Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΕ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΚΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Ο νέος Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θανάσης Μπουραντάς απέστειλε στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Θωμά επιστολή σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού Αυλωναρίου" το οποίο ενώ έχει δημοπρατηθεί πριν το 2010 και έχει ενταχθεί για χρημαοοδότηση στο ΕΣΠΑ σχεδόν 13 μήνες πριν δεν έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση και να μην γίνει το έργο. Όπως καταγγέλλει ο κ. Μπουραντάς ο Δήμος είχε ήδη εισπράξει ποσόν 190.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ τα οποία όμως δεν πλήρωσε στον εργολάβε παρότι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε. Η επιστολή έχει ως εξής:
"Κύριε Δήμαρχε,
Υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα, για την οποία σε ενημέρωσα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαμε. Πρόκειται για τον ΒΙΟΚΑ Αυλωναρίου, ο οποίος εντάχθηκε πριν 13 περίπου μήνες στο ΕΣΠΑ, ενώ προηγουμένως είχε ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα.
Το έργο έχει δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη-κατασκευή και επομένως ο ανάδοχος έπρεπε πρώτα να μελετήσει το έργο και στη συνέχεια να το κατασκευάσει.
Το κόστος της μελέτης είχε προβλεφθεί στο ύψος των 190.000 € και το ποσό διατέθηκε από το πρόγραμμα Θησέας.
Έχουν περάσει περισσότερα από δύο (2) χρόνια, που ήρθαν τα χρήματα της μελέτης στο Δήμο και δεν έχετε διαθέσει το ποσό για τη μελέτη και ο ανάδοχος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.
Ο κίνδυνος απώλειας του έργου είναι πολύ μεγάλος και από όσα γνωρίζω δεν έχετε κάνει τίποτε σαν δημοτική αρχή να προχωρήσει η μελέτη και η κατασκευή του έργου.
Τα χρήματα έχουν διατεθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό και ελπίζω να υπάρχουν, ώστε να διατεθούν άμεσα για τη μελέτη του ΒΙΟΚΑ Αυλωναρίου, και να κατασκευαστεί το έργο στο χρόνο που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ (2007-2013).
Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή χαθεί το έργο, οι ευθύνες της δημοτικής αρχής θα είναι πολύ μεγάλες.
                    Αθανάσιος Μπουραντάς"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου