Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF


Παρέμβαση του Γ. Λαγανά πρόεδρου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κύμης Αλιβερίου στις 17-10-2014
 "Κύριε Δήμαρχε,κ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κκ. επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι κ Πρόεδρε και σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας Αλιβερίου κκ, δημοσιογράφοι που ήρθατε από μακριά για να καλύψετε  αυτό το σοβαρό θέμα, κάτοικοι του Αλιβερίου που παρακολουθείτε αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση.
Στα κρυφά μέσα στο καλοκαίρι όπως κάνει χρόνια η ΑΓΕΤ LAFARGE ζήτησε και πήρε αμέσως από το πάντα «πρόθυμο» Υπουργείο Περιβάλλοντος ,την 4η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της μέχρι το 2021.
• όλα τα απόβλητα της βαριάς βιομηχανίας και  των διυλιστηρίων, ( σκουριές στάχτες κλπ) έρχονται από στεριά και θάλασσα  στο Αλιβέρι.
• το RDF  έρχεται χύμα πια, σε πολλαπλάσιες ποσότητες, ακόμα και με πλοία, και με υποτυπώδη έλεγχο
60.000 τόνοι λυματολάσπη από τους αστικούς βιολογικούς καθαρισμούς (π.χ. Ψυτάλλεια) έρχονται για να καούν σε απόσταση αναπνοής από το Αλιβέρι , φέρνοντας τον καρκίνο και το θάνατο  μέσα στα σπίτια μας
Οι καρκινόγονες διοξίνες, τα φουράνια ,ο υδράργυρος και αλλά βαρέα μέταλλα θα είναι η καθημερινότητα μας ,αυτό που θα αναπνέουμε όλοι.
Αυτή η άδεια καύσης πάσης φύσεως απορριμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να της δίνουν άδεια να φέρνει και από το εξωτερικό, είναι η χαριστική βολή για το Αλιβέρι και την ευρύτερη περιοχή..
Έτσι μια κραταιά τσιμεντοβιομηχανία μετατρέπεται σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών.
Εμείς οι μαζικοί φορείς του  Δήμου Κύμης Αλιβερίου ζητάμε
1) Nα σταματήσει άμεσα η ΑΓΕΤ LAFARGE κάθε ενέργεια για να κάψει κάθε είδους απόβλητα στο εργοστάσιο στο Μηλάκι.
2) Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ανακαλέσει άμεσα την άδεια καύσης των αποβλήτων και να ζητήσει από την ΑΓΕΤ  νέα  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ χωρίς τα εναλλακτικά καύσιμα και την εμπορία ασβεστόλιθου που θα διαλύσει τα σπίτια βόρεια του Αλιβερίου.
3) Ο Δήμος , η Περιφέρεια , τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την καύση των αποβλήτων στο Αλιβέρι .
Ήρθαμε εδώ και ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο καθαρές κουβέντες   θέση  χωρίς αστερίσκους και παραπομπές πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα.
Ο Δήμος παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, όπως λέει καταλήγοντας η νέα άδεια της ΑΓΕΤ επιδέχεται αίτηση θεραπείας , πρέπει ο Δήμος κάνοντας τα λόγια πράξη να κάνει την αίτηση θεραπείας. Να προχωρήσει σε δικαστικό αγώνα μαζί με τους μαζικούς φορείς που αγωνίζονται οχτώ χρόνια για να μην περάσει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα αυτό της καύσης όλων των απορριμμάτων στο Αλιβέρι.
Αυτοί για τα κέρδη τους, οι κάτοικοι τoυ Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής για την ζωή τους
Σας ευχαριστώ
 Γ.Λαγανάς 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου