Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΧΛΑΔΕΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΕΛΑΝΤ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ


Ο Λάμπρος Ταπεινός, Δήμαρχος Μόρελαντ Μελβούρνης (2009,2014)
Ο Λάμπρος Ταπεινός ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη θητεία του ως Δήμαρχος του Μόρελαντ, ενός από τους δήμους της μητροπολιτικής περιοχής της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Στην μακρινή χώρα το σύστημα της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης βασίζεται στην έμμεση εκλογή του Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο και την εναλλαγή του κάθε χρόνο. Έτσι ο Λάμπρος Ταπεινός έκανε την πρώτη του θητεία το 2009 και την δεύτερη το 2014 (Νοέμβριος 2013-Νοέμβριος 2014).
Ο Λάμπρος Ταπεινός είναι Ευβοιώτης και συγκεκριμένα κατάγεται από την Αχλαδερή Αυλωναρίου. Ο πατέρας του είναι ο Χαράλαμπος Ταπεινός ο οποίος πήγε μετανάστης στην Αυστραλία και η μητέρα του η μανιάτισσα Παναγιώτα Παπαμικρουλέα (Από την Καστανιά Δυτικής Μάνης). Είναι στέλεχος του Εργατικού Κόμματος και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Πανσπουδαστικής Αυστραλίας του Εργατικού Κόμματος καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών.
Ο Λάμπρος Τσπεινός εν μέσω των γονέων του,  Χαράλαμπου Ταπεινού από την Αχλαδερή και  Παναγιώτας Παπαμικρουλέα από την Καστανιά Δυτικής Μάνης. Η φωτογραφία αποθανατίζει τους δύο ευτυχείς γονείς την ημέρα της επανεκλογής του Λάμπρου Ταπεινού ως Δημάρχου του Μόρελαντ (Νοέμβριος 2013). Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος φέρει το διάσημο της πόλης.
Η πόλη του το Μόρελαντ (CITY OF MORELAND) κατοικείται από περισσότερους από 15.000 Έλληνες. Ο Λάμπρος Ταπεινός στη διάρκεια της θητείας του έδωσε μεγάλη έμφαση στην διαφάνεια και στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Επίσης δούλεψε πολύ για την πολυπολιτιστική ανάπτυξη της πόλης η οποία είναι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων.
Ο Λάμπρος Ταπεινός είναι ένθερμος Έλληνας που έχει προσφέρει στην ανάδειξη των συμφερόντων της Ελλάδας. Ως Πρόεδρος της Νεολαίας των Εργατικών ανέβασε πολύ το θέμα της επιστροφής των Ελγινείων στην Ελλάδα. Στην πρώτη του θητεία επέβαλε παρά τις αντιδράσεις των Αυστραλών την τοποθέτηση του Αγάλματος του Λεωνίδα στην πόλη του (Sparta Place Brunswick.) Συνέβαλε στην διδασκαλία του μαθήματος των Ελληνικών στα Δημόσια Σχολεία ενώ βοήθησε στην χρηματοδότηση των Συλλόγων των Ηλικιωμένων.
Το περιώνυμο άγαλμα του Λεωνίδα που έστησε με επιμονή τον πρώτο χρόνο της θητείας του  στο Sparta Place Brunswick.
Πρόκειται για έναν δυναμικό νέο πολιτικό που έχει λαμπρό μέλλον στην πολιτική σκηνή της Αυστραλίας. Οι πατριώτες του στην Εύβοια και ειδικότερα στην Αχλαδερή  πρέπει να είναι περήφανοι γιαυτόν και περιμένουν να τον υποδεχτούν σε κάποια από τις επισκέψεις του στην Ελλάδα και στο χωριό του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου