Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ "ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου             27-11-2014


Ακολουθώντας την γνωστή και παγιωμένη τακτική του, ο  κ . Μπουραντάς εξαπολύει με την χθεσινή του ανακοίνωση μύδρους κατά του απελθόντος Δημάρχου  και των Αντιδημάρχων του  προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις», να «δικαιολογήσει» τα αδικαιολόγητα και να καλύψει τις αδυναμίες της δημοτικής του αρχής και την ανεπάρκεια της, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο.
Κύριε Μπουραντά,
Στην θητεία μας ως Αντιδήμαρχοι δώσαμε  καθημερινό αγώνα για το καλό του τόπου  στον οποίο γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε. Ίσως  βέβαια δεν το γνωρίζετε μια  και  δεν κατοικούσατε  στον Δήμο μας. . Αυτό όμως δεν σας  δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε  «μαριονέτες» όλους εμάς που επί 3,5 και πλέον χρόνια παλέψαμε για το καλύτερο και μάλιστα μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και σκληρό περιβάλλον για το Δήμο μας.
Παραλάβαμε έναν Δήμο τεράστιο σε έκταση, με 47 τοπικές κοινότητες και 111 οικισμούς, όπου επικρατούσε μια δυσκολότατη και προβληματική κατάσταση και μπορέσαμε να τον παραδώσουμε με την καλύτερη δυνατή οργάνωση που μπορούσε να επιτευχθεί. Και όλα αυτά  την στιγμή που η Πολιτεία παραχώρησε στους Δήμους με την εφαρμογή του Καλλικράτη 200 και πλέον νέες αρμοδιότητες δίχως την απαιτούμενη στήριξη και  τους απαραίτητους πόρους. Παραδώσαμε επίσης έναν Δήμο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και φερέγγυο και με μείωση χρέους 73% περίπου, κάτι που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.  
Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται είναι κουβέντες υποτίμησης της πραγματικής εικόνας και εμπαιγμοί σε βάρος των συνδημοτών μας.
Κύριε Μπουραντά,
Ως έμπειρος αυτοδιοικητικός  θα έπρεπε να σέβεστε την ιεραρχία  και να γνωρίζετε ότι στην προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη ενός  Υπουργού είναι υποτιμητικό να απουσιάζει ο Δήμαρχος του τόπου. Χαιρόμαστε που δεν είναι οι Αντιδήμαρχοί  σας μαριονέτες και ότι μια χαρά κινούν τα νήματα όταν  εσείς είστε απών.

Τα ικανά στελέχη σας  όμως (που δεν ήταν και πολλά στα εγκαίνια του  ΕΚΑΒ στην Κύμη)  «ξέχασαν» να αναφέρουν τα σημαντικότατα προβλήματα παροχής υγείας του τόπου μας (Λειτουργία Νοσοκομείου Κύμης, Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, ΕΚΑΒ Αλιβερίου, Ινστιτούτο Παπανικολάου κλπ).
Για εμάς που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε, με δική μας επιλογή, κομματικούς μηχανισμούς να μας στηρίξουν, η φιλοξενία και η συνεχής διεκδίκηση ήταν τα μόνα  κλειδιά για πολλές από τις επιτυχίες μας.  Συλλογικά και ομαδικά όλοι οι Αντιδήμαρχοι  και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες  με μπροστάρη το Δήμαρχο υποδεχόμασταν κάθε επίσημο είτε στην Κύμη , είτε στο Αλιβέρι, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του Δήμου. Εσάς βέβαια δεν μπορέσαμε να σας υποδεχθούμε μια και δεν μας κάνατε τη τιμη να μας επισκεφτείτε έστω και μία φορά.  
Και δύο ερωτήσεις κ. Μπουραντά.
1)    Αλήθεια,  σε ποιο Υπουργείο ήσασταν την ώρα της χθεσινής συγκέντρωσης έξω από την πύλη της ΑΓΕΤ  ενάντια στην καύση του  RDF και των υπολοίπων εναλλακτικών καυσίμων που ναρκοθετούν την υγεία των συνδημοτών μας; Προγραμματισμένο ήταν και αυτό το ραντεβού; (Το ίδιο βέβαια ερώτημα ισχύει και για την απουσία σας από την πάνδημη συγκέντρωση που έγινε στο εργατικό κέντρο Αλιβερίου στις 5-11-2014 για το ίδιο θέμα και από το οποίο και πάλι απουσιάζατε)
2)    Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Δημήτρης Θωμάς ξέρετε καλά πως όντως δεν «μασάει» και δεν έχει τίποτε ουσιαστικό για να ανησυχεί. Εσείς όμως μήπως έχετε ;;;;   
Οι πρώην Αντιδήμαρχοι
Βλάχος Τάσος
Κιούσης Νίκος
Κόκκος Γιώργος
Λαθουράς Μιχάλης
Μάγειρας Δημήτρης
Μπάτσα – Θωμά Αρετή
Παππάς Βασίλης
Ρήγας Μιχάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου