Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                   14-12-2013

Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου – Η αλήθεια της «έξωσης»!

Σχετικά με τα  όσα διαδραματίσθηκαν στο ακίνητο που στεγαζόταν η  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο  Αλιβέρι,   ενημερώνουμε τα εξής:
Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη, το  Ειρηνοδικείο Ταμυνέων εξέδωσε την 37/2012 διαταγή πληρωμής, με την οποία διέτασσε  την   καταβολή μισθωμάτων. Στην αίτηση του όμως, ο ιδιοκτήτης, δεν είχε  υπολογίσει  την μείωση  που υποχρεωτικά έχει επιβάλλει ο Νόμος στα μισθώματα των Δημοσίων Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα   η διαταγή  του Ειρηνοδικείου να διατάσει  την καταβολή του μισθώματος δίχως  να υπολογίζει την υποχρεωτική μείωση του.
 Ο Δήμος αναγκάστηκε μετά από αυτά να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής,  η οποία και έγινε δεκτή με την 60/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου που μείωσε το τίμημα κατά το ποσό που επιβάλλει ο Νόμος.
 Σημειωτέον  ότι ο ιδιοκτήτης, δεν δεχόταν  να εισπράξει οφειλόμενα μισθώματα από το Δήμο , όταν η οικονομική Υπηρεσία  τον κάλεσε για αυτό , επειδή, όπως ανέφερε σε υπεύθυνη δήλωση του , θεωρούσε  το τίμημα ( που ο Νόμος επέβαλε) μικρό.
Η 60/2013 απόφαση, που δέχτηκε την ανακοπή του Δήμου και μείωσε το μίσθωμα, κοινοποιήθηκε στο Δήμο την περασμένη Δευτέρα, 9/12/2013. Άμεσα  ο Δήμος, ήλθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη για να του  καταβάλλει τα  μισθώματα.
 Το μεσημέρι της Πέμπτης 12/12/2013, ο ιδιοκτήτης προσήλθε στο γραφείο του Δημάρχου  και συμφώνησε με την τμηματική καταβολή της απαίτησης του, όπως  αυτή από το Δικαστήριο καθορίσθηκε. Παρέλαβε μάλιστα   ιδιόχειρο σημείωμα του Δήμαρχου, που ανέφερε τις δόσεις, για να το παραδώσει στο δικηγόρο του, προκειμένου αυτός  να συντάξει το σχετικό  ιδιωτικό συμφωνητικό.
 Αντί όμως να προσκομίσει το ιδιωτικό συμφωνητικό,  αυτός από το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης), δήλωσε στο Δήμο ότι θα εκτελέσει την απόφαση (;) . Πρωί πρωί (!) της   Παρασκευής 13/12/2013, δικαστικός επιμελητής έβαλε λουκέτο στην πόρτα της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφού είχαν ειδοποιηθεί και όσοι «έπρεπε» να ειδοποιηθούν για να γίνει ο σχετικός αντιπολιτευτικός τζερτζελές.
Ο Δήμος  μετά από αυτά , αμέσως μετέφερε την Τεχνική Υπηρεσία σε κτίριο που προσφέρθηκε ανιδιοτελώς,  έως ότου να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη  μεταστέγαση  των κεντρικών του υπηρεσιών, μαζί και της τεχνικής του υπηρεσίας, στο νέο μίσθιο.

Οι υπηρεσίες του Δήμου εξετάζουν πάντως, ως οφείλουν,  τις συμπεριφορές και ενέργειες όλων όσων ενεπλάκησαν  στη υπόθεση αυτή και θα προασπίσουν  τα συμφέροντα του με όλα τα  μέσα.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΣΕ ΑΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΚΥΜΗ


Με την  181/2-11-2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ αποφασίστηκε το κλείσιμο των Τοπικών Γραφείων Αλιβερίου και Κύμης. Οι αρμοδιότητες των Γραφείων αυτών μεταφέρονται στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Χαλκίδας. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο Δι@υγεια στις 11 Δεκέμβρη 2013 και είναι ήδη γνωστή στους εργαζόμενους των δύο Τοπικών Γραφείων. Στην λήψη της απόφασης μειοψήφησαν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι κ.κ. Δήμος Κουμπούρης και Δημήτρης Μπαγίζος εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και ο δεύτερος αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΚΕ. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία δέχθηκε την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων, δηλαδή της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΔΕΛΤΙOΤΥΠΟΥ    
 13-12-2013

Σφραγίστηκε σήμερα το πρωί το κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ύστερα από απόφαση έξωσης που επιβλήθηκε στο Δήμο, λόγω χρεών εφτά(7) ετών!!
Ο Δήμος, δεν μπόρεσε τα τρία (3) τελευταία χρόνια, να ανταποκριθεί σε ενοίκιο της τάξης των 320 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα ύστερα από προσφυγή του ιδιοκτήτη, το κτίριο να σφραγιστεί, με τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας να βρίσκονται στον δρόμο.
Σε ότι αφορά την παλαιά οφειλή του πρώην Δήμου Ταμυνέων, θα μπορούσε να έχει πληρωθεί από την επιχορήγηση των 4.600.000 ευρώ που έχει εγκριθεί από το Υπ. Εσωτερικών για την πληρωμή των παλαιών οφειλών των πρώην Δήμων.
Όμως όπως φαίνεται, παρότι τα χρήματα υπάρχουν, για κάποιους άγνωστους λόγους δεν απορροφώνται. Εκτός και αν για αυτές τις οφειλές, γίνονται επιλεκτικές πληρωμές, κατά τη συνήθη πρακτική του Δημάρχου. Η διαφάνεια στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου έτσι και αλλιώς είναι άγνωστη έννοια.
Σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό κάποιοι πιστωτές να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις, ιδιαίτερα όταν τους οφείλονται χρήματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι κάνει όμως ένας οργανωμένος και συνεπής Δήμος; Απλά φροντίζει να πληρώνει στην ώρα του, ή όταν δεν μπορεί να είναι συνεπής συνεννοείται με τους πιστωτές, έτσι ώστε να βρίσκονται κοινά αποδεκτές λύσεις. Όχι να τους εξαναγκάζει να καταφεύγουν στην δικαιοσύνη για να πληρωθούν, υποβάλλοντας τους τόσο σε ταλαιπωρία όσο και σε έξοδα. Παράλληλα ‘αναγκάζεται’ να ορίζει δικηγόρους υπερασπιστές του Δήμου, τους ‘συγγενείς’ και ‘φίλους’ μας, οι οποίοι δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια, παρά μόνο εισπράττουν τα δικαστικά έσοδα.
Όσον αφορά αυτά που κυκλοφόρησαν στο Αλιβέρι ότι ο Δήμος την Δευτέρα θα ενοικιάσει άλλο κτίριο για την στέγαση της τεχνικής υπηρεσίας, αναρωτιόμαστε, με ποιες διαδικασίες, αποφάσεις και εγκρίσεις θα κάνει κάτι τέτοιο.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 




ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ. ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ!!!


Σφραγίστηκε σήμερα το πρωί  μετά από έξωση που κέρδισε ο ιδιοκτήτης το κτίριο όπου στεγαζόταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας  ο Δήμος όφειλε ενοίκια επτά χρόνων, τεσσάρων από τον Δήμο Ταμυναίων και τριών από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Το ποσόν της εκδοθείσας απόφασης ανέρχεται σε 18.000 ευρώ ενώ η διαφορά φαίνεται ότι ξεπερνά της 30.000 ευρώ. Το ενοίκιο που οφείλεται  ήταν 450 ευρώ μηνιαίως επί Δήμου Ταμυναίων και 320 μηνιαίως επί Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η μείωση του ενοικίου δεν οφείλεται στην  δεινότητα της διαπραγμάτευσης του κ. Θωμά αλλά επιβάλλεται από τον νόμο η μονομερής μείωση των μισθώσεων έως 30% σε όλα τα ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο και οι Δήμοι, δηλαδή γίνεται υποχρεωτικά.
Δυστυχώς ο Δήμος δεν κατόρθωσε να βάλει μία τάξη στις άμεσες υποχρεώσεις του και να πληρώνει 320 ευρώ τον μήνα για την στέγαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του.
Απορίας άξιο είναι άλλο. Όχι ασφαλώς η κατ΄εξακολούθηση αναξιοπιστία  του Δήμου αλλά η παντελής αδιαφορία του για την ανταπόκριση σε υποχρεώσεις στοιχειώδεις όπως οφείλει να κάνει ο κάθε νοικοκυριό. Τόσοι διακανονισμοί και εξωδικαστικοί συμβιβασμοί γίνονται, δεν μπορούσε η δημοτική αρχή να ρυθμίσει το ζήτημα για να αποφύγει την σημερινή ξεφτίλα; Λεφτά υπάρχουν για πανηγυράκια και δημόσιες σχέσεις, αλλά δεν υπάρχουν για τα αυτονόητα. Γιατί δεν τα βρήκανε; Μήπως πρέπει να το μάθουμε; Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αδυναμία συνεννόησης.
Κάτι ακούστηκε ότι δεν τους νοιάζει γιατί την Δευτέρα θα νοικιάσουν αλλού. Που; Με ποιες διαδικασίες;  Με ποια μεθόδευση, διότι περί αυτής πρόκειται. Αντί να συνεχίσουν τον εξευτελισμό του Δήμου και των υπηρεσιών του και να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των δημοτών ας φροντίσουν  τώρα να έλθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη και να ανοίξει η Τεχνική Υπηρεσία.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΜΕΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ"
8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Μεσσιανισμός ονομάζεται η προσδοκία της έλευσης ενός σωτήρα –του Μεσσία- που θα λυτρώσει τον κάθε άνθρωπο, χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να αυτενεργήσει.
Αυτή είναι η κυριολεκτική έννοια του όρου και αναπτύχθηκε από Εβραίους συγγραφείς, που έγραφαν για τον Μεσσία ότι ως αναμενόμενος σωτήρας, θα αποκαταστήσει το Ιουδαικό έθνος.
Μεταφορικά, με τον όρο Μεσσιανισμός χαρακτηρίζουμε την εσφαλμένη εντύπωση, σχετικά με την έλευση ενός χαρισματικού ηγέτη, ο οποίος με την παρουσία του και μόνο, ως διά μαγείας , θα απαλλάξει την κοινωνία από τα προβλήματά της .
Είμαι εδώ για να δηλώσω ότι δεν πιστεύω σε Μεσσίες, ούτε σε χαρισματικούς ηγέτες. Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη της ομάδας και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε και στον τόπο μας, στον Δήμο μας, μια δημοτική παράταξη αντάξια των προσδοκιών όλων μας, μια παράταξη, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του Δήμου μας και κατ΄ επέκταση θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής όλων μας. Για να συμβεί αυτό και μιας και σήμερα έχουμε γεννητούρια, πρέπει η παράταξή μας πρώτα και κύρια να απαλλαγεί από τις όποιες παλιές δεσμεύσεις, είτε παραταξιακές, είτε πολύ περισσότερο κομματικές, γιατί όσοι είμαστε εδώ και όσοι μας ακολουθήσουν στην πορεία, που εύχομαι και πιστεύω να είναι πολλοί, έχουμε τον ίδιο στόχο, την ανάπτυξη του Δήμου μας. Δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα και το μόνο ενδεχόμενα που μας διαφοροποιεί\, είναι η μεθοδολογία επίλυσης των προβλημάτων. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε, ότι η κοινωνία πάντα ξεπερνάει τους κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι αναγκάζονται να τρέχουν πίσω από τις λαϊκές πρωτοβουλίες .
Η παράταξη που δημιουργούμε σήμερα, οφείλει να διέπεται από αρχές, τις οποίες όλοι θα συναποφασίσουμε, αρχές οι οποίες θα πρέπει να είναι ορατές από την κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε, γιατί μόνο αυτό πείθει . Οι αρχές αυτές είναι :
i) Διαφάνεια σε όλη την λειτουργία του Δήμου.
ii) Αξιοκρατία
ιιι) Ίσες ευκαιρίες για όλους
iv) Ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου, και πάνω απ΄όλα
v) Ήθος, ώστε ο δημότης να νιώθει ότι έχει ένα σύμμαχο δίπλα του και όχι ένα απρόσωπο οργανισμό.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF ΣΤΟ ΜΗΛΑΚΙ

Αλιβέρι 10-12-2013


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
O Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχής Αλιβερίου υπέβαλε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (120359/1002/24-10-2013) αίτησης θεραπείας κατά των γνωστών αποφάσεων του Αντιπεριφέρειας Ευβοίας   (υπ΄ αρ.1144/ Φ.14/674/27-03-2013  και υπ’αρ.342/01-04-2013) που αξιοποίησε  η ΑΓΕΤ - LAFARGE  για να ξεκινήσει την καύση του RDF στο τσιμεντάδικό της στο Μυλάκι Αλιβερίου .
Στις 5/12/2013  με  δύο νέες αποφάσεις του, τις με αρ. πρωτ. 140407/1803 (ΑΔΑ: ΒΛΓΒ7ΛΗ-ΧΒ2) και 140409/1804 (ΑΔΑ: ΒΛΓΒ7ΛΗ-ΦΔ3, ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς βάζει τέλος στο ασαφές καθεστώς πού είχε δημιουργηθεί γύρω από την δυνατότητα καύσης, αποδεχόμενος ουσιαστικά πολλά από αυτά που  στην αίτηση θεραπείας ο Σύλλογός μας επικαλούνταν. 
Η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας,  με τα  συγκεκριμένα καταγραφόμενα τεκμήρια  που κάνει αποδεκτά, απαγορεύει την καύση καθιστώντας την μη νόμιμη, αποκαθιστά το τρωθέν κύρος του θεσμού, τιμά τις ομόφωνες αποφάσεις της επί του θέματος και εναρμονίζεται με την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πολύπαθης περιβαλλοντικά περιοχής μας, ως όφειλε .
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου - για λογαριασμό των κατοίκων της περιοχής - ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά   για  τις δίκαιες αυτές  αποφάσεις του, που δίνουν μια ανάσα στον αγώνα μας για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος που διαβιούμε. Ταυτόχρονα ευχαριστεί και τους Επικεφαλής όλων των Παρατάξεων άλλα και τους Περιφερειακούς Συμβούλους που σταθερά και έμπρακτα συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αίτημα και στήριξαν τον δίκαιο αγώνα του Αλιβεριώτικου λαού – ιδιαίτερα στην κρίσιμη τελευταία φάση του – να μην καεί από την ΑΓΕΤ το RDF στο Αλιβέρι.
Οι κάτοικοι της περιοχής μας, όπως απέδειξαν με τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους, βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση να αντιμετωπίσουν κάθε αντιπεριβαλλοντική  μεθόδευση  της τσιμεντοβιομηχανίας, που πλέον έχασε κάθε ηθικό δικαίωμα στο να εμμένει στα σχέδια της, όταν επί πλέον εκκρεμεί η νομική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.`
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου δηλώνει αποφασισμένος  να συνεχίσει τον αγώνα του μέσα από την Συντονιστική Επιτροπή φορέων κατά της καύσης RDF μαζί με τον λαό της Περιοχής μέχρι την οριστική δικαίωση.
Ο πρόεδρος                                                           ο Γεν. Γραμματέας
Γ. Λαγανάς                                                                    Ε. Σπίθας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Από την εκκλησία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Περιβολίων Αχλαδερής καλούνται τα παιδιά από Περιβόλια, Μανδράκι και Αχλαδερή να συγκεντρωθούν την Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2013, ώρα 3-4 το απόγευμα στην εκκλησία για να ξεκινήσουν τις πρόβες για την Χορωδία τους ενόψει της Πρωτοχρονιάτικης Γιορτής. Θα ετοιμάσουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα και Απολυτίκια των Χριστουγέννων.

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Αναδημοσίευση από www.romfea.gr 

Συμπληρώθηκαν 45 Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, την ίδια ακριβώς ημέρα όπως και πριν τόσα χρόνια, στον Iερό Nαό της Αγίας Τριάδας Κύμης, εντελώς αθόρυβα, με συλλειτουργούς δύο πρεσβυτέρους και το διάκονο, λειτούργησε ανάμεσα στους πιστούς, που είχαν υπερπληρώσει τον Ιερό Ναό, λειτουργία και ευχαριστία στον Θεό.
Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού, τον προσεφώνησε για να εξάρει το γεγονός της, επι τοσα χρόνια ανύστακτης και αδιάκοπης, παρουσίας του ανάμεσα στα μέλη της εκκλησίας, το ενδιαφέρον του να γνωρίζει και συμμετέχει στις χαρές και τις λύπες τους, να επιλύει τα πρόβλημα και τα αδιέξοδα του λαού της επισκοπής του.
Ο Μητροπολίτης αντιφώνησε και απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ομολόγησε την ευγνωμοσύνη του προς τον Άγιο Θεό για το έλεος Του να του επιτρέψει επί τόσα χρόνια να ποιμαίνει και αφού ζήτησε τις προσευχές όλων, διαβεβαίωσε οτι, όσο οι πνευματικές και οι σωματικές δυνάμεις του επαρκούν, θα μείνει στην διακονία που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.
Το μεγαλύτερο όμως μέρος της αντιφώνησης το αφιέρωσε για να διαδηλώσει την χαρά του, που ένα μέλος της επαρχίας του, ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, αναγνωρίστηκε πρόσφατα Άγιος της εκκλησίας μας.
Ανακοίνωσε οτι σύντομα λατρευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα προς τιμήν του στο χωριό που κοιμήθηκε ο Άγιος, στην Ιερά Μονη Λευκών όπου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και εγκαταβίωσε έντεκα χρόνια, καθώς και σε χωριά της Μητροπόλεως, όπου εφημέρευσε για κάποιο διάστημα ο Άγιος.

Μετά το τέλος της σεμνής εκδηλώσεως προσφέρθηκαν σε όλο το εκκλησίασμα γλυκίσματα, προσφορά κυριών της ενορίας για την επέτειο και επακολούθησε μικρή δεξίωση στο πνευματικό κέντρο της ενορίας, παρούσης της δημοτικής αρχής της Κύμης.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΙΤΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου στα πλαίσια του πολιτιστικού της χαρακτήρα και με σκοπό την διατήρηση της παράδοσης αλλά και της εκμάθησης παραδοσιακών τρόπων παρασκευής προϊόντων,διοργανώνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου δωρεάν σεμινάριο παρασκευής σπιτικού τυριού.
Το σεμινάριο είναι εθελοντική προσφορά των
- Κόχρονας Νικόλαος / Τεχνολόγος Τροφίμων
-Μπίλιου Διαμάντω / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
-Τσάλα Ζωή / Νοικοκυρά (πρακτικό μέρος)

Είσοδος Ελεύθερη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Σε μερικούς μήνες ολοκληρώνεται η θητεία της πρώτης δημοτικής αρχής του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Όλοι οι δημότες πλέον γνωρίζουν και αξιολογούν τα πεπραγμένα ή μη πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, άσχετα από το αν στήριξαν το εγχείρημα του Καλλικράτη ή ποιο συνδυασμό ψήφισαν στις εκλογές του 2010.
Η έλλειψη οράματος, η αδιαφάνεια, ο αυταρχισμός, η συναλλαγή με τα συμφέροντα και τους κάθε λογής ημέτερους, η οικογενειοκρατία και οι ψεύτικες υποσχέσεις, αποτέλεσαν τους κανόνες λειτουργίας της.
Ο δήμαρχος και η παράταξή του, αφού πρώτα εξαπάτησαν τους δημότες – ψηφοφόρους υποσχόμενοι όλα σε όλους, επιδόθηκαν σε μια μίζερη διαχείριση των προβλημάτων του τόπου μας, χωρίς όραμα και σχέδιο, σε συναλλαγές, εξυπηρετήσεις- διευθετήσεις, με μεθόδους με τις οποίες για χρόνια πορεύτηκε το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, και σε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή πολιτική που υποβάθμιζε τα πραγματικά προβλήματα, αγνοώντας στοιχειώδεις αρχές πολιτικής ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.

Η πολιτική που ασκείται τα 3 τελευταία χρόνια πρέπει να αλλάξει. Είναι απαίτηση των καιρών, της κοινωνίας και των δημοτών. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αδιαφάνεια, το ρουσφέτι και τον αυταρχισμό, που δεν προάγουν την κοινωνική συνοχή και τα συμφέροντα του τόπου μας, ΟΧΙ στην αρχή του ενός ανδρός, που δημιουργεί υποταχτικούς προσκυνητές του.
Χρειαζόμαστε μιαν άλλη πολιτική, με όραμα, σχέδιο και στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη. Με νομιμότητα, διαφάνεια, λογοδοσία, χρηστή διοίκηση. Με την άμεση συμμετοχή του πολίτη. Χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις. Με δημοκρατική λειτουργία και συμμετοχή.        
Αυτή την άλλη πρόταση διακυβέρνησης του δήμου, μετά από έντονο προβληματισμό, μακρύ και επίπονο δημοκρατικό διάλογο, χωρίς τα προαπαιτούμενα, τις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, αποφασίσαμε να καταθέσουμε στους δημότες του δήμου Κύμης- Αλιβερίου.
Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό το εγχείρημα. Έπρεπε πρώτα απ’ όλα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Τις αντιπαραθέσεις, τις παραταξιακές και κομματικές καταβολές με τις οποίες πορευτήκαμε τις τελευταίες 10ετίες ως πολίτες αυτής της χώρας. Μας ένωσε όμως η αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τον τόπο. Δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Έτσι δημιουργήσαμε την παράταξη που φιλοδοξεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου μας. Η Συμπολιτεία Πολιτών Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, είναι αποτέλεσμα αυτής της έντονης κοινωνικής και πολιτικής διεργασίας. Δεν μας αφορούν και δεν μας ενδιαφέρουν οι κομματικές και παραταξιακές καταβολές κανενός. Είμαστε πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες.
  Οραματιζόμαστε ένα δήμο
-  που θα λειτουργεί δημοκρατικά, αποκεντρωμένα, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
-    που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί πολιτικές ανάπτυξης, χωρίς να σπαταλά άσκοπα τους λιγοστούς πια πόρους
-   που θα παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες και δεν θα πουλάει χάρη στους δημότες.
-    που θα σέβεται το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
-  που θα δίνει διέξοδο στη δοκιμαζόμενη από την κρίση νεολαία, χωρίς να την κατευθύνει μόνο στα γήπεδα ποδοσφαίρου.
   Και πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που θα υλοποιεί με συνέπεια όλες τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη και ενεργότερη δυνατή συμμετοχή των δημοτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Για πρώτη φορά στον τόπο μας, ίσως και στην πατρίδα μας, δημιουργούμε πρώτα την παράταξη και μετά επιλέγουμε τον υποψήφιο δήμαρχο, που θα κληθεί μετά τις εκλογές να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της παράταξης. Αυτό δεν θα γίνει στο παρασκήνιο ή σε σκοτεινά πολιτικά ή επιχειρηματικά γραφεία και διαδρόμους, ούτε με συναλλαγές τοπικών συμφερόντων.
Θα είναι γνήσιο αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας και απόφασης. Δηλαδή με άμεση ψηφοφορία.
Έτσι λοιπόν καλούμε όλους όσους συμφωνούν με τις αρχές μας, να γίνουν μέλη της παράταξης, για να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας και να εκλέξουμε τον υποψήφιο, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα συνδιαμορφώσουμε.
Ιδιαίτερα καλούμε την νεολαία του τόπου μας να ενταχθεί και να συμπορευτεί μαζί μας, σε αυτή την προσπάθεια η οποία τους αφορά.  Να καταθέσει τις απόψεις της και να αγωνιστεί για την υλοποίηση τους.  

Όλοι μαζί στο όραμα για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                 9-12-2013

Η νέα παράταξη του δήμου Κύμης-Αλιβερίου είναι πλέον πραγματικότητα. Μετά  από έναν μακρύ, επίπονο και δημοκρατικό διάλογο, την Κυριακή 8-12-2013 ιδρύθηκε η παράταξη ‘Συμπολιτεία Πολιτών Δήμου Κύμης-Αλιβερίου’
Μετά από πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής, εγκρίναμε ομόφωνα την ιδρυτική και πολιτική διακήρυξη.
Στη συγκέντρωσή μας παρεβρέθηκαν, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι, πρώην Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, πρώην Πρόεδροι, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου, Παραμεριτών, Παρθενίου, Αγ. Λουκά, Αγ. Ιωαννή, Αγ. Γεωργίου, Θαρρουνίων, Κρεμαστού, εκπρόσωποι νεολαίας και πολίτες.
Στη συνάντηση αυτή αναπτύχθηκε ένας υψηλού επιπέδου πολιτικός διάλογος, κατατέθηκαν προτάσεις, για την καλύτερη οργάνωση της παράταξης, την διαμόρφωση του προγράμματος και των θέσεων της παράταξής μας, σε σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και τους κατοίκους.
Αποφασίσαμε όπως στις 5-1-2014, σε μια μεγάλη συγκέντρωση να εκλέξουμε δημοκρατικά τον υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος θα ηγηθεί της παράταξής μας στις εκλογές του 2014. Είναι μια πρωτοποριακή και καινοτόμος δημοκρατική διαδικασία, που όμοια δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν στο τόπο μας, ούτε και πιθανότατα στην Ελλάδα.
Εμείς έτσι και αλλιώς, δεν πιστεύουμε σε ‘θεόσταλτους’ ηγέτες ή ‘μεσσίες’, ούτε σε κομματικούς υποψήφιους, οι οποίοι κυβερνούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Καλούμε όλους τους δημότες, που συμφωνούν με τις αρχές της πολιτικής μας διακήρυξης, να γίνουν μέλη μας και να συμμετάσχουν στην εκλογή του υποψήφιου Δημάρχου, καθώς και στην διαμόρφωση του προγράμματος και των θέσεων της παράταξής μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ALPHA BANK Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το διαχωρισμό των υγιών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας και τη μεταφορά τους στην Alpha Bank αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος ανακαλώντας ταυτόχρονα την άδεια των τριών πιστωτικών ιδρυμάτων.
Οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την ενίσχυσή τους και μετά «την άπρακτη παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ ανακλήθηκε η άδειά λειτουργίας τους.
Αντιθέτως ικανοποιητικούς συντελεστές κεφαλαιακής επάρκειας διασφάλισαν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Ηπείρου Σερρών και Πελοποννήσου.
Το σύνολο των καταθέσεών των τριών συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας μεταφέρονται στην Alpha Bank της οποίας η προσφορά ήταν η προτιμητέα βάσει της διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε από την Παρασκευή.
Οι τρεις συνεταιριστικές τίθενται σε ειδική εκκαθάριση από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος.
Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε. Τα κεφάλαια που είχαν κατατεθεί στους σχετικούς ενδιάμεσους λογαριασμούς για τους σκοπούς της αύξησης κεφαλαίου επιστρέφονται στους δικαιούχους τους.
Οι καταθέσεις όλων των πελατών των τραπεζών αυτών είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην Alpha Bank έχει ήδη ξεκινήσει.
Η ανακοίνωση της Alpha Bank
Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την από 8 Δεκεμβρίου 2013 απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της κατ' άρθρον 63Δ Ν.3601/2007 διαγωνιστικής διαδικασίας, ανακηρύχθηκε ανάδοχος του συνόλου των καταθέσεων των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας. Με την αναδοχή του συνόλου των καταθέσεων από την Alpha Bank διασφαλίζονται πλήρως όλες οι καταθέσεις. H εν λόγω αναδοχή αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις και όχι σε άλλα στοιχεία ενεργητικού ή / και παθητικού των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ
Εμείς που προερχόμαστε και στηρίξαμε τις δημοτικές παρατάξεις, ‘Πολίτες της Αυτοδιοίκησης’, ‘Δυναμική Πορεία’, ‘Ενεργοί Δημότες’ και ‘Νέοι Ορίζοντες’.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ
Τη δημιουργία μιας ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με την επωνυμία ‘ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ’
Δεσμευόμαστε για τη συνεργασία με όλους τους Πολίτες του Δήμου μας ώστε με Διαφάνεια, Δημοκρατικές Διαδικασίες, σεβασμό στις Ανθρώπινες Αξίες, με Οικολογική Ευαισθησία και Συνείδηση για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά.
Δηλώνουμε ότι σκοπός και στόχος μας είναι το συμφέρον, η ανάπτυξη και η προκοπή του τόπου μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Η τριμελής επιτροπή που αναθέτει τις προμήθειες ανταλλακτικών αυτοκινήτων στον ίδιο Προμηθευτή για όλο αυτόν τον χρόνο, εκείνον που ήθελε να πουλήσει σαν καινούργιο μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο, κάνεi πράγματι έλεγχο αγοράς και διαπιστώνει ότι οι τιμές του είναι προσφορότερες; Από πού προκύπτει η ποσότητα και το είδος των ειδών που αγοράζει; Εάν όλα αυτά τα γνωρίζουν έχει καλώς εάν όχι δεν θα πρέπει να αναθέτουν με τόση ευκολία σε όποιον έχει συμφωνήσει να έχει την αποκλειστικότητα στις αγορές. Υπάρχουν και στο Αλιβέρι μαγαζιά. 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Αναδημοσίευση από EVIAKOSMOS

Ισότιμη συνεργασία ή αυτόνομη κάθοδος οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90 FM αυτό που θα καθορίσει την μάχη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι η πολιτική και όχι τα πρόσωπα. Με αφορμή την πρώτη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην Δήμο Δυστίων και συγκεκριμένα στα Κριεζά την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο κ. Στουπής εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε ότι έγινε μία εποικοδομητική κουβέντα που κράτησε περίπου 5 ώρες με ομιλητές τον ίδιο, τον Υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πουλάκη και το δημοτικό σύμβουλο Κύμης-Αλιβερίου Βασίλη Ντόβολη και τους πολίτες να θέτουν ερωτήματα. Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα γίνει ανάλογη συνάντηση στον τέως Δήμο Αυλώνος, σε καφενείο στο Αυλωνάρι όπου θα μιλήσει και ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου.
Ανάλογες κινήσεις γίνονται στη Βόρεια Εύβοια ενώ στην Κάρυστο είναι διαφορετικά τα πράγματα αφού έχει καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα κατεβάσει και έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα.
Ο κ. Στουπής μίλησε και για το θεσμό του Καλλικράτη θεωρώντας ότι αν και λειτούργησε πιλοτικά αυτά τα χρόνια «μπλόκαρε» την Αυτοδιοίκηση και «αποξένωσε» τον πολίτη από την τοπική αρχή. Ο Καλλικράτης δεν έδωσε αυτά που έπρεπε και θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις δήλωσε κατηγορηματικά

Δ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.


Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
τ. Δημάρχου Αυλώνος 
Αναδημοσίευση από www.dimitris-katsoulis.blogspot.com 

ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ  ΔΗΜΟ.
Η πρόταση που διατυπώθηκε από Δημάρχους για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία να επιτρέπεται η καταβολή της δαπάνης στην ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που τους έχει διακοπεί λόγω αδυναμίας να πληρώσουν αγγίζει πράγματι το σύνολο της  υπεύθυνης, πολιτικά ώριμης και κοινωνικά ευαίσθητης τοπικής αυτοδιοίκησης.  Η πρόταση των Δημάρχων: Βύρωνα, Νίκου Χαρδαλιά, Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και  Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη συνίσταται στην νομοθετική πρόβλεψη έτσι ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει δικαίωμα να αποφασίσει την πληρωμή προς την ΔΕΗ του κόστους επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος και την καταβολή, για ένα χρονικό διάστημα των δαπανών κατανάλωσης με την παρακράτηση του αντίστοιχου ποσού από εκείνο που παρακρατά για τα δημοτικά τέλη  και αποδίδει η ΔΕΗ στους Δήμους. Με την ρύθμιση αυτή οι δαπάνες θα καταστούν νόμιμες και θα εγκρίνονται κατά τον προληπτικό έλεγχο από τον  Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κάτι που σήμερα δεν μπορεί να γίνει.
Κρίσιμη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα και την χρηστή αξιοποίηση προς όφελος των αδύναμων νοικοκυριών είναι η οργάνωση και καλή λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Είναι σημαντικό η Κοινωνική Υπηρεσία να οργανώνεται με το κατάλληλο προσωπικό, να λειτουργεί με την ευθύνη των κοινωνικών επιστημόνων και του προσωπικού που την στελεχώνει χωρίς την άμεση εμπλοκή των αιρετών στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Οι αιρετοί πρέπει να περιορίζονται στην εποπτεία και στην εγγύηση των αρχών της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. Επίσης η ένταξη των εθελοντών στην λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας πρέπει να γίνεται με κανόνες διαφάνειας και αντικειμενικότητας χωρίς την άμεση εμπλοκή των αιρετών.
Όπου υπάρχουν τέτοιες κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να πιστοποιηθούν και  να αναλαμβάνονται άμεσα πρωτοβουλίες κοινωνικής  αλληλεγγύης όπως αυτή που προαναφέρεται. Εάν δεν υπάρχουν πρέπει να δημιουργηθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πιθανή, εάν όχι βεβαία, η πελατειακή εκμετάλλευση του κοινωνικού πόνου και της ανέχειας από τους τοπικούς άρχοντες, κατά κανόνα παλιάς «κοπής» και νοοτροπίας.
Κοινωνικές Υπηρεσίες σε όλους τους Δήμους, με εγγυήσεις αποτελεσματικής οργάνωσης και λειτουργίας, και σύστημα διαπαραταξιακής παρακολούθησης αλλά ταυτόχρονα και λειτουργικής ανεξαρτησίας πρέπει να είναι η αφετηρία. Εν συνεχεία η καταγραφή των αναγκών και η εφαρμογή πρωτοβουλιών ανακούφισης των συνανθρώπων που δεν έχουν τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά  είναι το κρίσιμο πεδίο θεσμικής και οικονομικής παρέμβασης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με αυτές τις προϋποθέσεις η πρόταση για την κάλυψη των δαπανών επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά είναι χρήσιμη και επίκαιρη.