Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ


ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΡΦΥΡΙΟΥ

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ «ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ» ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΣΤΙΩΝ


Διαβάσαμε στο διαδίκτυο ότι ο κ. Σιαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση- καταγγελία κατά του πρώην Δήμου Δυστίων, δηλαδή του πρώην Δημάρχου κ. Κώστα Μαστροκώστα. Αναφέρει η δήλωση.
«Oι θέσεις μας για τη διαχείριση της σημερινής Δημ. Αρχής Κύμης Αλιβερίου είναι γνωστές, σαφείς και αδιαπραγμάτευτες  Η διαπίστωση όμως αυτή δεν μπορεί και δεν ....πρέπει να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για μόλις προηγούμενες Δημοτικές διαχειρίσεις.
Αληθεύει λοιπόν η όχι ότι ο Δήμος Δυστίων επί τρεισήμισι χρόνια δεν είχε μετρητές νερού για καταμέτρηση της κατανάλωσης.?
Είναι αυτή η διαχείριση του "πλιάτσικου", συνιστώσα της "αλλαγής", του νόμιμου και του ηθικού ?»

Θα σηκώσει το γάντι ο κ. Μαστροκώστας; Έχει ανάψει για τα καλά ο καυγάς στην πρώην «τοπική κεντροαριστερά» (τρομάρα της!!!).  Πέφτουν τουφεκιές για το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος στην επόμενη αντιπολίτευση (2014-2019)  ή τρέχει κάτι άλλο;

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

«Πέρασε»  χτες το απόγευμα ο Προϋπολογισμός του 2014 από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Κατά κυριολεξία «πέρασε», δηλαδή  μπήκε από την μία πόρτα και βγήκε από την άλλη. Εκτός μίας εξαίρεσης, του επικεφαλής των Πολιτών της Αυτοδιοίκησης κ. Μπενάκη που έθεσε μία σειρά από καίρια ερωτήματα χωρίς να λάβει απάντηση, όλοι οι άλλοι, όσοι ήταν παρόντες, βιαζόντουσαν μάλλον να φύγουν. Φαινόμενο δυστυχώς χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος αλλά και της ικανότητας των δημοτικών συμβούλων να καταλάβουν τι ακριβώς ψηφίζουν. Είναι άραγε σίγουροι ότι αυτά που ψήφισαν αντιστοιχούν στην πραγματική κατάσταση του Δήμου; Ας αναζητήσουν να μάθουν την Δευτέρα το πρωί, πόσα χρήματα έχει το ταμείο και πόσα έχουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Άλλη ιστορία και αυτοί οι τραπεζικοί λογαριασμοί!!! Εάν είχαν τον τρόπο και την επιμονή να το μάθουν τότε θα καταλάβαιναν τι ακριβώς εννοούμε. Πέρασε σαν «διαβατάρικο πουλί» ένας προϋπολογισμός ανειλικρινής και ψευδής που κρύβει την πραγματικά θλιβερή οικονομική εικόνα του Δήμου. Αλλά ποιος νοιάζεται γιαυτό; Σάμπως θα τους φανεί χρήσιμη ή μήπως ξέρουν να διαχειρίζονται και διαφορετική!!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, Γιώργος Παλαιολόγος, εύχεται σε όλους τους εμπόρους κι επιχειρηματίες της περιοχής μας την πιο δύσκολη χρονιά, το 2014, για το ελληνικό εμπόριο να έχουμε όλοι υγεία, ψυχραιμία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτής της χρονιάς. Με μεγάλη προσπάθεια ελπίζω πως θα καταφέρουμε περισσότερα τη χρονιά που έρχεται.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ !!!!!!



H  δημοφιλής σελίδα AVLONARI,such a lovely place έγραψε πριν από λίγο το παρακάτω σχόλιο «H συσκότιση στο Αυλωνάρι συνεχίζεται, σβηστά και απόψε τα δημοτικά φώτα. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι δεν το έχουν αντιληφθεί. Ίσως να θέλουν παρακάλια, ίσως τον Μάιο να αντιστραφούν οι ρόλοι !!»

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ 2013


Στο Περιστέρι το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 διεξήχθησαν οι αγώνες για το Πανελλήνιο Κύπελλο Ελλάδος  Ταεκβοντό του έτους 2013.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Αλιβερίου έλαβε μέρος με τέσσερις αθλητές/τριες και  κατέκτησε δυο αργυρά κύπελλα.  Η κατάταξη των αθλητών είναι η εξής:
Κόρρου Ματίνα 2η κυπελλούχος στην κατηγορία -37 kgr
Χρούτας Αλέξανδρος 2ος κυπελλούχος στην κατηγορία -41 kgr
Μπαμπαλής Γιώργος 4ος στην κατηγορία -37kgr
Μύρκος Σπυρίδων  7ος στην κατηγορία -37
H Διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί τον προπονητή Δημήτριο Κατσίκα, τους γονείς και φυσικά  τους μικρούς  αθλητές

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ !!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.
Στοιχεία επικοινωνίας: 6944743524, 6985128499, 6974534859

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Ε.Κ.Θ. που στην συνεδρίαση στις 19 Δεκεμβρίου 2013 πρότειναν μείωση στο μισθό της υπαλλήλου του Εργατικού Κέντρου Θήβας. Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΘ!!!
Επιβεβαιώσανε για μία ακόμη φορά όσα καταγγείλαμε στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΘ. Ότι δηλαδή για να δουν οι εργάτες άσπρη μέρα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας, ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των εκλεγμένων της ΔΑΣ υποχρεώθηκαν να τα μαζέψουν, λέγοντας ότι θα επανεξετάσουν το ζήτημα. Η παρέμβαση της ΔΑΣ προκάλεσε και διαφοροποίηση συμβούλων της πλειοψηφίας από την αρχική πρόταση.
Τέτοιοι συνδικαλιστικοί χαμαιλέοντες, όσες ονομασίες και να αλλάξουν (η πλειοψηφία μέχρι χθες λέγονταν ΠΑΣΚΕ ενώ σήμερα ΣΑΕΚΕ) για να συγκαλύψουν τον προδοτικό για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ρόλο, όση αντιμνημονιακή ρητορεία και αν χρησιμοποιούν, οι ημέρες και τα έργα τους αποδεικνύουν ότι είναι το καλύτερο στήριγμα του κεφαλαίου. Είναι αυτοί που προωθούν πότε συγκαλυμμένα, άλλοτε απροκάλυπτα, την πολιτική της εργοδοσίας και του κράτους της στους χώρους δουλειάς, γίνονται αυτοί που συναινούν στην εφαρμογή των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων, που κατά τα άλλα στα λόγια, με φανφάρες καταγγέλλουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να έχουν το νου τους, να προβληματιστούν και να καταδικάσουν τους εργατοκάπηλους συνδικαλιστές. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία και να βάλουν στο περιθώριο τους καρεκλοκένταυρους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Θήβα 26 Δεκεμβρίου 2013


ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΟ NOUVEAU CAFE

Διήμερο πρόγραμμα με Ζωντανή Μουσική στο nouveau Café !!!!
Τη Παρασκευή 27-12-2013 το καθιερωμένο live με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα με τους Γιώργο Ιακώβου, Μαριαλενα Γιάνναρου και Νίκο Βωβό. 

Και το Σάββατο 28-12-2013 το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ του Nouveau Café!!! Κλείνοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας γιορτάζουμε με ένα νησιωτικό γλέντι με τους Δήμα Γιάννη (βιολί) Δήμα Πέτρο (λαούτο) Νίκο  Βωβό (μπουζούκι) και Αλέκο Σπανό (τραγούδι)

Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε !!!
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ τηλ. RESERVE : 2223029800

ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ


ANAKOIΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 16:30 – 17:30 μ.μ. ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΒΙΟΛΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ! ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ :
ΠΕΜΠΤΗ 26/12/2013                                        
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/12/2013 ΩΡΕΣ 16:30 –                          
 ΔΕΥΤΕΡΑ 30/12/2013 17:30 μ.μ.
 ΠΕΜΠΤΗ 2/1/2014
                                                                              Εκ μέρους των Παιδιών των Περιβολίων !

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
τηλ. επικοινωνίας: 6976975834,6936053522 email: syndikato.tp@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου στην πύλη του Παπουτσάνη τα ξημερώματα της Παρασκευής για να στηρίξουμε την απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων που πραγματοποιείται για να ανακληθούν οι απολύσεις που έγιναν πριν λίγες ημέρες.
Καταδικάζουμε την κυβέρνηση – υπηρετικό προσωπικό – των βιομηχάνων, που κινητοποίησαν τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσουν την απεργία Τρίτη πρωί 24 Δεκέμβρη!!! Την ίδια στιγμή δεν κάνουν τίποτα για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που οφείλουν το δώρο Χριστουγέννων, δεδουλευμένα μηνών, ετών κ.τ.λ..
Ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουμε είναι η οργάνωσή μας πρώτα και κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, η συγκέντρωση δυνάμεων απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της μπορεί να μας επιτρέψει μεγαλύτερες νίκες, με τέτοιον τρόπο μπορούμε να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να φτιάξουμε την κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.
Καμιά αυταπάτη ότι υπάρχουν άλλες «εύκολες» λύσεις, με αλλαγή κυβέρνησης, με αλλαγή προσώπων, με αλλαγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αλλαγή νομίσματος κ.τ.λ.. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας πρώτα και κύρια μέσα στους εργασιακούς χώρους. Στις πύλες θα κριθεί το δίκιο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

Το ΛΑΛΑ ΤΟ συνεχίζει την συζήτηση με νέους συμπολίτες που εκφράζουν θέσεις και απόψεις για τα ζητήματα του τόπου μας. Σήμερα συζητάμε με τον Γιώργο Νικολάου από τις Κονίστρες, Διοικητικό στέλεχος Μονάδων Υγείας και ....έπεται συνέχεια.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γεννημένος την 3η του Σεπτέμβρη το 1983 στις Κονίστρες Ευβοίας. Αποφοιτώντας από το Λύκειο Κονιστρών, σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας στο Α-ΤΕΙ Αθήνας και φέτος ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Ζέλκα και μένει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, όπου εργάζεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο «MEDITERRANEO HOSPITAL» στη Γλυφάδα.  Από το 2010 είναι μέλος διοίκησης του νοσοκομείου Κύμης και στη συνέχεια αναπληρωματικό μέλος διοίκησης των νοσοκομείων Χαλκίδας- Κύμης –Καρύστου μέχρι σήμερα. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση στα σπουδαστικά χρόνια, αφού ως μέλος της ΠΑΣΠ είχε διατελέσει εκπρόσωπος σπουδαστών στα όργανα του Α-ΤΕΙ Αθήνας και σήμερα συνεχίζει ως πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας – Α-ΤΕΙ Αθήνας. Έχει διατελέσει μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδος, υπεύθυνος για θέματα υγείας και νεολαίας από το 2008 έως το 2011.   Σε τοπικό επίπεδο, έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του «αείμνηστου» Δ. Παπαναστάση το 2006 και το 2010.  Είχε πρωτοστατήσει για τη δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων στην περιοχή μας και συμμετείχε από τη θέση του Ταμία στο Το.Συ.Ν. Κονιστρών. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Προτού ξεκινήσουμε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία να αναδείξετε τις απόψεις νέων ανθρώπων της περιοχής μας. Σαν νέα γενιά δίνουμε καθημερινά μάχη για το αυτονόητο, γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ούτε επαγγελματικά, ούτε κοινωνικά.
Να ευχηθώ και για το νέο έτος  να φέρει υγεία και αγάπη σε όλους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα.

-Κύριε Νικολάου, προφανώς ως νέος εργαζόμενος και οικογενειάρχης βιώνεται την  κρίση. Εργαζόμενος μάλιστα στον τομέα της Υγείας θα βιώνεται προφανώς όχι μόνο την κρίση του ΕΣΥ αλλά και τις βαθιές ανθρωπιστικές συνέπειες της. Ας διαβάσουμε όμως τα πράγματα πιο αισιόδοξα.  Λένε ότι η κρίση θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα κρατώντας ότι θετικό αφήνει πίσω του το παλιό και πετώντας στον σκουπιδοτενεκές της ιστορίας αρνητικές συμπεριφορές και πρακτικές. Συμφωνείτε;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δυστυχώς, η κρίση επηρεάζει πρώτα απ’ όλα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και στη συνέχεια φτάνει στα όρια τους τις κοινωνικές δομές του κράτους, και φυσικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει εξαίρεση στο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ ήταν το πρώτο βήμα για την κοινωνική ολοκλήρωση στην Υγεία, αλλά και για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων κι ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, η στασιμότητα και η αδυναμία να προσαρμοστεί  στα νέα δεδομένα οδήγησαν στην κατασπατάληση πόρων και τη δημιουργία ενός διεφθαρμένου τομέα. Στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης και καταπολέμησης των κακώς κειμένων στο ΕΣΥ, οδηγηθήκαμε στο άλλο άκρο: της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης του συστήματος της Υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ικανοποιούνται οι κοινωνικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών , καθώς δεν μπορούν πια να απολαμβάνουν το βασικότερο κοινωνικό αγαθό : την Υγεία, δικαίωμα για τον κάθε πολίτη και υποχρέωση του κράτους να το εξασφαλίσει σε όλους τους πολίτες του.
Η κρίση μας έδειξε τις αδυναμίες και τις αρνητικές συμπεριφορές του παρελθόντος, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να μας δείξει το δρόμο για να απαλλαγούμε από αυτές. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα αφετηρία, να διαγράψουμε το παρελθόν και να συνεχίσουμε στο μέλλον δυναμικά, δίνοντας στην κοινωνία αλλά και στον εαυτό μας την αξιοπρέπεια που έχει χαθεί. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μέσα από την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μας, αλλά  και την συμμετοχικότητα στην κοινωνία μας  αφήνοντας πίσω μικροσκοπιμότητες και εγωισμούς που δεν μας αφήνουν να δούμε το καλό του κοινωνικού συνόλου. 

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΛΑΤΟ!!!

ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ !!! ΕΥΧΕΤΑΙ 
ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΟΡΙΟ

Ο Σύλλογος και τα παιδιά του Οριού σας προσκαλούν στην χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση <Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ…ΚΟΚΑΛΟ> της Μαρίας Κίτρα, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου Ορίου στις 6:30μ.μ.
( Είσοδος ελεύθερη )

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΚΑΛΕΣ   ΓΙΟΡΤΕΣ 
ΜΕ ΥΓΕΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙA 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ

ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη 2013, στις 6.00μμ η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ διοργανώνει συνάντηση- συζήτηση στο KΥΜΗ ΠΑΛΛΑΣ στην Παραλία της Κύμης. Καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συμμετάσχουν στον διάλογο και τον προβληματισμό.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΈΣΤΕΙΛΕ ΑΚΟΜΗ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Ακυρώθηκε και με απόφαση της κ. Γερακούδη μία από τις τέσσερις αποφάσεις που αφορούσαν την ανάθεση στον υιό του Αντιδημάρχου εργασιών με Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία μετείχε και ψήφισε ο πατέρας του.  Η ακύρωση των αποφάσεων δεν απαλλάσσει βέβαια την κ. Γερακούδη από το καθήκον της να θέσει σε αργία τον Αντιδήμαρχο γιαυτή την απαράδεκτη για αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης συμπεριφορά. Συμπεριφορά πάντως που επικροτεί ο κ. Δήμαρχος αφού συνεχίζει να αναθέτει με Αποφάσεις του στον υιό του στενότερου συνεργάτη του εργασίας πολλών  χιλιάδων ευρώ. Βλέπεις το «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» ακόμη και φερέλπιδες υπουργούς έφαγε όπως τον Βουλγαράκη, την παρέα όμως που κυριεύει τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου δεν την ενοχλεί γιατί δεν «τρώγεται» με τίποτε.

Εμπρός κ. Γερακούδη στο καθήκον σας, γιατί αν καθυστερήσετε θα αρχίσετε να το παραβιάζετε. Στείλτε στο σπίτι του τον επίορκο Αντιδήμαρχο αφού δεν έχει το «τσαγανό» να παραιτηθεί και να πάει μόνος του.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟ "ΠΕΤΡΙΝΟ" ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ

Φωτογραφία του Πέτρινου πριν την καταστροφή.
Από άγνωστη αιτία ξέσπασε πυρκαγιά, σήμερα τα ξημερώματα και κατέστρεψε το γνωστό καφενείο- ουζερί Πέτρινο  του Στέλιου Καρόζη στο Νεοχώρι. Το δυόροφο κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ κινδύνεψαν τα γύρω κτίρια. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ζωές. Το ιστορικό μαγαζί του Νεοχωρίου ευχόμαστε σύντομα να ξαναφτιαχτεί και συνεχίσει την ιστορία του.

ΣΤΟΥΣ 27 ΜΗΝΕΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΠ ΤΟ ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΓΕΤ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΑΓΕΤ  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΗΛΑΚΙΟΥ
Μπαΐρακτάρη 9  -  Τ.Κ.345 00 – ΑΛΙΒΕΡΙ                                        Αλιβέρι.23-12-13 Τηλ:22230 24156                                                                                    Αριθ.Πρωτ 226
Email: suntaaget.aliveri@yahoo.gr        
ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ

ΘΕΜΑ: ΙΚΑ- ΧΑΛΚΊΔΑΣ ΣΤΟΥΣ 27 ΜΗΝΕΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κύριε Διοικητά, Κύριε Διευθυντά παροχών
Σχετικά με την αριθ.πρωτ.Σ40/243 απαντητική επιστολή σας, Στην τελευταία παράγραφο  η επιστολή σας αναφέρει :(Ειδικά , ως προς  τις περιπτώσεις  που αφορούν το Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΧΑΛΚΊΔΑΣ,ο μέσος  χρόνος αναμονής για όλες τις κατηγορίες σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΤΕΑ δεν ξεπερνά το έτος ).
Σας γνωρίζουμε ότι μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και απορία η ανωτέρω απάντηση σας Στην προηγούμενη  επιστολή μας αναφέραμε ότι στο ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ο χρόνος απονομής  της κύριας  σύνταξης  μόνον από έναν φορέα δηλ . το ΙΚΑ είναι στους  25 μήνες (21/10/13)
Σήμερα(23-12-13) στο ΙΚΑ- ΧΑΛΚΊΔΑΣ ο χρόνος απονομής  της κύριας  σύνταξης  μόνον από έναν φορέα δηλ . το ΙΚΑ από τους  25 μήνες που ήταν έγινε 27 μήνες!!! Και έχει ανοδική τάση!!!
Τα ανωτέρω προκύπτουν μετά την συνάντηση που είχαμε με την Διεύθυνση του ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (8-10-2013)- και την συλλογή στοιχείων μεταξύ των μελών μας.
Όπως σας αναφέραμε και στην προηγούμενη επιστολή μας υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια όσων έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση, γιατί οι προσωρινές συντάξεις  δεν δίνουν λύση, με τις άδικες περικοπές  που έχουν γίνει στις συντάξεις μας με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα  σε αντίθεση με την αύξηση της φορολογίας  ,αύξηση ρεύματος ΔΕΗ ,επιβολή χαρατσιών κ.λ.π.δεν αρκούν ούτε οι πλήρεις συντάξεις .
θεωρούμε απαραίτητο όπως πάρετε άμεσα μέτρα για την μείωση του χρόνου απονομής της συνταξιοδότησης  στο ΙΚΑ- ΧΑΛΚΊΔΑΣ.
Παρακαλούμε για μια υπεύθυνη απάντηση για τα ανωτέρω.
                                                 Μετά τιμής

                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΙΩΑΝ.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ                                      ΓΕΩΡΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ            

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Κον  Πρωθυπουργό                                      
ΥΠΟΥΡΓO  ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ     Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Γ.Γ.Κ.Α.)                                                                
 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΙΚΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                                                        
   Μ.Μ.Ε.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ


ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ !!!


Κάτοικοι των Περιβολίων διαμαρτύρονται γιατί ενώ είχαν μεριμνήσει να διατεθούν δωρεά κεραμίδια για την αποκατάσταση της στέγης του παλαιού Σχολείου των Περιβολίων και την επαναχρησιμοποίησή του για τις ανάγκες του χωριού αφού εκεί ήταν κάποτε και το αγροτικό ιατρείο του χωριού και η κ. Ελένη Βαβουλιώτη για άλλη μία φορά στάθηκε αρωγός και δεν αρνήθηκε την προσφορά, τα κεραμίδια έκαναν φτερά και πέταξαν!!!
Ήρθε μία μέρα ένα φορτηγό και τα πήρε. Για πού; Δεν γνωρίζουν. Πάντως η δωρεάν, αυτές τις άγριες ημέρες της κρίσης, μίας επιχείρησης, αποτελεί όντως μεγάλο στήριγμα για ένα τόσο μικρό αλλά δραστήριο χωριό στο οποίο μένουν πολλές νέες οικογένειες με  μικρά παιδιά που θέλουν χώρο συγκέντρωσης και κοινωνικής εστίας. Ξαφνικά βλέπουν το όνειρο να ξεμακραίνει!!! Και να φεύγει σε άγνωστη κατεύθυνση.
Ψάχνωντας μάλιστα διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος με τις Αποφάσεις 29033/23-10-2013, 29033/23-10-2013 ανέθεσε σε εργολάβο, τον κ. Νικόλαο Παππά το έργο «Συντήρηση- Επισκευή Στέγης – Σκέπαστρα Σχολικών Κτιρίων» με απευθείας ανάθεση και αφορά τα Δημοτικά Σχολεία Αχλαδερής, Περιβολίων και Αυλωναρίου με προϋπολογισμό ύψους 7.982,70 Ευρώ!!!. Η αναφερόμενη στην Τεχνική Περιγραφή έκταση των εργασιών αφορά  100 τμ στέγης. Ίσως θα περίσσεψαν αυτά τα κεραμίδια και πήγαν σε άλλα χωριά. Οφείλει όμως ο Δήμος να ενημερώσει τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και να παιδιά των Περιβολίων να μην ανησυχούν. Είναι κρίμα γιατί αγαπάνε τον Δήμαρχο αφού τους έφτιαξε φέτος την καλύτερη φάτνη!!! Γιαυτό ίσως μέσα σε τόση ζεστασιά ήταν πολυτέλεια για τον Χριστούλη τα κεραμίδια.

Όπως λένε στο χωριό και παλιότερα είχαν χαθεί κεραμίδια για τον ίδιο σκοπό δωρεάς Βαβουλιώτη αλλά τουλάχιστον τότε ήξεραν ποιος τα πήρε και που πήγαν.