Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ

Είπαμε να αποφύγουμε τον πολιτικό σχολιασμό, μέρες που είναι, αλλά καμιά φορά η σιωπή είναι το ίδιο με την απάθεια μπροστά στο «απονενοημένο διάβημα» του επίδοξου αυτόχειρα.
Παραιτήσεις διαβάζουμε σε διάφορα Blogs  τις τελευταίες ώρες από τη διαδικασία της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Μετά τον Αργύρη και ο Βασίλης Κούκης. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει ως προς τα γεγονότα αυτά. Γνωρίζουμε όμως με βάση την πολιτική μας  ανάλυση ότι ο ούριος άνεμος δεν φύσηξε.
Χρειαζόταν πολύ μυαλό  να καταλάβει κανείς ότι σε μία διαδικασία αυτού του τύπου δεν μπαίνει κάθε ένας που έχει το ψώνιο να μπει;. Δεν μπαίνει  εγνωσμένης γραφικότητας υποψήφιος στον οποίο πολύ εύκολα ποντάρουν όσοι θέλουν να διακωμωδήσουν τη διαδικασία και να  την τορπιλίσουν. Και την οργάνωση έχουν γιαυτό και την τεχνογνωσία. Ήδη το σκηνικό ξεκίνησε με την σύνταξη και τη δημοσίευση της σχετικής αίτησης, αύριο θα επιχειρηθεί ίσως η αποκορύφωση. Σβήστε τον για να προλάβετε τα χειρότερα.
Σε όλη αυτή την ιστορία είναι άδικο να μην εκτιμούμε τη διάθεση και τη φιλοδοξία του Βασίλη, του Γιάννη, της Μαρίας όπως και του Βασίλη που αποσύρθηκε να αναλάβουν ηγετικές ευθύνες για τον τόπο. Την εκτιμούμε γιατί δεν έχουν περγαμηνές και αναγνωρισιμότητα από το παρελθόν και παρόν του τόπου μας και γιαυτό έχουν ενδεχομένως την δύναμη να υπηρετήσουν νέους πολιτικούς δρόμους. Αρκεί να το θέλουν και να το τολμήσουν. Όσο για τις «φίρμες» που καραδοκούν καλά είναι να καθίσουν στα αυγά τους.

Σε κάθε περίπτωση εμείς ως πολίτες μας ενδιαφέρει να σχηματοποιούνται οι παρατάξεις έτσι ώστε να τους επιβάλλουμε να απαντήσουν στα πολιτικά ερωτήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και όχι στις «προκαταβολές της διανομής μίας έτσι και αλλιώς  δυσεύρετης εξουσίας». Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ονόματα ή φυσιογνωμίες είτε είναι ο Βασίλης Μούντριχας, είτε ο Πιλάτης είτε η Αποστόλου είτε ο Θωμάς. Εμείς περιμένουμε να δούμε πολιτικό λόγο, δημοκρατικές εγγυήσεις και δυνατότητα χρηστής διοίκησης.  Το ίδιο και ότι άλλο καλό περιμένουμε να δούμε  από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ (ίσως με περισσότερη αγωνία και ενδιαφέρον) όπου ακούγονται ενδιαφέροντα ονόματα και κυρίως τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην οποία θα βρει καταφύγιο η με τοπικές αναφορές αντισυστημική ψήφος και πιθανόν να καταγραφεί ως έκπληξη.  Όσο για την άκρα δεξιά… και εκεί κάτι παίζεται… 

ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ


ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ!!!

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, στις 11.30 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του  επικεφαλής του Συνδυασμού ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Οι εκλογές θα γίνουν στο Κέντρο Λαμπούσα στο Νεοχώρι Αυλώνος.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Συνεργάτες και μαθητές αποχαιρετούν τον δάσκαλο Γιώργο Κόρο. Αριστερά στην άκρη και ο δικός μας Σταύρος Κάργας
Από χθες ο Γιώργος Κόρος παίζει τα ταξίμια του στον Παράδεισο. Το αποχαιρέτησαν συγγενείς, συνεργάτες, άνθρωποι που το αγάπησαν και εκφράστηκαν μέσα από την μελωδία της μουσικής του. Ο Γιώργος Κόρος, ο μεγάλος συμπατριώτης μας  αφήνει πίσω παρακαταθήκη την τεράστια προσφορά του στον πολιτισμό. Στην καρδιά, στην ψυχή και στην πολιτιστική συνείδηση του τόπου μας παραμένει Αθάνατος Θησαυρός. «Γειά σου Κόρο»
Βλέπε Βίντεο από τον τελευταίο μελωδικό χαιρετισμό



ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ...

Σε συνέχεια  προηγούμενης δημοσίευσης κειμένου του κ. Μπάμπη Γκαρούτσου (Βλ. ΕΔΩ) σχετικά με την κατάσταση στον Μανικιάτη με αφορμή την φετινή γιορτή των θεοφανείων και την εύνοια του καιρού έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η τέλεση του  τοπικού εθίμου ο κ. Γκαρούτσος μας θέτει υπόψη το παρακάτω βίντεο από την περσινή τελετή (6-1-2013)


ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από μακρύ δημοκρατικό διάλογο, αλλά και την ανάγκη ώστε να γίνουν πράξη τα από κοινού συμφωνηθέντα με το βάρος της αναγκαιότητας για ρεαλιστικό αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να καταθέσουμε αυτήν την υποψηφιότητα για την θέση του επικεφαλής της πρωτόγνωρης για τα πολιτικά δεδομένα σε Πανελλαδικό επίπεδο μέσω αυτής της  δημοκρατικής διαδικασίας αποδεχόμενοι το μεθαυριανό αποτέλεσμα που θα καθορίσει την πορεία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στο απαιτητικό μέλλον .
Δηλώνουμε την υποψηφιότητα μας  χωρίς διαχωρισμούς.
1.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ)
2.ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ)
3.ΚΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧ ΕΡΓΩΝ)
4.ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΣΥΝΤΑΞ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
5. ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ)
6.ΠΙΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ)

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΊΜΗΣΕΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΚΑΛΑ!!!

«Με προδώσαν οι φίλοι μου…..», το γνωστό λαϊκό άσμα, τριβιλίζει στα αυτιά μας. Ένας αγαπημένος φίλος προτίμησε άλλο blog  για να  δώσει στη δημοσιότητα την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της θέσης του υποψηφίου Δημάρχου με νέο εκκολαπτόμενο συνδυασμό. Πρόκειται για το αεικίνητο  αλλά όχι ακόμη αειθαλή Γιώργο Κοτρώτσιο, αστέρα της περιβόητης Δημαρχίας Γκίκα στην οποία χρημάτισε Αντιδήμαρχος.  Περιμέναμε σε αυτή την ιστορική πολιτική του πρωτοβουλία να μας δώσει την αποκλειστικότητα. Δυστυχώς μας πούλησε,  πράγμα που ίσως του στερήσει και την εκλογή προς θλίψη  των φίλων του και ενθουσιασμό των αντιπάλων του. Ας είναι καλά και καλή τύχη.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΟΣ ΠΟΝΗΡΟΥ - ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ - ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Γράφει ο Μπάμπης Γκαρούτσος
Με  ένα εμαιλ, στα μέσα ενημέρωσης   πολύ όμορφο αλλά ανυπόγραφο, έχει σταλεί  από το δήμο Κύμης-Αλιβερίου   ως Δελτίο τύπου, λοιπόν  για να γνωρίζετε όλοι το Δελτίο τύπου  φωτογραφίζει εμένα, διότι  έγραψα ότι αν ο καιρός  φέρει βροχές  είναι αδύνατη η πρόσβαση ώστε να γίνει το έθιμο.
Κύριοι  εκφραστές του λαού , εγώ υπογράφω τα όσα γράφω, τώρα τα φωσκολικά σενάρια  περί εσκεμμένων  κειμένων από ανυπόστατους και  ανόητους, αφήνει  υπονοούμενο, ε ναι  λοιπόν θέλω να γίνω Δήμαρχος .
Λοιπόν δεν ανήκω  αυτήν την στιγμή σε κανέναν πολιτικό χώρο, τώρα μήπως  θεωρείται  παντού ότι υπάρχουν συνωμότες.
Μια πολύπειρη  δημοτική εξουσία, έρχεται  όπως εσείς γράφετε, είναι παρόν για  να δώσει απάντηση  στα εσκεμμένα  ψεύδη μου. 
καιρού θέλοντος 
Από  τις φωτογραφίες βλέπουμε όλοι, 1  ότι αν υπήρχε πολύ νερό λόγο βροχοπτώσεων ,  δεν υπάρχει  πρόσβαση να πας μέχρι το σημείο , διότι θα σε πάει  στο τσιμέντο η ορμή του νερού, πώς λύνεται αυτό με δίχτυ, προστασίας  κ.τ.λ.π,  θέμα δεύτερον εγώ ο ψεύτης   θα μπω τον Ιούνιο όποια δημοτική αρχή και να έχει εκλεγεί, έτσι και αλλιώς ως τον Αύγουστο  θα είναι οι τωρινές  Δημοτικές αρχές, θα βγάλω λοιπόν όλα τα σίδερα στην κάτω μεριά του ποταμού όλα, αν δεν υπάρχουν θα βγάλω δελτίο τύπου που θα λέω έγω τον εαυτό μου ανυπόστατο.
Εγώ δεν θέλω να γίνω ποτέ μου χαλίφης  στην θέση του χαλίφη, φέτός με ευθύνη του προέδρου που δεν έχει καμιά προσφορά στο  Μονόδρυ  ως τώρα και των ακούνητων σε θέματα του χωριού  μελών του τοπικού συμβουλίου.  θέλω να σας  εκφράσω ότι το 2014  δεν έχουμε αλεξικέραυνο , σε  μια  περιοχή όπως το Άνω  Μονόδρυ  που η γεωγραφική του θέση ελκύει  τους κεραυνούς, απόδειξη  πριν πολλά  χρόνια είχαν σκοτωθεί απο κεραυνούς άτομα μιλάμε για 50 χρόνια και  πίσω , στην  σύγχρονη εποχή  έχουμε κρούσμα να  σπάει ο κεραυνός μέχρι και το σταυρό του Αγίου  Αθανασίου, χώρια που έχει χτυπήσει πολλά σπίτια με σοβαρές ζημιές , σώθηκαν ζωές από τύχη  --- συνεχίζω που ήταν ο πρόεδρος  οι τοπικοί σύμβουλοι  , οι δημοτικοί σύμβουλοί τότε , να θυμίσω ακόμα δεν έχουμε  αλεξικέραυνο πράγμα που ίσως λυθεί με πρωτοβουλία του συλλόγου, αν μπορέσουμε και κάνουμε κάτι.
Συνεχίζω   εγώ ο ψεύτης, επειδή οι τσιγγάνοι  έκαναν μπάνιο στην βρύση, στο άλσος  Μονοδρίου, πήραν απόφαση να βγάλουν την βρύση, να θυμίσω  δίπλα είναι το γήπεδο μπάσκετ, εγώ και πολλά άτομα , νοιώσαμε μέσα μας  αυτήν την τιμωρία , τα Σαββατοκύριακα  όλοι σαν γιορτή πηγαίναμε στον χώρο του γηπέδου, νερό κομμένο,  ποιος  πήρε την απόφαση να κοπεί; Που ήταν πρόεδρος-τοπικό-δημοτικό συμβούλιο, μήπως  είναι παράνομο να κόβείς το νερό, γιατί  κάνουν μπάνιο οι τσιγγάνοι, τι να τους κάνουμε σαπούνι , άνθρωποι δεν είναι και αυτοί, δεν μπορούσατε  να στείλετε κάποιον να τουσ πει να μην αφήνουν σκουπίδια, αν η δικαιολογία σας είναι αυτή, πάλι εγώ εκεί σκουπίδια βλέπω κύριε πρόεδρε νερό δεν βλέπω.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΣ, Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

 
«…Εγώ κάνω με το βιολί το κλάμα του άλλου, το παράπονο, το τι συνέβη στη ζωή του, μέσα από την καρδιά του…»…
O Γιώργος Κόρος, έφυγε στις 8 Ιανουαρίου του ολοκαίνουργιου 2014. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερος εκφραστές της ελληνικής μουσικής παράδοσης στο βιολί. «Ο δάσκαλος όλων» λένε οι μουσικοί, «Κόρος δε θα ξαναβγεί» διακηρύσσουν απόλυτα όσοι τον ακολουθούσαν χρόνια, «Εγώ στο είδος μου και ο Κόρος στο δικό του» παραδεχόταν ο μέγας Λεωνίδας Καβάκος. Όπως και να χει έκοβε με τις δοξαριές του το συναίσθημα του κοινού του σα να ταν βούτυρο, υλικό πράγμα, χειροπιαστό.
Γεννήθηκε το 1923 στους Ανδρωνιάνους Εύβοιας και κουβαλούσε πάντα το νησί του, στις εικόνες της τέχνης του.  Ο πατέρας του, Νικόλαος, ήταν ιεροψάλτης και τον μεγάλωσε μέσα στις εκκλησιές, στις μεγάλες λειτουργείς, με Βυζαντινές μελωδίες. Σε ηλικία, μόλις, 12 ετών έπαιξε για πρώτη φορά σε πανηγύρι αλλά από το 1947 που ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο, έδωσε ήχο παράδοσης, συνεχεία στο πριν και στο μετά, σε πολλά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως στον κεφαλαιώδη τραγουδιστή του δημοτικού τραγουδιού Γιώργο Παπασιδέρη, στην θρυλική Ρόζα Εσκενάζυ, στην αυθεντική Ρίτα Αμπατζή, στον Μήτσο Αραπάκη, στον ιερό Στέλιο Καζαντζίδη, στην βελούδινα βασανισμένη φωνή της Καίτης Γκρέι, στην όλο βάθος Γιώτα Λύδια, στον μοναδικό Πάνο Γαβαλά, στον αξεπέραστο Μανώλη Αγγελόπουλο, στην θεϊκή Χάρις Αλεξίου, στον περίτεχνο Γιώργο Νταλάρα, στην ιδιαίτερη Γλυκερία, στην φωνάρα την όλο στεναγμό της Ελένης Βιτάλη, στον Δημήτρη Ζάχο, στον Αλέκο Κιτσάκη, στην Σοφία Κολλητήρη, στο Στάθη Κάβουρα, στην Τασία Βέρρα, στον λατρεμένο Μάκη Χριστοδουλόπουλο, στην Σοφία Εμφιετζή…
Έγραψε 1200 τραγούδια, τιμήθηκε με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, έκανε οικογένεια με την Ασημίνα του, απέκτησε δύο παιδιά, τον Νικόλαο και την Κατερίνα Κόρου, επίσης λαϊκή τραγουδίστρια και συνθέτρια.
Εκτιμήθηκε πολύ για την τέχνη και τη ψυχή που πάνω της την έχτισε. Για το ταλέντο του και την μουσικότητα του εκτιμήθηκε και από όλους τους μουσικούς, ακόμα και από τους κλασικούς σολίστες. Κάποτε προσπάθησε να περιγράψει τι είναι το τάξιμο που έβγαινε απ” την ψυχή του. «Ε, αυτά τα πράγματα… τι να σου πω!» έψαχνε τις λεξεις, «το ταξίμι είναι μια μελωδία ελεύθερου ρυθμού! Μια φαντασία! Τώρα τι να πεις;… Έχει αλλαγές και χρώματα, αλλά αυτά έχουν απαιτήσεις αισθηματικές. Κάθε νότα, κάθε φράση, κάθε αλλαγή δρόμου πρέπει να έχει και το πάθος της, εκείνο το… αυτό;… πώς να το πω;… Είναι παθητική μουσική αυτή… Να παίζεις εσύ αλλά να βρίσκεις κι ανταπόκριση. Αν δεν καταλαβαίνουν αυτοί που ακούν απ’ αυτά τα πράγματα… άμα βλέπεις πνεύματα που δεν καταλαβαίνουν… κρυώνεις…»…

ΣΠΑΝΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤ2 ΣΤΟΝ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ  ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΟ (1988)

Μέχρι τέλους, οι άλλοι μουσικοί ήταν οι ταγμένοι του θαυμαστές, που δεν άφησαν ποτέ να ξεχαστεί η υψηλή του τέχνη. Ο ίδιος λέει, είχε παράπονο που δεν του είπαν ποτέ να εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής.  Έφυγε λοιπόν, 91 ετών… και μείναν στην ορφάνια τα ταξίδια που μας παρηγόρησαν…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 760.000 €

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                        08-01-2014


 Τις εντάξεις δύο έργων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,  ανακοίνωσε  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος. Συγκεκριμένα :
1.            Για το έργο «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Δ. Αλιβερίου» έγινε κατανομή ύψους 160.000€ από την ΣΑΕΠ 166
2.            Το Έργο : «Κατασκευή Περιβάλλοντος Χώρου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης» με προϋπολογισμό 600.000€  εντάχθηκε στους ΚΑΠ Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. 
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια, που έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη ένταξη έργων, ευχαριστώντας θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. 

  «Από αύριο» πρόσθεσε «θα αρχίσει ένας αγώνας δρόμου ώστε μέσα στο 2014 να υλοποιηθούν  τα  δύο έργα.   Το Κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου  έχει μακρά ιστορία,  «Ξεκίνησε» και «σκάλωσε» πολλές φορές. Πλέον όμως συνεχίζεται και μέσα στο 2014 θα έχει επιτέλους παραδοθεί στους κατοίκους του Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής.            
Δικαίωση των προσπαθειών  μας ως  Δημοτικής  Αρχής  αποτελεί επίσης η ολοκλήρωση της επισκευής και διαμόρφωσης του κτιρίου   όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης στο  Μυλωνοπούλειο, το οποίο είναι και το μόνο στον Νομό Εύβοιας. Από το 1999  διεκδικήσαμε  την λειτουργία του. Συντάχθηκε η μελέτη ανακαίνισης του κτιρίου και άρχισε η  διεκδίκηση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε.  η οποία έγινε το 2005 με το ποσό του 1.850.000 ευρώ. Η  προσπάθεια συνεχίστηκε όταν απαιτήθηκε επιπλέον δαπάνη 550.000 ευρώ χρήματα τα οποία εξασφαλίστηκαν. Σήμερα χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου.   Θεωρώντας ότι για εμάς  αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους στόχους που  θέσαμε στο ξεκίνημα μας ως συνδυασμός και που τότε  έμοιαζε ακατόρθωτος, δεν μπορεί να πάψει να αποτελεί  προτεραιότητα μέχρι την στιγμή που θα υποδεχθεί τους   πρώτους του επισκέπτες. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που το όραμα πραγματοποιείται και όπως λέγαμε τότε η ευκαιρία δεν χάθηκε». 


ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΙ.

Του Τάσου Βλάχου                                                                                         Κονίστρες 8/1/2014
Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κονιστρών
Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε η εορτή των Θεοφανείων στο Μονόδρι, όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων του ποταμού Μανικιάτη, στη γέφυρα του Μονοδρίου. Πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε από νωρίς για να παρακολουθήσει όπως συνηθίζεται τη ρίψη του τίμιου σταυρού στο ποτάμι, ακολουθώντας μια παράδοση που έρχεται από παλιά.
Αρκετοί τολμηροί αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα νερά του ποταμού για να πιάσουν το σταυρό, που νωρίτερα είχε μεταφερθεί με πομπή από τον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου.
Ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς τίμησε με την παρουσία του αυτή τη θρησκευτική εκδήλωση. Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κονιστρών κ. Τάσος Βλάχος όπως επίσης και πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου μας.

Με αφορμή τη λαμπρότητα της τέλεσης της εορτής των Θεοφανείων στο Μονόδρι, ήρθαν στο μυαλό μου ορισμένα ανόητα δημοσιεύματα, περί συνειδητής κατάργησης αυτού του εθίμου από τη σημερινή Δημοτική αρχή.
Η απάντηση στους συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων δόθηκε χθες με την παρουσία του Δημάρχου μας στις εορταστικές εκδηλώσεις, με τις προετοιμασίες που έγιναν στο χώρο από τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ποτάμι  (απομάκρυνση τοιχίων αντιστήριξης που είχαν κατολισθήσει μέσα στο ποτάμι, τσιμεντοστρώσεις κάτω από τη γέφυρα, κλείσιμο μεγάλων λάκων που είχαν δημιουργηθεί από την ορμητική ροή του νερού και δημιουργούσαν τεράστιες δίνες, διευθέτηση της κοίτης εκατέρωθεν της γέφυρας) έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ασφάλεια για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που θα βουτούσαν στο νερό.
Αυτή η Δημοτική αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά στην πράξη πόσο ενισχύει και στηρίζει τη διατήρηση των παραδόσεων και των τοπικών εθίμων μας. Αυτό εξάλλου μπορούν να το επιβεβαιώσουν άπαντες οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας.

Ας μην ανησυχούν λοιπόν αυτοί που βιάζονται για δικούς τους λόγους να διασπείρουν εσκεμμένα, αναληθείς συκοφαντικές και αποπροσανατολιστικές ειδήσεις, γιατί στο τέλος εκτίθενται. Το έθιμο στο Μονόδρι θα τηρείται όπως χρόνια τώρα και από αυτή τη Δημοτική αρχή αλλά και από τις επόμενες. Τις παραδόσεις και τα έθιμα του λαού ούτε μπορεί ούτε δικαιούται να τα καταργήσει κανείς.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΣΤΟ ATTICANEWS RADIO


ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Γράφει ο Μπάμπης Γκαρούτσος
Την σημερινή  εποχή, η κοινωνία μας  έχει εχθρούς  αόρατους όπως τα ξένα συμφέροντα, που χρόνια θέλουν την γεωγραφική μας  θέση και την εκμετάλλευση  του ορυκτού μας πλούτου. Ορατούς  εχθρούς όπως  τα φερέφωνα τις τρόικα  απλοί υπάλληλοι  που εκτελούν πιστά διαταγές άλλων, που δεν μας έχουν για πειραματόζωα  όπως ακούω συχνά, αλλά για νεκρό ασθενή που ζητούν τα μέλη του.
Στην δύσκολη αυτή εποχή του ζυγού που ζούμε, με σκοπό τον αφανισμό της χώρας μας , με τα πρώτα θύματα  του να είναι χιλιάδες νεκροί, είτε από πείνα είτε έγιναν αυτόχειρες  στο αδιέξοδο που του δημιούργησε  η ίδια τους η χώρα.
Τώρα  και με αφορμή  τον εκλογικό Μάη  πρέπει, όλοι μας να πάρουμε θέση στα κοινά, να διώξουμε τις παλιάς κοπής  πολιτικούς που μας έφεραν στο αδιέξοδο, το εσκεμμένο  αδιέξοδο, ας  βγάλουμε με την δημοκρατική μας ψήφο, εκτός βουλής και εκτός  τοπικής αυτοδιοίκησης, όλα εκείνα τα στοιχεία  που  εκφράζουν τις παλιές παλαιοκομματικές γραμμές, ας γίνει  ο Μάης  το έναυσμα  για την απελευθέρωση  --  τότε τον έλεγαν κατακτητή τον εχθρό σήμερα πώς τον λένε;
Η επαρσή τους τους κάνει να πανηγυρίζουν  για μέτρα όπως τα 25 ευρω είσοδο  στα νοσοκομεία. Με πολιτικές εξαγγελίες  μας ψηφοθυρίζουν και μας  θερίζουν κυριολεκτικά σαν έθνος, η έπαρση τους πρέπει να πάρει τέλος, όλοι οι νέοι - σκεπτόμενοι με πίκρα για την χώρα πρέπει και έχουμε καθήκον  με δημοκρατικούς αγώνες, με  αλήθειες  με  αγάπη για όλους, με το αίσθημα  της προσφοράς  να δώσουμε το κλειδί της διαφάνειας  - των αξιών σε αυτή την πολυβασανισμένη χώρα.
Ναι  όλoι μαζί θα τα καταφέρουμε , όλοι θα  προσπαθήσουμε μην μείνουμε αμέτοχοι  και  δώσουμε πάλι δύναμη στην  πολιτική του Εθνικού μας αφανισμού της φτώχειας  της  εξαθλίωσης, όλoι οι νέοι ένα βροντερό παρόν στις Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές   εκλογές, μην αφήσουμε και άλλα χρόνια να χαθούν γιατί θα μας αφανίσουν , έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε όλοι μαζί με την δημοκρατική ψήφο να αποτάξουμε τον ζυγό  της  τυραννίας  που ζει το έθνος μας .
Καμιά χαμένη ψήφο  μεγάλη συμμετοχή νέων να φύγει ο ζυγός ξένων συμφερόντων και της διαπλοκής , είναι κρίμα  να τους κάνουμε την χάρη και να μείνουμε αμέτοχοι , είναι κρίμα να αφήσουμε να ξαναγδύσουν την πατρίδα μας...
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  ΞΑΝΑ ΓΕΜΑΤΗ ΦΩΣ  

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

2010 ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ)

ΟΙ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (FACEBOOK)
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στο Κάραβο Αλιβερίου. Στην λαμπρή τελετή στο λιμάνι του Καράβου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου  ενώ ήταν παρόντες εκπρόσωποι  των τοπικών διοικητικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (FACEBOOK)

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΙ


Με την καθιερωμένη παραδοσιακή λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Μονόδρι όπου όπως κάθε έγινε η καθαγίαση των υδάτων στην γέφυρα στον Μανικιάτη με την συμμετοχή αρκετών τολμηρών που μπήκαν στο ποτάμι για να πιάσουν τον σταυρό. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από τα γύρω χωριά. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θωμάς. Οι φωτογραφίες είναι από το  blog του κ. Βασίλη Τσομάκα που πάντα καταγράφει με τον φακό του τις στιγμές της τοπικής ζωής.


ΑΠΟΚΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Με αργούς ρυθμούς αλλά τελικά  προχωρά προς το τέλος  το έργο για την κατασκευή κερκίδων στο Γήπεδο του Νεοχωρίου. Το έργο δημοπρατήθηκε από την Νομαρχία πριν το 2010 αλλά η οικονομική κρίση την δυσκόλεψε την άμεση και έγκαιρη εκτέλεσή του. Στην ίδια εργολαβία προβλέπεται και η κατασκευή αντίστοιχων κερκίδων στο γήπεδο του Αυλωναρίου. Σήμερα το έργο το διαχειρίζεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήδη οι εργασίες στο Νεοχώρι έχουν προχωρήσει αρκετά και αναμένεται η ολοκλήρωση με την τοποθέτηση των καθισμάτων και την τοποθέτηση του σκεπάστρου, και η παράδοσή του στους φιλάθλους.