Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΘΩΜΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΝΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΚΛΙΣΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου             25-10-2014

ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!
ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ

Μετά  την προκλητικότατη σημερινή  ανακοίνωση του κ. Μπουραντά σχετικά με την διάθεση των λεωφορείων του Δήμου και τις μετακινήσεις των πολιτών, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής :
Η διακοπή  της εξυπηρέτησης των μαθητών, των ηλικιωμένων, αλλά και των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας με τα μικρά λεωφορεία του Δήμου, δεν είναι μια εξήγηση που πρέπει να δοθεί  σε εμάς από τον κ. Μπουραντά, αλλά στους δημότες.
Είναι κάτι για το οποίο όφειλε να τους είχε ενημερώσει και προεκλογικά,  ότι θα το έπραττε.
Ας τους εξηγήσει τουλάχιστον σήμερα,  γιατί άλλοι Δήμοι  διαθέτουν τα λεωφορεία τους  σε αντίθεση με τον δικό μας. 
Όπως επίσης να τους εξηγήσει με σαφήνεια, γιατί τα διαθέτει προκειμένου να μεταφέρουν κόσμο μέχρι τις Κονίστρες ( αυτό δεν είναι παράτυπο;) και όχι μέχρι το Νοσοκομείο της Κύμης, ή αρνείται την μεταφορά των παιδιών  από τους Ανδρονιάνους  στο σχολείο του Βιτάλου, κτλ.
Ας μην παραπληροφορεί τον κόσμο, προσποιούμενος κατά την προσφιλή του μέθοδο ότι δεν γνωρίζει. Ξέρει καλά ότι την προηγούμενη Δημοτική περίοδο τα λεωφορεία  διατίθεντο δίχως εξαιρέσεις σε όλα τα αθλητικά σωματεία που τα ζητούσαν και όχι μόνο στο αθλητικό σωματείο  που υπονοεί.
Είναι αλήθεια ότι στο να θολώνει  τα νερά και να παραποιεί  την αλήθεια (όπως και τα πρακτικά συμβουλίων και επιτροπών) έχει εξαιρετική έφεση και  ικανότητα, για αυτό άλλωστε και δεν τα δίνει στη δημοσιότητα όταν του τα ζητούν.
Εξάλλου η παραποίηση πρακτικών της Οικονομικής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ένας από τους λόγους που κατηγορείται και διώκεται για την θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης  Εύβοιας.
Να θυμίσουμε όμως και μερικά ακόμη γεγονότα που τον χαρακτηρίζουν. Βασιζόμενα σε στοιχεία, και όχι επειδή κάποιος – γενικά και αόριστα- έτσι μας είπε, όπως αυτός συνηθίζει να λέει.
Στα μέσα του Ιουλίου του 2014  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Περικλής Καραΐσκος, αναφερόμενος σε  μια συνεδρίαση : «σταθμό και ορόσημο για την λειτουργία των θεσμικών οργάνων», όπως την χαρακτήρισε,  ανέφερε μεταξύ άλλων για τον κ. Μπουραντά:
1)«Χάρη και στην νομική παρατηρητικότητα του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας   Θύμιου Καραΐσκου και του κ.Χατζημπύρρου μάθαμε για ενέργειες που ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία μας για τα όσα συνέβαιναν στην περιοχή της Εύβοιας, από την  τοπική περιφερειακή ενότητα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα  απασχολήσουν  και  τις δικαστικές αρχές και πιθανόν με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.  Με την αποπομπή του κ. Μπουραντά  από την Προεδρεία της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος από τον τότε Περιφερειάρχη, αυτή άρχισε να λειτουργεί με πνεύμα συνεργασίας και προς όφελος των πολιτών».
2) Με έγγραφό του ο προϊστάμενος της ΔΤΥ της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας επιβεβαίωσε ότι σε συνεννόηση και συμφωνία  με τον κ. Μπουραντά  προχώρησαν  στην συμπληρωματική  ανάθεση με προφορική εντολή  3  εκατομμυρίων ευρώ σε έργο που εκτελείτο  στην Εύβοια.
3)Υπάρχουν σοβαρά θέματα παρατυπιών σε σχέση με συμπληρωματική σύμβαση 500.000 ευρώ σε έργο στο Γενικό Λύκειο της Δροσιάς, αρχικού προϋπολογισμού  2,8  εκατομμυρίων. Συμπληρωματική σύμβαση που  δόθηκε στην κατασκευαστική εταιρία με  ποσοστό έκπτωσης 5% ενώ σε μικρότερης κλίμακας έργα οι εκπτώσεις συνήθως ήταν της τάξης του 40,50 ή και 60%.
4) Σε απαίτηση εργολάβου (για την κατασκευή του Διοικητηρίου της Εύβοιας) ποσού 900.000 περίπου ευρώ επιπλέον της σύμβασης, η Αντιπεριφέρεια δεν παρέστη  στο Δικαστήριο για να αντικρούσει αυτή την απαίτηση, παρότι  υπήρχαν σοβαροί λόγοι και ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της για να προβάλει. Αποτέλεσμα η Περιφέρεια να χρεωθεί με ποσό άνω των 530.000 ευρώ!  Δια της απουσίας του δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Εύβοιας. 

Για αυτό τα περί χρηστής διοίκησης, νομιμότητας, διαφάνειας,  ηθικής και άλλα τέτοια «γλαφυρά» από τον  κ. Μπουραντά επιτέλους ας εκλείψουν! 
Πες - πες θα μας κάνουν να πιστέψουμε και εμείς οι άπιστοι... πως προήλθε  από παρθενογένεση!!
Ας σταματήσει  επιτέλους  να   «λειτουργεί»  ως ο πιο νομοταγής πολιτικός που έβγαλε ο τόπος.    Δεν πείθει κανέναν! 
Ας αφήσει την καραμέλα της "καμένης γης" και ας προσπαθήσει  σιγά- σιγά να μάθει  τα θέματα του Δήμου. Συνεργαζόμενος και αξιοποιώντας το προσωπικό και μη απαξιώνοντάς το, ας δρομολογήσει μια όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματική διοίκηση. 
Τα προβλήματα των δημοτών δεν μπορούν να περνάνε από  «Γκοσιμιδικά» φίλτρα.
Η περίοδος χάριτος γι αυτόν σιγά- σιγά έχει αρχίσει να τελειώνει.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά ακόμη για «τα έργα και τις ημέρες του» και το ξέρει καλά. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας.  Ας μη μας προκαλεί όμως άλλο!!!  Μας ενδιαφέρει τα μέγιστα το πώς θα πορευτεί ο τόπος μας την επόμενη πενταετία και είμαστε διατεθειμένοι να « βάλουμε πλάτη» σε ό,τι θετικό επιχειρείται, αλλά από την άλλη να αντιδράσουμε με όλο μας το «είναι» σε κάθε καταστροφικό και άδικο επιχειρηθεί.     
 Οι δημότες  τον έστειλαν από την 1η Σεπτεμβρίου να ασκήσει διοίκηση και να πάρει αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου και όχι να προσπαθεί συνεχώς και συστηματικά να διασύρει, ή να συκοφαντεί  την προηγούμενη διοίκηση. 
Ας μάθει επίσης ότι  όσα δε φτάνει η αλεπού.. καλό είναι να πηδάει και να τα φτάνει αν πρόκειται να  κάνει δουλειά και όχι να αφήνει ανθρώπους, αβοήθητους αδιαφορώντας γι αυτούς, υπηρετώντας την γραφειοκρατία, ή οτιδήποτε άλλο έχει στο μυαλό του. 

(ΥΓ). Στους ακόλουθους συνδέσμους υπάρχουν όλες οι προηγούμενες αναφορές μας, γιατί έχουμε μάθει να μιλάμε εμπεριστατωμένα και όχι «επειδή κάποιος μας είπε».
http://www.lamiafm1.gr/index.php/component/k2/1-topika-nea/2696/karaiskos-periklis-oikonomiki-epitropi
http://www.lamiafm1.gr/index.php/component/k2/1-topika-nea/2855/karaiskos-periklis-oikonomiki-epitropi
                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου