Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ

Σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος επισκέφθηκε το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και έδωσε λόγια ελπίδας για την απρόσκοπτη ροή της χρηματοδότησης και της ολοκλήρωσής του. Είναι ίσως η κατάλληλη μέρα για να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη της περιοχής του Αλιβερίου. Ειδικότερα στην παντελή εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού και ιδίως στο νοσηλευτικό, στους οδηγούς και στους συντηρητές των εγκαταστάσεων.
Η διεύθυνση του Κέντρου φαίνεται ότι δεν θέλει να ταράξει τον ύπνο ή την αδιαφορία του Διοικητή του Νοσοκομείου της Χαλκίδας ο οποίος δεν έχει δώσει την παραμικρή σημασία στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και φροντίζει μόνο για την υποβάθμισή του.  Ίσως είναι απασχολημένος με τις εσωκομματικές κόντρες και τις βολές που δέχεται από εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά όπως φαίνεται δίνει και ο ίδιος λαβές. Αυτό είναι το κατάντημα όταν εισχωρούν τα κομματικά φέουδα στη διοίκηση των Νοσοκομείων.
Εν προκειμένω το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου οδηγείται στην απαξίωση την στιγμή που είναι η Δημοσία εκείνη Υπηρεσία που δέχεται και εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο αριθμό των κατοίκων της περιοχής.
Η αναβάθμιση της θέσης του Κέντρου Υγείας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, την απόδοση του αναγκαίου για την σωστή λειτουργία προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες αλλά και με την εγκατάσταση νέων υπηρεσιών υγείας που ενδείκνυνται λόγω της κεντρικότητας της θέσης του στην ευρύτερη περιοχή και επειδή το Αλιβέρι  είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής της Ανατολικοκεντρικής Εύβοιας. Τούτο επ ουδενι δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων Κύμης και Καρύστου αλλά συμπληρωματικά και αυτοτελώς.
Τέλος είναι αναγκαία λόγω γεωγραφικής θέσης η εγκατάσταση της έδρας του ΕΚΑΒ Νότιας Εύβοιας στο Αλιβέρι δεδομένου ότι βρίσκεται στο κέντρο της Νότιας Εύβοιας ενώ η υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου Υγείας μπορεί να υποστηρίξει την εύρυθμη λειτουργία του.
Είναι καιρός για κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν τα βουλωμένα αυτιά των αρμοδίων.

1 σχόλιο: