Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Α.Ο.Κ. κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΩΜΑ

                                                                                               Κύμη, 14 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με έκπληξη ενημερώθηκα από το διαδίκτυο, ότι ο Πρόεδρος του Α.Ο Κύμης, κ. Παναγιώτης Θωμάς  καταγγέλλει στα ΜΜΕ, ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής, είναι να περιορίσει ή να μηδενίσει τη δραστηριότητα της ομάδας του, πετώντας ταυτόχρονα το μπαλάκι των ευθυνών στον Αντιδήμαρχο αθλητισμού.
Ο Πρόεδρος της ομάδας, προτίμησε μία δημόσια καταγγελία από το να καταθέσει τους προβληματισμούς του στο Δήμο. Πάγια τακτική για να μπορέσει προφανώς να πάρει λίγη από τη λάμψη της δημοσιότητας, κάνοντας το άσπρο μαύρο. Κρατώντας παράλληλα επικριτική στάση απέναντι στο νέο αντιδήμαρχο!
Σε μία αβάσιμη καταγγελία, τρία σε ένα, αναφέρει αρχικά ότι ο αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, έχει απαγορεύσει την είσοδο στα Τμήματα μπάσκετ του Α.Ο. Κύμης. Από την άλλη, λίγο παρακάτω αναφέρεται στο πρόγραμμα των προπονήσεων που είναι αναρτημένο εδώ και ένα μήνα περίπου, σύμφωνα με το οποίο οι προπονήσεις των τμημάτων μπάσκετ του Α.Ο.Κ, γίνονται κανονικά στο Κλειστό Γυμναστήριο Κύμης, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Συνεπώς, ο κ. Θωμάς αυτοδιαψεύδεται! Καμία ευαισθησία από τον Πρόεδρο του Α.Ο.Κ, για τυχόν αλλαγή στις ώρες προπόνησης, όταν αναρτήθηκε δημόσια το πρόγραμμα. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή ένσταση ή έστω διαμαρτυρία στο Δήμο, από τους παράγοντες του Σωματείου.
Γιατί κ. Θωμά, δεν φέρατε εγγράφως στο δήμο αίτημα αλλαγής των ωρών μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην διαταραχτεί το πρόγραμμα και των υπολοίπων ομάδων;
Στη συνέχεια, της  καταγγελίας  ο κ. Θωμάς αναφέρεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης, κάνοντας λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση του γηπέδου, όπως και όλων εκείνων των διαδικασιών που αφορούν την άδεια λειτουργίας του όπως προβλέπει ο Νόμος.
Για το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κύμη, οι απαντήσεις δόθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Κύμης –Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά, τον αδερφό σας, παρουσία και της συζύγου σας κας Αρετής Μπάτσα, πρώην αντιδημάρχου, αρμόδιας για θέματα αθλητισμού. Ο πρώην δήμαρχος  στον απολογισμό που έκανε στο Εργατικό Κέντρο στο Αλιβέρι, πριν από λίγες μέρες, ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε :
«Το γήπεδο της Κύμης είναι ιδιαίτερο γήπεδο. Υπάρχει το θέμα των κατολισθήσεων και από πάνω και από κάτω και δημιουργούνται προβλήματα όταν υπάρχουν βροχοπτώσεις. Με τα πενιχρά μέσα που είχαμε προσπαθήσαμε να το  αντιμετωπίσουμε. Δεν είχαμε άλλους τρόπους ούτε να βάλουμε πασσάλους να το κρατήσουμε το γήπεδο, ούτε να κάνουμε κάτι άλλο… »
Πώς λοιπόν απαιτείτε για κάτι που η προηγούμενη δημοτική αρχή  δεν κατάφερε επί 12 χρόνια, και η σύζυγός σας κα Μπάτσα αρμόδια για θέματα αθλητισμού, να τα φτιάξει η παρούσα δημοτική αρχή, η οποία διανύει μόλις το δεύτερο μήνα της θητείας της;
Προς τιμήν σας στην καταγγελία, αναφέρεστε στην απάντηση που πήρατε από το δήμο, για το θέμα μεταφοράς των Σωματείων με τα δημοτικά λεωφορεία. Γνωρίζετε καλά ότι δεν έχει να κάνει με τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής, αλλά με το γράμμα του Νόμου!
Μπορεί να έχετε αντίθετη άποψη, η οποία εκφράστηκε επίσημα επίσης στον απολογισμό του πρώην δημάρχου, που μας προέτρεπε να παρανομήσουμε και μάλιστα με τις ευλογίες του… Παρούσα και η πρώην αντιδήμαρχος και σύζυγός σας, κα Μπάτσα, αρμόδια μέχρι πριν λίγους μήνες, για θέματα αθλητισμού!
Σύμφωνα με το Νόμο οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χρήση των λεωφορείων του δήμου περιγράφονται λεπτομερώς στα 14809/158098/26-8-14 και 20158/8-8-14 έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα οποία έχουν κοινοποιηθεί στον Α.Ο.Κ μετά από αίτημα σας στις 9/10/14 με Αρθ.Πρωτ 25158. Στις δικές σας προτάσεις πρόεδρε μπορεί να είναι ακόμη και η κατάλυση των Νόμων,  θεωρώντας «τσιφλίκι» σας τη δημόσια περιουσία.
Αυτές οι τακτικές ανήκουν στο παρελθόν! Θα πρέπει πλέον να αντιληφθείτε ότι ο δήμος μπήκε σε νέα τροχιά και λειτουργεί με κανόνες τους οποίους πρέπει να σέβονται και να τηρούν όλοι!
Τέλος, είναι πολύ εύκολο να βγάζουμε ανακοινώσεις , να κατηγορούμε και να λοιδορούμε. Χρειάζεται όμως να κάνετε την αυτοκριτική σας, πρώτα και να αναλογιστείτε και τις ευθύνες που σας βαρύνουν, πριν προβείτε σε διάφορα δημοσιεύματα, που μόνο στόχο έχουν να πλήξουν μία προσπάθεια που γίνεται για να ανασυγκροτηθεί ο δήμος και να βρεθεί μία άκρη ακόμη και στον αθλητισμό, για τα οποία η κα  Μπάτσα, δεν μου άφησε κανένα  σχετικό φάκελο εκκρεμοτήτων για τα θέματα αθλητισμού στο  Δήμο μας.
Προς τι λοιπόν η καταγγελία σας κ. Θωμά;;; Μήπως είναι πρόφαση, διότι πλέον αδυνατείτε να στηρίξετε αυτήν την ομάδα οικονομικά και προσπαθείτε, με διαφόρους τρόπους να φορτώσετε σε άλλους τις δικές σας αδυναμίες;;;

Ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
Υπεύθυνος Αθλητισμού
Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου

Υ.Γ. lala to:  Όταν εκδόθηκε το Δελτίο Τύπου ο κ. Αντιδήμαρχος μάλλον δεν γνώριζε την αποχώρηση της Κύμης από το πρωτάθλημα, την μάντεψε όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου