!!! Εξάλλου «οδεύωμεν προς εκλογάς»!!!

Και κάτι άλλο. Το μέλλον της Ηλεκτρομηχανικής έχει υποθηκευτεί από καιρό. Απλώς κάποιοι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι και να κρυφτούν όταν «θα παραδώσει το πνεύμα». Που είναι όλοι αυτοί που ψύλλου πήδημα έκλειναν τους δρόμους και  για  κουβαλούσαν τον κόσμο στο Σύνταγμα; Γιατί τώρα σωπαίνουν και δήθεν συμπαρίστανται; Γιατί αποπροσανατολίζουν το Σωματείο και τους Εργαζόμενους; Σε αυτά ας απαντήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους και η κοινωνία. Με ανακοινώσεις και εκτόνωση στο σαμάρι δεν σώζεται ούτε η Ηλεκτρομηχανική ούτε η αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Κύμη,28/11/2013
Αρ. πρωτ.: 205


         Στις 13 Νοεμβρίου στην Βουλή ψηφίστηκε ΠΝΠ του ΥΠΕΘΑ από 5 κόμματα για χορήγηση ασφαλιστικής  και φορολογικής ενημερότητας με απώτερο σκοπό την πληρωμή των εργαζομένων.
     Πληρωμή, όμως, η οποία εξαιρεί τους 55 εργαζόμενους της ΗΜΚ. Δεν πιστεύουμε ότι τα 5 κόμματα ψήφισαν υπέρ της ΠΝΠ για να πληρωθούν οι 818 εργαζόμενοι των ΕΑΣ και όχι οι 55 της ΗΜΚ.
       Ορμώμενοι από αυτή την κατάφωρη αδικία, οι απλήρωτοι για το έτος 2013 εργαζόμενοι της ΗΜΚ, αποφάσισαν στις 21 Νοεμβρίου 2013, σύσσωμοι να  παραβρεθούν στον Υμηττό για να συναντήσουν την διοίκηση των ΕΑΣ, να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους και να απαιτήσουν λύση στο πρόβλημα τους.
         Η  συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο, κο Δεμίρη, τον Δνων Σύμβουλο, κο Χριστογιάννη, με το σωματείο της ΗΜΚ και την Αντιδήμαρχο Κύμης,  μόνο με μια λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί: ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΜΠΕΡΝΤΕΣ.
        Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις του σωματείου για τα προβλήματα που ταλανίζουν εργαζόμενους και εργοστάσιο δήλωσαν σε όλα αναρμόδιοι:
   Στο θέμα των πληρωμών, μας απάντησαν ότι το ΥΠΟΙΚ τους επέπληξε, (τράβηξε το ΑΥΤΑΚΙ), την τελευταία φορά που πλήρωσαν και πλέον δεν μπορούν να δώσουν χρήματα στην ΗΜΚ ούτε για το ρεύμα!!!!!!!!!!
   Σε ερώτηση, αν η νομική υπηρεσία των ΕΑΣ  έχει συνεργαστεί με την νομική υπηρεσία του Υπουργού, κου Σίμου Κεδίκογλου, όπως είχαν υποσχεθεί σε συνάντηση στις 7/11/2013, στην οποία ήταν παρών και ο πρόεδρος κος Δεμίρης, αποποιήθηκαν κάθε ευθύνη παραπέμποντας μας στα αρμόδια Υπουργεία!!!!!!!!!!!!!!
   Σε συνεχείς  ερωτήσεις   αν έχει προωθηθεί η υπ’αρ. 388/23.11.2012 απόφαση του ΔΣ των ΕΑΣ που αφορούσε αίτημα χρηματοδότησης  προς το ΥΠΟΙΚ για την κάλυψη αναγκών της θυγατρικής εταιρείας ΗΜΚ ΕΠΕ και αν έχουν πάρει απάντηση ακούσαμε το εξής ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ: ότι έχουν πάρει ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από το ΥΠΟΙΚ για μη χρηματοδότηση της εταιρείας!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 28-11-2013
Στα πλαίσια της διαμόρφωσης, αλλά και συνδιαμόρφωσης του προγράμματος μας με τους πολίτες απο σήμερα στη σελίδα μας στο facebook (www.facebook.com/allios.karystos) και στο mail της κινησής μας (allios.karystos@gmail.com) φιλοδοξούμε να ανόιξουμε ενα δημόσιο διάλογο με τελικό στόχο την κατάρτιση του εκλογικού προγράμματος της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ αλλιώς!
Σε πρώτη φάση, δημοσιοποιούμε τους άξονες του προγραμματός μας η επεξεργασία των οποίων πρέπει να γίνει ταυτόχρονα τόσο απο την επιτροπή προγράμματος της κινησής μας, όσο και απο τους συνδημότες μας. Οι άξονες αυτοί είναι οι ακόλουθοι:
Πολιτικό πλαίσιο
Λειτουργία του Δήμου - Υπηρεσίες προς τον πολίτη
Περιβάλλον - Διαχείρηση φυσικών πόρων
Συμβολή του Δήμου στην ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής
Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός
Υποδομές
Καλούμε όλους σας να συμμετέχετε με τις απόψεις σας, τις γνώμες σας και τις παρατηρήσεις σας στη τελική διαμόρφωση ενος προγράμματος ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου που θα εμπνεύσει τους κατοίκους όλου του Δήμου προς μια κατεύθυνση προοδευτική και θα δώσει ώθηση στο τόπο μας!
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Χ. ΜΗΤΡΟΣ

Ν. ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΙΔΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ
Ο Γέρων Πορφύριος γεννήθηκε το 1906 στο χωριό Άγιος Ιωάννης του σημερινού Δήμου Ταμιναίων της Εύβοιας. Το κοσμικό όνομά του ήταν Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης και από πολύ νωρίς έδειξε έφεση προς το μοναχισμό.
Έτσι, σε ηλικία 13 χρόνων και έχοντας τελειώσει μόνο την Β' Δημοτικού, μετέβη στη Σκήτη της Αγίας Τριάδος, τα γνωστά "Καυσοκαλύβια" του Αγίου Όρους, όπου έζησε τα επόμενα 6 περίπου χρόνια, ως υποτακτικός σε δύο γέροντες μοναχούς, λαμβάνοντας το όνομα Νικήτας. Κατόπιν, λόγω σοβαρής ασθένειας, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Εύβοια, όπου και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Ευβοίας, στο Αυλωνάρι της Εύβοιας.
Σε ηλικία 20 ετών συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο του Σινά Πορφύριο, ο οποίος αναγνωρίζοντας σε αυτόν πνευματικά χαρίσματα, τον χειροτόνησε πρεσβύτερο, δίνοντάς του και το όνομα με το οποίο έμελλε να γίνει γνωστός.
Τα επόμενα χρόνια, επειδή το μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπους Λευκών έγινε γυναικείο, ο πατήρ Πορφύριος εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στην Άνω Βάθεια του σημερινού Δήμου Αμαρυνθίων, επίσης στην Εύβοια.
Το 1940, σε ηλικία 34 ετών, μετέβη στην Αθήνα, όπου διορίστηκε εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, στην Πολυκλινική Αθηνών, δίπλα στην Ομόνοια.
Το 1973 έλαβε τη σύνταξή του από τη θέση του εφημερίου του Αγίου Γερασίμου, για να εγκατασταθεί αρχικά στον Άγιο Νικόλαο, στα Καλίσσια (σημερινή Καλλιθέα) της Πεντέλης και μετά από μερικά χρόνια στο Μήλεσι της Μαλακάσας, όπου και οικοδόμησε το Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Απέκτησε σημαντική φήμη και πολλοί πιστοί τον επισκέπτονταν στον τόπο διαμονής του.
Τον Νοέμβριο του 1991 μετέβη στο παλαιό κελί του, στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους, όπου και πέθανε στις 2 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Η μνήμη του θα τιμάται πιθανότατα στις 2/12 ημέρα της κοιμήσεως του

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΜΗΣ
Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ




ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΥΠΑ
ΜΕ ΘΕΜΑ: « ΑΛ ΜΙΝΑ – ΚΥΜΗ -  ΠΙΘΗΚΟΥΣΕΣ»

«Εύβοια 1.000 - 700 π.Χ.:  Η άνοδος και η αυτοκαταστροφή μιας μεσογειακής υπερδύναμης»
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 20.30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ


                                    Κύμη, 22/11/2013
Αρ. πρωτ.: 204
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
            Από την εκλογή του, τον  Οκτώβριο του  2011, το Σωματείο Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής έχει δώσει έναν τιτάνιο αγώνα με μοναδικό στόχο και σκοπό την διάσωση του εργοστασίου. Διάσωση που θα φέρει την λύτρωση τόσο στους εργαζόμενους, όντας απλήρωτοι 11 μήνες -και συνεχίζουμε-, όσο και σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως μειονεκτική και δυσπρόσιτη  με την ανεργία να κτυπάει το ασύλληπτο ποσοστό του 80%, την περιοχή της Κύμης. Σε όλη αυτήν την πορεία του στους Αγώνες, στις  Καταγγελίες, Αναφορές, Ανακοινώσεις αυτό που κυρίως  το χαρακτηρίζει είναι η ανάδειξη των τεραστίων προβλημάτων των εργαζομένων, τον πόλεμο που δέχεται το εργοστάσιο για να κλείσει, και τα θετικά αποτελέσματα που θα είχε για μια ολόκληρη περιοχή η ανάπτυξη του.
   Όλα αυτά χωρίς ίχνος κομματικού χρωματισμού, άσπιλα και αμόλυντα. Πολιτικοποιημένοι είμαστε κομματικοποιημένοι όχι, τουλάχιστον σαν Σωματείο.     Μοναδικό  εργαλείο σε όλες τις δραστηριότητες του η χρήση της αλήθειας και μόνο.
   Στις 17/11/2013, σε ανακοίνωση – κάλεσμα, αναφέρθηκε ότι υπάρχει Δέσμευση του Υπουργού κου Σίμου Κεδίκογλου για νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετούσε το πρόβλημα πληρωμών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
   Προς αποκατάσταση πάσης αλήθειας: ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε, αλλά υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί το πρόβλημα από τη νομική του υπηρεσία, μαζί με την νομική υπηρεσία των ΕΑΣ, προς εξεύρεση λύσης με νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή.
   Διορθώνουμε λοιπόν τη συγκεκριμένη διατύπωση, με γνώμονα πάντα την αλήθεια. Ωστόσο, σημειώνουμε τα εξής: παρ’ ότι έχει παρέλθει διάστημα περίπου 20 ημερών από την προαναφερθείσα συνάντηση, δεν έχουμε καμία περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα, ενώ:
1)     Στις 13/11/13, μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση, ψηφίστηκε στη Βουλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με σκοπό την εξόφληση δεδουλευμένων στους εργαζομένους των ΕΑΣ, χωρίς να γίνεται  καμία αναφορά στους εργαζόμενους της θυγατρικής εταιρείας Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, οι οποίοι είναι απλήρωτοι πολύ περισσότερους μήνες! Αμέλεια; σκόπιμη παράλειψη; Πάντως σίγουρα μία  -ακόμα- χαμένη ευκαιρία…
2)     Σε προχθεσινή (21/11/13) συνάντηση του σωματείου με τον πρόεδρο των ΕΑΣ κο Δεμίρη, ο οποίος ήταν παρών και στην αντίστοιχη που είχε προηγηθεί με τον Υπουργό, όχι μόνο δεν αναφέρθηκε σε οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς του ή της νομικής υπηρεσίας προς διευθέτηση του προβλήματος, αλλά αντιθέτως αποποιήθηκε κάθε ευθύνη, παραπέμποντάς μας απευθείας στα αρμόδια Υπουργεία! 
    Θέλουμε εδώ να υπενθυμίσουμε στον Υπουργό την δέσμευση του για την ίση μεταχείριση των εργαζομένων της ΗΜΚ με τους εργαζόμενους των ΕΑΣ. Αυτό θεωρούμε και λογικό και αυτονόητο, μέχρι  σήμερα όμως καμία ενέργεια της πολιτείας δεν έχει εκτελεστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, βιώνουμε μια προσπάθεια απαξίωσης του εργοστασίου και ώθησης των εργαζομένων του στην ανέχεια, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ!
    Απαιτούμε άμεση συνάντηση  μεταξύ των  Υφυπουργών, των Βουλευτών, των πολιτικών φορέων του Νομού και του Σωματείου για την εξεύρεση λύσεων στο μείζον θέμα της Ηλεκτρομηχανικής. Αν δεν την προκαλέσετε εσείς θα την προκαλέσουμε εμείς.

    Για το ΔΣ

            Η πρόεδρος                     Η γεν.γραμματέας
                                              Μ.Χουλιαρά                          Β.Γκατζιώνη





Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Νοσοκομεία  Κύμης και Καρύστου»
Ο Υπουργός Υγείας απάντησε, στην 274/22.08.2013 αναφορά του Βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την προοπτική εξέλιξης των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου.
Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο Κύμης,  έκανε αναφορά στις ειδικότητες που λειτουργούν, στα εργαστήρια που διαθέτει, στις νοσηλείες, στις χειρουργικές επεμβάσεις, στην αναμόρφωση των χειρουργείων και επεσήμανε την αύξηση παροχών υγείας προς τους πολίτες, με την προϋπόθεση της ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού, αφού το νοσοκομείο διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογική και επιστημονική υποδομή. 
Κατά το Υπουργείο Υγείας υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης των κτιριακών δομών του, για τη στέγαση νέων νοσηλευτικών και εργαστηριακών τμημάτων, με στόχο την αναβάθμιση του και την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με την προσάρτηση δύο όμορων οικοπέδων η οποία έχει ολοκληρωθεί.
Για το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου απαντά γενικόλογα πως λειτουργεί υπό ενιαία διοίκηση, έχει διακριτό προϋπολογισμό ενώ τα έσοδα του είναι οι επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τα νοσήλια, τα εξέταστρα και τις λοιπές αμοιβές. 
Αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, ισχυρίζεται ότι με την υπουργική απόφαση του 2012, εγκρίθηκε η διαδικασία πρόσληψης 777 ατόμων, ως επικουρικό προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 έως 12 μήνες και πως η κατανομή των θέσεων ανά κλάδο, ειδικότητα και νοσοκομείο θα γίνει από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Οι προτάσεις των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν σταλεί, έχουν εκδοθεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης του εν λόγω προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ 100 ΧΡΟΝΩΝ


Μας τελείωσαν το σημαντικότερο έθιμο στο Μονόδρυ, το ποιο σημαντικότερο έθιμο στο Μονόδρυ έφτασε στο τέλος του, από όλη την περιοχή κάθε χρόνο των Θεοφανείων επισκεπτόταν κόσμος το Μονόδρυ, ακόμα και πολλοί έκαναν μονοήμερη επίσκεψη από Αθήνα – Χαλκίδα και αλλού που είχαν καταγωγή από την περιοχή για να δουν φίλους και γνωστούς, ήταν μια πραγματική γιορτή με πλούσιο θέαμα, από τα παιδιά που έπεφταν στον ποταμό Μανικιάτη για να πιάσουν τον σταυρό όλοι κυκλικά του ποταμού και πάνω από την γέφυρα έβλεπαν το γεγονός πολύ καθαρά και με ενδιαφέρον.
Στην εκπομπή ιερά μονοπάτια  της ΕΡΤ3 Φιλοξενήθηκε το έθιμο μας με ανάλυση και περιγραφή, σε μια 45 εκπομπή, ήταν από τα πιο παραδοσιακά έθιμα ήταν μια γιορτή, μετά όλοι επισκέπτονταν τις καφετέριες και τις ταβέρνες του χωριού που ήταν οργανωμένες για να υποδεχτούν τους επισκέπτες με άριστη εξυπηρέτηση, ήταν μια γιορτή μια λαμπρότητά για το Μονόδρυ.
Τώρα θα θυμόμαστε το έθιμο, αυτό από πέρσι το βάθος του ποταμού, το νερό και ότι δεν έγιναν διορθωτικά έργα για να μην χαθεί το έθιμο, μας έκαναν την 1 χρονιά που ο σταυρός έπεσαι με κορδέλα, έναν Μανικιάτη που ασελγούν πάνω του παίρνουν αμμοληψία αυθαίρετα , τον λεηλατούν , ένα έργο δεν άξιζε να γίνει για να διατηρηθεί το έθιμο που μεγάλωσαν γενιές με αυτό που κάθε χρόνο είχε χιλιάδες επισκέπτες. Ανέβαζε ακόμα και την οικονομία του χωριού , ολόκληρη ΕΡΤ3 έκανε αφιέρωμα, ασχολήθηκε και πρόβαλλε το θέμα , οι δικοί μας εκπρόσωποι του λαού οι δικοί μας αρμόδιοι φορείς σίγασαν και άφησαν το έθιμο να χαθεί με τα χρόνια.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ‘’’ SOS’’


Χωρίς  αλεξικέραυνο, παραμένει το Μονόδρυ, όμως τα  πράγματα  έγιναν χειρότερα, υλικές  ζημίες έπαθαν σπίτια  στο Μονόδρυ , από την  επίσκεψη  κεραυνού. Τώρα ίσως  περιμένουμε θύματα  εν καιρώ ειρήνης  για να  αποφασιστεί να μπει αυτό το αλεξικέραυνό.
Πλέον είναι ζήτημα  περιουσιών και ζωής , δεν είμαστε  γραφικοί , αλλά  αισθανόμαστε  την πολιτεία σε τέτοια θέματα να γυρίζει την πλάτη της,  πέρυσι  στόχευσε όπως είχαμε πει  ξανά τον σταυρό της  εκκλησίας  του αγίου Αθανασίου, ο κίνδυνος λόγωτης  γεωγραφικής μας θέσης  είναι μεγαλύτερος από κάθε τόπο, θα θρηνήσουμε θύματα  .
Να δούμε  αν υπάρξουν  εκτός από υλικές ζημιές  νεκροί τι θα μας πουν, κορώνα  γράμματα με τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, δεν είναι το κόστος σημαντικό αλλά δεν υπάρχει συντονισμός, ο κρατικός  μηχανισμός έχει βάλλει τέλος  στην κινητικότητά  του, ότι θα έκανε μια ομάδα  ιθαγενών στην Αφρική το ίδιο κάνουμε για αυτό  το  σοβαρό πρόβλημα το άφησαν στην μοίρα του, επιτέλους πότε θα λυθεί αυτό το σημαντικό  πρόβλημα  η μας έχουν ξεγράψει από τον χάρτη, ανταποδοτικότητα 0,  το τοπικό  συμβούλιο -  ο πρόεδρος -  αντιδήμαρχος    δεν επικοινωνούν για θέματα τόσο σημαντικά; Μάλλον περιμένουν να μας κάνουν  να έχουμε  το πρώτο θύμα  που δεν θα αργήσει, είδη  οι ζημιές  σε πολλά σπίτια έχουν  απειλήσει και ζωές, επιβάλετε η πολιτεία να πάρει θέση τώρα αλλιώς να παραδεχτούμε ότι στην χώρα μας είμαστε αβοήθητοί   και στο έλεος  της  τύχης .
Πιστεύω  να δουν σοβαρά το θέμα μας, γιατί τρέμουν όλοι σε κάθε βροχή , ζούμε με τον φόβο των κεραυνών, ζούμε  με  τον φόβο  της  καταστροφής  που έρχεται  σαν το ιστορικό ‘’ μάνα ‘’  εξ  ουρανού, ο θεός να βάλει το χέρι του, γιατί οι αρμόδιοι  έχουν πολύ σημαντικά πράγματα να κάνουν από το να αμοληθούν με ζωές και περιουσίες, ίσως  μια μέρα θυμηθούν  τα λόγια μου, όταν έρθει το πρώτο θύμα …
Με απογοήτευση
ΜΠ. ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ