Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι
Προεκλογικά είχα θέσει ένα ερώτημα προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (10 μήνες σχεδόν χωρίς ανακύκλωση) και η απάντηση ήταν ότι δεν είχαν πάρει άδεια για το καινούργιο απορριμματοφόρο .
Θα ήθελα να επανέλθω και προς την νέα Δημοτική Αρχή για το θέμα της ανακύκλωσης, πότε προτίθετε να ξεκινήσει την ανακύκλωση; και ποια νέα μέτρα σκέφτεστε να λάβετε για την καλύτερη οργάνωση αλλά και την  επέκτασή της;
Πιστεύω, μάλιστα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση έναρξης της ανακύκλωσης σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ζημία για τον Δήμο μας και κατά συνέπεια για τους δημότες του. Με την ανακύκλωση θα χρειαζόμαστε πολλή λιγότερα σκουπίδια για την χωματερή ή την μετάβαση τους .
Γιαυτό τον λόγο θέλει καλύτερη οργάνωση, ενημέρωση με φυλλάδια και διαφήμιση , κίνητρα στους δημότες ώστε συντομότερα να κατανοήσουν την ανάγκη της ανακύκλωσης και τα οφέλη που θα έχουν από αυτήν .
Πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσετε από τα καταστήματα που έχουν τον μεγαλύτερο όγκο ανακυκλωμένου υλικού δίνοντας περισσότερα κίνητρα ώστε να εξαναγκαστούν να προχωρήσουν στην ανακύκλωση ( εδώ πρέπει να προχωρήσει και στην κομποστοποίηση .
Πρέπει λοιπόν από χτές να ξεκινήσει η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ , πολύ πιο οργανωμένη, ώστε να φέρει χρήμα στον Δήμο και λιγότερα σκουπίδια προς την χωματερή.
Φιλικά

Κεχρης Δημήτριος κάτοικος Διρρευμάτων Κονιστρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου