Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού
 Τραχήλι  12 – 10 -  2014
Πληροφορίες: Θεοδώρου Γεώργιος  6944723887
                           Σμπιλίρης Άγγελος     6944847867
                           Τσάλας Ευάγγελος     6977706419

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα επιχειρείται και συντελείται στην περιοχή μας.
Η LAFARGE ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ενώ εκκρεμεί προσφυγή κατοίκων και φορέων της περιοχής στο Συμβούλιο της επικρατείας για την καύση του RDF, με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης κατάφερε και πήρε μέσα στο κατακαλόκαιρο (24-9-2014) την τέταρτη τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας μέχρι το 2021. Εκτίμησαν, παρ’  όλο ότι γνωρίζουν πως για αυτό το κρίσιμο θέμα υπάρχει αντίθετη άποψη των κατοίκων και των φορέων της περιοχής και ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι δε χρειάζεται οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.
      Με τα γνωστά τερτίπια, να παίρνεις μια έγκριση Περιβαλλοντικών όρων με διαβούλευση και εγκρίσεις υπηρεσιών και γνωμοδοτήσεις φορέων, για ένα χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια κάθε χρόνο να γίνονται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε αυτούς τους όρους, με την έγκριση της γνωστής υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να απαιτείται και να ζητείται η έγκριση κανενός άλλου φορέα της περιοχής που είναι μέσα στο πρόβλημα, η Lafarge ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ πέτυχε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο:
•  Απόβλητα βαριάς βιομηχανίας και διυλιστηρίων (λάσπες, στάχτες, σκουριές, υπολείμματα αποβλήτων  κλ.)
• Μεγάλες ποσότητες «Αναβαθμισμένου» RDF,  χύμα και χωρίς ουσιαστικό έλεγχο
• 60.000 τόνους το χρόνο λυματολάσπη από βιολογικούς καθαρισμούς
   Με την άδεια αυτή μπορεί ακόμη:
•  Να εμπορεύεται ασβεστόλιθο που είναι η πρώτη ύλη του τσιμέντου.
Αλήθεια που θα γίνεται η εξόρυξη; Στο νταμάρι στο Πράσινο; Σε τι ποσότητες; Μήπως το εργοστάσιο της LAFARGE ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ μετατραπεί σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών και διακινητή αδρανών υλικών:
Το Σωματείο  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού:
               Αγωνίζεται και απαιτεί:
•  Να ακυρωθεί κάθε άδεια που έχει δοθεί για την καύση RDF στην ΑΓΕΤ. Καμία τέτοια δραστηριότητα δε μπορεί να γίνει στην περιοχή μας
•  Να σταματήσει ο σχεδιασμός για την καύση αποβλήτων. Δεν μπορεί και δε θα γίνει το Αλιβέρι και η περιοχή μας χαβούζα του Νομού
•   Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ζητήσει νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την ΑΓΕΤ, καθότι έχουν δημιουργηθεί νέες δυσμενέστερες για την περιοχή περιβαλλοντικές επιπτώσεις
Καλεί:
•τη Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής μας.
•την Περιφέρεια να είναι αρωγός και σύμμαχος στους αγώνες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής κατά της καύσης του RDF και  της λυματολάσπης από την ΑΓΕΤ
•Τα κόμματα και τους βουλευτές του νομού να στηρίξουν τον αγώνα μας
Δηλώνει:
Την αγωνιστική του παρουσία στο μεγάλο  αυτό πρόβλημα της περιοχής μας και τη συμμετοχή του σε κάθε συλλογική προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους της περιοχής, τους φορείς και τα μαζικά κινήματα.
Ο αγώνας θα φέρει τη νίκη. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Αυτοί αγωνίζονται για το χρήμα, εμείς για ποιότητα ζωής, για καθαρό περιβάλλον, για το πολυτιμότερο αγαθό την υγεία μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου