Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

"ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ...ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ" ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενίοτε, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπάλης κάθε αντιπολιτευτική πρακτική, έχει την λογική της όσες υπερβολές και αν χρησιμοποιεί. Παίρνει όμως διαστάσεις ανοησίας, όταν βασίζεται στην άγνοια και την συλλογική αμνησία. Τότε προκαλεί και έχει ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Όλοι, οι στοιχειωδώς ενημερωμένοι πολίτες, γνωρίζουν πως ο κ. Θωμάς, σε οριακές για τον ίδιο καταστάσεις, καταφεύγει σε επικοινωνιακές συγκρούσεις και φανφαρονισμούς, προκειμένου να κτίσει το δικό του παραμύθι και να το επιβάλλει ως πραγματικότητα.
Όλοι, οι στοιχειωδώς ενημερωμένοι Δημότες, γνωρίζουν ότι, στο χρόνο της θητείας του, ισοπέδωσε τις θεσμικές λειτουργίες, κατήργησε στην πράξη τα όργανα Δημοκρατικής έκφρασης, περιθωριοποίησε και χλεύασε κάθε αντίθετη άποψη, στηρίζοντας την πολιτική λογική του, σε συγκρουσιακές πρακτικές και επικοινωνιακές υπερβολές.
Όλα αυτά, αναφέρονται για να καταδείξουν, ότι ο πρώην Δήμαρχος και οι συν αυτόν αμετανόητοι, εξακολουθούν να μετέρχονται παρωχημένες πρακτικέ, να καλλιεργούν ψευδείς καταστάσεις και να κατασκευάζουν μια εικονική πραγματικότητα, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο μας και για τα οποία φέρουν ακεραία την ευθύνη.
Είναι φανερό για κάθε υποψιασμένο Δημότη, πως ο κύριος υπεύθυνος, έχει προ πολλού χάσει  την ψυχραιμία του και στην προσπάθεια του να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, μετέρχεται κάθε μέσο και κάθε πρακτική, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις έχουν αυτά στο μέλλον του Δήμου μας.
Σε αυτόν τον κατήφορο, δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε. Για μας μοναδικό μέλημα είναι να επαναφέρουμε το Δήμο σε τροχιά νομιμότητας και χρηστής Διοίκησης, να νοικοκυρέψουμε την άθλια οικονομική εικόνα του, να αποκαταστήσουμε το κύρος του στην αγορά και την κοινωνία, να σχεδιάσουμε την έξοδο του από την δεινή πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει και να διαμορφώσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Δημοτών.
Δεν ξεκινάμε απλά από το μηδέν, αλλά από αρνητική θέση. Σε αυτή τη προσπάθεια καλούμε τον βασικό υπεύθυνο , αναλογιζόμενος τις τεράστιες ευθύνες του, να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, να αξιοποιήσει τον θεσμικό του ρόλο και να συνεισφέρει στον αγώνα για την σωτηρία του Δήμου.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο άνθρωπος που οδήγησε το Δήμο στα όρια της καταστροφής δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του ούτε να αναλογισθεί τις ευθύνες του.
Το μόνο που τον απασχολεί είναι να αποσείσει τις δικές του ευθύνες και να τις μεταφέρει σε πλάτες άλλων, σαν αυτός να μην υπήρξε ποτέ, σαν να μην μπορούσε όταν έπρεπε να τις επιμερίσει, (αν υπήρχαν), μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας σε όσους ανήκαν. Δεν το έκανε, γιατί αυτός ο έλεγχος θα εξέθετε πρώτα και κύρια τον ίδιο.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι αποφασισμένη να βάλλει το δάκτυλο στο τύπο των ήλων, να αναθέσει τον έλεγχο στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας, να επαναφέρει την νομιμότητα σε όλες τις λειτουργίες της, θεσμικές και οικονομικές και από αυτή την απόφαση της δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε βήμα πίσω.
 Αυτή μας την απόφαση, δεν μπορούν να την αποτρέψουν, κινήσεις αποπροσανατολισμού, απονενοημένες κραυγές, θεατρινίστικες αποχωρήσεις και εκβιαστικές πρακτικές.
Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, ανήκει στους Δημότες του. Δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο και σε κανένα Δήμαρχο. Εμείς έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε τους Δημότες και να δίνουμε λόγο σε αυτούς.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε την πραγματικότητα και όχι να αποδεχθούμε την εικονική πραγματικότητα με την οποία κάποιοι επιβίωναν πολιτικά όλα αυτά τα χρόνια.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Οι υποχρεώσεις του Δήμου αναφύονται με ρυθμούς Λερναίας Ύδρας. Δήμος, ΔΕΥΑΚΑ, Οργανισμοί και Ιδρύματα, αποκαλύπτουν καθημερινά, ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι χρεών και αδιαφανών συναλλαγών.
 Αφού ο κύριος υπεύθυνος, δεν ένοιωσε την υποχρέωση να ανταποκριθεί στις θεσμικές του υποχρεώσεις, ας το κάνει απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας, και ας του επιμερισθούν οι όποιες ευθύνες, εάν αυτές προκύψουν.
Όμως αντί αυτών, επέλεξε το μονόλογο, δραπετεύοντας με προσχηματικές δικαιολογίες από το Δημοτικό Συμβούλιο, καταφεύγοντας στην προσφιλή του τακτική του εντυπωσιασμού και των προκλήσεων. Το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι παράταση και όχι λύτρωση, να συντηρήσει τις εντυπώσεις και όχι να αποτρέψει την πραγματικότητα.
Κατανοούμε την αγωνία του. Δεν συμμεριζόμαστε όμως σε καμιά περίπτωση τις πρακτικές του. Μας είναι αδύνατο να τον παρακολουθήσουμε στον κατήφορο του.
Δεν μπορούμε να διοχετεύουμε την δυναμική μας σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, αλλά στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στα καθημερινά προβλήματα που ανακύπτουν, ταλαιπωρώντας τον Δήμο και τους Δημότες και για τα οποία φέρει ακεραία την ευθύνη.

                                                                           Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου