Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ"


Η Δημοτική παράταξη  «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Νέα Αρχή» που στηρίζεται στην εθελοντική ένωση δημοκρατών, προοδευτικών, ριζοσπαστών και αριστερών πολιτών με διευρυμένη βάση μελών και νέα γραμματεία άρχισε  την δράση της, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα πράγματα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
•             Ήδη η παράταξη μας πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της καύσης πάσης φύσεως αποβλήτων, ακόμη και τοξικών, χωρίς περιβαλλοντική αξιολόγηση από την Lafarge- ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στη συγκέντρωση φορέων και συλλόγων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και εξέφρασε ρητά και κατηγορηματικά την ίδια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου. Μέλη της γραμματείας μας συμμετέχουν ενεργά εδώ και μια δεκαετία στη συντονιστική επιτροπή που αγωνίζεται κατά της καύσης λυματολάσπης, RDF και πάσης φύσεως τοξικών αποβλήτων.
•  Επίσης την αρνητική θέση μας κατ’ αρχήν εκφράσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο για την κατασκευή  εργοστασίου  Βιοαερίου στον Άγιο Λουκά που βρίσκει αντίθετη τη μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής. Στο ζήτημα του Βιοαερίου που αποτελεί ΑΠΕ(Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας)η απαίτηση για μια περιβαλλοντική μελέτη που να πληροί όλους τους όρους και να βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους της περιοχής είναι απαράβατος όρος για την εγκατάσταση και λειτουργία της.

•    Στο ζήτημα των ιχθυοτροφείων η παράταξη μας λαμβάνοντας υπόψη τη διάχυτη περιβαλλοντική ανησυχία των κατοίκων της περιοχής γύρω από προβλήματα που δημιουργεί η δράση των ιχθυοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου και στα παράλια του Ευβοϊκού Κόλπου κατέθεσε στο Δήμο αίτημα να συζητηθεί άμεσα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο ,με  την παρουσία των φορέων της περιοχής που πλήττονται από την μετεγκατάσταση ιχθυοτροφείων, και να επικαιροποιηθεί η απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου κατά της εγκατάστασης μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.
•   Η Δημοτική παράταξη έχει παρέμβει στο Δημοτικό συμβούλιο και στο φλέγον ζήτημα της ανακύκλωσης που όπως φαίνεται εδώ και μήνες δεν λειτουργεί αποτελεσματικά
Η παράταξη μας θα είναι παρούσα σε κάθε μορφή πάλης εναντίον αυτών που δεν λαμβάνουν  υπόψη τη γενική βούληση και επιδιώκουν την προώθηση των στενών ιδιωτικών συμφερόντων με σκοπό το κέρδος εις βάρος της υγείας των κατοίκων, του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
•             Η παράταξη μας θα αγωνιστεί για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που είναι διάσπαρτα και δυστυχώς ερημωμένα σε όλο το εύρος του Δήμου μας, θεωρώντας τον πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας.
•             Να σημειώσουμε ακόμη  ότι   στο Δήμο μας που εισπράττει την οικονομική κρίση και τις πολιτικές άγριας λιτότητας των μνημονίων καθώς και την κακή διαχείριση των οικονομικών πόρων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον,  είναι εμφανή τα τεράστια προβλήματα λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η νέα δημοτική αρχή καλείται να επιλύσει τα οικονομικά  προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Η εθελοντική συνεισφορά φορέων, εταιρειών και φυσικών προσώπων με τη μορφή χορηγιών είναι ευπρόσδεκτη εφόσον είναι «αθόρυβη», αλλά δεν αποτελεί λύση, αντίθετα συγκαλύπτει τα οξυμμένα προβλήματα  που χρονίζουν, καθιστά τους φορείς της εκπαίδευσης σε κυνηγούς χορηγών και δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης των σχολείων.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. 
Η Δημοτική Παράταξη απευθύνεται σε όλους τους δημότες ανεξάρτητα φύλου, επαγγέλματος, ηλικίας, εθνότητας, πολιτικών-θρησκευτικών  και κομματικών πεποιθήσεων, και επιδιώκει να διαμορφώσει μαζί τους έναν νέο τύπο Δημοτικής παράταξης πέραν του αρχηγικού μοντέλου και των σχέσεων εκλογικής πελατείας.
Η επιδίωξη της ,με κάθε μέσο, επικοινωνίας με τους δημότες και η συμμετοχή τους στα δρώμενα αποτελεί την ραχοκοκαλιά των στόχων της παράταξης και την μεγαλύτερη ευθύνη της νεοεκλεγείσας Γραμματείας της.
•  Καλούμε σε πλατιά συμπαράταξη και ενότητα όλους τους δημότες που ενδιαφέρονται στην πράξη και συναινούν με τις ιδρυτικές μας αρχές, στη διαμόρφωση ενός ισχυρού κινήματος τοπικής αυτοδιοίκησης.
•  Καλούμε όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου σε επικοινωνία με σκοπό να κοινοποιηθούν τα προβλήματα της περιοχής τους και τα αιτήματα τους.

 Σας ενημερώνουμε πως με τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου η νέα γραμματεία που εξελέγη αποτελείται από τους :
Νεάκη Δημήτρη, γραμματέα-συντονιστή, υπεύθυνο επικοινωνίας της παράταξης και  υπεύθυνο πολιτισμού
Φρυγανιώτη Βάνα-υπεύθυνη επιτροπής περιβάλλοντος
Μαρίνου Δέσποινα-υπεύθυνη επιτροπής περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς
Σίμωση Γεωργία-υπεύθυνη ηλεκτρονικής επικοινωνίας και οικονομικής επιτροπής
Καράπα Αγγέλα-υπεύθυνη ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων
Καράπα Τάσο-υπεύθυνο αλληλεγγύης
Τριανταφύλλου Αντρέα-υπεύθυνο επιτροπής υγείας
Το επταμελές συμβούλιο αποτελεί και τον φορέα επικοινωνίας με δημότες, συλλόγους και φορείς

       ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ    «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ»


                                 ΑΛΙΒΕΡΙ  27-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου